- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mortein
tag
Nemesisnél nekünk mindig fokozatosan épült fel a dolog, Eldritchnél meg nonstop ömlött ránk a veszedelem, mindíg azt éreztük, hogy ennél már nem lehet kilátástalanabb, aztán jött a következő kör és még több nehézség. Az igaz, hogy ha kiesik valaki, akkor lehet új karaktert kezdeni viszont a nyerésre az esély is csökken. Nemesisnél akkor vált át lehetetlenbe a helyzet, ha kiesik valaki és átveszi az Alieneket, ami totális mészárlásba ment át, ezért legutóbb nem is éltünk ezzel a lehetőséggel. Vagy mi vagyunk tapasztalatlanok vagy a játék nincs ilyen szempontból jól kiegyensúlyozva.
-
Mortein
tag
válasz
brownus #7427 üzenetére
Nemesis tipikusan olyan játék, aminek csak megfelelő társasággal érdemes nekiülni (tapasztalt, összeszokott). Nekem megvan a játék, játszottam vele már többször is, de nem az a játék, amit minden hétvégén elővennék de, ha szereted az Alien filmeket, akkor a hangulatot abszolút visszaadja. Viszont eléggé szerencsefüggő, ha ezen túl tudod tenni magad és nem zavar, hogy egyik bajból a másikba sétálsz, és mindig van valami, ami hátráltat, akkor elég szórakoztató tud lenni (ezért is írtam a megfelelő társaságot), pláne ha a végén mikor már a kapszulában ülsz megszólal a csapattársad, hogy nem is oda megy a hajó ahová gondolod (neki más volt a titkos küldetése), az mókás tud lenni
.
Aki elsőként esik ki átveheti az Alienek szerepét (van saját pakli ilyenkor). Ezt az opciót mi már nem használjuk, mert brutálisan erősek tudnak lenni az Alienek a megfelelő kézben és hírtelen a többi játékos menekülési esélye közel nullára csökken.Nem tudom mennyire vagy kezdő, mert kezdőknek egyik társast sem ajánlanám.
-
Mortein
tag
válasz
refrigerator #7393 üzenetére
Írtam privátban.
-
Mortein
tag
Én ezeket ismerem:
-2 főre a Légitársaság nagyon jó, vagy az örök klasszikus 7 csoda: Párbajt is tudom ajánlani-Marvel United: Multiverzum jó lesz a gyerekeknek. Szép figurák, szuperhősök, könnyen tanulható
-Ismeretlen bolygót szereti a 7-éves kisfiam, jópofa kicsit számolgatósabb, fejlesztős játék. Tudom ajánlani!
-A Heat számomra a tökéletes családi játék, én nagyon szeretem, az F1-es téma nagyon jól visszajön, van benne némi szerencsefaktor, de nem vészes, a játék pedig jól egyben tartja a mezőnyt, így izgalmasak a befutók.
-
Mortein
tag
Én ma próbáltam a Rebirth-t, jó kis játék.
-
Mortein
tag
Én kő alatt éltem, mert ott hallottam először a játékról. Gondolkoztam rajta, de két dolog volt, ami nem tetszett, az egyik nyilván az ára 35-40k-t nem adnék ki egy partijátékért, amihez ennyi embert kell összetrombitálni (mi ritkán vagyunk 8-an), a másik pedig, hogy a BGG-n elolvastam a negatív hozzászólásokat és azért a játékmenettel kapcsolatban jópár kritika megfogalmazódott, illetve az jött le, hogy a játékból a maximumot tényleg csak arra alkalmas játékosokkal lehet kihozni.
-
Mortein
tag
válasz
TrollBalint #6913 üzenetére
A fiam 3 éves volt, amikor elkeztünk nézegetni neki társasokat, aztán úgy voltam vele, hogy megnézem nekem is van-e valami társas, és azóta elkapott a gépszíj
. A gyerek most 6 éves legutóbb a Roottal játszottunk vele, de szinte mindennel szívesen játszik. Most A légi társaság az egyik nagy kedvence.
Ami hatalmas pozitívum, hogy a társasokkal játszva tanult meg számolni és a logikai készségét is fejlesztette, korábban csak a játékért játszott külön céljai voltak minden játékban, de mostanra megjött a nyerni akarás is, ami jó is, meg rossz is.
Egyik hibát a hörcsögöléssel követtem el (havonta új játék). Ezért sok társas csak több hónap elteltével kerül elő, ami azt eredményezi, hogy újra kell tanulni, ezért nincs mindig idő rá. Ha kevesebb játékunk lenne többször játszanánk, ami furán hangzik, de igaz. -
Mortein
tag
válasz
mike1334 #6800 üzenetére
Szerintem függ a társaságtól is, amivel játszol. Ha otthon családi környezetben, akkor az a fontos, hogy egyszerű szabályok, könnyű ki- és elpakolás, stb., viszont ha társasjátékos barátokkal játszol, akkor mindig lesz valaki, aki ismeri a játékot vagy együtt gyorsabban összerakjátok a részleteket, és ekkor már a komolyabb játékok is előkerülhetnek.
-
Mortein
tag
válasz
DrDobos #6657 üzenetére
Igaz, nem Bp-i vagyok, de én tavaly óta bojkottálom őket
, akkor is voltak jó akciók és még ki se kerültek, pedig napi 2x benéztem hozzájuk. Egyszerűen nem éri meg csak ezért kimenni. Inkább megveszem drágábban. Auchan legalább korrekt készletet tart, ott mindig tudtam venni, amit akartam (kivéve Juharvölgyet, de azt szerencsére nem kaptam).
-
Mortein
tag
Mondjuk nekem nincs gondom ezekkel az akciókkal, legalább nem költöm a pénzem
, ha még beesik valami Auchan, Tesco akció, akkor megint magyarázkodhatok itthon. Így se tud az asszony a KS dolgaimról, még jó, hogy az csak jövőre jön, addig kitalálok valamit
-
Mortein
tag
Ma utánanéztem egy kicsit a playmatnak és belefutottam egy-két nagyobb (100x50, 90x40, stb.) egérpadba az emagon, párezer (2-6k) forintért ingyenes szállítással. Teszek egy próbát vele, úgyis elkopott már a régi egérpadom.
-
Mortein
tag
Az ismeretlen bolygót kipróbáltuk hétvégén, tegnap pedig a Hadarát. Mindkettő jó választás volt.
Az ismeretlen bolygó
Azóta még 1 party belement nagyon kellemes kis játék tetszik, hogy szimultán játszunk és variálható a bolygó és a játékostábla, ezzel kissé asszimetrikus lesz a játék. Gyorsan ki és elpakolható kb. 1-1,5 órás játékidő.
Ami kissé negatívum, hogy interakció kb. nulla és a bolygók táblái elég vékonyak és fényességük miatt kissé csúszkálnak rajta a poliominók. Igazából mindkét hiányossággal együtt lehet élni, a játék mindenesetre kiváló és nagy az újrajátszhatósága, tetszik a kétrétegű játékostábla, hogy nem csúsznak el a jelölők, 3-an játszva nagyobb a szerencsefaktor de annyira nem éreztem 2 játék alatt vészesnek.Hadara
Nekem kicsit a 7 csodára emlékeztetett, ami a család nagy kedvence a Párbajjal az élen. Tetszett benne a játékmenet, de talán nem volt annyira elegáns, mint a 7 csodában. Az asztalképe tetszik bár csinálhatták volna dupla rétegűre a játékostáblákat, mert a szoborépítésnek csináltak kis lyukakat de a pénz, katonaság stb. sávon is jó lett volna ha nem tud elcsúszkálni a jelölő, viszont az nagyon jó a játékban, hogy ha mégis valamit elszámolnál, menet közben bármikor újra tudod számolni a kártyákon lévő értékeket. A játékot én is és a fiam is élvezte talán kicsit macerás volt mindent szétválogatni a végén de ez se vészes és jó a játék alap rendezője.
2 játék maradt még kipróbálatlan a mostani vásárlásból az egyik a Víz alatti városok, a másik pedig a Kórkép. Mindkettő összetettebb ezért a héten szabálytanulással kezdem, remélem hétvégén lesz lehetőség kipróbálni legalább az egyiket.
-
Mortein
tag
Playmat vásárláson gondolkodom van esetleg ajánlott márka vagy mire érdemes odafigyelni? Egyáltalán mekkorát érdemes venni? Több kisebbet vagy 1 nagyot?
-
Mortein
tag
Végül A víz alatti városok mellett Az ismeretlen bolygó lett megrendelve, mert a Northguardot eléggé lehuzta a Dice Tower.
-
Mortein
tag
Elmúlt napokban, lement 2 kaland (+bevezető) az Unlock!–Star Warsból.
Bevezető könnyű volt, ezért annak ellenére, hogy fáradt voltam nekifogtam az első küldetésnek. Hiba volt, kb. 10 perc alatt felhúztam magam rajta összepakoltam és elraktam. Aztán következő nap bosszantott, ezért újra nekifogtam, kis segítséggel lement. Ma nekifogtam a második küldetésnek, én azt hittem könnyebben, de a pontozás szerint kevésbé jól, de lement. Még 1 küldetés van, azt lehet már haverokkal játszom végig, a mostaniban kisfiam "segített".
Kicsit vegyesek az érzéseim a műfajjal kapcsolatban. Elsőre az jut eszembe, hogy 9k forint ezért a játékért, és azért a 3 küldetésért nagyon sok ár/érték arányban, más társasokhoz (nem valódi szabadulószobához v. mozihoz) hasonlítva, max. 5-6 eFT, amit ezért kiadnék. Ebből a szempontból csalódott voltam, viszont volt jó része is a játéknak, amikor 2-3 feladványt is elsőre megoldottam, az jó volt. Rá kell erre hangolódni/érezni, mert más gondolkodást igényel, mint a többi társas. Újrajátszhatóság persze közel nulla, talán más társasággal, mint játékmester még 1-2 party van benne, de szerintem ez lesz az első társas, amit cserélni fogok, egy másik ugyanolyan kategóriás társasra, mert arra pont jó.
Biztosan fogok még ennek a stílusnak esélyt adni, de így elsőre annyira nem kapott el a láz, hogy új szabadulószobás társast keressek, már holnap.
-
Mortein
tag
Exit v. Unlock sorozatból mely részek ajánlottak? A SW meg LoTR témaköre közel áll hozzám.
-
Mortein
tag
Arnakot én 6 éves kisfiammal is kipróbáltam mert tetszett neki és szeretett volna játszani vele. Nem volt gond vele, persze nem játszott úgy, mint egy felnőtt a combokat nem látta át, de a szabályok megértése és a játékmenet nem okozott gondot neki. Igaz, szinte mindenféle társassal játszott már, mert minden héten játszunk valamivel, ezért az életkorához képest jobban játszik. Nagy a kontraszt, amikor olyan barátai jönnek át, akik nem játszanak otthon és szeretne velük játszani, de nem nagyon megy, mert nem értik a szabályokat.
-
-
Mortein
tag
Nálam a hely fogyott el. Meg nyáron kevesebbet is játszunk.
-
Mortein
tag
válasz
mike1334 #5849 üzenetére
Ez igaz. Főleg a szar szabálykönyvvel rendelkező játékoknál jön az elő, hogy emlékszem valamire, ami trükkös, de sehol se találom, ezért olvashatom el az egészet. Mostanában azt csináljuk, hogy legalább 2-3 egymás utáni alkalommal ugyanaz kerül elő, de ez csak azon segít, hogy 2. alkalommal már lehet a játékra koncentrálni.
-
Mortein
tag
válasz
TrollBalint #5670 üzenetére
Lich King ennyire jó?
-
Mortein
tag
Sikerült beszerezni egy Clank! A Deck-Building Adventure társast. Játszottunk is vele egy kicsit, de idő hiányában nem sikerült végigjátszani. Igy elsőre egész jópofa, de van még mit tanulni. A tábla nem a legjobban átlátható, de maga a játékmechanika tetszik. Látom elég sok kieg kijött hozzá. Van olyan, amit érdemes beszerezni?
-
Mortein
tag
Mi a véleményetek az After the Empire-ről? Gondolkodom rajta, de nem tudom mennyire időtálló.
-
Mortein
tag
Nekem az a tapasztalatom, hogy aminek a tematikája tetszik a gyereknek és a szabályok nem szuper bonyolultak, akkor azt nyugodtan megveheted. Nálunk simán játszik a gyerek (5éves) az Egy szép új világgal, Eldorádó legendájával, Marvel splendorral. 8-9 évesen már szinte minden játék jó neki, a heavy eurok kivételével, nomeg aminek a tematikája szerintetek belefér.
De, hogy ajánljak is valamit Kingdomino: Kezdetek. 3 egyre nehezedő játékmód van benne. Szépen fokozatosan lehet megismertetni a játékot a gyerekkel. Logikai készséget fejleszti (mondjuk ez szinte minden társasra elmondható).
-
Mortein
tag
Köszönöm a tippeket!
-
Mortein
tag
Szerintetek melyik az a játék, ami igazán hozza a sci-fi hangulatot? Olyan játékot keresek, amit könnyű ki/elpakolni max. 90 perces, de nem baj ha rövidebb, sci-fi és relative szép asztalképpel rendelkezik. Játékmechanikája lehet bármi. 3-an játszanánk.
Egy szép új világ, SW: Peremvidék megvan.
-
Mortein
tag
Kellemes ünnepeket mindenkinek!
-
Mortein
tag
7 csoda: Építészek (könnyen tanulható, kártyás kis építkezéssel)
Burritó hajító (kártyajáték egy kis dobálással, ha jó a társaság parádés)
Cica pizza taco gida sajt (kártyás)
Bang kockajáték (könnyen tanulható, dobókocka és némi kártya)
A rettegés éjszakája Vérfarkas (egyedi szerepek, beszélgetős, appvezérelt)
Hellapagos (túlélős, kiszavazós) -
Mortein
tag
Csak sikerült elcsábulni az Auchanos akcióban és vettem egy Nyugati királyság építőmestereit. Asszonypajtás szereti a munkáslehelyezős játékokat kisfiam meg élvezni fogja, hogy a figuráinkat bebörtönözheti.
Más:
Az elmúlt 2 napban a Vörös előőrs került elő este (3-an játszottuk feleségemmel és kisfiammal), mert el akartam dönteni, hogy menjen vagy maradjon. Kicsit vegyes érzéseim voltak vele szemben, és ez most sem változott. Igazából az menti meg, hogy estére a gyerekkel tökéletes játék, mert gyorsan ki és elpakolható, rövid a játékmenet a táblakép nem annyira vészes és van benne mozgástér. Ár/érték arányban teljesen rendben van, bár kicsit sokallom a BGG-s értékelést (7.0) én olyan 6.5-et adnék rá.Ami az előnye ha azt nézzük, hogy este egy gyorsat játsszunk vele az a hátránya is ha van idő rá, mert az a 2 forduló (nap) kicsit karcsúnak érződik, hiányérzetünk volt a végén, mert nagy taktikázásra nem ad lehetőséget, aki lemarad az menthetetlen. Mondjuk egy Stoneage-el összehasonlítva, amit már az első tanulókör után nagyon élveztünk, itt kellett még vagy 1-2 játék mire elkezdtem látni a lehetőségeket, ha valaki elveszi azt a munkást, akit én szemeltem ki. Ez inkább egyfajta alkalmazkodó játék is, hogy látni kell mi a legjobb B,C verzió, ha valaki elveszi az elsődleges opciót, és előre sem árt gondolkodni. Mai nap is biztosan előkerül, meglátjuk, hogy az idő próbáját mennyire állja ki, de egyelőre marad a gyűjtemény része.
-
Mortein
tag
válasz
time_drainer #5246 üzenetére
Azt írták, hogy kiváló bevezető játék, jó a story és ha lenyomtad a legacy részt, akkor is lehet játszani vele. Ha ezt mind hozza, akkor én elégedett leszek.
-
Mortein
tag
válasz
time_drainer #5242 üzenetére
Én nemrég vettem meg a Legacy-t, mert többen írták, hogy letehetetlen. Mondjuk ez annyira nem meglepő ilyen a 'zinternet. Nem lesz összehasonlítási alapom mivel nincs meg az alap, ezért a játékélmény lesz a meghatározó. Mondjuk az nem jó jel, hogy a magyarosítás olyan jól sikerült, hogy az első dolog, ami dobozbontásnál a kezembe kerül az egy matricaszett...
-
Mortein
tag
válasz
time_drainer #5233 üzenetére
Bgg-n 8.1 a legacy, a sima meg 8.0.
-
Mortein
tag
Új szerzeményem a Köszöntünk a holdon lett. Kicsit féltem tőle, mert az első flip and write típusú játék a doboza se fogott meg igazán, de mindenhol csak áradoztak róla, ezért az Auchanos akcióban csak bemászott a kosárba. Első két pálya után azt kell, hogy mondjam kellemes kis játék hihetetlenül magas újrajátszhatósággal, majdnem olyan mintha "8 játékot" vettem volna, ezért a játék ellaposodása is sokára várható. 5 éves kisfiammal próbáltam ki először, ugyan nem neki való a játék, de mégis tetszett neki az űrhajó és kiváló alkalom volt a számok gyakorlására. Nekem ez eddig az év meglepetése.
-
Mortein
tag
-
Mortein
tag
Holnap BF a Reflexnél, valaki látott valami értelmes akciót.
-
Mortein
tag
-
Mortein
tag
válasz
mike1334 #5024 üzenetére
Korábban ha minden igaz én is használtam a Marvel Splendornál. Ott is van sok matatás a kártyákkal, de ott nagyobbak a kártyák, néztem a neten rá megoldás, de nem sok sikerrel jártam van aki azt javasolta, hogy babahintőporral finoman töröljem át, mások az állandó kézmosásra esküsznek és nem érnek játék közben az arcukhoz. Szerintem a játéknak pont nem az lenne a lényege, hogy feszélyezve érezzük magunkat. Hintőporral teszek egy próbát, ha nem válik be, akkor maradnak a prémium védők. Jut eszembe a matt kártyavédőnek mi az előnye?
-
Mortein
tag
Érdekes dolog jött elő hétvégi Gyűrűk ura - utazások középföldén közben. 2 hete is ezt játszottuk, és úgy éreztem, hogy a játék nagyon igényel egy kártyavédőzést, mert a kártyákat rengetegszer kell újrakeverni. Rendeltem is egy adag Sleeve Kings mini USA kártyavédőt. Kb. a 3 körben haver már jelezte, hogy neki elkezdett tapadni a kártya, aztán egy pár kör múlva nekem is, ez odáig fajult, hogy a végén már a laphúzás szinte lehetetlen volt, mert összegyógyultak a kártyák, keverni még lehetett, de azt se rendesen. Volt már valakinek ilyen tapasztalata? Ennyire szar ez a márka? Egyikünknek sem ragadt, izzadt a keze.
-
Mortein
tag
Nálunk az Azul és a Colt Express került elő, fiam mostanában nagyon imádja a Colt Express-t ezért szinte minden nap játsszuk.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 1 / 2
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Abit is7-e-re passzív nb hűtőt de milyet?
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Autós topik
- PlayStation 5
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- További aktív témák...
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!