- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Azie
őstag
válasz
Tristis #7099 üzenetére
+1
az én fejemben csak az nem áll össze, hogy hogy létezik, hogy valaki egy IT fórum szakmai topikjában kérdez, nem is friss reg és mégis olyan, mintha az elmúlt 20 évet barlangban töltötte volna. Abszolúte no offense, csak fura.
ha nem akartok próba nélkül vásárolni, akkor érdemes elmenni egy klubba a környéken - kb minden nagyvárosban van és van fb csoport, illetve kb minden kerületben is van + a boltok saját játéklehetőségei, plusz társasjátékok ünnepe (ehét hétvége pont), vagy társasfieszta stb.
hasonlóan egyszerű olcsó és jó a ganz schön, más jellegű a vigyázz6, foxy, welcome to, cartographers, dorfromantik (ez már drágább), de ha valami bejön, akkor éredmes használtat is venni -
Tristis
őstag
válasz
Ereshkigal #7092 üzenetére
Oké, the a Monopoly BGG komplexitás értéke 1,6, a 7 Csoda párbajé 2,2, a Korokon át-é pedig 4,44... azért ez már jelentős különbség.
-
Tony21
tag
válasz
perge666 #7093 üzenetére
Nem kell összetettnek lennie egy játéknak, hogy jó legyen.Pl. Kingdomino, Cascadia, Carcassonne, mind egyszerű mint a faék, gyerekkel is játszhatóak, mégis fényévekkel jobb játékok mint pl. egy gazdálkodj.
Egyébként nézz neten videókat, lehetőleg olyanokat, amikor játszanak egy játékkal (előtte szabálymagyarázóst is lehet, hogy ne legyen teljesen ismeretlen). -
perge666
veterán
Én a mai napig szívesen leülök asszonnyal és gyerkőccel Gazdálkodj Okosant játszani meg Monopolyt,a többi ilyen gyerektársas,de azokkal is elvagyunk. / Szellemkastély,Túl az óperencián,Rókanyomon,Titkos ajtó és még minimum 10 hasonló játék /
Ha belevetnénk magunkat egy összetettebb játékba szerintem nem bánnánk meg,de jó lenne valahol kipróbálni vásárlás előtt,ezért is nézegetnék előbb PC-s cuccokat.
-
goccer
aktív tag
válasz
Ereshkigal #7087 üzenetére
Azért elég komoly ugrás lenne a TtA a Monopolyhoz képest
-
perge666
veterán
Köszönöm az ajánlásokat.
-
Ereshkigal
őstag
válasz
perge666 #7084 üzenetére
Through the Ages. Most épp akciós is.
Esetleg Cascadia early access-ben? Abban nem sok szöveg van.(Más. Decemberben jön az Ark Nova early access. Nyáron ott volt még a Rise of Ix kieg is a Dune Imperiumhoz... jól belehúzott a Dire Wolf.)
-
perge666
veterán
Sziasztok.
PC-re magyar feliratos társasjátékot esetleg tudtok?Van ithon elég sok klasszikus társasunk,most kicsit újítanánk.
Monopoly Plus meg van,azt már rongyosra játszottuk...... -
jansky1
senior tag
Zombie Kidzre +1, imádták a gyerekek. Itt csücsül a szekrényben már a teenz.
Micromacro helyett mehet a SpyGuy, az is allegroról pici pénzért beszerezhető és nagyon sok verziója van. -
-
szimcsi
senior tag
Köszönöm az ajánlásokat! Utánanézek és visszatérek, ha további kérdés felmerül.
Rókanyomom megvan már
Meg még:
-Zingo!
-Ne ébreszd fel aput
-Catan
-Kamudetektor
-Dinogang
-Lotti karotti
-Scotland yard -
Most már 7 és 9 évesek, kezdem átállítani őket komolyabb játékokra, de sajnos időm nincs.
A Trio pl hatalmas kedvenc mind a két csajszinál, bár nyári szünet előttig játszottunk vele, azóta alig, előtte rengeteget; közben gyors is, egyszerű is.
Inkább ilyenekkel játszunk, mikor van rá időnk, de most szörnyű, hogy szinte találkozni sincs időnk egymással, nemhogy játszani... -
Dr.NX
addikt
válasz
fateless #7071 üzenetére
Aki szeretne fél lépéssel feljebb lépni a Rókanyomonról, ajánlom a Farkaskoma és az elveszett melódiát.
Van benne hasonló kütyü, amiért megőrülnek a gyerekek.
De a dedukciós része valamivel bonyolultabb, nekem kellett egy próbajáték egyedül, hogy felfogjam.
https://tarsasjatekok.com/tarsasjatek/farkaskoma-es-az-elveszett-melodia-2021
Közös rendelősből vettem franciául, rá pár héttel megjelent magyarul. -
citkar
addikt
válasz
noPublicFG #7069 üzenetére
A Root nem kifejezetten gyerekjáték, jó, de az agyalósabb féle.
-
válasz
noPublicFG #7069 üzenetére
Jó a rókanyomon, de mi már 3 kör után bekeményítettünk, és minden lépésnél alapesetben kettőt lép előre a róka, és ha a dobás nem jön ki, akkor még plusz egyet. Így már van benne izgalom. Kb minden 3. játékot bukjuk, és kb minden második esetén több jelölt marad még bent, akik közül tippelünk, hogy melyik lehet a bűnös.
Al alapjátékban mindig nyerünk, ami miatt unalmas. Bár már egy ideje nem játszunk vele, el kéne adni, mert már durvábbakra harapnak rá a csajszik -
-
-
-
szimcsi
senior tag
Sziasztok!
Társasjáték cím ötleteket szeretnék kérni!
Két gyerekünk számára (5 és 8évesek) szeretnénk társasjátékot, akár többet is venni.
Esetleg olyan tippek is jöhetnek, amely játékok az egész család számára is élvezetesek lehetnek.Köszönöm szépen!
-
citkar
addikt
válasz
MZsoltee #7057 üzenetére
Mi mindig visszatérünk az Arkham horror 2. és 3-hoz, ezen a hétvégén a 3. kiadás volt, pár hete a 2.
Utóbbi időben a rendszeresen előkerült a The Dark Cities egy-egy része, mint pl a Tortuga, Bristol, Hollywood, Salem (csak a Deadwood maradt még ki). Nem rég Oltréé-ztünk is. Az Eldorádo és a Clank is előkerült mostanság.
Korábban még a Great Western trailt, a Brasst és az Anachrony-t toltuk sokat.
A Nyugati királyság Lovagos részéhez javaslom a kieget is, alapból is jó, de az még hozzátesz kicsit. Továbbá a többi része is tetszett nekünk, pl a Várgrófos (kieggel, vagy anélkül), a Dél Tigris vándorai is jó (várom is a kiegészítőt) és a régi Raiders of the North Sea is elő szokott néha kerülni (ennél szerintem javasolt kiegészítő). A Dél Tigris bölcsei nekem a zsákból történő kockahúzás miatt nem annyira jött be, de az se rossz. -
-
jansky1
senior tag
Coraquest a gyerekekkel, GSC, Draftosaurus keveset társasozó vendégekkel.
-
maross
nagyúr
válasz
MZsoltee #7057 üzenetére
ISS vanguard alapot most vegeztuk ki, maximum apocalypse wasted wilds masodik felenel jarunk. Tervezzuk elkezdeni a peacemaker/resident evil/massive darkness 2 triobol valamelyiket. Levezetonek ket fonel legitarsasag, tobb fonel szokoto/qwixx. Soloban epp a warps edge van soron, de falling skies is meg mindig nagy kedvenc.
-
Mortein
tag
Én ma próbáltam a Rebirth-t, jó kis játék.
-
Dr.NX
addikt
válasz
MZsoltee #7057 üzenetére
A Gyűrűk Ura Párbajt eléggé dicsérik, ha bejött a 7WD, nézz utána.
-
MZsoltee
veterán
Mi megy manapság nálatok? Nagyon leült a topic. Gondolkodom, hogy kellene valami újdonság. Nálunk 7 csoda párbaj, Brass, nyugati királyság lovagjai, építőmester ek, egy szép új királyság van a palettán manapság.
-
törölt tag
Tudtok ajánlani jó társasjátékokat, amit ketten tudunk játszani és elég jó, pörgős és nem túl bonyolult?
31 évesek vagyunk mindketten párommal. -
Lokarson
tag
Köki Tesco:
A légi társaság 9eFt
Crew - 9. Bolygó 3eFt
Crew - mélytengeri 3600Ft
Star wars bounty hunters 7eFt -
Lokarson
tag
válasz
Tristis #6929 üzenetére
[link] Szerintem egész jól sikerült. Számos helyen egyszerűsödött; a térkép sokat ad hozzá. Bár lehet, hogy sokaknak nem tetszik a végső eredményhirdetés, de házi szabályokkal módosítható (pl.: elődhöz hasonló számítás: erődök, gyűrűk száma stb. alapján). Ha valaki tervez 7wd duel játékot venni kiegészítő nélkül, akkor én ezt az új változatot javaslom.
-
Azie
őstag
válasz
TrollBalint #7049 üzenetére
a mi packunk "eltűnt", jelenleg egymásra mutogat a portal és a fulfill cég - én ezt tudom. ezért érzem aggályosnak, hogy kocsit-lovat eladtak minimális mennyiség félrerakása nélkül
-
Azie
őstag
válasz
TrollBalint #7047 üzenetére
mi kiscsoportos backerként még nem kaptuk meg, cserébe a GK kapott belőle és el is adta mindet, úgyhogy nem tudom a mi cuccunk hogy lesz teljesitve, ha a "maradék" példányokat kiszórták a backerek tételei előtt (konkrétan az összes magyar SG el lett adva)
kib*szott gittegylet ez az egész projekt
https://gamefound.com/en/projects/portalgames/robinson-crusoe-collectors-edition#/section/stretch-goal-highlights-2968
itt a day6 SG a kártyaszett -
TrollBalint
addikt
Valaki tudja, hogy a Robinson Crusoe - Kalandok könyve Gamefound kiadásában a +55 kártya mit takar? (Sikerült lecsúsznom róla és most csak kíváncsi vagyok, hogy valami hasznos dologról maradtam le, vagy abszolút haszontalanról
A net ezügyben nagyon nem volt a barátom
)
-
jansky1
senior tag
Fehér várkastély sem rossz deal -5kval
És a Concordia a best game ever, főleg Salsa kieggel
-
válasz
Ereshkigal #7041 üzenetére
Szerencsére csak 3 hozzászólást kell visszaolvasnod.
-
Azie
őstag
válasz
attiati #7036 üzenetére
Concordiának az egyszerűsége a nagyszerűsége. nincs túlbonyolítva, könnyen tanulható, viszonylag hamar lemegy + amiket tristis írt
auchanból -5000ért:
dűne, harmónia, everdell, evershore
királyságot nem ajánlom, sokkal rosszabb, mint a szép új világ, +eladhatatlan
mars hosszú játék, főleg 2+ fővel, 2 fővel meg unalmas.
+ahogy mondták, fost nem kell venni, csak hogy vegyél.
MÁS: múlt héten kipróbáltuk arcsot és valóban jó lett (egyelőre leaders nélkül, csak tanulójáték), tényleg apró döntéseken múlik a játék és tipikusan a "hogyan építs szarból várat" a játékmechanika -
attiati
veterán
válasz
Tristis #7037 üzenetére
Nincs túl nagy elvárásom és semelyik cím nincs meg szinte
Most első körben az Auchan kínálatát nézem, az 5000 ft-os kupon miatt. Budipapír mellé tennék egy akciós társast
Szép új királyságról olvastam a véleményeket itt, de nem voltatok tőle elájulva. Máshol dicsérik. Az ára is jónak tűnik.
Mars cédulája is rendben van, csak hosszú a játékmenet.
Amúgy van itt NBA topik PH-n.
-
Tristis
őstag
válasz
attiati #7036 üzenetére
Én eddig életem során olyan 550 társasjátékkal játszottam, a Concordia volt közülük a legjobb.
Miért jó: mert a játékosok határozzák meg mi-mennyibe kerül.
Miért jó még: úgy van benne "területfoglalás", hogy még sincs benne királycsinálás
Miért jó még: szerintem már a létező összes stratégiával nyertem
Miért jó még: nincs benne stratégia. Olyan vagy, mint egy folyó, úszol az árral, arra folysz, amerre kisebb az ellenállás...
Vedd meg, játszál minél szűkebb térképen (tehát Itália térképen inkább 3 fővel, mint hárommal), két főhöz meg kell venni Corsica/Creta térképet.
Szart ne vegyél az Auchanból, ha kevés pénzed van vegyél mondjuk Vörös Katedrálist (leginkább 4 fős), vagy használtan mondjuk Várgrófokat (3 főre). -
attiati
veterán
Concordia tényleg annyira jó?
Auchan akcióból megéri vinni valamit?
Alig van itthon társasom
- Egy szép új királyság 5990 Ft
- Ábrándos bárányok 4990 Ft
- Pagodák kertje 4990 FtMars terraformálása: 13e
-
Scale
őstag
Valaki járt a Müllerben ahol volt is légitársaság társas a boltban? Kíváncsi lettem volna a most 20%os kedvezménnyel ami van minden játékra mennyibe került volna, mert még Mülleres ajándékkártyánk is van. Valaki tudja esetleg az árát?
-
TrollBalint
addikt
-
Azie
őstag
válasz
TrollBalint #7032 üzenetére
még nem jött meg a KSről. külön kellett hozzáadni az orderhez. szerintem nincs benne (ezért lehet külön venni a gémklubnál is)
-
TrollBalint
addikt
Sziasztok,
valakinek megvan a Robinson Crusoe gyűjtői kiadás? Ha igen, mit tartalmaz? Neten nem teljesen egyértelmű, hogy benne van-e a kalandok könyve, vagy sem. Reflexshop leírása szerint van benne egy kalandkönyv, de máshol nem látom ezt (egyértelműen) leírva.
-
Dilikutya
félisten
Tudom, régi, meg biztos elavult, de az Auchanban 15990r-ől 4990-re van leárazva a Rizikó. Klasszikusként talán annyit megér.
-
Azie
őstag
válasz
Davebowman #7027 üzenetére
mert a catacombs jobb
-
Davebowman
senior tag
válasz
Davebowman #7020 üzenetére
Nos laza 2 hónap alatt játszottunk összesen 37-et vele, le sem került az asztalról! Miért nem mondtátok, hogy ez ennyire jó?
Majdnem tökéletes játék.
-
Ereshkigal
őstag
Tegnap megjelent magyarul a Coraquest kiegje (Új kalandok kora): [link]
Az ujkaland kuponnal lejön belőle 2000 Ft. Működik az alapjátékra is. -
válasz
jansky1 #6994 üzenetére
Az az igazság, hogy eléggé elgondolkodtam, mit is írhatnék? Igazából a kártyákra felírt számok a valószínűség számítás szerint több vagy kevesebb darabszámban vannak jelen. (Pl. 8-as és 6-os szignifikánsan több, míg 2-es kevesebb, stb.) Valamint a kártyák többségén események szerepelnek. Negatív (pl. földrengés) és pozitív (pl. nyersanyag) is.
Aki ódzkodik a szerencsefaktortól, annak melegen ajánlom, legalább a paklit, mert vele, egy kellemes euro lesz. Magyarul bárhonnan letölthető, egyszerűen kinyomtatható.
A többi esemény és vagy kiegészítők amik ebben a dobozban vannak, szinte kötelező tartozékok! Mi leginkább az arany folyókat, a halászati engedélyt, és az oázist használjuk. Illetve a többi "nagykiegészítővel" megfűszerezve, kedvtől függően. -
jansky1
senior tag
Gémklubnál 10k a Messina 1347, ami szerintem elég jól sikerült játék lett.
-
BagyiAti
tag
Játékneten társasjátéknapok, ha most vásárolsz 2 társasjátékot vagy tudományos játékot a legolcsóbbat 25% kedvezménnyel rendelheted meg!
[link] -
Tristis
őstag
Az idei felhozatalból szerintem nagyon jelentős cím a Yokohama újrakiadása. Ameddig az Istanbul 4-5 fővel az igazi, Yokohama 3 fős, így tökéletes versenyjáték. 2 főre pedig marad a Quest for El Dorado, így a sor már teljes is. Szóval bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti ezt a műfajt
-
Azie
őstag
válasz
Davebowman #7020 üzenetére
nem ment félre, én eladtam az összes clankot és megvettem a catacombst - köztük a space-t és az összes kiegjét is.
-
Azie
őstag
válasz
Mr.Csizmás #7018 üzenetére
azért volt akinek összejött, lehet nem a fogalmazással volt a baj. ha esszét szeretnél, javaslom a chatgpt-t
ha már itt személyeskedsz, akkor szó sem volt az alapjátékról
de gyanitom csak trollkodsz, mert minden reflexes jateknal ott van az adatlapjan a csomagajanlat mindig (ha minden masban szar is a reflex oldala, ebben jo) -
Azie
őstag
válasz
Mr.Csizmás #7013 üzenetére
azert gondoltam sikerül megugrani, tekintve hogy mindenhol ész nélkül jött arcba google adban a hirdetése
-
Dr.NX
addikt
válasz
-
jansky1
senior tag
válasz
Töröltem, amit én linkeltem.
(#7015) Dr.NX hozzászólásában a jó csomagajánlat. -
Azie
őstag
válasz
Mr.Csizmás #7011 üzenetére
? az elso valasz a feltett kerdesre 😁
-
Dr.NX
addikt
Vagabundnál is van akció csak ma:
https://jojatekjoaron.hu/termekkategoria/akcio-ninja/ -
Azie
őstag
válasz
Davebowman #7008 üzenetére
catacombs a moduláris tábla miatt.
más: reflexben a wondeful world kiegekkel 18k, ami nagyon jó ár. tekintve, hogy KSről volt 27,5k.
jeruzsálem is 13-ért is ajándék -
Davebowman
senior tag
Sziasztok! Clank In space kiegészítőit nézegetem, kinek milyen tapasztalai vannak? Kinek melyik van meg és miért azt vette meg? Melyik tetszik és miért a legjobban? Köszönöm, ha megosztjátok.
-
Mexbacsi
tag
Sziasztok! Szunnyadó istenekben egy kaland végén megszerzett ereklyek száma egy új kaland kezdetén elveszik, vagy mindig hozzá kell adni a következő kalandhoz, amit az előző kalandban megszereztunk és a szerint érvényesíteni a vegjatekot?
-
vidaila
senior tag
Láttatok már ilyet?
bontatlan fóliás játék volt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest