- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jansky1
senior tag
Vagánál 10k az Amritsar
-
jansky1
senior tag
Zombie Teenz nagyon nagyot megy most, nem gondoltam, hogy így be fog jönni a családnak a kidz után, azt hittem rókabőr, de elég jól sikerült. Carcassonne népszerű most még. Sima alapjáték, bármiféle kieg nélkül, egyelőre földműves sincs. Draftosaurus kerül még sokat elő, kapott Marina kieget.
Szilveszteri partiban Imagine, Dixit, Trio, Csak1 voltak a kedvencek
-
jansky1
senior tag
A kib@szodt dilemma nincs meg esetleg online formában valakinek?
-
jansky1
senior tag
További 2 fővel is jó játékok: Kingdomino, Ganz schön clever, cascadia, coffee rush, carcassonne
Ezeket nyugodt szívvel ajánlom nem gyakorlott társasjátékozóknak is. -
jansky1
senior tag
Véletlenül se vedd kötekedésnek kérlek, de szerintem a jelenlévők többsége igyekszik pont elkerülni az ilyen játékokat (doboklépek, nincs önálló döntés), még gyerekekkel is.
Rhino hero állati csetepatét nézd meg esetleg. Az egy "kártyavár" építés, ahol a győztes az lesz, aki a legmagasabbra jut fel a váron, mielőtt az összedőlne. Kockát kell dobni, az előrehaladáshoz, valamint a "harc"hoz.
-
jansky1
senior tag
Hellapagos?
-
jansky1
senior tag
Zombie Kidzre +1, imádták a gyerekek. Itt csücsül a szekrényben már a teenz.
Micromacro helyett mehet a SpyGuy, az is allegroról pici pénzért beszerezhető és nagyon sok verziója van. -
jansky1
senior tag
Coraquest a gyerekekkel, GSC, Draftosaurus keveset társasozó vendégekkel.
-
jansky1
senior tag
Fehér várkastély sem rossz deal -5kval
És a Concordia a best game ever, főleg Salsa kieggel
-
jansky1
senior tag
Gémklubnál 10k a Messina 1347, ami szerintem elég jól sikerült játék lett.
-
jansky1
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #7013 üzenetére
Töröltem, amit én linkeltem.
(#7015) Dr.NX hozzászólásában a jó csomagajánlat. -
jansky1
senior tag
válasz
noPublicFG #6993 üzenetére
Valamikor írhatnál erről bővebben, szívesen olvasnám
-
jansky1
senior tag
A kereskedők és barbárok kiegben állítólag van egy pakli kártya, ami a kockákat helyettesíti. Nagyon szívesen kipróbálnám úgy a játékot egyszer.
-
jansky1
senior tag
Nem akartam játékot venni mostanában, de a vagánál 5k a Port Royal bigbox, arról meg már többször is írtatok jókat. Ment is a kosárba.
-
jansky1
senior tag
Luna Maris 10k a Gémnél. Azt olvastam róla, hogy "Lacerda light". Van valakinek tapasztalata vele?
-
jansky1
senior tag
Ki várja már?
-
jansky1
senior tag
válasz
TrollBalint #6925 üzenetére
Kooperativban nálunk Rókanyomon, Zombie Kidz, CoraQuest voltak a kedvencek, kor szerint növekvő sorrendben.
-
jansky1
senior tag
Nálunk a 6 évesnél eddig az Eldorádó legendája, Coffee rush, Cascadia, Azul volt a teteje eddig. Ilyen root félékre nem is gondoltam még
-
jansky1
senior tag
Concordia, Erdő?
-
jansky1
senior tag
6000 forint nem pénz érte, de nálunk tuti nem kerülne elő...
-
jansky1
senior tag
Concordiában te döntöd el mikor termelsz a Prefektus kártyával, vagy diplomatát is használhatod erre a célra.
-
jansky1
senior tag
válasz
TrollBalint #6839 üzenetére
Mondjuk arról viszont le kellene szoknom, hogy egy lapot csak azért tartok meg illetve játszok ki, mert tetszik
Mint a feleségem Az erdővel. Ő a cuki állatokat pakolgatja ki mindig
-
jansky1
senior tag
válasz
Bullitz #6822 üzenetére
Én nem tapasztaltam ilyeneket, mint amiket leírtál. Lehet érdemes lenne játszanotok párat bga-n, vagy legalább megnézni ott pár játékot, akkor kiderülne nem-e benéztetek valami szabályt.
Akinél nincs termelés kártya, annál több sárga kártya szokott összegyűlni. Úgy meg több aranyat kapsz lapégetésnél, jobb esetben a sárga kártya 1 aranyra módosítja az adott anyag költségét. Ha elúszni látszik a játék, érdemes rámenni a harcászatra, vagy a tudomány ikonok gyűjtsésére. Mindkettőre van megfelelő tudománytoken (Törvény, Stratégia), meg olyan csodák, amikkel megviccelhető az ellenfél.Nálunk most két fővel is jól pörgő játékok: Coffee rush, Az erdő, Splendor párbaj
-
jansky1
senior tag
Acélmágnás 5000 forint, csak a mai napon.
Vörös katedrális szintén 5000 forint.
A katedrális beszerzésén gondolkodom erősen. Ha néha játszanék egyedül valami komplexebbet a Kartográfusoknál meg a GSC-nél, arra pont jó lenne ennyi pénzért. -
jansky1
senior tag
6 főnek milyen játékot ajánlotok Catant helyettesíteni? Valamilyen nagy interakciójú euró lenne jó, lehetőleg kiszúrási lehetőséggel.
-
jansky1
senior tag
válasz
anubys1984 #6690 üzenetére
Nem próbáltam, csak a magyar bemutatót néztem meg, az alapján nekem nem tűnt nagy bonyolító tényezőnek a dolog.
Engem a látnivalók érdekelnek az új kiegből.
5 ugyanolyan, egybefüggő tereptípus után elvehetsz egy tokent (látnivaló), amit ráraksz az aktuálisan lehelyezett hexádra, majd választasz a kínálatból egy kártyát, ami a végén egy új pontozófeltétel. Ebből ráadásul játékosszámnak megfelelő mennyiségű kerül a választékba.Az új pontozólapokat nem néztem meg, nekem még az alapjáték lapjai sem agyonjátszottak, így biztos pihennének még egy darabig a dobozban.
Szeretjük mi a is a Cascadiat, de nekem mindig hiányérzetem van a játék után. Ahhoz képest, amit ad, hosszú a játékidő. Ezek a látnivalók talán adnak egy kis mélységet hozzá és így elmúlik a hiányérzet.
-
jansky1
senior tag
Hm, még ez is megfelelne. Kíváncsi vagyok mennyibe fog kerülni. Járulékos költséggel mennyivel kell számolni általában? Vám, áfa, szállítás..
-
jansky1
senior tag
Ha van római számos, engem érdekelne.
Philiberten van, de valami olcsóbb alternatíva jól jönne.. -
jansky1
senior tag
A birodalom alkonyához volt már valakinek szerencséje? Érdekes ez a téma, hogy kész birodalmat kapsz, nem neked kell építeni, csak fenn kéne tartani. Ahogy olvasom, hasonló a licitalós rész, mint az Acélmágnásban, azt meg szeretem.
-
jansky1
senior tag
13493 az Ark Nova, 14993 az Anachrony
-
jansky1
senior tag
Én is a simára szavazok. Sok játék van már benne, hozzánéztem a Hősök bemutató videóit, nem lett hiányérzetem.
-
jansky1
senior tag
Delta rakott ki pár bepakolós képet, amin árak is látszódnak. 20-25% kedvezményt ígérnek, ami azt jelenti, hogy 1000, 2000 forinttal vannak árukeresős ár alatt.
-
jansky1
senior tag
(#6515) brownus
Ha a TTR Európa hosszú lenne, vannak rövidebb változatok is pl London, New York, San Francisco, lehet ezek közül valamelyiket próbálnám ki először a gyerekkel.
Rhino Hero, Tokió Királya, Kingdomino, vagy ennek a gyerekváltozata a Dragomino, Kuruzsló gyerekverziója, Carcassonne -
jansky1
senior tag
Brüsszel 1893-mal kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Ott van interakció állítólag a játékosok között.
-
jansky1
senior tag
Nagyon sok panasz volt rá, hogy kinőtte magát a helyszín, nem nagyon lehetett odaférni az asztalokhoz, zsúfoltság, levegőtlenség volt. A rendezvény emiatt új helyre költözött, kiküszöbölendő a fenti problémákat. Meglátjuk, gyakorlatban hogyan valósul ez meg.
Akciók vannak, de nem egetrengetőek állítólag. -
jansky1
senior tag
Melyik kieget ajánljátok leginkább az alap Pandemic mellé?
-
jansky1
senior tag
Köszi, hogy írtatok ennyi címet, szuperek vagytok. Egyedül játszanék, max gépi ellenfél ellen, ha igényli a játék. Bármilyen szitura, ha nincs mobilnet, akár repülőre is.
-
jansky1
senior tag
Tudtok ajánlani androidos telefonra, offline is játszható játékot?
-
jansky1
senior tag
Brazilra, Messinára én is szívesen beruháznék, de nem lenne kivel játszani, így kimarad
-
jansky1
senior tag
Gémklubnál van pár játék egész jó, -36% akcióval. Heavy hatos akció.
Mivel játszottatok mostanában?
Nálunk most gyerekjátékok pörögnek, felnőtt társasággal nem sikerült leülni játszani
Dragomino, Kuruzsló és Tsa, Karak + kiegek.
Érdekes ez a Dragomino, nem gondoltam, hogy sikere lesz, mivel már jól játszanak a kölykök a Kingdominoval is, de ez a lesz-e valami a tojásban, vagy nem, nagyon tetszik nekik. Plusz próbálják kihozni, hogy egy lapka lehelyezésével minél több tojáshoz jussanak.Kuruzsló és Tsa: élvezik a zsákból húzást, táblán haladást, eledelvásárlást, különböző képességeket és még jókat is nevetgélnek játék közben.
Karakot meg nem kell külön bemutatni senkinek gondolom, sokszor volt már szó itt róla
-
jansky1
senior tag
Sör és kenyérre ráröppent valaki?
-
jansky1
senior tag
Ez a Black angel milyen játék? Adásvételi csoportokban látom folyamatosan, mintha vezényezóra árulná mindenki. Van vele tapasztalatotok?
-
jansky1
senior tag
Víz alatti városok 14k a mai napon a Gémklub üzletekben.
Használt társas piacon is áresés van. Nehéz ügy, mert nem akartam több játékot venni mostanában.
-
jansky1
senior tag
Nálunk XL-es decathlonos törölköző van, amiket a társasos csoportokban is ajánlgatnak, barátoknál playmat. Én nem vettem észre különbséget. a törölköző sem csuszkál az asztalon, jól felvehetőek a kártyák, tokenek róla.
-
jansky1
senior tag
-
jansky1
senior tag
Most én jövök a szokásos kérdéssel
Ki mivel játszott a hétvégén?
Most hétvégén nálunk mindent vitt a Micro Macro Crime City - Full House. Kölykök sokat nézegették csak a térképet, hol, mi történik, de nyomozni is nagyon ügyesen nyomoztak
Jó szórakozást nyújtott a játék.(Azért 1-2 Karak befért még így is.)
-
jansky1
senior tag
Csúcsra ért a Brass Birmingham, átvette az első helyet a BGG-n. Én még nem próbáltam. Ti ismeritek, szeretitek? Jogosan van az első helyen?
-
jansky1
senior tag
Gyerekkel játszható egymás elleniben nekünk az Unmatched és a Tokió királya is bejött.
-
jansky1
senior tag
Kimaradt, hogy solo Kartográfusokat is játszottam, kemény -34 pontot sikerült elérni, pedig társaságban szinte mindig én nyerek.
Emelett ment egy kis Splendor, Carcassonne online formában.
-
jansky1
senior tag
válasz
mike1334 #5657 üzenetére
Karak volt gyerekekkel nálunk elsősorban. Nem tudják megunni. Rendeltem hozzá Regent kiegészítőt.
Játszottunk Kingdominot, mostanában kimaradt, pedig mindig jó szórakozást nyújt. Legkisebbikünk nyert, szépen behúzta a bányákat. Én nem szeretem gyűjteni őket, inkább hamarabb kerülnék sorra a körben. Át kell gondoljam
.
Stone age junior került még elő. Én nem szeretem, kölykök igen. Nekem túl hosszú.
Robot teknősökkel is játszottunk a kicsivel. A békás modulon kívül már az összeset használjuk. Nem a kedvencem mert én nem játszok, csak a teknőst mozgatom, ő viszont szépen fejlődik
Eldorádó legendája volt még. Nagyon szereti az egész család. Eddig csak az alap pályával játszottunk, ki kéne próbálni másikat is lassan, meg a barlangokat.
Kinéztem a Kuruzsló és Tsát, szerintem bejönne nekik. Próbálta már valaki innen?
-
jansky1
senior tag
Hiába lenne olcsó, tudom, hogy nem kerülne elő, így ez kimarad.
-
jansky1
senior tag
Kíváncsi vagyok mikor fogják törölni a posztot
Nyílnak a szemek az egyik csoportban, szegény posztoló rájött, hogy egy csomó pénzt költött játékra, miközben nincs kivel leülnie játszani. És mennyien lehetnek.Kedves Csoport!
Furcsa kérdésem van. Nektek volt már olyan , hogy eszetlenül vásároltatok egy csomó társasjátékot egyszerre ? Mostanában rengeteg pénzt költöttem el erre, ami miatt szégyellem is magam , és haragszom is magamra. Ha valamelyik játékot kiszemelem (volt egy listám , hogy mit akarok beszerezni, arról kb minden megvan mostmár), folyamatosan az az ingerem , hogy “be kell szereznem, meg kell vennem”
Nem is igazán használom ki, mert nincs hozzá úgy játékostárs aki igazán akar velem játszani. A barátomat nem akarom halálba unszolni ezzel.
Volt már valaki így?
#vásárlásimánia -
jansky1
senior tag
Mi szeretjük nagyon, alapjáték, kezdetek, hellaselysium, gyarmatokkal játszunk. Nem érzem, hogy kijátszottuk volna már. Vénusz lesz a következő, ha beruházni valamire MTvel kapcsolatban.
Nem tudom pathfinder mennyire tesztelt. Egyszer átnéztem a fileokat, döbbenet mennyi új erőforrás, cég, projekt kártya van benne. -
jansky1
senior tag
Királyi áruval el vagy kényeztetve szabálymagyarázó videók terén.
d3meeples, Draft Peti, Dudás Lajos.Ha szabálymagyarázatot keresek valamihez, akkor d3meeples, vagy a Draft, amiket először megnézek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Le Mans Ultimate
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen autót vegyek?
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Proxmox VE
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged