Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
TrollBalint
addikt
válasz NyxNyxNyx #7249 üzenetére
Még én se vetettem el, hogy esetleg egy próbát adunk neki, de hiába játszottunk nem tudom hány játékot, valahogy nagyon egyhangú volt, hogy volt 2 évszak amikor volt kb. 6 akció, amiből mindig ugyanaz a 2 érte meg, mindenkinek. A másik két évszakban a kártyás dolgok, viszont tetszettek.
De anno az Arnak Elveszett Romjai-val is játszottunk, 2-en is, meg 4-en is, és továbbra se értem, hogy egy alapvetően jó játék, miért nem tetszik nekünk, de valahogy nem jön át. Pedig ott is van pakli építés, ami tetszik, maga a tematika is bejön, de maga a játék mégse, és félek, hogy a Viticulture-rel is ez lenne
De volt már beszélgetésem volt kollégával, aki 100-ból 100x a Viticulture-t választja és nem a Marco Polo-t, míg én pont fordítva vagyokhttps://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
mike1334
veterán
válasz NyxNyxNyx #6363 üzenetére
Gondolom úgy érted, hogy mindenki számára új játék, tehát még egyik játékos sem játszott vele korábban (csak vannak tapasztaltabb játékosok, akik sok más, akár nehezebb játékkal is játszottak).
Szerintem azok a játékok, amelyek nem teljesen számolhatóak, tehát van bennük szerencse. Illetve azok a könnyebb szabályokkal rendelkező játékok, amiket haladóbb játékos sem un.
Én a Castles of Burgundyt mondanám. Van benne szerencse (kocka), de jól kezelhető, könnyű szabálya van (4 féle fő akció közül lehet választani), mégis van benne mélység.
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
Never79
tag
válasz NyxNyxNyx #6041 üzenetére
Vannak erősebb lapok, de egyensúlyban kell választani küldetés/erős támadó/ klán fejlesztés/ lapok között. Nagy a random egy játékban, nekem/nekünk ez tetszik. Tényleg sokat kell játszani vele, mire kijön összeérik mindenkiben mit hogyan, na akkor lesz igazán élvezhető. 3-an szerintem nem biztos, hogy jó.
Van hozzá 3 kieg: sámános, szerintem nagyon jó, az 5 játékos kieg, illetve van az Istenek, na az jól megkeveri a játékot. Pl. az egyik isten képessége, hogy az adott területen ahol a csata folyik, csak a lapok ereje számít, az egységeké nem. Van olyan, hogy a fosztogatás 2x adja a bónuszt. Na most ha az az isten bekerül középre akkor ott durva csata várható.
-
NyxNyxNyx
addikt
válasz NyxNyxNyx #5914 üzenetére
Amin viszont felhúztam magam, hogy a Dűne hátlapos kártyavédő 75 db kerül 6 ezer forintba. Tehát ebből kéne 3-4 csomagot venni, ha minden kiegészítő (227 lap azt hiszem) megvan az embernek. Ami így alsó hangon 18 ezer. Összehasonlításként: 15 ezerért vettem az alap játékot.
Veszek helyette 3 csomag fekete hátlapos Gamegenic matte -t. Sajnos kell a fekete hátlap, mert a kezdőlapok szélei már kifehéredtek.
__Utólag köszi a token tartó tippeket, körbe néztem több helyen, végül a Flying tigerben találtam vackokat amik jó, csatosan lezárható kis műanyag tárolóban voltak és azokból vettem többet.
"I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."
-
-
Azie
őstag
válasz NyxNyxNyx #5873 üzenetére
Metrós szószos tálka, bulk 6db
https://termekek.metro.hu/shop/pv/BTY-X122343/0032/0021/METRO-PROFESSIONAL-t%C3%A1lka-7-cm-6db
https://cdn.metro-group.com/hu/hu_pim_122301001001_01.png?w=400&h=400&mode=pad
2800
https://termekek.metro.hu/shop/pv/BTY-X13596/0032/0021/METRO-PROFESSIONAL-tapas-t%C3%A1lka-sz%C3%B6gletes-6cm-6-db
https://cdn.metro-group.com/hu/hu_pim_13554001001_01.png?w=400&h=400&mode=pad
1800
de KIKben is láttam nagyon hasonlót, az kicsit drágább.
porcelán.
a dobozban simítózáras zacsiban, dohány utcában van egy cég ami gyárt/árul jó áron[ Szerkesztve ]
"Believe in the ideal, not the idol." - Serra
-
Nunder
őstag
válasz NyxNyxNyx #5873 üzenetére
Tesco-Auchan: műanyagos szekcióban vannak apró tárolók fedővel, négyszögletes és stackelhető.
Amúgy meg nyomtattam egy csomó ilyet már, elképezstően kreatív ötletek vannak tárolásra. Ha magában a dobozban szeretnéd megoldani a tárolást akkor meg instertek. Akár foamcore akár szintén nyomtatni.
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
TrollBalint
addikt
válasz NyxNyxNyx #5751 üzenetére
Mi játszottunk a Viticulture EE-vel, és az Arnakkal is 2-en. Valóban, az Arnak 2-en picit talán jobb, legalábbis jobban lehetett menni mindenfelé, picit talán jobb. A Viticulture viszont még annyira sem jött be nekünk. Egyszerűen úgy éreztük alig van benne valami. Volt 4 fázis, az első és a harmadikban volt kb. 4-4 féle akció (elég rég játszottunk már), de mindig mindenkinek ugyanaz a 2 kellett. És a maradék akciók valahogy nem hozták azt az érzést, hogy "na jó, azért valamit mégis tudtam lépni", hanem inkább azt, hogy ez a köröm (is) full ment a levesbe...
Nekem a kártyahúzásos rész viszont tetszett, az bejött, de mondhatni ez a rész tetszik a legjobban az Arnak-ban isNekem (nekünk) nagyon nagy kedvenc a Marco Polo 2, volt egy kollégám, Ő meg azt mondta, hogy neki a Viticulture sokkal jobban bejön, mert a Marco Polo-ban csak 1 stratégiával lehet nyerni. Nem vagyunk egyformák, adj neki egy esélyt, de ne most próbáld ki, mert most biztos úgy fogsz leülni hozzá, hogy ez csalódás lesz
Igen, ez nem csak neked válasz, hanem mike-nak is
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
Never79
tag
válasz NyxNyxNyx #5751 üzenetére
Erősen lesarkítva igaz. Ha nagyon szerencsésen húzod a visitor kártyákat, s a többieknek “új” a játék, s nem okosan játszanak. Tehát nem általános, hogy azzal a stratégiával lehet nyerni. EE-ben ha jól tudom, már nem is úgy működik a mechanika, mint a régi kiadásban, de azért érdemes a Tuscany-t megvenni sokat dob az alapjátékon.
-
Tristis
őstag
válasz NyxNyxNyx #4680 üzenetére
A tiszta deck building azért kicsit repetitív tud lenni, szerintem hosszú távon túl lehet lépni rajta. Nekem a kedvencem a:
- Tyrants of the Underdark: deck building + terület többséges
- Quest for el Dorado: deck building + racing game
- Aeon's End: deck building + koop harcolós.
- Orléans: bag building + akció hely aktiválós + versenyzős mix
Mind a négy irány jó és érdekes, mind a néggyel játszottam, nálam jelenleg 2 meg is van.Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
time_drainer
csendes tag
Dominionról kicsit ködösek már az emlékeim, de amit én ismerek hasonlót és jó lehet:
- Aeon's End: mint írták ez kooperatív, de engem talán ez emlékeztetett legjobban Dominionra
- Clank: ezzel régen játszottam csak egyet, de emlékeim szerint a Deck-building elég hangsúlyos volt, és komplexitásában sem áll nagyon távol a Dominiontól
- Ruins of Arnak: ez kicsit bonyolultabb, és hibrid, van a pakliépítés mellet erős munkáslehelyezős és némi erőforrás management aspektusa is, de a deck-building része nem áll nagyon távol a Dominiontól (a Dune: Imperium hasonló hibrid, de egy játék után ott a deck-building-et kevésbé éreztem hangsúlyosnak és másképp is működött)Mindegyikre igaz, hogy lényeges különbségek vannak, nem csak egy "jobb Dominion".
Ismerek még pár egyéb pakliépítőt is, de azok még inkább különböznek, jó formán nem is emlékeztetnek a Dominionra. A fent linkelt listát is érdemes fenntartásokkal kezelni, mert mondjuk a Quacks bag buildingjének, vagy a Great Western Trail minimál pakliépítésének nincs olyan sok köze a Dominionhoz (persze lehet, hogy van rajta jó alternatíva mert sok olyan van, amit én sem ismerek).
-
Mi thunderstone-nal valtottuk le anno. Ha lehet koop is, akkor aeons end es a legendary sorozat volt a legnyerobb eddig deckbuilderbol. A tarsasagunkban van valaki aki nem szereti, emiatt sajnos nem kerul mar elo nalunk, egyebkent en nagyon birom. First editionom van, nem tudom a second mennyit valtozott.
[ Szerkesztve ]
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
TrollBalint
addikt
válasz NyxNyxNyx #4639 üzenetére
Sima everdell, vagy a kieggel? Azt mondják, hogy az alap játék annyira nem nagy szám. Mi azzal játszottunk a feleségemmel, de csak 2-en tudtuk kipróbálni, úgy nem volt rossz, de nem mondanám jónak se annyira, hogy megvegyem. Az nagyon tetszett benne, hogy sok kártya van ezért jó az újrajátszhatósága, viszont a kieghez nem volt szerencsém.
#4571Azie: Köszi, úgy látom erről már lecsúsztam, de legalább az infókat küldik
[ Szerkesztve ]
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
Azie
őstag
válasz NyxNyxNyx #4596 üzenetére
Nem tudom se komolyan, se nem komolyan venni, hogy semmilyen ráhatásom nincs a játékra. Sem az útvonalakra, sem az alagútépítésre, sem a laphúzásra. Egyszerűen monopoly szintű random (fos), azzal a kivétellel, hogy fix vége van.
"Believe in the ideal, not the idol." - Serra
-
válasz NyxNyxNyx #4504 üzenetére
Eros tulzasnak erzem, majdnem 150 tarsast arulok valtozatos mertekben bolti ar alatt, es neha hetek telnek el, hogy egyet elvisznek. Csak ami uj, aktualisan hypeolt menoseg, az megy el bolti ar alatt picivel a tobbi kis tulzassal a kutyanak se.
A mozis osszehasonlitas teljesen jo, ha valaki megveszi a legolcsobb bolti aron a (hypeolt) tarsast, eladaskor sacc 10-20%-ot bukik rajta. Es nem csak 2 oras szorakozas, mint a mozi. Es nem csak egy embernek. Legjobb deal szorakozasra (a nemzeti tekabol kikolcsonzott filmek/jatekok utan), es meg tamogattal is vele egy csomo embert.
[ Szerkesztve ]
-
citkar
addikt
válasz NyxNyxNyx #3133 üzenetére
Többen kellemesen csalódtak a Camel up-ban (ismerősöm nemrég kapott 2. változatot, húzta a száját eleinte, de megszerette). Nekem mondjuk a régió verzió és a kiegészítője van meg. Ha nem is mindenkinek tetszik ugyanannyira, de senki sem mondta, hogy ezzel sohase játszana. Kellemes, jópofa játék szerintem is.
-
DrDobos
őstag
válasz NyxNyxNyx #2714 üzenetére
Remélem nem tiltott annyira, hogy mi is a nehéz beszerzés miatt (btw azthittem onnan lehet rendelni) nem vesződtünk az eredetivel, és közel hibátlan a cucc. Annyi csak egy kicsit kellemetlen, hogy a lapok hátulja más, mint az eredeti magyarnak, de tudtommal az eredeti angolnak is más..
Samsung Galaxy A55 5G
-
DJGABI
addikt
válasz NyxNyxNyx #2251 üzenetére
hát nem tudom, mert attól aztán sokkal jobb játék lesz? aztán persze az ő pénze, ha bejön az új design vagy akármi... nekem továbbra sem kedvencem ez a játék. gyerekkel, bevezetésnek jó lehet, én azért komolyabbra számítottam.
másik a sushi go amit nem értek, néztem a partyból is játékot, de meh.. tényleg, vége van ott ahol egy normális draftolós játék épp csak elkezdődne. és ajánlgatják sok helyen.
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
NyxNyxNyx
addikt
válasz NyxNyxNyx #1433 üzenetére
Hát nem jött rá válasz, így hát megrendeltem...
Nagyon jó ez a Shut Up and Sit Down-os review róla, imádom őket. Számomra az egyetlen társasjáték témájú csatorna, akiknek akkor is jól szórakozok a videóin, ha túlságosan nem érdekel a játék, amiről szó van.
Viszont most törlöm a topic-ot a kedvenceim közül, mert már nem szabad vásárolnom.
"I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."
-
-
Tristis
őstag
válasz NyxNyxNyx #773 üzenetére
Az eleje nagyon nehéz, ott nagyon résen kell lenni. Aztán olyan 25 játék körül már át kell állni a szülinap-egy nagy, Karácsony egy nagy társasjátékra, és kettő kicsi, ha eladok egy nagyot. Na jó egy-két home-made fillérekért és csak egy-két party játék olcsón a nyaralásra
Ugye ez már nem kettő...A szerencse a szerencsétlenségben, hogyha jól vannak összeválogatva a játékok, sok dolog ismétlődik:
pl. Ha van Agricola-d, akkor nem kell Caverna feltétlenül vagy fordítva. De pl. nekem már a Feast for Odin se kell. Ugyanígy ha van Castle of Burgundy-d, nem feltétlenül kell Orleans vagy Santa Maria.Jah és ha van Korokon át: a civilizáció új története társasod, akkor soha többé nem kell semmi. Csak azt nehéz egyedül
Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
-
veterán
válasz NyxNyxNyx #700 üzenetére
Én is a Tic Tac Boom-ot ajánlanám annyi szabálymódosítással, hogy ha nálad robban fel, akkor nem egy kártyát teszel el, hanem meg kell inni 1dl rövidet, és mehet tovább a játék. Extrém esetben iugy is játszható, hogy ki az utolsó ember, aki még az asztalnál tud maradni hányás/kidőlés nélkül.
Ugyanerre a célra még közel 25 éve mi snapszereztünk, csak nem pontot kaptunk, hanem a pontoknak megfelelő számú felest kellett innia a nyertesnek (kompenzációként). Persze akkor négyen voltunk. Egy snapszer bemondásánál - ha elég genya az ellenfél, és tudja, hogy nem nyerhet - akár kontrázhat is. Persze kockázatos, mert ha a másik fél is genya, rekontráz, és szándékosan veszít. Ez egyből 24 feles. Mi meghúztuk azt a szabályt, hogy nincs kontra.
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
Tristis
őstag
válasz NyxNyxNyx #697 üzenetére
One night werewolf deluxe (Ali Express 1800 Ft max) , Jungle speed, részegedős jenga, tick tack bumm party edition, concept nálunk ezek aratnak. Avalon és a Secret Hitler (Alin van szintén) is jó lehet. Wits and Wagers fantasztikus játék, a mi baráti körünk imádja! Megcsinálni házilag pofon egyszerű. Nagy kedvenc szintén.
[ Szerkesztve ]
-
-
Tristis
őstag
Legjobb ivós társas: cetlivity
Hossz: 30-40 perc
Nehézség: nagyon könnyű, de figyelni kell végig mindenre!
Ideális játékosszám: 6-10 főig, ideális játékosszám 6 vagy 8 fő. 8-cal talán a legjobb
Röhögés: maximális
Ivás: folytonosElőkészületek: szétosztunk nagyságrendileg 30 cetlit mindenkinek egyenlően (6x5, 8x4 stb.). Mindenki felír egy szót a cetlire majd összehajtja és bedobja egy zsákba, sapkába stb.
A játékosok párokba rendeződnek (érdemes pároknak együtt lenni, édesek ahogy szidják egymást ). Minden párnak 1 perce van egy adott körben. Ez idő alatt kell minél több szót "elmagyarázni" a másiknak. A szabályok egyszerűek. Most jön a csavar.
1. kör: körülírás
2. kör: mutogatás
3. kör: egy szó
4. kör: egy mozdulat
5. kör: egy hangA játék lényege, hogy mindig ugyanaz a 30 szó kerül vissza minden egyes körben újra és újra. A hangulat folyamatosan javul. Mikorra eljutunk az egy hangig általában mindenki sikítva röhög, megy a tehénbőgés és szidják egymást a párok rendesen, hogy hogy lehet ekkora barom hogy olyan hangot ad ki, mint egy kecske, pedig egy szamárról van szó?!
A játék akkor ér véget, amikor az ötödik körben is elfogytak a cetlik, vagy amikor a játékosok megerélték magukat.
A magam részéről azt szeretem legjobban, amikor valaki ugyanazt a mozdulatot egyre kecsesebben adja elő és két ismétlés között csak annyit mond: hát tudod mi ez!!! és közben mereszti a szemét a másikra, aki nagyon bután néz közben a semmibe
Megunhatatlan, tönkretehetetlen, és mindenki nagyon röhög a játék alatt. Imádjuk!
[ Szerkesztve ]
-
Dixit és Imagine, mindketto kivalo kovetkezo lepcso az activity-fanoknak .
bugarov: small world (ha 4 ember es total mas tema is jo, fun jatek kategoriaban clank!, avagy magyaru talan klank!)
[ Szerkesztve ]
-
válasz NyxNyxNyx #345 üzenetére
6 éves határeset, négy bábut kell szimultán mozgatni, nem árt tudni hogy hova tartanak a pályán. És biza ha egy ember nem tudja, akkor mindenki szomoruan nez, az egesz gepezet ugy fog mukodni mint a leggyengebb lancszem . Nem tipikus coop, itt bizony nem lehet segiteni egymasnak ,csak stresszelni a bábuval mikor kopogsz előtte hogy CSINÁLD MÁÁÁÁR. Nagyon jópofa hangulatos játék, de min 8 év alatt nem ajánlanám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AiXun T3B T210 forrasztóállomás + tartozékok
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Romet Rambler R9.3 MTB Vadi új, 0 perces, Garanciás!
- Elektromos rollerek/tabletek eladók kiváló áron (500/750/5600 Watt)
- ÚJ Schwalbe Wicked Will Super Race 29x2.4 (62-622) mtb külső gumi
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest