- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
mike1334
veterán
Gémklub üzletekben lehet már valahogy érvényesíteni a törzsvásárlói kedvezményt, vagy muszáj neten megrendelni előbb és személyesen átvenni?
-
mike1334
veterán
válasz
Tristis #6797 üzenetére
Pont ezt mondom. Szerintem a szabály mennyisége/összetettsége azt határozza meg, hogy mennyire nehéz szabályosan játszani egy játékot. A komplexitás pedig azt, hogy mennyi lehetőséged van benne, ami magával hozza azt, hogy mennyi variációt kell végiggondolnod. Egy kevés szabállyal rendelkező játék (sakk) lehet baromira komplex, de attól élvezetes kezdő játékosnak is. Egy nagyobb szabálymennyiséggel rendelkező játék (szellemek szigete pl.) már nem ugyanaz a szint, sokan nem szívesen akarnak/tudnak ennyi energiát beletenni. Egy mutató méri a bgg-n mindkettőt, és szerintem ez a gond.
Én azokat a játékokat szeretem nagyon, amiket 5 perc elmagyarázni (éljen Knizia), pedig menne a 20 oldalas szabálykönyv is (szakvizsgázott jogász vagyok, épp elég jogszabályt kell értelmeznem minden nap, nem vágyok rá a szabadidőmben is). -
mike1334
veterán
-
mike1334
veterán
Értem, de azért ez lényegesebb infó, mint a bábu színe. Plusz ők is leírják, hogy ebből a kettő tényezőből (mennyire könnyen tanulható/mennyire komplex) tevődik össze a weight. Szvsz az elején nem gondoltak rá, most meg már túl nagy macera lenne szétszedni. Az ajánlók meg kb nem relevánsak, mert pont a sok szavazatból összeálló átlag nem jön elő. Nekem mindegy, nézek videót róla, ha nagyon érdekel, de ha valaki csak kíváncsi egy játékra, és annyit lát, hogy weight: 3.5, már zárja is be a böngészőt...
-
mike1334
veterán
És Mortein:
Pont az a bajom, hogy nem...külön szám kellene arra, hogy mennyire sok a szabály (nehézség), és hogy mennyire sokrétű a játék (komplexitás). A BGG felvállaltan egyben kezeli, ezért van, hogy 3-as "nehézségnél nehezebb" játéknál úgy éreztem, hogy ez egyáltalán nem is bonyolult (szabály szinten), miközben alapvetően nem jönnek be a magasabb nehézségű játékok.
-
mike1334
veterán
válasz
Tristis #6785 üzenetére
Hol látsz nehézséget BGG-n? Én vagy "súlyt" látok
Szvsz gagyi a BGG weight rendszere...ha egy játék szög egyszerű szabállyal dolgozik, de komplex a lehetőségek miatt, akkor az most milyen pontot kap? Pl sakk és go. Alig van szabálya egy perc megtanulni játszani...de jól játszani már kicsit nehezebb. Külön kellene megadni a szabályok nehézségét, és a komplexitást. Sakkozni hobby szinten is mókás, de egy magas bgg weight eltántoríthatná az embereket tőle. -
mike1334
veterán
Annyira mondtátok a Port Royalt, hogy vettem egyet a szülinapi kuponommal, remélem hamarosan ki tudjuk próbálni
-
mike1334
veterán
Az újévi fogadalmam, hogy háromszor is meggondolom, hogy mit veszek meg, mert ha mégse jó és el kell adni, az nagyon fájdalmas...8 soros hirdetést nem képesek az emberek elolvasni és értelmezni (olyanra kérdez rá, ami benne van a hirdetésben, leírom, hogy nincs posta, de fél óra üzenetváltás után kiderül, hogy neki csak postázva jó, olyan képet kér, ami benne van a hirdetésben...).
-
mike1334
veterán
válasz
Ereshkigal #6757 üzenetére
Magában. Nem uncsi, csak kicsit hosszú volt nekünk. Mostanában 30-60 perc a sweet spot, csak azért meg nem tartanánk meg, hogy ott legyen a polcon (ma pont ezért eladtuk az Agricola Hobbi változatot, amit nagyon szerettünk, de egyszerűen nem került az asztalra, így legalább játszanak vele..).
-
mike1334
veterán
Az milyen, hogy egy órán belül ketten mondják vissza a társasvásárlást, mert a férjük/feleségük megfúrta...
-
mike1334
veterán
Év eleji kiszórás, ha érdekel valakit, akkor csinálok hardveraprós posztot
(Everdell pakk /alap+Vifágfesztivál+promó lapok (nyomdai magyar), Troyes + kieg, Watergate ügy, Hickory Dickory, Mesebeli Birodalmak, Fesztáv: Ázsia) -
mike1334
veterán
válasz
Lokarson #6722 üzenetére
Királysággal egyszer játszottam, a világgal többször (szintén ketten). A világ az egyik kedvenc játékunk, tökéletesen működik ketten. A királyság a sima draftolás helyet az "i cut, you choose" mechanikát használja, amit egyikőnk se szeret (Hanamikoji is ezért ment a háztól).
-
mike1334
veterán
Volt társasjáték a fa alatt?
Nálunk volt Azul: Királyi pavilon, Papírhajó a tengeren és Eldorádó kieg (veszély a láthatáron). -
mike1334
veterán
válasz
anubys1984 #6690 üzenetére
Főleg a plusz kártyák miatt érdekel engem is. Mondjuk úgy kicsit drága
-
mike1334
veterán
Karácsonyi ajándékot kellene választanom, de nem megy
Ezek közül:
- Cascadia kieg
- Boop
- Papírhajó a tengeren
- Dereserdő dicsősége
- Eldorádó legendája: Veszély a láthatáron (egyébként tényleg ez a legjobb kieg hozzá?)Előbb-utóbb mindet megveszem/megkapom, de most csak egyet szeretnék kérni karira, ti melyiket választanátok?
-
mike1334
veterán
Cinkelt kockában (Zugló) van valami törzsvásárlói program? Régebben mintha olvastam volna ilyesmit, de most nem találom a honlapon.
-
mike1334
veterán
válasz
refrigerator #6497 üzenetére
Túl vagyunk az első nyomozáson (három van a dobozban).
A játék célja, hogy pár kérdésre választ találjunk (kb. mint a Cluedo: "Mustár ezredes, a konyhában, a piszkavassal" stílusban kell megoldanunk a rejtélyt).Ketten játszottunk, többször megszakítottuk a játékot, hogy átbeszéljük az egyes kérdések kapcsán a teóriánkat. Így olyan 2 óra volt (a doboz 90 percet ír). Alkalmazás nem kell hozzá, a kártyákon van minden nyom, illetve külön borítékban a megoldás az egyes kérdésekre. Nem időre megy, de a játék pontokkal jutalmazza, ha minél előbb (minél kevesebb kártya (nyom) megnézésével, az első játékban, ha 30 kártya alapján) megmondjuk a tutit, akkor jár a max pont (nem muszáj befejezni ott a játékot, elég, ha a 30. kártya után végigveszitek a kérdésekre adandó válaszokat, ha nem változtattok rajta, akkor jár a max pont). Még egy határ van 40 valahány kártya után, aztán még kevesebb pont jár, illetve rossz válasz esetén 0 pont. Az utolsó kártya után minden nyom adott, akkor már sztem bárki ki tudja kövezkeztetni a válaszok többségét.
Nekünk nagyon tetszett, nem volt benne erőltetett, belemagyarázott megoldás (bàr nyilván azért van benne szerencse is, hogy milyen sorrendben nézed meg a nyomokat, volt amit hamarabb szerettünk volna, de a játék nem engedte), szépen kinyílt a sztori, párszor módosítottuk, hogy ki lehet a gyilkos.
Nincs benne rombolás, visszarendezhető a játék eredeti állapotba, de nyilván egy csapatnak így is csak egyszer játszós, ugyanakkor a fentiek miatt eladható simán.
Ezelőtt egy Unlockkal játszottunk, annál jobban tetszett, várjuk a második nyomozást.
-
mike1334
veterán
válasz
refrigerator #6497 üzenetére
Rendben
-
mike1334
veterán
Szerintetek kell egy euroba tematika? Akármivel játszottunk eddig, szinte az első alkalommal ledobta a tematikát, és át ment absztrakt ikonfigyelgetésbe. Mostanában lenne igény valami tematikusabb játékélményre (ezért is néztem az Obsessiont, illetve a Rokokót..előbbi a grafikailag hiányos tematikán, utóbi az 50e+os árcédulán hasalt el).
Nézegetem megint az Orleanst, aminek egész szép az asztalképe, illetve a Dűne Impériumot (bár az utóbbi nem túl jó ketten, de ha lesz rá jó bf akció, akkor behúzom kipróbálni). Más van még, ami tematikus, ami magyar vagy nyelvfüggetlen? -
mike1334
veterán
válasz
refrigerator #6486 üzenetére
Hétvégén szerettük volna, de sajnos nem jutott rá idő. Remélem most hétvégén már sikerül játszani vele
-
mike1334
veterán
Van olyan társasjáték adásvétel oldal, ami kifejezetten kickstarteres játékokra van kihegyezve? Nem közös rendelés, korábbi játékot keresnék. Szokásos helyeket csak az "ultra deluxe plus" verziót hirdetik, de nekem csak a "sima" ks kiadás kellene.
-
mike1334
veterán
Az Obsession mennyire nyelvfüggő?
-
mike1334
veterán
válasz
NyxNyxNyx #6363 üzenetére
Gondolom úgy érted, hogy mindenki számára új játék, tehát még egyik játékos sem játszott vele korábban (csak vannak tapasztaltabb játékosok, akik sok más, akár nehezebb játékkal is játszottak).
Szerintem azok a játékok, amelyek nem teljesen számolhatóak, tehát van bennük szerencse. Illetve azok a könnyebb szabályokkal rendelkező játékok, amiket haladóbb játékos sem un.
Én a Castles of Burgundyt mondanám. Van benne szerencse (kocka), de jól kezelhető, könnyű szabálya van (4 féle fő akció közül lehet választani), mégis van benne mélység.
-
mike1334
veterán
A Krízist még nem bontottuk ki, játszunk az Árésszal még egyet, ha úgy gondoljuk, hogy marad, akkor kibontjuk
Igen, bekavarodtam, az Ázsiára gondoltam. Semmi gond vele, csak ritkán kerül le a polcról, olyan kis semmilyen nekünk...ha elővesszük szívesen játszunk vele, de soha nem első gondolat, hogy, de jó lenne játszani vele..Arnakkal hányan terveztek játszani? Két fővel nem olyan jó, ahogy olvastam..illetve nekem túl nagy az asztaligénye. Újabban a bgg-n a képek között azt nézem meg először. Ha túl sok az "aprólom", akkor nem is nézem tovább.
-
mike1334
veterán
válasz
Mortein #6292 üzenetére
Fura, nálunk pont hogy a vége felé indul be igazán, illetve egy kör kb 1 perc, megint rád kerül a sor, alig van idő átgondolni mit szeretnél...
Az Árész meg egy végtelenségig tartott, igaz, mi nem szimultán játszottuk a köröket, szeretjük látni mit csinál a másik, illetve el is szoktuk mondani mit csinálunk. Több emberrelnél ez lehet idegesítő, de mi többnyire ketten játszunkDorfromantik rajta van a listán, majd, ha mindent kibontottunk (vagy hamarabb...
)
Abból is készül a duel verzió, gondolom azt is hozza majd a gémklub. -
mike1334
veterán
Végre újra itt a társasjátékos időszak
Eheti játékok:
Splendor: Párbaj
5x játszottunk, gyors, egyszerű játék, bejött mindkettőnknek, de eddiv csak egyszer sikerült nyernem, K. nagyon ráérzett, földbe döngöl rendszerint(inkább játszok olyan játékkal, amiben nem/ritkán nyerek, mint amiben mindig én). Hétköznap estére is tökéletes, fél óra kb, és nem égeti az agyat.
Mars Terraformálása: Kockajáték
2x játszottunk, nekünk sokkal jobban bejön, mint az Árész-expedíció, mivel ez tényleg belefér 1 órába. Plusz ugye rengeteg kocka, amit imádunk. Igen, nagyobb lesz a szerencsefaktor, de szerintem nem vészes (láttam Tom Vasel meg Alex Radcliffe véleményét a játékról..gyors kockajáték, és kifogasolják, hogy nagyobb a szerencse benne, meg nem ad teljes Mars Terraformálása élményt...). Nálunk nyerő az idejével, és az egyszerű szabályaival. Még lehet futunk egy kört az Árésszel, de szerintem az megy eladásra (megérte megvenni a 2 promópaklit, meg a Krízishelyzet kiegészítőt...).
Ha kell valami negatívat is mondani, akkor a kártyaméretet tudom felhozni. 55x77...persze megmagyarázzák a bgg-n, hogy így jobban elfér az asztalon, blabla.. végülis pár miliméteren múlt volna olyan méretet választani, amihez van normális kártyavédő..még szerencse, hogy gondoltak rá, és csináltak saját kártyavédőt, amit meg lehet venni tőlük (mayday meg sleeveking védő is van, de persze nem idehaza...).Illetve átnéztem a Burgundyt, hogy minden benne van-e. Hát az elkövetkező 1 évben tuti, hogy a doboz 1/3-át fogjuk csak használni, szóval juhé az óriás dobozért...
És folytatódni fog a gyűjtemény csökkentése a nem használt játékokkal.., várhatóan eladásra kerülnek (de előtte még egy utolsó játék):
Everdell (alap, Bellfaire, promó lapok) - nem nagyon jött be, akármennyire is akartuk szeretni
Pandemic (alap, Pengeélen) - Pandemic Ibéria váltja, ha bejön
Árész-expedíció (alap, 2 promó csomag, Krízishelyzet) - lásd fent
Juharvölgy - túúúl hosszú, de van evy rövidítő variáns, kipróbáljuk azzal is
The Castles of Burgundy (2019) - elég a Spec. Edition
Carcassonne: Vadászok és gyűjtőgetők - az alap, téli kiadás teljesen elég, nem hiányoznak a csavarok belőle
Watergate - nem nagyon kerül elő
Fesztáv: Duett - kicsit meh, meglátjuk még
Santorini - én szeretem, K. ki nem állhatja..még egy esélyt kap tőle
Hickory Dickory - spontán vásárlás volt, elkapott a design, de már bánom (bontatlan még)Tervek a jövő hétre:
Hétköznap Splendor, hétvégén CoB és Mars kocka, meg talán valami bontatlan..Ti mivel játszottaton a héten? Mit vettetek, mit adnátok/adtatok el? Mik a tervek jövő hétre?
-
mike1334
veterán
Van facebookon egy "Ritka társasjáték rendelés, adok-veszek" privát csoport. 11 órája meghirdetett vki egy Szellemek szigetét budapesti átvétellel (magyar, 2-3× játszott).
-
mike1334
veterán
-
mike1334
veterán
Na megint belém bújt a kisördög, és ácsingózik a Castles of Burgundy új kiadása után...tudom, hogy baromi drága, és sok más játék kijönne az árából (plusz pont jó hullámban vagyok, többet adtam el mostanában, mint vettem), de hát na...megmagyarázhatatlan (igazából csak a nagyobb lapkák tetszenek benne, sokkal gyakrabban kerülne elő, ha nem a fényviszonyokon múlna, higy mikor játszunk vele...). Valaki megvette innen? Beszéljetek le
Más: kis kihagyás volt nyáron a jáccódásban, de végre újra játszottunk, ráadásul eddig bontatlannal...Splendor Párbaj. Jó kis játék, az elején kicsit lassan indul, de aztán "hólabda effektussal" begyorsul, és pikk-pakk vége. Tavaly Essen óta vártam rá, decemberben majdnem megvettem, de aztán bejelentette a gémklub, hogy hozza..megvártam
Első játék nem volt annyira nagy durranás, de szerintem sokat vártam tőle, illetve első játék alapján nem ítélek. Sima Splendorral nem játszottam, nem tudom, hogy ahhoz képest milyen (nekem kicsit a Sobek Duel-re emlékeztet, valószínűleg a tábla, illetve annak feltöltése miatt).
Illetve kellene valami jó kis halloween-i, spooky hangulatú 2 fős játék, ha már itt az időszaka...Bloody Inn-t néztem ki, nem kifejezetten halloween-i, de elég gyilkos a témája (szó szerint
), de még nézelődök..
-
-
mike1334
veterán
Nézte vmi az új Stranger Things játékot? Nekem vegyes érzéseim vannak vele kapcsolatban, illetve pont megálltam a hörcsög üzemmódban...de az asszonynak tetszik a téma miatt.
Ja és pár apróságon kívül sikerült mindent eladni.
-
mike1334
veterán
Nekem is megvan a 2019-es kiadás, de kb csak ragyogó délutáni napsütésben tudunk vele játszani, annyira aprók a lapkák. De ennyiért akkor se veszem meg, akkor már inkább egy mini crokinole táblát
Btw lassult a hörcsög üzemmód, mostanában csak egy Sagradaval és egy Pandemic Iberiával bővült a gyűjtemény (egyik ajándék, a másikat meg vagy 2 hónapja rendeltem), illetve eladtam jó pár kihasználatlan játékot -
mike1334
veterán
Mit szóltok a Delta Burgundy árazásához? Hát engem leforrázott, szerettem volna megvenni, és gondoltam, hogy nem lesz olcsó...de 85e forint...illetve előrendelésben 68e. Ez azért durva, pláne úgy, hogy én igazából a nagyobb lapkák miatt, illetve a lapkák hátoldalán lévő magyarázó szöveg miatt vettem volna meg (ezért is nem rendeltem meg angolul)...valaki megveszi innen?
-
mike1334
veterán
Na, csak sikerült..nem két perc tényleg, meg engedményt is kell tenni, de csak elviszik a társasokat..még pár kicsi maradt, meg a Caper: Europe. Mondjuk annál pont áremelésen gondolkozom, mert van hozzá magyar nyelvű, nyomdai szabály is, ezt eddig kihagytam a leírásból. Szóval ja, uborkaszezon, de apránként megy ez...
-
mike1334
veterán
A pangó használt piachoz: pár napja rákérdeztek messengeren az egyik játékra, hogy megvan-r e még. Írtam, hogy igen. És ennyi, elolvasta, oszt jónapot...az ilyet nem nagyon értem.
-
mike1334
veterán
válasz
TrollBalint #6075 üzenetére
Egész jól, bár vettem egy PS5-öt, így egyszerűbb volt
Június:
Fjords
Sea Salt & Paper
Pandemic: IbériaEzek félig-meddig tervezett vásárlások, a pandemic akciós volt philin, a másik kettő meg "jött vele"
Tervek idei évre:
Eladni egy jó pár játékot (ez nem nagyon megy tényleg, egyet-egyet visznek csak el)
Village (lehet a big box, elvileg a delta hozza, vagy használtan a régit)
Splendor Duel (gémklub ígérte júniusra...nem jött össze)
Stranger Things (reflexshop hozza ősszel)Talán:
Boop. (túl drága egy ilyen egyszerű játéknak)
Concordia (cult of the old lázban égek)
Sagrada (mindig tetszett, és mostanában az azul is gyakrabban kerül elő)
Carcassonne: Ködbe zárt Carcassonne (lesz ez még akciós)
Castles of Burgundy (delta hozza, ár függő, hogy lecserélem-e) -
mike1334
veterán
Én csak akkor adom ennyiért, ha bontatlan. Budapest frekventált helyeit szoktam felajánlani átvételre, így postaköltség sincs. Ha bontott, és 1-2 alkalommal játszott (90%-ban védőzve), akkor már a bolti ár 80%-a max, amennyiért hirdetem. Kivétel, ha oop, akkor az átlagos használt árán.
-
mike1334
veterán
Közös phillis rendelés kapcsán lehet lesz pandemic iberia magyar nyelvű szabálykönyv és kártya nyomtatás. Ha valakit érdekel, az dobjon egy üzenetet, messenger csoportban gyülekezünk
-
mike1334
veterán
Játszott már valaki innem a Fjords-szal? Akár a régi kiadással, akár az újjal. Ha igen, mik a tapasztalatok?
-
mike1334
veterán
Írjátok többen is a Hanamikojit...hát nem tudom, nekünk nagyon nem jött be, az is felkerült eladásra.
Ha már eladás...pár társas már elment, jellemzően a ritkábbak. Azért itt is van önérzetes hobbiárellenőr.. megvenni nem akarja, de szerinte túláraztam... -
mike1334
veterán
válasz
TrollBalint #6001 üzenetére
Félre ne értsd, a júniusi lista már megvan, de próbálok önmérsékletet tartani
...plusz most már tényleg elfogyott a hely, és még van 2 philis rendelésem, amit nem vettem át.
Igaz, beindult az eladás is, ha minden jól megy a TTR: San Franciscot elviszik. -
mike1334
veterán
Vett valaki Arkham Horror LCG-t? A delta hozza az első kieget magyarul...hmhmhm...mondjuk a 26e húzós érte. Van olyan játék, ami misztikus hangulatú, és jó ketten? Nem hátrány, ha 1-1,5 óránál nem hosszabb. A halandó halált is dicsérték, de ahhoz nem hiszem, higy jön kieg sajna.
De ebben a hónapban már nem veszek semmit, túl sok mindent "megkívánt a szemem"...Santorini (nekem instant kedvenc, az asszony utálja egyelőre), Winter (mini Devir játék, télen láttam róla videót, szóta vadásztam, reflexshop árulja), TTR: Northern Lights (2-5 fős, kicsivel kibővített Nordic Countries térképen, muszáj volt megvenni...), Hickory Dickory (gyönyörű játék, érdekes mechanikával /egy kakukkos óra a pálya, amin a körbejáró óramutatókra/ról ugrálnak az egérkék/, remélem nem szívom meg ezzel is, mint az összes antropomorf állatos játékkal eddig /Everdell, Juharvölgy, Kereskedők Völgye/, meg egy valag kártyavédő...Heatről letettem, egyelőre azt tuti nem veszem meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged