- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Tamás88: Még mindig itt tartunk jelenleg...
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Arc összefoglaló szerkesztés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
refrigerator
tag
Sziasztok. Nyugati királyság lovagjaihoz melyik kiegészítőt érdemes megvenni,ami tényleg ad valami komolyabb plusz dolgot az alapjátékhoz?
-
-
mike1334
veterán
Én vettem a Tescoban egy Elvetemült veteményest
(Bár nem kerestem, de Dűne, Cascadia, és Juharvölgy se volt..Pillangó utcai Tesco.)Amúgy kitört a kártyavédő vész? Szinte sehol nincs raktáron a 63,5x88-as méret már hetek óta, max akkora szállítási költséggel, amennyibe maga a védő kerülne.
-
Dr.NX
addikt
Amíg várunk a Cascadiára, addig
Juharvölgy krónikája Auchanból 9390 Ft-ért.
ÁK ár 15 ezer Ft.
BGG 7.6, 2.33 nehézség -
jansky1
senior tag
Vidéki tescoban ott van bedobozolva a sorok között, meg raktáron is van. Nem győzik kipakolni.. megyek még vissza, nekem crew, csak 1, meg eldorado fog kelleni.
-
-
Mexbacsi
tag
Kétszer megnéztem már Hatvan, Gyöngyös tescot, illetve ma mondták az ügyfélszolgálati pultban, hogy be van rendelve, van is készleten és várják, hogy beérkezzen, de az is lehet hogy már a raktárban van csak nem győzik kipakolni az árut. Próbálkozni kell sajnos, más nem marad.
Elgondolkodtató viszont, hogy ha ennyiért is megéri eladni ezeket a játékokat mekkora árrés van a többi üzletben. Tesco alapból egy viszonylag magas +35% haszonkulccsal dolgozó üzlet. Az ilyen akcióknál nyilván ez alacsonyabb, de 20%-nál nemigen alacsonyabb sosem. -
DrDobos
őstag
Ha valaki szerezne Cascadiat a tescobol, budapesten belul barhova el tudok erte menni, nagyon megkoszonnem
-
Mortein
tag
Debrecenben nem is volt kint a Cascadia és Juharvölgy cimkéje sem. Csak Dűne volt kint, de amikor az akció indult 8 kor, akkor már 1 darab sem volt kint belőle és azóta sincs töltve a polca. A másik Tescoban egyiknek sem volt kint a címkéje se. Kamu akció a vevőszolgálat semmit sem tud. Többen is naponta nézzük és semmi.
Vicc az, hogy ennél egy Aldi sokkal korrektebb. Ha nem lenne társas akció be se tenném a lábam a Tescoba.
-
Scale
őstag
Valakinek esetleg sikerült azóta tescos akcióból elhoznia Dűnét vagy Cascadiát ahol addig korábban nem volt?
Egyik tescoban azt mondták folyamatosan lesz polcfeltöltés, az egyikben ahol pl ki se volt rakva a címke se ott meg azt, hogy ez az akció alapból túlkészletből van kirakva és ami volt minden azt kirakták első nap az akcióban. (sok tescoban nincs is raktár, fixen kint van minden amit hoz a kamion) -
Dreimus
senior tag
válasz
Mortein #4872 üzenetére
Amennyiben jelzik, hogy van készlet akkor sajnos 1-2 naponta vissza érdemes nézni, sajnos el kell azt is fogadni, hogy sajnos kevés és egyre kevesebb emberrel dolgoztat a Tesco és emiatt bár áru van a raktárban nincs elég ember, hogy kikerüljön, plusz a választék is másik gond Tesco méretétől függően, mert sok Tesco-t csökkentettek vissza az elmúlt években, itt szegeden az 1/3-át lecsapták, így a megmaradt és bővülő választék, a kisebb helyre kell kirakni, tehát ahogy ürül a polc úgy kerül ki új a helyére
A büntetés meg amiatt se túl jó megoldás szerintem, mert azt vagy a dolgozó vagy a termékek árai sinylik meg, mert hát a cég a saját nyereségét tuti nem csökkenti, valahol behozza
-
Mortein
tag
válasz
Dreimus #4871 üzenetére
Nem rakják ki, Debrecenben konkrétan nincs kint egyik akciós sem. Se Dűne, se Cascadia, se Juharvölgy. Bevallottan nem érkezett hozzájuk/nem rakták még ki. Tehát nem a nepperek zabálják le, mert még a Cascadia és Juharvölgy címkéje sincs kint. A vevőszolgálatot folyamatosan zaklattam és eddig a 2 Tescoban 7x voltam, reggel 8:00-kor konkrétan a címkézős csajjal egyidőben értem oda a sorhoz, aztán délután és ugyanezt ma is.
-
Dreimus
senior tag
válasz
Mortein #4869 üzenetére
Kirakják, csak a sok nepper itt is megjelenik és felvásárolja és árulgatja jófogáson és társain.
Szegedi Tesco-ban dolgozó ismerősömet kérdeztem és 2-2 karton volt legalább a Cascadia, Düne társasokból, de fél óráig sem tartott, mert nagyobb mennyiségben vásárolták. Várható készlet hozzájuk is, csak el kell csípni majd. Annyi a pici szerencse az akcióban, hogy nem egy hetes hanem 3, így talán picivel több az esély, hogy ki is kerül időben.
Plusz folyamatosan kerülnek, be újabb társasok, mint pl a frissen megjelent Luna Capital is akciós 9890-ért, ami egy pár héttel ezelött megjelent társasnál nem rossz. -
Vérboci
addikt
válasz
Mortein #4869 üzenetére
hát én holnap úgyis előbb lépek a melóból, mert gumishoz viszem a szekeret, akkor még belépek megnézni, hogy változott-e a kínálat, aztán elengedem. többet nem kocsikázok ezért.
a cascadia érdekelt volna, de úgyis egy ideig a szekrényben pihenne, mert még kicsit nőni kell hozzá a kisebbik gyerekemnek. -
Mexbacsi
tag
Gyöngyös, Hatvan esetleg? Tegnap voltam de Cascadia és Dűne hűlt helyét találtam csak.
-
-
orc88
őstag
Társasos fb csoportokban írták ma többen, hogy most érkeznek új szállítmányok, szóval én is futottam egy kört.
Nem volt a polcon Dűne / Cascadia kiírva sem, viszont a pénztártól visszapillantva véletlenül megláttam hogy 2 társas sor közé hátulra be van forgatva 1 darab Cascadia -
Voltam ma a orosházi Tescoban sikerült venni egy Dűnét, Juharvölgy Krónikája és egy Kartográfusok is a kosárba került. Feleségem meg is jegyezte ,hogy szerencsére nem akarok többet venni
-
Dreimus
senior tag
válasz
Mortein #4849 üzenetére
Az online vásárlás nem webshop szint, tehát az online vásárlás nem más, mint a lakcímedhez legközelebbi erre kijelölt Tesco-nak leadott rendelés, melyet előkészítenek személyes vagy házhozszállításra, ha nincsa polcon akkor nem küldik esetleg visznek helyettesítő terméket, más árban természetesen. Tehát nem nagyon kell erőltetni
-
jansky1
senior tag
Eldorado mennyi a tescoban, tudja valaki esetleg?
-
Budakeszin 9-10 között még volt vagy 8db Dűne, és cascadia is egy csomó. Siófokon 11:00-kor volt minden, kivéve Dűne, az nem is volt sajnos, mert az üres helyét sem láttam. Itt lőttem viszont: Eldorádó legendáját, mr. Jacket, The crew-t (1800-ért!). Meg két Azult (ez nem egy nagy deal 12-ért, de két helyen is letudom vele a karácsonyt, szóval nekem ok volt, ezzel se kell már foglalkozni). Azult kivéve ha jól rémlik félár körül volt minden, de nincs előttem most a blokk.
Bocsi hogy csak most írtam, de rohantam/vezettem, hátha Bkeszin még van Dűne és valakinek jól jön….
-
TrollBalint
addikt
válasz
#21346560 #4762 üzenetére
Nah igen, a Pandemicnek ez egy nagyon nagy hibája, hogy nagyon jelen tud lenni az alfajátékos probléma. (ez különösen akkor tud bosszantó lenni, ha még igaza is van
) De ez volt - ha jól tudom - az első kooperatív játék, ezért előtte nem is létezett igazán ez a gond. Azóta már persze ki lett többé-kevésbé javítva, de a Pandemic tényleg társaságfüggő. Szerencsére nálunk nincsen ilyen gond, de biztos, hogy ha lenne, nem játszanék én se vele.
-
Mortein
tag
Debrecenben ki sincs rakva. Nagy Tescoban nem érkezett árú kicsiben még nem voltak kint az új termékek, mert a raktárból nem pakolták ki.
-
mike1334
veterán
-
Dreimus
senior tag
válasz
mike1334 #4835 üzenetére
Most az Everdell és Fesztáv esetében megvolt az alap insert vásárolva, de az újabb kiegeknél más metodika miatt nem kiegészítőket kaptak az insertek, hanem új modellt és így úgy döntöttem megvárom, míg kijön az összes kieg és majd akkor meglesem az insert árakat, plusz szerencsére mind2 játék készítője csinált hozzájuk egy complete box-ot amibe minden kiegészítő eleme belefér.
-
Dreimus
senior tag
válasz
mike1334 #4833 üzenetére
Én MTL védőket használok, mert bár kipróbáltam több gyártó védőit, de a csomagon belüli védő méretek eltérnek, az MTL esetében nem futottam még bele, Everdell esetében 63,5*88-as védőket használtam sima standard változatokat, kis kártyáknál a 45*68-ast, vékony maga a védő, fényes, viszont könnyen keverhető.
Gondolkodom a prémiumra való cserélésen, csak az insert miatt aggódom, hogy a prémium vastagabb védő gondot okozhat majd, mert sok társasnál ütköztem gondba, hogy sima védő épp-épp elfért, de a prémium védőkkel már esélyem se lett volna -
mike1334
veterán
Everdellre van ajánlott kártyavédő? Amiket ismerek, mind eltérnek kicsit.
-
mike1334
veterán
válasz
Vérboci #4827 üzenetére
Nyilván nem, de nem tudom, hogy egy 8 éves mennyire tud előre gondolkozni (többnyire nem sokat kell, csak 1-2 kört, de a lapkafajták pontozásához, azért nem árt kicsit többet..mi ketten játszunk vele, felnőttek, és pár pont szokott lenni csak a különbség, szóval a 20 döntésből kb 1-2 alapján dől el, hogy melyikünk nyer). Ennyiért én simán megvenném, ha nem lenne meg, mert ha nem jön be, akkor is el elhet adni bukó nélkül. Illetve, ha van rá legalább 2 felnőtt, aki a gyerek nélkül is játszana, akkor aztán meg tényleg hajrá
-
Dreimus
senior tag
Érdemes a többi ajándék katalógust is megnézni, mert úgy fest mindegyik más más társasokat rejt
NyxNyxNyx: Ünnep nap miatt szerintem holnap minden tesco máshogy nyit majd, érdemes ellenőrizni
-
válasz
Mortein #4823 üzenetére
Ennyiért nagyon az. Annyi tippet tudok mondani, hogy a 13. kerületi Váci úti nagy Tescoban 2 napja volt jópár, gondolom ezek vihetőek holnap féláron. Nekem viszont holnap a budaörsi fog útba esni, esetleg Székesfehérvár. Ha valakinek véletlenül van infója ezekről Dűne ügyben, akkor jöhet, jó lenne tutira menni
-
Mortein
tag
Düne is eléggé BB-nak tűnik.
-
refrigerator
tag
Vajon online is elérhető lesz a Tesco oldalán?
-
refrigerator
tag
Amúgy,most, hogy említve volt a túlárazás a használt piacon, Dűne imperium 16 ezerért, miközben a gamewiz egy ezressel adja drágábban a bontatlan újat.
-
NyxNyxNyx
addikt
válasz
Tristis #4811 üzenetére
Engem szinte csak a kezdőlapok szerencsefaktora zavar benne, amire ajánlott valaki ilyen 7 csoda/Sushi go szerű drafolást valaki BGG-n, amit még nem próbáltunk ki.
Ezen kívül én szerettem, csak már kicsit meguntam.
De egyébként ennyi szerencse a Mars terraformálásában is van az eddig lejátszott 2 meccsem alapján.
-
mike1334
veterán
válasz
Dreimus #4810 üzenetére
Teljesen kompatibilis minden korábbi tartalommal. Jamey Stegmaier több videóban meg a bgg-n írásban is megerősítette, sőt a doboz teljes tartalmát megmutatta. Nekem nem tűnik sánta megoldásnak (lehet játszani vele hagyományos módon is, sőt a többi játékkal együtt csapatban is, na én abban nem látok fantáziát...).
-
Tristis
őstag
Szerintem a Fesztáv egy elég unalmas darab és mélyen serencse alapú, meg ez a kötelező tojásrakás a végén... felejthető na.
-
Dreimus
senior tag
válasz
mike1334 #4809 üzenetére
Inkább azért írtam, hogy ne számítson senki valami nagy dologra, mert sajnos nagyon light-os Fesztáv lesz a két fős rész, mert ez első sorban kiegészítő és bár írták a egy- és kétszemélyes mód fejlszetését, de ez majd csak élesben derül ki, viszont a lapok limitált mennyisége miatt csak önmagában nem sok újra játszást hoz, illetve inkább filler játék szintre zuhan egy másik nagy társas elött, viszont kérdés, hogy visszafele mennyire lesz kompatiblis, az is sajnos majd november végén decemberben kiderül, ha csak nem csúsztatják jövőre.
-
mike1334
veterán
válasz
Dreimus #4808 üzenetére
Hát, ha olyan, mint az Árész, akkor jó, mert azt jobban szeretem a TM-nél
Ha bejön, akkor meg ott lesz mellé az európai madarak. A deltavision úgyis hozza, már bejelentették. De elég sokszor összehasonlítják az everdellel, és többnyire az jön ki többször nyertesnek a kevesebb szerencse miatt. -
Dreimus
senior tag
válasz
mike1334 #4805 üzenetére
Ha így nézzük max egy mini Fesztáv lesz, aztán majd elválik mennyire is válik be, főleg a cél lapkák miatt is, de mindenkinek más jön be, ha hasonlítanom kell a Mars Terraformálás jut eszembe az Árész expedíciójával, hogy hasonló, legalábbis a kompaktságra, mert itt a 90 madár sok újra játszhatóságot ad, mivel az alapjátékban különböző madarak is hasonló képességgel rendelkeztek, csak a kinézetük szinezte meg a játékot, de itt a 90 lap nagyon gyorsan újra fog pörögni.
-
mike1334
veterán
válasz
Dreimus #4803 üzenetére
Lesz benne két fős mód külön táblával és pontozással. Illetve kompatibilis minden korábbi kieggel. Amerika madarai nem érdekelnek annyira, de ha bejön az Asia, akkor megveszem majd mellé az Európai madarakat is. Ja és öfisöl stand alone kieg, így a semennyire nem lesz önálló nem igazán fedi a valóságot.
-
Dreimus
senior tag
válasz
mike1334 #4802 üzenetére
Nem nagyon kell megvárni, mert semennyire nem lesz önálló és másabb mint az alap, csak az alapjátékot 4-en játszhatják és az Ázsia kiegészítő plusz két főt tesz hozzá, a plusz miatt lehet az Ázsiát ketten is játszani, mert benne lesz minden ami ehhez szükséges, viszont a madarak csak az Ázsiai kontinesről válogatott 90 lap lesz, hasonlóan mint a másik két kiegészítő csak az adott kontinens lapjait tartalmazza.
Szerintem csak önmagában nem igazán fog sokat megmutatni magából. -
mike1334
veterán
Euronics-es akcióban elgondolkodtam a Fesztávon...de annyira vegyes vélemények vannak a 2 fős játékról, hogy inkább megvárom az önálló 2 fős variánst, az Asiat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Gitáros topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Motoros topic
- Nők, nőügyek (18+)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- További aktív témák...
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest