- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
Új hozzászólás Aktív témák
-
3r17
csendes tag
válasz
Tristis #4198 üzenetére
Az összes külföldi cuccot be lehet rendelni olcsóbban, lásd magyar zsolt közös rendelései csoport, amazon, bgg-n is hirdetnek. A magyarokat pedig ki kell kicsit várni, pl gémklub törzsvásárlói kedvezmény+ hirderéses promókód (így szereztem baromiolcsón arnakot és prágát), az összes többire meg ott van az auchan vagy a tesco csak ki kell várni.
-
Tristis
őstag
Ha az ingerküszöböt a nagyakciós B, C kategóriás játékok teszik ki, amit 5-6 év alatt se lehet eladni (pl. Rising 5, ami Zs kategória inkább), akkor tényleg nem a legolcsóbbak, de kurrens, kelendő játékoknál az alapáruk kiemelkedően jó volt.
Persze ki lehet fogni egész tűrhető darabokat leárazásoknál, de ezek ritkák, mint a fehér holló, nem szabad ezt alapul venni. -
Azie
őstag
szerintem úgy értette, mint én: a játékok, amik nálam megütik az ingerküszöböt. és bár lehet hogy nem mind, de ezek 99%-a olcsóbb külföldről rendelve, még postával is.
az utóbbi 1 évben kb 2 dolgot rendeltem tarsasjatekpontrol, ami valóban akció volt (gallerist és még valami), kb 10 játékot gemklubtol a duplakedvezményes karácsonyiban, pár deltás előrendelés, de minden más külföldről jött.
-
3r17
csendes tag
Igen, azt , hogy 1-2 db jaték megéri akciónak hívják, nem végkiárusításnak, a játékok 98%-a még mindig market feletti
-
3r17
csendes tag
A társasjátékponton egy darab játék nem volt "végkiárusítás" alatt ami bárhol máshol ne lett volna olcsóbban...
-
orc88
őstag
Te kezdted el minősítgetni azoknak a helyzetét akik meg merték venni Aliról a játékot, és "sírást" nem igazán látok
Nyilván mindenki azzal játszik és úgy ahogy szeretne, pont ezért neked sem kéne az "igényeiket" firtatni és tanácsot adni hogy akkor inkább vegyen egy pakli kártyát.
Én pl. pont ezért hoztam azt a 2 játékot példának, mert ilyenekkel szeretünk játszani és ezekután nekem 2000 forintot se érne az Azul, de ahogy #4186-ban Te is említetted, előfordulhat olyan eset, hogy valami egyszerűbb belépő játékra lenne szükség ezért ~4000-ért mi is megvettük tartaléknak Aliról. -
Azie
őstag
válasz
KaiotEch #4184 üzenetére
én csak simával játszottam, mások az alakzatok, de szerintem az alap a leginkább straightforward tanulhatóság szempontjából (könnyebben átlátható egy négyzetes mátrix)
árban sincs nagy különbség emlékeim szerint.(igen, erre utaltam, hogy az azult nem a tartalom miatt vesszük, hanem azért, hogy olyannal is leülhess, aki nem fog neki egy 1.5 órás szabálynak, vagy egy 4 órás játéknak, vagy nem tud angolul, esetleg nem tudod milyen téma érdekli)
-
Azie
őstag
igen, nagyon butthurt vagyok, amiért random emberek többezer játék közül azt vesznek, ami nekik szimpatikus... ja nem. de még csak azért sem, mert sírnak egy termék árazása miatt, amit nem mellesleg a piac árazott be ennyire kb 3 év alatt.
viszont almát körtével hasonlítani pont akkora butaság, mint butthurtnek gondolni valakit az értő olvasás hiánya miatt - és szubjektív véleményt objektívként prezentálni.remek dolog a tartalom alapján vásárolni, de lehet nem csak ez a szempont egy játék vásárlásánál?
-
Azie
őstag
az árukereső egy dolog, az eddigi legolcsóbb a mülleres akciós német volt (onnan van az enyém), azóta egyszer volt auchanban v spar dupla kuponnal 8,5/9k. 11k a valid netes ára és csak felfelé fog menni. az alis hulladékot meg kenje a hajára, akinek arra van igénye.
tipikusan, ha nincs pénzed taxira, akkor menj autóval - ha nincs pénzed társasra, akkor vegyél egy pakli kártyát.
a királyi pavilon meg másik játék ne keverjük a szezont. -
tboj
tag
Emagról a Newton 11k-ért behúzható az EMAG2022 kuponnal, applikációból easybox automatába rendelve ingyen szállítással. Éjfélig vagy hajnal 1-ig érvényes a kupon, szóval sietős, ha érdekelne valakit.
-
válasz
attiati #4170 üzenetére
Hát én nem írtam ilyet. Szerintem is jobb az ONUW.
Mindenesetre a BGG-n olvasgathatsz véleményeket dögivel:
One Night Ultimate Werewolf
The Werewolves of Miller's Hollow -
attiati
veterán
-
válasz
attiati #4167 üzenetére
Én nem látom az ellentétes véleményt.
Hivatalosan három fővel játszható, de ahogy Tristis írta, azért több fővel jobb móka.
Igen, az applikáció nagyon ügyes dolog. Háttérzajokat is lehet választani, ami segít elnyomni az "éjszakai" lapmozgatást. -
válasz
attiati #4164 üzenetére
Az elsőnél ahogy az angol neve is utal rá, egy éjszakás, vagyis egy fordulós és így jóval rövidebb is, 3-10 játékos számára. Van hozzá applikáció a narrátor kiváltására, illetve az angol kiadások újabb szerepekkel is bővíthetők.
A Miller's Hollow a klasszikus többfordulós vérfarkas vagy "gyilkosos" játék, 8+ játékosra. -
attiati
veterán
Mi a különbség a két játék között? (az áron kívül)
Utóbbival játszottam (azt hiszem) és nem is tudtam, hogy kétféle változat van.[A Rettegés Éjszakája: Vérfarkas társasjáték]
Vérfarkasok Miller's Hollow-ban -
_stick_
őstag
válasz
jansky1 #4158 üzenetére
A szabályok és az olvasmány alapján én is így értelmeztem, csak így nem ált össze a kép, hogy mi értelme a játékmódnak? A cég fejlődését előnybe helyezi a TR mellett, hosszabb, megfontoltabb játékot írt. Így ezt nem annyira érzem, mi úgy játszottunk, hogy csak a piros-fehér ikonosok adnak az erőforráshoz és a termeléshez.
-
jansky1
senior tag
válasz
_stick_ #4157 üzenetére
Azzal tudod növelni, ami utal arra, hogy növeld a termelést. Azok a jelek a bal oldalon, csak arra utalnak, hogy alapjáték, vagy kiegészítőből származik-e az adott kártya.
Ajánlott olvasmány. -
_stick_
őstag
Sziasztok!
Mars terraformálása szabályával kapcsolatban kérdezek, mégpedig a cégek korszaka játék variánsból. Az alapjátékhoz eltérően minden erőforrás 0-ról indul, kivéve amit a cégkártya biztosít, ez tiszta. Ami nem tiszta, hogy a továbbiakban az erőforrásokat bármelyik projetkártya tudja növelni, vagy csak azok, amin a kis piros/fehér nyilas ikon rajta van? -
-
válasz
KaiotEch #4152 üzenetére
Nekunk bejottek a szabadulopaklik, de inkabb sok kulonallo kis rejtvenyre szamits, kicsit eroltetett sztoriszállal. Az Escape room the game jatekok, keves, es irto bonyolult szobat tartalmaznak, nem ajanlanam elso par jatekra. Ami viszont nagyon bejott nekunk, az escape THE room: a szanatorium rejtelye, ujan 5k+, hasznaltan 3500-ert megy, sztori is van, feladvanyok is jok.
Valamint van az exit szeria vegtelen iteracioban, erosen hasonloak, abbol is erdemes kiprobalni egyet, kozepes mennyisegu feladat, kozepes nehezseggel, de neha becsuszik egy egy wtf, ezt meg hogy gondoltak feladvany is. Viszont mindegyik dobozon van nehezseg szerinti pontozas is. -
Sziasztok. Vennék pár társast, tud valaki segíteni Szabadulópakli ügyében? Érdemes megvenni, nem találok szinte sehol semmilyen véleményt. Jó esetleg, vagy annyira rossz, hogy hű a nevéhez: "Szabaduló pakli"
-
jansky1
senior tag
Ez a Nemesis nagyon tetszik, köszi az ajánlást. Keresek lehetőséget valahol kipróbálni
-
Lokarson
tag
Szerintetek várható a Királyi áru kiegészítők magyar megjelenése?
-
goccer
aktív tag
válasz
jansky1 #4143 üzenetére
Hát igen itt érzek egy kisebb ellentmondást, vagy eurót játszunk, vagy beszélgetünk. Lehet ezek szerint a társaságnak nem (mid) heavy eurozni kéne, főleg ha ilyen Catan az összehasonlítási alap.
Azie írt pár jót, de pl vannak még könnyedebb bidding játékok is mint pl Ra, Art gallery, azokban kell bőven beszélni, interaktálni, de gondolkodós is.
-
jansky1
senior tag
válasz
Tristis #4142 üzenetére
Egyet értek veled, magasam a kedvenc játékom nekem is. Úgy fogalmazok akkor, hogy a duma része hiányzik nekik, ne csak arról szóljon a játék, hogy az asztal fölé görnyedve tervezgesse mindenki a következő lépését.
Igazából nem is értem, nem beszélgetős, vagy party játékkal ülünk le játszani -
Tristis
őstag
válasz
jansky1 #4139 üzenetére
Aki kritizálta a játékot, az kicsit vakon van. Interakciók:
- megveszem azt a kártyát, amit gyűjt pl. konzullal
- elviszem a pénzt, ezzel segítek másoknak hogy újra termelhessenek
- vagy direkt azt a régiót termeltetem le, ami jó lenne neki a magnusszal
- oda lépek, ahová neki is jó lenne
- odaépítek, ahol neki fáj (pl. búza minervahoz az utolsó szabad búzahelyre)
- odaépítek, ahol termeltet sokszor, jusson nekem is a jóból
- lemásolom a kijátszott kártyáját, előre tervezek ezzel
- addig nem jatszom ki a Prefektus magnus-t, ameddig a másiknak hasznos lenne
- lerövidítem a játékot és gyorsan megveszem a kártyákat
- úgy használom a kereskedést, hogy ezzel nyomást helyezzek a másikra hogy ne optimálisan lépjen (ez nagyon gyakori)
- és végül, a lecsorgót mindig el kell vinni, de úgy hogy a másiknak ne hulljon az ölébe az, amit gyűjt.Lehet ezek nem is interakciók, lehet csak véletlenek... Eddig az összes partimat elvittem, mert a fentieket én kihasználom. Szerintem a világon a valaha megalkotott legjobb játék.
De! ha ennél mégiscsak jobban érezhető interakció kell:
Keyflower, Troyes, Power Grid, Inis, El Grande, Coimbra stb.
Ha ez sem elég, akkor kikerülhetetlen lesz a Kemet vagy a Csótanypóker -
jansky1
senior tag
Az a kritika érte ma a Concordiát, hogy kevés az interakció, a Catanban jobb, hogy legalább addig kommunikálunk egymással, míg kereskedünk. Plusz ott a rabló, amivel oda lehet szúrni a másiknak.
Ajánlanátok valami nem egymás gyilkolós, alacsony szerencsefaktorú, de mégis tudjunk hatni egymás játékára eurót? -
Mortein
tag
Meg is érkezett mindkettő, erre a kínálatban megint megjelent a Cascadia, amit kerestem nagyon.
Kero: szuper kis játék 5eFt-ért nagyon megérte, normális inzert van benne, tök hangulatos, szép asztalkép, egyetlen hibája, hogy a matricák könnyen feljönnek, fiamnak nagyon tetszik és nincs gond a dobókockák miatti szerencsefaktorral. Ezt a játékot akár 4 fővel is el tudnám képzelni, bár az elég időigényes lenne.
Bálnalovasok: családi játéknak jó, szép asztalkép, akár lehet 6-an is játszani, negatívum az inzert hiánya, van 3 kis tasak, amibe semmi sem fér bele és a húzózsák mérete is olyan kicsi, hogy abban nem lehet megkeverni semmit sem. Kissé csalódás.
-
Frod
addikt
Tegnap már megjött róla a hírlevél (gondolom az értesítés kérés miatt), de mától végre előrendelhető a (számomra) tavaly óta legjobban várt hazai kiadás: Dűne - Impérium
Jelenleg van 10%-os kedvezmény + promólap. -
Mexbacsi
tag
Gondolom a mindot adják ajándékba még a 30k feletti rendeléshez. Bár semmi érdekeset nem találtam, amit megrendelnék.
-
ZsZso
Közösségépítő
Pár társast akcióznak a GémKlubon.
(A The Mind -ot nem, úgyhogy nem tudom mit keres a képen azon kívül, hogy nyúlból van
)
-
A Társasjátékpont április 30-án bezár.
Kiárusítás -
Szellemlovasban lehet kapni Zombie Dice-t és Zombie Dice Deluxe-ot is, ha valaki épp ezen agyalna.
Elég drága, de itthon nem nagyon szokott előfordulni. -
Winzsolt
aktív tag
Sziasztok! 7 csoda újabb kiadáshoz keresek "Vezetők" és "Városok" kiegészítőket.
Nem nagyon találtam olyan webshopot ahol lenne mind2, sőt az egyiket nem is láttam sehol.
Tudnátok olyan külföldi webshopot ajánlani ahonnan érdemes rendelni Magyarországra? Angliait találtam, de nem tudom hogy hogyan mennek most a rendelések/vám ügyintézés... -
gemklub hello tavasz akcio, so-so, de lehet talalni ertelmes dolgokat. Egy meadow-t behuztam, de ha nem lenne meg, egy utolso erod es egy gepregeny is beugrott volna.
-
tepenzed
őstag
válasz
time_drainer #4114 üzenetére
Tegnap kipróbáltam a Szellemek Szigetét Pc-n, meg is lett a befutó, megrendelve
Köszi mindenkinek az ajánlásokat.
-
time_drainer
csendes tag
válasz
tepenzed #4106 üzenetére
Szia!
Én egy-két éve kezdtem soloban játszani néha, a fentiek közül Szellemek Szigetét és a Gaia Projectet ismerem. Jelenleg a két kedvenc solo játékom, nekem simán jelentenek olyan szintű kihívást és gondolkodást mint egy élő ellenfél ellen játszani, de ezzel együtt más jellegű élmény.A Szellemek Szigetében aszimmetrikus, azaz eleve úgy van kitalálva, hogy a játék és nem egy hozzád hasonló ellenfél ellen játszol.
A Gaia Projectben pedig az automa nem akarja helyettesíteni az emberi játékost, csak szimulálni azokat a hatásokat, amik téged érnének ha egy ember ellen játszanál (elveszi előled az akcióhelyeket, kb úgy helyez el épületeket melléd ahogy egy emberi játékos tenné, stb.), de nem játssza ténylegesen a játékot. Például nem használ erőforrásokat és pontot sem a játék szabályai alapján szerez, hanem csak úgy "körülbelül annyit", amennyit a játék azon szakaszában szerezni szoktak.Szóval azt konkrétan, hogy olyan mintha ember ellen játszanál egyik sem tudja, de nekem ez nem is hiányzott, maga a játék attól még ugyanolyan érdekes volt. Illetve szerintem a társasok nagy részére igaz, hogy egy idő után kiismeri őket az ember akkor is, ha élő ellenfelek ellen játszik.
A Szellemek Szigetében eddig 10-15, a Gaiaban még csak 3 játékom van, egyelőre ugyanolyan érdekes mindkettő, mint elsőre.Ha fentieket el tudod fogadni, én mindkettőt tudom ajánlani.
Nem játszottam vele, de a Duzzasztóműnek (Barrage) lehet érdemes utánanézned. Azt hallottam, hogy elég komplex az AI, sokan pont azért nem szeretik a solo módját, mert emiatt nagyon macerás (majdnem akkora energiabefektetés az AI kezelése mint a saját köröd).
Van még tapasztalatom más solo játékokkal is, de azok vagy egyszerűbbek vagy kevésbé eurok, mint az általad hozott példák, így nem biztos, hogy azt adják, amit te keresel.
-
goccer
aktív tag
válasz
tepenzed #4106 üzenetére
Egyén válogatja, én biztos nem játszanék euro típusú játékot solo-ban, pont az általad felhozott okok miatt. Viszont vannak sztori / kampány vezérelt, alapvetően coop játékok amik solo-ban is működnek: 7th Continent, Tainted Grail, talán a Homályrév is ide sorolható. Solo tapasztalatom egyikkel sincsen, de ha rá lennék kényszerülve, akkor inkább ilyen vonalon nézelődnék.
-
jansky1
senior tag
Én szólóban Mars terraformálását, Kartográfusokat, GSC-t játszok. GSC egyedül ami ilyen ponthajukrászós, de engem ez nem zavar.
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Soloban nem nagyon szokott senki társasozni?
Jó lenne gyakran leülni soloban nyomni valamit, amikor senkit nem tudok rávenni, hogy akár egyszerűbb játékokat játsszon velem.
Alapvetően mindig is olyan ember voltam, hogy számítógépen sem szerettem AI ellen játszani, egyszerűen egy idő után túl kiszámíthatóak lettek számomra az ellenfelek, mindenre megvolt a tuti, jól bevált taktika.
Valahogy a társasok esetében is eddig ez tántorított el, olyan játékra lenne szükségem, ami minden egyes játéknál más, gondolkodós, nem kiismerhető az AI, olyan mintha tényleg hús vér emberrel játszanék. Találtam is pár ilyet, de egyszerűen nem tudom eldönteni, hogy melyik lenne az igazi. Ja és az olyan játékokat, ahol csak minél magasabb pontszámot kell elérnem, na azokat nem szeretném soloban.Szellemek Szigete
Gaia Project
Szkítia fosztógatói
Nyugati királyság lovagjaiVagy bármi más ötlet?
-
válasz
jansky1 #4104 üzenetére
Torzsvasarloi 15% (talan volt amire csak 10%), ebbol az arbol még lejott 15%.. PL wow pandemic 16 alattra jött ki.Project L 8 alatt. Canvas kivételével mindent kipróbáltunk már, szuper játékok. Oltréé a nem hypeolt , nem kickstarteres jatekok kozul az utobbi ev egyik legkellemesebb meglepetes volt. Jon magyarul is, koop kedveloknek ajanlom.
-
ZsZso
Közösségépítő
Azért nem láttad máshol, mert az OMSZ -t kellett hozzá támogatni, hogy kapj ilyen kupont.
"Gemklubos akcios tarsasokra max akkor megy torzsvasarloi, ha elfelejtik letiltani."
Nekem nem is az a bajom, hogy nem megy, hanem az, hogy közben azt hazudja, hogy törzsvásárlói miatt olcsóbb nekem, miközben ugyanannyiba kerül törzsvásárlói nélkül is, ha nem vagy bejelentkezve. Ez így erősen megtévesztő és manipulatív. -
Gemklubos akcios tarsasokra max akkor megy torzsvasarloi, ha elfelejtik letiltani.
kulon koszonet DavidQ -nak, aki decemberben megosztotta az omszaadvent kodot, rengeteg cumot vettunk, es nem is tudom mashol lattam-e ezt a kodot (wow pandemic, canvas, nyugalom tengere, project L, unlock SW, micromacro full house, pandemic legacy 0, elohalottak ejszakaja, nem en voltam, pandemic - europa, lombkorona, oltree, gepregeny, szokoto, csuszkaland, pandemic + 3 kieg
)
-
ZsZso
Közösségépítő
Gémklub - Nőnapi villámakció
Törzsvásárlóival nem lesz olcsóbb, független attól, hogy milyen kamu kalkulációt mutat a termékoldalon.
Konzolvilág - 10% kedvezmény a társasjátékokra - TJGE10
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- XPEnology
- Milyen légkondit a lakásba?
- E-roller topik
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI A320M R3 4100 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T7 NBASE 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest