Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
kunokb
csendes tag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Én WinSCP-vel a home.cab.u-szeged.hu-ra gond nélkül be tudok jelentkezni...
Viszont a linux.inf.u-szeged.hu-ra már régóta nem megy nekem sem...
linux.cab.u-szeged.hu-ról még nem hallottam, de lehet, hogy ez csak az én fogyatékosságom...
-
PowerBuldog
veterán
Valakinek sikerült be ftp-zni a kabinetbe? Home/ftp/linux.cab.u-szeged.hu nem működik nekem.

-
-
phantom88
tag
Az ETR speckolok esetében nem ellenőriz előfeltételt.
De szerintem első előadáson biztos elhangzott, hogy mik a követelmények stb. és akkor még letudta volna adni, de lehet nem ment be első előadásra, vagy csak második héten sikerült felvenni neki és mire megtudta a követelményeket már lezárt ETR...Igen van olyan aki összeszedi magát, de ismerek olyat aki 3 év alatt csak az első féléves infós tárgyait csinálta meg,én még szurkolok neki
...Bocs, hogy ilyen hülyén fogalmaztam, de nincs erőm átírni, csak 2.5 órát aludtam...
-
snow.man
tag
válasz
_Petya_
üzenetére
Ne légy ilyen kemény szegénnyel. Nagyon sokan vannak, akik végigbukdácsolják a szakot (pl. 5-6 év alatt végzik el bsc-t) és élősködnek az egyetemen. Az is egy hozzáállás, de szerencsére ezt most már kiküszöbölték elég szigorú szabályokkal (pl. adott kreditszámot mindig teljesíteni kell, a képzési időn túl csak plusz két félévet finanszíroz az egyetem, aztán lehet fizetni a százezreket). Az ilyenekre úgyis csak alja munkát fognak bízni, hiába szenvedi végig az egyetemet.
Én már most látom, hogy nagyon nehéz normális munkát találni. Elég jól teljesítek és mégsem találtam suli mellé állást. Még kooperatív képzést sem. Pedig amiben el szerettem volna helyezkedni (java-fejlesztő), ahhoz eléggé értek. Amíg nincs az embernek legalább egy kis szakmai tapasztalata, addig nagyon nehéz. Aki meg az egyetemen is link volt, az a munkahelyén is olyan lesz és nem fog kelleni nagyon sehol...
Elnézést, ha én is egy kicsit sarkos voltam. És ezt most nem konkrét személyre nézve írtam, csak úgy általánosságban, mert tényleg kevesen vannak azok, akik igyekeznek normálisan haladni és teljesíteni...Végre nem olvadok annyira, ezt az időt szeretem.
-
PazsitZ
addikt
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Nekem úgy rémlik, hogy a kimeneti fájl végére mindig kizárólag csak egy soremelést \n -t kellett rakni.
De igen, elég "vicces" ha ilyenen bukik a progid.
Meg volt egy progim, ami szerintem hibátlan volt, gyakvezér se értette miért, de 10-ből csak 9 pont lett
. Pedig úgy éreztem mindenféle értékkel teszteltem. -
_Petya_
őstag
-
lanika
csendes tag
Nekem az kéne hogy valaki megírja a progikat hogy átlisszanjak mert égetően kéne az a 3 kredit...
-
Agyaggalamb
csendes tag
Hát nem tudom, most hogy van, de korábban az "ACM felkészítő" becenevű kurzus az ACM programozási versenyre készített fel, egy rakat versenypéldát kellett megoldani
vagyis mivel az egyetem két darab, egyenként max három fős csapatot nevezhet (nem, nem évfolyamonként - összesen), ez nagyjából arra volt, hogy a top max 10-15 algoritmusguru hallgatót még pengébbé változtassa a mondjuk, nem is tudom, legalább ezer informatikus hallgató közül. Ez úgy számolom, hogy max a top 1%-ról szól..
(nopersze lehet, hogy már nem erről szól a kurzus, de pár éve ez volt vele a Magasztos Cél.) -
segi67
csendes tag
Eladó egy mikroökonómia középfokon című könyv szinte új.3500 Ft a jegyzetboltban ha jól tudom 6000 Ft körül van.
Ha valakit érdekel akkor írjon a segidu@gmail.com-ra. -
lanika
csendes tag
Hello. Nagyon kéne a help ... felvettem a szabadon választható tárgyat és nem tudtam hogy ilyen nehéz.. minden héten meg kell írni egy programot.. aki tudna segíteni az pls írjon lanika@mailbox.hu
-
dekac
tag
válasz
nemtudom77
üzenetére
hulladékkezelésem volt már...nem rossz , szerintem nem érdemes kihagyni;-)
tanár is jó fej
az előadások többségén ott kell lenni, netesvizsga van...
vizsga előtti este átolvastam az anyagot és 4-es lett...de mivel netes, ezért szóba jöhet a "csoportos" vizsgamegoldás is
-
phantom88
tag
válasz
Newlocal
üzenetére
Tesiből 2 félév, nyelvből nem kell!
A szabadon választható 9K meg állítólag nem kell, mert anélkül is meg van a 210 kreditünk. TO szerintem nem fog tudni segíteni. Haver azt mondta, hogy Gombás Éva tanárnő tud ilyen ügyekben segíteni. Őt kérdezte meg haverom is és neki azt mondta, hogy nekünk nem kell szabadon választhatót teljesíteni. ( De szerintem nyugodtan írj neki egy e-mailt, vagy menj be a fogadóórájára )
-
Zollee
tag
!!! Eladó !!!
Szendrei Ágnes - Diszkrét matematika tankönyv (Polygon kiadás) (Leendő infósoknak kötelező darab
> kötelező a tárgy is)
Szinte zsír új, kb. 2x volt kinyitva, nincs beleírva sem, gyűrődésmentes.. (szobatársakkal közösen tanultunk, ezért nem kellett szinte abszolut használnom)
Akit érdekel írjon egy PÜ-t!
-
Newlocal
aktív tag
Hello!
Múltkor szó esett róla pár hsz-el fentebb, hogy a Gazdinfo (Bsc, 2008 előtt felvetteknek) szakosoknak úgy is megvan a 210 kreditjük, hogy nem teljesítenek elvileg egy SZV-s (MSZV, KSZV, ...) tárgyat sem. X-es tesiből, idegennyelvből és ÁMÉT-ből hány félév/kredit a kötelező?
Légyszi segítsetek, mert a "mélyen tisztelt TO" nem, hajlandó válaszolni a mailemre.
Üdv.
-
corinne
tag
Hali!
Azt lehet tudni, hogy sztochából mit fed az, hogy "A vizsga elméleti kérdésekből és az elmélethez szorosan kapcsolódó feladatokból áll."? Csak hogy megvegyem a jegyzetet, vagy milyen elméletet kérdez?:S Azt hittem gyakorlat lesz a vizsgán.
-
PazsitZ
addikt
válasz
nemtudom77
üzenetére
Hulladékkezelés
Csillagászat
volt már
Csillagászatot feljebb már többször is említettük, nem egy nehéz tárgy és füghgetlenül is fel lehet venni, katalógus van, de régen elég volt kb az előadások felén megjelenni.Hulladékgazdálkodás se rossz tárgy, ha jól rémlik még kirándulást is szervezett a dögégetőbe
, bár én ott nem voltam.Én bírtam a tanárt is.
Bár abból csak elővizsgás tesztet írni volt időm, kissé mérgesen írta be vizsgaidőszak végén a hármast a tanár, szóval jobb jegyet szeretett volna adni/várt volna el
-
nemtudom77
csendes tag
Sziasztok.
Volt már valakinek valamelyik ezek közül?
Hulladékkezelés
Csillagászat
Mssql server alapú rendszerek fejlesztése
Eltudnátok mondani mit kell teljesíteni és mennyire nehéz? Nem szeretnék nagyon beleválasztani. Van-e katalógus? -
Kekksz
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem ,hogy a Fizika mérnök informatikusoknak 2 tantárgynak ugye nincs gyakorlata, akkor alapból mindenki mehet vizsgázni vagy az előadás időpontjában lesznek zh-k?
Csak mert nekem van egy gyakorlatom, ami belelóg az előadásba és nem lene jo, ha ebből később probléma lenne. -
PowerBuldog
veterán
Fele ennyi dologhoz értenék úgy mint ő akkor már boltdog lennék.

-
snow.man
tag
válasz
DarkByte
üzenetére
Elég penge a srác, az biztos. Már csak a honlapját elnézve is...
Szerintem nyugodtan fel lehet tenni, nem lesz belőle semmi gond. Ő sem kockáztatná a hallgatói jogviszonyát, ha lenne benne hack. Másrészt ennél sokkal nagyobb dolgokért nem dobtak ki embereket az egyetemről, nem hiszem, hogy akárkit is ezért bocsátanának el.

-
DarkByte
addikt
válasz
snow.man
üzenetére
Yep, Paulik Robi úgy tűnik néha nagyon unatkozik, de valószínűleg csak az irigység szól belőlem hogy nekem nincs kitartásom ilyeneket csinálgatni.

Egyébként én nem tettem fel mert ugyan valószínűleg nem csinál olyan módosítást a lapon ami szerver oldalon a postback -eknél látszik de jobb a békesség; nagyon nem hiányozna hogy ETR hack miatt kidobjanak az egyetemről.
-
snow.man
tag
Szerintem jó: http://etrext.uw.hu/
-
DarkByte
addikt
válasz
snow.man
üzenetére
Nehéz egy hóember élete a pluszokban

Vege: ismerős. Kombopt előadáson azt hittem hogy ott halok meg. Szerencsére nálam volt a mobilom és a Kossuth rádión épp kabaré ismétlés ment. Már csak azt kellett kibírnom hogy ne röhögjek hangosan.
A Rádió Mi -n meg két csaj a 3D -s moziról beszélgetett (most már Szegeden is van két ilyen terem ha jól tudom). Volt már valaki ilyesmin? Kíváncsi lennék mi a véleménye, lassan én is adnék neki egy esélyt. 
-
snow.man
tag
Nem tudom, ki hogy van vele, de ahogy jön a jó idő, egyre kevésbé van kedvem órákon ücsörögni. Nem lesz ez így jó, ha már így február elején tavaszodik...

-
Lenry
félisten
no... közben voltam tesin... el is fáradtam mint állat, viszont közben kiderült:
korábban 4 félév volt kötelező, most kettő, mert az állam csökkentette a támogatást (cserébe viszont ingyen járhatsz még pluszban, ha akarsz, korábban fizetni kellett a plusz tesiért)... az a 2 viszont a diplomához kötelező, ahogy pl a nyelvvizsga is#2948: jaja, valami olyasmi, hogy 4 félévnyit mehetsz max ingyen
-
Koree
csendes tag
Na ezt jól megaszondtam'. Vagy - van egy újabb teóriám miszerint => a nyelveknél is oda van írva, hogy 8x2 teljesítendő, azonban nem vagy köteles nyelveket tanulni és kihasználni az ingyenes nyelvoktatás nyújtotta lehetőséget, így azt merem feltételezni, hogy tesiből arról van szó, hogy maximum 4 félévet teljesíthetsz ingyen...
-
Koree
csendes tag
Na, akkor itt is meghirdetném: akinek kellene Adatbázis alapú rendszerek gyak hely Erdőhelyi kedd 8-10 órájára, akkor az jelentkezzen.
Lenry: Én úgy tudom TTIK-n mindenkinek kötelező legalább két félév tesit teljesíteni, hiába nincs leírva oda a tantervbe.
szerk: (ja most látom, hogy te nem is ott nézed, de az etr-ben a hallgatói teljesitések 20-40 sec résznél ott van 2008 előtt felvetteknél a DarkByte által említett 4x2, amit most így igazából én se értek - DE, én úgy tudom hogy nyelveknél ugye az van, hogy 8x2, ami 2 év ingyenes nyelvtanulást ad, heti 2x2 órás turnusban, amiből félévenként számolva kijön 4-gyel szorozva a 8x2 - ezek szerint most tényleg 4 félév tesit le kell nyomni? már én se értem, tavaly még csak 2 félévről volt szó)
-
ALI_G
veterán
Még van egy eladó MCP vizsgafelkészítő tanfolyam – Web-Based Client Development (70-528) és feltehetőleg ez is Web-alkalmazás fejlesztés J2EE technológiákkal (EPAM Systems).
ezeket még nem adtam le, de valszeg le kell adjam, mert sok lesz. -
ALI_G
veterán
Logika és informatikai alkalmazásai tárgyból szeretnék gyakot cserélni.
amim van: Németh L. hétfő 14-15h-ig,
helyette: Németh L. vagy Iván Szabolcs gyakot bármilyen más időben elfogadok.
e-mail, privát bármibe jöhet. -
ALI_G
veterán
pár speckollt leadtam, ha valakit érdekel nézze meg, még sztem megvannak a helyek.
-
Pho3bus
tag
Valakinek esetleg szüksége lenne egy Nyelvtechnológiai Problémák - ra?Estig várok utánna leadom!
-
8904
csendes tag
hali, logikából merre található az az előadásanyag amit kivetít? valamint a tételsor?
-
Vege
csendes tag
Szerintem a Nobel-díjasokat hagyd meg, de ez az én véleményem. Az a tanár tartotta az alternatív energiaforrásokat.
Viszont ha nem szükséges bejárni az órákra (ezt vhonnan megtudakolod), akkor meghagyhatod mindegyiket, ha nagyon kell a kredit.
A bevcsi 1 órás belógása meg gondolom csak 15 perc, mert sztem össze lesznek vonva az órák.
De javítson ki egy okosabb!
Hű... most látom, h már 2 óra múlt, holnap meg suli. pff Ilyen is rég volt.
-
_aDm
csendes tag
Sziasztok!
Abba kérnék segitséget, hogy több órám egybe esik és nemtudom melyiket lenne érdemes ledobni,ill meghagyni, ha ott nincs katalógus.
Tehát ezek vannak 1időbe:
Kémiai Nobel-díjasok,
GAF A népesség fejlődéstörténete
GAF Mai magyar földrajzi iskolák X.Továbbá a Bevezetés a csillagászatba 4. belelóg 1órával Informatika történetbe, ha lehet segitsetek
-
snow.man
tag
dekac: Prog1 gyakvezetők már ki lettek vesézve korábban, keresgélj kb. 50-100 hsz-szel ezelőtt.
ivjoe: Igazán nincsmit. Nem lennék most a helyedben...
Gergello: A félévzárást február közepéig szokták megcsinálni ETR-ben, akkor már fogod látni az átlagod, kreditindexed, stb. Az ösztöndíjhatárokat pedig március 10-e körül kell figyelni a HÖK honlapján. Annak az összegét majd a pénzügy menüpont alatt fogod látni.
-
Gergello
addikt
Az előző félévre mikor számítják ki az ösztöndíjat,átlagot,kreditindexet?
Az ösztöndíj értékét hol találom etr-ben? Másik 2-t megtaláltam. -
ivjoe
tag
válasz
snow.man
üzenetére
Köszönöm ezt és a privit is, asszem megkeresem személyesen.
Viszont nem tudom, hogy mit csináljak, azon kevesek között vagyok akik időben befejezhetik a szakot, így már azt sem mondom, hogy remélem ez sikerül is.
Erre azt mondják, hogy vagy mehetek pti-re, pestre, vagy utat kaparni.
-
dekac
tag
Tud valaki valamit mondani az alábbi Prog. I. gyakvezírekről?:
Baka E.
Fischer F.
Apró L.
Lázár Z.
Molnár Cs.
Palatinus E.a válaszokat előre is köszi!
-
snow.man
tag
válasz
Szakos6
üzenetére
Adatbázis alapú rendszereket én nem teljesítettem, csak azt tudom elmondani, amit hallottam. Összességében nem vészes tárgy, adatbázisok szintű (bár gyakon több meló van a projekttel), Katona Endre tartja ezt is. Csoportot kell alakítani, mint rf-en és úgy elkészíteni egy projektet (ssadm + implementáció), avval elég sokat kell dolgozni, de nem vészes. Egy zh van, ami szintén nem nehéz és egy vizsga, ami adatbázisok szintű, tehát az is teljesíthető.
Skublics Benedekről még nem hallottam (bár a matekosokat nem is annyira ismerem), biztos most debütál gyakvezetés terén.
-
phantom88
tag
válasz
snow.man
üzenetére
Igen érdekes! Amikor elsős voltam, összeszámoltuk és a 9K szv-vel kijött a 210, most meg nélküle is kijön... Érdekes lett az is, hogy például az ipargazdaságtan kötelezően választható lett, holott az kötelező volt. Az egész akkor bolondult meg, amikor a 2008 utániaknak más lett a tanterve... SZV engem nem érint mert, már 9K-m meg van, de talán a TO tudja az igazat...
-
snow.man
tag
válasz
phantom88
üzenetére
Szerintem akkor sem kell teljesítenetek szv-s tárgyakat.
Az alábbi dolgokból jön össze a 210 kredit:
- Természettudományos alapismeretek: 17k
- Számítástudományi ismeretek: 16k
- Szakmai törzsanyag: 94k
- Gazdasági/társadalmi és humán tárgyak: 37k
- Szabadon választható további szaktárgyak: 31k
- Szakdolgozat: 15kÍgy megvan a 210 kredit, ezért nem kötelező szerintem teljesíteni szv-s kurzust. Az a 9 kredit nem tudom, mit jelenthet. Az is elég érdekes, hogy eddig oda volt írva, hogy legalább 9 kreditet kell teljesíteni, most meg már nincs. A tantervet nem szokták változtatni, legfeljebb az előfeltételeket (mondjuk az sem túl fair). Az áltműveket meg ezek szerint elfogadja az etr. Ha biztos információt szeretnétek, akkor én megkérdezném a TO-t a helyetekben...
-
phantom88
tag
válasz
snow.man
üzenetére
2008 előtt felvett gazdinfósoknak én úgy tudom, hogy 9 kreditet minimum fel kell venni. ( ETR-es dinamikus tanterv szerint! ) A [link] oldalon kb. egy éve eltűnt a minimum 9 kredit csak a 21 kredit maradt
És az XA-sokat, mint például a Szabadegyetem elfogadja az ETR. A ttkhok oldalon többször felvetették már ezt, a válasz az volt mindig, hogy teljesen mindegy, hogy miből szeded össze (nem kell külön bioszos, matekos stb...). Szóval az XA-sok én úgy tudom, hogy jók. -
8904
csendes tag
válasz
snow.man
üzenetére
aha, kösz az infót. bár azért sztem nem olyan értelmű ez mint ahogy te írod...mert pl akkor "Oklevél - Diploma: , Nappali tagozat, 9 kredit/creditpoints" minek van odaírva. másfelől meg a "BA/BSc Szabadon választható (BSZ_VAL) Teljesítve 4 kredit" részbe írja h telj 4 kredit, ami a mindentudás+szabadegyetem ami igencsak áltműv.
-
snow.man
tag
Nem azért, de senki sem tudja értelmezni a saját tantervét?

Ha 2008 előtt felvett gazdinfós vagy, akkor egyáltalán nem kötelező szv-s kurzust teljesíteni (de max. 21 kreditet vehetsz csak fel). Ha pedig ősszel kezdtél gazdinfón, akkor legalább 10 kreditnyi szv-t kell teljesítened. A szabadon választható tárgyakba nem számítanak bele az általánosan művelő kurzusok (x-es kódúak), azok kb. tényleg csak arra jók, hogy általánosan művelnek (meg legfeljebb növelik egy kicsit az átlagod). De a szabadon választható tárgyaknál fel is van sorolva, hogy mi tartozik oda...
-
8904
csendes tag
tudjátok, hogy ilyen szabadon válaszhatókból mennyit kell felvenni a diplomához? tudom sokat volt is már szó erről a fórumba, de mindenki mást mond. én gazdinfós vagyok, szal 210 kredit az összes, és azon kívül 9 kreditet kell felvennem az "ETR hallgatói információk" szerint?
[link]de már hallottam olyat is hogy az összekreditszám 5%át kell még szabadon válaszhatóként felvenni, ami nálam 10-11 kredit lenne. Meg ezekbe beleszámítanak e az ált műv tárgyak? (pl szabadegyetem) vagy csak amik az új ajánlatban vannak (pl. bevezetés a csillagászatba)?
-
snow.man
tag
A csütörtöki mesterszakos tájékoztatón csak annyit mondtak, hogy mostanában (pontos intervallumot ők sem tudnak) nem lesz akkreditálva a mérnök infó msc. Az egyik srác is pont azt kérdezte, hogy ha idén télen végez, akkor tud-e menni mérnök infó msc-re. Azt mondták neki, hogy szinte biztos, hogy nem, de lehet, hogy meghirdetik pti msc-t keresztfélévben is és ha lesz elég jelentkező, el is indítják. Gazdinfó msc-t ugyebár keresztfélévben is indítják ugyanez miatt, mert gazdinfó bsc is 7 féléves. Elég rosszul járnak most a mérnök infósok, mert semmit nem lehet előre tudni. Az sem kizárt, hogy pti msc nem indul keresztfélévben és akkor csak gazdinfó msc marad. Akkor vagy vár valaki fél évet, vagy ha pti msc sem tetszik neki, akkor elmegy máshová (leginkább pestre) mérnök infó msc-re...
Állítólag nincs megfelelő számú minőségi oktató a szak akkreditálására. Persze ekkor felmerül a kérdés, hogy akkor eddig a műszinfó egyetemi szakosokat ki tanította? Jó kérdés, de lehet, hogy most már szigorodtak az akkreditálási szabályok. A tárgyak és szakirányok már megvannak állítólag, de az még kevés.
Egyébként lehet, hogy nem árt, ha írsz egy levelet Mucsi László oktatási dékánhelyettesnek ezzel kapcsolatban, ő most nagyon képben van ezekkel a mesterszakokkal, ő fogja össze a ttik-s msc-ket. Mondta is, hogy kérdezzünk nyugodtan, mindenre válaszol. Ha pedig többet megtudtál, esetleg ide is beírhatod, jópár embert érint ez a probléma még szerintem. Mucsi László e-mail címe: oktdh@sci.u-szeged.hu -
ivjoe
tag
Mérnök infó msc-ről tud valaki valamit?
Konkrétan jövő ilyenkor szeretném tanterv szerint időben befejezni a bsc-t, de mérnök-infó msc még sehol. + az isérdekelne, hogy pti-sek, akiknek ugye egy félévvel kevesebb a szak, és most tavasszal végeznek elvileg, hogy jelentkeznek msc-re? -
kunokb
csendes tag
Skublics Benedek, Ph.D hallgató... Ennyit tudok csupán...
-
kunokb
csendes tag
Üdv!
Skublics B.-ről tud valaki valamit?
Dimat II. gyakot tart, és ütközés miatt lehet Nála veszem fel - hacsak el nem fogynak a szabad helyek...
Valami infó? -
Szakos6
csendes tag
Hali!
Tudna nekem valaki valamit mondani az Adatbázis alapú rendszerek kurzusról? Milyen nehéz vagy bármi tapasztalatot róla? Előre is kösz a választ!
-
Lenry
félisten
2-án vége a kurzusfelvételnek... több mint 250en vették fel a DiMat II-t, de csak 200nak van gyak meghirdetve... előrelépés nulla...

-
Lollita
csendes tag
hova lettek a tereminformációk? (pl. multimédia ea, szgháló ea)
-
Koree
csendes tag
válasz
Milkoma
üzenetére
meg egyéb hülyeségek, ami nem kapcsolódik a programozáshoz.
hát sajnos (vagy nem) olyasmit is kell tanulni.Nektek annyival jobb, hogy választhattok, nekünk szervezeti viselkedéseket kötelező volt felvenni. Nem tudom ez most hogy van, mert látom valóban 1. félévre írták be a nagy részét, kivéve a menedzsment alapismereteket, de szerintem ha le is csúsztál róla, legközelebb ugyanúgy felveheted, max. később nyitják meg, de ez nem jelent hátrányt mivel többségében csak előadások vannak, ahol meg van szeminárium is, ott sem kell tolongani a gyakhelyért mivel szakokra volt/(lesz talán) meghirdetve. Ahogy látom elég 2 kreditet teljesíteni abból a csoportból.
-
Milkoma
csendes tag
Üdv.
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy turkáltam kicsit az ETR-ben a tanulmányok, képzési adatok résznél. Ott kiválasztottam, hogy programtervező inf. bsc_n tervet amiben szemeszterenként ugye levan írva minden amit felkel venni, illetve felvehető.
Abban találtam a nem tanári szakirányt és ilyet ír első szemeszterre, hogy kötelezően válaszható tárgyelemek, amiben van Eu alapism., környezetvédelem meg egyéb hülyeségek, ami nem kapcsolódik a programozáshoz.
Az tudom, hogy kötelező majd egy általánosan művelő tárgyat is felvenni, de első szemeszterre? Most akkor azokból kellet volna felvenni? Vagy ez is csak az elsősök szivatására van így írva, hogy kötelezően választható? -
corinne
tag
válasz
snow.man
üzenetére
Egy speckollt sikerült, de az szv-met adminisztrációs hiba miatt elcseszték, úgyhogy így jártam. Minden más pedig elfogyott.

Menedzsment alapismeretekről lehet tudni valamit? 5. félévre ajánlott, de ha nem nehéz, és nem igényel előismeretet, akkor lehet hogy azt még felvenném
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Lightyear - befektetési app
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BMW topik
- World of Tanks - MMO
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- ÜTÉSÁLLÓ 1TB-os SSD: ADATA HD710 100/100 csak 13 nap működési idő
- Samsung Galaxy S23 Fe 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Rampage SHIVA DEEPCOOL 400W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B150M i5 6402P 8GB DDR4 500GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4113
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De szerintem első előadáson biztos elhangzott, hogy mik a követelmények stb. és akkor még letudta volna adni, de lehet nem ment be első előadásra, vagy csak második héten sikerült felvenni neki és mire megtudta a követelményeket már lezárt ETR...

vagyis mivel az egyetem két darab, egyenként max három fős csapatot nevezhet (nem, nem évfolyamonként - összesen), ez nagyjából arra volt, hogy a top max 10-15 algoritmusguru hallgatót még pengébbé változtassa a mondjuk, nem is tudom, legalább ezer informatikus hallgató közül. Ez úgy számolom, hogy max a top 1%-ról szól..