Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
lecsostojas
friss újonc
Sziasztok,
valakinek van mérnökinfos zv tétel kidolgozása, összefoglalója újabb? vagy valami discord, vagy drive link amin el lehet indúuni?
-
blessbygod
csendes tag
Sziasztok!
OE-NIK mérnökinformatikus bsc-t végeztem és nézelődök mi./pti. msc levelező irányába is. SZTE-n a levelező mit jelent? Minden hétvégén van oktatás, vagy félévente pár nap lemegy az anyag tömbösítve? Jelentkezhetek pti. és mi. msc-re is? Mennyire van átfedés a két szak között? Miből áll a felvételi? Nem SZTE-n végzettként is megugorható, vagy nagyon SZTE specifikus a felvételi?
Köszönöm a válaszokat! -
Bobo_07
csendes tag
Sziasztok,
Van olyan aki, vagy az ismerőse államvizsgázott a járvány ideje alatt?
Mármint mennyire volt vészes, az online megvalósításban a záróvizsga? -
GaborB3
újonc
-
Mark719
újonc
válasz
pvt.peter #13001 üzenetére
Melyik informatikai végzettséggel van több lehetősége az embernek állások terén? Gazdaságinformatikus vagy programtervező infromatikus?
Szóval van olyan munka mondjuk ahol kifejezetten gazdinfó vagy proginfó diploma kell? Mert amiket mondjuk inkább a gazdinfóhoz szoktak kötni mint pl a SAP, üzleti elemző, vállalati informatika rendszerekkel kapcsolatos munkák, stb... Nézegettem az álláskereső oldalon ezeket és mindenhova elvárásnak csak annyit írnak hogy felsőfokú informatikai végzettség szükséges.
Tehát létezik olyan munka amit mondjuk vagy csak proginfó diplomával lehet betölteni vagy csak gazdinfóval? Melyik diplomával van több lehetősége az embernek, mármint melyikkel lehet többféle munkát vállalni? -
hegedis
tag
Sziasztok, zárovizsga tapasztalatokat megosztanátok? Például, hogy miket kérdeztek a szakdolgozattal kapcsolatban, milyen tételeket kaptatok, mennyire tudtatok rájuk felkészülni a felkészülési időszakban, milyen volt a bizottság...
-
Silεncε
őstag
válasz
quailstorm #12990 üzenetére
Ez a BProf nekem amúgy újdonság, életemben nem hallottam még róla. A BSc-hez ez hogy viszonyul?
-
Nexcle02
újonc
válasz
quailstorm #12986 üzenetére
Köszi. Leginkább ez miatt választottam első helyre, mérnökinfót másodiknak, de még gondolkodom a sorrenden.
Mivel neten semmit nem találtam róla egy cikken kívül gondoltam beírok ide, hátha kapok valami belső infót vagy estleg belebotlok olyanba aki ott kezdett idén. -
quailstorm
nagyúr
Fizikusok viszik, és beágyazott programozás van rajta előtérbe helyezve a villanyon kívül. Gingl nagyon profi, aki nála tanul, annak baja nem lehet, de magát a szakot nem ismerem, én lassan a mérnökinfó MSc végét szeretném meglátni már. Mingesz is rettentő profi, de ő még stresszmentes tanár is, ami ritka.
-
Mark719
újonc
válasz
Silεncε #12981 üzenetére
Köszi. Gondoltam, hogy így van csak nem értem, hogy akkor a felvi-n egyes tárgyaknál miért van ott hogy legalább egyből kell emelt, másoknál meg miért nincs...
Azt esetleg nem tudod, hogy a kreditátvitelnél mitől függ, hogy elfogadják-e a kreditet vagy sem?
Gazdinfóról szeretnék átmenni proginfóra és ha minden tárgyamat elfogadnák akkor csak 4 tárgyam hiányozna. -
-
Mark719
újonc
Sziasztok!
Proginfó BSc-hez szerintetek kell emelt érettségi? Mert a felvi oldalán sehol sem találok olyat, hogy oda kötelező lenne.
https://www.felvi.hu/felveteli/egyetemek_foiskolak/!IntezmenyiOldalak/szervezet.php?szer_id=257&elj=20a
Itt néztem és jópár szaknál írja is, hogy "legalább egyet emelt szinten kell teljesíteni", de proginfónál nem írja. -
Nexcle02
újonc
Sziasztok!
Villamosmérnöki képzésről tud valaki valamit?
-
Mark719
újonc
Sziasztok!
Valaki megtudná nekem mondani, hogy hányadik félévig lehet szakot váltani következmények nélkül?
Lehetséges, hogy gazdinfó 6. félévébe menjek át proginfóra? -
hegedis
tag
Hali, szakdoga kérdés
d) tartalmi összefoglaló rész
A tartalmi összefoglalónak tartalmaznia kell (rövid- legfeljebb egy oldal-, velős és összefüggő megfogalmazásban) a következőket:1 téma megnevezése,
2 megadott feladat megfogalmazása - a feladatkiíráshoz viszonyítva-,
3 megoldási mód,
4 alkalmazott eszközök, módszerek,
5 elért eredmények,
6 kulcsszavak (4-6 darab).2-es pont, ide mehet az, ami a feladat kiírás lapon van?
3-as pont, mire gondol?
5-ös pont itt is mit ért alatta? A tervezett dolgokból mi lett kész?
6-os technológiával kapcsolatos kulcsszavak, vagy a témával is mehet?Ti miket írtatok ide?
-
#PeTeY#
aktív tag
Sziasztok. Programtervező informatikus szakra járok levelezőn. Azt szeretném kérdezni, hogy progalap vizsgán mire, milyen feladatokra kell számítani? Csak annyit mondtak, hogy papíralapú, lesznek elméleti kérdések és programot is kell (papíron) írni. Előre is köszi a segítséget.
-
ASRoberto
csendes tag
nálam +5 éve gazdinfón az Árpád téren volt kis előadóban felültem a tanári székbe, első sorban a bizottság. Először a szakdogámról beszéltem és prezentáltam, mivel kihúztam a gazdaságinfót és Kovács Zoltán tanár volt az egyik tag, így ott kellett is táblánál írni tétel bizonyítást. Felkészülésre a boríték húzás után volt rendesen idő és amit bevittem jegyzetet simán fel tudtam használni, úgy gondolom aki záróvizsgáig eljut valamilyen informatika szakon itt azzal nem szívóznak annyira már, persze lehet azóta változott. Szóval hajrá!
-
hegedis
tag
A záróvizsga milyen? Milyen teremben szokott lenni, állva vagy ülve kell kifejteni a tételeket, tábla van amire mondjuk lehet rajzolni, ha olyan tételt kap valaki, hogy az segítene a magyarázásban? Mi a menete? Tanárok hozzáállása milyen szokott lenni? Minden tapasztalatot szívesen olvasnek.
-
-
hegedis
tag
válasz
sany1987 #12967 üzenetére
stopperos: Köszi, ez jó lesz.
sany1987 : Köszi a felajánlást. Egyelőre újabbak érdekelnek. Meg az oldalon találtam olyan szakdolgozatokat, amiknél ugyanaz a témavezető, akinél vagyok. Ha nem férnék valamiért hozzá az egyetemi hálózaton azokhoz, akkor még lehet írok, hogy mégis megnézném a tied.
-
stopperos
senior tag
válasz
Silεncε #12964 üzenetére
Egyetemi hálózatról vagy a könyvtárból innen lehet keresni és letölteni az összes szakdolgozatot.
-
hegedis
tag
Sziasztok, szakdolgozathoz keresek mintát, hogy
https://www.inf.u-szeged.hu/hallgatoknak/diplomamunka-szakdolgozat/szerkezeti-es-formai-kovetelmenyek ezek alapján, hogyan nézne ki.
Esetleg szívesen megnéznék kész szakdolgozatot. Az előző évekből meglehet valahogy nézni? -
Lizzee
újonc
Sziasztok!
SZTE-s diákmatrica érdekelne, 2019/2020 II. féléves.
Aki esetleg tudja már most előre, hogy lesz neki eladó tavaszra, vagy tud szerezni, írjon és privátban megbeszéljük!Köszöntem, pacsi!
-
Silεncε
őstag
válasz
quailstorm #12959 üzenetére
Köszi szépen
Akkor nem is görcsolok szabválokon, mert ezek szerint megvan (nincs nyelvórám). Lesz elég dolgom így záróvizsga-szakdoga körül. Remélem jövő ilyenkor már szabad ember leszek... Vagy MsC-s, még nem tudom...
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Silεncε #12958 üzenetére
5 kreditnyi speckoll 100 évvel ezelőtti diplomakövetelményben volt benne.
Minden szakmai törzsanyagon és kötválon túli tárgy szabválba számít. Nekem is 6 SZV 6 speckoll amivel kijött a 10 SZV.
Talán az X-es (de kredites) lektorátusi nyelvóra, amiben nem vagyok biztos, de annak is szabválnak kéne lenni.Amúgy meg Battancs Anikó megmondja. Utolsó félév előtt menj be hozzá és kérdezd meg mi kell még.
-
Silεncε
őstag
Sziasztok!
Szabvállal kapcsolatos kérdésem lenne. Van eddig 7 kreditnyi szabvál, amot megcsináltam már + 6 kredit speckolom. 10 kreditnek kell lenni a tárgycsoportból. Kérdés: ha jól tudom, a speckolokat is beszámítják szabválnak. Igaz ez? Mert akkor nem vennék föl külön még három kredit szabvált, van elég dolgom nélküle is. Meg keringett régebben valami olyasmi, hogy kötelező 5 kreditnyi speckol. Ez igaz? Erről már hallottam össze-vissza, ezért nem tudon eldönteni. +1 bónusz: a speckolok hova számítódnak (ha nem szabválnak)
-
Orionk
senior tag
válasz
pixplanes #12956 üzenetére
Szia,
A most elmúlt, két héttel ezelőtti vizsgaidőszak eredményeire gondolsz?
Ha igen, akkor CooSpace-en belépsz és a Prog2 kurzus szinterénél és a Hirdetmények között lesz a felhasználónév és jelszó páros.
Október 08.-án töltötte fel tanár úr, annál a dátumnál keresd. -
pixplanes
újonc
Sziasztok! A prog2 vizsgaeredményeket milyen felhasználónév/jelszóval lehet elérni? Köszönöm!
-
Orionk
senior tag
válasz
Gergello #12954 üzenetére
Szia!
Szerintem nincs más teendő.
Ezt abból gondolom, hogy:
- Én sem zártam most le és előző félévekben sem. Így emlékszem, hogy nem csináltam ilyesmit.
- A mostani félévre kurzusfelvevő lappal vettem fel a kurzusaimat. Tehát a Neptun Referens T.O.-s hölgy vette fel és ő sem csinált semmi ilyen lezárás féleséget tudtommal.Ha mégis megtudnál valamit, akkor kérlek szólj nekem is. köszi
-
Gergello
addikt
Sziasztok !
Neptunos tárgyfelvételnél is van valamilyen "LEZÁR" gomb, amivel véglegesíteni kell a felvett tárgyakat, mint az ETR-ben volt ?
Felvettem a tárgyakat, a "Felvett tárgyak" menupontban már látszanak. Van még valami teendőm ?
-
Orionk
senior tag
Sziasztok,
Van valami csoport Facebook-on, ahova az SZTE Infó szakosok be szokták írni, hogy az egyes vizsgákon milyen tételeket kérdeztek?
Például, hogy Mestint kurzusból melyik vizsgán melyik tételek voltak?Az SZTEInfósokBsc csoportot ismerem, ahol kb. 2.500-an vannak, de oda mostanság egyáltalán nem szokták beírni.
köszönöm. -
DaaVee5
csendes tag
Sziasztok!
Proginfón vagyok, és nagyon királyul sikerült az 1.félév sikerült elbuknom a kalkulust, és dimat 1-et.A félév közben a kalkulusra azt mondták, hogy nem nagy probléma, hogy nem sikerül, mert majd keresztfélévben újrapróbálom, viszont a dimat-al nem ez a helyzet.
A többi tárgyamból (számháló,progalap,szar), majd most megyek vizsgázni, viszont nem tudom, hogy így mitévő legyek. Tudnátok segíteni, hogy mi épül a dimat 1-re? Rengeteg helyen kerestem, de már annyi félét olvastam, hogy teljesen bizonytalan vagyok.Az egyik ismerősöm azt mondta, hogy az lenne a legjobb, ha a következő félévet passziváltatnám, és szeptemberben újra felvenném ezt 2 tárgyat, de ebben sem vagyok biztos, hogy jó ötlet..
Előre is köszi a segítséget!
-
sanzi89
addikt
PHP programozást jelenleg milyen kurzus név alatt tanítanak? Esetleg valaki tudna nekem privátban küldeni órai anyagot (gyakorlat, előadás) vagy példa feladatokat? Megoldás nélkül is jöhet bármi!
Pár éve volt, hogy tanultam, de sajna nincsenek meg a jegyzeteim és hasznos volna leporolni kicsit az ismereteket. Köszönöm!
-
thork
csendes tag
Valakinek nincs véletlen Gazdinfós ZV tételsor kidolgozása ? Vagy esetleg a legfrissebb előadás diák a gazdaságos részből ? Köszi.
-
sli64
újonc
Sziasztok,
Levelezős kalkulus 2-t Nagy Béla tartja. Valakinek van tapasztalata arról, hogy a gyak. ZH kb. milyen témaköröket ölel fel? Elég felkészülni a Szabó Tamás féle videókból és példatárból, vagy kell a Thomas féle Kalkulus is?
Előre is köszönöm a válaszokat
-
Marlyna
csendes tag
válasz
quailstorm #12941 üzenetére
Szuper, köszönöm a segítséged!
-
Silεncε
őstag
válasz
quailstorm #12941 üzenetére
Hát persze.
Jó lenne eljutni addig, de az biztos, hogy addig még sok víz lefolyik majd a Tiszán.
akár PhD-ni is elmennék amúgy, de nem akarok tanítani, így ez nekem kiesik...
-
Silεncε
őstag
válasz
quailstorm #12938 üzenetére
Annyira szívmelengető ilyeneket olvasni, hogy mennyi sz.pás vár még rám. Na mindegy, előre a diplomáért
És akkor csodálkoznak, ha kiakadok, amikor megkérdezik, hogy "ugye Msc-t is szeretnél csinálni majd?"
-
Marlyna
csendes tag
válasz
quailstorm #12938 üzenetére
Hű, köszi a részletes választ quailstorm!
A coospace-es vizsgának örülök, bíztam benne hogy utolsó szemeszterben ZV előtt már nem fogják annyira túltolni a vizsgákat minden tárgyból. (Még ha a HSRV húzósabb is régebbi hozzászólások alapján.)Nem tudod még esetleg, hogy elővizsgát lehet-e tenni Információ biztonság, digikép vagy HSRV-ből?
Úgy tudom nem sok idő lesz felkészülni a ZV-re, és szeretnék elébe menni a dolgoknak 1-1 elővizsga formájában, ha lehet az adott tárgyból -
quailstorm
nagyúr
válasz
Marlyna #12937 üzenetére
Projectmunka nem vészes csak meg kell csinálni, utána előadni, én saját témából csináltam.
ZH viszont szopó tud lenni, SQL injection meg format stringes buffer overflow kell, aztán kicsit se az volt, amit leadtak. SQL adatbázis nem fogadta el a default SQLite table típusra szűrést, amit tanítottak, azon ment el idő nekem, de sokan az alap dolgokon se jutottak túl. Viszont ez az egyszerűbb.Na de a format stringes, az függvényen belül volt és függvényen kívüli változót kért, vagy valami hasonló, lényeg hogy tök más scope-ban volt aminek semmi köze nem volt ahhoz, amit tanítottak és nem tudtam rájönni csak a felére annyi idő alatt.
És tegyük hozzá hogy otthon úgy gyakoroltam, hogy virtuális gépek, metasploitable és kali, meg felraktam az azelőtti év SQL-es feladatát is webszerverre.A vizsga viszont nudli, mert coospace-es kattintgatós ikszelgetős, 3-4-re meg lehet csinálni ha értően elolvasod a diákat, 5-höz vágni kell rendesen a részleteket is.
Előadásra nem tudtam bejárni csak az első néhányra.Én Tóth Lászlónál voltam, korrekt arc, Pengő Edit csinálja az anyagot, gondolom ért hozzá, a ZH-t meg Vancsics íratta, ő is korrekt volt. Szerintem olyan különösen kerülendő nincsen, bár Gertomot lehet nem szereti mindenki. Viszont tavaly nem tartott.
-
Marlyna
csendes tag
Sziasztok!
Azoktól szeretnék véleményt kérni, akik elvégezték már az információ biztonság kurzust.
A legtöbb fórumon nem találtam róla gyakorlatilag semmit sem, mivel csak pár éve tették kötelezővé (PTI-n hatodik szemeszterre) és nem tudom mennyire 'húzós' a kurzus elvégzése.ETR-ben annyit láttam, hogy projektmunka van + ugye a félévi tematika, de ebből nem tudom mire számítsak.
Kinél érdemes felvenni a gyakot Szerintetek?
Előadáson ha nem vagyok jelen, akkor is abszolválható a vizsga?
Pár szóban letudnátok kérlek írni, hogy mire érdemes figyelni pluszban?Előre is köszönöm, ha valaki megtud osztani pár hasznos infót!
-
azbest
félisten
Szia,
remélem tisztában vagy azzal, hogy közokirat-hamisítás bűncselekményt próbálsz összehozni. Akkor is, ha nem hamis a matrica, csak más jogosulttól való.
Gondoltam, csak szólok. Az egy dolog, hogy valószínűleg a PH! szabályzata is titlja a bűncselekmények elkövetését itt, de három év szabadságvesztés is lehet belőle, ha szerencés vagy és nem volt még más stiklid, akkor talán felfüggesztett. Na így kövesd el.
-
tng
tag
Sziasztok!
Tud valaki eladó matricát diákigazolványra? Aki tud, legyen szíves privátban írjon rám. Köszi! -
d0152431
csendes tag
Sziasztok!
Valakinek vannak prog2 2. előadás zh-ra gyakoró "mintafeladatai"? -
-Faceless-
őstag
Sziasztok!
Gazdinfósként tavaszi félévben kezdeném a szakdolgozatom, és olyan kérdésem lenne, hogy témavezetőt pontosan hogyan kellene/illene keresnem? Egyáltalán honnan tudom meg, hogy ki milyen témákkal foglalkozik?
Saját alkalmazást szeretnék fejleszteni lenne is pár ötletem, de semmit semmi konkrétba nem merek beleugrani.Előre is köszi!
-
Sanyi25
csendes tag
Szerencsére amúgy sikerült mindkettő. Igaz csak hármas lett még úgyis hogy tök ugyanazt kaptuk vissza. Na de a lényeg hogy meglett a hibátlan félév és megérte bajlódni ezekkel is pedig távolt állt tőlem a kémia.
-
Sanyi25
csendes tag
Köszi a tanácsot.
Igazad van amúgy de muszáj megpróbálni mert ha csak az egyik sikerül + a gazdaságfejlesztés vizsga legalább egy hármasra akkor kb egy bukással 4.7-8 lenne a korrigált kreditindex vagyis még ha csak 10 ezer + jönne az is pénzt..
Csak nem értem amúgy miért kell arra a kérdésemre nekik amiben kérdezem milyen szakirodalom az amit érdemes lenne átnézni (nálunk alapból megadnak minden ilyet + az összes szv vagy beadandóra vagy diasorra épül) azt válaszolni hogy aki keres az talál.... na de még egy olyat csinálok hogy feljegyzem kik vizsgáznak most pénteken és írok nekik coospacen üzenetet hogy hátha mesélnek tapasztalatokat...
-
Sanyi25
csendes tag
Persze tudom már nem olyan aktív ez a fórum de ha valaki tud valamit a fenti témában vagy ismer valakit aki tudna segíteni nekem az is jó lenne ha privátban adna segítséget. Tényleg fontos lenne mert pl. a tanároktól pontos szakirodalom címeket sem sikerül kapni ha esetleg nem lenne elég a diasor.
-
Sanyi25
csendes tag
Sziasztok!
Egy nagyon nagy kéréssel fordulnék hozzátok és remélem lesz aki tud segíteni mert kb az ösztöndíjam múlik ezen a két tárgyon
Az egyik a Hulladékkezelés és gazdálkodás a másik a Víz és szennyvízkezelés
Sajnos nem tudtam órákra járni így lemaradtam a netes vizsgáról amiről tudom hogy potya meg mindenki kipuskázza még az is akit a haverok írnak fel a katalógusra. Viszont magáról a vizsgától tartok írásban. (két jó hosszú beadandóval engedik ha minden igaz kiváltani a katalógusokat)Szóval a kérdéseim mennyire nehéz egy hét alatt felkészülni ezekre a vizsgákra és mennyire nehezek? (ha esetleg valaki csinálta már írásban a potya coospacees teszt helyett) Valamint milyen jellegű kérdésekre lehet számítani? Esetleg valakinek van ilyen anyaga mert pl. a kémiai a művészetekbenhez találtam.
Köszönöm szépen a válaszotokat. -
stopperos
senior tag
válasz
quailstorm #12926 üzenetére
Szigorúan csak papír alapú, ami nem lehet kidolgozott tétel.
-
sany1987
csendes tag
válasz
nosuke88 #12924 üzenetére
Szia!
Az én emlékeim nem maiak már, de szerintem nem (sokat) változott.
Először is, ki leszel írva egy adott időpontra. Azt még előttevaló nap meg kell nézni még egyszer, mert ha valaki, aki előtted volt lemondja, akkor neked korábban kell menni. Az így kapott időpont előtt két órával meg kell jelenni a felkészülési helyiségben. (Előbb nem érdemes, mert nem kezdheted el hamarabb, később meg nem érdemes, mert akkor kevesebb időd lesz felkészülni.)
Ezután megkapod a tételeket. Nem húzod, hanem már ott lesz a borítékban, viszont nem kell semmilyen misztikus dolgokat belegondolni, nem személyre szabják, hogy mit kapsz. Ekkor kezdődik meg a felkészülés. Ide a felkészülésre minden anyagot bevihetsz, ami nem kidolgozott tétel (ha jól tudom, ez alatt azt értik, ami szó szerint tételkidolgozás). Ott a két óra alatt össze kell szedni a gondolataidat, és ezeket kijegyzetelheted a kapott papírra. A kijegyetelt papírokat beviheted majd magaddal a feleletre és nézheted is feleletkor, de a felolvasás nem fog működni. Úgy értem, ha mondjuk kiírsz magadnak egy tételt, definíciót, akkor belenézhetsz, hogy pontos legyél, de a "felolvasom a lapon lévő dolgokat" az nem felelet. Lehet bizottságfüggő, de főként arra kíváncsiak, hogy érted is, amiről beszélsz, vagy csak bemagoltad? Lehetnek kérdések is, de tudni kell önállóan beszélni a tételről. Tehát a kérdések inkább olyanok lesznek, hogy "akkor most térjünk át erre", vagy "erre nézzünk példát", vagy ha valamit rosszul mondasz, vagy úgy tűnsz, mint aki nem érti, akkor belekérdeznek dolgokba.
Én úgy emlékszem a papírt nem kellett odaadni és meg sem nézték, mit jegyzeteltem, de lehet nem mindenhol volt így.
-
nosuke88
csendes tag
Sziasztok!
Záróvizsga tapasztalata van valakinek?
Nem teljesen egyértelmű a menete.
Ugye húz két tételt az egyén, majd erre van 2 órája kidolgozni, gondolom papírra.Majd ezután mi a menet?
A kidolgozott tételeimet átadom nekik és ezután szóban kérdeznek?
Vagy a kidolgozott dolgokat nem is kérik el, csak szóban kérnek mindent?
Avagy a kidolgozás csak annyit tesz, hogy felfrissítem az emlékeimet a tankönyvekből?Köszi előre is
-
gabro0
őstag
válasz
quailstorm #12914 üzenetére
Most nézem tényleg. Hát akkor mindegy.
Más: az alkalmazásfejlesztés a 2014-es tantervben még 4+3 kredit, az újakban már csak 1+2. Ennyire megváltozott? Szakváltáskor hová lesz a kreditkülönbség?
-
gabro0
őstag
válasz
Silεncε #12905 üzenetére
Assembly az nem nagy kaland. Tanulni kell rá, de jóval egyszerűbb, mint a progalap pl. Gyakorlat is készülős, de nem vészes egyáltalán. Kötprog se túl nehéz, egyszer megérted hogyan működik, akkor már könnyű.
Lékó Gábort tudom ajánlani, nagyon rendes, azóta is köszön, ha összefutok vele. -
Silεncε
őstag
válasz
quailstorm #12911 üzenetére
Mindegy, majd megszokom. Inkább legyek tőle betojva, minthogy sz.rjak az egészre, aztán jöjjön a bukta
-
Silεncε
őstag
válasz
quailstorm #12909 üzenetére
Nem a 4 tárgy a sok
A 8. A 4 az tényleg nem volt semmi
-
d0152431
csendes tag
Sziasztok!
Mérnökinformatikus 2. félév tárgyfelvétellel kapcsolatban lenne kérdésem.
Felvettem a kötelező tárgyakat, + Assembly-t. Viszont ahogy eddig nézegettem, mindössze 22 kreditet érnek a tárgyak, amit nagyon kevésnek tartok...
Ti milyen tárgyakat vettetek fel/ajánlotok? (Ipari informatika specializációs vagyok) -
Silεncε
őstag
válasz
quailstorm #12906 üzenetére
Programtervezőn vagyok, most megnézve a szakirányt inkább felveszem. Nem is nagyon attól félek, hanem az összes többitől, most 4 vizsgám volt összesen, mindre volt kb 1 hetem felkészülni, namost ha dupla ennyi vizsgám lesz, ez nem igazán fog összejönni...
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Silεncε #12905 üzenetére
Régi mérnök tanterven 2-ik féléves. 4-ik félév is oké még, lényeg, hogy a Mikrovezérlők függősége.
Előadásra nem kötelező bejárni, vizsgára tanulni azért nagyon is kell, komolyan van véve. Gyak is csak közepes, van kis ZH meg van kötelező program is, de nem fogsz beleszakadni egyikbe sem. -
Silεncε
őstag
Arról tud valaki valamit, hogy az assemblyvel most mi van? A neptun elvileg 4. félévre írja, de állítólag a szoftverfejlesztő szakirányon már második féléves tárgy. Nem venném fel ha nem muszáj, a 7 vizsga is bőven sok, nem kellene még 1...
-
nosuke88
csendes tag
válasz
quailstorm #12903 üzenetére
akkor viszont budapesti levelezőként nem vállalható, ha katalógus van
-
-
nosuke88
csendes tag
Lektorátusi nyelvórák TTIK szaknyelv kredites / pl angol szakmai informatika B2 -ről mit lehet tudni?
Elég csak vizsgázni elmenni?
Kizáró ok ha már van középfokú komplex nyelvvizsgám? -
gabro0
őstag
válasz
quailstorm #12900 üzenetére
Persze, majd megyek TO-ra, ott tudnak biztosat mondani... alig várom
DAR nem volt nehéz, a SZAR kicsit más, de nem nehezebb úgy emlékszem. Megvannak a diák egyik progos haveromtól. Emésztem még kicsit ezt a szakváltás dolgot, köszi az infókat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest