Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Koree
csendes tag
válasz
corinne
üzenetére
Olyan nincs
de mondjuk jó ha oprendszerekből kimész elővizsgázni (és meg is tanulod addig), akkor egy gonddal kevesebb. Bár szerintem a 2. félév a leglazább az egész tantervben. Hálózatok gyakra érdemes odafigyelni, mivel az osztályozás a gyak pontszám alapján történik majd év végén, a vizsga csak jelképes 4órás seggelés
meg ProgI-re, hogy lerakd, mert aztán arra nagyon sok minden épül, legalább is a 2008 előtt felvettek PTI-s tantervében (de ilyen átlaggal ez neked nem fog gondot okozni) 
-
-
Lollita
csendes tag
A mai msc tájékoztató lényege (ha valaki lemaradt volna):
- a matekon kívül minden ttks tanszékcsoporton emberek dolgoznak - ott talán droidok, de nem bizonyított
- ha van gyereked, és még hülye is vagy, akkor 16 plussz pont

-
snow.man
tag
Azt hiszem tlac és Tottu elmondott mindent.
Nekem egyébként tetszett ProgNyelvek, új szemléletmódokat ismersz meg a programozásban. Másrészt nem is nehéz tárgy, a kötprogot jól kell kiválasztani és nincs vele gond, a zh-ra meg 1-2 délutánt kell rászánni. A vizsga meg tényleg vicc...Dicsekedj már te is!
Csak nem 6.5-ös kreditindexed lett?
-
Kekksz
csendes tag
Ez a sztochasztika egyébként mit takar? Tudtok róla valami biztatót mondani?
Mert már az is eléggé elrettentett, hogy kalkulus az előfeltétele.
-
corinne
tag
Kell valakinek Játékelmélet (csütörtök 12-15)? Estig várok, aztán leadom.
-
Tottu
senior tag
Egy kis energia ráfordítással teljesíthető a kurzus.
Ezen az oldalon megtalálod a tavalyi kötelezőprogramok listáját, továbbá a gyakorlat anyagát ami elegendő a ZH teljesítéséhez (előadáson írtuk), a kötprog.hoz egy kis utánajárás is szükséges.
A vizsga az előadás anyagából volt, és tesztes, szóval a vizsga talán a legkönnyebben teljesíthető követelmény. -
Koree
csendes tag
Na, akkor én beállok a nem dicsekvők sorába, pedig van mivel
inkább kérdeznék, főleg snow.man-től, eddig úgy látom ő itt a leginformáltabb. Programozási nyelvek tárgy mennyire gáz? Van-é belőle kötprog, milyenek a zh-k? Mert barátnőmnek csak kötelezően választható, nekem kötelező. Csak azért kérdi, mert lehet h leadja ha sok nyűg van vele, mivel 37 kreditet vett fel a köv. félévre. -
Gergello
addikt
Hattyas sori sport központba, hogy a legegyszerűbb kijutni Tarjánból/Új híd környékéről?
-
snow.man
tag
válasz
corinne
üzenetére
A doktoriról egyébként sokaknak téves képük van.
Múltkor beszéltem az egyik sráccal és azt mondta, hogy neki pl. végig 3.5-4.0 körüli kreditindexei voltak, nem volt túl penge. Meg állítólag nem szabad magad szétaprózni, azaz felesleges mindenből 5-ösnek lenni. Azt kell tudni nagyon, amihez értesz és szereted. De azt a területet jobban kell ismerni, mint az átlagnak. Jobban utána kell nézni, többet kell tudni az előadásanyagnál, stb...
Meg persze nem árt a TDK sem, ami szintén nem olyan vészes, sokan a BSc-s vagy MSc-s szakdogájukat bővítik ki TDK dolgozattá.
Remélem megmarad a lelkesedésed kedves "lelkes újonc", csak így tovább!
-
Kekksz
csendes tag
Kredit index az miaz?
hogy jön ki? -
snow.man
tag
Nyugi, első félévben nekem 2,2-es kreditindexem volt.
Mondjuk ez egyáltalán nem azt tükrözi, hogy egyre könnyebbek a tárgyak, hanem inkább azt, hogy az első félévben eszméletlen link voltam - buliztam, sportoltam (egyesületi szinten) és dolgoztam egyfolytában. A bulizás és a sportolás most is belefér még ugyanúgy, de már nem dolgozok egyetem mellett. Egyébként kis rutint szerezve bele lehet rázódni a dolgokba... -
snow.man
tag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Ha már ennyire dicsekszik mindenki, én 4,8-as kreditindex-szel zártam.

-
Kekksz
csendes tag
2es kalk1 itt!
Nem gondoltam volna, hogy meglesz. Szerencsére tévedtem
-
Frenky89
addikt
Egy 3-as kalk1-gyel ezennel nálam is vége a vizsgaidőszaknak.

-
MrGreko
csendes tag
Sziasztok!
Tudna nekem mondani vki vmit Hajgató-ról,mert még nem voltam nála gyakon,de úgy fest,h időpont szerint csak nála tudom felvenni!
Esetleg van honlapja?Köszi!
-
Lenry
félisten
volna egy csütörtök 9-10-ig DiMat II-m, amit elcserélnék egy 1 órával korábbira, mert nekem úgy jobb lenne
valaki?
-
ALI_G
veterán
3,4-es átlagra mennyi ösztöndíjra számítsak?
-
snow.man
tag
Tényleg nem sok hangja van az első résznek.
Videán is fenn van: Az Architekt Ura -
snow.man
tag
Két variáció lehetséges:
- vagy teljesíted a régi, 6 kredites architektúrát
- vagy teljesíted az új, 3 kredites architektúrát + az assemblyt
A régi architektúrát már idén sem hirdették meg és nem is fogják többet, ergo aki elmaradt, annak már csak a második variációra van lehetősége (elég nagy szívatás). De ha már egyszer teljesítetted a régi 6 krediteset, akkor az assemblyt már nem kell...Architektúráról eszembe jut két beteg videó. Ha valaki nem ismerné: egyik és másik
NewLocal: A számtudos tárgyak esetében nekem speciel a zh-k könnyebben teljesíthetőek voltak, mint a vizsgák. Az meg túlzás, hogy meg lehet tanulni az előadásanyagokat...

-
8904
csendes tag
beágyazott rendszerekre, meg drupal-ra tudom h mit jelenet ez az "Oktató / tanszék által elfogadva" állapot, de webtervezésnél mire lehet számítani? van vkinek vmi infója?
-
elnofx
tag
üdv!
Ez az architektúrás dolog akkor hogy is van? mert én első félévemben teljesítettem a tárgyat,de a dinamikus tantervben benne van az assembly kötelezően választhatóként a 2. szemeszternél!? Ugy nem kell felvennem?
-
Newlocal
aktív tag
Egyébként nekem az ilyen számtud, logika tárgyakkal az a gáz, h a gyakvezérek nem tudnak magyarázni rendesen, vagy én nem fogom fel
Ha a gyak megvan, a vizsgát már meg lehet tanulni. -
fjody
csendes tag
köszönöm snow.man ajánlását.
a dimat 3 nehézségéről kérdeztem és azt mondta nehezebb, mint az 1 és a 2, ezért ha sok tárgya van valakinek akkor nem ajánlatos felvenni. -
snow.man
tag
Most kb. tényleg majdnem mindegy, kinél veszed fel logikát. Szabolcsnál és Németh L.-nél is készülni kell rendesen zh-kra, tudnak egy-két meglepő dolgot művelni. De egyiküknél sem teljesíthetetlen a tárgy (sőt...), csak észen kell lenni. Mert pl. javítani asszem csak az egyik zh-t lehet. Szilárd egyébként mérföldekkel jobb, mint Szabolcs (bár Szabolcs eszméletlen nagy ész, az biztos).
-
-
-
fjody
csendes tag
Hy ebody,
Tudna valaki adni valami információt a dimat 3. tárgyról?
SZTE-TTIK - Prog terv inf-es vagyok, és igazából sok tárgyam van a félévre, és le akarom adni a tárgyat, de ha valaki alát tudná támasztani, hogy nem nehéz a tárgy sikeres letétele, akkor nem adom le.
Privát üzenetet hamarabb elolvasom, ha abban tudjátok küldeni.
Előre is kösz. -
Pho3bus
tag
Üdv!
Tudom hülye kérdés,de akinek dinamikus tantervben 4ik félévre van az Assambly,annak most nem kell felvennie,mert vmi olyasmit irtak kurzusfórumon,hogy mindenkinek fel kell venni vagy mit...
-
ALI_G
veterán
kell valakinek?
Web-alk.fejl. Eclipse RAP technológiával -
Vege
csendes tag
Az olyan gyakokat, amik meg vannak hirdetve, de zárolva vannak (0/0), azokat meg fogják nyitni későbbiekben?
A másik kérdésem meg, hogy dimat 2 gyakokat fognak még megnyitni? Ha igen, mikor? -
ALI_G
veterán
Párhuzamosan felvehető tárgyakról van valakinek információja?
-
PazsitZ
addikt
Valaki nem tudja esetleg pontosan, hogy a felfüggesztett/újrakezdett tanulmány esetén a már elvégzett tantárgyak meddig érvényesek és miután "évülnek el"?
-
tlac
nagyúr
Bevezetés a csillagászatba 2
azt hiszem nem épülnek egymásra
régen úgy volt, hogy be kellett rá járni, aztán a végén volt egy tesztes dolgozat vagy szóbeli, lehetett választani
(nekem az volt a tapasztalatom, hogy első pár előadás érdekes volt, aztán a többi már nem tudott annyira lekötni) -
tlac
nagyúr
A "programtervező matematikus" hogy van angolul?
Nem gányolt fordítása kellene
-
phantom88
tag
Dimat 2-t felveheted, nem nehezebb, mint a dimat 1.
Multimédia: Flash. Szerintem elsősként, akkor vedd fel, ha már dolgoztál flashben. Tavaly pl. ez egy kötprogi volt: [link]
Ha igényesen csinálod meg, akkor egy gráfban keresel legrövidebb utat (ami alga1 kurzuson lesz), bár elfogadták úgy is, ha nem volt tökéletes ( mert az algoritmus csak részpontot ért, a grafikával, hangokkal stb. el lehetett érni elég szép pontszámokat is) ... -
Kekksz
csendes tag
sziasztok!
kellene információ egy-két tárgyról:
Dimat II (az érdekelne,hogy az 1-hez képest mennyivel nehezebb)
Multimédia (mennyire nehéz tárgy, sokat kel-e figlakoznivele, egy elsősnek egyátalán ajánlott felvenni?)
Bevezetés a csillagászatba 2 (érdemes-e felvennem, ha az 1 nincs meg vagy nagyon kell hozzá, illetve mennyire nehéz tárgy?)
Menedzsment alapismeretek -
elnofx
tag
Ja és továbbra is kérdezem, hogy Lúgos G. op-rendszerekből jó gyakvezér?

-
elnofx
tag
Robotika vs. Multimédia, ki melyik mellett döntene? + egy-két szót tudnátok mondani ezekről a kurzusokról, persze saját tapasztalatot
köszi! -
nemtudom77
csendes tag
Msc-s vagyok és nem a prginfo bsc-ről jöttem, ezért kell felvennem bsc-s tárgyakat. És nem szeretnék állat nehéz táragyakba belefutni, ezért kérdeztem a logikát,hogy milyen.
-
Tottu
senior tag
Amire én emlékszem a beugróval kapcsolatban:
- egy rövid assembly program elemzése volt, hogy mit csinál
- C-ben a láncolt lista megvalósítása.Érdekességnek jó a tárgy, igaz engem nem fogott meg.

A követelmény az, hogy a félév végere el kell készíteni egy programot. A programot neked lehetett kiválasztani. Ezekre emlékszem:
- Egy tetszőleges stringet kellett morzézni a board-on levő led-ek segítségével -> driver írás
- Malom játék multival
- Osztott képernyős chat
- Teniszes játék multivalDe volt még pár db...
-
phantom88
tag
válasz
nemtudom77
üzenetére
Németh L. Zoltán szerintem jól tanít, és a gyakorlatra készített anyagai is jók.
Lenry: A beugrót valószínűleg első héten írjátok, kurzus fórumot figyeld. Ha nem sikerült még leadhatod a kurzust, mert a tesztet 9-re lehet, hogy kijavítják és közzéteszik az eredményét, de ha kurzus felvétel után lenne eredmény, akkor meg egyszerűen levesznek a kurzusról, ha nem sikerülne. Szóval olyan szerintem nem szokott lenni, hogy a kurzus beugróján elhasalsz és ezért az év végén beírnak egy KO:1-t.
-
Tottu
senior tag
válasz
nemtudom77
üzenetére
Nekem eddig a Logika volt a legnehezebb tárgyam. (5 félév alatt) Kétszer kellett felvennem a tárgyat, mert 2. félévben nem sikerült teljesítenem a KO-t. Mind a 2 alkalommal Németh L.-nél voltam gyakon és megvoltam vele elégedve. A ZH-n azt kéri amit le is adott az órán, továbbá az előadás fontosabb részeit gyakon is elmagyarázza, szóval nem veszi olyan szigorúan, hogy: "ez volt az előadáson, ezért nem foglalkozunk vele". Továbbá a Bonya gyakot is nála teljesítettem.
Ha érdekel az előadás anyaga akkor itt megnézheted: [link]
Németh L. honlapja: [link]
Annyit még kiemelnék, hogy 2008-ban a gyakorlat anyagát vetítette, amit a honlapon elérhetővé is tett.Egyébként milyen szakra jársz, ahol nem kötelező a Logika?
-
Lenry
félisten
kb mennyi idő, amíg a TO-n lereagálják, hogy bizonyos tárgyakból kicsit kevés a gyak? (pl DiMat2)
elnofx: köszi

-
nemtudom77
csendes tag
Sziasztok.
Valakinek volt már Logika és informatikai alkalmazásai tárgya Németh L. Zoltánnál ?
Megtudnátok mondani milyen a tárgy, mennyire nehéz? És milyen a tanár?
Választhatónak kéne és nem szeretnék nehezet. -
Lenry
félisten
válasz
PowerBuldog
üzenetére
és ha nem sikerül a beugró, akkor le lehet még adni a tárgyat, vagy akkor azt buktam is?
-
Newlocal
aktív tag
Ha tudod add le Kozmát, inkább Iván Szilárd. Én nála voltam algából és opkutból is. Korrekt és mindent lead ami fontos. Zh-n nem lesz meglepetés, segítőkész is, nekem főleg opkutban segített. Mellesleg utolsó gyakra érdemes bemenni hozzá mindig, mert sok okosságot mond, foleg opkutból.
-
Arhquis
aktív tag
Az adatbázis alapu rendszerekről tud valaki valmi okosat mondani?

-
Szőri
csendes tag
Mindennapok kémiája (h 18-20) órát cserélném hulladékgazdálkodásra (cs 15-17). Ha valakit érdekel ilyen csere írjon ide

-
elnofx
tag
Üdv!
Operációs rendszerekből a Lúgos G. milyennek számít?
Köszi
-
Lenry
félisten
válasz
PowerBuldog
üzenetére
akkor én ez le is adom... valakinek?

vagy milyen volt ez a beugró?csúnya off kérdés: van olyan tárgy, amiből kötelező az előadás?
-
Lenry
félisten
hmm... beágyazott rendszerekhez azt írja az ETR, hogy Normál/ -/ Oktatói/tanszéki konfirmációra vár
ez mit jelent?
elfogytak a dimat2 gyakok...
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon tokok, telefon fóliák kedvezményes áron!
- Dell latitude 5330 i5-12.gen/8gb ddr4/250gb ssd/magyar Bill./új akku (Esztétikai hibás)
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- SONY PLAYSTATION 5 PRO KONZOL, 2TB
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 29 hónap gyártói garanciával
- Fotó állvány eladó
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
- Thermalright Aqua Elite 360 V3
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

de mondjuk jó ha oprendszerekből kimész elővizsgázni (és meg is tanulod addig), akkor egy gonddal kevesebb. Bár szerintem a 2. félév a leglazább az egész tantervben. Hálózatok gyakra érdemes odafigyelni, mivel az osztályozás a gyak pontszám alapján történik majd év végén, a vizsga csak jelképes 4órás seggelés
meg ProgI-re, hogy lerakd, mert aztán arra nagyon sok minden épül, legalább is a 2008 előtt felvettek PTI-s tantervében (de ilyen átlaggal ez neked nem fog gondot okozni) 

(ha már dicsekszünk