- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Orionk
senior tag
válasz
Gergello
üzenetére
Szia!
Szerintem nincs más teendő.
Ezt abból gondolom, hogy:
- Én sem zártam most le és előző félévekben sem. Így emlékszem, hogy nem csináltam ilyesmit.
- A mostani félévre kurzusfelvevő lappal vettem fel a kurzusaimat. Tehát a Neptun Referens T.O.-s hölgy vette fel és ő sem csinált semmi ilyen lezárás féleséget tudtommal.Ha mégis megtudnál valamit, akkor kérlek szólj nekem is. köszi
-
quailstorm
félisten
válasz
Gergello
üzenetére
Én ezt láttam eddig, de én mérnökinfós vagyok. Sokat nem változott.
-
stopperos
senior tag
válasz
Gergello
üzenetére
Ha megszűnik a jogviszonyod, akkor a következő félév vége felé kapsz egy értesítőt, hogy így látják és ezek szerint törölni kell téged a félév végével. Ekkor be lehet menni (pl mint én) és hivatkoztam arra hogy keresztfélévben végeztem és szeptembertől indul a phd és legyenek szívesek kivárni. Szeptember 15-ig kaptam türelmi időt, utána törölnek, ha nincs jogviszonyom.
A h-s azonosítóval több hozzáférést is kapsz nem csak mail, miután már nem vagy hallgató ezeket a jogosultságokat megvonják.
-
_Petya_
őstag
válasz
Gergello
üzenetére
"Már nincs jogviszonyom"
Mióta? Ha nem most ebben a félévben végeztél, akkor simán törlik, igen.
Illetve először csak nem tudsz belépni, aztán ha nem jelentkezel egy ideig a rendszergazdáknál a fiók tartalmáért, akkor törlik.
Szóval ha kellenek a mail-ek, keresd meg az inf-es rendszergazdákat.
Petya
-
-
Frenky89
addikt
válasz
Gergello
üzenetére
Ha Engi levele szerint kell 9-re menni, akkor 11:30-ig (2 óra felkészülés + 30 perc vizsga). Kivéve, ha második vagy a sorban, mert akkor 12:00-ig tart, mivel az első két ember egyszerre kezdheti meg a felkészülést.
Az eredményt a csoportod kezdési időpontja + 2 óra + csoportlétszám × 30 perc + fél-egy óra időpontban közlik és csak szóban, papírt nem kapsz. -
dosailord
tag
válasz
Gergello
üzenetére
Ha még találsz témavezetőt akkor nem, még a kurzust hozzá is fel tudod venni. Én a múlthéten pénteken találtam
. Csak már szerintem sok főleg népszerűbb tanár betelt, meg saját témát már nem igen lehet, mert az el kell fogadtatni a tanszékkel, ami nem 5 perc. Hivatalosan a szorgalmi időszak vége előtt 2 héttel kell saját témát jelezni.
A témaválasztó lap leadásával mindig terjengnek az infók hogy melyik vizsgaidőszak vége előtt egy héttel kell (elvileg ugye a "témaválasztást követő vizsgaidőszak vége előtt egy héttel", tehát még rá is ér), de tudomásom szerint a TO-n sem veszik ezt olyan komolyan a határidőt, tehát még simán el tudod intézni. -
Nerd
aktív tag
válasz
Gergello
üzenetére
Szoktak, legalább is több éven keresztül elnyúlók biztos vannak, vagyis 2009-ben xy megcsinál valamit, ami önmagában is értékes, 2010-ben folytatja zzs, de gondolom párhuzamosan is lehet, sőtt akkor a rizsa rész meglenne a csapatmunkáról, több fős fejlesztésről... Nem ártana nagyon korán megkeresni az oktatót és azért nyilván mindenkinek kellő munka kell...
-
LestatVenom
csendes tag
válasz
Gergello
üzenetére
én nála voltam annak idején és teljesen korrektűl pontozott, max ha netről írod le a cuccot és nem saját "tapasztalatból" akkor nyilván lepontozza.
Én személy szerint matlabos integrálást választottam és a kalk könyvből megoldottam egy 5-6 példát plotokkal és majdnem max pontot kaptam.
-
bibi55
tag
válasz
Gergello
üzenetére
De nem is megy úgy a szak, ahogy kellene neki. 3. félév-ben vagyok, és most is van Sz.Ar.-om és Kalk1-em. Nem lett meg előzőben a prog1 és opkut. És nem vagyok benne biztos hogy a kalk most is sikerülni fog-e. :S Szóval.... Valamit lépnem kellene, de nem tudom, hogy mit.

-
-
szivar1
csendes tag
válasz
Gergello
üzenetére
Hát igen, a hangosítás az nekem is hiányzott... Például mondta nekem, meg a mellettem ülőnek, hogy cseréljünk helyet de 3x kérdeztünk vissza, hogy mit akar mert nem hallottunk belőle egy árva mukkot sem. Gondolom akik felírták azért tették mert nem hallottak ők se semmit (nem véletlenül nem az első sorokban írták fel a neveket, hanem hátul és középen)
Ja, meg még azzal is fenyegetőzött,hogy aki felírta a nevét annak elveszi a dolgozatát és annyi pont amennyi (valószínű 0 körül lett volna mindenkinek)
De azért a végére csak sikerült megírni...
Amúgy mennyi ideig írhattuk,nézte valaki? (meg volt a 35 -beígért- perc?) -
Frenky89
addikt
válasz
Gergello
üzenetére
Majdnem tökéletes káosz. (ha létezik egyáltalán ilyen)
400 ember szépen lassan beült a kongresszusiba, aztán Nyúl rekedten(?), valamilyen megfontolásból hangosítás nélkül kezdte el felvázolni a midterm írás menetét. Lent a hátsó sorokban és a karzaton nem tudom mennyit lehetett hallani belőle, de elmondta, hogy mindent vezényszóra kell majd csinálni.
Ezután kiosztották a lapokat x idő alatt, majd jött a meglepetés - mint az eper a jogobellában:
- "Most pedig, hogy mindenki egyszerre kapja meg a dolgozatát: szíveskedjék mindenki megfogni a jobb kezében a lapját és jobbra továbbadni a szomszédjának."Végül a napi fail: kb. 30-an jelentkeztek, hogy:
- "Hehhe, öhüm, mi már ráírtuk a nevünket a lapra."Újabb x idő telt el mire minden rendeződött - én már azt vártam hogy újabb rotáció következik -, mire elkezdtük lázasan körmölni.
ui.: Annak pedig csak gratulálni tudok, aki ilyet ír a kurzusfórumba:
"amúgy az már tényleg vicces volt,hogy volt nálam A,B,D csoport,csak C nem,ami éppen kellett volna
" -
corinne
tag
válasz
Gergello
üzenetére
Szerintem (nyilván csak saját tapasztalat alapján beszélhetek) elég a dia + amit esetleg pluszban elmondanak előadáson.
Szerintem FZ jól magyaráz, szóval meg lehet érteni könyv nélkül is.
Én spec. kinyomtattam a diákat, arra jegyzeteltem, ha valami olyat mondott, amit érdemes volt leírni. Tételeket sem dolgoztam ki, ebből a "kiegészített" ea anyagból tanultam vizsgára is. -
Orionk
senior tag
válasz
Gergello
üzenetére
Lehet, hogy egy infó szakosnál nem érthető a dolog, hogy miért van egy ilyenre szükség, hiszen egy infós az tud gépelni, és meg is tanul gyorsan írni.
Viszont mégis van olyan szak, ahol ezt direkt tanulják, mert vannak olyan szakmák, ahol ezt szakszerűen kell tudni, mert szükség van gyorsírókra.
Ja, és ez nem reklám szöveg, így nevezik ők ezt. Az akció, meg arra van értve, hogy mivel barátom még egyetemista, ezért olcsóbban vállal gépelést, mint azok, akik már ebben dolgoznak.
-
m.magus
csendes tag
válasz
Gergello
üzenetére
Ha jol tudom akkor teszt lesz, 2 eve meg teszt volt. Ha jol tudom, akkor valahol fent vannak a neten a kidolgozott kerdesek, mert altalaban mindig ugyanazt a par kerdest adja.
Sajnos a kerdesekkel, nem tudok szolgalni, de az eloadas a anyag az itt van kezdesnek Klukovits tanarur oldalan. A kerdesek emlekeim szerint nem olyan nehezek, en asszem egy napot tanultam ra es 5os lett
-
snow.man
tag
-
Nerd
aktív tag
válasz
Gergello
üzenetére
Hát úgysem fognak felvenni szakmai gyakra mindenkit, mert neki kötelező
. Ez is egy jó szűrő lesz, aki nem alkalmas utolsó félévben munkára, az diploma után sem lesz az. 1-2 évfolyamos hallgatót meg nem fognak felvenni. Így is szerintem évente 50-60 embert fel kellene venni gyakorlatra, ami lehetetlen itt Szegeden, főleg, hogy 160 óra meg 240 órás kötelező gyakok vannak, ami alatt megint nem sok értelmes dolgot fog letenni, egy zöldfülű.Valószínűleg az lesz a megoldás, hogy az egyetem veszi fel őket pl. a szoftverfejlesztés tanszék, vagy az optimalizálás tanszék, mondjuk nyári munkára.
-
nfgabor
csendes tag
válasz
Gergello
üzenetére
Tudom, hogy nem kaphatok

Csak érdekel, hogy következő félévben mennyi lesz. Vagy ez csak majd köv félév elején fogom megtudni? Csak a kötelező tantárgyakat vettem fel 29 kreditért. Ez mennyire hátrány?
A képletet tudom, hogy kell kiszámolni, csak nem értem a HÖK oldalán azokat a "részeredményeket"...Köszi a választ

-
Octachoron
csendes tag
válasz
Gergello
üzenetére
Veres Antal analízist tartott nekem. Jónéhány hozzászólással régebben (1-2 félévvel ezelőtt) írtam már róla. Szerintem jó, viszont ha hozzá mész, készülj fel egy nagyobb tempóra. (Elég gyorsan beszél, és előfordult, hogy rendesen sűrítette az anyagot, mikor lemaradtunk.) Még annyit tudok róla mondani, hogy teljesen korrekt módszerei vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation Portal - Midnight Black - Garanciával
- Új ASUS RYZEN 5 7600X GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 512GB SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 750W TÁP 2ÉV GAR
- REDRAGON K530 TKL Draconic Compact RGB Red Switch
- ÚJ GAMER MAX PC CORE I5 14400F 16-32GB RAM 512GB SSD GAINWARD RTX 3070TI 8GB DDR6 750W-TÁP 2ÉV GAR!
- Samsung Z Fold 4 12/512GB garanciális + frissen szervizelt
- 27% - Cooler Master MasterLiquid PL360 Flux 360mm White vízhűtés!
- -75% Dell XPS 13 (9320) i7-1260P 16GB Ram/1TB SSD FHD+ Gari
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 256GB-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4529
- 27% - ASUS TUF VG249Q3R Gaming IPS Monitor! 180Hz / 1ms / 1920x1080 / FreeSync
- ÚJ Lenovo Legion Pro 7 - Intel Core U9 275HX, 32GB, 1TB, RTX 5080(16GB), OLED 240Hz
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, akkor inkabb maradnak a polcon. Az uj algoritmusok es tartsai meg jol is neznek ki, a poligonok tenyleg nem szepek a polcon...

)
TO-nál ki lesz írva a beosztásotok, azt majd lessétek meg, legalább is régen úgy volt...

, akkor esélyes hogy nem kapok?:S