Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
Sziasztok!
Szeretném bejelenteni hogy hamarosan Szegeden is lesz Google Developer Group. Ha érdekel a téma, javasolnál tematikát, esetleg tudod hogy szívesen hoznál szabadúszóként vagy céged színeiben előadást, egyrészt hirdessétek hogy lesz ilyen (munkahelyen, ismerősöknek, haveroknak), másrészt vegyétek fel velem a kapcsolatot, akár itt Prohardveren privát üzenetben, de lehet emailben is: nistvan.monguz (kukac) gmail.comElőre láthatólag az első session nyáron kerül megrendezésre.
Akit érdekel a téma kövesse az alábbi oldalakat is ahol bővebben is lehet olvasni a témában:
GDG Szeged Facebook, GDG Szeged Google+

Köszi a figyelmet!

-
DarkByte
addikt
Programozói álláslehetőség Szegeden
Itt olvashattok róla bővebben: [link] Nyugodtan kérdezzetek engem privátban vagy írjatok az elérhetőségben lévő címre ha felkeltette az érdeklődéseteket a dolog.Köszönöm és bocsi a zavarásért.

-
DarkByte
addikt
Megvan a PTM-es diplomám!!

Gondoltam itt is kifakadok

-
DarkByte
addikt
válasz
Protezis
üzenetére
Akár sikerült a záróvizsga, akár nem, ha az abszolutóriumod megvan (ahogyan nekem is) akkor június 22.-vel megszűnt a hallgatói jogviszonyod. Ez csak azért gáz mert ha közben dolgoztál akkor már Start kártyát nem igényelhetsz (az egyetem alatti meló, ha az volt az első munkahelyed nem számít). Nálam volt emiatt egy kisebb móka aznap a melóhelyen.
Diákigazolvány október végéig érvényes, tehát még októberre érdemes városi bérletet venni.
-
DarkByte
addikt
Egyik sem. Megvan az abszolutóriumom és így megszűnik a hallgatói jogviszonyom. Sajnos az államvizsga még hátra van, leginkább mert hülye voltam és mert egyszerre ezer dolgot csináltam. De sebaj, dolgozom így nem akkora gáz, addig is nyelvvizsgára gyúrok. Még jó hogy szakdogát most úgy van nem kell újraírnom és védeni (bár az utóbbi egyáltalán nem volt nagy szám).
-
DarkByte
addikt
Meddig is érvényes a diákunk? Október közepe vagy vége? Mivel megszűnt a hallgatói jogviszonyom többet nem kapok, de érdekelne hogy van-e értelme például októberre diák városi bérletet venni.
-
DarkByte
addikt
Nem tudja valaki hogy a diplomamunka védések egy napra esnek-e vagy pedig a TO naptárban megadott időpontig kell rá sort keríteni?
Nem hiszem hogy túl sokból állna egy védés de ötletem sincs mennyien tervezünk most végezni. 30 fő felett szerintem már problémás egy napra tenni az egészet. -
DarkByte
addikt
válasz
DarkByte
üzenetére
Kibukik hogy nincs helyesírási ellenőrző a droidon. Utálom ezt a két szót: tavaly és muszáj

#7519: nekem 60k volt a maximum, legalább is amíg a tanszéken dolgoztam ez jött be egy idő után. Kedves honatyáink olyan jó hogy ezt sem tudták érintetlenül hagyni.

Egyébként most egészen kíváncsi lettem kik is lehettek, habár nekem már nincs órám csak Gulyás Gergellyel

-
-
DarkByte
addikt
válasz
8nemesis8
üzenetére
Lehet hogy nagyon banális, de nálam előfordul hogy erre nem gondolok Linux alatt
Futtathatóvá tetted a fájlt? Kinek a tulajdonában van a fájl? Ha nem a webszerver felhasználójáé akkor szerintem át kell állítani (Debian/Ubuntu-n Apache-al: chown www-data:www-data urlap.cgi) -
DarkByte
addikt
Diploma bekötettés körülbelül mennyi időt vesz igénybe? Szeretném tudni mennyire igyekezzek az egész szakdolgozat befejezésével, doksi írásával. Még van mit kalapálni rajta ugyanis, és ahogyan nézem körülbelül május közepe lesz a leadási határidő.
-
DarkByte
addikt
Milyen jó hogy nincs órám már gépteremben.
De legalább a WiFi hiánya sújt, szóval együtt tudok érezni. Épp hogy lett saját notim, ezt ki sem tudom használni. 
-
DarkByte
addikt
Nem tudjátok hogy az egyetemek maguk host-olják-e az MSDNAA programban elérhető szoftvereket? Már nem is tudom hanyadjára próbálom meg letölteni a Windows 7 Professional-t, de mindig elakad egy pont után, és annyiszor próbáltam már újrakezdeni hogy túlléptem a limitet és kérvényeznem kell hogy újra engedélyezzék.
Egyébként is úgy halad a letöltés mint a csiga az akácosban, 25Mbit-es vonalon ülük vagy mi.
Ha megtalálnám az érintetlen MSDNAA 64bit-es angol(!) iso-t "valahol", nem is szórakoznék ezzel, a kulcsot megkaptam, az iso meg úgy is pont ugyanaz mindenütt. -
DarkByte
addikt
Nem tudjátok hogy valahol le lehet-e tölteni a Szabadegyetem TV felvételeit a netről? A Városi TV úgy látom nem csinál webes archívumot ehhez, viszont a fórumon írnak valamilyen elérhetőségről, viszont most már nem lehet privát üzenetet küldözgetni hogy megkérdezzem diszkréten.
-
DarkByte
addikt
semmi ilyen nagyon fórumra
Mániákus PH-zóként rosszul esett hogy ide felkerült, pedig mi nagyon fórum ha ez nem.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
No, csak viccelek, köszi hogy megosztottad, biztosan hasznát veszik a fórum lakók.
Szétnézek majd én is a jegyzeteimben hogy mi az amit szívesen publikussá tennék. -
DarkByte
addikt
Rocktöriről van valakinek infója hogy idén meg lesz-e hirdetve XA-sként vagy sem?
Már csak hogy mennyire készüljek rá. -
DarkByte
addikt
Még mindig érint a dolog ha valakinek van. Sikeresen elbénáztam, mert 45 kreditnél többem nem lehet felvéve. Nyilván abban az 1 percben el is halászta valaki más. Csak tudnám akkor a szakdoga2-t és a mestint2-t hogyan tudtam felvenni a mázsa XA-ra amit felvettem válogatni. Fogadjunk a limitet mostanság aktiválták

DoL: köszönöm itt is a segítséget azért.
-
DarkByte
addikt
Van még valakinek itt feles szabad egyeteme? Ha igen, légyszíves dobjon meg egy privát üzenettel! Fontos lenne.

-
DarkByte
addikt
válasz
_Petya_
üzenetére
Rendben, megírom. Egyelőre írtam levelet az előadónak, várom a válaszát. Ismerősöm akinek sikerült felvenni azt mondta lesz még létszám bővítés, csak ebben az esetben a terem kérdéses, mert az Árpád téren abban a kis teremben így sem értem hogy a manóban fogunk elférni egy ilyen tárgyon.
Még a végén túlzottan családias lesz a légkör 
-
DarkByte
addikt
Na gratulálok a meghírdetőknek.
Kihagytam a tárgyfelvételt, mert gondoltam most is úgy lesz hogy a másodjára tárgyat felvevőknek nem most fognak elérhetővé válni az ismételt tárgyak. Tévedtem. Mestint2 meg lett hirdetve 20 főre, el is fogyott minden hely.
Mehetek ostromolni a tanárt emailben, vagy a TO-t kurzusfelvevő lapért.XA-t meg sem néztem még. Ha azt is meghirdették tegnap este akkor commit suicide
(mod: megnéztem, ezek még nincsenek) -
DarkByte
addikt
Kicsit gazdagítom a helyi tudástárunkat (az első hozzászólásba is bele lehetne lassan szerkeszteni a hasznosabb dolgokat).
Ebben a félévben felvettem három .NET-es tárgyat is, hogy ledaráljam a speckolljaim hátralévő részét. Mindegyiken beugrót kell írni .NET és objektum orientált alapismeretekből (ez utóbbit pl. szoftverfejlesztés keretében lehet elsajátítani, de aki már foglalkozott kicsit objektum orientált programozással vagy hobbiból .NET-el, nem okoz majd neki gondot).
- Windows alapú kliensfejlesztés .NET-ben konf: .NET 2.0-ás WinForms elsajátítása a tárgy témája, vizsgakönyvből veszi sorban a fejezeteket, átrágtuk magunkat az összes kontrollon, adatforrások kezelésén (ADO.NET), stb. Ami fontos hogy a könyv angol nyelvű és a ZHk (3db) is a hivatalos vizsgafeladatsorokból kerülnek ki amelyek szintén angolul vannak. (Mivel a .NET MCP vizsgák is angol nyelvűek így ez nem csoda) Két kötelező programot kell megírni, a vizsga pedig gép előtt van, a vizsgakönyv CD-jén található előkészítő gyakorlóprogrammal kell elérni legalább 50%-ot. A dotnetszeged.hu-n a fórumban regisztráció után meg lehet találni a vizsgakönyvet ha valaki bele akarna nézni milyen anyagot kell elsajátítani.
- RIA fejlesztés konf: témája Silverlight. Meglehetősen új tárgy, a tartalma még képlékeny. Elsősorban a 3-mas Silverlight újdonságaira, a vezérlőkre mentünk rá. A média kezelés és a WCF került még elő. Aki weblapok építésével szeretne foglalkozni az ASP.NET-en túl annak ez kimondottan hasznos tárgy lehet a jövőben (Silverlight tör előre a Flash mellett). Nem árt egy kis ASP.NET előismeret, de szerintem e-nélkül is teljesíthető, mivel a háttérben lévő weblapot megcsinálja a Silverlight projekt varázslója így ezzel igazából nem is kell foglalkozni. Kicsit grafikusibb munkát takar a tárgy, az Expression Blend-el kellett összerakni első beadandónak az ETR egyik oldalának klónját, a második kötprogramban pedig ezt kellett animálni. A vizsga egy újabb kötprogram bemutatását takarja, van néhány feladat amelyet meg kell csinálni, majd ezt kell bemutatni és elbeszélgetni róla. Ha jól emlékszem itt összesen csak egy ZH van.
- .NET 3.5 Windows Presentation Foundation (WPF) konf: nevében is benne van, elsősorban a WinForms-ot leváltani készülő Windows Presentation Foundations-t taglalja (XAML leíró nyelv, layout-ok, újfajta esemény modell, stb.) E-mellett pedig olyan ritkán taglalt területekkel foglalkozik mint a .NET biztonsági modellje, a CLI assembly működése, stb. Egy tetszőlegesen választott "asztali" WPF alkalmazást kell elkészíteni kötelező program gyanánt, ezt a vizsgaidőszak elejéig kell elkészíteni. 3db ZH van, a tárgy anyaga pedig előadás fóliákból áll. Akit érdekel Világos Zsolti weboldalán találja az anyagot a .NET 3.5 menüpont alatt. Vizsgáról nem tudok nyilatkozni, ezt a tárgyat mellőztem a végén, mivel már speckoll minimumon felül vettem fel.Ezen túl még van ASP.NET-es óra tavasszal, ilyenem még nem volt, más egyéb .NET-es tárgyról nem tudok. Mindegyik tárgyra igaz hogy ha elmegy az ember egy-két Microsoft-os előadásra amelyek év közben vannak Szegeden akkor ezzel ki lehet váltani egy-egy ZH megírását. Mind Dombi József Dániel, mint Zsolti nagyon korrektek, jó továbblépési lehetőségek ezek a tárgyak ha munkát szeretnétek találni a Szoftverfejlesztés tanszéken például.
Epam: nevéből kitalálhatóan az Epam munkatársai tartják, témája webközeli Java, Tomcat és servlet-ek, ezekkel kapcsolatos dolgok (JSP, JSF, stb.), adat összekapcsolhatóság (Hibernate, Derby, JavaBean modell, stb.) Program tervező matematikusként eléggé azonos a témája a Fejlett programozás 2-vel. Egy megszabott kötelező programot kell elkészíteni, majd az Epam irodájában a vizsga időszakban bemutatni. Érdekes tárgy, és viszonylag könnyen teljesíthető. Beugrót kell írni objektum orientált Java-ból, sajnos elég kicsi létszámmal hirdetik meg és így felvenni nem valami egyszerű sajnos.
-
DarkByte
addikt
Mikrovezérlőkhöz hasonló tárgy egyébként nincs speckoll-ban vagy szabadon választhatóban valahol az egyetemen?
Nagyon tetszik a PIC/AVR programozás viszont minimális elektronikai tudással nem merek belevágni szerszám vásárolgatásába. Most már nem hiszem hogy beleférne a jövő félévi keretbe mondjuk; sajnálom hogy ilyen tárgyat eddig sosem tudtam felvenni, legalább is sosem futottam vele össze. -
DarkByte
addikt
válasz
LestatVenom
üzenetére
De szabadegyetem nem hétvégénként van?
mert akkor az emiatt sajnos alapból kiesett. 
-
DarkByte
addikt
Korábban már kérdeztem de akkor nem lett rá egyértelmű válasz. (Bolond fejemre nem tudom ezt miért nem félév elején érdeklődtem meg a TO-n. Na mindegy.) Szóval TTIK-es plusz kreditet simán át lehet mozgatni SZV-s tárgyba, ezt ki is használtam mert egyik félévben csináltam plusz szakirányos tárgyat hogy meglegyen ösztöndíjhoz a 30 félévi kredit. SZV-k ezzel letudva.
Viszont XA-kkal tovább szenvedem, kellene még 4 nyomorult kredit. Korai, de nagyon kellene pár ilyen XA-s tárgyat találni amivel nem fog sok időm elmenni. Nem is tudom mi jöhet szóba.
Rocktöri talán van XA-sban úgy tudom. Az nem volt túl nehéz, bár vizsgaidőszakban kell belőle teljesíteni ami lehet nem lesz jó ha tavasszal az államvizsgát is bevállalom. -
DarkByte
addikt
Nálunk elsők között mondták hogy semmit nem lehet bedugni a termekben (ez mondjuk már középsuliban is így volt, de kérem ez egy egyetem). WiFi no komment. Végre van laptopom és használhatnám, erre elba...ák, szerintem már idén nem is lesz.
"Jó reggelt néni" meg egy külön kategória. Ne ülj az asztalra, ne nyisd ki az ablakot.. de leginkább levegőt se vegyél ha lehet.
Haveromtól hallottam hogy már állítólag volt egy ember aki neki ment. Ki is tiltották a kabinetből. -
DarkByte
addikt
Nincs itt valaki aki hétfőn írt ZHt Áfonyából Vágvölgyinél? Kíváncsi lennék milyen feladatokat adott pontosan.
-
DarkByte
addikt
Köszönöm baráti szavaidat, remélem az állás jelentkezés neked is jól alakul

Csak felvett kreditet és a kredit indexet néztem a táblázatban, illetve kalapozás szempontjából PTM-el a Kalap 15-ben vagyok. Szóval talán tényleg igaz.
Más: valaki vagy ismerőse nem jár véletlenül "A fájdalom sejtbiológiai alapjai" nevű órára? Én sajna nem nagyon tudok rá járni (egész pontosan még egyre nem sikerült bemenni) viszont lassan nem ártana megtudnom milyen követelményei vannak, lehet lassan ZHt is kellene írni.
-
-
DarkByte
addikt
Új bekezdések esetén mindig külön kell dőlt betűssé tenned a szöveget. Ez a RI/OS5 egyik átka ha jól emlékszem. (igaz a fejlesztők direkt vezették be valami másik gond miatt).
Más: nem tudjátok hogy speckollt illetve szakirányos tárgyat át lehet-e számoltatni XA -s vagy SZV -s kreditbe?
(vagy ezt itt már kérdeztem volna
) Igazi átok ez a sok vacak, most még törhetem a fejemet azon hogy munka mellett hogyan csinálom meg ezeket a szutykokat. 
-
DarkByte
addikt
-
DarkByte
addikt
Valaki legyen szíves írja le a diplomamunka készítés menetét, mert nekem mostanság mondták hogy még igénylő lap is van amit le kell adni a tanszékvezetőnek és társai. Nekem ezek eddig teljesen kimaradtak, gondoltam majd felveszem valakinél a tárgyat és majd ő közli hogy mi a teendőm, de most még nem is látok semmi ilyet. Remélem nem most rontottam el és csúszok egy évet

#4489: ha nem is, legjobb álca az úszás oktató

-
DarkByte
addikt
Én az egyetemen tanultam meg úszni ezen óra keretében. Tényleg annak van inkább aki nem tud úszni, de aki még is tud csak nem profin annak is talál feladatot az oktató (persze nem kell egy versenyszerű felkészítésre gondolni). Négy félévig csináltam mivel gond nélkül fel lehet venni többször is, most már ha más nem is, a mellúszás teljesen jól megy.
Én Heidrich Gábornénél voltam. Az oktatási stílusáról lehetne vitázni, ennek ellenére tény hogy segített amikor kellett. Viszont medencében egyszer nem volt, mindent a partról felügyelt. Én személy szerint élveztem az órákat, főleg ahogy éreztem hogy egyre jobban megy az egész. Mostanság kár hogy hanyagolom
-
-
DarkByte
addikt
Lol, ilyen hibával nem vett fel egy tárgyat: "Kurzusfelvétel ellenőrzés adatbázis hiba: Transaction (Process ID x) was deadlocked on lock resources with another process and has been chosen as the deadlock victim. Rerun the transaction"
Magyarul "a tranzakciós folyamat holtpontba került egy másik folyamattal szembeni erőforrás lefoglalásban és mint holtpont áldozat lett kiválasztva. Futtassa újra a tranzakciót." -
DarkByte
addikt
Vihar előtti csend... persze nem a fórumon.
Mod: normális hogy nem látok Diplomamunkát felvehetőként?

-
DarkByte
addikt
Na izgi lesz, WiFi -vel egy találomra csatlakozott netről tárgyat felvenni..
Ha valaki tud tuti SZV, XA tárgyakat ebből a listából, az ne tartsa magában. -
DarkByte
addikt
Szakdolgozathoz szeretnék tőletek segítséget kérni. Külső konzulensnél (cégnél) szeretném írni a diplomamunkámat, viszont nem tudom hogy ilyenkor mit kellene felvennem ETR -ben, főleg ha olyan a téma amelyet a listában nem látok (mert egyedi témát szeretnék).
-
DarkByte
addikt
válasz
snow.man
üzenetére
Ezt már többször is akartam kérdezni. Miért nem a logout -ra blogolsz? Ott is lehet ugyanígy saját oldalad ami nem kerül a címlapra, és szerintem többen olvasnák/kommentelnék. Sajna az ilyen külön álló blogokra nehezen találnak rá.
Elég kedvtelenítő tud lenni egy idő után ha nem kommentelnek, legalább is nekem egyszer már volt így saját blogom és abba is hagytam gyorsan. -
DarkByte
addikt
Linux -ot fel lehet tenni virtuális gépbe is. A Sun VirtualBox -a kiváló ingyenes emulátor, miután felteszed bele a Guest Additions -t teljesen korrekt sebességgel megy, főleg ha kétmagos a gép amelyen hajtjuk. A legjobb benne hogyha elakadsz tudod használni a külső rendszert netezéshez, nem kell állandóan újrabootolni. Netet is könnyű csiholni bele mert alapból létrehoz egy virtuális NAT -ot és DHCP -n keresztül automatikusan belövi magát a Linux a telepítéskor. Ha a főrendszeren van internet akkor a virtuális gépben is.
-
DarkByte
addikt
válasz
snow.man
üzenetére
Ha nincs MSDNAA neved és jelszavad akkor az ügyeletesnek kell levelet írni és ő generál neked. Ha minden igaz Fekete Attilának kell írni nálunk: [link] Ha ez megvan, itt be tudsz jelentkezni és már lehet is töltögetni: [link] A letöltés úgy működik hogy egy külön erre dedikált kis programot töltesz le és majd ez szedi le a képfájlokat. Állítólag valahogyan személyesen is át lehet ezeket venni, de a több megabites netek korszakában én azt a max. néhány órát ki tudom várni még egy DVD iso leér.

Egyébként tényleg piszok gyorsan kikerült a Windows 7 az MSDNAA -ra, emlékeim szerint a Vista -val sem volt ez ilyen hamar.ú
Mod: látom mások is írták már az illetékest. Nekem elég gyorsan (1-2 napon belül) válaszolt, igaz én suli időszak alatt igényeltem, most valószínűleg ő sem olyan sűrűn figyeli ezt.
-
DarkByte
addikt
Középhaladó jó lehet ha középsuliban angoloztál, frissen esel át az egyetemre és még nem felejtettél sokat, na meg friss egyetemistaként még "sok" féléved van. Nyomd végig a két félév középhaladót majd a két félév vizsga felkészítőt és irány a vizsga.
Nekem nem sok időm van már a diplomáig ha minden jól megy és nem szeretném a diploma átvételét nyelv vizsga hiánya miatt halogatni, fizetésben azért számít állítólag.
Sajna nekem az angol sulis tudásom elég kezdetleges volt amikor elkezdtem csinálni szóval kellett ez a szamárlétra. Egyébkét Robi legalább is azt csinálja hogy az első két órán amikor még nyitott az egész, riogat mindenkit hogy menjen aki nem érzi magát elég jónak ide, ne foglalja a helyet
Nagyjából ezen a két órán ki is lehet deríteni hogy érdemes-e átmenni mondjuk gyengébbre vagy erősebbre, szóval végül is próbálkozzatok bátran, úgy is ingyen van. -
DarkByte
addikt
válasz
snow.man
üzenetére
A nyelvi óráknak van értelme, csak jó tanárhoz kell menni. Én voltam már újrakezdőn, középhaladón és vizsgafelkészítőn is. Ebből kb. az utolsó ért valamit, a többi olyan sebességgel halad hogy két fél év alatt nem tudnak befejezni gyakorlatilag egy könyvet. Ha valaki nyelvi órára megy amúgy is valószínűleg nyelvvizsgára hajt, szóval szánni kell rá elég sok időt és tanulni órák között. Angolból ha valakit érdekel, Torkos Robi órái kiválóak. Jópofa, lényegre törő és rendkívül összeszedett órákat tart. Kár hogy nekem a munkám végett nem volt túl sok energiám elmélyedni az anyagban, viszont legalább van egy összeszedett nyelvtan anyagom. Gondolkodom rajta hogy ősszel még egyszer nekiesek a vizsgafelkészítőnek, a baj csak ott van hogy heti négy óráról van szó és nem tudom hogyan szorítom be a keretembe. Az mondjuk tény hogy nulla tudással nem érdemes hozzá menni, max. például egy újrakezdőt bepróbálni ha tényleg van elszántság mögötte. Ha valaki elég sok feliratos filmet/sorozatot néz/hal, sokat olvas angolul, akkor egy vizsgafelkészítő annyira nem lehet akadály. De még egyszer hangsúlyozom, sokat kell tanulni. Órák között gyakran 4-5 oldalnyi szójegyzetet, egy-egy nyelvtani témakört és még házik is vannak.
-
DarkByte
addikt
válasz
Pele bácsi
üzenetére
Nem hiszem hogy rosszul döntöttél. Hasonló tudású ez a Sony mint az én Lenovo -m, a kijelző és a vinyó nagyobb így első blikkre, van Blu-ray olvasási képesség amit az enyém még nem tud, illetve néhány plusz porttal több van a tiedén. A többi dolog megegyezik. Szerintem teljesen korrekt ára van, ha bár a Sony itthoni garanciáztatásáról nem tudok sem jót sem rosszat elmondani.
-
DarkByte
addikt
válasz
Pele bácsi
üzenetére
Én durván egy hónapja nyúzok egy Lenovo N500 -at. Nálam elsődleges szempont volt a jó szerviz, mert márkától függetlenül a mostani laposokba egyre nagyobb hőt leadó hardware -eket zsúfolnak bele; inkább fenntartásokkal kezelem a hosszú élettartamot. Egyik cég sem szeretet szolgálat, mindenütt spórolnak amivel csak tudnak, gyakran direkt alulterveznek. A Lenovo magyarországi szerviz hátteréről rendszergazda munkatársaim nagyon jókat mondtak, illetve általánosságában is az alsóbb mezőnyben is jó minőségűek az ilyen notik. Második hogy mire akarod használni, ha nem vagy NAGYON eleresztve pénzzel akkor én a játék irányt mellőzném, inkább pluszban egy asztali gép játékra, vagy konzol. Én is csak egy alap GeForce 9300M -el vettem, azért hogy ha régebbi játékkal akarok szenvedni ne a gyakran gondokat okozó integrált Intel -el kelljen szórakozni, na meg a hardware -es HD dekódolás is megvan így, ami a HDMI kimenet mellé jól jön. Processzorból már viszonylag olcsó kategóriában is egész jó két magosokat ki lehet fogni, ezzel nem is lesz gond. Memóriában szerintem nem érdemes spórolni, notinál a merevlemez fokozottan a szűk keresztmetszet, én is 4GB -al kértem az enyémet. Nyugodtan lehet számolni egy táskát is, mert mostanság a forgalmazók ezzel is spórolnak, régebben elég sokhoz járt ajándékba legalább egy alap.
Ami még márkában jó: HP, Apple (bár én személy szerint nem vennék, mert ha már Apple akkor OSX, viszont túlzottan hozzá vagyok már szokva a Windows -hoz, viszont közel sem dobtam el az agyamat az OSX -től annyira hogy megérje mindenre alternatívákat keresni.. de ez egyéni preferencia), és talán még Dell -t tudnék javasolni.
-
DarkByte
addikt
Kösz a kiigazítás, evégett most gyorsan meg is jegyzem.
Nos igen, nyelvtan óra nem most volt.Egyébként esti úszás: imént jöttem haza, annyira marha sokan nem voltak mint beharangoztátok. Mondjuk én csak egy órát voltam és nem a gyorsasági sávra hajtottam
De jól esett, rendszeresítenem kellene és akkor talán kicsit vékonyodnék is. 
-
DarkByte
addikt
Sziasztok!
Rövid leszek. Aki albérletbe szeretne menni és még nem talált magának albérlőtársat, az írjon rám. Sajna most én is ebben a csónakban evezek és egy egy fős albérletbe nem akarok menni mert az eléggé drága.Ingyenes hirdetésünket olvasták.

-
DarkByte
addikt
válasz
8nemesis8
üzenetére
Én is mindenképpen azt mondanám hogy akarás kérdése az egész. Volt lakótársaim ezt pl. nagyon jól megoldották. Én nem vagyok eljárogatós, nem kimondottam érzem jól magam szórakozó helyeken, így nem nagyon szoktam kimozdulni. Másrészt tanulásban eléggé felemás az a meglátás hogy az albi a nyugalom szigete. Ott is lehet annyira zavaróan megbolondulni vizsgára tanulás közepette hogy a többiek sem tudnak tanulni akikkel együtt vagy.
Persze ha egymagad vagy az megint más, csak akkor meg a rezsi relatíve sok.Apropó, én is albérletet keresek szeptembertől, valószínűleg a két volt lakótársammal együtt. Van egy ilyen oldal hogy: alberlet.hu most erre nézelődöm bár itt közel sem akkora a kínálat mint amennyi albérlet tippre most ténylegesen lakóra vár. Vannak még ilyen oldalak amelyek kimondottan albérlet keresésre vannak szakosodva?

-
DarkByte
addikt
Én halasztottam 2 félévet mikor ide jöttem, így eleve csúszásban vagyok (legalább is elméletben, hogy az ETR és társai hogyan vezetik ezt azt nem tudom), viszont akkor ezt eddig is csinálgatnom kellett volna nem?
Csak mert nekem semmi ilyet nem kellett és pont a megfelelő félévekben jönnek az elérhető kötelező tárgyak. Hogyha korábban kezdek akkor elvileg a tavaszi félévben végeznem kellett volna persze. -
DarkByte
addikt
Megint találtam egy számomra eddig ismeretlen dolgot: [link] Egyelőre nem vagyok teljesen megnyugodva hogy ez engem nem érint. Lakótársam szerint állítólag ez már tavaj is volt csak nem tudtam róla.
-
DarkByte
addikt
Van itt valaki aki az ősszel tervez nyelvvizsgát csinálni és volna egy-két épkézláb ötlete hogy hogyan-miként érdemes rá felkészülni? Olvasok mindenfélét, sokan azt mondják a nyelvsulik többsége mind kidobott pénz, a magántanárok elég drágák - erről van saját tapasztalatom -, magam pedig nem tudom mennyire tudok felkészülni auto didakta módon, igaz a nyelvtani anyag megvan elég jól összeszedve, már csak be kellene magolni. Tudtok ajánlani könyvet amelyben sok feladat van, és megoldó kulcsok is benne vannak hogy ellenőrizhessem magamat?
-
DarkByte
addikt
válasz
snow.man
üzenetére
Ez érdekes, ilyenről még nem is hallottam. De azért ne "totál bénázzuk" le szegény Tottut...
Egyáltalán nem ez volt a célom, bocsánat ha így jött le. Én csak azokat a szavakat idéztem amiket hallottam, ezzel is csak arra akartam célozni hogy sokan mondják hogy bezzeg ha valaki helyesen ír az manapság nem jelent semmit. Úgy tűnik hogy a cégek látnak rostálási lehetőséget benne. -
DarkByte
addikt
válasz
snow.man
üzenetére
Amikor felvételiztem a mostani munkahelyemre, az egyik teszt szavak helyes alakjának megjelölése volt adott mondat környezetben. Természetesen köztük volt az egyenlőre/egyelőre páros. Néztem is hogy ilyen teszt (illetve egy IQ és logikai teszt) minek is kell egy programozói álláshoz (igaz nyilvántartással kapcsolatos, de továbbra sem én viszem fel az adatokat, max. az ügyfelekkel tartom néha kapcsolatot), később hallottam ez azért kell hogy a totál bénákat már az elején kirostázzák.
És ez állítólag más munkakörnél is egyre inkább divat. -
DarkByte
addikt
"azért meg fölösleges iskolába járnom, hogy mindent itthon tanuljak meg a Google-ről, meg a Wikipédiáról"
Van egy híres mondás, hogy programozást nem lehet tanítani. Akinek van hozzá affinitása az úgy is nekifog megérteni az alapokat magától. Egyébként is olyan ez a szakma hogy sosem fogsz tudni mindent, mindig lesz valami aminek utána kell nézned. Ezt hatványozottan látom most annál a cégnél aminél dolgozom; ha valamire nem tudja a peon a választ neki kell esni guglizni, nem pedig órákig tökölni rajta. Könnyen lehet hogy valaki már úgy is próbálkozott vele és sokkal jobban megoldotta mint te (persze ez lerombolja a kreativitást, de néhány kiváltságos pozíciót eltekintve szerintem ez az általános).De csak a technológiák folyamatos fejlődése miatt is mindig lesznek új és új dolgok amiket meg kell tanulni. A programozói szakma egy folyamatos tanulás. Az egyetem ad egy fajta alapnézetet a dolgokhoz, kicsit belekóstolsz mindenbe, mit hol keress. Talán pont ez is a baja, hiába kreditrendszerű az oktatás, továbbra sem választhatsz igazán szabadon hogy mit szeretnél tanulni és mit nem. Pl. ha én marhára nem kívánok foglalkozni mesterséges intelligenciával vagy orvosi képfeldolgozással, nem szeretnék 3-4 tárgyat felesen megcsinálni. Viszont szeretnék tanulni DSP -kről, vagy mondjuk Google Web Toolkit -ről. Ezt nem tehetem meg, mert az első műszaki kategóriába esik, az utóbbi pedig annyira idegen az egyetemi oktatástól hogy egyeseknek diplomamunkát engednek írni belőle
Én úgy látom hogy az hogy az egyetemen egy csomó f*s tárgyon sokadik bukdácsolásra jut át az ember az még nem jelenti hogy nem lehet jó programozó. A sok elméleti maszlagnak amit tanulunk nagyon kis hányadát fogjuk hasznosítani a gyakorlatban hacsak nem valami kutatói állásra pályázik a delikvens, de az ilyenek amúgy is szeretik kínozni magukat azzal hogy mindent mindenkinél jobban tudni akarnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Jövedelem
- Magisk
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- World of Tanks - MMO
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- ASUS routerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4214, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i7 13700K 32GB DDR4 2TB SSD RTX 4080 16GB be quiet! 500DX Seasonic 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nem hiszem hogy túl sokból állna egy védés de ötletem sincs mennyien tervezünk most végezni. 30 fő felett szerintem már problémás egy napra tenni az egészet.

) akkor légyszíves dobjon meg vele.
Egyébként is úgy halad a letöltés mint a csiga az akácosban, 25Mbit-es vonalon ülük vagy mi.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Kihagytam a tárgyfelvételt, mert gondoltam most is úgy lesz hogy a másodjára tárgyat felvevőknek nem most fognak elérhetővé válni az ismételt tárgyak. Tévedtem. Mestint2 meg lett hirdetve 20 főre, el is fogyott minden hely.
Haveromtól hallottam hogy már állítólag volt egy ember aki neki ment. Ki is tiltották a kabinetből.