Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
snowmen
csendes tag
válasz
corinne
üzenetére
Igen, mától már lehet vizsgára jelentkezni.
Mondjuk még nem túl sok vizsgaidőpont van fenn...Elsősöknek jó tanács: Szarból és kalkulusból minél előbb érdemes menni. Ebből a két tárgyból minél később mész, annál többet szívsz. Kalkulusra még inkább igaz, de szarra is. Szal én nagyjából úgy mennék vizsgázni, hogy először kalkulus, aztán szar, aztán pedig progalap és dimat valamilyen sorrendben. Bár aki előre érzi, hogy majdnem esélytelen, hogy átjusson kalk vagy szar vizsgán vagy sokat szenvedne vele, az hagyja inkább a végére. Elég sok időt el lehet tökölni vele. De aki legalább egy 2-esre képes, az sztem csinálja meg minél előbb kalkulust és szart...
-
DarkByte
addikt
-
Pho3bus
tag
Valaki megirta már?Mármint a Szart?Én holnap megyek,és mint multkor most is szivesen beszámolok!Szal ha előbb nem lesz akkor holnap 4kor kb fenn lesznek a "kérdéseim"!Emigy egyik haver volt ma és aztmondta elég nehéz lesz,volt neki 2 ábra + hamming távolság + Függőségek + Pentium 4 tulajdonságai!Nagyjából ennyi ! Szép Estét!
-
DarkByte
addikt

Most találtam.

-
ALI_G
veterán
ETR fórum:
A tranzakció folyamatban van, kérem várjon.
Nem található az olvasó, amelyből a dokumentum betöltendő. -
kraftxld
félisten
Jelentem, megkaptam az egyetemtől dörgedelmes levél kíséretében az indexem meg a határozatot, hogy nem vagyok már hallgató.
Felszabadultam

-
Arhquis
aktív tag
válasz
phantom88
üzenetére
Sztem kopogj be a rendszergarázdákhoz, és kérdezd meg.
Mellesleg attól még ugyanolyan trágya lesz a rendszer. Évről évre roszabb, és idén kimondottan a béka segge alatt van, mióta szeptemberben beújítottak. Még a tanárok sem tudnak bejelentkezni néhol, és emiatt nem egy gyakorlatom ment a levesbe
( és persze pont a jobbak... ) -
phantom88
tag
Üdv!
Ha Linuxon a home könyvtáramból kitörlök minden rejtett könyvtárt és fájlt akkor ugye helyre áll minden alapértelmezettre és működni fog? Már nem jut eszembe jobb megoldás arra, hogy a suliban ne omoljon össze az egész mindig.
-
corinne
tag
válasz
Pho3bus
üzenetére
Igazából gőzöm sincs, eddig milyen népszerű volt a lányok körében és most milyen népszerű. Én már gimiben is matek tagozatos voltam, amire megint csak az igaz, hogy elvétve találhatók lányok, a mi osztályunknak mégis 3/4-e az volt... És gyakran találkoztam már olyan kérdéssel, hogy "programozás??? és lány vagy??? mivan, nem találtál jobbat?" amire csak azt tudom mondani, hogy mi a fenét csináljak, ha ez érdekel és ezt szeretem? Operációt nem vállalok

-
DarkByte
addikt
Eléggé alcohol free típus vagyok, de erre már szerintem rájöttél. A sör eddig emlékeim szerint kimaradt az életemből (hallom is a meghökkenő tömeget a háttérben
), valahogyan sosem fanyalodtam a megkóstolására. Egy finomabb érdes bor vagy egy csokis krémlikőr az amit szívesen megiszom, bár ezzel lehet nem leszek túl népszerű.
Mondjuk én még seggrészeg se voltam sose.. öhm, szívesen lát még itt valaki? 
Gyanítom nem ilyen komoly válaszra számítottál, ehheh

-
Pho3bus
tag
Mondjuk én nem sok PH-t ismerek,de a találkozó már csak azért is jó lenne részmről persze,h ha legközelebb szembejön velem vki aki PH-s legalább egy "hello"-t odaköszönnék neki...nah mind1!
corinne : Ez van...Emigy sokat tünődtem miért választ egy lány egy ilyen szakot,de mikor Dévényi beszámolt akkor rájöttem!kül eddig nekem nem tünt csak fel,vagy idén télleg sokkal népszerübb a "szebbik nem" körében az Informatika?
-
DarkByte
addikt
Alig futok össze vele az albérletben, de azért kocka az élete.
Hamarabb vagy társasági ember mint én az is biztos. 
Egyébként én PH -s TTIK -esek közül eddig hármat ismerek (na jó, négyet ha Dávid lakótársamat is idevesszük, de vele elég esélytelen összefutni a fórumon mert minden szökőév februárra eső péntek 13. -áján napfogyatkozás ideje alatt ragad billentyűzetet
) és ebből eggyel csak üzleteltem. Valószínűleg ez annak tehető be hogy nem vagyok az a bulizós típus, és így nem nagyon keveredem diskurzusba spontán idegenekkel. De én már csak ilyen vagyok; nem lehet mindenki diszkópatkány. 
-
-
ALI_G
veterán
van valakinek rendszerfejlesztés?
Teszt-tervekkel meg tesztesetekkel bajban vagyok, gyak anyag nagyon szegényes. -
corinne
tag
Tanári/nem tanári szakirányt már nekünk is nov. 3-tól kell választani? Vagy hogy megy ez?
-
DarkByte
addikt
Aki jár rocktöri -re, esetleg nem tudja mikor fogják majd az előadás jegyzetet osztogatni? Én most 2-3 hete nem voltam, mert sajna mindig marha fáradt voltam már bemenni.
Remélem még időben, mert YouTube -ról összeszedegetném a zenéket év végéig (mondjuk mások mondták hogy ne parázzak a vizsgától mert elég könnyen át lehet menni). Épp múltkor mondtam havernak hogy be kell vinni TrackID képes SE telefont, az meg a felvett részlet alapján meg tudja elvileg mondani hogy mi ment. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Más: áfonyám meglett határon (mázli), viszont a Gráfelmélet nagyon shit lett. Ez az izomorfizmus kikészít, egyszerűen nem látom hogy miket kellene benne észrevenni. Ráadásul a ZH -ban most az volt hogy a három gráf közül egyik sem volt izomorf a másikkal, én meg 40 percet malmoztam felette. Nekem azt mondogatták nézzek ilyeneket hogy fokszámok csúcsokra, bizonyos hosszúságú körök megvannak -e a másikban, erre a benne foglalt háromszögek helyzetével kapcsolatban lehetett rájönni a megoldásra. Úgyhogy most a második ZHra nagyon rá kellene gyúrni, de az állítólag még ennél is nehezebb lesz.

-
Agyaggalamb
csendes tag
válasz
DarkByte
üzenetére
Ilyenkor mindig azt csinálják, hogy nappalin "oktatásmentes munkanap", levelezőn "oktatási munkanap" van az adott virtual pénteken, ld pl itt:
http://www.sci.u-szeged.hu/sztettk/news/hivatalnyitv_munkanap%20athelyezes.pdf -
DarkByte
addikt
Vicces hogy tudom jó pár ember járkál az Irínyiben úgy hogy itt olvasom amit ír de mivel nem tudom hogyan néz ki ezért bárki lehet az. Tiszta Matrix

#2154: úgy tudom ha nincs Pénteken órád akkor nincs mit "ledolgoznod", mivel a jövő Péntek -et váltjuk ki ezzel. Mondjuk én nem is emlékszem olyan Szombatra amikor be kellett volna mennem bármi ilyenért is.

-
Frenky89
addikt
A holnapi nap nekünk is munkanap?
-
corinne
tag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Szerintem érdemes egyszer elolvasni a könyvet, abban bennevannak az ilyenek, mert az ok, hogy egyszer elmondja előadáson, de ad1 ki jegyzi és fogja fel azt mindet ott rögtön, ad2 a pdf-ben csak utalásszerűen vannak kiírva a dolgok és ezért én speciel nem igazán értem meg az összefüggéseket abból.
-
Gergello
addikt
válasz
Kyle Katarn
üzenetére
Majd lesz valahogy...
Amúgy megvan még, madj írj pm-et.
lol jól láttam most léptetek le a 217-ből, de már nem szóltam oda...
-
Gergello
addikt
De ráértek
Nekem is 5 pont, de amennyit tanultam bőven jó. -
Kyle Katarn
csendes tag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
De, melletted. Lassan nekem is át kellene nézni a kalkulust

-
PowerBuldog
veterán
válasz
Kyle Katarn
üzenetére
Hm, csak nem a 217-es gépteremben vagy?
WAIT# nekem is volt, hogy mit jelent, de igazából egyik válasz sem volt olyan amire azt mertem volna mondani, hogy jó. -
Kyle Katarn
csendes tag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Én is épp most voltam, 5 pont lett, nem volt számolás, de utasítás,master-slave,asszimetria,ábrák felismerése az volt..
A kombinációs áramkörös kérdés nekem is volt, de nálam volt multi- és demultiplexer is. -
PowerBuldog
veterán
Megírtam én is ezt a SzAr ZH tesztet. 5.5 pont.....
De komolyan mondom fogalmam nincs, hogy mire ment el ennyi pont. Ráadásul voltak olyan kérdések amiken csak néztem. PL: Mire jó a PCI Híd!!! 2 Napja bújom az előadás anyagát, de én ilyet nem olvastam benne... A másik pl többszörös választás: Melyik kombinációs áramkör? Erre föl ilyenek voltak, hogy memória, sr táról stb és az ALU. Bejelöltem az alut. Valószínűleg erre kaptam a 0.5 pontot, pedig nem volt tényleg semmi más kombinációs áramkör felsorolva. (Multiplexer, demultiplexer, dekóder stb ilyen egyáltalán nem is volt.)Na mind1, csak még jobban felcseszem magamat az egészen.

-
maszat
senior tag
válasz
snowmen
üzenetére
Jó kis lista. Én is ilyennek kézpeltem el.
Érdekes, hogy míg a prog1 dobogós, addig az elvileg nehezebb előfeltételt (szar) igénylő prog2 igencsak szerény eredményeket tudhat magáénak.
Egyáltalán nem érdekes. Telejesen nyilvánvaló, miért: Egyiket Ferenc Rudi tartja, a másikat meg Alexin papa. Ennyi.
Szerintem a tavalyi statisztika rosszabb arányokat mutatna. Mondogatják többen is, hogy a mostani elsősök nem olyan jók, mint előtte való bagázsok voltak. (Negatív tendencia). Persze ez több minden miatt is van. Például:
- Alacsonyak a ponthatárok, így gyakorlatilag csak azt nem veszik fel, aki nem is jelentkezik ide
- Az igazán jók nem az SZTE-TTIK-t jelölik meg első helyen, így ide inkább a kisebb pontszámúak kerülnek be.
- Az infó nem igazi slágerszak. Kommunikáció és egyéb "hasznos" szakra megy a nép -
-
snowmen
csendes tag
válasz
corinne
üzenetére
Akkor lehet, hogy így még kevesebben jutnak el vizsgáig. Amikor volt még gyak, akkor kb. felét szórták ki gyakon. Aztán még annak is a felét vizsgán...
Egyébként az egyik srác nagyon ráért és utánakutatott pár tárgy átjutási arányának még 2005-ben. Igaz, hogy már 3 éves a statisztika, de még nem elavult, nagyjából ez a helyzet most is.
Idézet egy másik fórumról:
"Elkészítettem az első másfél év progterv mat, inf... szakos hallgatók kötelező tárgyainak toplistáját, átjutási ráta szerint csökkenő sorrendben. Az adatok 2005 tavaszáról illetve őszéről valók.
TOP 2005 (zárójelben az átjutási arány):
1. Számítógép hálózatok (89%) /ajánlott félév: 2/
2. Adatbázisok (82%) /a.f:3/
3. Programozás I. (79%) /a.f:2/
4. A sztochasztika alapjai (78%) /a.f:2/
5. Diszkrét matematika II. (73%) /a.f:2/
6. Közelítő és szimbolikus számítások I. (71%) /a.f:3/
7. Operációs rendszerek (69%) /a.f:2/
8. Programozás II. (64%) /a.f:3/
9. Diszkrét matematika I. (63%) /a.f:1/
10. Operációkutatás I. (57%) /a.f:2/
11. Számítógépes grafika (55%) /a.f:5/
12. Programozás alapjai (48%) /a.f:1/
13. Algoritmusok és adatszerkezetek I. (43%) /a.f:3/
14. Számítógép architektúra (35%) /a.f:1/
15. Kalkulus I. (24%) /a.f:1/Pár szóban értékelem a helyzetet:
Érdekes, hogy míg a prog1 dobogós, addig az elvileg nehezebb előfeltételt (szar) igénylő prog2 igencsak szerény eredményeket tudhat magáénak. A számítógép hálózatok aranyérmét feltehetőleg semmi se veszélyezteti, általában csak azok buknak meg, akik gyakorlaton nem jutnak át (javaslom gyakvezetőnek Osztrogonác Csabát). Az adatbázisok elég könnyűnek tűnik, be se járok előadásra, a gyak is elég egyszerű... A prog1 meglepetésre megelőzte a sztochasztikát, ez utóbbin semmi elméletet nem kell tudni, ráadásul a kalkulus túlélői vehetik csak fel, emiatt egyáltalán nem meglepő a jó arány. Diszkrét matek - ezek is könnyebbek, nem csoda a jó szereplés, a DimatI azért kullog lejjebb, mert az első félévben sok sötét van, akiket ki kell szórni (progalap aránya is emiatt gyenge). Köszinél rosszabbra számítottam, meglepően jók voltak a tavalyiak. Operációs rendszerek viszont meglepően gyenge, sokan buknak el a gyakorlaton, pedig nem vészes. Az elővizsgára pedig meg kell tanulni az anyagot. Lehetne sokkal jobb arányú is. ProgII-ről nem tudok sokat mondani, a jegyzet elég felszínes, mondhatni kevés, kevesen járnak előadásra (én se), így nagyjából érthető. Egy jó c++-os könyv nem árt. Opkut: Közepesen nehéz, az eredmény is ezt tükrözi. Grafika: itt is nagyon sok embert szórnak, a kötprogik évről évre nehezebbek, nincs normális jegyzet, kevesen járnak előadásra, azok is inkább alszanak, szinte senki se jegyzetel. Progalap: nem nehezebb a prog1-nél, az arány a tömeg miatt van. Alga-nál a kötprogik buktatnak meg sok embert és a vizsga, jegyzetelni kell előadáson, ami 3 óra hosszán keresztül elég nehéz. Architektúra, kalkulus I: ezekhez inkább no comment... " -
corinne
tag
válasz
Frenky89
üzenetére
Nekem is ez volt az egyik. És ez volt, amit elrontottam. Pedig utólag rájöttem, hogy tudtam volna, ha nem vagyok annyira lefáradva és beszarva, no mindegy, szerintem teljesen elégedettek lehetünk, Ers ma azt mondta előadáson, hogy ha így megy tovább 1/3 mehet vizsgázni, és eddig egy 9 pontos volt, úgyhogy szerintem jók vagyunk

-
Lollita
csendes tag
látom mindenki a szarral küzd... Örsi bácsi ma nekünk panaszkodott, hogy milyen rossz neki, mert hát 800 hallgatónak nehéz összeállítani a feladatsort, hogy azért ne legyen mind egyforma, meg hogy azért a nem igaz válaszok se legyenek olyan feltűnően nem igazok. Nekünk ma nem tartotta meg a grafikát, és mondta, hogy kb még 1 anyag, és végére is értünk... Hát igen, gyak nélkül elég gyorsan át lehet rajta futni...
Grafikásoktól kérdezném, hogy ti a kabinetben milyen progival csináljátok, mert nálunk a visual studio kb csak minden második héten indul
-
Frenky89
addikt
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Nekem egy ilyen volt:
PC = PC + 1; fetch;
H = MBR; goto(MBR);és volt 8 választási lehetőség, hogy mi történik ilyenkor a mic-en.
-
PowerBuldog
veterán
Eörs batya honlapjáról a 6-7. előadás anyaga benne volt valakinél a zh-ban? Azok az utasítások, és hogy mit hogyan csinál a MIC azért elég húzós!
-
corinne
tag
válasz
Frenky89
üzenetére
Lehet hogy előtted írtam, nem tudom hogy nézel ki
(16:50 körül kezdtem első padban) Szerintem korrekt volt, igazából csak egyről nem volt gőzöm se, az is csak azért, mert az utsó előadás végét már nem volt erőm átnézni
Nekem 8 pont lett így, ami szintén reális
A dimat ea is jó volt levezetésnek...Czédli minden évben bemutatja a zsonglőrtudását?XD
-
Frenky89
addikt
válasz
PowerBuldog
üzenetére
10 kérdés megjelenik egymás alatt egy oldalon ilyen kis boxokba mint pl egy fórumhozzászolás + megjelennek a boxon belül a válaszlehetőségek ált. 4-6db, de mic-1-es feladatnál pl. a-tól g-ig lehetett választani. Amúgy nem sok köze van próbateszthez, semmilyen szempontból sem.
corinne asszem épp az előttem lévő gépnél írta, kiváncsi vagyok neki, hogy sikerült, ill. mi a véleménye.
mod: aki esetleg nem találná meg elsőre az irinyi 216-ot, mint mi, az a csipogós ajtónál balra, aztán a folyosó végén megint balra, valami szabad gépes termen át, és ott legesleghátul keresse.
-
-
snowmen
csendes tag
válasz
DarkByte
üzenetére
Hidd el, Vágvölgyinél mindenki jobb. És ezt komolyan mondom...
Lórit tényleg mindenki visszasírja, jó gyakvezető volt. Én is voltam nála fonyán, de nem csak az anyag felét adta le, hanem mindent, ráadásul alig kellett pluszba tanulni, mert már gyakon megértettem a dolgokat. ZH-kon is nagyon korrekt volt, alig volt olyan, aki ne teljesítette volna a gyakot. Márpedig ez a számtudos tárgyaknál elég ritka... -
maszat
senior tag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Forrást nem tudok mellékelni. De valahogy úgy kell megcsinálni, hogy fogsz egy szakaszt, amit szaggatottan rajzoltatsz meg. Ezt elforgatod a megfelelő számban. Így kiadja a tüzijáték alakot. Végül az időzítés segítségével változtatot a kiinduló szakasz hozzát. Mivel mindennek az az alapja, így mozogni is fog.
-
Pho3bus
tag
Nah!Nem olyan vészes különben ahogy tegnap ecseteltem,elnézést kérek azoktól akikre ráijesztettem(de ezt hallottam)!Az ábrákat illetve a definicóat(Moore szabály,hamming távolság...) nagyon nézzétek át és a röviditéseket is!Aki különben járt előadásra,annak nem lesz olyan nehéz,aki meg nem,azhát...
De ugy összeségben sokkal nehezebbre számitottam!(jah elég az előadás fóliákat átnézni,de ez meintcsk privát vélemény).Sok szerencsét mindenkinek! 
-
DarkByte
addikt
Hajrá emberek, én meg áfonyával szívok ma. Tegnap a gyakvezér beírt hogy megnézette a ZH -t amit összeállított Fülöp -el és azt mondta neki túl nehéz, gyengítsen rajta.
Teljesen jó, amúgy is szinte fel se fogom az anyagot. -
corinne
tag
Szuper:S No akkor hajrá mindenkinek!
-
corinne
tag
válasz
Pho3bus
üzenetére
Bizony, inkább dimat, mint progalap mellé

Alaposan végigolvastam az előadások anyagát, és igyekeztem az ilyeneket megjegyezni, de azért ha pl betesz a Pentiumos táblázatból egy sort, akkor behalok

Sajna holnap reggeltől-estig városban leszek, nem hiszem hogy tudok géphez jutni
de azért kösziÉs átlagban mennyi pontot tudtak összeszedni a "rossz nyelvek"?
-
Pho3bus
tag
válasz
corinne
üzenetére
Én is holnap megyek 10re,szóval ha te később irod,akkor olyan 11körül fennlesznek a tapasztalataim!Hátha tudok ezzel vkinek/vkiknek segiteni!
off : "rossznyelvek" akik ma irtak Zh-t azt mondják elég durva,mindent kérdez ami előadáson elhangzott,kezdve attól h megad egy ábrát és válazd ki miaz ( pl demultiplexer),illetve rengeteg röviditést kérdez...Szal mindenre felkészülni és nemfélni a haláltól,mert ez nemaz,hanem csak egy egyszerü SZ.A.R Zh ^^!nah minden jót akkor!
-
Pho3bus
tag
Megy ma vki SZAR-ból Zh-i?Ha igen leirhatná a véleményét a kérdésekkel kapcsolatban(könnyü/nehéz,stb...)!Előre is köszi!
-
PowerBuldog
veterán
Ennek a tűzijátéknak valaki eltudja küldeni emailban a c forrását? Köszi!
-
PowerBuldog
veterán
Közben nézem, hogy egyáltalán nem is találom mostmár a felhasználókat. A home könyvtárban az enyémével együtt találtam 4 felhasználót.
Régebben mintha ugyan itt lett volna az összes többi infós home könyvtára is. -
PowerBuldog
veterán
válasz
VAZOABT.SZE
üzenetére
Köszi, közben már sikerült pár óra agyalás után rájönnöm a nyitjára.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
VAZOABT.SZE
csendes tag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
De, nekem megvan,igaz a számok nem úgy vannak egymással szembe,mint egy igazi dobókockán...,de nézd meg a h752236 könyvtárban(ez az enyém) ott az elso.c nevu izé lesz a Desktop-on.
-
PowerBuldog
veterán
Valakinek nincs véletlen meg kidolgozva Számítógépes grafikából a dobókocka program? Az istenért sem akarnak azok a rohadt számok elfordulni a síkjukból úgy ahogy kéne...

-
PowerBuldog
veterán
Hihetetlen! Fél 1-kor sikerült az FTP.cab.u-szeged.hu-ra bejelentkezni winscp-vel. húzom is le a cuccaimat amíg lehet.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topic
- Projektor topic
- Powerbank topik
- Házimozi belépő szinten
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Parfüm topik
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- PlayStation 5
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- További aktív témák...
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Dell Precision 5570! 4K Touch / i7-12800H / RTX A2000 / 32GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Egyébként a tanár is tud róla hogy gyakorlatilag mindenki onnan tölti ki, de nem érdekli.

Remélem még időben, mert YouTube -ról összeszedegetném a zenéket év végéig (mondjuk mások mondták hogy ne parázzak a vizsgától mert elég könnyen át lehet menni). Épp múltkor mondtam havernak hogy be kell vinni TrackID képes SE telefont, az meg a felvett részlet alapján meg tudja elvileg mondani hogy mi ment.