- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tonnara di Scopello
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pho3bus
tag
válasz
kisspepe
üzenetére
Könyveket neked kell vinni, nyomtatott anyagot (előadás, gyak. anyag...) lehet használni. Én annó bevittem mindent amim volt, érdemes mappába rendezni őket (legalábbis Én így csináltam) és ha megkapod a tételt, nem kell össze-vissza keresgélned, hogy na most hol is lehet az amit használni akarsz.
-
Pho3bus
tag
válasz
kisspepe
üzenetére
Másik fontos dolog még, hogy architektúrák-hoz mindenki ért, szóval azt is át "kell" nézni, különben úgy jársz, mint annó Én
. Különben nem annyira kell tartani tőle, ha az ember átlátja az alap összefüggéseket és nem puskázva loholta végig a 3(+) évet, akkor olyan nagy meglepetés nem érheti államvizsgán sem. Én annó Virágh, Tanács, Dombi team-be kerültem és ahogy láttam rajtuk, nem az volt az elsődleges céljuk, hogy akárkit is megbuktassanak. A témakörök pedig szerintem is random mód kerülnek kiosztásra, pl Én olyan tételeket kaptam amikből 5ös voltam (valahol elhangzott már egy ilyen elmélet is, hogy azt kérdezik amiből jó voltál), viszont a körülöttem ülök pedig pont ellentéteset kaptak, azaz amiből alig mentek át. Tehát ez olyan dolog mint a jelenlegi számtudos tárgyak vizsgái, lehet statisztikázni, de nincs értelme, jobb azt az időt is tanulással tölteni. -
Pho3bus
tag
Üdv!
Van itt olyan aki ma írta a matstrukt zh-t? Ha igen, akkor el tudná mondani milyen feladatok voltak benne? Előre is köszi.
-
Pho3bus
tag
válasz
A szerzetes
üzenetére
Köszi Szépen

-
Pho3bus
tag
Üdv!
Lenne pár kérdésem azokhoz, akik már túlestek ezen az egészen (záróvizsgán). Valaki leírná a menetét az egésznek? Értem itt ezalatt, hogy nem tudom elképzelni, mármint azt, hogy bemegyek x időre, hol kapom a tételt (bizottságtól vagy a felkészülő teremben)? Másik kérdésem, hogy ha letelt a 2 óra, akkor átmegyek gondolom a bizottság elé, és ott...?
Köszönök, mondom a mondandóm, vagy előtte kérdeznek? Meg az utolsó kérdésem, védett már valaki szakdogát prezentáció nélkül? Mit érdemes kiemelni? Hogy érdemes összeállítani az "előadást"? Kicsit sok kérdés, épp emiatt előre is nagyon hálás vagyok minden válaszadónak. Szép Napot!Pho3bus
-
Pho3bus
tag
Üdv!
Azt esetleg tudja valaki, hogy gyakjegyzetet (demonstrátorok által összeállítottat) nyomtatva egy adott tárgyhoz lehet-e használni záróvizsgán, vagy ez már kidolgozásnak számít?
-
Pho3bus
tag
Azt esetleg tudja valaki, hanyadik diáig kell tanulni az előadsát RF-II-ből? Vagy az összes kell ami pub-ban van? Előre is köszi!
-
Pho3bus
tag
Üdv!
Aki irt HWSW-t, az vázolna kb milyen kérdések voltak? Örök hálám előre is!
-
Pho3bus
tag
Üdv!
Aki alkfejlből már kapott számára "ismeretlen" kérdést azt beirná ide vagy privátba?Sokat segítene vele. Előre is köszönöm.
-
Pho3bus
tag
Üdv!
Aki volt már alga2-ből vizsgázni, azoknál a kiskérdéseknél, ahol a címben nem szerepel pszeudo kód de előadáson volt ott elég elmesélni mit csinál a kód vagy ott is meg kell tanulni?
Pl : 12. Beszúrás B fába
itt elég arról irni hogy szursz be telített pontba stb...vagy kell a pszeudo kód is? -
Pho3bus
tag
-
-
Pho3bus
tag
Tavalyi kurzusfórumból:
"Viszont vizsgán direkt ki volt hirdetve, hogy ha valakit érdekel akkor Árpád tér 1. első emelet 42-es szoba, és az időt az alapján került kiszámításra, hogy körülbelül mennyi ideig tart majd a vizsgákat kijavítani"
-
Pho3bus
tag
Üdv!
Emlékeim szerint Árpád Tér 1. 42-es szoba holnap azaz 28.án reggel 9-kor. Igazándiból én sem irtam fel, de asszem ez volt a táblára irva

Másik : Én ugy emlékszem, hogy jegyek talán előbb lesznek, és az megy reklamálni akinek nem megfelelő, bár lehet ebben is tévedek.
-
Pho3bus
tag
Köszi Szépen mind2 választ!
-
Pho3bus
tag
Üdv!
A kérdésem az lenne, hogy ugye terjengnek ilyen "pletykák" fonyából is, hogy logikához hasonlóan, bizonyítás nélkül is meglehet szerezni a min vagy esetleg több pontot. Nos, azt szeretném kérdezni, hogy mi van azokkal az esetekkel, amikor csak 1 defből áll az egész tétel és ennek a bizonyításából (Kleene, vagy cf nyelvek felismerhetősége veremautomatával).
Előre is köszi ismét minden választ!U.i : nem csak arról szól a dolog, hogy nem akarom a bizonyításokat tanulni, csak lehet besokalok és akkor szeretném tudni, hogy leadjam inkább vagy elég lesz a tétel, lemma, def-et tanulni.
-
Pho3bus
tag
Üdv Mindenkinek!
Aki már tulesett rajta az mondana pár szót menedzsment alap-ról?Mennyire kell tudni, hasonlók, felvettem fonya előtti napra, és hát nemigen szeretnék vele túl sokat foglalkozni (vagy ha nagyon nehéz akkor leadom...), vagy esetleg van valami röviditett doksi vagy vmi hasonló belőle? Előre is köszönök minden választ!
-
Pho3bus
tag
Köszi Szépen : Frenky89 , Szőri!

Ezek után úgytűnik lesz még mit tanulni...Btw arra voltam kiváncsi hogy kérdez-e olyat amit nem kell megtanulni?(Mivel ugye 5 kredites vagyok ezért nincs XML az elméleti tételekben, viszont feladat felsorolásban van..).
-
Pho3bus
tag
Üdv!
Valaki volt már adatbé-ből vizsgázni?Milyen jellegü feladatok voltak?
Előre is köszi!
-
Pho3bus
tag
Hali!
Van esetleg olyan valaki aki érti az integrál megcserélést kalk2-ből és leirná pár szóban?Előre is köszi!
-
Pho3bus
tag
Balázs Peti nekem sem jött annyira be!Szintén doksik lehuzva, illetve második doksiba annyi hibám volt,h az E-K diagrammom hibás volt, miközben ugyanaz az elsőben nem!És emiatt lett 1 pontos,mikor rákérdeztem miért,meg h ez h is van,nem mondott semmit. Progi PhP+MySql az oldalán kijelölt plussz pontos részek mindegyike megvalósitva kivéve a sok adatot,és össz vissz a porgimra kaptam 11 pontot + 2pont a 2db doksira!
Hozzáteszem egyik ismerősöm,aki "egész hasonló" kötprogot adott be mint az enyém,csak a "béta" változatát értsd nem volt benne kép,grafikon,módositás menü,statisztika,semmi háttér,csak ugy egy nagyon alap HTML oldal ugyanennyi pontot kapott rá másik gyakvezérnél
Szóval ezután mindenki döntse el ki kihez szeretne menni....
-
Pho3bus
tag
Mindennapjaink kémiája kell valakinek?Felvettem csakhát azóta bejött egy alkstat gyak :S
-
Pho3bus
tag
És Veres Antal-ról valaki tud valamit?
-
Pho3bus
tag
Nagy Béláról valakinek valamilyen infója esetleg?kalk2-t tartana nekem?Érdemes nála maradni?Előre is köszi!
-
Pho3bus
tag
van alkstat igaz kicsit furcsán,de van :/
-
Pho3bus
tag
Nyitottak még helyet Számítógépes Statisztikára,akit érdekel siessen

-
Pho3bus
tag
Hát nekem sem jelent még meg "hál istennek",viszont amit találtam :
SZTE - ETR - 'Alkalmazott statisztika' című kurzus adatai (2007/2008 őszi félév)
Kötelező: Kötelező
Mikor: 3.hét Péntek 16:00; 4.hét Péntek 15:00; 6.hét Péntek 15:00Hát bizom benne h nekünk is ekkor lesz

Csökkentagyú : Szerda 12:20-14:00
-
Pho3bus
tag
emigy van olyan 3ik féléves előadás amire kötelező bejárni,ergo van katalógus?
főleg dimat3?mert ütközik kalk gyakkal :S
-
Pho3bus
tag
Kalkulus informatikusoknak II. (B)
Szerda [10:00-12:00] BO-203-3 minden héten -
Pho3bus
tag
válasz
corinne
üzenetére
Hát.elég régen voltam már de megpróbálom felidézni...ami nekem volt : szgéphálózat, hdlc, AES, VLAN, MPLS, BGP, IPSec (másik csoportnak adathálózat, PPP)...bocsi de többre nem emléxem!Viszont a PPP és HDLC-hez elég annyit odairni h a legjobb protokoll a világon, ez a Tanár Úr kedvenc kérdése..Tudtommal előttünk lévő vizsgán is kérdezte.Jah igen még annyi h az első 4 asszem ilyen ált. dolog a második 4 pedig rövidités vagy hogy is volt.És ami még fontos, hogy amit nem tudtál beugrón nézd át,mert rá fog kérdezni ha rád kerül a sor!
-
Pho3bus
tag
Üdv!
Megosztom akkor már Én is a hálózatos élményeimet!Lényeg a beugrót nálunk egészen szigorúan vette,de ha azon túl vagy csak jól kell használni a könyvet és ennyi!Mivel nagyon keveset kérdezett az adott tételről, amit kaptál, ált. ilyen "mindennapi" dolgokra tért rá és ami a legfontosabb úgy kell tudni elmagyarázni azokat h a "mama is értse"
Jófej, és ha megvan a beugró akkor 3-4 óra ülés után boldogan hagyod el a termet...Mod : igen jegyzetelni lehet,mert lesz kb fél órád, szal ha akkor látod a tételt először bőőven elég ahhoz h átolvasd és megtanuld
Viszont mint mondtam nem feltétlenül azt fogja kérdezni.Nekem volt a Kábeltv + DNS és az Adathálózat + Ipsec párosból feleltem! -
Pho3bus
tag
-
Pho3bus
tag
Üdv!
Aki volt már AutoCad vizsgán, megtenné h beszámol arról hogyan is néz ki?Mondjuk itt gondolok arra h a tétel kildolgozás miből áll?Van egy bizonyos feladat amit meg kell oldani avagy elég azt leirni amit megtanultunk?Illetve a "kis" kérdéseket mennyire nézi komolyan?Előre is köszi mindenkitől!
-
Pho3bus
tag
Valaki aki volt már idén,vagy régebben átesett hálózatokon az elmondaná, h a beugrót milyen komolyan veszi a Tanár Úr?Mert nemtom, de valahogy én képtelen vagyok ezt a baromi sok(308) deffet megtanulni :S
-
Pho3bus
tag
Üdv a kérdés azokhoz szól, akik már túl vannak a Prog1 vizsgán!
Elmélet : Mennyire kell definiciós szinten visszaadni, vagy elegendő ha megértem és a saját szavaimmal magyarázom el, esetleg egy-két kódrészlettel kiegészítve?
Program : Mennyire kell optimailizálni?Gondolok itt arra, h ha van egy feladat amit meglehet oldani ArrayList-el és én tömbbel oldom meg,de ugyanúgy múködik csak mittomén több memórát pazaroltam el,akkor az mínusz pont,avagy bőven elég ha múködik és azt csinálja ami a feladatkiirásban szerepel?A válaszokat előre is köszi!
-
-
Pho3bus
tag
hát én is ebben bizom!Viszont én ugy hallottam h nem nagyon a kód számonkérése lesz a cél hanem arra kiváncsiak h ugyan megértetted-e mi alapján müködik...Viszont matekos létedre igencsak érdekes lesz sztem,nahde az örök igazság "ugyse lesz nehéz"..Mindenki erre gondoljon és sikerülni fog

-
Pho3bus
tag
Üdv!
Aki illetékes és tudja a választ az segitsen már!A holnapi oprendszerek vizsgán van olyan feltétel h min 50%át vagyis 10pontot teljesíteni kell h mehessünk vizsgázni?Mert kurzusfórumon eléggé megoszlanak a vélemények!
-
Pho3bus
tag
Köszi végülis megoldottam egy case - el viszont a következő trükkös problémám,h nagyjából kész a program,de...Amikor tr -d "$1" kiadom akkor ha mondjuk a parancssori argumentum h123456 akkor kitörli az összes olyan karaktert ami ebben bennevan tehát ha van egy olyanom h dir1 akkor csinál belőle dir-t!Nah erre valakinek valami öltete?
-
Pho3bus
tag
Nah viszont akkor kérdezek :
-hogyan tudom megnézni két stringet tároló változó közül h az egyik része e a másikak,mindezt egy if ciklusban?Amit neten irt kipróbáltam mindent de nem müködött....
tehát mondjuk s1=ABC; s2=A akkor az if feltétel akkor legyen igaz ha s2 része az s1nek!Előre is köszönök minden építő jellegü hozzászólást! -
Pho3bus
tag
Van esetleg e körben olyan 1. éves hallgató aki a 4es feladatot kapta oprendszerekből?Lenne egy kérdésem hozzá,persze ha sikerült megoldania a feladatot!

-
Pho3bus
tag
Valakinek esetleg szüksége lenne egy Nyelvtechnológiai Problémák - ra?Estig várok utánna leadom!
-
Pho3bus
tag
Üdv!
Tudom hülye kérdés,de akinek dinamikus tantervben 4ik félévre van az Assambly,annak most nem kell felvennie,mert vmi olyasmit irtak kurzusfórumon,hogy mindenkinek fel kell venni vagy mit...
-
Pho3bus
tag
Energiaminimalizációs módszerek a képszegmentálásban 4Kr
Grid rendszerek a gyakorlatban 3KrEzek közül valakinek vmi?estig várok utánna leadom!
-
Pho3bus
tag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
"A kurzus felvételének előfeltételei: Algoritmusok és adatszerkezetek I." most akkor lőttek neki?
-
Pho3bus
tag
GAF Világvallások és a globalizáció leadva

-
Pho3bus
tag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
értem hát akkor ez egyenlőre kilőve...Köszi a Helpet

-
Pho3bus
tag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
uhh és még bele is fér az órarendbembe...emigy miről szól a kurzus?
-
Pho3bus
tag
Mivelhogy meglett az ARch( méghozzá 5ösre
) igy ezek feleslegessé váltak,ha vmelyik kell vkinek jelezze :GAF Világvallások és a globalizáció 1Kr
Szintaktikus elemzési módszerek 3Kr
Web-alk.fejl. Eclipse RAP technológiával 3Kr
Energiaminimalizációs módszerek a képszegmentálásban 4Kr
Grid rendszerek a gyakorlatban 3Kr
Nyelvtechnológia problémák 4KrNah Szép Napot mindenkinek

-
Pho3bus
tag
Épp ezaz h én sem látom,pedig második féléves vagyok :/
-
Pho3bus
tag
De assembly az hanyad éves tárgy?mert én mondjuk nem igen látom...
-
Pho3bus
tag
Valaki letudná irni mit nemtudok felvenni arch miatt?illetve h hol tudom megnézni ki mikor mit tart?Előre is köszi!
-
Pho3bus
tag
Semmi
-
Pho3bus
tag
Valakinek vmi tippje Architekturára?Mert hétfőn megyek 3x és nem értem mért nem lett pozitiv eddig egyiksem...Minden más megvan csak ez hibádzik!Előre is köszönöm!
-
Pho3bus
tag
Nah kinek h ment a mai vizsga?

-
Pho3bus
tag
Valakinek vmi tippje Dimatra?Mert holnap regge kelek mert sajna rá kellet jönnöm hogy a vizsga egyáltalán nem hasonlít a gyakhoz....
És mivel holnap vizsga ezért gondoltam megteszek minden tőlem telhetőt? -
Pho3bus
tag
Valaki nemtudja véletlen mikor lehet Máté Eörshöz bemenni megnézni a dolgozatokat?Mert hál isten 1est kaptam és nemigen erre számítottam

-
Pho3bus
tag
[OFF]Emigy egyik kedves ismerősöm elküldte a 2évvel ezelőtti kurzusfórum "aranyköpéseit" :
1.) 2007-03-27 - "Nyald a meg a brémet te vén p*cs"
2.)2008-05-03 - "Szívből szoltál Tesvírem
Beveheti az enyémet is- egy dolgot azért köszönhetek ennek a fa*nak-> hála neki kikúrtak ebből a csodálatos intézményből, és most olyan helyen taulok ahol a lányok kurvaszépek és nem csak a billenytűt ku*ják szét
"
(Válasz az előzőre)Jah igen ott nincs csillagozva semmi....És nagyon bízok abban h nem a csüt vizsga előtt olvassa el a Tanár Úr,mert annak sztem nem nagyon örülne senki...
[/OFF] -
Pho3bus
tag
Én csak attól tartok,hogy a kurzusfórumon kitört "néplázadás" eredményeként sokkalta nehezebb lesz az igyis oly könnyű vizsga
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- YouTube
- Le Mans Ultimate
- Mobil flották
- PlayStation 5
- Építő/felújító topik
- Haditechnika, harcászat
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Apple Watch Series 11 Cellular - 46mm, Arany titán tok, Arany milánói szíjjal - S/M - 3 ÉV GARANCIA
- Acer Predator I7 RTX 3070
- Asrock Phantom Gaming 6 Z390 + Intel I5 9600K + 2x8GB DDR4 + ID COOLING 226 XT black ( Félkonfig )
- iPhone 13 Pro max 128GB gyári független névre szóló számla 6 hónap jótállás!
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 ÚJ videokártya 3év garanciával. (Beszámitás)
- iPhone 15 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Honor Magic7 Pro 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad G2 LTE WUXGA i5-1145G7 16GB 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- 2év Garancia! MSI RTX 4090 VENTUS 3X OC 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 9700 / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. Különben nem annyira kell tartani tőle, ha az ember átlátja az alap összefüggéseket és nem puskázva loholta végig a 3(+) évet, akkor olyan nagy meglepetés nem érheti államvizsgán sem. Én annó Virágh, Tanács, Dombi team-be kerültem és ahogy láttam rajtuk, nem az volt az elsődleges céljuk, hogy akárkit is megbuktassanak. A témakörök pedig szerintem is random mód kerülnek kiosztásra, pl Én olyan tételeket kaptam amikből 5ös voltam (valahol elhangzott már egy ilyen elmélet is, hogy azt kérdezik amiből jó voltál), viszont a körülöttem ülök pedig pont ellentéteset kaptak, azaz amiből alig mentek át. Tehát ez olyan dolog mint a jelenlegi számtudos tárgyak vizsgái, lehet statisztikázni, de nincs értelme, jobb azt az időt is tanulással tölteni.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

) igy ezek feleslegessé váltak,ha vmelyik kell vkinek jelezze :
Beveheti az enyémet is- egy dolgot azért köszönhetek ennek a fa*nak-> hála neki kikúrtak ebből a csodálatos intézményből, és most olyan helyen taulok ahol a lányok kurvaszépek és nem csak a billenytűt ku*ják szét