Hirdetés
- ldave: New Game Blitz - 2026
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- t1csi: DDR3 RAM vadászat – egy kis gondolkodási anomália
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
snowmen
csendes tag
Igen, ha nem választasz semmit, akkor a nem tanári szakirányon maradsz. Tanári szakirány esetén külön választani kell, hogy milyen szakot szeretnél felvenni az informatika mellé.
És igen, a második félévben, olyan április körül szokott szakirány választás lenni, de az ETR hírei közé időben ki szokták írni. -
ALI_G
veterán
ha nem választok, akkor ugye nem tanári szakirányom lesz?
-
Gergello
addikt
Szakirány választást mikor kell csinálni? Látok itt tanár és nem tanári szakirányt is.
-
snowmen
csendes tag
válasz
corinne
üzenetére
Gratulálok a felvetteknek!
corinne:
Kalk1: mindenképp Székely Lacit vagy Fülöp Vandát javaslom, náluk nagyon jók a gyakok és garantáltan megérted a dolgokat. Vizsgára is szinte biztos, h eljutsz náluk...
ProgAlap: Apró László, Csizofszki Attila vagy Fritsi Dániel. Ők 3-ad, 4-ed éves hallgatók. Jó fejek és vágják a témát.
DiMat1: a legjobb Tritz Árpi, de jó még Hartmann Miklós vagy Katonáné is. Náluk könnyen el lehet jutni vizsgáig és aránylag jól is magyaráznak. Igaz, Hartmann nagyon hadar, Katonáné meg nagyon vontatottan magyaráz...
SzAr: már nincs gyakorlati rész belőle, ergo nincsenek gyakvezetőkDe neked is ajánlom figyelmedbe a http://szte-ttik-pti.extra.hu/ oldalt, ott a tantárgyakhoz is vannak segítségek.
DarkByte:
Ha már megcsináltad a 6 kredites szart, akkor már nem kell foglalkoznod az assemblyel. Nagyot szívnak, akik esetleg csúsztak architektúrával, mert most ősztől csak a 3 kredites asm mentes szart hirdetik meg, aztán majd külön assemblyt.
Persze, minden kreditet érő dolgot beleszámolnak a kreditindexbe. De ETR-ben már megtalálod az átlagod és a kreditindexed...
-
DarkByte
addikt
válasz
snowmen
üzenetére
Remélem hogy az eddigieket nem kavarják meg vele, mert nekem elmúlt félévben meglett a Képfeldolgozás I.
Épp nézem a dinamikus tantervet, ott nem látom. Viszont van Assembly programozás pirosban; ezt ugye kiüti az architektúrám?
Nagyon tetszik ez a lépek kettőt, egyet kihúznak alólam stratégia; a tanterv felelősök szerintem sokat játszottak platform játékokkal, vagy Jenga -val 
Apropó, nekem kreditet érő XA -s meg SZV -s tárgyam idén volt először, ezeket is beleszámolják ugye a kredit átlagba?

-
Gergello
addikt
Gólyatáborba mentek?
-
corinne
tag
Sziasztok! Én is proginfós leszek szeptembertől!
Tudtok esetleg tippeket adni, hogy melyik tárgyból melyik tanárt érdemes választani? (Nem feltétlen az érdekel, hogy könnyű legyen jó jegyet kapni, hanem hogy igazságos legyen
)Amúgy a ponthatár engem is fejbevágott, én 447 ponttal kerültem be

-
Tottu
senior tag
Van valakinek véleménye / tapasztalata arról, hogy melyik szakot érdemesebb elvégezni a jobb munkalehetőség / fizetés elérése érdekében? Elsősorban a Programtervező és a Gazdasági informatikus szakokra gondolok. Szóval a mai munkaerőpiac melyik szakot részesíti előnyben?
-
omicronsigma
csendes tag
Szevasztok!
Úgy néz ki, h szeptembertől én is a SZTE-TTIK lelkes táborát gyarapítom, a programtervező informatikus részlegben.

-
snowmen
csendes tag
A Digitális képfeldolgozás c. tárgy megegyezik az eddigi Képfeldolgozás I. c tárggyal. Mostantól nem előfeltétele grafika, viszont alga1 igen. Pfff...
A megváltozott előfeltételek ősztől már érvényesek lesznek. Itt megtalálhatóak egyébként:
http://szte-ttik-pti.extra.hu/ -
snowmen
csendes tag
válasz
Lollita
üzenetére
Sziasztok!
Hát igen, elég röhejesek a ponthatárok, főleg itt nálunk.
Azért ilyen alacsonyak a ponthatárok, mert az állami keretszám rohadt magas (összesen több, mint 500 informatikust vesznek fel az SZTE-re) és mivel elég kevesen jelentkeznek (az első helyen jelentkezők száma szinte el sem éri a keretszámot) és akik jelentkeznek, azok közül is rengetegen nem túl jó eredménnyel...
Én azon pl. ledöbbentem, hogy a középszintű matek érettségi átlaga 2,95 lett. Így nem csoda, hogy alig jelentkeznek műszaki és természettudományi képzésekre. Jelentkezni is csak annak lenne érdemes, aki tényleg vágja a témát, mert nem egyszerű bennmaradni.
Ebben az új rendszerben 453 pontom lenne, de nekem sem könnyű egyáltalán a PTI szak. Szerintem senkinek sem könnyű vagy aki azt mondja, hogy az, az hazudik...
Csak azt tudom tanácsolni azoknak, akiknek nem volt 350-400 pontja, hogy nagyon kössék fel a gatyát! Lehet, hogy éppen benn tudnak maradni, de lehet, hogy mondjuk 5-6 év alatt végzik el a 3-3,5 éves BSc szakot.
Azért a PTI MSc ponthatára is elég vicces: 38. 100 pontból 38-at simán el lehet érni, mondjuk már akkor is ha csak valaki mindenből 2-es volt...
Mondjuk nyilván a mesterképzés még nem forrta ki magát, ha többen fognak jelentkezni, magasabb lesz a ponthatár is. Most olyan 10-15 hallgató lesz MSc-n... -
ALI_G
veterán
[link]
van pénz szarásig

-
Tottu
senior tag
Valahonnan úgy rémlik, hogy a Digitális képfeldolgozás az megegyezik a sima Képfeldolgozás I. tárgyal. (Ha nem így van akkor cáfoljatok rám
) A Képfeldolgozás I. tárgy pedig a Számítógépes grafikára épül. (Habár most voltak alakítgatások, de eddig így volt)Milyen szakon vagy?
-
ALI_G
veterán
bakker, nekem megjelent plussz egy tárgy az ETR-ben, eddig sose láttam:
Digitális képfeldolgozás (0/4)
és kötelező
mi a szarra épül? -
ALI_G
veterán
válasz
Lollita
üzenetére
a pont annyitól függ, hogy hányan adták be a jelentkezést az adott szakra.
egyébként régen is bekerülni volt könnyű. Engem is felvettek
egyébként alulról bűzlik a hal, vagy hogy mondják, mert már gimiben elkúrtak engem, lehetett volna tanítani is abban a rühes suliban, mert nagyon pite volt, csak az egyetemen szívtam mint a torkos borz...

-
Lollita
csendes tag
válasz
DarkByte
üzenetére
Tök jó, hogy mindenkit felvettek, de szerintem idén is megalázóan alacsonyak voltak a pontok Szegedre. (ha valaki még nem látta volna: itten van)
Ha azt vesszük, hogy 480 volt a max, és 160 a minimum, azaz ami alatt sehova senki nem vehetnek fel, ehhez képest mérnök infó 163, gazdinfó 182...
Jó, persze tudom, hogy most az a trendi, hogy mindenki egyetemre jár, csakhogy ez most úgy működik, hogy bekerülni könnyű, de aztán már bent maradni sokkal nehezebb. Meg hogy lesz megint rengeteg gólya, és év végén majd maradnak szakonként 30-an (és nem azok, akik mondjuk 163 ponttal érkeztek - megfigyelésem szerint).
Ehhez képest BME mérnök infó 370 fölött? Jó, gondolom Szegedre kevesebben akarnak jönni. De valaki meg tudja mondani, hogy mi ez az egész? -
maszat
senior tag
válasz
Gergello
üzenetére
Gratulálok! Üdvözöllek az egyetemen!
Sok sikert és kitartást!Úgyis járatos vagy a témában. Van egy kérdésem.
Ha értettségin középszintű matekból és fizikából (mert az adott szakhoz ez kell) hibátlanul (100 %-ot) teljesít a diák, akkor az érettségi pontok duplázásával 400 pontot kap a felvételiző? -
maszat
senior tag
Még nem is fényeztem magam. A 2007-2008-as tanévben teljesítésekkel, elfogadtatásokkal 88 kreditet gyűjtöttem össze. Ez már pedál

-
maszat
senior tag
válasz
Gergello
üzenetére
Nem igényel előrekészülést, ha a szorgalmi időszakban tanulgatsz.
Általános jótanács, hogy nem a ZH-h előtt egy nappal kell megkezdni a felkészülést. Középsuli után picit fura lesz, hogy nem magyaráznak el mindent (vagy csak elveszti az ember a fonalat
) előadásokon/gyakorlatokon. Ezért szükség lesz önszorgalomra. Vegyük úgy, hogy nem deriváltatok/integráltatok matekórán és programozni sem tanultatok. Ennek szellémben a tárgyak:
Kalki: sorok, deriválás és társaik. Be kell nyalni a kalkulus példatárat (persze csak a kapcsolódó részt) és nem lesz gond.
Dimat: itt is sok matematikai okosság lesz, a feladatokat meg kell érteni, ennyi
Sz@r: száraz elmélet - be kell seggelni
Progalap: híres-neves C nyelv megismerése. Nem kell megijedni a szintaktikájától. Az általános logikáját kell megérteni. Ennek módja, hogy gyakorol az ember programozni vagy pszeudo kódokat gyárt a fejáben
Sokan fognak kihullani félév végén. Mert megijednek az egyetemtől és ezért nem sikerülnek a tárgyak, vagy csak egyszerűen nem teszik nekik és azért hagyják ott. Mondjuk ilyen ponthatárral nem is lehet csodát várni...
-
Gergello
addikt
Szeptembertől ide járok wuhajajaj

Mivel tudnék egy kicsit előrekészülni, hogy ne essek egyből pofára?
mod: nemár pls. valami hasznosat inkább

-
DarkByte
addikt
válasz
kicsitomi88
üzenetére
Biztosan jó ez hogy beszúrod ezt többször?
Lehet egy up szerencsésebb volna, vagy ha az apróhirdetések részen is meghirdetnéd. Egyébként alig hiszem hogy valaki most a nyár derekán azon törné halálra magát hogy beszerezze a jövő félévi könyveket.
Szerintem ez a topik augusztus végéig elég kihalt lesz. 
-
kicsitomi88
őstag
Eladók a következő könyvek(Tökéletes Állapotban):
Andrew S. Tanenbaum - Számítógép Architektúrák (Panem) 2. kiadás - 4000 Ft*
Dr. Kondorosi, Dr. László, Dr. Szirmay - Objektum Orientált Szoftverfejlesztés (ComputerBooks) - 2000 Ft*
Kernighan , Ritchie - A C Programozási Nyelv 5. kiadás - 1200 Ft*
Benkő - Programozzunk C nyelven - 2000 Ft*
Juhász, Kósa, Pánovics - C Példatár - 1800 Ft*
Büki András - Unix/Linux héjprogramozás - 1900 Ft*
Czneky Márta - Adatmodellezés, SQL, ADO... - 3500 Ft
Benkő - Objektumorientált C++ - 2400 Ft*
Marco Cantu - Delphi 7 Mesteri Szinten I.-II. kötet - 6000 Ft
Máté Eörs - Assembly Programozás - 1000 Ft*
Agárdi - Gyakorlati Assembly - 1200 Ft*Valamint a következő fénymásolatok:
Nagy Gusztáv - Java Programozás - 1200 Ft*
Tanenbaum - Operációs Rendszerek - 2500 Ft*
Tanenbaum - Számítógép Architektúrák 1. Kiadás - 1800 Ft*
Pere László - Programozás C nyelven - 1200 Ft*
Benkő - Együtt könnyebb a programozás C - 1200 Ft*
Peter Norton - Az IBM PC assembly nyelvű programozása - 2000 Ft*
Andrew Koenig - C Csapdák és Buktatók - 1000 Ft*
Szabó Tamás - Kalkulus 1. - 500 Ft Példák - 300 Ft*
Szendrei - Diszkrét Matematika - 1200 Ft*A csillaggal jelölt kiadványok az SZTE infós szakjainak első két évének könyvei áron alul.
Ajánlatokat priviben kérek.
-
kicsitomi88
őstag
Dr. Kondorosi, Dr. László, Dr. Szirmay - Objektum Orientált Szoftverfejlesztés (ComputerBooks) - 2000 Ft*
Szendrei - Diszkrét Matematika - 1200 Ft*A csillaggal jelölt kiadványok az SZTE infós szakjainak első két évének könyvei áron alul.
-
kicsitomi88
őstag
-
DarkByte
addikt
Yippeee!! Meglett a logikám!
Ez most még az alga2-t is feledteti, főleg hogy így ha jól nézem nem fogok késni sem.Mostmár csak a nyári munkám lenne jó ha összejönne.

-
DarkByte
addikt
válasz
kicsitomi88
üzenetére
Hányad éves vagy ha szabad kérdeznem?
Csak mert ha még nem végzel én a helyedben ha nem is fizikai valójában, de minimum scan-nelve megtartanák párat, az államvizsgára ki tudja mit fognak kérni. (persze lehet én gondolkodom hülyén)Apropó, logikából mindkét tételt az első feléből kaptam. Bízom benne hogy a javítók jól fognak pontozni.
-
kicsitomi88
őstag
-
DarkByte
addikt
Gratula, az szép.
Hát én sajnos az alga2-t elbaltáztam. Sajnos mindre nem volt idő, és rossz tételt kaptam. Logikából pedig eddig 19-et tudok úgy ahogyan.. még ma este megpróbálok párat megtanulni, de már előre tartok az egésztől. Az biztos hogy az elmúlt 3 hétben öregedtem vagy 3 hónapot.
Az alga lenne a kisebbik gond, de ha a logika nem lesz meg akkor a logproggal késni fogok azt hiszem rendesen. (Mellesleg a 30 kreditem sem lenne meg erre a félévre)A logika vizsgák rezolúciós tétele: rezolváljuk a vizsga alkalmak halmazát, amíg az üres teljesítés klózt nem kapjuk.
Egyébként Ti mit saccoltok második tételnek? Dávidal mi a 21, 24, 26-os tételeket látjuk esélyesnek.
-
c4-eXp
aktív tag
Eh, nem gondoltam volna , hogy egyszer ennek a vizsgaidőszaknak is vége lesz.
Remélem 4.03-ra adnak majd valami normális ösztöndíjat. Akiknek még van vizsgájuk, azoknak hajrá.
-
DarkByte
addikt
Otthon akartam közterület fent tartóknál dolgozni. Haverom és tesóm már pár éve ott dolgozgatnak nyáron. Nem egy irodai munka, de megszakadni sem kell és a minimálbérnyi havi fizetés megvan. Gondoltam most én is bepróbálkozom vele, de sajnos elhalászták a helyeket még előlük is. Volna programozói munka az egyetemen is, amivel szaporodna kicsit a szakmai tudásom, csak még az albérletet nem tudom hogyan oldom meg, egymagamnak kicsit sok lenne nyárra.
-
c4-eXp
aktív tag
Na, eddig 34 kredit, kreditindex 3.63. Kedden még rá kéne turbóznom egy dimattal, csak hogy meglegyen kereken a 40 kredit.
Most meg már aludnom kéne, mer eléggé be vagyok baszva.
-
DarkByte
addikt
válasz
Lollita
üzenetére
Látom másnak is felhőtlenül sikerült, mert csak kellett az UV hétre is plusz időpontot megnyitni.
Én meg most már igazán erőt vehetnék magamon. Mindjárt fogok egy kalapácsot és beverem a monitort
(ráadásul kiderült hogy a tervezett nyári munkám sem lesz okés, mert elfogyott a hely
)snowmen: gratula.
az a baj minnél több ilyet olvasok annál inkább nincs kedvem tanulni. 
-
snowmen
csendes tag
És igeeeeeeeeeeeeeeeen!!! Vége!!!
Meglett algám is, ráadásul 3-as! Nincs több vizsgám és mind a 37 felvett kreditem meglett. Ráadásul egész jó, 4,5-ös kreditindex-szel.
Mostantól hawaii, dizsi, napfény!
Két hónapig egyetemmel kapcsolatos dologra nem is akarok gondolni...
Akinek még van vizsgája, annak kitartást és sok sikert, a többieknek pedig jó pihenést (vagy munkát) a nyárra! -
snowmen
csendes tag
válasz
Lollita
üzenetére
Részvétem.
Na, voltam algán. Önszervező bináris keresőfákat kaptam. Nem a legjobb, de lehetett volna sokkal rosszabb is. Mindenesetre elég necces a dolog. Ha meglesz, sztem csak épphogy. A kötprog hiányzó sorát megtaláltam szerencsére. Na maj lássuk, bízok Gyuszi bá' korrektségében.
-
Lollita
csendes tag
Logika és informatika alkalmazásai, Ko:1 ...
(megint nem maradt fent az asztalon a lapom... - pedig most még tudtam is a két tételt)akkor jövőre ugyanitt
-
snowmen
csendes tag
válasz
DarkByte
üzenetére
Ment a megoldás privátban.
Egyébként tényleg nem vesztesz semmit egy plusz próbálkozással. Még akkor sem, ha egy szót sem tanulsz pluszba. Lehet, hogy egy jó tételt kapsz, de te tudod...
Már én is bánom, hogy kedden nem mentem el, mert így én sem tudom kihasználni a 3 lehetőséget (remélem nem is lenne szükséges), mivel pénteken megyek elsőre. -
ALI_G
veterán
inkább azt mondja meg nekem valaki, hogy az utolsó logika vizsgán mi lesz a 2 tétel amit kérdezni fognak!
kettőnél többet nem akarok megtanulni

-
DarkByte
addikt
-
snowmen
csendes tag
Minden úgy érvényes az egész képzésed alatt, ahogy felvettek. Szal neked a régi, 6 kredites architektúrát kell megcsinálnod.
Az előfeltételek változása viszont rád is érvényes. Magyarul igen, fel fogod tudni venni prog2-t is, mert ősztől SzAr nem lesz előfeltétele...
Rád mindig ez a tanterv érvényes. -
61
csendes tag
Sziasztok
az 1. évvel végeztem, de az arhitechtúra nélkül ami 6 kr lett volna.
de a köv évi új tantervben már csak 3 kr + assembly 2kr .
Kérdés: ilyenkor a lemaradók is így tudják csak felvenni ?
és jól látom, hogy nem kell már az arhitechtúra a prog II. -höz.
gazd.infón -
snowmen
csendes tag
Hát nem tudom, én soha nem tudtam puskázni itt egyetemen. Volt már, mikor vittem, de nem tudtam használni. Elég ritka eset az szerintem, amikor lehet. Eléggé járkálnak meg szúrnak a tanárok. Mikor meg lehetne, akkor meg nincs nálam.

ALI_G grat algához! Nekem 40 pont is tökéletes lenne, csak meglenne már...
A javítási gyorsaság korrekt. Mindig aznapra javítja ki? -
maszat
senior tag
válasz
DarkByte
üzenetére
Én ezt úgy hallottam, hogy 100-ból 80-an mentek ki, és a maradék 20-ből elkaptak 10-et puskázásért.
Durván smasszerkodnak a vizsgán. Elég no komment ez a tárgy.Ilyenkor örülök, hogy két éve meglett a vizsgám. Akkor öcsibajusz egyedül jött be felügyelni. Elég sokat állt lenn, a tanári asztalnál. A szerencse folytán fentre ültettek a kisárpiban. Figyelhetett lentről felfelé, nem láthatta, mint csinálok. A járőrözés alatt meg gondosan rejtettem el titkom.
-
Lollita
csendes tag
nagyon nem hiányzik az a holnapi logika még az életemből

-
Lenry
félisten
kösz mindenkinek

több vizsgám nincs, mától hawaii
illetve jó volna munkát találni...nem tudja valaki, hogy Ferenc Rudolf tanár úrnak mikor van fogadóórája? mert a weboldalán csak a cím van, meg tudom, hogy szerdán, de azt nem hogy hány órakor
-
snowmen
csendes tag
A visszalépéses keresésnél csak a pénzváltás kell? N-királynő, stb nem?
Meg elágazás korlátozásnál kellenek a java-kódok? Vhogy szívesen kihagynám... -
DarkByte
addikt
válasz
snowmen
üzenetére
Nem, én a B-Fák-at kaptam, viszont azt kihagytam, mert úgy tanultam hogy előbb átnéztem még a geometriai algoritmusokat hogy a kötprogimban a pub-ból másolt sorokkal se legyen gondom (megjegyzem persze felesen tettem, mert nem onnan vett ki sort). Viszont utána meg már nagyon hajnalodott és nem néztem át a B-Fákat, pedig akartam. A vicces az hogy a nem BSC-seknek szóló plusz kidolgozandó feladat - amit le kellett nekünk adni a bíróra pluszban - is ebből volt. ALI próbált segíteni pár szóval hogy hátha beugrik a tétel, de még ha rendesen eszembe jut is a két stratégia, akkor is kihagytam volna pl. olyan dolgokat mint a csomópontokban lévő elemek alsó és felső határa (erre nem emlékszem). Már másodjára szívatom meg így magam ebben a vizsgaidőszakban, elsőnek a logikából, most meg az alga2. Ha csak az általam leadott kidolgozást átnéztem volna..
Beszéltem egy sráccal akinek meglett és pont ugyanezt kapta.. azt mondta hogy szinte semmit nem nézett át a tételből de rémlett neki is a kidolgozásból valami, rajzolt meg írt sokat és meglett neki.. miért vagyok én ennyire szerencsétlen mostanság?
Ja igen, azt is mondta hogy könnyen előfordulhat hogy a következő alkalmon ugyanazt kapom mint most. Nem tudom ALI-nak korábban is a geom volt-e? 
-
DarkByte
addikt
Én meg most már lassan fejbe lövöm magam.
Ez a mai tétel is marha egyszerű volt, de pont kihagytam a geom miatt. Talán túl korán is jöttem el, mert utána pár dolog eszembe jutott. Mondjuk szerintem az sem lett volna elég.
(Abba kellene hagynom ezt a "minden rosszul sikerült vizsga után idejövök sírni" cuccot, mert aztán nagyon rá fogok szokni
) Úgyhogy 27.-én megint megyek, mondjuk legalább a kódban a kivett sort megtaláltam elég gyorsan. Mivel elég kevés idő van addig, remélem hogy az UV időpont nem telik be gyorsan.Lenry: gratula, remélem most már a többivel is haladsz majd.

-
Lenry
félisten
vííííííííííííí 5ös lett az OS vizsgám...
sajna a gyenge gyak miatt csak 4es lettem összesen, de ez is
processzus állapotok meg ciklikus üzenetbuffereket húztam -
snowmen
csendes tag
válasz
DarkByte
üzenetére
Én a Geometriai alap algoritmusokba az alábbiakat venném bele: definíciók (pont, egyenes, vektor, vektoriális szorzat, stb), forgásirány, polárrendezés, sarokrendezés, pont helyzete a síkon (poligonon kívül v. belül). + Graham pásztázás és legtávolabbi pontpár
Azt az algoritmust, ami megállapítja két szakaszról, hogy metszik-e egymást, illetve amelyik megkeresi egy szakaszhalmazban a metsző szakaszokat, azt mindkettőt a 9-es tételhez venném már. + legközelebbi pontpár
Én így csinálnám, lehet másképp is... -
DarkByte
addikt
ALI_G: korábban írtad hogy a geometriai algoritmusoknál csak a forgásszög és a metsző szakaszpárok rész kell. Viszont ezt megelőzi nem kevés elmélet. Szerintetek onnan mit célszerű tudni?

-
snowmen
csendes tag
-
snowmen
csendes tag
Az szép, most nézem a tantervet, ősztől igencsak változnak az előfeltételek.
Pl.: alga1-re fog épülni grafika meg képfeldolgozás, szarra épül oprendszerek, prog2-re prognyelvek, prog2 csak prog1-re, rf csak prog1-re, multimédia csak progalapra, sztochasztika semmire és egyéb hasonló finomságok...
Akadás a köbön!
-
snowmen
csendes tag
A 11. és a 15. közötti tételek nem túl barátságosak.
Az a baj, hogy ha ott kihagyod az algoritmust, elég kevés dolog marad. Megtanulni viszont rengeteg lenne. Vajon HGY megadná a minimum pontot az algoritmusokon kívüli dolgokra is ezeknél a tételeknél? -
DarkByte
addikt
válasz
snowmen
üzenetére
Bonya nekem könnyebbnek tűnt mint a logika. Bár azzal is kínlódtam nem keveset januárban, a harmadikra mentem át abból is. Remélem ezt a tendenciát idén is tudom tartani a logikával.

Mod: na most látom a Splay-nél ez a fentről lefelé vezetés nagyon készen van.
És még a B-Fák is hátra vannak. Úgy fogok fát vagdosni vizsgán mint valami betépett favágó. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
DarkByte
addikt
válasz
Lollita
üzenetére
Hát én akkor nem tudtam hogy nevessek vagy szomorodjak el, amikor 20.-ai vizsgánál kb. 80-an álltunk fel a 100-ból.
Épp haverokkal beszéltük hogy a maradéknak még felét lehet meghúzzák. Egyébként részvétem, még megyünk innen jópáran 2.-án egy utolsó rohamra. 
Mod: fonyám és bonyám megvan már, hála az égnek. De sem alga2-t, sem logikát nem szeretnék már megint felvenni. Jövőre Muzamel sem lesz, a gyakorlaton sem lesz olyan egyszerű átjutni.

-
snowmen
csendes tag
válasz
Lollita
üzenetére
Logika az nagyon kemény tárgy, rengeteget kell rá tanulni.
Én tavaly csináltam meg nagy nehezen. Először egy hetet tanultam és meghúztak. Másodjára vizsgaidőszak legvégén mentem, mivel a többi vizsgával már készen voltam két héttel hamarabb. Így még maradt két hetem logikára. Beosztottam szépen, minden napra 2 tétel. Akkor még persze 20 tétel volt csak. Így legalább alaposan megtanultam minden tételt és nem tudott olyat kérdezni, amit nem tudok. Mert logikából szokás a legnehezebb tételeket kérdezni. Igaz, a legtöbb embernek sajnos nincs plusz két hete logikára.
Ellenpélda: haverom három nap tanulás után átment elsőre (persze kis szerencsével). -
Lollita
csendes tag
Elkezdett nagyon elegem lenni a logikából, miután már a második karó is benézett
Németh L nem nagyon szimpatizált velem eddig se, de ennyire??? 
-
snowmen
csendes tag
válasz
DarkByte
üzenetére
Durvák a pólók...
Elég gáz hóembernek lenni így 35 fokban, kicsit már meg is olvadtam.
Egyébként a B-fás tételre mondta Farkas Ricsi, hogy abból nem jó VK jegyzete. Most tanulom ezt a tételt és tényleg teljesen más szempontok alapján írja le a beszúrást meg a törlést, mint "Gyuszi bácsi". Abban nincs is különbontva optimista meg pesszimista stratégiákra...
A többi tételnél viszont sztem nem nagyon van különbség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor laptop i5-12500H / RTX 2050 / 16GB RAM / 512GB SSD / 2K kijelző Erős, prémium gép!
- Dobozos Új DELL XPS 13 9340/ULTRA 7-155H/32 GB Ram/1TB SSD/AI BOOST+INTEL ARC
- Samsung Galaxy S25+ 12/256GB. Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Gamer PC - i5 10400F / 16GB DDR4 / GTX 1050 Ti / SSD+HDD / Garancia - Beszámítás!
- Iphone 12 Pro Max 128GB graphite
- Yurbuds Ironman fülhallgató
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / Akku:100%
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,32GB DDR4,256GB SSD,Quadro P2000 5GB VGA,WIN11
- Eladó Samsung Galaxy A50 4/128GB szivárvány / 12 hónap jótállás
- MSI 14 Modern C12M FHD IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Épp nézem a dinamikus tantervet, ott nem látom. Viszont van Assembly programozás pirosban; ezt ugye kiüti az architektúrám?
Nagyon tetszik ez a lépek kettőt, egyet kihúznak alólam stratégia; a tanterv felelősök szerintem sokat játszottak platform játékokkal, vagy Jenga -val 

mi a szarra épül?

(ráadásul kiderült hogy a tervezett nyári munkám sem lesz okés, mert elfogyott a hely
)