Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
Új hozzászólás Aktív témák
-
PazsitZ
addikt
Ha jól rémlik HSZI-n vagy valahol be kell mutatni-engedélyt kell kérni, de egyébként térítésmentesen kirakható. Legalább is én valami ilyesmit hallottam/olvastam.
Van ugye az udvaron egy vitrines, oda ugye kulcs is kell, hogy betehesd. Plusz van a 3as épületben a földszinten, az 1es épületben a lépcsőfordulóban hirdető hely. -
lente
csendes tag
Hallottam, hogy Bohus sok mindenkit elvállal.
Lehetséges úgy is, hogy tök olyan témám van, ami nem tartozik a hatáskörébe, csak akit kiszemeltem tanárt betelt nála?Pl: Tanácsnál akartam volna AutoCAD valamit, de Bohusnak írok, hogy lenne e a témavezetőm?
Vagy ez már nagyon hárdkór eset? -
Szőri
csendes tag
Amit én tudok:
A bejelentő lapot (amit május 13-ig le kellett adni) elírták a mi szemszögünkből, mert a nem tanári infósoknál nem kell tartani a május 27-ei védési időpontot. PTI BSc vizsgabizottságoknál (mindkettőnél) a védés az záróvizsgán van, de a bizottságoknak van lehetőségük a szakdolgozat külön történő védésére (mivel elméletileg csak az záróvizsgázhat, aki szakdolgozatát megvédte, mivel az szükséges hozzá).
Eleve azon a lapon az szerepel, hogy május 20-ig kell elkészíteni a bírálatot a témavezetőnek és azt 10 napon belül elküldeni (azaz május 30-ig kell odaérnie) és elméletileg 27-ig kellene megvédeni....
Az, hogy kinek mikor kell védenie tehát a bizottságtól függ, ahogyan az is, be kell-e mutatni a programot. (nekem Engi Erzsébet azt mondta, hogy programot nem kell bemutatni, ppt-vel kell-e készülnöm azt nem tudom). -
_Petya_
őstag
Bizottságtól függ a dolog. Pl. Gyimóthynál külön van a védés és az államvizsga, a védés talán május 25. Viszont más bizottságoknál egyben van. Elvileg a diplomamunka leadásakor Enginek el kellett mondani:
- hogy mikor lesz a védés (nekem: államvizsga első 10 perce)
- kell csinálni ppt-t (szintén csak annyit tudok, hogy nekem kell)Petya
-
gianni89
csendes tag
Hát elvileg a leadásnál Engi Erzsébet elmondta, hogy mi van. Nálam azt(mérnök inf), hogy a záróvizsga előtt egy 5-10 perces prezentációt kell csinálni a szakdogáról (persze ha Msc-s vagy akkor az más). Kérdeznek 1-2-t aztán mennek a tételekre.
Bírálati lap az mi?? Nehogy már lemaradjak valamiről.Edit:
Most nézem, a bírálati lapot szerintem az tölti ki aki majd javítja, értékéli a szakdogát. -
mvyrag
csendes tag
Szia!
Ha arra gondolsz, h hétfőn akarod köttetni és leadni, az a Vitéz u.-ban lévő mindkét nyomtatós helyen megoldják tudtommal, mivel 5 perc alatt megvan. A probléma az első kötéstábla, ugye azt kell legyártatni, neved, dátum, szakdolgozat/diplomamunka, tanszékcsoport rajta legyen. Kérdés, hogy holnap=szombaton nyitva vannak és dolgoznak-e, legyártják a kötéstáblát? Nyomtatni, köttetni seperc alatt megvan.
Nekem ilyen infóim vannak. -
snow.man
tag
100%-ig biztos infó: igen, két példány kell, egyik megy a témavezetőnek (egyeztetni kell vele, hogy milyen példány kell neki - valakinek spirálozott, valakinek elektronikusan is elég a pdf, stb.), másik pedig megy a könyvtárba, ez mindig fekete kötéses. Engi Erzsébet intéz mindent (leadás, igazolás kiadása, stb.). Határidő: most péntek.
-
phantom88
tag
Nekem BSc diplománál ezekre a kérdésekre ezeket mondta a témavezetőm:
Az ábrákat, ha másolom jelöljem meg, hogy honnan származik, de ilyenkor is az a jó, ha újra rajzolod, legalább annyit módosítasz rajta, hogy magyar lesz a felirat, de persze megjelölöd forrásként az eredetit is. Szóval ábra aláírásba odarakod, hogy XYZZS ábra, a [123] alapján.
Forráskód: Kiragadhatsz részleteket és ezekről írsz, hogy mi csinál stb. Szerintem csak lényegi dolgokat emelj ki. CD-n úgyis ott a forráskód.
-
Orionk
senior tag
SOSEM birálják el a fizetési határidőig, pedig a fizetési határidőt, azt ők szabják meg. :S
Egyébként nekem ETR-ben január 28 a befizetési határidő.
Már megkérdeztem TO-n, és ameddig nincs meg a döntés a kérelemről, addig értelemszerűen NEM kell befizetned a csekket, mert új csekk lesz a csökkentett költségtérítéssel.Ha meg már megérkezett az új csekk, akkor sem kell rohannod befizetni tudtommal, mert ha nem fizeted be, akkor csak annyit vesztesz, hogy nem vizsgázhatsz. Tehát, hogy vannak, akik csak a vizsgaidőszak előtt 2 héttel fizetik be.
Habár mostmár hallom, hogy vannak szankciók, pl. nem lehetsz aktív. Nem aktiválnak bármikor, hanem csak márciusig környékéig.
-
Orionk
senior tag
Én 2010. 09. 10. 18:59-kor adtam be ktsg. csökkentési kérelmet, még az előző félévre.
Erre válasz a modulo-n érkezett ekkor: 2010. 09. 30. 05:57Erre rá még +2 nap volt, mire felrakták ETR-be az új összeget a TO-sok. Amikor ezt meglátják a HSZI-n, hogy valakinek új összeg van, akkor új csekket nyomtatnak, és azt elpostázzák az állandó lakcímedre. Ez a postázás még +4 napba telt.
Ha nem akarod, hogy postázzák, akkor menj be hozzájuk, és kérd, hogy te majd személyesen veszed át.
SZóval ezután befizettem, a csekket a postán, ami még +6 nap volt mire ETR-ben látszódott a befizetés.Kb. ennyi

-
LestatVenom
csendes tag
Ha még egyetemista vagy akkor érdemesebb a win7et az MSDNAA-ról ingyen letölteni. Csak egy reget kell kérni az és már töltheted le a jogtiszta win7ed ingyen.
bővebb infó:
alábbi linken -
dudee1983
csendes tag
Igen, ilyet énis hallottam, de ehhez piszok szerencse kell meg egy nagyon jó indok! Plusz nem árt beszélni személyesen a Dékánnal. TO val az a baj, hogy ők nem szeretik a túlzott papirmunkát, igy csak azokat a megoldásokat sorolják fel, ami számukra a lehető legkevesebb munkával jár.... Így még járok pár kört hátha van valami kiskapu...
-
MrTurner
csendes tag
nem emléxek konkrét feladatokra, csak annyira hogy a gyakorlaton átvett példák voltak, vagy azokhoz hasonlók. És hogy lehetett használni a matlab helpjét is, amiben a zh-hoz szükséges infók 60-70% benne volt. Szóval józan paraszti ésszel és minimális tanulással is egy közepes zh-t lehet írni!
-
dekac
tag
hát ez úgy megy, hogy a félév első felében lesz egy matlab gyak az irinyiben, ahol motorok meg mindenféle ilyen irányításának megtervezésével foglalkozunk+komplex számok
a második felében pedig majd átjárunk a mérnöki karra tanulni egy kis PLC programozást meg mágneskapcsolókkal áramköröket létrehozni
Gyeviki az aki az MK-n fog tanítani...ha őt veszed fel, akkor először a kapcsolásokkal és PLC programozással kezdesz.. Ha a többit veszed fel, akkor MATLABbal indítod a féléved

-
snow.man
tag
Én is pont ezt mondtam volna.
Számtudból inkább Gombás Évát ajánlanám...
A matekosok meg ismét nem sietik el a tárgyaik meghirdetését. Asszem tavaly vagy tavalyelőtt volt valamelyik félévben, hogy még kurzusfelvételkor sem voltak fenn a matekos tárgyak. Remélhetőleg most azért felkerülnek az utolsó pillanatban...
Sőt, olyan is volt már, hogy a speckollokat és az szv-ket valamiért nem nyitották meg a többi kurzussal és ezt csak később vették észre a hallgatók visszajelzéséből és egyszer egy-két nap múlva valamikor napközben nyitották meg őket. Szal aki pont akkor nézte etr-t, az bejutott a jó helyekre, aki meg nem, az lemaradt. Azért jól működik ez az elektronikus tanulmányi ügyintézés is... -
DarkByte
addikt
Én halasztottam 2 félévet mikor ide jöttem, így eleve csúszásban vagyok (legalább is elméletben, hogy az ETR és társai hogyan vezetik ezt azt nem tudom), viszont akkor ezt eddig is csinálgatnom kellett volna nem?
Csak mert nekem semmi ilyet nem kellett és pont a megfelelő félévekben jönnek az elérhető kötelező tárgyak. Hogyha korábban kezdek akkor elvileg a tavaszi félévben végeznem kellett volna persze. -
phantom88
tag
Az ETR speckolok esetében nem ellenőriz előfeltételt.
De szerintem első előadáson biztos elhangzott, hogy mik a követelmények stb. és akkor még letudta volna adni, de lehet nem ment be első előadásra, vagy csak második héten sikerült felvenni neki és mire megtudta a követelményeket már lezárt ETR...Igen van olyan aki összeszedi magát, de ismerek olyat aki 3 év alatt csak az első féléves infós tárgyait csinálta meg,én még szurkolok neki
...Bocs, hogy ilyen hülyén fogalmaztam, de nincs erőm átírni, csak 2.5 órát aludtam...
-
maszat
senior tag
Gondoltam, hogy te is előkerülsz...
Ez azért történt, mert picit túloztál 1-2 esetben...
Jó, hogy neked csak alga1-re kellett 4 napnál többet készülnöd. De én MI2-ből és számstudból is vért izzadtam, mire átmentem. Fizika2-re is sokat kellett tanulni. Kb 1 hét kellett mindegyikre.
De mint mondtam: egyénje válogatja.

Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Arc Raiders
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- weiss: Autó költségek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - Ryzen5 I 16GB I 256-512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G1 - Ryzen7 I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G1 - i7-10G I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPad 8 32GB Wifi Space Grey Színben 6 Hónap Jótállással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3258,100% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro / 8/256GB / Káértyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3943, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338
- Pokémon Trading Card Game csomag BONTATLAN
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Csak mert nekem semmi ilyet nem kellett és pont a megfelelő félévekben jönnek az elérhető kötelező tárgyak. Hogyha korábban kezdek akkor elvileg a tavaszi félévben végeznem kellett volna persze.
De szerintem első előadáson biztos elhangzott, hogy mik a követelmények stb. és akkor még letudta volna adni, de lehet nem ment be első előadásra, vagy csak második héten sikerült felvenni neki és mire megtudta a követelményeket már lezárt ETR...