Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
ALI_G
veterán
TTK HÖK oldalán ([link]):
KÖZLEMÉNY
A Szegedi Tudományegyetem 11 Kari Hallgatói Önkormányzatának Elnöksége tegnap úgy határozott támogatja azt a hallgatóktól érkező kezdeményezést, amely 2006. szeptember 13-án délután 4 órára a Dugonics térre hívta össze a hallgatókat ''Hallgatók a hallgatókért, a valós oktatási reformok'' címmel. Hisszük, hogy a tandíj bevezetése nem nyújt megoldást a felsőoktatás finanszírozási problémáira, sokaktól azonban elveszi az utolsó esélyt, hogy jobb életet teremtsenek maguk és családjuk számára.Szívesen várunk minden békés szándékú embert, aki egyetért véleményünkkel, nyomatékosan felkérünk azonban minden politikai erőt, pártot és szervezetet tartsa távol magát az eseménytől, s hogy a rendezvényen sem politikai, sem más ügy érdekében ne nyilvánuljon meg.Megkérünk mindenkit, amennyiben megtisztel minket jelenlétével, hogy a szegedi mozgalom függetlenségéhez és tisztaságához méltóan viselkedjen!
Szeged, 2006. szeptember 7.
A Szegedi Tudományegyetem Hallgatói Önkormányzatai
Illene elmenni. Én ott leszek! -
azbest
félisten
srácok, ismertek olyan (msn) messenger progit ami pingelés nélkül is működik?
Most üzemeltem be gépemen vodawapon (nem netes előfizuval hanem gprs wap-pal) át netet, http megy is rendesen, msn messenger fellép de nem látja a kapcsolatokat csa ha bontom a telón akkor villannak elő..
A ping parancs nem megy, ez lehet a baja... -
c4-eXp
aktív tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Köszi a gyors választ. Először kicsit megijedtem, de végülis még szept. 15-ig lehet kurzust felvenni, addig csak lesz hely. Nem hiszem, hogy egyedül én nem fértem be. Egyébként ezen a héten már lesznek órák, vagy ezt honnan lehet megtudni? Mert eddig nem találtam róla infót.

-
c4-eXp
aktív tag
Hát ez remek, az etr azt írja két kötelező tárgyamra, amikor fel akarom venni, hogy a létszám betelt. Na akkor most mi a faxt csináljak? Nem tudom felvenni az elméletet ebből a rohadt kalkulusból meg diszkrét matekból.
-
ALI_G
veterán
Aki tudja, lécci vegye már fel nekeme ezt a tesit: XT0011-TENKO2
ha ez tele van akkor a többi is jó, ami tenisz-korcsolya,csak az ETR nem engedi.
köszi. -
gabesz82
őstag
ejj ez az ETR... tegnap negyed 2kor ráhagytam, mert egyszerűen semmi értelme nem volt, mindig kidobált... ma reggelre meg már természetesen az összes nem TTK-s tárgy (tehát X-es kezdetű) betelt, ja nem van az egyetemi énekkar, de valahogy azt inkább nem vállalom, bár lehet jó móka lenne
... szóval, most kéne diplomáznom ebben a félévben, de még hiányzik 4 kreditem ezekből az X-esekből... hát a nagy ló..szt fogok ezért még egy fél évet lehúzni, emiatt a trágya ETR miatt... -
kraftxld
félisten
Ilyen esetben mi van:
A TTK-n felvettem összesen 3 tesit, ebből 1-et csináltam meg.
Itt a juhászképzőn ismét volt egy próbálkozásom, de nem jött össze.
Most meg visít, hogy nem vehetek fel többet.
Nem átjelentkezéssel jöttem, hanem újrafelvételiztem. -
ALI_G
veterán
ilyen nincs. tegnap 1kor hagytam abba az ETR-ezést.
most rámegyek, hogy szabadonválazthaó, és nincs olyanom hogy új, ajánlat alapján...pf.
Godnoltma, most veszek fel órát.
átmentem a szakomra, ott meg engedi, de nincs óra felrakva. Bexart volna az ETR tegnpa és levették a listát?
küldök a TO-nak ETÜ-ben egy levelet. -
PazsitZ
addikt
Hát jó 2 óra folytonos kattingatás meghozta az eredményt. Idegeim készek, a billentyűzetem is bánta ezt

2 ötletem lenne ETRhez 1. semmi grafikus felület 2 ilyen időszakra ha már nincs normális, béreljenek egy épkézláb szervert, ami le is tudja kezelni a tömeget.
Valaki meg tudná mondani miért nem tudom felvenni az egyik gyakot?
A hibaüzenet a következő: ''A kurzuskódhoz tartozó mintát már ebben a ciklusban felvette vagy korábban teljesítette!''
(Nincs felvéve)
Namost ez igaz, de tényleg van olyan, hogy teljesítettem a gyakot, vizsgán buktam és nem kell gyakot újracsinálni???
Egy ismerősőm azt mondta van ilyen, de megkérdezlek titeket is hátha valaki pipált már ilyet.
[Szerkesztve] -
_Petya_
őstag
ETR kapcsán:
Windows szerver helyett freeBSD
MS SQL szerver helyett MySQL
ASP helyett PHP
MS IIS helyett apache
kellett volna, a maradék pénzből meg vehettek volna mégegy szervert.
De bizonyára valakinek jó ismerőse volt, aki ezt a szemetet írta. Atomot neki.
Petya -
ALI_G
veterán
válasz
gabesz82
üzenetére
nah, róla beszélek.
ő volt aki felvette az előadás hanganyagát, és le lehetett tölteni. Vizsgára készüléskor gyorsítva hallgattuk
ja, és hogy miért is? Hát ha véletlen lenne valaki ilyen tudatlan (ezt a csávót látni kell!!
), akkor elmondom, hogy megalszik a tej a szájában, mire egy mondatot elmond. Félelmetes sebességgel hadar
ha háromszoros tempóra gyorsítom a hangfájlt 
#775: nemtom, de infósok vagyunk és ilyennel kell szívnunk? Nekünk külön server járna!
de ki kéne már találni vmit ami hatásos.
[Szerkesztve] -
gabesz82
őstag
-
ALI_G
veterán
Most lesz Pesten motoros demonstráció, az ügyeletes orvosok 2,5 szeres bért követelnek, mi követeljünk már gyorsabb ETR-t.
Igenis odakéne menni tömegesen és a szemükbe mondani, hogy vagy találjanak ki valamit, vagy térjen visza a régi papíros rendszer!!! -
ALI_G
veterán
Tudott már bárki is felvenni bármilyen órát éjfél óta?
Mert én IE-vel és FF-fel is eredménytelen vagyok, pedig 48 perce egyfolytában próbálom. -
kraftxld
félisten
Nem is vártam mást.. full lassú gané az egész.. majd holnap....

-
_Petya_
őstag
Én már itt vagyok..

-
kraftxld
félisten
Aki nem tudná, ma éjféltől lehet felvenni az ÁM-eket és tesit.
-
azbest
félisten
a 0 kredites gyakra nem kell külön kérelem, hanem az előadására kel csak beadni.. de le van írva a kitöltési útmutatóban [link]
Matek tárgyaknál külön részletesebb leírás is van... [link]
Gondolom SZTE-re hozol kreditet ha itt kérded... amúgy ha bsc -re viszed akkor figylej hogy szv tárgy nem feltétlen van benne a 180 kr-be így nem érdemes kérni.(mert ha túlléped a 180+18-at azért fizetni kell)
Én úgy adtam be, hoy lehagytam a végéről a e/g-t... de nem tudom hogy tényelg ok -e így... 22 volt a leadási határidő, de to mondta 22 után foglalkozik a kr bizotttság vele... a szívás, hogy a mai napig sem bírálták el.. etr.ben semmi még se levél róla.. úgyhogy a tárgyfelvétem az csúszik, mert meg kell várnom mit döntenek (elivleg minden ok) ...
Mennyi ideig ülnek rajta? Beiratkozákor to néni 1-2 hetet mondott, de nemtom hogy a leadás határidőtől vagy mostantól... elég gáz ha tárgyfelvét lezárásig tökölnek vele...
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
kreditatviteles kerdes:
kell kreditatviteli kerelem minden egyes kollkviumhoz es gyakorlathoz, csak kollokviumhoz, csak gyakorlathoz, vagy csak ugy kell, hogy lehagyom a kurzuskod vegerol az ''e'', vagy ''g'' betut (pl.: i501 - adatbazisok)? -
Thom!
veterán
Elsőéveseknek tankönyvek eladóakTM,KPM,informatikus stb...
Diszkrét matek és feladatok
Assambly programozás(Máté Eörs)
Kalkulus példatár 1-2(Szabó T.)
C példatár kezdő programozóknak nagyon hasznos
Lineáris algebra(Szabó László) a tárgy megszűnt, de a diszkrét matek I. alapját képezi -
kraftxld
félisten
Inkább vegyetek tőlem piát a félévkezdésre

-
c4-eXp
aktív tag
Hát vazz, ez a gólyatábor nagyon durva volt.
Uccsó nap, kép: gyereket fogják kezénél, lábánál, próbálják levinni a lépcsőn, annak meg még folyik le a hányás a képén. Portás meg csak röhög, és arról beszél valakinek, amikor tavaly ki kellett hívni a mentőket.
Szóval ez a Károlyi kolesz nagyon kemény, azért nem bánom, hogy az Öthalmiba vettek fel, mert ez azért már sok lenne nekem.
Szökőkutas fürdés is komoly volt, sajnos a fakabátok kizavartak bennünket.
Főgólyák jó arcok voltak, mindig volt náluk házipálesz, az se volt egyszerű.
Sajnos előbb el kellett jönnöm, pedig volt közös órafelvétel, ami hasznos lett volna.
-
ALI_G
veterán
ETR suks again, jeeeeeee

-
kraftxld
félisten
Cisco speckoll indul megint? Nem TTK-sok jelentkezhetnek rá?
-
-cobra-
aktív tag
Sziasztok!
Kedves honfitársaim, tudnátok nekem ajánlani egy jó gyakvezért Programozás II-ből?
A jelenlegi felhozatal:
Havasi Ferenc
Paczolay Dénes
Kasza Miklós
Perényi Tamás
Felföldi László
Előre is nagyon köszönöm! Hamarosan taláxunk
-
Thom!
veterán
Elsőéveseknek tankönyvek eladóak
TM,KPM,informatikus stb...
Diszkrét matek és feladatok
Assambly programozás(Máté Eörs)
Andrew S. Tanenbaum: Számítógép architektúrák
Kalkulus példatár 1-2(Szabó T.)
C példatár kezdő programozóknak nagyon hasznos
Lineáris algebra(Szabó László) a tárgy megszűnt, de a diszkrét matek I. alapját képezi -
_Petya_
őstag
Üdv!
Tudja valaki, mikor kezdődik a nem aktuális félévre szóló tárgyak felvétele?
Petya -
maszat
senior tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Hehe, mik nincsenek kiírva ETR-re:
Az ETR3 web-es felület használatának technikai feltételei:
- MS Internet Explorer 6.0 vagy magasabb verziójú böngésző
Nos, én kipróbátam azzal bizonyos magasabb verziójú böngészővel (Vista 5456-féle IE7). Finoman szólva sem volt használható vele. Figyelembe véve, hogy a kurzusaim oldalon csak az első 1-2 tárgy volt látható - a lentebbi részek kőkemény error-ba fulladtak - nem is próbálkoztam tovább vele.
Kívánom, hogy a Dexter Kft-nek még sok keserves munkaórát kelljen szenvednie az IE7 kompatiblitás megavósításán.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Úgy tűnik viszont, hogy az Oprera 9-el már jól használható az ETR. -
ALI_G
veterán
ETR még mindig jobb mint a Neptun, viszont amikor vizsgafelvétel, kurzus felvétel időszak van, akkor mindig behal.
Gólyatáborba meg feltétlen menj el. Én kihagytam, nem voltam gólya. 2x viszont voltam fő gólya![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ez tetszik: while( state(Korso) != _BROKEN ) go( Korso, &Kut);
te írtad, vagy olvastad?!
[Szerkesztve] -
c4-eXp
aktív tag
Hali!
Na szeptembertől én is ide fogok járni, progterv inf-re, remélem nem döntöttem rosszul.
Gólyatáborba jön valaki? -
Norbo03
őstag
Meg sehova jövőre meek tovább csak erdeklődök már most is! Amugy amiket írtam fentebb h sínrendszerek, meória müködése/felépíése, digitális elektrionikastb... ezeknek a müködését érdemes tanulni meg a feléptíésüket mert engem pont ezek érdekelnek hardverek müködése/ felépítése lehet majd kesobb proiftáélni belőkle vagy hasznát venni? Jah mamugy mi egy hardver techmnikusnak adolga?
-
kraftxld
félisten
Mutáns képzés:
Mindenből egy kicsi, semmit sem tanítanak meg rendesen.
A képzés elején a matek a progmatossal megegyezik, fizika is van (mechanika, optika, atomfizika, elektromosságtan), össze vissza belekapkodás mindenféle programozási nyelvekbe, egyiket sem tudod rendesen megérteni, de arra jó, hogy totálisan összekeverjen. Architektúra az elején történelmi dolog, nagyon távol áll a mostani valóságtól. stb stb. A késöbbiekről nem igazán tudok mondani semmit, mert addig nem jutottam el, de az is nagyon vegyesfelvággotnak tűnik
HW irányba való elindulásnak jó, de közben érdemes specifikusan ilyen melóhelyre megpróbálni bekerülni. Inkább ott lehet tanulni, vagy autodidakta módon továbbképezni magad a suli alatt. -
-
Norbo03
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Thx a gíors választ! Programozó fizikus alatt mit értessz? jah és válaszolnál az előző kérdésem re is h az ilyen möüödési elveket stb...(sínrendszerek, digitális elektroinika,I/O rendszerek müködése proci müködése stb... tehát ilyen hardver müködése dolgok) érd3mes tanulni fogom majd vlmikor hasznukat venni? Hol tanítják ezelket? Előre is köszike a választ!
-
Norbo03
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Thx a gíors választ! Programozó fizikus alatt mit értessz? jah és válaszolnál az előző kérdésem re is h az ilyen möüödési elveket stb...(sínrendszerek, digitális elektroinika,I/O rendszerek müködése proci müködése stb... tehát ilyen hardver müködése dolgok) érd3mes tanulni fogom majd vlmikor hasznukat venni? Hol tanítják ezelket? Előre is köszike a választ!
-
Norbo03
őstag
Hali!
Lenne egy olyan kerdesem egí kicsit OFF h egy Müszaki informatikusnak mi a dolga? mit csinálnak a müszaki informatikusok? jah és msot tltötte, le egy pár doksit Fizikai SArchitetcturák ezeket érdemes tanulni van benne sínrendszerek I/O rendszer megszakítás keezlés stb... később vehetem hasznukat? Előre is köszike mindenkinek!
Üdv Norbo!
Új hozzászólás Aktív témák
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Renault, Dacia topik
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Energiaital topic
- Milyen autót vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hó garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MSI 14 Modern C12M FHD IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Sony PS3/PS4/PS5 és kézikonzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Gamer Egér RGB!!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

... szóval, most kéne diplomáznom ebben a félévben, de még hiányzik 4 kreditem ezekből az X-esekből... hát a nagy ló..szt fogok ezért még egy fél évet lehúzni, emiatt a trágya ETR miatt...

TM,KPM,informatikus stb...