Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Petya_
őstag
Régi fórumok: Kurzus információknál jobb fent visszaállítod az előző félévre, akkor látod a régi tárgyakat, és mindegyin mellett ott lesz a forum és az infoshit gomb.
A szünetről nem tudok semmit, de a TTK honlap szerint munkanapáthelyezés lesz.
A Prog I. ZH pedig márc 21-én.
Petya -
pampika
őstag
Nem tudja vki,hogy hol van a Biotechnológia üzleti szemmel c. tárgy?
Mert az eddigi kurzusfórum eltűnt és oda volt beírva a teremszám
-
ALI_G
veterán
pics*ba, már nem bírtam módosítani a linket, link helyesbítve: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
ALI_G
veterán
Vki megtudja mondani, hogy jövőhéten hétfőn lesz tanítás az egyetemen? Az etr-ben jobb oldalt az infós részen nincs semmi írva, se a ttkhök honlapján. Elvileg nekünk azt mondták, hogy Prog I-ből hétfőn lesz ZH az előadás időpontjában és helyében...de ha szünet lesz hétfőn is akkor most hogy van? MEg olyat mondott most haverom, hogy a gimiseknek szombaton be kell a hétfői szünet miatt menni szombaton, és hétfői tanítás lesz.
VladimirR válaszolt MSN-en: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
ALI_G
veterán
Mikor is? asszem szerdán volt fantázia, bent is voltam, vittem discmant
mert hát kitudja. Most volt a Csillagkapu bemutatása, így legalább az óra egyik része jó volt.
Viszont szerintem a pecsétes cucc miatt nem kell aggódni, meg lehet azt oldani máshogy is. scanner+nyomtató, de többet nem akarok elárulni. Lényeg hogy legyen pár pecséted, kicsit gyűrött legyen a lap és kész. De nem tőlem hallottad(!)
üdv.: ALI_G -
pampika
őstag
Látom,te is jársz csillagászatra (jól emlékeztem).Akár után ais mehetünk,ha neked oks

Mingyárt küldök egy mailt. -
pampika
őstag
A net holnap kiderül,mert reggel megyek szegedre,és majd megkérdezem szobatársam,hogy mi a helyzet.Az ő gépe van bedugva a falba,de nála sincs net csak várja és várja..).Szal eleve úgy lett volna,hogy ő osztja tovább a netet,amíg ki nem derül,hogy működik-e mindkét aljzat

A sörözés jól hangzik
Hol,mikor? Nekem órám (csillagászat) van asszem 7-ig a TIK-ben.Utána mehetünk.
(amúgy én is az A épületben vagyok 3. em.,17. szoba
)
Akkor hogy talizzunk? -
Arhquis
aktív tag
Valahogy éreztem, hogy te is homokos vagy, mint én, vagy az Esmein.
( Gondolom izmered a mondást: ''MINDEN KÁROLYIS B*ZI!!! by Jézus'' )
Kasza Józsi miatt meg ne aggodj, lesz még neted előbb utóbb. ( Bár inkább utóbb ). Most éppen netátszervezés van, és állitják az egész hóbelebancot. De majd kialakul. Addig, amig nem regiznek téged, routolj egy másik gépen keresztül.
Ja, majd összeülhetünk egy sörre, vagy kettőre.
Mi az A épületben vagyunk, ha gondolod, holnap ( kedden ) sörözhetünk egyet. És mesélek ezt-azt
-
pampika
őstag
A Károlyiban vagyok.Nem rossz koli,bár még nem nagyon ismerem,mert kb 1 hete lakom benn.Akiket eddig megismertem,elég jó arcok
Szerdán lesz szint vacsi,akkor gondolom,lesz sok új ismerős 
A net meg azért szenvedés,mert van egy bazi nagy (asszem Cisco
) switch a folyosó falon,és minden szobába onnan kell egyesével behúzni egy utp kábelt.Az belemegy egy (1 be - 2 ki) fali csatiba,és mi oda dugjuk a gépet.De már az is hülyeség,hogy ha egyszer 2 csati van -> 2 gépet lehetNE rányomni,de szobatársam szerint csak az egyik él
Megaztán MAC címhez rendelik a dinamikus IP-t.Ehhez meg reggelni kéne a MAC-et a szerveren.Ezt a rendszergazdi már 1,5 hete csinálja 
-
pampika
őstag
Végre újra netnél vagyok,mert a koliban még nincs bekötve,meg úgy néz ki,a gépem is megy hétfőn szervízbe

Végülis leadtam a Fantáziás dolgot,mert a kurzus fórum alapján nem túl pozitív a hozzáállása a tanárnak,meg aztán még lóvéval is szívni..szal majd legközelebb.Így is az a furi helyzet van,hogy szakmai tárgyam csak a diszk.mat II,de mégis szinte minden estém tele(kedd-csütörtök viszonylatban 19., 20., 21. h-kor végzek
) -
pampika
őstag
Az én discmanem szervízben van,de amint visszakapom,tuti alapfelszerelés lesz

Az a baj az egész fantáziás órával,hogy oks,hogy felveszem,de mivan,ha a tanár mégis azt mondja,hogy nem engedi el az első 3 hiányzást,de az ETR-ben meg addigra már nem lehet leadni a tárgyat ? -
Arhquis
aktív tag
Szvsz a csillagászat tuti jo moka volt. Én pl vittem dickjmant-t, de nem tudtam hallgatni, mert az arc lefoglalt

Fantáziára meg még igy is érdemes bejárni. Ultra cool az óra.
De sztem annyit megér, hogy odamész, és puncsolsz egy kicsit, hogy csak most tudtam felvenni az órát. Kicsit ideges szegény, de tuti jo fej.
( mondd neki, hogy a Star wars a kedvenced, mert neki is ám
) -
pampika
őstag
Én ált. értem,mert sajna néha hasonló szinten tudok én is hadarni

Viszont másik nagy állatság: A Fantázia és valóság tárgyra végre lett volna még 2 hely.Nagy boldogan fel is veszem,erre a 12 oldalas fórum végigolvasása után konstatálom,hogy max. 2-szer lehet hiányozni,febr. 1-től számolva,és vmi hülye pecsétes rendszer van.Ergo most már hiába veszed fel,tuti nem enged majd vizsgára
A Csillagászat 2-n tegnap voltam benn...hááááát.Végülis a téma nem rossz,mert érdekes a napfogyatkozás,de az a fószer sztem állati uncsin tartja az órát (legalább is a tegnapin az első félidő 2/3-t végig aludtam,és bármikor felébredtem,mindig ugyanarról beszélt,szal nem sokat vesztettem
).Aztán a második félidőt már nem vállaltam be.
A gyógynövényes órán az uccsó helyet meg nem elvitték előlem,amíg betöltötte újra az oldalt
-
Arhquis
aktív tag
Információszabadság, és adatvédelem órához keresek anyagot.
Help, and Link me pls. -
Khraath
csendes tag
Nem tudom, biztosan igazad van.
Aki felvette a csillagászatot, az jobb ha bejár, mert az előadó a ''magas'' látogatotság miatt ideges, és évégén még le akar minket vizsgásztatni, és nekem nincs kedvem napokig tanulni a csillagászatot... -
_Petya_
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
''Rohadjon meg aki megcsinálta''
Bővebben: link -
kraftxld
félisten
Tudom, de akkor is... mi a rákért nem lehet kiírni, hogy leadni már nem lehet

Meg azt a nyavajás kurzusfórumot is mi frászért csak úgy lehet megnéni, ha felveszem a tárgyat? Rohadjon meg aki megcsinálta ezt a sz@r ETR-t és felmarkolta érte a valag pénzt. Még egy normális fórumot se tudott belerakni

-
kraftxld
félisten
Gratulálok annak az okosnak, aki engedélyezte az ÁM tantárgyak felvételét 20-ig, de leiratkozni már nem lehet
Volt egy kurzus amiről nem tudtam semmit, se időpontot, se helyet, mondom felveszem megnézem mit írnak a fórumban. Kiderült hogy előfeltétel is kell, meg vásárhelyen is lesz az óra. (Csak a fórum elolvasása után!!), így le akartam jelentkezni, de már nem lehet.... SZTE rulz 
-
pampika
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Közben megtaláltam a kurzus fórumot és többek írják,hogy hasonló a bajuk,vagyis másik óra miatt nem tudnak időre odaérni.Hmm..,majd kialakul ez,de remélem,nem lesz gond belőle.Max beszélek a tanárral,hogy akarok én járni,csak nem érek oda az elejére

(egy csaj amúgy beírta,hogy a jegyzeteit le fogja adni vmelyik fénymásolóba,szal azzal sem lesz gond
) -
pampika
őstag
Köszi az ajánlatokat!
Sajnos már beteltek,pedig kinéztem a gyógynövényest én is.
A csillagászat 2-nek nincs előfeltétele? (mondjuk bev. csillagászat 1?),mert kiírva nincs,viszont nekem ez lesz szegeden az első félévem,így az esetleges első része tuti nincs meg,és nem lenne jó,ha utólag derülne ki
-
Khraath
csendes tag
UP!
-
Khraath
csendes tag
Parancs sorból, vagy csak simán beolvasni?
Egy példa mindkettőre:
public class Valami {
public static final void main(String[] args) throws Exception {
if (args.length == 2) { // 0 nincs papaméter, 1... a paraméterek száma, a program név nem számít!!!!
int n = Integer.parseInt(args[1]);
for (n; n >= 0; n--)
System.out.println(args[1]);
} else {
String sor;
while (!(sor = stdIn.readLine()).equals(''vege'')) {
System.out.println(sor);
}
}
}
}
Na ebben benne van minden azt hiszem, ha valamit nem nyugodtan szóllj. Most dobtam össze, úgyhogy az se biztos, hogy müködik(nem ellenőriztem).
-
^grafo
tag
.
-
_Petya_
őstag
Általános tárgyak: Bővebben: link
Szakos tárgyak: (nem tudom, milyen szakos vagy, a szakodnak megfelelőt válaszd)
Bővebben: link
Szóval: ÁLt.műv tárgyak: XA-val kezdődő kurzusok
nyelv:XN
tesi:XT
Az ETR-ben a tantervek > Szakod alatt látod, hogy melyik tárgy melyik félévre ajánlott.
Szabadon választhatók: xSZV, ahol x: F=Fizika, K=Kémia, stb...
Ezekre egyébként már biztos nincs hely, hacsak a TO nem csinál neked (protekció)
Ha van kérdésed, írj!
Petya -
pampika
őstag
Köszi
Kb oda tippeltem.
Mit érdemes felvenni a kötelező tárgyak közül?(tehát ami kötelező,és fel tudom veni,az megvan,de az csak 7 kredit).Azon kívül kéne még vmi tárgy,mivel nem egészen tiszta,hogy a ''félév független tárgyak'' és az ''általános tárgyak''-nál lévő tárgyakból melyiket kellen felvenni.Itt Bővebben: link ki van írva,hogy melyik típusú tárgyakból hány kreditet kell teljesíteni.De az ETR-ben meg nincs benne,hogy akkor most melyik tárgy milyen kategóriába tartozik.Szóval ebben kéne egy kis segítség
köszi
-
pampika
őstag
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség,diszk.mat 2. gyakvezír ügyben.Kit ajánlotok?
Waldhauser;Tritz;Hartmann;
Jelenleg náluk van még hely,és holnapig el kéne intézni a mindenféle jelentkezésemet.
(azért ilyen későn bajlódom a tárgyfelvétellel,mert közelről sem olyan egyszerű és gyors az egyetemek közti átjelentkezés,mint azt sokan odafenn,a bársony fotelben gondolják
)
A Fejér terem az merre van?Mert épületet sajna nem írtak az etr-ben
-
_Petya_
őstag
Háát, OOP-t még nem láttam, Javadoc-ból összehoztam a kötprogit, már csak azt kell megoldanom, hogy tidjon konzolról beolvasni, nem lesz könnyű...
Gyakon Geránál vagyok, előző félévben SzAr-on voltam nála, nagyon rendes volt...
Ha jól tudom, mindenki ugyanazt a zh-t írja, nem?
Opr: Nem látszik nehéznek, összesen 120 dia. Elér régóta linuxozom, de a bash programozáshoz nem igazán értek, de a regexp talán megy. Milyen kötprogi szokott lenni oprendszerekből? -
Khraath
csendes tag
Prog I. nem nehéz, főleg, ha már láttál valaha OOP-t. A zh-n érdemes vigyázni, mert van néhány gyaktanár, aki rendesen belehúz.
Az Op.Renddel sem árt vigyázni, a shell prog. nem olyan könnyü, mint amilyenek látszik. ZH-n adhatnak trükös feladatokat is!!! Persze, ha gyakorolsz, vagy sürübben használsz linuxot, akkor nem lehet gond. -
_Petya_
őstag
A dimat I könnyű volt, elsőre 3-as lett, de a II nehezebb lesz, ahogy látom. Ja és persze a kalkulusII... Hétfőn már zh-t írunk helyettesítésées integrálásból, előadáson nem volt szó róla, gyakon pedig a gyakvez 2 perc alatt elmondta, senki nem érti, nem baj, feladatok...
Viszont Prog1-ből már majdnem kész a kötprogim
És az Oprendszerek se lesz durva szerintem, legalábbis a gyak biztos nem...
Petya -
Khraath
csendes tag
Ahogy láttom idén mindenki a kalkulussal volt elfoglalva. Ahhoz képest, hogy nálunk még Dimatból volt a nagy derbi
. Igaz, hogy a kalkulus sem volt kutya. -
Arhquis
aktív tag
UP!
-
Arhquis
aktív tag
Aki tud valamit a Fraktálok geometiája tárgyrol, irja le léci, mennyire szivatós. Mert én láma nem felvettem?!

-
Arhquis
aktív tag
válasz
VladimirR
üzenetére
A 4-es vilivel megyel az egyetem felé, és asszem a dugonics után egyel leszálsz, és mész tovább a sarokig gyalog. Ott balra fogsz látni egy iszonyat nagy üvegépületet. Na ott kapsz meg mindent. Bérlet, diák, egyebek. De ajánlom, hogy hátulj menj, mert elöl néha szarakodnak veled. A regiről meg annyit, hogy vanakinél kell, van akinél nem.
Hülyék ott az emberek az egyetemen, de ez van
-
csoki
senior tag
vki volt ma a kalk.2 szabó féle előadásán ?
elég poén volt
(meg fárasztó) -
khalox
őstag
Akkor veled különösen kitolt, mert amikor nekem kellett jegyet beírni, akkor szépen elmásztam az ''irodájába'' és közöltem vele, hogy a Máté Eörsöt keresem... erre megborult az agya - mert ugye kiderült, hogy fogalmam sincsen az előadó személyét illetően, de a jelest csak be kellett írnia...

-
VladimirR
nagyúr
nekem makom volt, sikerult ma elkapnom Sabo Tamast, gyorsan be is irattam vele a ket 1-est, es meg idoben le tudtam adni az indexet...
Arhquis: hova kell most berletert menni? mert annyi volt kiirva, hogy boldogasszony sgt-i iroda -- de az hun van ugyan? meg az ady teren merr lesznek? mert szerintem en mar csak 10-en veszem fel ezeket (leven ma adtam le a beiratkozasi lapot), s akkor mar ott lesznek -- de hol is?
[Szerkesztve] -
Arhquis
aktív tag
Ja, és voltatok már bérletért? Mi 11-kor mentünk a főbejáraton, mert arrol is be lehet állni a sorba. Odamnetünk a kabáttárolohoz, mire a csaj beszol. Idézem.
''Ne adjuk le a kabátot, mert az internet 1-kor nyit, és a bérletért menjünk körbe...''
Hát én ott hejben összeestem a röhögéstől
-
Arhquis
aktív tag
Máté nekem is a ......-ben van. Mert loller modon az uccso vizsgámra olyan kérdéssort adott fel, hogy a 20 emberke csak nézelődött. És ami külön tetszett, hogy fél ora alatt hazament, kijavitott ( bocsánat, leosztályozott ) minden dogát, és felraktra az etr-re.
Ugyhogy fuck, mert ezen mulott egész doga, hogy neki éppen szar kedve volt. -
ALI_G
veterán
Faxom bele Máté Eörs-be, abba bele. Pénteken amikor volt az indexek leadásának utolsó hatáideje vinném be az indexemet és közölték hogy idéntől az 1-es jegyeket is be kell iratni az oktatókkal (az 1esek közül is csak azt amelyikből voltál vizsgázni). Na most nekem hiájnyzott a SZAR kareszom az indexből és közölték hogy nem áll módjukban az indexemet így bevenni

Jó akkor go M. Eörsöz, nem volt bent. Most hétfőn, azis mai napon 15 perccel ez előtt bementem a számítközpontba, ott volt Máté Eörs. Mondom hála az égenk, lehet megúszom késedelmi díj nélkül. Erre közölje, hogy miért nem mentem hamarabb, meg amúgy is miaz hogy nem tudtam hogy be kell iratni a kareszt is (jelzem, tavaly NEM kellett). Mondta hogy vigyem le a közös irodába (infós tárgyaknál ugye oda kell vinni az indexet, amiért külön lemennek a tanárok). Lementem, és NEM volt nyitva a tanszéki iroda

A TO ma 3ig van nyitva, sucks. Ha nem fogja beírni akkor marha mérges leszek. A vizsgám miatt külön mérges wok rá, mert el nem tom képzelni hogy mire adott nekem egyest. mind1. kivagyok akadva, idén már elbírta velem hitetni hogy jó fej a Máté, DE NEM. -
pampika
őstag
Sziasztok!
Én is csatlakoznék a szögedi infós csapathoz.Épp most jelentkezem át debrecenből,és itt is majd a programtervezőt folytatom
Kicsit bonyolult az egész átjelentkezési macera,de mostmár kezd a vége felé közeledni.
Még kolit is kaptam,de a tárgyakkal sztem gondok lesznek,mivel nem fogadták el a diszk.mat I-t(hordozott kredit),így jövőre kell megcsinálni,és nem most a II-t
A kalkulus 1-2-t szerencsére elfogadták
Szal majd kedden megyek a TO-ra rendezni a beiratkozásomat,meg vmi tantárgyfelvétel szerűséget,mivel az ETR még nem ad jelszót,mivel nem lát beiratkozottnak,pedig az már megtörtént
Koliból melyiket ajánljátok?Megkaptam a Mórát és a Károlyit is.Nekem a Károlyi lenne a szimpibb,meg ott vannak ismik is
Haverok is eddig inkább azt ajánlották.Az engem nem zavar,hogy nem hilton szálló szintű egyiksem,mivel debrecenben egy 10 ágyas,erősen lerobbant koliban laktam és azt is meg lehetett szokni 
-
_Petya_
őstag
Ti le tudjátok tölteni Makay oldaláról a fóliákat?
Bővebben: link
Egyszerűen nem tudom lementeni ppt-ben, pedig valahogy biztos lehet, mert az első előadáson mondta, hogy nyomtassuk ki a diákat, célszerű egy oldalra 6-ot. De nincs fent ppt-ben, csak b*zi ppt-ből exportált acivex-es html-ben, így nem tudok vele mit kezdeni. Az egészben az a poén, hogy gyakon Linuxot tanulunk, és erre bead egy csak windows, és ie alatt használható oldalt....
Nem lett volna olyan bonyolult normális ppt-ket feltenni, vagy esetleg rendesen áttenni html-be...
Petya -
remélem mindenkinek olyan eredményesen sikerült a vizsgaidőszak mint nekem
. Na jó de legalább 31 kreditből 24 megvan. -
_Petya_
őstag
Ezúton gratulálok annak, aki a Mikrovezérlők és alkalmazástechnikájuk c. speckoll-t hétfő, 16-18 -ról áthelyezte péntek 8-10-re, mert így ütközik a nyelvórámmal. Minek kell a már meghirdetett, felvett tárgyak időpontjait változtatni? És ha legalább a fórumra felírnának valamit, hogy változás volt...
Petya -
VladimirR
nagyúr
igen, valahogy igy -- de hogy elsos leszel, vagy masodikos, az passz -- viszont inkabb nezz felevhez nem kotott, vagy mas felevhez tartozo elofeltetel nelkuli targyakat, azokbol jobban jon a kredit
de azert meg gondold at, hiszen igy mindig lemaradasban leszel magadhoz kepest - meg lehet, hogy hulyesegeket irok es igy be sem iratkozhatsz masodik felevre, imho merulj el a tvsz-ben -
VladimirR
nagyúr
1: felevhalasztas
2: altmuv, felevtol fuggetlen targyak..., viszont ekkor legalabb 15 kreditet ossze kell szedned (es itt egy tablazat, hogy adott felevre valo beiratkozashoz hany kredit kell)
A korábbi félévekben szerzett kumulált kreditszám minimuma
10 8 6 4 féléves képzés
Beiratkozás féléve
1-2 0 0 0 0
3 15 15 15 15
4 30 30 30 30
5 50 50 50 60
6 70 70 70 90
7 90 90 90 –
8 110 110 120 –
9 130 130 150 –
10 150 150 – –
11 170 180 – –
12 190 210 – –
13 210 – – –
14 230 – – –
15 250 – – –
[Szerkesztve] -
Protezis
őstag
-
Esmein
nagyúr
oké, mindenből meghúztak. Ilyenkor mi van ?
-
szekreny
tag
Tisztelt uraim!
Örömmel jelentem, hogy a tegnapi nappal sikeresen lezártam a vizsgaidőszakomat(Fülöpnél egy áfonyával..). Akiknek még van dolguk, azoknak sok sikert az elkövetkezendőkben, a többieket pedig szeretettel várom a Jate Klubba egy Vizitre
[Szerkesztve] -
válasz
VladimirR
üzenetére
ilyenkor azt lehet csinálni, hogy fogod és írsz egy e-mailt a tanárnak, hogy ledöntött a lábadról valamiféle nyavaja, és hogy nem tudsz menni vizsgázni. S amikor bemész beiratni a jegyet, vagy, ha nem hisz neked és akarja látni az igazolást akkor szerzel egyet, s elviszed neki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Robogó, kismotor
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Házimozi haladó szinten
- BestBuy topik
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Cyberpunk 2077
- ASUS routerek
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASRock A520M R5 5500 8GB DDR4 250GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon RGB Slider 400W
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
- Hp, Dell, Lenovo gyári 65W USB-C / Type-C töltők, tápegységek
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 2600 16GB DDR4 256GB SSD GTX 1060 6GB Formula Air Mesh G3 Chieftec500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

,de majd csak köv. félévben lesz aktuális,mert más sajna leadtam a sok bizonytalanság miatt 
mert hát kitudja. Most volt a Csillagkapu bemutatása, így legalább az óra egyik része jó volt.
Hol,mikor? Nekem órám (csillagászat) van asszem 7-ig a TIK-ben.Utána mehetünk.

)

).Aztán a második félidőt már nem vállaltam be.

Kb oda tippeltem.