Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
Új hozzászólás Aktív témák
-
segi67
csendes tag
válasz
LestatVenom
üzenetére
Prog. 1-ből még Novák Gabi is ajánlott!
-
segi67
csendes tag
Na ez az intelligens rendszerek zh-k már engem is érdekelnének mert holnap csúnya dolgok lesznek

-
segi67
csendes tag
válasz
Maverick89
üzenetére
Hát szerintem már fizetős!
-
segi67
csendes tag
Ajánlom figyelmetekbe a hök oldalán az új ösztöndíj számítási rendszert!
-
segi67
csendes tag
Az esetben mit lehetne csinálni ha rendszerfejlesztés gyakorlatra már csak csüt 8-10 van hely ami egybe esik algoritmusok előadással de ezen a gyakon még van 8 hely így nem valószínű hogy nyitnak újat?
-
segi67
csendes tag
Kaptam egy ilyen fülest: "90%-os valószínűséggel be fog következni, hogy szeptember első heteiben az Irinyi Kabinet időben és térben, részlegesen vagy teljes egészében építési terület lesz. Ennek következménye, hogy a szeptember 6-án kezdödő héten a számítógépes laborok zárva lesznek, tehát az első heti laborgyakorlatok elmaradnak. A 218, 219, 221-es előadótermek üzemelni fognak, megközelítésük várhatóan a II.-es lépcsőházból lesz és ha így lesz, akkor ezt ki fogjuk plakátolni."
-
segi67
csendes tag
válasz
nfgabor
üzenetére
Hát az pontosan nem tudom hogy van, de amennyit tudok megosztom.Az alaptámogatás csak az első félévben jár amelynek összege max 12000 Ft én úgy hiszem hogy ezt vagy megkapod vagy nem,de aki mást tud javítson ki.Akkor kell igényelni mikor a szociális ösztöndíjat egy négyzet beikszelésével ugyanazon a papíron.Ha jól tudom ezt csak a kategóriásak kaphatják!
-
segi67
csendes tag
válasz
LestatVenom
üzenetére
50 embernél úgyis parasztlázadás lesz majd emelik a létszámot!
-
segi67
csendes tag
Szabadon választható hogy áll?? mert nekem most van egy ilyen "Sajnos nincs olyan kurzus, amit felvehetne!" üzenet mert minden magvan az aktuális félévre ami van az csúszás vagy bukás!
-
segi67
csendes tag
Ez szerintem durvább mint szokott

-
segi67
csendes tag
Számítógépppel támogatott tervezésből nincs valakinek kidolgozott tételei??
-
segi67
csendes tag
Akinek van vagy volt robotikája az el tudná mondani hogy hogyan kell több jtraj megadott csuklókordinátát összekapcsolni.Vagyis hogy több mozgást össze tudjak kapcsolni.
Én valami olyanra gondoltam hogy órajelgenerátor segítségével a kezdő és végpozíciót váltogani kellene, de ez sajnos a fejemben működik nem tom hogyan kellene simulinkban megvalósítani! -
segi67
csendes tag
Így van ahogy leírták,a forgástengelyt a háromszög csúcsánál legyen, de akár folyamatos is lehet a forgás nem kell másodpercenként simán enterFrammel mozgatod,sebessége attól fügjön hogy az egyik oldalon mennyivel van több mint a másikon.Én akár úgy is eltudnám képzelni hogy minden faknak van egy súlya persze a közelebbitől a távoli felé növekszik összeadod az egy fakban lévőket, majd az egy oldalon lévőket ezt megcsinálod a másik oldalon is és összehasonlítod a két oldalt és ennek fügyvényében nő a sebesség.
De ez tényleg így van hogy nem arra kapod a pontokat hogy összességében milyen a program hanem arra hogy a rész dolgok amik felvannak sorólva a leírásban meglegyenek! -
segi67
csendes tag
Az órai irtech zh-hoz nem létezik sehol B csoport mert csak az A találtam meg!?
-
segi67
csendes tag
Robotikából bevállaltam virtuális valóság-os kötprogit csak pont Matlab Virtual Reality nem tudom hogy kellene használni ebben valaki tudna egy kis segítséget adni??
-
segi67
csendes tag
Én is erre jutottam!

-
segi67
csendes tag
Ezen az oldalon http://sztettik.cwahi.net/lista.php vannak még fönt zh lapok,csak nincs neki fejléce de a kérdések alapján egyértelmű hogy a egyszerű robotirányításhoz van.Ennek próbáltam megfejteni a megoldását!
-
segi67
csendes tag
Egy kérdésem lenne robotikával kapcsolatban:
Ha ez van a dián hogy "Robotmanipulátor mozgása közben.."
a lapon pedig az van hogy "Robot mozgása közben.."
Akkor ez most hibás vagy a tanár úrnál ez ugyanazt jelenti??
Többször is előfordult hogy a robot helyett robotmanipulátor van írva! -
segi67
csendes tag
Aki a héten írt irányítástechnika zht leírná hogy milyen feladatok voltak!!
-
segi67
csendes tag
Sztoha engem is érdekelne hogy milyen feladatok voltak!
-
segi67
csendes tag
Még szerencse hogy robotikán jelezték hogy mikor fogjuk írni a zh-kat!

-
segi67
csendes tag
Hát én Bodnárnál vagyok és ő azt mondta hogy ezek nem ajánlottak hanem zh feladatok szóval valószínű hogy ezekből lesz meg gondolom ami benne van a pdf-ben!
Amúgy lehet már tudni hogy jövő héten írunk-e vagy sem?? -
segi67
csendes tag
Akinek volt már vagy van és esetleg érti az Irányítástechnikán vett komplex feladatokat a pdf végén az segítsen már:
Bár lehet hogy csak az első feladat kellene és menne:
Y(w) = 1 + 2jw + 3(jw)^2/1 + 4jw ezt kellene megcsinálni.
Algebrai alakra kell hozni!
Szerintem a számlálót valahogy szét kellene szedni majd beszorozni 1-4jw-vel de a számlálóval nem boldogulok! -
segi67
csendes tag
-
segi67
csendes tag
Hát nálam is lehalt az etr
! SSL protokoll nincs engedélyezve! -
segi67
csendes tag
Novák G. tud valaki valamit prog 1 gyakot tart!
-
segi67
csendes tag
Mikrovezérlőhöz melyik gyakvezető a jobb?
-Kincses Zoltán
-Németh Tamás -
segi67
csendes tag
Hol lehet megnézni etr-ben hogy milyen szakos vagyok??
Találtam egy ilyet Tanulmányok/Képzési adatok/Törzslapok és képzések alatt hogy:
Szakirányok: Szegedi szakirány (2009-2010-1->?) ez lenne az?? -
segi67
csendes tag
Mikrovezérlők,perifériákról írnátok pár szót és hogy kinél érdemes felvenni a gyakot??
-
segi67
csendes tag
válasz
8nemesis8
üzenetére
Hát ha még mindig as2 tanítják akkor a 24 óra alatt című sorozat ezen példánya lefedi az ott tanultakat mert nagy részben a szerkesztővel ügyeskedtek,rajzolgattok a programozás része elenyésző, bár az is van benne több is mint amennyi kell!
Tutoriálokat kell nézegetni a neten swf.hu innen az alapokat el lehet sajátítani! -
segi67
csendes tag
válasz
8nemesis8
üzenetére
Grafikához hasonlítanám itt is az előadást a Nyúl Zoltán tartja, de szerintem annál könnyebb!
Minden 2. héten van egy teszt Moodle-ban és a végén van egy kötelező program egy játékot kell megvalósítani flashben.Hát a gyakorlati részének nehézségét nem nagyon tudom megmondani, mert már előtte is programoztam as3-ban így az a része nekem nem adott semmi újat az elmélet meg nem vészes! -
segi67
csendes tag
Bocs de hol nézitek a kurzusokat vista.cc nem látom??
-
segi67
csendes tag
Olyan előfordulhat adatbázisokból hogy ismétlődik a feladatsor??
-
segi67
csendes tag
Hát az biztos hogy etr egyből engedi felvenni a vizsgát mert már egypárszor megjátszottam hogy vizsgáról hazaérve egyből felvettem a vizsgát!
-
segi67
csendes tag
Lenne egy kérdésem itt digtech. tételekkel kapcsolatban!
Van ez az 50. Tétel:A McKlusky táblaEz a Quine módszer végén az x-es táblát takarná??
-
segi67
csendes tag
Valaki aki nálam jobban vágja a Számtudot segíteni egy kis értelmezésben!??
Ezt hogy kellene olvasni:
Ja bocs Turing gépeknél van! -
segi67
csendes tag
Egy kis segítség a számtudhoz vagyis nekem az ha így egyben látom de akinek kell nyugodtan használja:
http://segi.netai.net/iskola/szamtud_tetel_1-12.pdf
To be continue.... -
segi67
csendes tag
Nincs valakinek a számtudból valami fogyaszthatóbb forma gondolok itt arra hogy nem diákból áll hanem valami folyamatos szöveg?!
-
segi67
csendes tag
Hali!!
Van itt valaki aki bánhelyihez jár gyak-ra gazd. infoból és megvan neki halozat3 és 4 -nek a pdf-e??
Nem tudom mért nem lehet elérni tán ebből lesz a zh vagy mifene! -
segi67
csendes tag
Aha ezt értem csak lehet nem fogalmaztam meg érthetően a kérdést mert a kérdésem nem ez volt hanem:
ott van hogy /A*B*-*D és /A*B*C*-
Ha jól tudom akkor azokat kell amik egy pozíción térnek el de itt úgy nézem hogy két helyen is első - és C második D és -.
Ezt nem értem hogy kell nézni! -
segi67
csendes tag
Egy kis segítség kellene dig. tech hogy 2 zh 2.feladatánál a 2. mintermnél hogy kell csinálni mert arra emlékszem hogy azokat kell pipálni aminél pontosan egy eltérés van de a másodiknál a "-" az hogy számít??
Az számít eltérésnek sajnos erre nem emlékszem
-
segi67
csendes tag
Itt van a dig.tech 2.zh-hoz a gyakorló feladatsor:
http://www.stud.u-szeged.hu/Erdelyi.Adam/oktatas/digitech/2009-2010-1/gyf2.pdf -
segi67
csendes tag
Már szinte kész van a köszi kötprog ami szimplex algoritmus legnagyobb csökkentés módszerével csak a dokumentáció készítésekor volt még egy kitétel:
"Ábrázold megoldások vándorlását a döntési változók számának megfelelően 2 vagy 3 dimenziós koordináta rendszerben.".Ezt ha nekem valaki egy kicsit kirészletezné és hogy mivel lenne a legkönnyebb megcsinálni?? -
segi67
csendes tag
Aki esetleg dig. techből írt zh-t az mondhatna róla egy-két szót!

-
segi67
csendes tag
Mivel az is feltétel ha jól tudom minél nagyobb legyen az egybefüggő terület ezért szerintem
F = A*/C + /B + /D ez a jó nekem is amúgy ez jött ki.
De amúgy ha jól néztem még az első megoldás amire azt mondtuk hogy nem jó ott is az egyszerűsítések után ezt hozta ki!Amúgy 7, feladatra
F = not(A)*C+not(A)*B+B*C8,
F= not(A)*not(B)*not(D)+not(B)*C*not(D)+not(B)*not(C)*not(D) -
segi67
csendes tag
Többi feladatra kinek mi jött ki??
-
segi67
csendes tag
Valaki tudna segíteni a digitális technikában mert ami gyakorló pdf-ben felrajzolva áramkör az az utolsó vagy kapunál csak akkor lesz igaz ha mindhárom igaz pedig ha már az egyik igaz akkor már igaznak kellene lennie de nem így működik.
-
segi67
csendes tag
Erdélyi Ádám feltett a digitális technika zh-hoz egy mintát:
http://www.stud.u-szeged.hu/Erdelyi.Adam/oktatas/digitech/2009-2010-1/gyf.pdf
Azoknak linkeltem akik esetleg a tanár úrnál vannak gyakorlaton.Szerintem nem lesz különbség a két gyakorlat között szóval nekik is nagy segítség vagy jó gyakorlás lehet! -
segi67
csendes tag
Hát ehhez annyit tudok hozzászólni hogy nekem tavaly volt multimédiám annak is Nyúl Zoltán az előadója és nekünk midtermen az addig elhangzott előadás + a gyakorlatról voltak kérdések.
Még annyi hogy azt vettük észre a tanár úr lusta új kérdéssorokat csinálni így minden évben ugyanazt használja fel, erre akkor jöttünk rá mikor midtermre ugyanazt a kérdéssort adta mint vizsgára. Ha valaki tudja a kérdéssorokat amik vizsgán voltak akkor valószínűleg abból kapjátok az egyiket!
Pl:nálunk mindtermen A,B kérdéscsoportok voltak és 1 vizsgán az A-kapták 2. vizsgán B-kapták és így tovább..
Persze ez csak feltételezés és lehet hogy nem így van lehet van ilyen a fórumon akinek már volt egyszer grafikája és erről többet tud mesélni! -
segi67
csendes tag
Nekem is van egy történetem a "jó reggelt néni" -vel kapcsolatban mert mi így nevezzük!
Múltkor bent ültem egy üres teremben nem is gépterem volt, és bedugtam a konnektorba a lapost én pehhemre meg meglátta és azt mondta "azonnal húzzam ki mert a hallgattók nem használhatják az egyetem erőforrásait" mert hogy ez benne van a szabályzatban.
Szóval most ennyivel is okosabb lettem
-
segi67
csendes tag
Valaki valami okosat tud a Gazd. info gyakról mert mindjárt vége a kurzusfelvételnek és senki nem lép semmit!?
-
segi67
csendes tag
Eladó egy mikroökonómia középfokon című könyv szinte új.3500 Ft a jegyzetboltban ha jól tudom 6000 Ft körül van.
Ha valakit érdekel akkor írjon a segidu@gmail.com-ra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Remek áron dobozos új Asus Tuf Gaming FX507VV/i7-13620H 16GB 512 SSD Nvidia RTX 4060 144Hz garancia
- 24"-os Philips 246V Full HD monitor akciÓÓ!
- 14"-os 5.gen core i5 Dell notebook kiárusítás! AkciÓÓ
- Dobozos ÚJ Lenovo Legion 5 2.5K OLED i7-13650HX 32gb ddr5 1 TB RTX 5070 Garancia
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 9 GPS 45MM okosóra garanciával hibátlan működéssel
- GAMING PC! Ryzen 7800X3D / RTX 5070 Ti / 32GB DDR5 / X870 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- iPhone 17 Pro Max Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

! SSL protokoll nincs engedélyezve!