Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#14070) #93794560


#93794560
törölt tag

Sziasztok!

Nekem van egy most hétvégi sztorim. Bár nem vagyok számtech. boltos, de a nem hozzáértő rokonok mindig hozzám rohangálnak, ha valami baj van a géppel, és akkor segítenem kell, de azonnal. Most szombaton is ez történt. Csörög a telefonom, az egyik családfő a rokonságból. Jöjjek azonnal, mert baj van a vindózhetessel.
- Mi a baj? - kérdem én.
- Bejön az asztal, az ikonok, minden, de az ikonokra nem lehet kattintani, nem történik semmi! Az ikonokat még csak arrébb sem lehet mozdítani az asztalon! De az egér jó, már leellenőriztem!
Itt már kezdett ismerős lenni a szitu. De mivel nem túl hozzáértő a családfő, gondoltam nem magyarázom el neki, hogy valószínűleg átb@szták a fejét a tizenkét év körüli kölkei, mert már nem az első eset lett volna. Átballagtam hozzájuk, alig két utcányira laknak tőlem. Megnéztem a gépet, valóban az a jelenség, amit telefonban hallottam. De valami azt súgta nekem, hogy valahol már találkoztam ezzel a trükkel. Jobb klikk az asztalon, Nézet menüpont. Látom, hogy az "Asztali elemek megjelenítése" előtt nincs pipa. De az asztalon ott voltak az ikonok. Dögöljek meg, ha ez a desktop nem csak egy háttérkép! De az volt! Csak meg kellett változtatni a háttérképet, és engedélyezni kellett az ikonok megjelenítését.
Aztán kiderült, ahogy gondoltam, a két gyerkőc keze volt a dologban. Elhatározták, hogy egy kicsit átverik apuci fejét. A rendes desktopon Print Screen-nel készítettek az asztalról egy képernyőfotót, majd ezt betették háttérképnek, és az asztali ikonokat pedig kikapcsolták. A fater majd megőrült, hogy az ikonok nem reagálnak.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.