Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#13601) Intelligencs válasza cbmfan (#13599) üzenetére

Tegnap még működött... :DDD

Egyszer egy barátom lement az alatta lakó könyvelőcsajhoz, aki megkérte, hogy nézzen rá a gépére, hogyan lehetne bővíteni, mert már lassú, illetve kevés a hely. A barátom meg, engem hívott fel, hogy telefonon szakértsek neki.

Először is megkértem a barátomat, hogy telefonon keresztül írja le nekem kívülről a gépet, mielőtt szétszedné. A válasz: a szokásos gépháznál kisebb a doboza. Na, itt már felébredt bennem a gyanú. Milyen a színe? Hát, fehér színű, de már sárgás. Úristen, mondom, kérdezd meg gyorsan a tulajdonost, hogy mikori a gép! Megkérdezi, 10 évnél is régebbi. Mondom a haveromnak, hogy azonnal hátráljon el a géptől, egy ujjal se nyúljon hozzá. Tanácsom: a gép bővíthetetlen, új gépet kell venni.

Mert ha hozzányúl, és szétszedi, akkor másnap nagy valószínűséggel jött volna a "de hát tegnap még működött" mondat. :DDD

És ami a legdurvább, a gépben még CD író sem volt, abszolút nem volt archiválva sohasem a merevlemez tartalma. És ez egy könyvelő. Lehet érik még meglepetések az életben.

Móci: A tinilányok külön kategória. Egyszer csetelnem kellett a húgom barátnőjével valami ügy kapcsán, hát meg kellett keresnem az MSN-en azt a funkciót, ahol az extra jelek átvitelét letiltom. Egyszerűen olvashatatlan volt a szöveg a sok ugráló-villogó animált bizbasztól, 5 perc után azt hittem, hogy kifolyik a szemem.

[ Szerkesztve ]

The Amiga, Born a Champion

(#13602) DeFranco


DeFranco
nagyúr

Sziasztok!

Lenne egy fél-ON kérdésem, azért nem a topicjában, hanem itt, mert arra volnék kíváncsi, hogy ti, mint szakemberek milyen módon távolítjátok el a gyári (AMD) bordát a prociról. Ez nem pasztával, hanem valami tapadós, ragadós anyaggal (kb kétoldali ragasztónak nézem, de persze nem az) rögzül a procihoz, amitől nem jön le egyszerűen, de cserébe nem is lehet oldani a foglalatot, amíg fent van a borda.

(#13603) GrandeP válasza DeFranco (#13602) üzenetére


GrandeP
őstag

Le kell szedni... csak ráragadt picit...nem kell félni...

Mindennapos történet...

NEMMEGY! Értem, de mi nem megy? EZ! De mi? EZ NEMMEGY?!

(#13604) GrandeP válasza gforce9 (#13588) üzenetére


GrandeP
őstag

Hozzád hogy hogy még járnak vásárlók!?

llyen tanácsok után, én messziről elkerülnélek, még sztorinék is a "hozzáértésről"!

Már, bocs, de elüttem, ami nem jelent semmit ugyan, nagyon beégetted magad...

NEMMEGY! Értem, de mi nem megy? EZ! De mi? EZ NEMMEGY?!

(#13605) PH 5.5 válasza DeFranco (#13602) üzenetére


PH 5.5
aktív tag

Semmiképp ne úgy csináld, hogy felfelé húzod, mert akkor a lezárt foglalatból is simán ki tudod "tépni" a procit, ez veszélyes lehet a lábakra, foglalatra.
Inkább próbáld óvatosan jobbra-balra forgatni a hűtőbordát (annyit enged a keret), így el fogja engedni. Ha előtte megmelegíted valamivel(hajszárító, hőlégfúvó, prime :) ), akkor könnyebb dolgod lesz.

- Where are you from? - Budapest. - Bucharest? - No, Budapest, Chain Bridge, Gulash... - Ah, Viktor Orban! - No-no, Bucharest

(#13606) Djuree válasza cbmfan (#13599) üzenetére


Djuree
félisten

"életemben nem ittam 1 deci alkoholt"
hát ez elég szomorú :D milyen ember vagy te? :DD

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#13607) Djuree válasza gforce9 (#13588) üzenetére


Djuree
félisten

anno az ilyensmi gépembe vettem 20k-ért 500-as fsp bluestorm-ot :DDD hogy minek nem tudom, igaz később jól jött a bővítésnél...

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#13608) mongi


mongi
senior tag

Na tegnap meglepett engem is egy "ismerős", gépvásárlás címén. Hát mit ne mondjak, tényleg meglepett...

- Hello! Kellene egy számítógép, de valami normálisabb, ami időtálló.
- Szevasz!, mennyi lenne a kereted erre?
- Mondjuk XXX euro, de részletre (ide mindenki képzeljen el egy normális hatszámjegyű forint összeget).
- Nézd ebbe az árba még a nyomtató, digitális tv-tuner és egy normális hangfalszet is belefér... :DDD
- Ok akkor azokat is tedd hozzá. :Y

az ajánlat (márkák nélkül, nem reklámozok :C ):

- Intel H61-es chipsetes alaplap
- Core i3 2100 Box
- 4GB ddr3-1333
- 500GB WD hdd
- ATI HD5650 1GB
- DVB-T tévé vevő kártya
- DVD-RW
- normális házikó (táp nélküli!)
- 400W minőségi táp
- eredeti fadobozos 2.0 hangfal
- multifunkciós nyomtató (otthoni átlag használatra)
- multimédiás bill + normális laseres egér
- 18,5" LED lcd (úgyis HDMI-n megy a tv-re)
- Win7 HP + a céges ajándék free csomag (office, dvd-rw,codec-ek, video szerkesztő...stb)

- OK!. Pakold össze, Win7-est tedd fel (persze megvette :K ). :R

Papírozást megcsináltuk, gépet összepakoltam neki, öröm bodottááá :C
A 4 éves kislányának bónusz feldobtam valmi teknőcös ugrálóst, legalább el lesz vele 2 napig :DDD

Elsőre azt hittem problémásabb lesz a vásárlás, mivel erre felénk sokszor sokallják még a sempron140-es konfigok kb. 50k-s árát is :B :O
Bár lenne még sok ilyen vevőm :))

[ Szerkesztve ]

.......................................................................... Gondolj ide amit akarsz.

(#13609) cbmfan válasza Djuree (#13606) üzenetére


cbmfan
senior tag

normális? :DDD

elmaradt a hétvégi roham! sehol senki, eddig elment egy proci és két ram és 0 idegbeteg. kész csoda...

[ Szerkesztve ]

Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo

(#13610) szumo válasza DeFranco (#13602) üzenetére


szumo
senior tag

Hát nálam úgy járt a múltkor a 955 BE, hogy kijött az a foglalatból, amint a prochűtőt akartam leszedni róla. Aztán kerestem egy jó nagy csavarhúzót, és szétválasztottam őket. Majd puceráj és stb. Ez a jól kiszáradt pasztáknál sajnos ilyen dolog. Amire vigyázni kell, hogy ne essen pofára a proc, mert ha elgörbül egy sereg láb, akkor az már nem öröm és boldogság.

cbmfan: hétvégén tök jól lehetett közlekedni, parkolni a városban. Mondogattuk is, hogy nem is lenne baj, ha hétközben is ilyen lenne a helyzet.

[ Szerkesztve ]

Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!

(#13611) stol válasza DeFranco (#13602) üzenetére


stol
addikt

Proci bordával együtt ki, majdkevés WD40-et folyatok a proci és borda közé, ami feloldja a száraz pasztát és könnyen lejön.
478-as Intelnél még faszább ez.

(#13612) PH 5.5 válasza stol (#13611) üzenetére


PH 5.5
aktív tag

- Where are you from? - Budapest. - Bucharest? - No, Budapest, Chain Bridge, Gulash... - Ah, Viktor Orban! - No-no, Bucharest

(#13613) gforce9


gforce9
csendes tag

Úgy látom a táp kérdésben kissé le lettem hurrogva, bár mint mondtam a tapasztalataim nem támasztják alá azt, hogy minőségi tápra lenne szükség az esetek többségében.(mercury-mtech tápokat az én gyomrom sem vesz be) A szervizelt gépeknek nagyon kisszázaléka kerül hozzám manapság táphibával. Olyan, meg hogy egy táp elvitt volna valamit nagyonrég rég nem tapasztaltam. No mindegy, kinek hogy :)

Álljon itt akkor most egy szopásom, de akkora, hogyha nem velem történik, nem hiszem el:

Vagy 2 éve esett meg velem: Új gép. Valami full alap. x2 amd olcsó asrock lap, codegen táp, kingmax ram (1Gb/ddr2/800) kicsi vga (9500GT talán gainward volt nem emlékszem). Összerakom, xp telepít. Első resi után már a bootscreenen és a biosnál is szép színes csíkok a képernyőn. Grafikus felülete a telepítőnek meg lefagy.

Namondom kafa, vga döglik még jókorán. Elugrottam egy másikért. Mivel 9500gt épp nem volt 8600 gt került helyette. Színes csíkok ugyanúgy.

Ódejó. Na akkor a 2 következő gyanúsított: Ram illetve Táp. Teszter jónak mondta a tápot, 3 féle memteszt meg a ramot mondta jónak. Később kiderült jók is voltak. Mindenesetre táp és Ram csere. Láttam már hibás ramot illetve tápot úgy, hogy jónak mondta a teszt. Szóval csere. Először a ram, mert a táphibához túl "precíz" volt a hibajelenség. Csíkok ugyanúgy. Jó oké. Tápcsere. Mondanom sem kell, ugyanaz a hibajelenség.

No ennek a fele sem tréfa. Alaplap illetve processzor ilyen hibát aligha generálhat gyakran, de hát mire tud gondolni az ember? Diagnosztikai programok fagynak így maximum cserélgetéssel tudom ellőni a dolgot. Mert ugye még az sem biztos, ha másik gépen 1-1 alkatrész hibátlanul működik, nekem ebben a gépben kellett ellőnöm az oda nem illő darabot vagy darabokat amik nem bírják egymást esetleg.

Na akkor go tovább. Alaplap. Csere. Ebből sikerült ugyanolyat találnom másikat. Ugye kitaláljátok mi történt? Semmi. Hibajelenség ugyanúgy pontosan. Kezdtem már szétkarmolni az arcom. Ilyen nincs. Ez egy szellem. Tuti. Utolsó próbálkozás, cpu csere, de ebben végképp nem bíztam, ilyen hibát cpu szerintem 100millió esetből 1x produkálhat...ha egyátalán produkálhat.

Mindegy cpu. Csere. Mi történik? Semmi. Hiba ugyanúgy.

Na ekkor széttártam a kezem, lényegében kicseréltem a gépet a HDD illetve az optikai meghajtók kivételével, és a hiba ugyanúgy, folyamatosan és pontosan ugyanúgy fennált mint az első variációnál (hdd-t illetve optikát kiiktatva-lehúzva is.)

Lefeküdtem aludni......

Reggel felkelek, mondom kezdem előlről... de ez a hiba vga.. vga, vga-nak kell lennie.... kiveszem a sajátomból a vgat, beledobom ebbe és minden tökéletes. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

A másodjára vásárolt, teljesen más, de szintén zsírúj vga !!FULLUGYANAZT!!! a hibajelenséget produkálta, mint az első, de még a csíkok színe meg elhelyezkedése is tökugyanaz volt.

Ezután elmentem a hűtőhöz és bontottam 1 hideg borsodit.

Minden problémára legalább 2 megoldás létezik. Ezek közül az egyiket én mindig tudom! :)

(#13614) gforce9 válasza DeFranco (#13602) üzenetére


gforce9
csendes tag

Míg stabilan ül a foglalatban oldalirányban kell mozdítani a bordát. Nem kell félni a cpu lábait nem birod elnyírni, mert lényegében az összeset kéne egyszerre, elég precíz a lábkiosztása :)
Csak arra ügyelj, hogy kifelé ne húzd, mert akkor tuti fél odalon kijön a foglalatból a lába a másik oldalon meg bennmarad és tuti, hogy elhajtogatod.

Oldalirányba, kicsit forgatva. Egyszercsak meglazul és leveheted. Kihúzni a bordával együtt a foglalatból a cpu-t nem szerencsés szerintem, mert a műanyag foglalat eléggé felkeményedik az idő és melegedésből kifolyólag, és ha még kivenni sikerül is sérülés nélkül a processzort, de a foglalat esetleg deformálódhat íg mikor visszateszi az ember a cpu-t nem biztos, hogy frankón rá tud szorítani a foglalat a lábaira.

GrandeP: Igen járnak.

[ Szerkesztve ]

Minden problémára legalább 2 megoldás létezik. Ezek közül az egyiket én mindig tudom! :)

(#13615) gforce9 válasza Pala (#13597) üzenetére


gforce9
csendes tag

De én rosszabbul alszok miatta. Én vagyok a paraszt tudom. Itt a PH-n főleg. De egy olyan gépbe amit hetente 10 órát sem megy, 10-15k-s tápot venni szerintem marhaság. Én nem tudom rábeszélni a vevőt a drágábbra, ha tudom, hogy nincs értelme.Egyszerűen kidobott pénz. Többet ér egy gép elé tett túlfeszvédős elosztóval. Meg egy olyan jó tanáccsal, hogy ha vihar készülődik, ne csak a gépet húzza ki a falból, hanem az utp dugót is, mert sokkal gyakoribb mostanában, hogy az alaplap az utp-n bebújt túlfesztől pukkan el, nem pedig a tápoktól, azok általában megfogják a kraftot. Max meghalnak és kész. Viszont viharok után a gépek legalább felét úgy hozzák be, hogy: "dehát ők kihúzták az elosztót". Hát nem, sajnos az nem elég.

Minden problémára legalább 2 megoldás létezik. Ezek közül az egyiket én mindig tudom! :)

(#13616) Pala válasza gforce9 (#13615) üzenetére


Pala
veterán

Az az igazság, hogy teljesen másra választoltál, mint amire rákérdeztem. :)

Attól még, hogy vesz egy drágább / jobb tápot, mint ami megfelelne neki, miért ne lehetne pénze plusz védelmekre, illetve miért ne lehetne körültekintő és figyelmes? :F A kettő teljesen jól megfér egymás mellett, nem üti egyik a másikat.

Konkrétan milyen HÁTRÁNYA (!!) származik abból, hogy vesz egy jobb, erősebb tápot? Mert te csak annyit írtál, hogy szerinted marhaság, ez pedig - lássuk be - nem éppen szakmai indoklás.

[ Szerkesztve ]

(#13617) madgie válasza szumo (#13610) üzenetére


madgie
titán

"Amire vigyázni kell, hogy ne essen pofára a proc..."

Hihi, megboldogult helyi számtekkbótba mentem be anno DVD-ért (beza' rég lehetett, vagy öt éve nem írtam DVD-t), volt előttem egy srác, a szervizelt gépért jött. Józsi előkattog a sarokból, két perc alatt megérti, mit kérnek tőle, előkotorja hátulról további öt perc alatt a cuccot, de csak néz bambán és motyog valami olyasmit, hogy "hun van a proci". Forgatja az alaplapot, keresi a dobozt, majd meg is fordította az alaplapot... hát ott volt a foglalatban a drága processzor, de csak úgy beletéve, rögzítés nélkül. Persze a CPU kirepült, a csempén szánkázott vagy három métert, mire Józsi utolérte. Ekkor rám nézett, mert már vörösödött a fejem a visszatartott röhögéstől, gyorsan adott egy DVD-t én meg kiporoltam a boltból az utcára hahotázni. Gondolom a gép tulajának nem volt ilyen jó kedve...

(#13618) GrandeP válasza gforce9 (#13613) üzenetére


GrandeP
őstag

Segítek... a monitor lehetett szar... :DDD ;]

NEMMEGY! Értem, de mi nem megy? EZ! De mi? EZ NEMMEGY?!

(#13619) mongi


mongi
senior tag

Na most néztem az RMA-ra küldött cuccokat, és végre lőn világosság a szervizesek setít fejében, kicserélik az artifactos hd5450-es kártyát (igaz erre ráhatásként elküldtem a print screeneket vagy 3x, mert ŐK ugyan nem találnak hibát a kártyában...)
előzmények itt: [link]

Lehet szarrágásnak tűnik,mert nem nagy érték, de én nem vagyok hajlandó más f@szsága miatt benyelni még 10ft-ot sem. Magamtól is elvárom a lehetőségekhez képesti maximumot, akkor ezt elvárom mástól is. Lehet rossz a gondolatvilágom ez ügyben de ez van.

Gforce9 kollégának:
Alapszabály a kereskedelemben:
"Mindig a vevőnek van igaza!" - már ha amit venni akar tényleg megfelel arra amire használni szeretné..."
Ha Ő csipogó guminyulat akar rákötni a gépre usb 3.0 keresztül, és ez lehetséges (bár számodra f@szságnak tűnik), akkor ki kell szolgálni "csipogó guminyúl USB3.0 limited editionnal" is, ha rendelkezésedre áll. Ha már nagyon vad dolgot akar, akkor fel kell erre hívni a figyelmét, de a döntés akkor is a vevőé, nem a tied! Csak abban az esetben szabad határozottnak lenni, ha az már közel Ön és Közveszélyt feltételez (tipikus barkácsold már ezt össze léciiii...)

[ Szerkesztve ]

.......................................................................... Gondolj ide amit akarsz.

(#13620) gforce9 válasza Pala (#13616) üzenetére


gforce9
csendes tag

Azért nem látom értelmét, mert olyan miatt fizet pénzt amitől valójában 1 centivel sem lesz jobb a gépe, de szerintem felesleges ezen vitáznunk :) Gyanítom erről meggyőzni úgysem fogjuk egymást. :) Nekem nincsenek manapság rossz tapasztalataim a "kommerszebb" tápokkal.ezért nincs is arcom ahhoz, hogy olyan esetben is minőségi tápot javasoljak, amikor arra nincs szükség. Régebben 6-8 éve valóban jogosak voltak az ilyen irányú aggodalmak. Akkoriban a vargáné mercury és hasonló "jónevű" gyártók tápjai sok alkatrészt vittek el, de manapság azért ez nem jellemző. Manapság, mivel már minden gép 2 kábelen lóg a falon (net+220) több értelmét látom annak, ha azt a pénzt egy értelmesebb túlfeszvédőre áldozza, amin esetleg van lehetőség akár az utp levédésére is. Így a pénzköltése értelmessé válik és akkor már nem alszok rosszul tőle. Nem tudom ez a válasz megfelel e :)

Minden problémára legalább 2 megoldás létezik. Ezek közül az egyiket én mindig tudom! :)

(#13621) Pala válasza gforce9 (#13620) üzenetére


Pala
veterán

Szerintem elbeszélünk egymás mellett.... :)

Pont erről van szó, hogy te más pénzét akarod hasznosabban elkölteni. Más pénzét! A jószándék értékelendő, ezt aláírom, de más pénze felett úgy gondolom, mégiscsak a pénz gazdája rendelkezik, nemde? Majd ő eldönti, mire mennyit szán. Mert ahogy elnézem, az illető vevő pontosan tudta, mit akar. Ha 40 ezerért akar 1 giga ddr3-mas ramot venni, akkor miért ne tehetné? Én meg 850W-os tápot vettem a 400-at (de talán még 300-at se) fogyasztó gépembe. Miér'? Kázmér, Elemér, Tihamér, mert így tetszett, mert ilyen kedvem volt. :) (Van normális oka is egyébként, de most nem ezen van a hangsúly)

Teljesen más szituáció az, hogyha bejön valaki, mond egy keretösszeget, amiből szeretne gépet vásárolni, és rád bízza, hogy hozd ki belőle a legjobbat. Erre az esetre tökéletesen értem, amit írtál. :R

(#13622) mongi válasza Pala (#13621) üzenetére


mongi
senior tag

Peace gyerekek :R Szerintem ezt a vitát meg itt fejezzétek be, ez a topic nem erre való :N

Az én véleményem meg az (és szerintem még sok más ittlévő boltosnak is), hogy a legjobb ítélők maguk a vevőink.
Ha valaki korrektül üzletel, nem veri át a vevőit, akkor úgyis hozzá mennek majd be a vevők, őt fogják ajánlani a barátaiknak/ismerőseiknek.

Aki szeret a zavarosban halászni annak előbb-utóbb sz@ros lesz a keze...

.......................................................................... Gondolj ide amit akarsz.

(#13623) Pala válasza mongi (#13622) üzenetére


Pala
veterán

Én abszolút békésen csevegek, nemtom a kolléga hogy van vele. :) Csak a kíváncsiág hajt.

Mindenesetre történt már velem olyan, hogy anno egy 128 megás Sapphire 9600XT-t akartam venni. Bementem egy üzletbe, ahol előzőleg kinéztem magamnak. Elsőként egy Asusra akartak rábeszélni, utána meg 256-ost ajánlottak, aztán meg pár ezerért többért már 9700Pro-t is vehetek, blablabla, ott álltam már negyed órája és még mindig nem kaptam a kezembe a dobozt, hogy fizessek. Meguntam őket, kijöttem a boltból és megvettem máshol. Nincs ennél zavaróbb, mikor az eladó jobban tudja, hogy mit akarok (holott én azzal köszönöm szépen, pontosan tisztában vagyok, ha mégsem, akkor pedig KÉRDEZEK!).

[ Szerkesztve ]

(#13624) macilaci78 válasza Pala (#13623) üzenetére


macilaci78
nagyúr

- Jó napot!
- Jó napot! Miben segíthetek?
- XYZ terméket szeretnék.
- Az meg minek?
- Köszönöm, viszont látásra!

Azóta sem voltam ott. És az elmúlt 10 évben mégsem zárt be az adott PC-bolt. :F

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#13625) Pala válasza macilaci78 (#13624) üzenetére


Pala
veterán

Hehh, na igen, a ilyen eladó gyakorlatilag saját maga ellensége. :) Nem, hogy örülne, hogy van egy ember, aki pontosan tudja, mit szeretne, kb. fél perc alatt le lehetne zavarni a vásárlást, mindenki jól járt és mehetne a dolgára...nem, inkább akadékoskodunk, faggatózunk, rátukmálunk, hátha megunja a páciens és elviharzik vásárlás nélkül... :)

Mondom mindezt úgy, hogy én is eladó vagyok (igaz, nem szgépes), szóval a pult mindkét oldaláról látom a témát.

[ Szerkesztve ]

(#13626) cbmfan válasza macilaci78 (#13624) üzenetére


cbmfan
senior tag

röviden és tömören: balfaszok.

nem lettél lehurrogva táp miatt, csak reakciód nem volt megfelelő.

pár kérdést szoktam feltenni.
gép késöbb lesz bővítve? igen, akkor marad, ha nem, ajánlok neki olcsóbb tápot, plusz bármi egyéb csere jobbra, és "csak X összeget fizetsz rá pluszban, és Y teljesítményt nyersz!" dumával rátukmálok még valamit. ez esetek nagy részében több ram, vagy nagyobb hdd szokott lenni.

szóval nyereséget kell termelni, nem deficitet... te spórolsz ember zsebén, amikor a tiédet kéne tömni. pláne a fenti dumával még örül is a fejének, hogy hűűűűű jobb gépem lett!

erről ennyit...

Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo

(#13627) gforce9


gforce9
csendes tag

Pala: lehet tényleg kissé egymás mellé lőttünk :) Én úgy állok hozzá a dolgokhoz, hogy amit itt hagynak nálam pénzt, legyen szó akár komplett gépről,. akár szervizalkatrészről, tudjam, hogy okkal fizette ki, de nem fizetett az adott dologért többet, mint az feltétlenül szükséges. Lehet ezzel a hozzáállással sosem fogok meggazdagodni, sőt tuti, de olyan hírem biztosan nem lesz, hogy valakire rádumáltam a drágábbat. Félre ne értsetek, ha mindenképpen kell XY termék akkor megkapja a vevő, ő dolga. De először azért szoktam vele beszélni, hogy mire is akarja használni az adott eszközt és ha tudok helyette optimálisabb dolgot ajánlani, akkor mindenképp megteszem.

Akkor hogy ON is legyek, ma történt:

Behoznak 1 gépet, hibajelenség: Sokat homokórázik. Szó szerint így mondta az ügyfél :)

Hmm... na ez 100 féle dolog miatt lehet, mindenesetre az alapvető dolgokat ott azonnal meg szoktam nézni.

Gépet beindítom rögtön megütötte a fülem, hogy a hdd felpörög leáll, felpör leáll 3-4 próbálkozás után elindul. Lekapom az oldalát és mi fogad? a hdd legalul volt a házban a lehető legtávolabbi helyre szerelve a táptól és a kábel nem ért el addig, mit csinált a kedves ügyfél? Egy rossz tápról levágott 1 csatlakozót némi vezetékkel valamint levágta az egyiket a tápról. Szigetelőszalaggal összecsomózta így hosszabbította meg, hogy elérjen a hdd-ig. A szigetelőszalag itt ott már feketéllett, égésnyomok voltak rajta. Áááá miért barkácsol? Ha végképp hosszabbítani akar 200ft-ért van Y elosztó... annyit tud azzal is hosszabbítani, de persze a hdd-t is fejlebb tehette volna. (mondjuk a gépház a másik oldalon !szegeccsel! volt lezárva).

Minden problémára legalább 2 megoldás létezik. Ezek közül az egyiket én mindig tudom! :)

(#13628) ronson


ronson
őstag

Sziasztok

Tudna valaki segíteni nekem, hogyan lehet legegyszerűbben sérülés és égés mentesen megölni egy alaplapot?

Pü -be ha kérhetem.

Köszönöm. :R

[ Szerkesztve ]

(#13629) bullseye válasza ronson (#13628) üzenetére


bullseye
addikt

Biztos fognak segíteni.
Meg még azt is megírják, hogy melyikükhöz vidd garanciáztatni, hogy a kinőtt és elértéktelenedett darab helyett teljes áron adjanak vadonatújat...

Hú, de gyanakvó és rosszindulatú vagyok ma, biztos a hőség miatt!

'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%

(#13630) DeFranco válasza bullseye (#13629) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Pü-be kérte... ;]

[ Szerkesztve ]

(#13631) szumo válasza bullseye (#13629) üzenetére


szumo
senior tag

Nem a melegtől van :D

Én napi 2-3 alaplapot teszek tönkre, hogy nehogy kiessek a gyakorlatból ;]

Vannak a buta emberek, a gonosz buta emberek, meg a számító gonosz buta emberek, és folytathatná így tovább.
S még nem értik az emberek, hogy miért olyan a garanciális ügyintézés m.o.-on, amilyen.
Na mindegy most ezen nincs kedvem felhúzni magam, eddig olyan szép volt a nap.

Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!

(#13632) cbmfan


cbmfan
senior tag

te mit csinálnátok azzal az emberrel, aki visszahozza noname eldobható billentyűzetét, azzal a hibával, hogy lekopott a WASD? természetesen pár nap van hátra a garanciából...

Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo

(#13633) mongi válasza cbmfan (#13632) üzenetére


mongi
senior tag

alkoholos fixel rárajzolod a betűket és visszaadod :DDD
amúgy az "ipari" jellegű használatból eredő kopásra sajnos tudtommal amúgy sem terjed ki a garacia sehol. elhajtod, hogy a többi nem kopott meg ugyanúgy, mivel azokat reneltetésszerűen használta ;]

[ Szerkesztve ]

.......................................................................... Gondolj ide amit akarsz.

(#13634) ronson válasza ronson (#13628) üzenetére


ronson
őstag

Mielőtt megbélyegeztek, a nagyker szopat, van vagy 8db instabil lapom ami mindig visszajön teszt ok-val. Nyilván ha rossz, neki is cseréli a gyártó. Nekem csak az a célom, hogy végre cserélve legyen és értékesíteni lehessen.

Köszönöm annak a fórumtársnak, aki viszont alapból mocskos tróger senkiházinak néz. :R

[ Szerkesztve ]

(#13635) szumo válasza cbmfan (#13632) üzenetére


szumo
senior tag

Régen volt egy regiment matricám, ami direkt billemtyűzethez volt, és abból lett pótolva, aztán csókolom. De szerencsére manapság az emberek igénylik a normális billentyűzetet, én meg a logitech-et ajánlom, arról, meg nem kopik le :P

Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!

(#13636) szumo válasza ronson (#13634) üzenetére


szumo
senior tag

Mivel nem írod meg egyből, hogy minek mit miért, ezért ne is számíts jobbra. Most, hogy leírtad azt amivel kezdeni kellett volna, nem tetoválunk semmit a homlokodra, simán bélyegzünk csak meg :))

Hogy sikerült 8 instabil lapot beszerezned?
Nem az érdekel, hogy hozta a futár a nagykerből, vagy hasonló ;]

Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!

(#13637) cbmfan válasza szumo (#13635) üzenetére


cbmfan
senior tag

~3 éve használok két kolinkot. ezekről még nem kopott le :) szóval 24/7ben kellett tolnia jómunkásnak, hogy lekopjon...

Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo

(#13638) bullseye válasza ronson (#13634) üzenetére


bullseye
addikt

Igazán nincs mit! :)
Bár nem alapból történt, hanem hozzászólás alapján. Mellesleg így sem fenékig habostorta az ügy, de akár kezdhetted volna a teljesebb képpel - a félreértések elkerülésére. Ha beírom, hogy "ha van valakinél olcsó heroin, az szóljon", utólag már keményebb megmagyarázni, hogy csak figyelmeztetni akartam őket, hogy mostanában sok az olcsó, de vegyi vackokkal feljavított cucc, ami életveszélyes...

@szumo
de igenis lekopik! Igaz, még nem teljesen, meg vagy 8-9 éve használom a cuccot, de már erősen kopik némelyik billentyű :)

'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%

(#13639) SpeedR válasza cbmfan (#13632) üzenetére


SpeedR
őstag

Nem "Silverline" a "márkájú" volt véletlenül az a billentyűzet? Egy ilyet sikerült 2 hónap alatt elkoptatnom.

[ Szerkesztve ]

(#13640) cbmfan válasza SpeedR (#13639) üzenetére


cbmfan
senior tag

abszolút noname. még a készletre is így lett felvéve :D

Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo

(#13641) cbmfan


cbmfan
senior tag

na mi van, sehol semmi említésre méltó?

telefon. ismét benézték a telszámot, naná, hogy a szervizt hívta. ezt megint kamunak veszitek, pedig nem az...

meghatározhatatlan korú nő. netten látott olyan "izét", amivel számittógépében tud sütit sütni. mondtam, hogy ez nem létezik, és ha thinkgeeken találta, akkor az egy régi áprilisi tréfa volt. természetesen én voltam a szemét, mert nem akarok _segíteni a problémáján_, szól jóskapistának, ez meg az lesz. lesz*rtam...

plusz volt hőmérős ember dvdért, vett ismét egy 10es henger maxellt.

[ Szerkesztve ]

Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo

(#13642) Ygg válasza cbmfan (#13641) üzenetére


Ygg
senior tag

amivel számittógépében tud sütit sütni
:Y :W :F
WTF?

Lehet, hogy csak a cookie beállításokat kellett volna átnézni...
Vagy csak kukihiánya volt...

Bár valami geek verziójú számítógépház kinézetű mikrót láttam én is valami elfajzott honlapon.

De ha találsz számítógépes süti sütőt, hát nekem is kell egy...

:)

Vagy lehet, fogjunk össze, gyártsunk ilyet, itt a piaci rés,
van itt igény és kereslet :).

(#13643) cbmfan válasza Ygg (#13642) üzenetére


cbmfan
senior tag

oké!

megvalósítás hogy lehetne? lényegében kell egy vagy két erősebb fűtőszál, valami amit betolhat közéjük, elejére meg egy kapcsoló. tápellátás necces, 12 voltos ág kevés, usb meg pláne. hőleadásról, szigetelésről inkább ne is beszéljünk...

[ Szerkesztve ]

Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo

(#13644) mongi válasza cbmfan (#13643) üzenetére


mongi
senior tag

Fogsz egy szocreál energiatakarékos, levehetős ajtós,volt NDK-s, mikrót, ráb@szol a tetejére egy félig agyhalott P3-as laptopot, vastagon oda szigszalagozod rá, és átadod a tisztelt sütőgizinek ezekkel a szavakal:
-Íme a legújabb, kompjúterizált, a náza által kifejlesztett mikróvév elvű cookies hottingoló kütyhenmashine! Garantáltan csodálatos lesz vele az élete! Ha akar lájkolhatja a faszbúkon a cookikat, amiket valaha a szájába vett! Minőség (az nincs, de az eladót törvényi okokból - álá önbíráskodás) verhetetlen áron!:DDD

[ Szerkesztve ]

.......................................................................... Gondolj ide amit akarsz.

(#13645) iday válasza cbmfan (#13643) üzenetére


iday
aktív tag

Laptopszervizbe dolgozok.
Mi a zárlatkeresést egy gagyi nem lekapcsolós táppal végezzük.
A 3,3V -os ággal.
Abba van az igazi kakaó. ;]

3dfx & AMD & ATI forever! http://iday.hu

(#13646) mongi válasza mongi (#13644) üzenetére


mongi
senior tag

A home edition változat:


Az office változat rendszere:

Konfigurációs hibás termék (user error!):

Egy igazi megelégedett user:

Amúgy lehet erre gonolt :DDD :

[ Szerkesztve ]

.......................................................................... Gondolj ide amit akarsz.

(#13647) mongi válasza mongi (#13646) üzenetére


mongi
senior tag

Amúgy meg ég a linux is lefagyhat :DDD
Az igazi geekek hűtőin ugyanis linux fut :DDD
Íme: [link]

.......................................................................... Gondolj ide amit akarsz.

(#13648) molnarpeter válasza cbmfan (#13643) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

Puruttyán asszem volt vmi ilyen... :DDD

mp

(#13649) Mercutio_


Mercutio_
félisten

Szakik!

Tápcsatis kérdésemre Szeged és Miskolc jelentkezett, de sajnos nem járok arra mostanság, DE 1 hétig Pécsett leszek, ott esetleg valaki vállal ilyesmit?
Ha igen kérnék egy privátot telószámmal:R

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#13650) stol


stol
addikt

Na.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.