Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hequila
őstag
válasz
sutykuru #11794 üzenetére
A legelső üzletben, ahol dolgoztam, nem volt előleg, bár érdekes módon olyan se nagyon, hogy valaki rendelt, és utána nem vitte el.
A másodikban arra is előleget kértek, ha egy géphez megvolt minden alkatrész, csak össze kellett rakni.
Én először Debrecenben szembesültem ezzel az előleges dologgal 2 éve, kb. 2000Ft-os rendelésre elkértek 500Ft előleget. Nekem nagyon antipatikus a dolog, így nem is szívesen megyek "előleges" helyre.
-
kisi
aktív tag
-
Badman 4ever
őstag
Egyet nem értek: a "mennyit engedsz az árból" típusú szarrágót!
Erről megint a mai eset ugrott be, rendes volt az egyik bontós, amikor mondtam neki, hogy csak 2500 pézike van a 2900 forintos használt Edimax WiFi-re, akkor leengedte az árat. Bár az is közrejátszhatott, hogy más nem nagyon visz el tőlük ilyesmit. -
ati012
őstag
Netes vásárló:
V:Érdekelne a gépet.
E: Szia! Melyik gépemre gondolsz?
V: A PC-re!Kollégával ezen szakadtunk.
-
MR_Joe
senior tag
Én is vidéki lennék eredetileg, most egy multi láncnál dolgozom győrben, hétvégén kezdem az idei harmadik leltáramat (ami nem áll meg 12 órában). "Szerencsés" vagyok, mert nem csak a vevők hülyeségét hallgathatom, hanem egy-egy "okos" főnök is megtalál érdekes dolgokkal. Gondolkodom a visszaváltásra, de hát a szakmámban nem sok hely van..
-
sutykuru
aktív tag
ha már hasonló a téma:
Ki kér x% előleget vagy foglalót?
(a két szó közül melyik van a formra írva) -
danih
veterán
Hehe, ismerős helyzet... Itt a cégnél szintén nekem van a leggyengébb gépem informatikus létemre, de nem érdekel, nem is crysis-ezni kell. Max Flash-ezésnél szokott zavarni a kevés ram.
Ja és engem is megböködne az asszony ha játék miatt akarnék fejleszteni (más miatt meg minek, dolgozni P2-esen is lehet - persze ha nem grafikus vagy)
-
mongi
senior tag
válasz
eziskamu #11791 üzenetére
Peace
, igazad van, de a szövegben fellelt utasítása (a boltosok idönként....) kicsit felhúzott.
Más:
Régebben én is függő voltam, így kerültem a pályára
Most hiába vok boltos (tulaji oldal), ha a saját gépem a legrégebbi/leggyengébb. Már kinőttem az állandó fejlesztgetésbőlAsszony le is csapna, ha nyúlnám a készletet
-
eziskamu
addikt
Ügyvédkedem egy kicsit
.
- Ha nem közölték előre az árváltozás lehetőségét, akkor az a boltos sara.
- Azért a vevő se ... a pénzt. Annyi volt a srácnál amennyit mondtak neki a rendeléskor. Ha pl kollégista akkor a 2k plusz is jelentős, ki kell húzni a hétvégéig valahogy neki is.
- Írta, hogy akinek nem inge. Te közlöd előre az árváltozás lehetőségét, úgyhogy nemingedÉn gyakran úgy mentem számtech boltba, hogy szinte fillérre (de szó szerint apróval mentem
) annyi volt nálam (a kajapénzt is számolva, majd inkább ettem este) amennyiért láttam a neten / megbeszéltem a boltossal az árat. Függő voltam na
, de most már dolgozom, így nincs pénzem venni semmit
-
mongi
senior tag
válasz
Brutális eb #11779 üzenetére
Azért ilyen esetben én nem leb@sztam volna a dolgot, hanem pl. másnap elszaladok és a rendes összeggel kiváltom az addig félrerakott alkatrészt. De ez én vagyok...
Mi pl. felhívjuk a vevőt ha megérkezett a rendelt árú, és közöljük a pontos összeget, igaz megrendeléskor is szólunk, hogy ez a pillanatnyi ára, lehet némi eltérés akár negatív irányba is az áron (ezután nincs gond soha, bár változás is ritka).A "boltosok is lecumizhatnak néha" kifejezésed pedig kimondottan sértő számunkra, akkor cummancson le a pék is, mivel felment a liszt ára és drágább ma a kifli mint tegnap, no meg a benzinkutas is ugye??? -
jFox
addikt
Sziasztok!
Nemrég találtam erre a topicra. Én mondjuk szervizes vagyok, nem boltos de nekem is van ügyfelekkel dolgom (pl. kiszállás). Nekem az a véleményem, hogy az ügyfél az ügyfél, akármilyen hülye is. Azért azt nem felejtsük el, hogy belőlük élünk! Meg kell tanulni felmérni, hogy milyen szinten van az ügyfél és olyan szinten elmagyarázni neki a dolgokat.
Nekem is vannak nehéz pillanataim és én sem szeretem, ha egy akármilyen boltban érezhetően lenéznek a tudatlanságomért. Nem lehet mindenki mindenben profi. (Pl. ezért járok a város másik végén levő vizes boltba.) Az egy másik dolog, ha már eljöttem egy jót röhögnek, vagy azt mondják, hogy "ez mekkora hülye volt!", de amiről nem tudok az nem fáj.
Belátom vannak nehéz esetek, amikor azt hiszi a delikvens, hogy ő ért hozzá, közben meg elég messze jár a tudástól. De ezeket is le lehet kezelni. Amikor ide kerültem még ifjonc koromban, általában rám bízták az ilyen macerás ügyfeleket, mert türelmes voltam, uh. meg kellett tanulnom kezelni őket. Mert - és ebben igaza van a főnökömnek - 1 elvesztett ügyfél az nem 1 hanem sokkal több.Végezetül álljon itt egy történet az én tarsolyomból is:
Adott egy ügyfél.
-Szeretne venni egy IT eszközt.
- Mondjuk hogy xFt.
- De ő a Metróban, Tescóban, stb. 1000Ft-tal olcsóbban látta. Adjuk oda annyiért.
- Mondjuk, hogy sry, de nem tudjuk.
- Megveszi a M, T, stb áruházban. Egy hét múlva jön a telefon, hogy megvette, de kellene segítség beüzemelni.
- Mondjuk, hogy ok. 4500Ft+fa az óradíj.
- De hát, de hát....
- Ha nálunk vette volna a beüzemelés ingyenes.
Többet nem alkudott. -
eziskamu
addikt
1. Nekem néha személyes rendelésnél is elkérték a számom, annyira nem fájt megadnom
2. Fogalmam sincs hogy megy ez más ágakban. Én vagy letisztázom az elején a pontos összeget, vagy pl szerelésnél (monitor) megmondom, hogy mennyit tudok max rákölteni, és ha a szerelés közben úgy látja a szaki, hogy nagyon elszállna a javítás díja a megbeszélttől, mert nagy a gond vele, akkor hagyjuk, és fizetem az alapdíjat/óradíjat. -
stol
addikt
válasz
eziskamu #11782 üzenetére
Bejön/megrendel esetén ez nem járható, ha nem adott számot.
Ezt se értem, hogy más üzletágban az "árváltoztatás joga fennáll" miért elfogadott egy szó nélkül?
Nálunk, meg rablózás van azonnal.Pl. most RAM árak. Hétfői készlet bruttó polcos ára x, de kedden, már a nagyker bruttó ár is magasabb, mint a hétfői készlet bruttó polcos ára.
-
stol
addikt
Cseréljünk egy hétre.....
És vidéki parasztgyerek vagyok és sokszor jobban élvezem a fizikai munkát, mint azt, hogy más faszságait fapofával el kell nézni, mert ha nem beír.
Fűkaszáláson nincs kockázat, ellenben egy 1millás beruházáson, vagy cégvezetésen mintha lenne valami nem?Sokan örülnének, ha ilyen melójuk lenne mint nektek.
Aham...
Melyik részének is?-3éve pihenni se voltam
-1éve nincs hétvégém
-~12órákat dolgozok
-akár vasárnap is felhív bármely fasz, hogy nem megy az emesenje, de ha kimegyek és kérni merek pénzt, akkor lerablóz.Mostanában annyira vadkapitalizmus van a szakmában, hogy egyre jobban elgondolkodok a váltáson.
A vásárlók dilettantizmusáról már ne is beszéljünk. -
stol
addikt
válasz
Már ne haragudj meg, de a kedvesen megválasztott kormányunk, ha elbassza a forint/eu árfolyamot, valamint a nagyker most is kiírta, hogy a megrendelés-szállítás közötti árat SE garantálja, akkor miről is beszélünk?
Csak azért adja oda bukóval az alkatrészt a bolt, hogy faszagyerek legyen?
Gondolkozzunk már el. -
eziskamu
addikt
válasz
SzVSz ez esetben igazad volt. Telószámod nem ismerték? Minimum valahogy értesíthettek volna előre, ha már tényleg nem tudták annyiért hozni. Engem is hívtak fel már, ha a megbeszéltek alapján olyat vagy annyiért nem tudtak hozni, pl jó multkor egy antennát.
-
danih
veterán
Szia!
Nem fogok boltost védeni, de:
azért ne irigyeld őket a 70 ezrükkel, hogy nekik könnyű...
Legtöbb boltost akit ismerek a tulaj is egyben, kockázatot vállal, káeftézik, adózik, még ebben a fos gazdasági szituációban is. Amig az általad emlitett emberke füvet kaszál.
Szerintem pedig az az egyszerű. Semmi felelősség, semmi aspriáció, csak vágjuk a füvet.
Igen, meleg van, na és? Majd letolunk a cimborákkal pár sörit utána.
Bevallom, nehéz pillanataimban én is vágyom egy ilyen meló után.
Mindig van kiút és válhatsz azzá, akivé akarsz. Csak akarni kell.
Falun rengeteg a szegény, de őket ez az életforma kielégiti (még ha a kamerákba mást is mondanak), és ez a lényeg. Kapjuk az idénymelót, a segélyt, nekünk itt jó. -
Poszy
csendes tag
Üdv!
Kérlek engedjétek meg a következő megjegyzést nekem! Nem vitatom, hogy sok a buta és idegesítő ember, no meg az enyveskezű fajta, de úgy gondolom, hogy örülnötök kellene annak is, hogy egyáltalán van munkátok... Sokan örülnének, ha ilyen melójuk lenne mint nektek. Még akkor is, ha mondjuk a fizu nem több 70k-nál. Ismerek olyan embereket akik minimál bérért kaszálják a füvet egész nap, a tűző napon (benzines fűkasza). Sokan, sokkal rosszabb helyzetben vannak, mint ti, és kisebb gondjuk is nagyobb annál, hogy hű meg ha kiborított egy "hülye" vásárló. Minden munkának megvan a buktatója, de ez a topik számomra egy kicsit sznobnak tűnik, mint itt nagyon sok más topik is. Kérlek, ne kövezzetek meg a véleményemért, semmi bajom nincs veletek!
Csak egyszerűen elmondtam a véleményemet.Üdv!
Poszy -
Brutális eb
addikt
Van egy bolt ahol vásárolni szoktam és kb havonta veszek valamit vagy magamnak vagy másnak.Otthagytam már több százezer forintot az évek alatt.(komplett gépek,perifériák,stb.)Multkor rendltem egy pár ramot ami mire megérkezett kiderűlt,hogy drágább 2 rugóval mint amit mondtak.Pont annyi volt nálam mint amennyiért hirdetve volt.Kérdeztem a srácot,hogy nem adná oda kellene a cucc.Válasz:á nem lehet.Jó mondom akkor viszlát.Szóval néha azért a boltosok is lecumizhatnának.Akinek nem inge.....
-
Gyuri27
félisten
válasz
Dorien #11775 üzenetére
Igen csak azokon a dolgokon van haszon. Itt meg lószar van (már elnézést).
Mondok egy példát.
Egyes nagyker: AMD Athlon II X2 240 AM3 2,8GHz BOX nagykerben 11650ft (nettó ár, bruttó 14562,5ft). Mondjuk a nettó árra dobok 1550 forintot. A bruttó kiskerár így 16500ft. A bevételem ugye 1550 forint (nem a nyereség ennyi!). Ebből hova az isten rongyos valagába alkudsz?
Kettes nagyker: 12500ft (nagyker ár, fa nélkül). Harmadik: 12200ft. Sorolhatnám.
Sokan még mindig elvannak varázsolva és azt hiszik, hogy egy-egy terméken 10-20% haszon van. Hát nincs. Ráadásul ezzel az árral 1xxx forintal drágább vagyok mint a legnagyobb pesti kisker, vagy egy népszerű bazáros.
Szóval azt mondom, hogy gondolkozzunk kicsit, ha meg nem látjuk át az egészet ne beszéljünk zöldséget.
Inkább azon kellene gondolkozni egyesek, hogy árulhatják a cuccokat nettó nagykerár környékén. -
-
Dorien
veterán
Szinte minden nagyobb értékű dologból lehet alkudni, ha nagy a kínálat és viszonylag kevés a vevő. Építőanyag, ingatlan, autó, lakberendezés, háztartási készülékek, mobiltelefonok, szórakoztató elektronika, stb. Nyilván egy forgalmas multiban nem a pénztárosnál kell bepróbálkozni, mert az max. a biztonsági őrt fogja hívni, hanem az adott osztály vezetőjével kell beszélni. Neki a közvetlen érdeke, hogy minél előbb pörögjön ki nyereséggel az árukészlet.
-
danih
veterán
Én arra akarok rájönni, hogy miért pont nálatok, számtech-boltosoknál nyomják ezt a szöveget.
Cukrásznál alkud a zserbóból 10 Ft-ot? Gondolom nem.
Patikában megkérdezi, tudnák-e olcsóbban adni a Novorint? Csak nem.
Hát akkor honnan van meg ez a reflex a fejekben, hogy számtech-boltban alkudjanak? (Itt most az árlistás, új hardver boltokról beszélek, bontó az más)
Minden társadalmi jelenség fakad valahonnan... -
danih
veterán
Olvasgatom a totyikot 2009 elejétől kb., sírok, nevetek. Szeretnék boltos lenni, kíváncsi vagyok meddig bírnám
Egyet nem értek: a "mennyit engedsz az árból" típusú szarrágót! Az ilyen a hentestől is megkérdezi, hogy mennyit enged a csirkecombból? Eljátssza ezt, mondjuk egy mozipénztárban, teszkóban vagy a nevagyokhülye márktban?
WTF komolyan. -
stol
addikt
válasz
TheReMiXeR #11755 üzenetére
Melyik város volt ez?
-
danih
veterán
válasz
eziskamu #11761 üzenetére
Jó, nem unatkoztatok, mert nem volt utána a sorban másik vendég (remélem)...
Én konkrétan arról beszélek, hogy vannak várakozók, a pultnál pedig heves Nod32 vs Kaspersky vita folyik (jobb esetben - rosszabban Inter vs Barca vagy nem tudom mi).
Ez veri ki nálam a biztosítékot. -
ati012
őstag
Egyre több vevő jön be azért hogy végignézze a gépeket, komoly vevőnek mondja magát és amikor kiválasztja akkor benyögi: 1-2 hó múlva elviszem...
-
danih
veterán
Respect a türelmes boltosoknak...
Ti hogy kezelitek azokat a szitukat, amikor az ember bejön "Egy kérdésem volna..." szöveggel, vagy vesz valami bizbaszt (cd-t, kábelt) és nekiáll mesélni a kedvenc programjairól, vagy hogy netbookot is venne, a lányának valami rózsaszín van, meg hogy Bodri kutyust elfelejtette megetetni, és hasonló ráérős baromságok ...
Engem ez vásárlóként kurvára bosszant (legtöbbször számtech-üzletben és patikákban találkozom ezzel a jelenséggel). Ilyenkor, hogy ha szólok, hogy elnézést, VÁSÁROLNÉK, fél perc az egész, utána folytathatják, az még hagyján, hogy a delikvens mogorván rámnéz, de ha az eladó is ezt teszi, akkor rögtön köszönök is el, trécseljetek, megveszem a cuccost máshol (az ár nálam - persze ésszerű keretk között - másodlagos, megveszem inkább egy vásárló-központúbb helyen). -
mongi
senior tag
válasz
ati012 #11756 üzenetére
Egy le nem adott "Maonika Só" :
Há válámit dógozni ke' gecc, me má nem kápjouk a segít Máónika! Válámit mög kell ádni á purgyénák ámive' jácchat míg mi á rezeskábelt vágdáljuk meg ígetjük, ugyen. Ápránkínt megván a dzsukel comjúter, oszt mehet a purgyé aá májvípre, meg á fácebókra -
ati012
őstag
válasz
TheReMiXeR #11755 üzenetére
Sokat eszik a BMW...
-
TheReMiXeR
senior tag
F I G Y E L E M
Tegnap köbö 17:20 körül bejött 3 dzsuker a boltba. 2 luvnya meg egy sávó.
Kolléga ajtóban cigizett... közben sasolta a sávót. Sávó látta, hogy ott nem megy a biznisz arrébb ment. Közben a 2 luvnya billentyűket akart nézegetni, azaz azzal akartak lefoglalni.
1perc után a sávó már mögém került és levett a polcról egy kis dobozkát amiben egy ájemdé proci helyezkedett el. Simán leemelte a polcról, csak ráb@szott, mert láttam. Nálunk eleve tükrösek a polcok, azaz ha szembe nézem a szekrényt akkor látom magam és ami mögöttem vanNa, ezt nem tudta a sávó. Ráordítottam, hogy ezt kérem vissza és ki lehet fáradni.
A 2 luvnya meg folytatta a billentyűs erekciójukat, gondolom azt hitték, hogy nem vágtam le, hogy a sávó nem lopni akart hanem csak nézelődni. Köbö 2 hónapja 3 sávó próbálkozott hasonló sikerrel. Ha a mostani esetnél nem lett volna mellettem a 3,5éves kislányom, akkor valszeg hevesebben intézem el őket.Tartom valószínűnek, hogy ezek szakosodtak számtech boltokra is, tehát várható, hogy a környék boltjaiban próbálkoznak majd még. Egy hosszú hajú fiatal luvnya 20-22 éves, egy rövidre nyírt (mint a sitten) idősebb köbö 40es luvnya és egy zord arcú 30as sávó. Természetesen nem szakadtan, aránylag jól öltözötten, hogy ne nézzük ki őket azonnal a boltból. Tehát nálam a billentyűs mesét akarták eljátszani.
-
Ygg
senior tag
válasz
eziskamu #11748 üzenetére
Múltkor iMachez adtam el Win7-et.
Pár driverrel kellett csak játszani, és megy.
Meg azt hiszem, valami spéci Apple kiegészítő nem jött össze egyedül, amúgy teljesen fasza.Ugyanúgy már MACOSX-et is rá lehet hegeszteni Intel PC-re némi BIOS monyákolással, hogy azt lássa az alma, amit szeretne, aztán utána megy.
-
eziskamu
addikt
válasz
Rootkiskacsa #11745 üzenetére
Az Intel alapúakon (már legalább 3-4 éve mindegyik az) fut az XP! És nem emulátorral!
Egy Bootcamp nevű progi tudja partícionálni és talán a bootoláshoz a BIOS-t emulálni (de a mélyebb működését én sem ismerem) . Lényegében a BIOS és a (picit) másabb beviteli eszközök kivételével PC alapú az összes Mac.
A BIOS hívásokat meg főleg csak a bootoláskor használja a legtöbb mai operációs rendszer, utánna már a drivereken keresztül buzergál mindent. -
mongi
senior tag
válasz
Rootkiskacsa #11745 üzenetére
Csak hogy le ne maradj a számítástechnika villámgyors sodorvonalából
Újabb kínai MacBook Air másolat
[link] -
Rootkiskacsa
tag
Piac nap van.
Eddig 2 vásárló volt "almás laptoppal" hogy most vette a piacon, meg tudnám-e nézni hogy jó-e. De adapter is kéne hozzá, mert azt nem adtak.
Én szemrevételeztem, körbeforgattam, majd visszaadtam, hogy töltőt én sem tudok hozzá adni. Semmi jelzés nincs rajta hogy egyáltalán hány voltot enne szegény lapos. Meg különben sem értek hozzá, mert még egyszer nem járt a kezemben mac.
Mikor közöltem velük hogy ezen nem fog futni az xp, akkor döbbentek rá milyen jó vásárt csináltak. -
ati012
őstag
Nem akarok off lenni, de még is az leszek:
Valakit érdekel-e egy kisebb raktárkészlet?
Privibe lehet érdeklődniDe hogy on is legyek:
"Nem tudnál kölcsön adni egy XP CD-t?" -
mongi
senior tag
válasz
MR_Joe #11737 üzenetére
Az MSI cr610-es nagyon fogyott mostanában, jó kis gép az árához képest
Meg persze az is igaz rá , hogy egy majdnem klasszikus zenekart idézve:
Aljas Kúszóbab : Bringakirály [link]
"Metró bringa, Teszkó bringa, meg is kaptam karácsonyra.
Csillog-villlog kint a téren, parasztvakító neonfényben..." -
MR_Joe
senior tag
válasz
bullseye #11738 üzenetére
Akár
A lényeg, hogy csoda megfogalmazásokat tudnak előadni a kedvencs vásárlók.
Az egyik "kedvencem tegnapról". Patront kért a KV, mutattam az eredeti HP, meg a saját márkás utángyártottat. Nézegeti ez utóbbit, majd megkérdi :
-És akkor ez jó az én gépembe?
-Persze- mondom - ugyanúgy működni fog vele a gép mint az eredetivel.
Ezután jött a csodakérdés:
- akkor ez most eredeti?
Na mondom magamban : f@ß@... egy újabb gyorsreagálású... elmondtam neki mégegyszer, hogy nem, ez utángyártott, egy másik cég gyártja, nem a fent említett..
-Akkor ez ilyen használt patron amit megtöltöttek? - arcom torzulni kezdett, de ismétlés a tudás anyja : -ez új, használatlan patron, csak egy másik cég gyártja.
-De akkor ez milyen nyomtatóba való?
Elmagyaráztam neki mégegyszer, de szerintem nem fogta fel, de azért elvitte. Fizetésnél még megkérdezte:
-Ha mégsem az én gépembe való, akkor visszahozhatom? - sokatmondó pillantás a kasszás felé, Ő eldarálta a betanult egyenszöveget én meg elviharzottam a helyszínről lenyugodni... -
-
MR_Joe
senior tag
Ez kb olyan mint amikor bejönnek hozzánk, hogy "négy gigabájtos nótbukot kérek".
-
ati012
őstag
Ma este 8 felei hívás:
Adott egy tajték paraszt nő, aki a házon kívülről telefonált, mert nincs bent térerő ezért az udvarról kiabált a gyerekének hogy diktálják már. Érdekelte egy pc. Eddig remek, van rengeteg fajta gépünk, megkértem hogy mondja már el ugyan mi is van benne vagy egy típust mondjon. Hát ööö típust nem lát a hirdetésben (pedig mindig ki van írva) de mondja mi van benne: 18 GHz-s pofessóó, 56 gega ram meg 40es vinyó, meg vmi nemértettem kristálytisztán valami. Ez a gépünk perpill elvan fogyva (nem fárasztom magam hogy kijavítsam) de van ez ELKEZDEM SOROLNI; a közepén pedig észrevettem hogy megszakadt a kapcsolat. Gondolom be ment a házba... -
mongi
senior tag
Jó reggelt kollégák!
Cigit 2 éve letettem, de itt is fogyna -
ati012
őstag
Mai best: "pisziáros végéját cserész arra az ágépéjsre?"
A cigi erre fele is fogy. Pár év múlva nem lesz tüdőm...
-
bullseye
addikt
na én az ilyet nem bírom elviselni. ő kitalálja mi hogy működik, Te mit tehetnél, és ha nem, akkor megsértődik. Ilyenkor szoktam kissé emelt hangon elmagyarázni, hogy pl. a telepítés meg a jelszó nem ugyanaz, és azt csak egy ember ismeri, szopassák azt, tőlem meg kérjenek bocsánatot. qrvára nem érdekel, hogy hány évesek, az nem jogosítja fel őket a bunkóságra.
hozzátartozik, hogy hozzánk mostság úgy szoknak betelefonálni (persze amúgy is felfoghatatlanul bonyolult problémával, + saját szavakkal előadva cifrázva), hogy közlik a korukat, mintha az mentség lenne (mintha kellene mentség...) hogy nem értenek hozzá
-
MR_Joe
senior tag
válasz
TheReMiXeR #11726 üzenetére
Hja.. az
Komolyan mondom forgott a gyomrom tőle. Mikor elment egyszer a számtech pulttól kínomban ablaktisztítót spricceltem a levegőbe. Röhögtek a kollegák.
-
MR_Joe
senior tag
Jónagyot. Mai csoda. Jóember betipeg bótba, "igényes" öltözékben... félszakadt gatya, terepszínű póló. Odamentem azért hozzá, hogy mi a helyzet mégis. Másfél méterről már észleltem, hogy nem csak a pólója terep... a szaga is. Frankón csípte a szememet. Na kis "beszélgetés" után kitalálta, hogy netbookot akar venni és válogat...lézengett fél órát az üzletben, aztán visszatalált hozzám. Kiválasztott egy Ánusz epécét mintadarab volt csak, már előre leértékelve. Összecsomagoltam miközben a hányingerrel küzdöttem. Garjegy kitölt, kifizeti elviszi. Öröm é bódottá. Még negyed óra elteltével is terjengett a szaga az üzletben. Cirka negyven perccel később újra megjelent az üzletben
-Hát ez celeronos nem atomos. Nekem atomos kellene, kicserélhetnénk? - jéé... ki volt írva a táblára mellette, kb 10 percen keresztül azt olvasgatta.. hogy a francba nem látta? de persze kicseréltük. Kiválasztott egy újabb mintát, ezért azt elcsomagoltuk neki, asus visszavesz, helyreállítólemez lefuttat, merthát az a 40 perc elég volt hogy pár törött progit feltoljon rá. A kasszánál sztornózás, új számla, pár perc öklendezés, majd újra öröm é bódottá, eltávozott az atomos géppel, mi meg örültünk, hogy kapunk levegőt. Valami megérzésnél fogva már nem dobtuk ki a gép leírását és címkéit szerencsére... újabb 40 perc után visszajött: -Hát ez mégsenem jó, mert kicsi a fényereje. Cseréljük vissza... - ekkor én a kollegákra hagytam az embert. Előző minta újraelcsomagolás, atomos gép rendszervisszaállítás, polcra kitesz. Újabb sztornó és számlázás miközben kolleginák a kassza mögött már sorvadoztak. Az üzletben újabb negyed óráig nem lehetett megmaradni, de öröm é bódottá. A bácsi azóta még nem jött vissza, de tuti a fejébe húzom a netbookot, ha visszatalálna és levásároltatom az árát némi tisztítószerre. Ráférne.
Komoly mi? -
ML320
senior tag
válasz
TheReMiXeR #11720 üzenetére
KV-ra első körben magamban "Kedves Vevő"-t fordítottam. Persze a kedves szó hangsúllyal...
És még aranyos is voltam, mert nem "köcsög vevő"-t gondoltamMa valahogy belehúztak a srácok nálunk... 2 laptop, 4 gép az utolsó napokra... Hama hama mindent ... Kell is az a statisztikának. Túl sokat cigizünk mostanság
-
Zolás
addikt
válasz
TheReMiXeR #11720 üzenetére
Majd meglepődsz amikor beviszi a gépét és egy komplett C64 van begyömöszölve az AGP-slotba
: Kicsit fura képet ad tudsz segiteni?
-
TheReMiXeR
senior tag
KV2 : Árlistát kérnék (mert viszem a konkurenciának, mert a neten is fönt van de mind1)
én : sajnos csak a neten van árlistánk (a nagy f@szomat adok neked 6 oldalas árlistát hetente 1-2x, mindezt már legalább 10éve, hogy ne vegyél semmit és hogy a konkurenciának elvigyed)
KV2 : majd maguk is úgy járnak mint XY bolt, 30%-os visszaesésük lesz
én : már 50%-nál járunk de ennek semmi köze annak, hogy nincs árlistánk (mondom van, de neki nem adok soha többet)
KV2 : (téma váltás) vettem egy brádör szkanös nyomtatót és maga el sem tudja képzelni, hogy az milyen jó (gondolom a teszkóban sikerült hozzájutnia...) és a szkenner az milyen fantasztikus (itt még részletezte, hogy mi is az a szkenner)
én : aha (lesem az eget)
KV2 : az egér kakiból sztálin fejet lehet nagyítani, annyira jó ez a szkenner és milyen jól nyomtat...
én : aha (lesem az eget)
KV2 : na majd meglátja mennyire vissza fog esni a forgalmuk
én : hm, lehet, de eddig idén csak Ön szeretett volna árlistát kérni (itt kamuztam egy kicsit, mert legalább még vagy hárman akartak idén árlistát) és mivel az Ön vásárlása még soha nem érte el a 0,00000001%-ot ezért nem vagyunk megijedve.
KV2 : viszlát
én : rágyújtottamKV2-őt a múltkor már kolléga próbálta megsérteni, de nem jött össze. Akkor szerette volna azt bizonyítani, hogy egy C64-nek sokkal jobb a grafikája mint egy mai Geforce kártya, mert bizony ő rákötötte a tévére és qrvajó a képe a komodorjának...
Kolléga erre az infóra csak annyit tudott tenni, hogy fölállt és ott hagyta emberünket a pultnál...Egyébként meg, hál'istennek sok hülye nincs, vagyis újdonságot nem tudok írni, de azért zajlik az élet. A sok fog röntgenes beutalóssal nem akarlak benneteket untatni.
Mondjuk tegnaptól már pecsételjük a a beutalókat. van "kiadva" pecsétünk és nyomunk rá egyet, majd átküldjük az illetőt a fogászati kellékes boltba, ami mellettünk van, lób@szó táblákkal meghírdetve... Az a legjobb, mikor kivárják a sorukat, és a pendrájv, tintapatron vásárlások után rákérdeznek a fog röntgenre... NOKOMENTNa jó hétvégét és erősődő bevételeket! (ne csak áremeléseket
)
ui: KV2 = komoly vevő kettő (ebből nekünk van legalább 10)
-
mongi
senior tag
válasz
ati012 #11715 üzenetére
ati012:
Érdekes eset:
Idős nyugdíjas házaspár bejön a boltba:
- Fiatal ember! Ön volt a lányunknál a számítógépet szerelni ugye?
- Igen én voltam.
- Akkor mondja meg mi a skype jelszó, mert mostanában elkezdte kérni, de mi nem tudjuk azt sem hogy mi az, így nem tudunk vele beszélni ( Svájcban dolgozik a lányuk, az unoka telepítette a skype-ot, persze nem írta fel nagyinak ).
- Sajnos én nem tudom megmondani, nem én telepítettem, talán az unoka, esetleg a lányuktól kérdezzék meg.
- De maga biztos meg tudja csinálni. A múltkor is megcsinálta a gépet!
- Én nem tudom megoldani a hiányzó kódot, maximum új skype fiókot tudok csinálni.
- Nem jó ez így, hát milyen szakember az ilyen! Biztos nincs kedve velünk foglalkozni.
-
Ezek után dohogva kimentek a boltból. -
DeltaPower
addikt
eléggé offolódunk
-
szumo
senior tag
válasz
ati012 #11707 üzenetére
Én még annyit megtennék, hogy egy 80GB-os vinyóra megpróbálnám a telepítést, tudva azt, hogy a benne lévő eszköz jó. Lehet, hogy a boot sectora, vagy amit a win csinál saját partitciót sectora instabil.
Ha nem megy, akkor hirtelen passzolom. Rossz lapot választott, csereberélje el valami másra.
Procin nics aktiválva semmi gondolom? +mag vagy +l3 ? -
ati012
őstag
Kisi: kontakt hiba és fesz. ingadozás nincs.
250W-os Delta táppal (3,6 GHz-s Prescottot is vitte anno) és 400W-os FSP-vel is próbáltam.Mongi: 1 x 2 GB RAM-mal is ugyan ez a dolog.
Egyébként XP és Vista gond nélkül felmegy rá, most is ilyenről írok.
Kezdem azt hinni hogy a lap nem szereti a win7-et...
-
kisi
aktív tag
válasz
ati012 #11702 üzenetére
kábelek (lötyögő, kontaktos)
táp teljesítménye elég?
fesz. értékek?Ha eszembe jut, kattintok majd egyet egy csuda tápról, amelyiknek a ventillátor szabályzó áramkörét hőlégfúvóval, zsugorcsővel gyógyítotték rá a hűtőbordára, de úgy, hogy az összes kondi burkolata, vezetékek, stb szenesre égett. (A táp ment, de a venti alapot pörgött mindíg)
(inics valakinek elfekvőben egy pár billentyűzetmatricája?(elég lenne az ékezetes
) Állandóan félreütöm az ékezeteket..)
Adnék érte egy marék sata kábelt, vagy pár üveg jóféle seritalt -
ati012
őstag
ECS 690VM
AMD 4450
4 x 512 MB RAM
750 GB HDD
DVD-RWTermészetesen nincs túlhúzva
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.