- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
SityiSXT
őstag
válasz
TheReMiXeR #22376 üzenetére
Ozonviz elotti HP 1705-osok. Boven csereerettek mar, 2005-os evjaratuak.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
TheReMiXeR #21892 üzenetére
Egy újabb hozzá nemértő megkérdezte az árát. 50.000 Forintot kér ezért a ritka AMD P4-es gépért.
-
Mici80
tag
válasz
TheReMiXeR #50 üzenetére
.
-
válasz
TheReMiXeR #21629 üzenetére
Bár én nem vagyok boltos, személy szerint örülök neki, hogy létrehoztad ezt a topikot, jókat szórakoztam. Szóval viszlát, és kösz a halakat!
-
Armahun
addikt
válasz
TheReMiXeR #21632 üzenetére
Esküvői fotósok memoárjai, azaz mikor kiborulunk ...
-
ati012
őstag
válasz
TheReMiXeR #21642 üzenetére
...és tényleg nem.
-
Jazzos
őstag
válasz
TheReMiXeR #21640 üzenetére
Nem neked lenne jó, nekem.
-
Jazzos
őstag
válasz
50e ft napi forgalom... de jó is lenne...
-
cbmfan
senior tag
válasz
röviden és tömören: szevasz!
viszont találtam egy érdekességet: egy hamisított Slot1-es Pentium 2 procit. felirat szerint 400 MHz-es SL2SG sspec-el, valójában ilyen nem létezik. elvileg 266 MHz-es, 66 helyett 100 MHz FSB-n hajtva kis átdrótozással, ami résen látszik is:
(nem beszólni, máshogy nem látszik)
némi google turkálás után annyit találtam, hogy ugyanezzel a kóddal kitolták 350 és 450 MHz-es procikat is.
találkoztatok már ilyennel? kell valakinek?
-
Zolás
addikt
válasz
Egyszerű kis lazaság....
Nyiss számtekboltot, pár ecédéeles kollégával -
Ygg
senior tag
válasz
Ez esetben gratulálok
.
-
MR_Joe
senior tag
válasz
Gratu? Részvétem? Nem tudom mi a megfelelő kifejezés ide
-
gozso
őstag
válasz
hogyan tovább?
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
TheReMiXeR #21358 üzenetére
Nekik azért ruhát még adhatnál
-
szumo
senior tag
válasz
TheReMiXeR #21348 üzenetére
Régen de tényleg régen, nagyon sokszor volt az, hogy ha 10 alaplapot vásároltunk, egy 11. ingyen volt.
Meg hasonlók. Aztán, amikor a kombi hátulja csurig volt pakolva hétről hétre, akkor már nem kellett 10 darabot venni, adtak olyan kedvezményt, hogy a haszonkulccsal együtt is olcsóbbak voltunk mindenkinél.Haj régi szép idők.
-
Jazzos
őstag
válasz
TheReMiXeR #21348 üzenetére
Azóta is ez van.
-
Beri
addikt
válasz
TheReMiXeR #21328 üzenetére
Mert home premium. Ilyenkor ápgrédelni kell legalább próra, azzal 192 gigáig jó vagy.
-
törölt tag
válasz
TheReMiXeR #21328 üzenetére
Speciális rendszerindításnál nézd meg mennyi memó van beállítva, illetve próbáld meg beállítani 32 GB-ra.
-
PeeterssoN
őstag
válasz
TheReMiXeR #21005 üzenetére
Bukik rád!
-
sasa311
veterán
válasz
TheReMiXeR #20682 üzenetére
Kössön rá egy komolyabb antennát és menni fog
-
BlacKSouL
addikt
válasz
TheReMiXeR #20659 üzenetére
-
Hequila
őstag
válasz
Socket 7... Tanulj!
-
törölt tag
válasz
Az enyém is tudja!
Intel processzor van benne, és AMD videókártya... -
cbmfan
senior tag
válasz
TheReMiXeR #20586 üzenetére
:nyasgem:
-
Pacák
senior tag
válasz
TheReMiXeR #20395 üzenetére
Békéscsabától Sopronig ezen röhögünk.
Ó bazz, akkor most a kétmagos lapos beszopott 2x300MHz -en egy rakat férget. Az asztaliról meg rögvest gépelni sem fogok már tudni...
-
cbmfan
senior tag
válasz
olvasás után elhagyta számat egy "óóóóóó, bazd meg"...
ez egy gyönyörű beszólás volt! ahogy más kiadja blogját könyv formában, megtehetnénk mi is a topikkal. bestseller lenne az tuti
-
joecontra
addikt
válasz
Üdv,
J -
adax01
tag
válasz
Padlót fogtam a röhögéstöl.
-
LÁZ
addikt
válasz
-
Ironsides
tag
válasz
Milyen igaz!
Le is cserélem az enyémet is! -
Ygg
senior tag
válasz
TheReMiXeR #20362 üzenetére
Na, ez már jó felhozatal
.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
"Mennyi???" Vonyított fel... "annyiért új gépet veszek!!!"
Bázz.
-
sasa311
veterán
válasz
ma kiadtam egy 420ezres gépes árajánlatot, mondom ez úgy se kell majd... 1 óra múlva jött a megrendelés...
Oszt előleget adtak?
-
ati012
őstag
válasz
TheReMiXeR #20172 üzenetére
Ez egy automatizált számítógép doboz, amelyben készen konfigurált, működő alkalmazások vannak. A doboz helyszíni telepítése a hálózati csatlakozók bedugásával történik. A dobozban található szolgáltatásokat igény szerint lehet aktiválni. A dobozon kezelő szervek nincsenek, az aktivált szolgáltatásokhoz a közös hálózatba kapcsolt számítógépekről lehet hozzáférni.
Ez nekem így sok
-
törölt tag
válasz
TheReMiXeR #20164 üzenetére
Na meg ott, ahol bratyiban vannak az önkormányzat megfelelő emberével
-
Balinov
titán
válasz
TheReMiXeR #20147 üzenetére
megoldottak, ez teny
Otvos Csopi fele filmekben is (akkori) komoly autokkal rohangaltak
-
Balinov
titán
válasz
TheReMiXeR #20143 üzenetére
azert abban az idoben leakasztani egy jetski-t a reklamhoz nem lehetett egy setagalopp
-
r4z
nagyúr
válasz
TheReMiXeR #20127 üzenetére
Véletlenül nem egy érdi infótanárról van szó?
Ő mond olyan baromságokat időnként, hogy a fejem verem a billentyűzetembe... Kérdezte anno valaki, hogy lehet-e órán linuxot használni. A válasz valami ilyesmi volt:
"Hát, végülis lehet, bár igazából felesleges, mert a linux meg a windows vezetői megegyeztek abban nemrég, hogy közelíteni fogják egymáshoz a két rendszert, hogy minden program fusson minden operációs rendszeren."
Nem tudtam, hogy sírjak, vagy nevessek... -
Jazzos
őstag
válasz
Kollégám a hülyéket úgy koptatja le, hogy amikor mesél és véletlenül szünetet tart két mondat között a delikvens, közbeszúr kb. ennyit: "Hát ez remek. És én miben tudok segíteni?".
-
cbmfan
senior tag
válasz
szép... nála csak ő durvább.
775 és hasonló foglalatok. borda levétel után rendszeresen letörök minimum egy pöcköt. jól bevált nálam a csavar+alátét+anya kombó. sokkal jobban tart, és még jobban is néz ki
talán toltam már be képet róla topikba valamikor.
egyébként az a nagy réz borda honnan van?
-
adax01
tag
válasz
TheReMiXeR #20123 üzenetére
Ohh ezt a dumát ez már fáj!
Há szétröhögtem rajta az agyamat még ekkora marhát meg dumát .
Hogy bírtad elviselni ? -
opr
nagyúr
válasz
TheReMiXeR #20123 üzenetére
Ilyenkor hogy bírjátok ezt ki fapofával?
Szerintem tőlem max egy 30mp-es arcrángás utáni visszatarthatatlan felnyerítés-típusú röhögés telne ki.(pillanatnyilag is hülyének vagoyk nézve, hogy mit röhögök itt magamban
)
-
cbmfan
senior tag
válasz
TheReMiXeR #19157 üzenetére
akkor én nem vagyok az, mert sosem voltam részeg?
(ex-)főnök végleg lehúzta rolót. bukott karácsonyi akciózáson egy keveset...
-
Balinov
titán
válasz
TheReMiXeR #19157 üzenetére
az megvolt, pipa, nem is pipa, egy egesz pipabolt
KillHates: azert a friccek sem sámlik...2eve Mallorcan lattam, hogy azok is legalabb ennyire elengedik a menest..
-
ati012
őstag
válasz
TheReMiXeR #16680 üzenetére
Pedig az "omladék"-ban van kihívás, ami néha nem árt.
-
ati012
őstag
válasz
TheReMiXeR #16678 üzenetére
Ezek a gépek arany bányák.
Felpöccösíted a lehető legjobb cuccokat bele rakod azaz kb +256MB SD meg egy nagyobb procc. Újra telepítés. Ez már 4-5ezer Ft.Elviszi, spanolsz vele. Meg megemlíted hogy van nííígyes gép 12.000 Ft-ért.
2 nap múlva vissza megy megvenni a p4-est, mert alapjába véve nem lesz internetképes a régi gép.Egyébként miért csak új termékeket forgalmaztok?
-
stol
addikt
válasz
TheReMiXeR #16336 üzenetére
Nem vagyok MAC ellenes, de fából vaskarikát nem lehet.
Nem fogok Suzukiból nekiállni otthon Maseratit hegeszteni
Menetteljesítmény akár elérhető, de azé' még se olyan, mégse eredeti. -
stol
addikt
válasz
TheReMiXeR #16291 üzenetére
Me' éveken át vadássza a már elavult konfigok, ami hw supported az OSX-éhez.
Nincs lé MAC-ra, így PC-ből barkácsol OSX kompatibilis gépet, a boltosok legangyobb örömére, amikoris mindenhol eltölt 0HUF vásárlással napi 1-3h közötti időtartamot 3 hónapon át
És mindennap megkérdi, hogy van-e xy LGA775-ös lap és xy NV VGA, ami már tavaly is 1,5éve kifutott volt.
Hiába mondod neki, hogy soha nem is lesz, rosszabb, mint ha a falnak beszélnél, mert a fal meghallgat, de ez nem. Másnap is bejön, megkérdi ugyanazt. -
^Clown
addikt
válasz
TheReMiXeR #15643 üzenetére
És jó fejek voltatok az öreggel?
-
cbmfan
senior tag
válasz
TheReMiXeR #15393 üzenetére
mi is eléggé forgalmas helyen vagyunk, viszonylag nagy méretű táblával, matricával kirakaton. ráadás kirakott tábla járdára "gyere be b*zmeg, mer' karácsonyi akcijó van!!44negynegy"... mégse jön a nép. bár zárás előtt 10 perccel eladtam egy 100ks konfigot, holnap jönnek érte. ezen van kemény ~7k haszon, amiből lejön minden költség...
-
santaclaus
csendes tag
válasz
TheReMiXeR #15355 üzenetére
Van benne nagy igazság. Csak ahol a lényeg "minné ócóbb" ott nincs pénz szünetmentesre (Az első problémáig mikor a főnök/tulaj privát fotói el nem mennek). Normális helyen megveszik - szerencsére.
-
tserrof77
őstag
válasz
TheReMiXeR #15343 üzenetére
Überellek!
Középkorú fószer bejön:
- Elemet árulnak?
- Hát, csak tölthető akkuk vannak, ceruza és mini ceruza méretben.
- Ebbe kéne... - és elővesz egy autó táviránytót.
-- Javaslok órás vagy egyéb üzletet...
-
szumo
senior tag
válasz
TheReMiXeR #14318 üzenetére
Az otthoni gépemen vannak elmentve a könyvjelzők.
De nem határ mentiek, hanem webshopok, de eddig mindegyikben olyan olcsó árak voltak, hogy még futár/posta kifizetésével is bőven megérte.
Példaképpen: Idehaza 8 spec pickup csavar 800HUF mi rendeltünk 10db ot, aminek darabja 0,1 euro. Tehát nem egész 300HUF a 10db. De egy csomó mindent rendeltünk, 4700 pár forintot fizettünk, és azt néztük, hogy idehaza 10-12 be is benne lett volna. -
qfm
őstag
válasz
TheReMiXeR #14270 üzenetére
Ha leírod a véleményed ide: [link] az aktuális témáról, garantáltan megkapod a nyakadba az embert aki leugat.
Ja, és egy vevőről van szó
-
cbmfan
senior tag
válasz
TheReMiXeR #14223 üzenetére
bármit, ami alkoholmentes, és van némi gyümölcstartalma.
-
cbmfan
senior tag
válasz
TheReMiXeR #14219 üzenetére
ez Te vagy. viszont nem elég vastag a pénztárcám ahhoz, hogy duplaanyit adjak ki azért, mert csicsásan néz ki a ház. én nem a kinézetre megyek, nekem tökéletesen megfelel a ~6 éves egyszínű fekete Cooler Master házam, hisz az a lényeg, ami benne van, nem a csilivili külső és az alma logo.
-
bullseye
addikt
válasz
TheReMiXeR #14214 üzenetére
pedig engem érdekelne, főleg az, hogy hol
-
Gyuri27
félisten
válasz
TheReMiXeR #14211 üzenetére
Apple Apple iMac 27" Core i5 3,1GHz
Intel Core i5, 4GB, 1333MHz, WLAN, Gigabit, 2 ch, 1000GB, ATI Radeon HD 6970, 4xUSB, Firewire, Kártyaolvasó, Billentyűzet, Egér, White, Mac OS X Snow Leopard, Optikai meghajtó, Bluetooth, Webcam
Gyártói cikkszám: Z0M7000VU/MG
451k nagyker áron + faJó, hogy lehet kapni.
Apple iMac 27"
Intel Core i3, 4GB, 1333MHz, WLAN, Gigabit, 2 ch, 1000GB, ATI Radeon HD 5670, 4xUSB, Firewire, Kártyaolvasó, White, Mac OS X Snow Leopard, Optikai meghajtó, Bluetooth 2.1 + EDR, Webcam
Gyártói cikkszám: Z0JN00098/MG336k + fa
Apple iMac 27"
Intel Core i5, 4GB, 1333MHz, WLAN, Gigabit, 2 ch, 1000GB, ATI Radeon HD 6770, 4xUSB, Firewire, Kártyaolvasó, Billentyűzet, Egér, White, Mac OS X Snow Leopard, Optikai meghajtó, Bluetooth, Webcam
Gyártói cikkszám: Z0M6000B0/MG388k + fa
-
Ygg
senior tag
válasz
TheReMiXeR #14211 üzenetére
Az mindig úgy van.
A legbunkóbbnak, akinél még örülnél is, hogy nem jön össze, ott bezzeg egyből klappol minden.
Amikor meg jót szeretnél tenni...na ott besz*psz... -
Ygg
senior tag
válasz
TheReMiXeR #14207 üzenetére
Keresni kell egy szabolcsi zöldséges ismerőst, hátha jobban jársz vele
.
Elnézést a hülye poénért.
-
gabyka
aktív tag
válasz
TheReMiXeR #14177 üzenetére
-
tserrof77
őstag
válasz
TheReMiXeR #14177 üzenetére
Inkább porcukorba tunkold
-
gabyka
aktív tag
válasz
TheReMiXeR #14173 üzenetére
Szóval Te már kóstóltad
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
TheReMiXeR #14171 üzenetére
Ne inkább purhabot?
-
bullseye
addikt
válasz
TheReMiXeR #14169 üzenetére
azt nem, de billentyűzettisztító sűríett levegőt, mint fogkőtisztító kézifegyver csak 9999 Ft...
-
lalimano
tag
válasz
TheReMiXeR #14166 üzenetére
Vegyetek fel egy külön embert, akinek csak az a feladata, hogy kiáll a számtechbolt ajtajába, és egész nap azt kiabálja, hogy: "Nem fogorvos, nem Mobilbolt, nem WC, nem kocsma!! Ez számtekbóót!"
-
KPistike
aktív tag
válasz
TheReMiXeR #14161 üzenetére
Emellett régebbi postokat visszaolvasva kiderül, hogy Nektek a topic indulása óta napi rendszerességgel volt betérő "ügyfeletek", aki bent sem jött rá, hogy ez nem a pékség ...
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
TheReMiXeR #14158 üzenetére
Szerintem ez egyáltalán nem volt vicces.
Szerintem. -
szumo
senior tag
válasz
TheReMiXeR #14114 üzenetére
Az én gépemben még van egy, de az alaplapomon már nincs hozzá csatlakozó.
Tegnap egész nap árajánlatot csináltam, ma folyt köv.
Remélem lesz is belőle valami. Nem, nem vérpistikéknek, mielőtt valaki arra gondolna, hogy abba energiát vagyok hajlandó fektetni.
-
eziskamu
addikt
válasz
TheReMiXeR #14114 üzenetére
Hogy akcióztátok? Mennyiért adtátok?
-
szumo
senior tag
válasz
TheReMiXeR #14088 üzenetére
Az hagyján, de még dugó is volt, tegnap este, mikor átjöttem Gödöllőn.
-
eziskamu
addikt
válasz
TheReMiXeR #14111 üzenetére
Ja hogy memtest, akkor nem szoltam
-
anulu
félisten
válasz
"hál' istennek fogynak a szünetmentesek meg az ócsó tápok (köszi Vihar!!! Puszi érte!!!)"
ne is mondd. picit több, mint 2 hete vettem 2x 500-as APC-t a gépeim mellé. rá 4 napra olyan vihar volt (Bp), h csattogott minden, meg a szünetmentes is visított és váltogatott az On-Line és On-Battery állapot között kb fél percenként. azon az egy estén behozta az árát. ha nem is számszerűleg, de abban az időben, amit nem azzal kellett eltöltenem, h helyrerúgdosom a gépeket tudtam mást csinálni
igazán megvehettem volna évekkel ezelőtt...
-
eziskamu
addikt
válasz
- jaaa, a rendszergazdák azok igen, le a kalappal, azok dolgoznak... csak azt nem tudom, hogy mondjuk miért is tartják őket, ha velünk csináltatják a legapróbb faszságukat is...
Szegényektől még ezt is sajnálod? Ők még rosszabb helyzetben vannak, mert nekik alkalmazkodni egy szűk zárt közösséghez. Így legalább megvan az az örömük, hogy valakiket ők is ....
Inkább örüljön egy helyi boltos, hogy nem nagyban rendeli a cég a cuccokat Pestről. (ezt nem sértésnek, hanem ténymegállapításnak szántam) -
szumo
senior tag
válasz
TheReMiXeR #12543 üzenetére
Na az ilyenek vannak manapság túl kevesen.
Minden nap is jöhetne 2-3 -
localhost
Közösségépítő
válasz
TheReMiXeR #12537 üzenetére
Még ne irigyelj... A változás még csak annyiban biztos, hogy EZ a munkakörömben felmondásomat töltöm - DE MÉG NINCS másik
-
szumo
senior tag
válasz
TheReMiXeR #12538 üzenetére
Majd ha elvitte mind a kettőt, akkor rebegj el egy imát.
Mennyi olyat is láttunk, hogy holnap jövök a gépért!
Sőt monitort is viszek. -
ati012
őstag
válasz
TheReMiXeR #12508 üzenetére
Pakoljuk ki az árut, jön egy "brazil/olasz" kiscsaj. Rákérdez milyen gépünk van me neki pényóc. Kolléga rávágja: P15. Hát nem elszégyellte magát
-
eziskamu
addikt
válasz
TheReMiXeR #12505 üzenetére
Szerintem keverte a 7 colos 2 giga SSD-s linuxos 701-el, áfa nélkül, valami rendkívüli akció keretében
Vagy kamionról leesettet látott egy netes hirdetésben , (amin másik két kamion még áthajtott)
-
ati012
őstag
válasz
TheReMiXeR #12497 üzenetére
Júzer kb 30at adna ki érte...és fél órán belül jönne vissza hogy ez szar, mert nem ismeri a mobil Windowsot.
-
Zolás
addikt
válasz
TheReMiXeR #12281 üzenetére
"Nem lehetne megkérdezni?"
-Átsétálsz vazze és megkérded. Egyszerü mint a faék -
localhost
Közösségépítő
válasz
TheReMiXeR #12281 üzenetére
"- nem lehetne megkérdezni?" : De, hívja csak fel őket a mobiljáról bátran!
-
MR_Joe
senior tag
válasz
TheReMiXeR #12190 üzenetére
Két hete szabin vagyok és hál' Istennek nem találkoztam ECÉDÉELES parasztokkal... lassan kezdenek helyreállni az idegszálaim
.... bár nekem is van ECÉDÉEL-em
-
Sir Psycho
aktív tag
válasz
TheReMiXeR #12194 üzenetére
volt egypár széria ami teljesen megegyezett, csak a burkolat és márkajelzés volt különböző. a tonerek nagyrésze oda-vissza ahogy írtad.
-
mongi
senior tag
válasz
TheReMiXeR #12131 üzenetére
Ez igaz, viszont az orvosok is tanulnak újabb gyógymódokat, az alap mégis majd az ókorba nyúlik vissza.
Önképzés, illetve a tudományág követése amúgy is alap minden gyorsan fejlődő ágazatban, vagy leragadsz egy szinten és onnan nehéz már visszajönni.Az alapvető dolgokat sem tanulják meg nagy többségben az "informatikusok " (ezúton kérek elnézést azoktól akik viszont igen), nem egy gép köt ki nálam úgy, hogy "informatikusnak"
tanult gyerekek által barkácsolt, sufni-tuning drótozású gépeket kell rendbe tennem ( legjobb esetem a 2 magos procit elfüstölt gyerek volt, szintén mint kiderült informatika szakos. [link]) -
ML320
senior tag
válasz
TheReMiXeR #12125 üzenetére
Egy-két ezresért meg telepítsen neki az, akinek hat anyja van....
Így kurvul el ez a szakma is...
-
danih
veterán
válasz
TheReMiXeR #12120 üzenetére
Ja, oké, ugylátszik kikapcsolt az irónia-csippem
-
szumo
senior tag
válasz
TheReMiXeR #12120 üzenetére
Akkor én vagyok a kivételek netovábbja.
Én szemét módon vissza is szoktam menni, ha azé a bolté a legkedvezőbb ár és szimpatikus a bolt.Meg én olyan szemét vagyok, hogy előre tudakozódok a termékről, és egyből oda megyek, ahol vásárolni akarok.
De sokan vannak, akik csak mert van egy félórájuk, beugranak a boltba nézelődni.
Na az ilyenektől futkos a hátamon a hideg. -
danih
veterán
válasz
TheReMiXeR #12118 üzenetére
"köszönöm, majd még visszajövök"
aki ezt mondja, utoljára látod -
ati012
őstag
válasz
TheReMiXeR #12052 üzenetére
100% hogy összejátszanak a gyártók. De ez már csak így van.
-
azbest
félisten
válasz
TheReMiXeR #12045 üzenetére
Külső szemlélőként nekem úgy tűnik, hogy drága ram árnál sokféle gyártótól sokféle áron vannak modulok... ha lemegy a ram ára, akkor pedig már csak a nevesebbek termékét lehet a boltokban megtalálni. Gondolom a nagykerek is inkább a márkásabb és drágább modulokat rendelik, mert azon valamivel több hasznuk van (ugye magasabb alapárból ugyanakkora % is nagyobb összeg). Drágább DDR2 korszakban Aeneon modulokkal csináltam jó vételeket... később már Geil Value (aeneon chippekkel szerelve
) volt a legalja a kínálatnak.
-
mongi
senior tag
válasz
TheReMiXeR #12045 üzenetére
Röviden:
Eddig minden kókler dzsunka-balra kis cég, aki csak tudott memória csippeket, modulokat gyártott. Ezek gyönyörűen leverték az árakat, egészen addig, hogy egyszerűen gyártási ár alatt ment a kiskerekbe a ram (Pl.: előállítás 2,15 USD, eladás 1,5USD).
Túltermelési válság alakult ki, az userek meg vették az olcsó ramot mint a cukorkát.Jött egy világválság, és a kis cégek becsődöltek a levert árak miatt, a nagyok is eléggé megszívták, közülük is pár régi nagy név búcsúzott a gyártó ipartól. Így a nagy kereslet kiszolgálása elapadt.
Aki talpon maradt, az 2 dolgot csinált (Pl.: Samsung,Nanya):
- mégjobban csökkentette a termelést, ergó még jobban kialakult egy hiány a ramokból.
- felvitte a gyártói ár fölé az eladási árat, visszahelyezve a reális árszintre azt.Így aki ma kapkodja a levegőt, azzal közölhetjük, hogy ennek ennyi a "REÁLIS" ára, nem az a nyomott ár amit 2008 nyarán elért a piac.
Nem mellesleg, minden ami valamilyen memóriát alkalmaz (tv,telefon,mikró,usb kulcs...stb.) megemelkedett az ára (ha nem akkor benyelte az emelést a gyártó, de ez a ritkább)."A tavaly ősszel megkezdődött termeléscsökkentések, valamint a Qimonda csődjének együttes hatására kisebb-nagyobb megülésekkel ugyan, de a DRAM lényegében folyamatosan drágul, és mára a mélypont több mint kétszeresébe kerül. A DRAMeXchange adatai alapján egy kitesztelt, 1 gigabites DDR2-chipre 59 dollárcentért is kötöttek üzletet, ami kevesebb mint az anyagköltség fele, míg ma napközben az 1,25 dollárt (290 forint) is elérte az ár. Jelenleg akár 2 ezer forint alatt is találni 1 gigabájtos DDR2-modulokat egyes hazai boltokban, de a brand modulok ára is 3 ezer forint alatt marad -- ezek a most gyártott modulok bekerülési költsége alatt vannak."
HWSW, 2009.február -
bobsys
veterán
válasz
TheReMiXeR #12014 üzenetére
bazzeeee, ezt nem hiszem el, hogy ilyen van
-
szumo
senior tag
válasz
TheReMiXeR #12023 üzenetére
Na behozták!
Darabokban, ahogy illik, a gépházba belegórva a maradék/többi alkatrész.Q-tech táp nagy ívben kihajít, gép gond nélkül összerak egy FSP táppal
A proci alól a tubus paszta kitörlése.
"APUKA" 10g kerámiaszemcsés pasztát beleküldött a cpu és a hűtés közé.
Gép megy, bár egy extra házhűtő beillene neki. -
FehérHolló
veterán
válasz
TheReMiXeR #12023 üzenetére
Az 20 doboz sör.
-
szumo
senior tag
válasz
TheReMiXeR #12014 üzenetére
Na ez az, de ha hozzák délután, akkor kiderül ami beborult
-
Chaser
legenda
válasz
TheReMiXeR #11948 üzenetére
Én többször kaptam finom házipáleszt egy öreg úrtól, mert eldumálgattam vele a scannerekről, pedig nem is mondta hogy fog hozni
-
macilaci78
nagyúr
válasz
TheReMiXeR #11933 üzenetére
"Ez micsoda és mennyibe kerül?" - kérdi a véglény 25-30 perc cseverészés közben.
"Odaírtuk azon kedves ügyfeleink részére, akik tudnak olvasni." - válaszolom monoton, búgó hangomon, majd otthagyom és kiszolgálom az időközben bejött vevőt, majd vissza.
"Van még esetleg kérdés?"
Volt 2 lényeges kérdése, megválaszoltam, megvette az első öt percben ajánlott terméket. -
danih
veterán
válasz
TheReMiXeR #11933 üzenetére
Na igen, ebből is látszik hogy te már többet megéltél, ez már odaszúrósabb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- PR-Telecom
- Vezetékes FEJhallgatók
- One mobilszolgáltatások
- Le Mans Ultimate
- Renault, Dacia topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest