- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabyka
aktív tag
Ha gondolod tedd ki a számát egy fotójával
akár ide is
-
cbmfan
senior tag
dolgoztatok már egész hétvégén? én most igen... reggeltől estig.
a téma: hálózatfejlesztés. minden ment rendben, sehol egy buzi (nem mintha hiányzott volna...), csak pár kellemes hölgy, és nagy meglepetésemre az egyik excsajom... ő speciel pláne nem hiányzott.
irány a pince, lássuk, hogy mi van lent. router, switch hegyek, 6 km kábel mindenhol, össze-visszaság az egész, kész csoda, hogy eddig működött. nagy nehezen rendbe hoztuk 3 nap alatt. annyi kábelt szedtünk ki, hogy egy indo-magyar hálaimát mondana
ebből legalább negyede BNC korszakból.
minimális szopások voltak, de az tűrhető. viszont excsajom...
- hellóka, hát te itt?
- igen, hálózatot jöttünk rendbe hozni...
- az szupiii, de figyelj, ugye szeretsz még? (szempilla rebegtet közben)
- izé, hogy? (mif*szom?)
- hát izé, a Jani (akivel félrekúrt) elhagyott, már akartalak hívni...
- már buktad, van valakim.(kamu perpill...)
- iiiigeeeeen?
- igen. és ha most megbocsájtasz, megyek dolgozni.bepróbálkozott még párszor, lepattintottam. ma délután jött a slusszpoén: megjelent überminiben, köldökig kivágott topban (98C, és még gravitáció se fejtette ki rá a hatását
). seggriszálás, párszor elvonul előttem, "véletlenül" leejtette tollát... még tanga se volt
sürgősen mentem ebédelni és nosztalgiázni. majd hívom. vagy nem
szerk: jól sejtem, hogy ilyen téma se volt még a topikban ?
-
biker
nagyúr
Engem majus 20-an hat orakor hivtak, hogy vallalok e nyomtatast. Abev
-
engusz
veterán
Eszem-f*szom megáll! Csőstül jönnek be az olyan emberek, akik nyomtatni vagy fénymásolni szeretnének. Ugyan van a közelben egy nyomtatványbolt, akik erre is szakosodtak, de az sokszor zárva van.
Miért gondolja mindenki azt, hogy egy számítástechnikai üzletben majd sikerrel járnak? Utolsó mentsvár? És miért nincs otthon nyomtatójuk? Manapság filléres tétel.
-
-
szumo
senior tag
válasz
Mercutio_ #13370 üzenetére
Jaja, én is azt mondom, hogy jól fut a w7 a kis netbook-okon, csak az ultimate-et tartom kicsit feleslegesnek, egy magánvállalkozónak, aki nem egy 150 gépes hálózatban van nap mint nap. Viszont a W7 starter, egy katasztrófális dolog. Az annyira ki van gyomlálva, hogy túlon túl is.
-
stol
addikt
Nálunk is volt bent egy ilyen fószer a héten.
"Mit lehet kezdeni vele, hogy ne legyen lassú?"Boot 5perc, Norton, Aero, rütyőkék.
Ha SEMMIT se csinálsz, CPU idő 25-30%, 1GB RAM-ból 0MB szabad
Mondtam neki, hogy +RAM-al a swapelés csökkenthető, de a CPU attól nem lesz erősebb.
Ha miskolci az eset, akkor az nálunk is járt, részvétem.
Mivel egymagvas Atommal nem tudtam csodát tenni 1perc alatt, így dünnyögve elballagott.Ki lehetne herélni normálisra, de az Aero lekapcsolása ellen már fennhangon ellenkezett a tulaj, hogy "az neki kell".
-
szumo
senior tag
A holnapi net és note book-ok napja lesz.
Hoznak egy gépet amire WinWat Golya adatbázis frissítést kell csinálni.
Meg egy netbookot, amit rádugtak SK -ban egy szállodai hállózatra, és azóta haldoklik a tulaj szerint jogtiszta win7 ultimate x86 rajta. Na innen válik érdekessé a holnapi napDell netbook-on w7 starter-en kívül még nem láttam mást (mondjuk az kb egy kalap kakit se ér). S ha valóban jogtiszta, akkor mi történt vele Szlovákiában, és ki az az agyament, aki egy netbook-ra ultimate verziót vásárol. S ki az aki rábeszélte?
Na mindegy, holnap minden kiderül, vagy beborul -
-
szumo
senior tag
Tegnap ott jártam a környéketeken, csak nem volt időm beugrani, mert siettem, hogy azt az 500km magam mögött tudhassam. De úgy néz ki mostanában sűrűbben járok majd arrafelé, egyszer szakítok időt, hogy bekukkantsak hozzátok
Élveztem kegyetlenül, hogy nincs az a rohanás, ami a nagyfaluban -
nyunyu
félisten
Ceges adatbazis fejlesztoi trening, eppen elemi adattipusokrol van szo, mit lehet a char/varchar tipusokkal csinalni, amit az MSSQL 2005 ota megszuntetesre itelt texttel nem.
Megszolal mellettem ulo kollega: a text nem faszbuk kompatibilis. Nem lehet lajkolni.
-
cbmfan
senior tag
válasz
föccer #13356 üzenetére
ez jó! csinálok egy ilyet holnap
4 irodai egybegép a noname kategóriából. két P3 800 és 2 P3 1G, más különbség nincs köztük.
ennyi port egy gépben még életemben nem láttam! összes ventillátor beállva, procihűtő lamelláinak nem csak a teteje, hanem az egész tele, lapon legalább fél centis porréteg. optikai cucc nuku, flopi mindegyikben halott. táp ventije szintén döglött, mindenre szó szerint ráégett a por. és ez volt az összesnél...
holnap ezt előadom a tulajnak, kíváncsi vagyok, hogy mit lép rá...
-
PH 5.5
aktív tag
válasz
Mercutio_ #13352 üzenetére
Rohadjanak meg! Igaz, hogy még soha nem volt probléma, de mindig olyankor bírnak ellenőrizni, amikor egyedül vagyok, ráadásul csúcsidőben.
Legalább másfél óra garantált tökölődés a sok hülye papírral, közben meg csak jönnek a vevők folyamatosan, persze nem mindegyik vágja le, hogy éppen mi folyik, aztán "aggyámá abbó' az occsó hengeres dévédébő' amiből a múltkor", vagy kiválasztja azt az egy pendrájvot, ami véletlenül nincs beárazva, és természetesen az éppen papírokat töltögető ellenőr mellett lóg a falon. -
Mercutio_
félisten
A kis huncut fiúk mire készülhetnek?
-
cbmfan
senior tag
válasz
ati012 #13349 üzenetére
phö, piás k*csögök!
én bezzeg nem iszom, nem bagózom...
pár sztori.
szöveg: ön az xy üzletet hívta. nyitvatartási időn túl hívott, ezért kérjük, hogy a sípszó után hagyjon üzenetet. (rövid, egyértelmű.) időpont info nuku, azt nem rögzíti. 5 perc után bontja vonalat.
1) xy vagyok, és ezért meg azért hívom önöket, blablabla... na! van ott valaki? hogy az a (hosszú fütty)-ért nem válaszol??? akkor menjen a (még hosszabb fütty)ba!
2) hallóóóó haaaaaallóóóó hallom, hogy ott vannak! haaaallooooooo (ordítva) HAAAALLOOOOO... ez így ment 2-3 percig, utána feladta.
3) egy [random anyázás] adtak el nekem, ez nem működik! holnap bemegyek és (mit tudom én, hogy mi) lesz! (persze nem jött, kártyaolvasós utáni téma)
4) (valami öreganyó) szia Gizikém! tegnap kisunokám... satöbbi, 5 perc duma, elmesélte a történteket. szvsz észre se vette, hogy üzenetrögzítő, nem a Gizike.
5) xy vagyok az yz cégtől. szeretnék rendelni egy (passzolom már, hogy milyen) processzort! címemet tudják, pénteken megyek érte! (persze, ez így megy. főnöknek fogalma sem volt, hogy ki volt ez egyáltalán. és ez sem jött természetesen.)
hirtelen ennyi jutott eszembe. holnap visszahallgatom régieket, majd mondom azokat is
apropó kártyaolvasós. Fogyvéd Maristól nem kéne valami papírt kapnom a témáról?
plusz jött egy irodából négy totál retkes gép. kettő fagy, kettő nem indul. tuti kiszedek belőlük minimum 2 kiló port...
-
cbmfan
senior tag
válasz
FehérHolló #13347 üzenetére
pontosan.
táblázatszerűen, fejlécen Memóriák (RAM), alatta pl.
"DDR3 Kingmax 1333Mhz 2Gb _______ 4550 Ft"
külön táblázatban Memóriakártyák. szvsz ez zavarta össze jómunkást.
-
cbmfan
senior tag
válasz
FehérHolló #13345 üzenetére
nehogy már engem nézzetek hülyének
egybites júzer, azonnal levágom, hogy mi kell neki. lóf*szt 4Gs DDR3, ő csak az esdét, meg a méretet nézte. valamit kapisgált, hogy neki is esdé van, oszt' azjóaz.
-
cbmfan
senior tag
péhárom lesz az, mert erősen 50+ vidéki hangja volt...
hány ilyen volt évekkel ezelött... sógornak hármas gépe van, nekem meg négyes! néha benyögtem, hogy nekem 1400as Tualatin magos Pentium van. akkor csak néztek ki fejükből rendesen, hogy mit is mondtam...
jó is volt anno a DualTua vasam. mai napig bánom, hogy AMD-re váltottam... (754 3200+ A64. ratyibb volt, mint a DualTua...) kb. egy évvel később váltottam vissza intelre
apropó, 128/133 SDram valakinek? kétoldalas Adlas, Hyundai chipekkel. 8 évig használtam 333 celA-tól DualTuáig. stabilan megy 150 mhzen is, néha húztam 1580ra procikat
-
cbmfan
senior tag
nálam valahogy sose próbálkoztak. se lopni, se kötözködni, se semmi... nem mintha hiányozna
telefon előbb:
- xy számtechüzlet, tessék.
- jónapot, SD ramot szeretnék, négygigásat.
- SD rammal sajnos nem szolgálhatok, pláne négy gigással.
- hát de... ott van az árlistájukban!
- az Secure Digital memóriakártya, nem pedig ram.
- jaaa... akkor ez nem jó a hármasomba? (wtf? )
- ha nem telefonról, fényképezőgépről, vagy bármi hasonlóról van szó, akkor sajnos nem.
- bipbipbip...tudom, klasszikus téma. de mi a hármas? pentium 3?
-
szumo
senior tag
válasz
engusz #13335 üzenetére
Nekem a múlt hét volt olyan, hogy majdnem ott tartottam, hogy ha még valaki meglök az utcán/buszon/metrón/villamoson, azt beledöngölöm a földbe. Kedden szálltam le a buszról, egy nyanya szembe az árral, aztán elsodortam mindenkit aki az utamba került, majd mindenki anyát elküldtem a sarokra dolgozni, erre egy csaj aki utánam szállt le, mikor már elég messze járt, visszakiabál, hogy egész úton nem lehetett tőlem férni, mert olyan dagadt disznó vagyok. Mondtam neki, hogy nem mondott semmi újat, és továbbmentem. Másnap a metrón rapper gyerekek próbáltak rám, de mikor rájuk mozdultam, eszembe jutott, hogy nem jó, az ha 40kg os tacskókat csukok össze (legalább 60-70 kg lehetett volna bennük, hogy legyen mit ütni rajtuk).
Aztán most nincs bennem ilyen agresszivitás, bár csak kedd van, és éltet a hétvégi hamburgerparti reménye.Viszont az előbb kerestek ebben a negyedévben kb 7x az Észak Magyarországtól, hogy nem akarom e újra megrendelni a napilapjukat. Pedig jó rég nem lakom BAZ megyében és ezt minden alkalommal el is mondom nekik.
És ma pangás volt. Itt a jó idő, az emberek nem ülnek be a gépek elé, a kockákra lehet majd számítani, hogy a melegben csinálnak némi forgalmat.
Na jól elkapott a szófosás
-
engusz
veterán
Én még azt is furcsállom, hogy eddig senkit nem zavart a nyitva tartáson kívüli telefonálás. Még senki sem kért elnézést érte vagy kérdezte meg, zavar-e. Mintha természetes lenne. Aztán meg a másik oldalról... ha nem veszed fel, akkor lehet üzlettől esel el. Úgyhogy, inkább felveszem, aztán itt puffogom ki magam.
-
szumo
senior tag
válasz
engusz #13326 üzenetére
Ne is mond. Én/mi cégeket, kisvállalkozásokat szolgálunk ki leginkább, azok meg olyan lehetetlen időkben tudnak bejelentkezni, hogy csak na. Ja és persze mindenhol megy a sírás, hogy de hát neki bevétele is alig van és stb. Még jó, hogy nem én adok pénzt nekik, hogy megjavítottam a szutykukat.
A legrosszabbak, mikor régi ismerősök kerülnek a képbe. Bár a mostani régi ismerősömmel nem jártunk rosszul, mert most csinál egy tervezőirodát, és oda kell pár atomerőmű.
Viszont amíg azokat nem tudja megvenni, addig próbáltunk neki valami gépet összehozni. A végén még Tahitótfalu -ra is elmentünk, s így 3 gépből lett egy használható (nagyjából), mert a program keveselte a 4 magot és a 6GB ramot. -
engusz
veterán
válasz
Balinov #13327 üzenetére
Balinov: de ilyenkor mit gondolhatnak? "Há, biztosan bent vannak a mandarinok, azé' felhívom őket."
PH 5.5: ó, nálunk még ebédszünet sincs, mert felváltva étkezünk. Meg se merném kavarni ezzel a minket felkeresők életét.
Amúgy meg egyre több az olyan betérő, akinek fogalma sincs mi az a webáruház. Szívem szerint csak a cég neve lenne kint a táblán, de sajnos az Önkormányzatnál "köteleztek" minket, hogy legyen kint a számítástechnika felirat is. Ez pedig sok olyat is vonz, akinek eszében sincs vásárolni, csak panaszkodik, hogy nem megy a Skype vagy éppen milyen gépe van otthon, amit majd _egyszer_ fejleszteni akar.
-
Mercutio_
félisten
válasz
PH 5.5 #13328 üzenetére
Ki kell rakni valami agresszív alak képét az ajtóra ebédidőben
Billzet takarítás: Gombok kis zacsiban be a mosógépbe, aztán szétteríteni valami ruhán vagy újságpapíron. A maradékot meg már poha szívófejes porszívóval is le lehet tisztítani, maximalisták a zugokban fültisztító pálcikát is használhatnak
-
Balinov
titán
válasz
engusz #13326 üzenetére
ez szerintem igy van minden helyen, ahol vevokkel/markakereskedokkel foglalkoznak. Nalunk is, tudja az egesz EMEA regio, hogy DUB 8.30-5-ig dolgozik GMT megis szinte minden nap latom a telefonon, hogy reggel 7-8 kozott, vagy delutan 5 utan (neha este 6-7 ora) keresnek. Email-es out of office uzenet meg annyi, mint szarnak egy pofon
-
engusz
veterán
Ti hogy vagytok vele? Szokott csörögni a telefon nyitva tartási idő előtt és után? Nálunk ezek rendszeres aktusok.
-
PH 5.5
aktív tag
Moduláris HP (vagy DY?) billentyűzetet nyúzok már jó ideje, de nem nagyon féltem, mert ha valami komolyabb baleset érné, akkor szépen kiballagok a garázsba, ahol egy kartondobozban van még 19 darab, gyári zacsiban
Más: egész kellemes forgalomnövekedést generált ez a zivataros időjárás. A mai termés 4 tápegység, 3 alaplap, néhány hálókari beépítés a kipurcant integrált helyett, de volt egy olyan gép is, amiben a tápon kívül elment az integrált vga, miközben a monitornak semmi baja sem lett.
Ja, és behoztak egy felismerhetetlenségig összeolvadt dlink routert, amivel nem villám végzett, hanem állítólag egy párna alatt hagyták. Vajon zavarta őket a led-ek fénye? -
cbmfan
senior tag
válasz
philoxenia #13321 üzenetére
koszos... na és?
2-3 havonta beáztatom, lezuhanyozom, felrakom reggel ferdén fregolira, estére kiszárad.
így használok ~3 éve egy feka kolinkot
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
_AnTi_ #13320 üzenetére
Hát, a mai árak mellett, inkább veszek másikat, ha már nagyon koszos.... Kb. kétévente elég, mert nemigen eszek rajta és kezet is szoktam mosni ... Utána és előtte.....
A billentyűzeten nem a por a legnagyobb veszély amúgy sem, hanem a kézről rákerülő emberi szennyezés, zsír a bőrről, bőrdarabkák stb. ami nem is igen látszik....
Nagyon koszos helyre meg ott a vízhatlan, lemosható bill. ..... -
_AnTi_
tag
Akkor ezt benéztem...
Én már vagy 10 éve nem láttam ilyet.
Emlékszem, régen szinte minden billentyűzethez adtak (végül is egy kb. 100 Ft-os műanyag cucc volt, ahogy cbmfan is írta).szumo: Akkor ebben egyetértünk.
Erről jutott eszembe: múltkor volt egy srác aki "kitakarította" a billentyűzetét. Leszedte az összes gombot, lesikálta körömkefével, lemosta vízzel. Csak ott tévesztett, hogy - azon kívül, hogy a billentyűket nem jó sorrendben rakta vissza - hajszárítóval próbált rásegíteni a száradásra. Frankón össze is olvadtak a gombok. -
cbmfan
senior tag
kész. vagy abbahagyjátok a buzulást, vagy nincs több sztori.
-
stol
addikt
válasz
cbmfan #13307 üzenetére
Le? Nem ki?
"hányszor mondjam még, hogy KI lehet szállni a seggemből?"
Lássuk be, vannak előnyei...
Pl. lehet sunyiba fingani, bárhol, bármikor. Max huzatot éreznek mások
Aztán ott a szorulás is... ezesetben a wc csésze lefolyó átmérője nem léphető át
Aztán, az urológusnak fel se kell nyúlnia, csak benéz, mint a vaginábaSőt, különböző kormányzati pártokba is felvételt nyerhetsz vele azonnal.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jövedelem
- Google Pixel topik
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Autóhifi
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest