Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
Új hozzászólás Aktív témák
-
mongi
senior tag
válasz
Rootkiskacsa #11599 üzenetére
"Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy ha behozzák telepíteni, és úgy néz ki, akkor szétkapom és kitakarítom a gépet, és ezért pluszban nem számolok fel semmit."
Nálam volt aki megsértődött, hogy kitakarítottam. mert ugye idézem:
"Nálunk patyolat tisztaság van, a földről is ehetne ha akarna!"
Amikor megmutattam mi volt a gépében (foto rulez) majdnem fel kellett mosnom
-
Rootkiskacsa
tag
Ennél már csak az a jobb, mikor bejön hogy xp-t kell telepíteni. Mondom az árat, és kiakad, hogy az nagyon sok. Elmegy, és 1-2 hét múlva visszajön, hogy ő vagy valaki felrakta már az xp-t, csak hát nincs hang, meg a vga-nak is rossza a képe. És meg kéne csinálni.
Erre szoktam én mondani, hogy OK, akkor előzőekben felajánlott munkadíj -500ft ért megcsinálom, mert kb ennyi van számolva arra, hogy berakom az xp cd-t, nyomok pár tovább-ot, és beírom a kódot. Továbbá nem vállalok semminemű felelőséget rá hogy jó lesz, mert mittudomén milyen csingcsung edisön xp-t tettek rá.Erre rendszerint jön a morgás, hogy már az xp rajta van, mért olyan sokért csinálom.
És nem értik meg, hogy nem a 2-3 tovább nyomásához kell szakértelem, hanem a lehetetlen helyről összeszedett főleg fusi és hasonló brand gépekből szedett hardver megfelelő drivereinek felkutatásához.
Legutóbb egy fic gyártmányú alaplaphoz kellett driver. A gyártótól megtudtam hogy mik azok amiket rá integráltak, mert driver az nem volt, csak egy felsorolás. Az után pedig mentem tovább az egyes eszközök gyártójához drivert vadászni.
Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy ha behozzák telepíteni, és úgy néz ki, akkor szétkapom és kitakarítom a gépet, és ezért pluszban nem számolok fel semmit.
-
szumo
senior tag
Hoztak egy Medion laptopot, látszott rajta, hogy kemény használatnak volt kitéve a külseje.
Megnézem, hát németül köszön vissza az XP üdvözlőképernyő, majd üres kékség, és pont.
Megnézem biost, mindent rendben találok, majd mondom, hogy ein Win XP home neu telepítés megoldja a gondot, és a gép használható lesz megint. Mondom az árat, erre a hölgy azt hittem szívinfarktust kapott a kiejtett szavak hallatán, pedig nem egy nagy összeg.
Elkezdett viccelődni, hogy hát én ilyen különleges gépet még biztos nem láttam, és hogy megtiszteltetés egyáltalán, hogy leülhetek elé. Kicsit zabos lettem, mikor mondja, hogy de hát csak egy XP kell rá. Visszakérdeztem, hogy akkor kéri-e a szolgáltatást, vagy nem. Erre azt mondja, hogy ő annyit nem szán rá. Összepakoltam a gépet, és elköszöntem.Szerintetek mit hitt? Ingyen megcsinálom, vagy még én fizetek érte, hogy dolgoztam?
-
mongi
senior tag
lagymatag forgalom...
-
mongi
senior tag
Felém ilyenek fordultak meg a "Nágy Válságosság " alatt:
Használt gépek errefelé eléggé vegyesen mennek.Volt aki elvitt 160€-ért, volt akinek a 60 is sok volt.Több kategória van:
1./ Abszolut nincs pénzük erre:
- be sem jön a boltba (legjobb megoldás)
- bejön, szétnéz, elmegy (foglalkozást igényel, de ez is a jobbik eset)
- bejön, hiteget hogy ekkorra lesz pénze majd akkor, de ám a legjobbat és addigra készen legyen ám (kamugépek, soha nem látom többetaz ilyet)
- bejön, kérdezget, hümmög, majd megkérdezi hogy mennyit engedek az árából. (semmit vazz...)
- 200évi részletre venne egy 100eurós gépet, segélyre hitelezve, ja és egészségi állapotát tekintve fél lábbal a sírban...2./Nincs sok pénzük gépre:
- vesznek egy olcsóbb de új gépet mint használt masinát.
- inkább felújíttatják a régit, mint használtat venne
- a legolcsóbb gépre várnak (nálam komplett új gép, 2 év garral 230Euro moncsi nélkül) ami soha sem lesz olcsóbb max. elavult.3./Van pénzük mindenre, de:
- bejön, fikáz, neki jobb van már otthon...stb. venni vesz 2 cd-t áfás számlára, mert vállakozó és leírja a 3 cent áfát...
- bejön, rendel, meghozom, b@szik elvinni...
- bejön érdeklődik, tanácsot kér (! ritkaság), megfontolja, majd megveszi a másik boltban, de drágábban...
- bejön érdeklődik, tanácsot kér (! ritkaság), megfontolja, majd megvesziA legjobb, hogy a 400€ + magos laptopot elvinnék, de a 460€ 2 magos x2-est meg drágálják
-
szumo
senior tag
válasz
Hequila #11591 üzenetére
Budapesten van igény és Miskolctól északabbra még több.
Már most cégek is használt gépeket keresnek, mondjuk ők nem anyagi okok miatt bár előfordul, de egyre többen vannak, akik csak netezni, filmet nézni keresnek olcsó gépet, és a P4 számukra, egy megfizethető alternatíva.
A másik tapasztalat, hogy akik hasonló dolgokra akarnak de új gépet venni, akkor a 100-115 ezer HUF környéki laptopokat nézik meg, és nem asztali gépet vesznek .
Mostanában ez megy mifelénk. -
Hequila
őstag
Kérdésem kissé nem ide tartozik, de szerintem még belefér:
Mennyire mennek most a használt számtek cuccok? A válság növelte, vagy csökkentette az érdeklődést utána? Főleg az ország keleti régiójából érdekelne helyzetjelentés (de akárhonnan jöhet), akár privátban is. -
Pötyi
őstag
Régi, golyós egér nem működik a júzernél.
- Be van dugva hátul a gépbe? Nem csúszott ki a csatlakozó?
- Igen, már ellenőriztem, de a képernyőn nem mozog a nyíl.
Nincs mit tenni, odamentem, tényleg be volt dugva. A nyíl azért nem mozgott, mert kb. fél köbméter zsíros kotu volt a görgőkön, de olyan vastagságban, hogy a görgők már szorultak a környező karosszéria-elemekkel.Amikor lefaragtam, kopogó hangot adtak ki a papíron!
Pedig amúgy tisztaság van a tetthelyen.
-
mongi
senior tag
válasz
ati012 #11586 üzenetére
Ez rosszabb, itt a teszkóban van egy euroNIX (szuper szápporttal, 26"-os tévéhez kerestem fali konzolt ott mert sürgős volt,erre a 42"-os keretét akarta rámsózni, hogy aszondja: "tudod ha széles, el lehet vágni és akkor nem lóg ki oldalra"(de le igen vazze...
) és ott vannak kidobálva a cuccok a hűtők és fosógépek között. Na nem mondok nagy titkot, hogy 25k-val olcsóbb a laptop nálunk mint ott, mégis a Bloodie Steve-ék ott veszik, mert az "magyarbólvan" (segond hogy mi is szerzünk árút Pestről).
azért hogy szörnyülködjön aki olvassa, íme az euronix féle leírása egy gétnek(találomra választva):[link] -
ati012
őstag
Szerencsére itt nem menő a teszkóból gépet venni.
Egyébként engem az zavar, hogy többnyire nem írják hogy milyen lap v. proci illetve táp van benne. Szétszedetni meg nem lehet ugye; a műszaki osztályos srácokat meg hagyjuk. Telefonom a teszkóból van; de azt se tudta hogy mi az a "Vodafone 236-os készülék". -
mongi
senior tag
válasz
ati012 #11583 üzenetére
Zárásig nekünk is sikerült egy kis bevételt generálni:
- dobozos HP lightscribe égető
- 50db Verbatim DL lemez
- 4db lightscribe lemez
- dvd tartó táska
- régi amd konfig összerakás
- + 3/4 nap egy mio S586 navigációra pakolásztam fel a 44 európai térképet (itt vették, ingyen supportként telepítettem).Ez elég gyászos, bár az is igaz hogy egy kis falusi boltocska vagyunk csak.
Napi szállítás nincs, de átlag heti 2-3 azért van, és ez itt csúcssebességnek számít.Árrés minimumon van itt is, bár 20km-es körben mi vagyunk talán a legolcsóbbak, mégis a tescoba szaladgálnak sokan vásárolni (megjegyzem a nyomtatót ugyanannyiért áruljuk mint amennyiért ott van).Igaz utána meg hozzák hozzánk "feltúrbózni" az ottani szemetet -
stol
addikt
válasz
TheReMiXeR #11576 üzenetére
Nekünk 17 éves a cég
10% felett nem igen lehet versenyben maradni manapság.
Valamint, a napi szállítás is fontos. -
ati012
őstag
Eladtunk egy 500 Ft-os bill.zetet és egy félkonfigot (AMD 1900+ / lap / 256 mb ram / ház / táp).
Meg 2 órát szoptam egy géppel, amin az xp összeomlott (2 nap alatt tönkevágta a tag).
Kolléga fél órát szopott egy hang driver felinstallálással + gagyi gamek telepítésével. --> zárás után persze.Viszont az egyik ügyfél meglepett egy jóféle szivarral
Pénteken ballagnak a középsulisok!!!
-
mongi
senior tag
válasz
TheReMiXeR #11579 üzenetére
nálunk is, erre a hwsw cikkezi hogy "húúúúdefellendültapécépijac"[link]
-
TheReMiXeR
senior tag
Valami van, mert már napok óta a minimális osztva tízzel a bevétel. Pölö 12.15-ig 1db Verbatim cédét vitt el valaki és egy gémer konfigos árajánlatot adtunk ki 100ezeré.
(tudom, hogy csak a proci+vga+deszka ennyi, de hát mint említettük már egy páran olcsóságot vesz mindenki)Tárt karokkal várjuk az ügyfeleket
-
mongi
senior tag
válasz
gratula a 15 évhez, és legalább még ennyit
(mi csak 1 éve vágtunk bele, pont azelőtt hogy beindult a nagy gazdasági lefejező kasza a világban)
-
ati012
őstag
válasz
15 év az szép idő, gratula hozzá. Mi májusba ünnepeljük a 6. szülinapunkat.
-
TheReMiXeR
senior tag
A hétvégén kiderült számomra, hogy az a hír járja, hogy mi vagyunk a legdrágábbak.
Úgy értelmeztem a srác szavait, hogy pont egy konkurencia híreszteli az infót. Kacagtam egyet, aztán folytattuk a beszélgetést majd levontuk a következtetéseimet. Azt hiszem 15 éve müxik a bolt valamilyen formában. Soha nem volt fogyasztóvédelmis problémánk. Anyázások voltak, gondolom néha jogosan is akár, de hol nincsenek? Ez az eltelt idő jelzi, hogy az árak elfogadhatóak, hiszen ha drágák lennénk, nem jönne senki, pláne 15évig de még lehetne sorolni még mit jelez ez az eltelt idő.Igen, lehet webshop mögé bújni, csökkenteni a költségeket és ezáltal csökkenteni az árakat is, mint ahogyan ezt sokan csinálják de akkor megszűnik a szupport, amiben mi szerintem qrvajók vagyunk. Évente több száz olyan szupport történik az üzletben amiért mások pénzt kérnek, nálunk meg egy ötöst, egy marékkal. Pedig ilyenkor soxor megigérik, hogy "óóó majd a következő gépem itt veszem" de emberünknek se híre se hamva ezután. Tehát az efféle tapasztalat meg van, lehetne erről beszélgetni, néha szoktunk is.
Lehetne még ragozni a dolgokat, de nektek ezt nem kell tennem.
Elég, ha csak annyit írok, hogy mi nem fogunk bezárni mondjuk május elsejével...Csók a családnak!
-
szumo
senior tag
Nos látod nekem annyiból jobb a helyzetem, hogy én amikor összeállítom a konfigot, és adok 2-3-4 variációban árajánlatot, úgy intézem, hogy mind a 2-3-4 variánsban tisztességes táp legyen.
Vannak az asus vento vagy mifene házak, azok elég olcsók, és masszívak, hogy egy kodegányt ki tudjak váltani, és akkor nem szívom a fogam később amiatt, mert jönnek sorba a táphibák. A maradék 5e meg eloszlik a gép többi alkatrészében. Így nem kell szart odaadnom, csak kisebb a videókártya, meg a vinyó, vagy ilyesmi (árkategória függő). A másik jó dolog, hogy egymásnak ajánlanak az emberek, hogy mennyire jó stabil gépet csináltam nekik. Szerencsére én ritkán találkozom ilyen advanced user-ekkel, mint te. -
Zofren
aktív tag
válasz
TheReMiXeR #11572 üzenetére
és ha 2db 300W tápot összekötsz, akkor 600w-os lesz.
-
-
ML320
senior tag
válasz
TheReMiXeR #11566 üzenetére
Az még hagyján...
Ha rábeszéled a drágább tápra, egyből jön a szomszéd józsi, hogy az ő 600W-os Codegenye is millen f@sz@... A júzer meg vissza hozzád, hogy miért is adtál el neki drágábban tápot... magyarán átbaxtad...
A másik is visszajön. Neki is drágán adtunk el tápot, de a fórumon leszólták, hogy az ő konfigjába minimum 800W kéne, meg abból is Enermax/Chieftech, stb... Amit eladtunk az nem középkategória, megmondták az okosok, hogy az sz@r... magyarán átbaxtad...
És visszajön a harmadik is. Bezzeg ő ezt a jó tápot vette, és mennyi mennyi pénzzel költött rá többet, és lám lám lám... Hát nem bedöglött? Magyarán átbaxtad....
Folytassam? -
ati012
őstag
válasz
Minőséget nem fizetik meg. Mi általába ~300 W-os Deltákat rakunk a gépekhez. Igaz, használtak de én többre tartom mint egy új Codegent.
Mai érdekes vevő:
Behoztak tegnap a szutykos p3-mas szerver gépet. Magyar op.rendszer kellet rá. Rendben. Feltelepül, hívom hogy vihetik. Jönnek. Kérdi hogy hang van-e, mert a (idézem) "kis hamurger zabáló fiamnak mindene a hang". Na, az zsír, ezen a lapon nincs integrált hang. Hangkártya 3500ért van, csak nekik "beszerzési áron" (nagyon fúj egy bagázs). Hát, de az sok. Legyen már ingyen, mert ő is segített már hányszor rajtunk (meg eladja azt a tv-t, amit beszámítottunk tőle). Megegyeztünk hogy a TV-t eladja 11ért, és megkapja a hangkártyát. De hát ő megvárja. 1 órát heverésztek a kanapén, amikor is mondtuk hogy ez ma már nem lesz kész (PCI slot haldoklik, gép lassú mint állat, türelem elfogy). Holnap ismét találkozunk velük. Alig várom.
Grátiszok:
Kolléga szokott házhoz menni, hozzájuk is ő ment. 2 íróasztalnyi terület helyezkedett el a gép, kolléga és a család (2 szülő+6 gyerek). -
dragonfx
veterán
válasz
hát ja.minőségnek ára van.ennyi.
-
mongi
senior tag
Tisztelt Kollégák!
Lenne egy kérdésem:
-Ti honnan szerzitek be a reklámanyagaitokat (mármint a poszterek, reklámdobozok, neagyisten fals kirakati "ál"cuccokat)? Nagykerben próbáltam érdeklődni de ott átirányítottak a gyártókhoz.Közülük csak a Logitech volt aki visszaírt és küldött reklámcuccot, igaz 2 hónap csúszással.
Ha van valakinek tippje kérném dobjon rám privit!Köszönettel
mongi -
TheReMiXeR
senior tag
A tápokkal kapcsolatban csak annyit fűznék hozzá, hogy hiába van csíftek meg efespé készleten, ha egy "komplett" házért nem ad 8ezernél többet 10ből 8 júzer.
Hiába mutogatom a táp nélküli házakat és párosítok mellé valami normálisabb olcsó kategóriás tápot de nem kell annyiért. Mivel a vevő érzékeny az árakra ezért elmegy egy másik boltba, ahol nem osztogatnak ilyen ingyen tanácsot.Már úgy vagyok ezzel, hogy van ilyen is meg olyan is. Kell a bevétel. Saját kárából tanul az ember... és simán oda dörgölöm az orra alá mikor jön vissza a beszart táppal, hogy "én szóltam, hogy azt a plusz 2-3-4ezret érdemes lett volna még rákölteni".
Még mindig azt hiszik, hogy egy termék azért drágább egy másiknál mert én drágábban adom, ergo többet akarok nyerészkedni.
-
mongi
senior tag
Tegnapi érdekes vevőjelölt :
Fiatal kissrác olyan 13 év körüli, kezében egy rendkívül elgyötört N95 (lásd: celluxall rögzített akku, ütött kopott készülék sufnituning festésjavítások rajta!), a héten már vett a telcsibe egy 2gb-s memókártyát.-Van olyan kábelük amivel a telefonomat összeköthetem tv-vel, hogy azon lássam mit csinálok?
-Őőőőő....nincs. (CA-75U kábelre gondolt)
-És tud csinálni?Mert apukám tud ilyet!
--...(általában az ilyen apukával megáldott csemeték gépei kötnek ki nálunk full generálra,mert fordítva erőszakolja fel a fel a tápcsatikat, stb.)
-
ati012
őstag
Egyik kiemelt bizniszérzékű ügyfelünk felénk van közmunkán...már le is szólított, hogy ma jön. Sőt, még hoz 2 TV-t is hogy cseréljük gépre. Egyébként az olyan gépen, amin Linux van, az nem működik...ki hitte volna...
-
szumo
senior tag
Ismerem az úriembert, szoktam is vele találkozni, az lenne az első, hogy felhív, ha baj van, vagy küldi a fiát.
Múlt hét:
Elment a hang, nézzem már meg a gépet.
Röptibe kiderült, hogy driverhiba.
A 12 éves srácuk valami játékdemót telepített, majd nem tetszett neki, és törölte.
Nem nem uninstallálta, törölte. Aztán valamit még törölt, a hang elment vadászni.
Két órát küzdöttem, a hang csak nem akart visszajönni. A driver felment, de nem sikerült kezelnie az eszközt.
Hát gép újratelepítés lett belőle.
Mindenki boldog, gép hazavisz, stb.
Másnap telefon, a gép nem indul!
???? Mondják, hogy elkezd bootolni, majd fekete képernyő és semmi.
Gép visszahoz, átnézem, hát a partíciós tábla összeszakadva, MBR megsérülve.
Vinyó leellenőriz, de nincs hibája a diagnosztika szerint. Aktívvá teszem, partíció összeomlik megszüntetem, minden szép és jó.
Fogtam, feltettem a rendszert a másik vinyójukra, jeleztem, hogy az amelyiken az adataik vannak instabil. Mondták, hogy lassan cserére éredt a gép, majd jelentkeznek, ha venni szeretnének, és érdeklődtek, hogy ha vennének gépet, azt led TV re rá tudják -e majd kötni.
Na ők sem hitelből vásárolgatnak. Ilyen vevőből kellene jó sok. -
Zofren
aktív tag
válasz
ati012 #11545 üzenetére
Nálunk ez így szokott történni: (csak a lényeget irom le)
- Kellene 1 használt gép.
- Ilyet és ilyet tudnék x forintért adni.
- Az sok. A neten kevesebbe kerul.
- Akkor ott kell megvenni.
- De ott nincs!
- Nálam meg van.Persze kiderul, hogy amit én ajánlottam az jobb, csak ugye a RAM és a HDD fogalma sokaknál még összekeveredik.
-
nyunyu
félisten
válasz
Dirtyz #11541 üzenetére
Ugy latszik a telephelyuket is kello gondossaggal valasztottak ki, emlekeim szerint pont ott van egy bazinagy tuzolto laktanya a Zsinor utcaban...
Mondjuk azt nem ertem, hogy nem sikerult a Zsinor/Beke sarkon levo TUV Rheinland, leanykori neven MEEI-ben bevizsgalni a tapjaikat
-
Dirtyz
őstag
Akik nem tudják (nem láttak még Vargáné tápot) álljon itt egy, okulásul...
A képeken (ha szemből nézzük) balra a Varga nagyságos asszonyé, jobbra a nem kevésbé méltán hírhedt Huntkey táp bélése látható -
-
szumo
senior tag
Még tavaly történt, hogy kihívtak egy tolókocsis bácsihoz, a gépe folyton újraindult.
P3-as belenézek, szétszedem a tápot, tele púpos kondikkal, és szigetelés sérült tekerccsel.
Nézem, egy seasonic 250W os táp. Mondtam, hogy kell a gépbe új táp, és megy tovább.
Csatlakozók, fele meg még P2-es ek. Elkezdtem felkutatni megfelelő tápot, de csak egy V.né és társa akadt, aminek jók voltak a csatlakozói. Hát beszereltem, de nem fűztem hozzá sok reményt. Azóta nem szóltak, hogy nem megy a gép.
Szar, szar, de a kényszer nagy úr.ati012: az aláírásodban szereplő oldal garanciális részén olvastam
-
mongi
senior tag
válasz
Gyuri27 #11526 üzenetére
"Ezek mind minőségi tápok. Tudod mi a gyilkos? Vargáné és társa táp. Na az annyira szar, hogy kinaiak jöttek ide tanulmányozni."
Ezzel én nem is vitatkozok, ez teljesen igaz
Viszont én ezekre én max P3-at tennék (ismerve a max 250W-os leadott teljesítményüket), de ha látnád hogy itt soxor x2 4400+, 2gb ram, 7600gst, 2x320hdd, dvd égető 3x (!) és hasonló fogyasztású gépeket akarnak ezzel hajtani
Csak ebben a hónapban cseréltem már vagy 6 gépben tápot, 2-ben meg majd mindent az eldurrant táp és a bizonytalan működés miatt, pedig nagyon kicsike bolt vagyunk.Lassan ráébresztem a környékről hozzánk bejövőket, hogy az olcsó nagyrészt=a szarral. -
ati012
őstag
Vargáné a rendszerváltás előtt s után (~2005) HIPPÓ gyártásból és forgalmazásból élt. Majd a Hippó gyárat felvásárolták. A hippó biznisz mellet, mely flakkononként 60 Ft-ot hozott elkezdtek a csirketápból és műtrágyából valamint hippóból tápot klónozni, speciális disznó alomban. A tápokat 2 napos koráig a Riska bika szoptatta (ez a magyarázat a tápban lévő fehér ragacsokra). Valahogy így születtek a tápok...
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
ati012
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #11517 üzenetére
Eddig egy s462-es lapot meg egy procit vásárolt. Procit azóta lesarkazta (el akarta nekünk adni jópénzé'). Aztán vett még egy procit. Részletre. Fél év alatt kicsengette a 2ezret. -.-"
-
mongi
senior tag
És sajnos a többsége ilyen.
Meg amelyik megkérdezi hogy miért is kell kicserélni a 10 éves 250W-os tápegységét, amikor felújítja a gépét. Az elmúlt két hónapban egyszerűen nem tudtam annyi FSP tápot rendelni, hogy elég legyen, annyi a szar tápos gép erre felé (vipáoőr,jéjenszí,kodegány és egy pár annyira nonanemár, hogy még neve sincs, csak annyi hogy szvíccsing páoőr szápplí
), én nem értem miért kellett már akkoriban is a szart preferálni? Hozzák a gépeket, hogy nem indul, vagy random restartol a gépük.
mondjuk ez nekem jó, elvisznek egy valag tápot. Remélem ez a szar idő még sokáig kitart húzza fel a forgalmam"Vagy a telót úgy elnyomogták, hogy már hívni sem lehet vele."
-
szumo
senior tag
Nem lenni irigy az ilyen kuncsaftokra.
Pénteki telefon:
-Szervusz... bemutatkozás.
Nálad rakattunk össze gépet, és most internetet cseréltünk, de nem megy az internet
-S milyen netre lett cserélve?
-Vitamaxosra
-Kell neked ahhoz valamit csinálnod?
-Hát nem igazán! A Telefont kell beállítani (előző beszélgetések alapján)
-Aham, a vodafone üsz. lediktálta, hogy mit kell csinálni.
-Akkor azt az útmutatót kellene követni.
-Jó, akkor megpróbáljuk. Ha nem megy hívhatunk még?
-Persze, de fejből nem tudom az összes telefon menürendszerét.
-Rendben, de ha baj van átvihetem ugye?
-Természetesen, megnézzük, mit lehet tenni vele.Nem hívtak azóta sem. S mivel ez pénteken volt, vagy nincs netük, vagy meg tudták csinálni.
Vagy a telót úgy elnyomogták, hogy már hívni sem lehet vele. -
mongi
senior tag
Folytatása :
"tuninggyuri vagyok, félmagot is gariztatok" episode 2.Gyerek visszajött az édesapjával, hogy akkor mi a helyzet. Íme:
vevő: -Hello
én:-Hello
vevő: Na mi van a géppel?
én: Sajnos a procit megsütötted a hűtés hiányossága miatt, ez a hűtő egymagos régebbi sempronokra való,nem a kétmagos x2-re.
vevő: (szeme kb. 2x-re kikerekedik), hogyhogy? Hiszen így vettem ezzel,hogy erre való!
én: Akkor sajnos átvertek.de vidd vissza "gariztatni", hiszen azt mondtad adtak rá.Itt belépett a beszélgetésbe az apa is:
apa: Akkor most mi lesz? A gép nem működik így.
én: Sajnos így nem. Ehhez sajnos vagy másik processzort kell rendelni (ugyanis hiába van nekem AM2-es x2 7550-es pár darab, sajnos a lap nem támogatja már), vagy ki kell cserélni az alaplapot egy AM2+/AM3-asra és abba egy rendes garanciás x2-est tenni, ha maradnak az AMD mellett, vagy váltani intelre processzor és alaplap szinten is.
apa: Melyik a legolcsóbb megoldás, amivel ugyanilyen "erős" lenne?
én: egy ugyanilyen AMD x2 5000+ AM2 -es a legolcsóbb megoldás, de akkor később nem tudják fejleszteni már ezt érdemben sokkal nagyobbra (az alaplap max. 6400+-t támogatja).Így akkor fognak többet veszíteni vele, ha később fejleszteni akarja.(gyereket látva ez max 1-2 hónap lehet)
apa: Látod gyerek én megmondtam!Mindig ez van!
vevő: De hát ez jó vétel volt! Majd elbizniszelem a lapot a neten!
apa: Persze! Mint a többi régi alaplapot az ágyad alatt!Na itt kezdem el magamba nagyon röhögni
apa: Akkor mondja el mi a legolcsóbb megoldása azonnal.
én: Asrock 770DE+ alaplap, Athlon X2 240 AM3-as processzor, vagy egy sempron 140-es, ami elég nagy eséllyel kétmagosítható és akkor ugyanaz a teljesítmény lehet olcsóbban az Önöké, mint a használt processzoruk teljesítménye volt.Nagy gondolkodás után elfogadta a sempron+asrock duót. Kess kifizet, garancialevél kiállít. Azért még megkérdeztem, hogy ingyen kicseréljem-e most gyorsan nekik, vagy megoldják.
vevő: Majd én megoldom! tudom, értek hozzá!
Bárgyú mosollyal nyugtáztam a dolgot
(közben magamban gondoltam, értettél te a sempronos hűtőhöz is)
apa: nem venné meg az alaplapunkat?
én: (há peeeersze...a szart meg itt hagynád ) Sajnos mivel már kifutó modell így nem venném át, de bizományiba itt hagyhatják, ha keresnek ilyet, akkor el tudom adni.
apa: (szemében gyanusan furcsa fény csillant) Akkor lehet behozzuk az ágy alól ami még otthon van! Van ám a gyereknek sok használt alkatrésze: ddr1-es ram "kínsztán" egygigások, meg alaplapok,meg végéják...
Így lelkiekben felkészülök 2 hűtősdobozmyi szarra, amit itt akarnak hagyni.
Nah ezután végre zárás volt(12.10-kor).Vérge letudtam őket...gondoltam én, ugyanis 14h-kor csörög a telefon:
vevő: Nem megy a gép!
én: minden rendesen rá van dugva? táp 4eres csati is? (soxor kihagyják az ilyen "guruk"
vevő: Igen, minden ok, de akkor sem indul!
én: Hozd be 15h-re a boltba.
Gép és én is be a boltba, a hiba bios resettel megoldva, gép indul, kétmagosítás megy, gép tesztelgetése everesttel, monden ok. "Örömbodottá".FIN
-
ati012
őstag
Emlékeztek még rá?
Valamelyik nap jön; ajtót nyitja és ezzel a lendülettel a gépünk berezelt tőle és összeomlott a Windows. Másik nap ugyan ezt eljátsza. A gép nem szereti őkelmét? -
mongi
senior tag
nálunk inkább ez a hónap lapos... De hogy a felhasználók/vevők/kliensek témához hozzászólva:
Tegnap behoztak egy gépet, hogy fagy még a netezés alatt is.A konfig:
-MSI K9N SLI lap, déli hídon befőttes gumival egy 6cm-es amd-s gyári procihűtő ventije csücsül, a 4. ramfoglalalt pöckére fakasztva
- AMD X2 5000+ AM2, rajta egy sempronra is kicsi alu hűtő (a régi 754-es foxconn hűtő)
- 3gb ddr2 vegyesen (2x pqi 512mb 800,1x 2gb buffalo 800),
- egy akármilyen 9500GT, rajta "befőttesgumival" felfogatott 8cm-es házhűtőmivel a bordából a mi rajta figyel kibarkácsolták a ventit
-80gb HDD sata
- táp 350W a normálisabb fajtából...
-2x 10cm kék neon, mert az már tuningos wazze...(persze a trafója meg beb@szva a gépbe, hagy lógjon ahova esik...)
kábelezést hagyjuk inkább, kábeldzsungel mindenfele.A tulaja közölte velem hogy a neten vette a lapot, procit, vga, ocsóért (Lap ???€, proci 60€, vga 25€), de ne izguljak a proci egyik magjára még van garancia
Na gép bekapcs, el is indul szépen. Everestben meglesem a proci hőfokot, 56C a magonkénti 1. mag 63C, 2.mag 42.
Nah mondom akkor első körben hűtőcsere, de keztem gyanítani hogy ez sem fog használni. Felteszek neki egy asus x70-eset (most ez volt kéznél, és elég jól hűt). Hőfok 34C, 1.mag 39C ,2.mag 32C.
Gépen stressteszt indít, hőfok felugrik az első magon 40mp alatt 112C-ra, gép védve magát kikapcs. Másik lapban ugyanez a tünet szal cpu kuka.Ha jön ez a tuninggyuri, majd megmondom neki, hogy a proci kuka, viheti "gariztatni" az egy magját
-
liver
tag
válasz
TESCO-Zsömle #11510 üzenetére
A március csak nekem volt nagyon szar forgalom szempontjából?
-
ati012
őstag
Húsvét 2. napja, telefon csörög:
V: Helló nagy pendrájvot keresnék! Kábelest! -
Adonimus
senior tag
válasz
Rootkiskacsa #11476 üzenetére
Ez nagyon jó.
És sajnos vannak ilyen emberek. Az egészbe azt nem értem, hogy, milyen szakember az aki a nem működő procira azt mondja működik.
-
szumo
senior tag
válasz
ati012 #11501 üzenetére
Nálam még a siemens-es korszakomból maradt matrica van, és mivel ritkán van rá szükség, lassan fogy. Arra van egyedi minta nyomtatva, és dátum bélyegezve.
A jómultkorában kértek ipari célra 478-as gépeket, mert az jól bírja az öntödei környezetet. Elmentem vettem pár gépet egy használt dolgokkal foglalkozó boltban, ahol mikor adták át őket, mindet felmatricázták, hogy a garancia úgy fél év, ha az sértetlen.
Hát nem lejött mind sértetlenül! Pedig nem ragadt rosszul, csak hát az évek és a tapasztalat.
Nekik valami etikett címkére volt nyomtatva a lezáró. Na olyat nem szabad használni.Én az olyan matricát javasolnám, ami vékony műanyag szerű és a belsejében perforációk vannak, hogy rögtön szakadjon, amint megpiszkálják.
-
ati012
őstag
Ha már matrica akkor pár kérdés:
Mi 150 Ft-os A4-es matricás lapra nyomtatunk, ezzel az a baj, hogy nem igazán áll meg.
Valami jóféle matricát hol lehet venni? Esetleg tipp h mivel lehet még helyettesíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Autóhifi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Nők, nőügyek (18+)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Üzemidőt áldoz a fényerő oltárán a Garmin Fenix 8 Pro
- További aktív témák...
- új, bontatlan Kingston FURY Impact 32 GB KIT DDR4L-3200 SoDIMM CL20-22-22 memória / kisker garancia
- Asztali PC , i5 10400F , RX 6600 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME
- Bomba ár! Fujitsu H760 - i7-6820HQ I 32GB I 500SSD I 15,6" FHD I Nvidia 4GB I Cam I W10 I Garancia!
- LG 32" ívelt Monitor 32MR50C-B
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G8 - i5-1145G7 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD 750GB HDD GTX 1050Ti 4GB ZALMAN ZM-T7 Chieftec 400W
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- Bomba ár! Dell Latitude 7490 - i7-8GEN I 16GB I 256-512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest