- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
xnace
őstag
válasz
cbmfan #13996 üzenetére
Vagy ha egyszeruen kihuzod a konnektorbol
Nem pont ide tartozik, de ez is a hulye vevo tema:
Mammut iStyle-ban, par hete...
Allok sorban, elottem all valami IQ-droid, es az volt a kerdese, hogy lehet-e iMacet venni moncsi nelkul.
A pultos csaj higgadtan elmagyarazta, hogy nem lehet, mert az egybe van epitve gyarilag, de az emberunk nem volt hajlando ebbe beletorodni, es odaig fajult a dolog, hogy orditozott a kiscsajjal, es a biztonsagiak kisertek ki a bolthelyisegbol... -
cbmfan
senior tag
3 kör k*rvaanyázáson már túlvágyunk... hosszú volt ez a nap, nagyon hosszú...
jönnek a gépek ezerrel, legalább két tucat jött javításra. ennyi balf*sz lakik itt a közelben, vagy mi van?
védelem: mindent kihúzni, ami kapcsolódhat külvilággal. egyébként áramtalanítok mindent ha nem használom, erre tökéletesen megfelel egy kapcsolós hosszabbító. meg is látszik a villanyszámlán
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
csemberlen #13991 üzenetére
Hát ismereteim szerint, legföljebb, ha föl van tekerve.....
Egyenes vezető inkább kondenzátor, mint tekercs, azaz induktív ellenállása nemigen van, kivéve persze, ha önmagában sodrott.. Maga a PC sokkal érzékenyebb, például bárhol van tekercs a gépben, arra már igaz, amit írtál....
Villámcsapás ellen a legjobb védelem a biztosító...... -
Mercutio_
félisten
Esetleg az eredeti kérdésemre valaki?
-
stol
addikt
válasz
joecontra #13990 üzenetére
Közvetlen csapásnál mindegy mit teszel.
Pl. tavaly volt egy szakvéleményezésem, ahol az elemes fali óra és elemes rádió is beszart az asztal közepén.El kell fogadni, hogy vannak dolgok, amiket nem mi irányítunk és mi csak szemét vagyunk a bolygónkon. Egy megtűrt csürhe.
-
joecontra
addikt
hogy minden kábelt kihúz
minden eszközből.
Én azzal, hogy a 230V-ról leválasztom a gépet (vele együtt mindent, ugyanis egy konnektorból kap minden áramot és arról egy mozdulattal mindent le lehet húzni), és a telefonzsinórt kihúzom (amivel a hálókártya felől is megszűnik a fenyegetettség), minden fizikai kontaktusa megszűnik a külvilággal.Üdv,
J -
joi29
őstag
válasz
proof88 #13985 üzenetére
Úgy hogy a POE amin keresztül a router áramot kap ( vagyis az utp kábel
kihasználatlan ágain keresztül) az is kivolt húzva az áramforrásból (adapter
220V@12V), ezalatt persze a gépbe bevolt dugva a lan ami a poen keresztül
a routerre csatlakozik, csak ép nem folyt rajta semmilyen áram és még így is
elvitte a lapot holott a router a padlástérben volt elhelyezve.
Elnézést ha nehezen érhetően fogalmazok.joecontra
Ez azt jelenti, hogy ha elkap a vihar, zivatar magja mikor röpködnek a villámok
és a menydörgés nem elhaló dörgésnek hanem hasadó magas csattanó
hanggal jár, akkor az az első dolga az embernek hogy minden kábelt kihúz
minden eszközből.
A gépből is, a monitorból is, a nyomtatóból is... utp, usb, audió, videó kábelek
mindent, mert nem lesz jó vége. -
proof88
addikt
ahol minden kivolt
húzva az összes hálózatból (lan, 220, telefon stb.) és úgy hogy a villám
a szomszédos épületbe csapott be még így is indukálódott a utp-n annyi
feszültség, hogy nem csak a router lan része ment tönkre hanem még
az alaplapot is elvitte.ezt nem értem... hogy vihette el az alaplapot, ha ki volt húzva az utp?
-
joi29
őstag
Mi épp az imént cseréltünk gépet és routert egy irodában ahol minden kivolt
húzva az összes hálózatból (lan, 220, telefon stb.) és úgy hogy a villám
a szomszédos épületbe csapott be még így is indukálódott a utp-n annyi
feszültség, hogy nem csak a router lan része ment tönkre hanem még
az alaplapot is elvitte.
Egy másik helyen egy ismerős szintén szervizelt mondjuk ott egy másfajta
komolyabb gépet és ott miután becsapott a menykű, nos ott a padlón találtak
egy kb 30cm átmérőjű tökéletesen kör alakú réz lemezt a fali csatlakozó alatt.
Mint kiderült a toronyba vezető kábelben található vezető anyag
(réz huzal) volt az ami a villám hatására olyan gyorsan olvadt meg hogy csak
a műanyag csőből kifolyva szilárdult meg.
Valószínűleg rajta keresztül vezetődött le a villám és ez okozhatta azt hogy míg
a fém az ív hatására elolvadt és azzal együtt lefolyt addig maga a vezeték
műanyag szigetelése érintetlen maradt.
Na ennyit a védelmekről. -
proof88
addikt
válasz
thesound #13973 üzenetére
sajnos ez nem elég.
Abu85-öt idézném:
Semmit nem érnek a D típusú túlfesz. védők egymagukban. Azok arra valók, hogy korrigálják az a hálózat 230V-os potenciálkülönbségének az ingadozását, már ha az áramszolgáltató nem ad megfelelő szolgáltatást (kisebb faluk és környéke). A villám ellen komplett ABCD szintű védelem kell, ennek a kiépítése kb. annyi, mint egy csúcskategóriás számítógép. A legtöbb 20-25 éves háznál már elrohadtak a szondák a földben, így a villámhárító sem az igazi már. Továbbá a kész villámvédelem sem száz százalákig biztos, mert jó esetben akkor lesz a rendszer először tesztelve amikor élesben becsap a villám, ha valamit elrontottak szereléskor akkor ugyanúgy behal majd minden.Ez ha minden igaz, D típusú túlfeszvédő, de kellenek elé az ABC-k. Gondolom a villámhárító az A-ban van.
-
thesound
addikt
Az igaz, hogy nem tudom, hogy a gyakorlatban hogy teljesít. Én használok ilyet, aztán persze lehet csak illúzió.... (igaz nem túl régóta, 2 hete szereztem be...)
a típus számokkal nem vagyok tisztában, de nagyjából háromfélét láttam
1. 8-as elosztós, telefon,modem, és coax védelemmel
2. mint az egyes csak 6-os elosztó
3. mint a kettes csak nincs rajta coax -
Mercutio_
félisten
válasz
Ez ha jól látom az APC Performance SurgeArrest 8 PF8VNT3-GR, az APC Essential SurgeArrest 5 (P5BT-GR) csak a 8 helyett 5 csatlakozóban tér el tőle, vagy van más difi is?
Korábban mintha azt olvastam volna ezek a cuccok csak a kisebb áramszolgáltatós ingadozások ellen jók, a villám ellen kevés, vagy mégsem? (Illetve kérdés, hogy kertes házban, vagy panel esetén igaz-e ez?)
-
törölt tag
válasz
nekem minden számtech eszközöm ilyenben volt, mégis kisült a router, alaplap.
Ezeket pont a hajadra kenheted, ha hosszabb túlfesz jön. (egy 300 miliseces lefutású túlfeszvédett kismegszakító 3 fázisra meg már 60k pénz, na most valami ilyesmit kellene szereznem, hogy ne haljon meg évente egy routerem) -
Biznisz Elek
senior tag
-
thesound
addikt
véletlenül sem reklám, de a viharosok nem használnak ilyesmit?
(tudom, tudom, akkor kevesebb forgalom lenne
)
-
Mercutio_
félisten
válasz
cbmfan #13971 üzenetére
Viharról jut eszembe: Valahol észak-pest/buda a belvárosban vagy dunakeszin van olyan bolt (esetleg épp ide író szaki) aki állít ki szakvéleményt amit a biztosító elfogad?
A tegnapelőtti vihartól úgy néz ki megfeküdt a notink, de a #*!@ biztosító nem tudja megmondani a környéken melyik bolt tud HP Compaq 615-öst szevizelni, illetve, ha "nem javítható gazdaságosan", akkor erről ad szakvéleményt.
Nem sok kedvem van bejárni a fél várost, mire találok egyet, előre is kösz a tippért
-
cbmfan
senior tag
ez a vihar termeli bevételt
és a szopásnaplóba következő bejegyzést...
mai nap folyamán 17 db gépet és 4 monitort hoztak be, hogy nem indul, nem kapcsol be, stbstb. mindhárman gépeket szereltük, 6 totál menthetetlen (égésnyom mindenhol), 4 megúszta egy tápcserével, többi holnap.
-
tserrof77
őstag
Üdv, Kollégák!
Mai szösszenet. Srác délelőtt hozza F5-ös ázusz notiját.
- Hali! Proci kéne a gépe,be, mert kiégett!
-És ez miben nyilvánul meg?
- Túlmelegszik, mert bekapcsolás után azonnal kikapcsol.
- Ok, nézzük meg, szerintem nem ez a baja.
- Nem, tuti ez! Amúgy is cserélni akartam már benne, mert csak Keleron van benne.
- Ok, van bele valóm, de ki kéne próbálni.
- Csak rakd bele, mert akkuja K.O. töltőt meg nem hoztam magammal.
Oké. Raktam neki bele egy másik F5-ből bontott valami duálost. Mentségemre legyen szólni, ha akartam se tudtuk volna kipróbálni, mert nem volt épp hozzá kéznél töltőm. De gyanús volt a dolog, az A6 és az F3/F5 széria is hajlamos ilyen ki-be kapcsolós hibát produkálni chipset hiba esetén. Gyerek levágja a pultra a 6k-t, amit a prociért kértem, még nyugtát se volt időm adni, elviharzik. Nem jött vissza 2 percen belül APEH-es igazolvánnyal, így megnyugodva mentem el Jazzos kollégával elkölteni jól megérdemelt ebédemet.3 fele visszajött.
- Te, ez ugyanúgy nem jó. Most is kikapcsol.
- Bocs, miről van szó?!
- Délelőtt raktál nekem ebbe procit, tudod.
- Nyugta/számla/garancialevél?
- Nem adtál...
- Bocs, most mondhatnám, hogy semmiről se tudok. DE nem vagyok ilyen. Hoztál hozzá töltőt, legalább?Rövidre fogva, konklúzióként, chipset hibás a gép. Lúzerjúzer sápítozás, jajafilmeimképeimzenéimanyukámkönyvelése edisön. Ő is kapott egy satás házikót a vinyónak, még össze is szereltem neki, meg le is teszteltem (
) neki, hogy tényleg jó-e. Jó, megdolgoztam a pénzemért, mert egy épp telepített gépre fel kellett raknom egy hádészentinelt, csak hogy megnyugodjon. Illetve még akartam volna neki visszaadni, de ő nagyvonalúan nem kérte. Kevésbé viharsebesen, de némi megnyugvással távozott. Meg anyuci biztonságba helyezett könyvelésével és bevallásaival...
-
mongi
senior tag
De kérem senki se általánosítson ebből, mivel nekem is személyesen van jó pár szlovák barátom is, akik szintén elítélik ezeket. Csak mivel ők is itt élnek a felvidéken, jobban megértik a magyarokat, mint a zsolnai hegyi tótok közül sokan, nincs is baja itt a köznépnek/szomszédoknak egymással, csak a politikusok/vezető beosztásúak nagyon hülyék.
-
sasa311
veterán
válasz
LamerGyuri #13959 üzenetére
bakker dugába dőlt a vezetőség ördögi terve a világhatalomra!!!44444
-
mongi
senior tag
elhiheted,(azok akik így válaszolnak ha meg mersz szólalni magyarul: na slovensku po slovensky!(szlovákiában szlovákul!)
azoktól ne várj túl sok megértést.) Volt hogy a magyar polgármester összeszedte a kárigényt, benyújtotta a többségében magyar lakta (95% felett) faluból, le se sz@rták eddig, pedig már 1 hónap is eltelt...biztosítósok detto, csak a kesst szedik be de ha fizetni kellene...
íme mennyire szereik itt a magyarokat egyesek:[link][link] -
mongi
senior tag
No igen, miután itt tótiában (gy.k. Slovenská republica), egész járásban fordult elő, meg lehetne próbálni, de mivel itt főleg magyar lakta részek vannak, szerinted erre mennyi az esély?
Aki megpróbálta elhajtották... nincs itt erre energiájuk már az itt lakóknak...sajnos.
-
sasa311
veterán
Köszipuszi mindenkinek
Természetesen nem spam, nagyker partnereknek árlista + ákcijós hírlevél
Ezért kő, hogy lehessen csatolmányt is hozzábaszarintani
-
mongi
senior tag
3. mai vihart átvészelős szép napot kollégák
Már készülök a mai rohamra síppal, táppal, nádi hegedűvel
-
sbazsi
veterán
-
stol
addikt
válasz
macilaci78 #13953 üzenetére
Hótlyukot elvből, még gépre se engedek
-
sasa311
veterán
Kollegák!
Ti milyen programot használtok körlevelezésre?
Amit tudnia kéne:
- NE látszódjanak a címzettek a körlevélben <-- ez FONTOSCH
- Legyen egyszerű használni, miután beállítottam (hogy marketinges kolleganő is tudja használni anélkül, hogy napjában fel kéne járnom hozzá)
- Valami minimális sablonizálás legyen benne. Mittudomén, lehessen úgy személyre szabni a körlevelet, hogy Tisztelt :címzett: (ide beilleszti mondjuk az XY kft-t vagy a kapcsolattartót automatice)Tipp?
-
tserrof77
őstag
Üdv, mindenkinek!
Nálam is szép formalom kerekedett a viharok miatt, tápok, rojterek és 1éb eszközök sorozatosan nem bírták a nagyobb áramot.
Más.. nem tudom, ki keresett még XP-t közületek, de találtam RÁ megoldást! Egy volt osztálytársamék csinálják, megtalálták a kicsiéspuhánál rá a kiskaput. Azok duzzogva, de megadták nekik rá az engedélyt. Én már több hómot és pár ofiszt is adtam el a segítségükkel. Alapból mellékelik a lemondó nyilatkozatot, amivel ténylegesen jogosult leszel a cucc használatára!
Leadtek tunert használok én is, egy MPEG2 chipes PVR3000 dübörög nekem is a gépemben. Természetesen NEM a saját driverével... legutóbbi alaplapcsaerénél is meggajdult szegény, 3 napom ráment, mire a chipset driverrel össze tudtam barátkoztatni
De azóta legalább tudunk TV-t nézni
És ha már ki kell borulni-topik...
Vérpistike bejön.
- Szia! Óccsóázusznótbúktőttőkkérekóccsón.
- 3.42 vagy 4.22Amperes kell?
- wft stílusú nézés
- A kicsi, 4*10 centis, vagy a nagyobb 5*14 centis töltőd van? Igazából tökminegy lenne, mert az utángyártott töltők amúgy is 90W-osak, ergo elbírja a nagyobb gépet is, de nem hagyhattam ki
- Hát..olyan izé.. közepes!
- Az IQ-d, az közepes. A gép típusszámát tudod?
- Jaaa, azt? Izé, valami effes! F3 F5 széria gy.k.
- Oké, a 90W-os jó lesz hozzá. 6000Ft lesz. - itt röviden elmagyaráztam neki, hogy válassza ki a csatlakozót hozzá, megmutattam, hogy fordítva nem lehet bedugni. 19V-ra be is állítottam neki. Fizet, örömmel távozik. (Egy sarokkal arrébb ugyanezért a típusét 9000Ft-ot akartak róla legombolni)Másnap szokásomhoz híven elaludtam, majdnem negyed 10re értem a bolthoz. Vérpistike ott vár egy idősebb úrral. Mint kiderült a faterja. Még csak a rácsot nyitottam, már sír/ordít, hogy az általam eladott vacak sz@r tönkretette a gépét! nem az apja, pistikeee
A töltő majd a gép rövid vizsgálata során megállapítást nyert, hogy a töltő K.O. a gép pedig akkuról még bekapcsol, de le is áll 8lemerült az akku, másik akkuval próbáltam, még pár percet ment) de másik töltővel sem működik, töltést nem veszi. Alsó fedél eltávolítása után sajnos láttam, hogy a tápcsatlakozó után randa égésnyomok vannak ellenállásoknál és a töltésvezérlő IC-nél. Itt már sejtettem, hogy gond lesz. Pistike sipárgott, hogy a filmjei, meg zenék, megatöbbidolgamosteltűnik?!?! Apuka itt még csak figyelt. Közöltem, a hdd külön egység, annak nem lett baja, ugye akkuról még win elindult. Közöltem, a töltő tényleg rossz, azt kicserélem, de a géppel nem tudok mit csinálni. Apuka itt szólalt meg először, és közölte, hogy az általam saccolt kb 20-30e Ft-os javítást velem szeretné kifizettetni. Hát, ehhez hirtelen nem volt túl sok kedvem. A töltőt jobban szemügyre véve ekkor vettem észre valamit. Ugye ezek az univerzális fejűeknek két, de nem egyforma tüskéje van, pont a hülyeség elleni védelem miatt, hogy ne köthesd be rosszul. Pistikét kérdőre vontam, hogy is üzemelte be töltőt.
- Hát, bedugtam a kettőhuszba, majd a tőttőbe a madzagot. Ahogy mondtad, megkerestem, melyik fej megy bele az ázuszba, majd rá akartam kötni a töltőt...
- Állj! Úgy akartad, hogy a fej a notiba volt dugva, és a töltő már áram alatt volt???
- ...iggeeeennn...
- Ok, akkor sajnos a nem megfelelő beüzemelés miatt sikerült a gépet és a töltőt is tönkretenned, mert sikerült ellentétes pólusra hozzáérintened!
- De..de.dee... azt nem mondtad.. hogy..öö... nem hagyhatom rajta!!!!
- Érdekes, te vagy az első és rohadtul remélem az utolsó is aki így akarta bekötni, mert így baromi macerás.
Az apján már láttam, hogy elismerte a gyerek hülyeségét. Végeredményként a gyerek által tönkretett töltőért "cserébe" kaptak egy 2.5" hdd házat meg némi KP-t vissza. Amikor kimentek, már csak egy csattanást hallottam. Meg vérpistike bőgését... -
mongi
senior tag
válasz
bullseye #13943 üzenetére
már nyomtatom is neki
"JEVARECHECHÁ ADONÁJ VEJISMERECHÁ.. JAÉR ADONÁJ PANÁV ÉLECHÁ VÍCHUNEKÁ.. JISZÁ ADONÁJ PANÁV ÉLECHÁ VEJASZÉM LECHÁ SALOM..
ÁLDJON MEG TÉGED AZ ÖRÖKKÉVALÓ ÉS ŐRIZZEN MEG TÉGED. SUGÁROZTASSA FELÉD FÉNYÉT ÉS KÖNYÖRÜLJÖN MEG RAJTAD. EMELJE FÉNYÉT FELÉD ÉS ADJON NEKED BÉKÉT."
-
csemberlen
őstag
Bocs, hogy beleszólok, de európai hálózaton ha felcserélik a vezetékekek akkor a 230v helyett 400v kerül a fogyasztókra. ( régebben 220/380V volt.)
-
nyunyu
félisten
Tudni kell hozzá, hogy az áram szolgáltató kedvesen 315V-ot eresztett a 220-as hálózatra az áram visszakapcsoláskor.
Ez mashol is elofordul.
Furedi hajokikotobe pl. forditva kototte be az Edasz a 2. es 3. fazist.
Olyan nagy kart nem okozott, csak a vitorlasokat kiemelo daru motorja egett le tole... -
mongi
senior tag
Nekem ma beesett egy sz@rrá fertőzött vírustenyészetes gép, már reggel óta gyűröm, de hamarosan feladom és jön a gyalu.
Másik gép win xp-je megkotlott, csak csökkentett módban indul automatikusan, mégha normál startot is kérekOtt is inkább gyalu, mivel gazdája is ezt kérte
Amúgy a múlt héten (csütörtökön) tomboló vihar is meghozta gyümölcseit, hétvégén nagyüzemben fogyasztottam a táp-raktárkészletet.
Visszatérve a setét user/segítőkész boltos témához is:
Talán emlékeztek még egy június elejei viharra.
Akkor sok user jött, hogy kiégtek az adapterek a wifi router-ükhöz (Tcom Slovakia,WiFi-s cégek, főlegAirLiv /Dlink/Glitel routerek/modemek).
Tudni kell hozzá, hogy az áram szolgáltató kedvesen 315V-ot eresztett a 220-as hálózatra az áram visszakapcsoláskor.Tehát user roham, 10/8-ban ez volt a szöveg:
- figyejjémáááán! nemegyagyereknekeavifíímeganeeeet!csinájjámánvalamííít!Mondom nekik, ha adapter füstölt, valszeg leéghetett benne más is, még ha ideig/óráig mennek még másik utángyártott adapterrel. Ha visszaviszi a szolgáltatóhoz, az el fogja hajtani a 30 napos szervízidő után, mivel ilyen esetben nem él a garancia sehol.
Javaslom hogy inkább vegyen egy újat (újabb 2 év garanciával), akár nálam ez ákcijósan most 35píz (ADSL2/2+ modem + wifi router), vagy 25 píz (150-es Wifi router, WISP támogatással).Persze az egysejtű földműves lehordott mindennek, hogy milyen mocskos zsidó lehúzás ez, ők kimérték a szomszéddal (!) hogy csak adapter a rossz (kűggyedmánideaszomszédot, lennenekimérnivalóóóm
), inkább átmegy az utca másik felére mert ott az adapter csak 18píz.
Mondom nekik ok, de itt ne sírjon ha azzal sem megy majd 1 hónap múlva.Letelt az 1 hónap.
Egysejtűkém somfordált be a boltba, nem megy a router, ledobálja a netről az új adapterrel is.Van-e még az akciósból nálam...
Az nincs, de lesz 40pízért holnapra... 20 píz előre, 20 a leszállításkor...
Háááát még meggondolja (vazze akkor sem lesz neted de tufa, ha még egy hónapig ülsz a 3 agysejteden!)
A szolgáltató 65 pízért méri a saját adsl modem/router comboját, szal csak hajráTehát segíteni is csak olyannak, aki igényli, és képes felfogni, hogy nem minden boltos akarja kifosztani, ha ajánlatot tesz egy hosszútávon olcsóbb megoldásra...
-
mongi
senior tag
A szopás megoldva, gyári cd-vel, leírás feljebb (manual installal).Amúgy a honlapon kint van a win7 supported felirat!
A szopás oka: az a buzi kártya csak akkor volt hajlandó rendesen funkcionálni (lásd: nem csonttá fagyni), ha a hozzá kapott rca kábel be volt dugva és a hang kábel be volt kötve a hangkártyába. Ennyit nem szoptam még kártyával, igaz pinnacle kártyákkal foglalkoztam főleg... Régen volt nekem is WinFast 2000xp kártyám de azzal akkoriban (2002-ben) annyit szoptam, hogy eladtam, és vettem egy külsőt (Leadtek WinFast TV Pro II ), mivel csak tv nézésre használom. Most már idestova 4 éves, napi használatban, semmi probléma vele. -
szumo
senior tag
-
xnace
őstag
Sziasztok!!
Érdi nincs köztetek??
-
Mercutio_
félisten
válasz
macilaci78 #13925 üzenetére
Má egy ideje nincs benne az a hatóanyag amitől népszerű volt
-
cbmfan
senior tag
válasz
macilaci78 #13925 üzenetére
cipő belső ragasztásához használtam vagy 5 éve. áttúrtam fiókokat, valószínűleg ki lett dobva...
-
True
aktív tag
Lehet kapni olyan 2 komponensű fémragasztót, ami olyan mint a gyurma, nekem az autóm szelepfedelén tátongott egy kisujjnyi lyuk...
Valszeg az előző tulaj megtolt valakit, és ekkor törhetett ki ez a kis darab...
Az olaj mindent kieszik lassan, de már 2 éve nem is szivárog...
Szerintem ilyen esetekre simán használható PC-re is...
Annyira megkeményedik, hogy vésni/flexelni lehet...
Előtte viszont féktárcsa tisztítóval le kell fújni, mert az minden zsíros szennyeződést leold... -
azbest
félisten
válasz
Balinov #13909 üzenetére
A bt8x8 utáni korszakból is sikerült árulniuk olyan CX2388X chipsetes analóg és hibrid kártyákat, ami 64 bites rendszeren 2+ Gb rammal maxon pörgetik az egyik procimagot. A pci kártyák közt sok ilyen van, ráadásul ezeket már akkor adták ki mikor ismert volt a hiba. Connexant meg cseszték zaklatni hogy javítsa a drivert. Rendszeresen visszatérő kérdés/probláma a leadtek tuneres topicban. Radeon kártyákkal meg nem megy rendesen az evr mód (nyújtás kikapcs), de legalább vmr módban pixelesedik a képe. A hardveres dvbt dekódolás meg lefagy pár perc után a pvr2-ben... 12 éve nem szívtam annyit a miro/pinnacle tuneremel, mint a hűdejó szoftveres leadtekkel... na de ez itt off
-
Balinov
titán
nem veletlen olyan hosszu a Leadtek TV tuneres topik, regebbi modellek XP 2000/RM/Deluxe BT8x8 chippel dolgoznak, ahoz conexant nem csinalt x64 drivert. ujabbak xceive/NXP chippel vannak, azokhoz van rendesen driver. amugy Bzoley forumtas grundolt egy Leadtek tunerre kihegyezett oldalt (Lhsite), ami sajna ahogy latom megszunt, de a topikban mindig linkelik a legujabb drivereket, ill. PVR2-t. Leadtek tunernel az elso, hogy a gyari cd-t/windows update-s drivert el kell felejteni.
-
mongi
senior tag
Kollégák!
Ha tv-tuner kártyával nem akartok szopni win7 x64 alatt, a leadtek belső (PCI-s) termékeit kerüljétek el nagy ívben.
Merő szopás a gyári cuccokkal az egész installálása,én most szopok vele a 3. órája...Nem is tudom egyszerű user mit csinált volna, de minimum kibaxa a 10.ről az egész gépet....
Ha a drivert teszem fel, minden ok, ha felteszem a gyári windows 7 compatible (!) pvr szoftot, elszáll az egész cucc hibával. Önmagában driver nékül a PVR cuccos is megy rendesen, csak együtt nem hajlandó rendesen dolgozni.Mire rájöttem hogy ha a gyári cd-ről feldobom a pvr-t, majd manual adom meg eszközkezelőbe a drivert (persze nem amire a cd mutatna autostartkor!) akkor nagy nehezen beindul.
Az biztos hogy leadteket már a büdös életben nem veszek PCI-set többet, marad az usb-s "beledugod és élvezzed vazze" kategóriások
-
mephi666
nagyúr
válasz
DeltaPower #13902 üzenetére
vááá, ezzel mennyit nyomtam anno... ment hercules vezérlővel és prüttyögtettem a speakert rendesen a játékkal
baromi jó volt... mintha tegnap lett volna... street rod, stunts szintén sokat ment... (persze még hercules-el...)
ui: meg volt valami felülnézetes rally-s játék, aminek nem ugrik be a neve... 4x4-es gépekkel lehetett menni és asszem az egész pálya látszódott végig... volt benne nitro is
ezt is gyűrtük keményen még 15-20éve... meg ott volt a whacky wheels... az is hatalmas volt... sajnálom, hogy a pc-re magasról sz@rnak ilyen téren, mert jó kis "össznépi mókákat" lehetett rajta csapni ilyen játékokkral... (kb. az nfs nagyon régi részeiben volt legutóbb jó splitscreen mód)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- Hővezető paszták
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elden Ring
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autóhifi
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest