Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Amikor a Samsung Galaxy AI írja meg helyettem a blogot...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- mefistofeles: OTP mobilbank Persely. Jó, de nem jó.....
Új hozzászólás Aktív témák
-
SityiSXT
őstag
válasz
eziskamu #16390 üzenetére
Ott a pont!
Így a vizsgálat után viszont el kell mondjam, baromi nagy mázlija volt az ügyfélnek, nem kapott be semmi vészeset. Mondjuk az is most derült ki számomra, hogy az illető egy öreg bácsi, aki mindössze egy-két izlandi hírportált olvasgat, és legalább a Winupdate ment nála rendesen. A Trend Micro viszont bedöglött, le kellett szedjem - és hirtelen megtáltosodott a gép.
Kapott egy eMeSE-t, regpucolást, most töredezettségmentesít, aztán szerintem meg is vagyok vele.
-
tserrof77
őstag
válasz
eziskamu #16320 üzenetére
Ne legyél. Heti 6 napot dolgozva, néha 10 órákat, úgy érzem, megérdemlem. Más tészta, hogy utószezonba mentünk, relative olcsó szállással és félárú pályabérlettel.
Meg másfél eurós osztrák benzinnel
Ment is a kocsi tőle, mintha fenékbe billentették volna. A szerpentinen úgy húzott felfelé, hogy csal lestem. A magyar benzint utálja. Azzal többnyire tolnom kell, hogy menjen
Hogy témánál maradjunk. Jól kezdődik a nap, csávó visszahozott egy korábban nálam vett hápé notit, hogy lefagy, meg írogat, meg csipog. Lényeg, hogy a gép kinyitásakor már megcsapott egy furcsa szag nem, nem cbmfan kolléga esetére gondolok
[csak majdnem /OFF] amit vörösborra asszociáltam. A sejtés bejött, "kicsit" elúsztatták a drágát. Mondván, hogy nem garos, és fizetős lesz a billentyűzet csere, 17900+szerelés, kisebb ordítozás, hogy ígymegúgygaranciás. Ja, természetesen SEMMILYEN vásárlást igazoló bizonylat (számla, garijegy) nem volt nála. Más tészta, hogy prezárió lévén eleve 1 év garival jöttek, a srác tuti 2010 nyarán vette, ergo duplánbukta
De végül is jó fej voltam, egy ezresért kikötöttem nekik a csipogó bill-t és vett 1600Ft-ért egy USB-set. De kifelé még benyögte félhangosan, hogy ez akkor is garos volt...
-
DeltaPower
addikt
válasz
eziskamu #16193 üzenetére
Nekem volt egy ilyen esetem, 5.1-es alaplapi integráltnál bármilyen hangot át tudtam küldeni a tönkrement zöldről (front) valamelyik side/back csatornára, kivéve a flash lejátszók (youtube és társai) hangját. Azok csak és kizárólag a zöldön akartak kijönni.
szerk: mire erre rájöttem, már újraraktam a flash playert, böngészőket, több féle hangdrivert, windowst, mindent. -
cbmfan
senior tag
válasz
eziskamu #15743 üzenetére
jó, hát vannak ilyenek is a világ végén
viszont körülnéztem, tudnám-e használni valahogy. ezt találtam, de az ár alapján erősen meggondoltam magam
-
-
-
pulcsi
tag
válasz
eziskamu #15678 üzenetére
Csak metronak nem elektromos hiba alaplap sata vezérlés általában kuka volt vagy floppys megoldás a memóriák 1000 ft ba kerültek vagy 500 ba
5 böl 6volt badblockos végén már nem is teszteltük összerakásnál ha hoztak memhibával csere egyből és imádkoztunk hogy jó legyen. Metro gep lehuzza a beszallitot minel kevesebb legyen a gep kb 500ft haszon volt gepenkent es a cserek elvittek a hasznot boven, de megerte a fonoknek csodbe is ment. Ja és a maxtor 80as is szuper volt de volt amiket nagyon noname vinyoval szereltük már a nevét se tudom na ott csak a fele ment gajra mar akkor amikor feltettuk hogy megnezzuk bekapcsol e
-
qfm
őstag
válasz
eziskamu #14837 üzenetére
Fél évig tanultunk assembly-t is annak idején (programozói, egyetem), de a fél csoport már akkor ki volt bukva mikor 64 bites művelet végzés került szóba. Hogy az optimalizálásról ne is beszéljünk. Ott tényleg abból állt az optimalizálás, hogy gondolkodj. (félre értés ne essék, nem az assemblyt éltetem, magam is felsőbb szintű nyelveket használok)
-
mongi
senior tag
válasz
eziskamu #14447 üzenetére
Nah azok a legnyagyobb sóherek, ezért él még máig a zixpé is
Napi csoda, csak hogy témába vágjon:
Hölgy érkezett kb 15 perce egy géppel. A hiba: lassú, néha nem indul, "amióta a vihar volt" (kb. 1 hónapja volt erre az utolsó vihar) !
Csavarhúhó előkap
(szigorúan nyitunk minden gépet az user elött, lássa milyen a mocskos gép belülről), oldal leszed. nyakig poros persze
Nini egy VIA chipsetes PCCHIPS lap (M789CG), benne persze egy via Samu2 csücsül (gy.k.: kb a p3 szintet sem üti meg, 7xxmhz-es és 64kb az L1/L2 benne)
-Khmm hölgyem ezt a gépet nem biztos hogy érdemes lenne javítani, inkább javaslom a teljes felújítást. (a ház ok, dvd-rw van benne, meg a hős maxtor 40gb slim)
-Óóóó hát az most nem fog menni, most kezdődött az iskola...stb.
-Természetesen megértem, de ebből reális áron, régi alkatrészekkel sem tudok működőképes gépet varázsolni.A processzor és minden kiegészítő rá van forrasztva arra a piros lapra, nem cserélhető csak kompletten. Jobban járnak ha egy új, 2 év garos alkatrészekkel javítjuk ki.
-Hááát akkor mennyi lenne egy felújítás?
- Lap, dual cpu, ram, táp, munkadíj az annyi mint xyz ojró.
- Húúú ennyit nem tudok kifizetni most, majd 25.-én kapok pénz. Addig itthagyhatom a gépet?
- Maradhat, ha meglesz a pénz, jöjjön el, és megbeszéljük a további lépéseket.
- Nagyon köszönöm. Mi ezt 5 éve vettük a gyereknek, semmi extra csak hogy játsszon.
- Majd az újjal jobban fog tudni játszani
- Köszönöm, majd benézek a jövő héten, hogy mi a helyzet, viszlát!
- Viszlát. -
válasz
eziskamu #14324 üzenetére
A ZX81 kicsit korábban élte a fénykorát, mint hogy mi gyerekek voltunk, az már akkor is lefutóban volt. Inkább azért említettem meg, mert 1k memóriája volt, aki arra tudott programot írni, az ma is bármire ír. Nekem nem is volt ilyen gépem, de unokatesómnak igen, és emlékszem, hogy írt rá valami játékot, ami nagy bravúr volt 1k-n, azaz 1024 byte-on.
Ahogy DeFranco kolléga írja, az állandó küzdelem megtanította az akkori programozókat arra, hogy takarékoskodjanak az erőforrásokkal, mivel mindig mindenből kevés volt. Tudom, hogy most már teljesen más szemlélet van, és nincs idő optimalizálgatni, meg nem egy ember ír egy játékot, hanem több száz. Viszont ezért van az, hogy aki akkor mondjuk megírt assemblyben és C-ben Amigára egy Plus4 emulátort, az ma olyan speciális területeken tud programozni, amire a szakmányban képzett "egerészek" nem képesek.
-
szumo
senior tag
válasz
eziskamu #14290 üzenetére
Felhívott egy hölgy még ma kora délelőtt, hogy kellene neki egy laptop. Mondom nagyszerű, mire gondolt? Azt mondja, van rá olyan 80-90 e HUF ja. Mondon Eggen? De ugye mennek majd rajta a 3D-s játékok? (Magamban WaF?) Mondom attól függ, de túl sokminden biztos nem fog rajta futni.
Mondja a hölgy, hogy azért akar ilyen drága gépet venni, mert nem akarja 1-2 évig biztos lecserélni.Hát jó hogy nem Krájziszt akar ennyiért rajta játszani.
Holnap jön, hogy kiválasszuk a csodagépet! Csoda, hogy eljön megvenni, Csoda, hogy ha nem lesz elégedetlen
-
proof88
addikt
válasz
eziskamu #13802 üzenetére
A hobbielektronika.hu-n kérdeztem meg egyébként hogy egyáltalán ez normális jelenség-e. Igazából úgy vettem észre, hogy a kormány fém része ráz, amikor elkezd izzadni a kezem. Aztán rájöttem hogy a gépház is ráz. És hogy a földeletlen konnektor miatt van, meg a táp miatt (mármint a számítógép táp működése miatt, de ez normális), és hogy nem kell félnem miatta, csak kellemetlen. Hát igen, néha eléggé megrázta az alkaromat is.
Igazából szerelés közben kellemetlen, hogy ha a gépház sarkánál hozzáérek, akkor meg csíp mint állat. Meg ugye így semmihez sem tudok nyúlni ami fémes és érintkezik a géppel (pl kormány, vagy KVM-switch fém háza).
-
válasz
eziskamu #13468 üzenetére
Te vagy én egy átlagos, pl. MCU-s projektben az általad is említett low-freq kvarcot használnánk erre, mert ez az úgy-mondd szabványos.
De szerintem PC alaplapokon nem találni ilyet, más forrásból állítják elő az "óra-órajelet".
Ehhez túl kommersz...Ahogy már réges-régóta nem találni alaplapokon MHz-es kvarcokat CPU órajelnek, amiket esetleg PLL-el szorozna fel az alaplap
-
-
cbmfan
senior tag
válasz
eziskamu #13253 üzenetére
ez ismerős téma.
exmelóban havonta egyszer huszadika körül egyik közeli bolt főnöke körbejárta boltokat, egy darab cdt vett számlára. utolsó alkalom akkor volt, amikor a szokásos kamu név helyett a saját cégének a nevére állítottam ki a számlát. kissé ledöbbent, amikor észrevette
azután nem láttam többet.
kérdeztem többi boltban, hogy miért csinálja ezt. állítólag a számla sorszáma alapján saccolja meg a forgalmat... de minek?
-
localhost
Közösségépítő
válasz
eziskamu #13253 üzenetére
A képzeletbeli példa egyébként más-más termékkel de legalább 168-szor esett meg velem.
De ezt egy ʇʞɹɐɯɐ!pәɯ méretű áruházban is képes előadni az okos vevő 7 évvel a vásárlás után, nem is sejtvén, hogy az a személy, akivel beszél, még nem is dolgozott ott akkor. De én itt vettem!
Te most egy egyszemélyes kisboltra gondolsz. Én nem -
TheReMiXeR
senior tag
válasz
eziskamu #12496 üzenetére
rédes cuccban van ilyen
-----------------------------------------------
cigizek kint, öreg már az utca másik oldalán kispécizett magának (van rajtam beépített baromarcú detektor)... látom, jön felém, csak jön... majd megszólít :
-Maga ide tartozik?
-Nem, uram... én itt nem tartozom senkinek egy fillérrel sem...
-na, nem úgy kérdezem, de maga ide tartozik?
-megint csak azt tudom mondani, hogy nem tartozom itt senkinek, ellenben itt dolgozom
(csak azért mert éreztem előre, hogy közöm sem lesz az öreg által indított magasröptű beszélgetéshez, hagyjon engem békében... de folytatta... még vagy 5percig, mire kiderült, hogy nem is elektronikával, nem is számítástechnikával kapcsolatban akart kérdezni)-----------------------------------------------
-Jó napot, netbukot akarunk venni
-tessék, ez meg ez van ennyiért
-hááát én ilyet 25ezerért is láttam a neten
-annyiért én is vennék vagy tizet... -
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Nintendo Switch
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 7 / 5 2***(X) "Pinnacle Ridge" (AM4)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- MacBook Air 2020 13" Retina i5-1.10GHz 8GB/256G SSD, HUN BIll, kevés töltéssel, üzletből, 27% ÁFÁS
- MacBook Air8,2 2019 13" Retina i5-8210Y 1.6GHz 8GB/128G SSD, magyar billentyüzet üzletből, 27% ÁFÁS
- MacBook Air8,2 2019 13" Retina i5-8210Y 1.6GHz 8GB/128G SSD, magyar billentyüzet üzletből, 27% ÁFÁS
- Samsung Galaxy S24 Ultra Dual sim 512GB
- MacBook Pro 15.4" Retina Mid 2018 I7-8750H 16GB/256 SSD, Radeon 555x/Üzletből, garanciával, 27% ÁFÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest