- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
slett27
addikt
Ebben tudna valaki segíteni ? Ide irányítottak, hogy itt biztos tud valaki valami mondani.
Thx.
-
cbmfan
senior tag
fórumb*zi kockák!
írok egy sort, és egy percen belül jön két válasz
-
-
cbmfan
senior tag
na mi van, nem írok sztorit, behal a topik?
-
sasa311
veterán
válasz
Luighi #13191 üzenetére
Hogyne tudnám:
151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet
7. § Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozzaKiemeltem a fontos részt. Ezt szokták összekeverni azzal, hogy "2 napja vettem cseréjjed kifele de nagyon gyorsan!!!!" Pedig egészen egyértelmű, hogy ez csakis meghibásodásra érvényes.
Illetve ezzel szokták még összemosni:
17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről4. § (1) A fogyasztó a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat.
A meghibásodás definíciója is benne van valahol a PTK-ba de azt most nem ástam elő.
-
cbmfan
senior tag
ötlet... üzletszabályzat kihelyezése?
bármi problémája van, mondod az x oldal y bekezdését, ahol le van írva minden PTK.-ból idézett paragrafusokkal, és nincs vita.
-
mongi
senior tag
Kösz a tippeket, most kivárom hogy mi lesz. Ha visszajön a cucc akkor csinálok tesztet megint szűz gépen, fotó és videó kíséretében összeszerelve, majd meglátjuk hogy mit lépnek. Tudom a kártya értéke nem sok, de ha már veszek valamit, az működjön is!
Igaz még nem próbáltam az Uri Geller féle javítást: MUKODJ! -
szumo
senior tag
Én visszaküldeném, hogy teszteljél el ismét.
Ha meg produkálni lehetne a hibát, és lenne róla fénykép, az sokat segítene a dolgon.
Én a saját 3870-esemmel szívtam, hogy azt mondták, jó, én meg, hogy nem jó, és majd egy hónap huzavona, és fényképek küldése után elismerék, hogy nem is arra tesztelték, amire a hibaleírás vonatkozott. Aztán természetesen csere. -
tserrof77
őstag
Bunkó módszer, de egyik nagykeremmel máshogy már nem bírtam. Alaplapot küldtem vissza 2x is ugyanazzal a hibával, hogy elsőre indul, de pl BIOS-ban beállítva a boot sorrendet, kilépve 10-ből 9-szer NEM indul újra a lap
Mind a kétszer Teszt OK! felirattal visszajött, pedig részletes hibajelentéssel küldtem vissza. A végén oda fajult a dolog, hogy a chipset ic-ről lekaptam az alu bordát és szikével végigvágtam az IC tövében a nyákot. A borda kellően takarta, így még ha le is vették volna, akkor is nehezen észrevehető lett volna. Érdekes módon, azonnal (persze kb 2-3hét bevizsgálás után) cserélték azt a sarkontestétpénzértárulóhölgyemény alaplapot. Közben az ügyfélnek én már rég kicseréltem a lapot, mert tudtam, hogy amúgy is ráülnek, de így kb 2 hónap alatt lett cserélve a lap...
-
engusz
veterán
Vidd vissza újra, de úgy, hogy jegyezzék fel a javítási lapra a pontos hibajelenséget. Nekünk is volt már hasonló eset, ott a fénykép és a videó sem ért semmit, mert nem lehet 100% biztonsággal azonosítani, hogy valóban arról a hardverről van-e szó. Ilyen esetben - a tapasztalatok szerint - sok múlik a jó személyes viszonyon is.
-
PH 5.5
aktív tag
Ilyesmivel már mi is megjártuk néhányszor, főleg vga és alaplap esetében. A sok nagykerben annyi a vizsgálat, hogy éppen csak kipróbálják a cuccot, semmi 3dmark, stb.
Csúsztunk már ki gariidőből is emiatt, test ok-val visszajött jó pár valóban hibás hw.
Azóta nem bízzuk a véletlenre, kicsit felgyorsítjuk az elhasználódási folyamatot, persze csak miután 100%-ra meggyőződtünk, hogy hibás a holmi. -
mongi
senior tag
Kollégák!
Lenne egy dolog, amiben én is a szakma segítségét kérném. A szitu:
Adott egy Sapphire radeon HD5450 gddr3-as vga OEM kiszerelésben (nem is ez a lényeg, csak hogy lássátok, miről van szó). A kártya random módon artifactosan indul el, néha megy 1-2 napig jól, de ha bekattan artifactolja a win asztalt. Leírtam erre a hibajelenséget és visszaküldtem nagykerbe. Ott egy szervízmókus megnézte, majd 2h 3dmark akármennyi után visszadobta, hogy nem hibás, ill. a hiba nem megállapítható. Szerintem egy 2h-s 3dmark qrva kevés egy szervizes tesztre. Szerintetek mit csináljak? Sajnos én voltam a balfax, hogy nem csináltam fotót a dologról. Valszeg küldik is vissza nekem a kártyát, úgy ahogy elsőre kaptam...A tesztkörnyezet, amiben produkálja független a chipsetektől és processzoroktól (volt tesztelve nvida, ati és intel chipsetes lapban is, win xp, win7 alatt egyaránt különböző catalisttal)
-
localhost
Közösségépítő
válasz
Luighi #13177 üzenetére
Hibátlant nem! Semmilyen indokkal! És semmilyen határidőn belül sem!
Keresek mindjárt linket....például
"... 3 napon/munkanapon belüli pénzvisszafizetési, kicserélési kötelezettsége nincsen az üzletnek, ha a termék hibátlan. A hibás termékek esetében azonban ténylegesen van egy kicserélési kötelezettség..." -
Luighi
senior tag
Urak, szakmai kérdés: köteles vagyok visszavenni hibátlan terméket három napon belül?
A memoár: 60 körüli (kor és iq) ügyfél netbookjába csináltunk ram bővítés, de állítása szerint a plusz 1gb ddr2 ellenére lassab lett a gépe, és még az 1.66ghz atom procijából is elvettünk 330mhz-t, mert most már csak 1.33ghz-t ír ki. Oprendszerhez nem nyúlhattunk és a logikai alapon való meggyőzés az esetében nem működött. Számlát visszaadta, ramot visszavettük.
-
cbmfan
senior tag
-
engusz
veterán
Mai friss: "áker nótbúkhoz" szeretnék akkumulátort...
-
-
cbmfan
senior tag
ugyanmár
hiába kéred, nem adom meg
kíváncsi vagyok, hogy barátunk mit lép erre. szerintetek mit fog?
-
cbmfan
senior tag
ugyan, kb. 15 évvel idősebb nálam. tuti van férje, pár gyereke...
jöhetnek az állásajánlatok
akármi is volt, továbbra is elegem van a hülyékből. Bp és környéke, elsősorban pultos...
-
cbmfan
senior tag
kártyaolvasó téma - hepiend (?)
Fogyvéd Mária 2 óra körül jött, egy 30+ faszival.
mondta a tényállást, hogy bejelentést kaptak egy vevőtől arról, hogy nem vagyunk hajlandóak garanciáztatni a hibás cuccot, és igaz-e, amit az előző beszélgetésünkkor mondtam. elmeséltem a teljes sztorit újra, alig bírta visszatartani a röhögést. hozta a levél másolatát, amit kapott. lehúz engem és a boltot a sárga földig, hogy nem voltam hajlandó segíteni a problémáján, nem vettem át a hibás terméket, az árát sem fizettem vissza. pedig hibás volt! állítólag fogyvédnél is kipróbálták, természetesen tökéletesen működött. arról egy szót sem ír, hogy rés lenne háza előlapja és a cucc között. komplett sztori jegyzőkönyvezve lett.
itt voltak zárásig. mutattam nekik topikot, közösen röhögtünk sztorikon, ő is mesélt pár elég érdekeset. zárnám be boltot, erre mondja, hogy neki négykor lejárt a munkaideje, de szívesebben volt itt, mint az irodában
privát számát megadta, ha bármi gond lenne, hívjam nyugodtan.
hívtam főnököt, elmeséltem, hogy mi volt itt, elsőre nem akarta elhinni
előbb volt itt, elolvasta jegyzőkönyv másolatát, arcán totál döbbenet, és csak ennyit mondott: "b*zd meg, hihetetlen vagy..." ugyanis jártak már párszor nála, és be akarták fenyíteni pár piszlicsáré dolog miatt.
szóval te degenerált barom, tehetsz egy szívességet
-
szumo
senior tag
Teljesen OFF leszek, de ez is megér egy misét.
A háziorvosom még mindig odahaza (160 Km-re) van. Írt egy beutalót, hogy vegyenek tőlem vért, mert nem jó a testtömeg indexem [(mintegy 150+ kg) kövér vagyok mint az állat].
Felhívtam a máv kórházat, hogy ki vagyok mit akarok, és, hogy baj-e ha nem hozzájuk szól a beutalóm. Kaptam ma reggelre időpontot (10.30-ra), de mondták, ha előbb érkezem, mondjuk 7.30 -kor, van egy olyan gomb, hogy van időpontom, de nem időben jöttem.Odaértem, jobbra betegfelvétel, megismétlem mi a problémám, felveszi az adataimat, látja, hogy már jártam náluk a szemészeten, kötőhártya gyulladással, nem is olyan rég. Kéri a beutalót, és döbbenten mondja, hogy ez nem hozzájuk szól. Gondoltam az időpontkérésnél, csak hallotta a hölgy, amikor elmondtam, hogy van egy ilyen gigszer a dologba. Kaptam egy kb 10 perces tanfolyamot gyorsan, hogy legközelebb hova írassam a beutalót, meg hogy ő nem csinálná meg a vizsgálatot, de menjek fel, kérdezzem meg. Fent újabb sorszám, ott kellett az van időpontom de nem időben jöttem gomb. 3-4 percig álldogáltam, majd láttam, hogy a sorszámos gépet a kutya nem kezeli, és mikor felszabadult egy pult, előálltam a problémámmal. Ott összedugták a fejüket, majd felhívták a lentieket, lebaszták őket. Volt ott szó a majd személyesen megbeszéljük, és az ez így nem egy betegmegtartó hozzáállásról.
Majd mondták, hogy várjak kicsit, szólítanak. Kintebb húzódtam, ahol egy bácsi megjegyezte, hogy milyen pofátlanok ezek a fiatalok, hogy ő itt vár már mióta, én meg bepofátlankodok elé. Nézek rá, és látom, hogy időpontkérés nélküli a sorszáma. Megvontam a vállam, majd pár perc múlva szólítottak, és levették a vérem. Mikor eljöttem, a bácsi még ugyanott üldögélt és jóízűen beszélgetett.
Konklúzió, az öregek, még mindig közösségi életet élni járnak a kórházakba, és morognak, hogy a mai fiatalok, milyen semmirekellők. -
mephi666
nagyúr
válasz
cbmfan #13150 üzenetére
ez a sztori, ha lezárul, szerintem egy vaskos fejezet lehet a leendő életművi regényedben
komolyan megérné kiadni... nem semmi lehet az ürge: jogtalanul problémázik, viszi a fiát, balhézik, beír a panaszkönyvbe majd random hívogat és próbál megijeszteni
mindezt egy kártyaolvasóért, ami tökéletesen működik és apropó: mennyibe is került?
gondolom nem egy csillagászati összeg volt
-
cbmfan
senior tag
fejlemény van kártyaolvasó témában!
hívott valami Mária, hogy nem vagyok hajlandó átvenni a hibás terméket. felvilágosítottam, hogy az a problémája, hogy két milliméteres rés van a kártyaolvasó és a háza előlapja között, az olvasó tökéletesen működik. ezt valahogy kifelejtette a leveléből... a hölgy szó szerint kiröhögte az illetőt, valamikor kijön a jegyzőkönyvet felvenni, továbbítja embernek. ebből sem lesz semmi.
-
stol
addikt
Hajtja a fenét. Fizetős Avira, fizetős Avast, fieztős kaspersky.
Az, hogy nem jeled a nod retek, még nem jelenti azt, hogy nincs gáz.
Szervizben is meg-annyiszor kell takarítani, még fizetős nodok után is.
Nod-tól már csak a Symantec szarabb és a Panda.@(#13145) philoxenia
Attól fontosabb, hogy mennyiszer volt hiba az adott munkaállomás teljes élete során.
-
joi29
őstag
Igen az idősebb gépek bizony nincsenek agyon pakolva memóriával,
mivel a Nod az esetek többségében XP alatt több memóriát foglal,
de az Fsecure és a Kaspersky-nél kevésbé terheli a procit.
Ugyanakkor tapasztalatom szerint az esetek többségében a NOD még akár
az ingyenes változata is képes olyan kártevőket észlelni amelyek egy másik
vírusirtó pro verziójának szkennelésésén is átcsúszott.
Ez persze igaz vissza felé is de az arány a NOD felé hajtja a vizet. -
-
PH 5.5
aktív tag
válasz
cbmfan #13134 üzenetére
Igen, az itt-ott behorpasztott ház, beesett power gombbal szinte mindennapos, tonna por úgyszintén (lassan be fog sülni a kompresszorunk). Egérrel személyesen még nem volt szerencsém találkozni, csak a fészkével.
Leöntött noti vízzel, sörrel, teával(jó sok cukorral szerette a kislány), na és persze pezsgő, természetesen édes, had ragadjon a lehető legjobban. Múlt héten behoztak egy netbook-ot, amiről nemes egyszerűséggel le volt tépve a kijelző, előtte volt egy olyan, aminek egy 4 éves gyerek rágcsálta szét az lcd-jét.
Olyan kajamaradékkal már találkoztam gépházon, ami necces volt, hogy egyszer már megjárta valakinek a gyomrát.
No meg a háttérképek néha zseniálisak, egy időben gyűjtöttem őket. Íme egy példa: -
cbmfan
senior tag
illetve még valami: Chinon FZ-357A 3.5ös flopimeghajtót keresek Commodore 1581embe. egyetlen feltételem van: működjön
-
cbmfan
senior tag
válasz
PH 5.5 #13133 üzenetére
eh
bicskás internet viszi a pálmát nálam
volt már égett, döglött egeres, kutya, macska, szomszéd által lebrunzolt, random itallal leöntött (főleg notik), telehányt (olvass vissza
), 6 tonna poros, illetve Dénes, aki anno még exmelóban rendszeresen zúzta a házakat, de vigyázott, hogy más ne sérüljön. átlag kéthavonta másik ház, optikai cucc. flopiról második menet után leszoktattam.
-
PH 5.5
aktív tag
Üdv!
Ezzel a dévédécédé mizériával kapcsolatban az jutott eszembe, hogy simán össze lehetne állítani egy szlengszótár féleséget, jó poén lehetne, ráadásul hatalmas segítség a kezdő kollégáknak
Néhány példa:
Szekrény: Számítógépház
Memória: a világért sem RAM, hanem leginkább merevlemez
Tiplink: TPLINK
Letelepítés: Uninstall (végül is teljesen jogos)
Doboz: akármi lehet, az ADSL szűrőtől a beltéri egységen keresztül a kábelmodemig bármi
Segges monitor: CRT monitor
Internet: tetszőleges böngésző, leginkább IE6 ( a lassú internet azt jelenti, hogy lassan indul a böngésző a millió toolbar és egyéb baromságok miatt )
nemindulagép; nemcsinálsemmit: a gép indul, csak a vindóz nem
nemindulavindóz: nem indul a gép, SKSH
stb.
Más: Nálatok mennyire gyakoriak a megrongált gépek?
Van egy visszatérő ügyfelünk, a Balázska. Kicsit fel szokta magát húzni játék közben, ez végül abban csúcsosodott ki nála, hogy kidobta a gépet az udvarra és addig rúgta, amíg mozgott. Utána behozza, hogy mit lehetne vele kezdeni. Hát nem végez félmunkát, mert SEMMI használható dolog nem maradt a gépben.
Ezt már kétszer eljátszotta, minden alkalommal új gép (erős közepes) rendel.Másik eset (nem Balázska): KB 1 éves acer laptop úgy kerül elő egy tecsós szatyorból, hogy: csöpög belőle a víz; az alsó borítás egy része elszenesedve; az egész gyönyörű ívben meghajlítva.
Az történt, hogy kigyulladt (nem derült ki, hogy mitől, talán nem hozzá való töltő miatt), erre a tulaj beb.szta a fürdőkádba, aztán valami rejtélyes okból kifolyólag megpróbálta kettétörni a térdén megtámasztva. Azt mondjuk sejtette, hogy ezt már nem nagyon lehet rendbe rakni, de legalább próbáljuk meg az adatait lementeni. Nem sikerült. -
cbmfan
senior tag
válasz
ati012 #13128 üzenetére
ki. már igen.
telefon:
- tessék, xy számtechüzlet.
- héló! én vagyok a kártyaolvasós!
- (de örülök neked...) üdv, már rég hallottam önről... van valami jó híre? (cinizmus\ON)
- igen! kivizsgálták az ügyet! azt mondták, hogy intézkednek!
- örülök neki. valami egyéb?
- bipbipbip...na mi van, nem erre számított?
-
mephi666
nagyúr
válasz
cbmfan #13123 üzenetére
egyszerű a képlet amúgy: úgy vannak vele sokan, hogy a cd-méretű lemez=cédé... (holott lehet az dvd/bd/cd-nek álcázott pizzás csiga, vagy bármi, ami cd-re hasonlít) a dévédécédé pedig dvd-lemez akart volna lenni, csak ő is nagyon tudományosan akarta előadni magát, aztán ez lett belőle
egyébként ha bizonyos oldalról közelítjük meg, nem is olyan nagy hülyeség: cd=compact disc, tehát akár rá lehetne erőltetni, hogy a bd/dvd is "kompakt lemez"...
a szöszi+szaktudáshoz annyit tudnék hozzátenni, hogy 10éve itt kecskeméten bementem az egyik boltba (ahol azóta is vásárolok az esetek 70%-ában) és 2 huszonéves csaj volt a pultos általában... ne mondjam, hogy először meglepődtem, hogy itt szép lányok az eladók, mert korábban félegyházán maximum csak 50 fölötti bányarémmel találkoztam számtekboltban, aki nem is értett hozzá, de emellett hülyének is nézte a betérő vásárlót
aztán meglepődtem mégegy soron, amikor rájöttem, hogy oda-vissza jártasak a szakmában
(egyébként barátnőmre is büszke vagyok, mert hiába gyógyszerész a szakmája, érdekli az informatika is és múltkor arra kért, hogy hw-témában "tanítsam"
...nagyon gyorsan tanul)
-
cbmfan
senior tag
3/4 2... 50+ faszi be. liheg, totál izzadt.
- de jó, hogy még nyitva vannak! (lihh lihh)
- önnek is szép napot, miben segíthetek?
- dévédécédé kell.
- bocsánat, DVD vagy CD?
- nem! DÉVÉDÉCÉDÉ! (emelt hangon, fröcsögő nyállal)
- sajnálom, de ilyen nem létezik.
- a múltkor is itt vettem!
- akkor az vagy DVD, vagy CD lehetett.
- (üvöltve) NEM!!! DÉVÉDÉCÉDDÉÉÉ!!! NEM ÉRTI??
- (kirakok elé egyet-egyet) ezek közül melyik volt?
- ez az! (rámutat TDK DVDre) MÉÉÉ NEM AKARTA EZT AAAADNI??? ('nyádat, azt köpködd köcsög)
- mert ön nem ismeri a fogalmakat. lát ezen bárhol is CD feliratot?
- ööö... nem... de ez akkor is dévédécédé! (*********** [ide képzeljetek bármit], azt b*zmeg)
- blokkot vagy számlát kér?
- blokkot.
- (kész, adom kezébe, rámosolygok) parancsoljon, és ha kérhetem, legközelebb vagy kulturáltabban viselkedjen, ugyanis mindenről felvétel készül, vagy kerülje el boltunkat. viszlát! - és megyek a pult másik felébe.ember ledöbben, sunnyogva kivonul.
-
cbmfan
senior tag
az oké, de ilyen szösziből maximum "rózsaszín virágos egeret akarok, mert az cuki"-t néztem ki. nem ezt...
-
nyunyu
félisten
válasz
cbmfan #13118 üzenetére
Egyre tobb informatikus csaj van.
Anno, amikor 98-ban eloszor elkezdtem a zegyetemet, 800 villamos+infos golyabol volt 13 lany, ennek 2/3-a banyarem kategoriaju volt.
Most, hogy kene a papir cimszoval megint bejarogatok a kotelezoen latogatando gyakorlati orakra, legalabb 10 jocsajt lattam abbol a 100-150 emberbol, akikkel valamelyik oran egy csoportban vagyok.
-
cbmfan
senior tag
válasz
localhost #13113 üzenetére
eh, ez nálam is ütött
ma szöszi be, tipikus huszonéves barbi baba 10 centis tűsarkú cipő, szőrös rózsaszín táska. tipikus "jól nézek ki, más nem érdekel" kinézet. pultosnál állnak ketten, hívtam kinti szervízpulthoz (kivételesen rend volt rajta
). mondja, hogy Asus P45 chipsetes lapjába szeretne a jelenlegi 4 giga memóriája mellé még négyet, illetve a Geil ramjai mellett más típusok fognak-e működni rendesen. esetleg jelenlegi Q6600 processzorát is lecserélné valamilyen Q9 szériára. állam kopp, jesszus, ez hihetetlen, EZ ÉRT HOZZÁ!!! rajtam totális döbbenet, pultosnak elakadt a szava. kellett pár másodperc, mire reagálni tudtam... mondtam, hogy mi van készleten, illetve mit tudunk rendelni. elbeszélgettünk HW, SW dolgokról, egyszerűen nem akartam ezt elhinni. proci mégse kellett most neki, de vitt két kétgigás 1066os Kingmaxot. inkább nem égettem magam azzal a kérdéssel, hogy be tudja-e rakni...
-
localhost
Közösségépítő
Korábbi történet:
Nagyáruház. Bútor osztályon dolgozó kolleganő jön oda hozzám, hogy :
--- gyere légyszíves oda ahhoz az úrhoz, segíts, a vevő DVD-hez keres olajat.
--- DVD-hez olajat?
--- Azt!
Odamegyek, már előre csóválom a fejemet:
--- Jó napot Uram, miben segíthetek???
--- Mondtam már a kolleganőjének, WD40 olajat keresek, merre van ? -
joi29
őstag
válasz
Intelligencs #13111 üzenetére
Tipikus elárusító cicababa effektus ugye a boltban jól mutat vagy a hangja
megnyugtató de mikor kérdezem, hogy a nagy kerből tudtok e hozatni xzy
procit ami egy hete még fen volt a termék listán akkor
"Egy pillanat megkérdezem a főnököt TE SANYI..."
Ilyenkor vagy 10-15 percet diskurálnak hátul amire én az 5-ödik per után
megunom a várakozást és a pulton megfogom az egeret és megnyitom
a Wdóz asztalon díszelgő cpu-raktárkészlet nevű mappát. -
válasz
^Clown #13105 üzenetére
"wifi kábel van?"
Szerverhosztinggal (is) foglalkozó cégnél dolgozom. Ügyfél a rackszekrény-bérletéhez igényelt még 256 db IP címet (C osztály). Értékesítő kolléga (nőnemű egyébként) jelezte a termékmenedzsernek, hogy van egy ilyen ügyféligény. Termékmenedzser ártatlan arccal visszakérdezett, hogy úristen, olyan sok IP cím kell az ügyfélnek? És hogy fogja azt elvinni az ügyfél, zacskót adjunk hozzá, vagy hozott magával? Kolléganő: nem tudom, de mindjárt megkérdezem az ügyfelet. Gurultunk a földön...
Egyéb szösszenetek még ettől a kolléganőtől (rendszergazdákhoz intézve a szavait): Az ügyfél panaszkodik, hogy rosszul csináltátok meg a patríciusokat. (Gondolom a partíciókra gondolt.)
Sales-es kolléganő: - Az ügyfél még plusz memóriát akar a gépébe!
Rendszergazda: - Milyet?
Sales-es kolléganő: - SATA-sat.Sales-es kolléganő: - Az ügyfél még 2 griga ramot akar.
-
^Clown
addikt
Néhány apró szösszenet, ezek nem velem estek meg, hanem a rutinosabb kollégák mesélték:
- wifi kábel van?
vették a lapot a srácok, a következőt válaszolták: persze, ott lesz a bluetooth kábel mellett!- logisztikai játékot keresek (magyarul logikai...)
- PlayStation 2-t vettem, de csak 1 volt benne!
- egy enyhén részeg figura vett egy drága Sony Vaio laptopot. Pár óra múlva visszahozta a gépet, hogy ezt nem lehet kinyitni. A gép éktelenül össze volt karcolva hátul, az akksinál. Kiderült, hogy a részeg fószer az akksinál akarta felnyitni a kijelzőt, de mivel nem ment, nekiállt hát a konyhakéssel...
- az egyik MM-ban zárás előtt odaszartak a fotóosztályra, kollégák másnap reggel vették észre az eredményt. Visszanézték a felvételeket, asszonyság, míg apuci a fotómasinákat nézegette, letolta a szoknyát...
- saját sztori: kedves vevő durván, jó hangosan odafingott az orrom alá, persze semmi elnézést vagy valami. Persze elvárta, hogy munkaidőn kívül küldjek neki pontos specifikációt az egyik routerről az e-mail címére. Valahogy elfelejtettem
-
Mercutio_
félisten
válasz
cbmfan #13035 üzenetére
Hehe, ugyanezt élem át 3 havonta apóssal, ő is a szemüvegét keresi (fejtetőn) és szentségel 1000L, és bár nem mobilnetje van, de tehetsége oly határtalan, hogy rendszeresen haldoklik nála az ADSL
Nyugi másnak is van azért nyerő szériája, pl. nyunyunak régebben (1-2 éve?) voltak klassz szervizes storyjai, melegbárok és éttermek rémlenek
Juteszembe: Bontatlan 7 decis Absolut vodkát cserélnék HW-re
R3ap3r: Olcsó megoldás, venni szűrőmenetre tekerhető batárnagy napellenzőt, ha van a kompakton szűrőmenet...
-
tserrof77
őstag
Most volt itt nemrég. Épp nyakig vagyok cimbi ánusz emkettővé lapos gépébe, ami forralja a procit meg a vga-t. Felnézek, a réjbenes meg egy még egyszer akkora nyakigtetkós áll ott. Első blikkre nem tudtam még visszaköszönni se. Igen! Köszöntek!
- Csá! Van egy kis gondunk...
- hosszú nyelés, de megakadt a torkomba, fuldoklás közepette nehéz visszaköszönni. ...és mi lenne a probléma?
- Nem tudtuk bedugni az egeret. -itt némileg megnyugodtam, de azt sejtettem, ilyen olcsón nem úszom meg. tui hogy pl beleerőltették pl a HDMI aljzatba, és zárlatot csináltak vele... Nehéz, de sajnos már volt ilyen ottoba ügyfelem.Sikerült neki. Meg kinyiffantani az egy hetes Dell N5010-est.
- Az meg hogy lehet?
- Nem ment bele, pedig próbáltuk! A másik indiai bőszen bólogatni kezdett. Atyaég, szegény USB-s Genius egérke, mit kellett kiállnod...
- Hát ez érdekes, ilyet, hogy egy USB-s egér ne menjen bele egy laptopba, még nem láttam. Kivéve p1 és p2 lapit, amin ugye nincs uesbééé
- Ez pedig pénégy. De van itt laptop, hogy milyenbe kő bedugnyi?
Nem bazz, csak 48 laptop van épp a boltba ami bontásra, javításra vár, és egyiken sincs USB
Mutatok neki egy Acer-t, amin kapásból 4 USB is van.
- Há' a mijénken ilyen nincs! Visszaveszed?
Eredeti csomagolásába, bontatlanul nyújtja vissza az egeret. Épp a nyugta miatt nyavajognék, amikor:
- Ja, itt a nyugta is.
Visszaadom az 1500Ft-ot. Közbe jár az agyam. a TÖLTŐ ?!?!?
- Kösz. Ja, jó lett ám a tőttő! Na, kösz. Csá!Konklúzió? Sok gondolat kavarog bennem. De lehet, hogy az elején mindenre kitérő választ adva el tudom hajtani. De, sose lehet tudni. Lehet, hogy holnap bejönnek, és rendelnek 150rugóért egy gémer gépet. Vagy... bejönnek, és... elviszik a bevételt. Passz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Hammer Construction 2 Thermal 5G - építő jellegű kritika
- One mobilszolgáltatások
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Windows 11
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- Samsung Galaxy Z Flip5 5G / 8/256 GB / Gyári független / 12 hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged