- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
ati012
őstag
válasz
TheReMiXeR #12497 üzenetére
Júzer kb 30at adna ki érte...és fél órán belül jönne vissza hogy ez szar, mert nem ismeri a mobil Windowsot.
-
TheReMiXeR
senior tag
válasz
eziskamu #12496 üzenetére
rédes cuccban van ilyen
-----------------------------------------------
cigizek kint, öreg már az utca másik oldalán kispécizett magának (van rajtam beépített baromarcú detektor)... látom, jön felém, csak jön... majd megszólít :
-Maga ide tartozik?
-Nem, uram... én itt nem tartozom senkinek egy fillérrel sem...
-na, nem úgy kérdezem, de maga ide tartozik?
-megint csak azt tudom mondani, hogy nem tartozom itt senkinek, ellenben itt dolgozom
(csak azért mert éreztem előre, hogy közöm sem lesz az öreg által indított magasröptű beszélgetéshez, hagyjon engem békében... de folytatta... még vagy 5percig, mire kiderült, hogy nem is elektronikával, nem is számítástechnikával kapcsolatban akart kérdezni)-----------------------------------------------
-Jó napot, netbukot akarunk venni
-tessék, ez meg ez van ennyiért
-hááát én ilyet 25ezerért is láttam a neten
-annyiért én is vennék vagy tizet... -
eziskamu
addikt
Úgy rémlik mintha a SATA3 szabványban megint benne lenne a két eszköz/kábel koncepció, lehet csak meg akarta előzni a korát
Ahogy nézem, tényleg létezik a dolog és SATA 2-vel is megy, igaz csak bizonyos vezérlő csippekkel, és valszeg azok se sokkal olcsóbbak, mint egy mezei SATA kártya.
[link] -
Hequila
őstag
válasz
^Clown #12488 üzenetére
A tulajjal közöltem, hogy ha a döglött egeret nekem kell kibányásznom, 2k-ról indulunk (tudom, olcsó voltam, de itt keleten...). A nyomtató egyébként működik, egy döglött biztosíték és egy thermisztor cseréje után kifogástalan. Kivéve persze az iszonyat büdös egérhúgy szagot (mert hogy szegénykém berondított).
-
tserrof77
őstag
Mai szösszenet. Fiatal srác (~16) bekocog:
- Adatkábelt keresnék.
-
- Ami alaplapra megy rá.
-
- Egyik vége sata, másik meg 2 sata
-
Erre elé tettem egy 2 portos PCI-E SATA kártyát,
- 4500Ft.
- De ez sok, nekem csak kábel kell.
- Mert? Nem elég a sata port az alaplapon?
- Ja...
- Ezért kell a kártya! Mert ha simán elosztanád csak, egy vezérlő honnan tudná kitalálni, hogy melyikre dolgozzon??
- Akkor mégis van ilyen kábel?? Itt gondolatban már fojtogattam...
- Nem. Nincs. Szerinted miért adnám a kártyát?
- De nekem ez drága. Más megoldás nincs?
- Nincs.
- És ha két kábelből összeforrasztanék egyet?
- Persze, próbáld csak meg. De ugye, már nem garanciális az alaplapod?
- De, itt vettem, gigabites, 3 év garanciával, az év elején.
- Akkor nem fog a forrasztott kábellel sem menni.
- ???
- Ezen mit nem értesz? Nem fog menni.
- De.. ennek mi köze ahhoz, hogy itt vettem? Ha nem itt vettem volna, akkor menne? Itt már megaláztam a hulláját is.
- Csak annyi, ha kiderül, hogy nem rendeltetés szerű használat következtében tönkremegy az alaplap, vagy csak a SATA vezérlője, akkor bukod a garanciát.
- Ahaaa... értem... Azért köszi... helló...Amikor elindult kifelé, akkor vettem észre a kezében levő szatyrot. Mivel magasított pult van, és ültem, amikor bejött, nem láthattam. Vékony szatyor volt, láttam benne egy alaplap dobozt, rajta a félre nem ismerhető matricánkat...
-
Zofren
aktív tag
Ez ma nálam is előfordult. Csak annyi különbséggel, hogy nem nálam vette a laptopot, hanem egy multiban, xp-t meg nem tudok adni, csak ha megveszi a win7 prof-ot, akkor lehet downgradelni. Azóta se hozta vissza.
a xmas attack ugy néz ki megszünt, de majd nyugtával (és áfás számlával) dicsérem a napot.
-
tserrof77
őstag
válasz
Zofren #12483 üzenetére
Nem feltétlenül jelent hekkelési kísérletet, de lehet az is. De lehet, hogy pl a gép(ek) egyik biztonsági szoftvere nyúlkál vissza a szerverre, csak kerülőutakat használ. Javasolnék egy IP cím cserét, ez pl ADSL esetén egyszerű, újra kéne aroutert indítani. KábelTV szerű (MAC klónolt) kapcsolat esetén ez csak 3-6 órás modem áramtalanítás, majd router újra konfigurálás után áll helyre. Mást nem tudok tanácsolni. Rosszabb esetben jegyezd fel az IP címeket, és tégy panaszt a szolgáltatódnál
-
Zofren
aktív tag
Hallott már vki erről:
Xmas port scan attack from WAN (ip cím) detected.
Router log fájlja írja ezt ki. 5-10 mp-ként kapok egy ilyet, különböző ip címekről. Van olasz, pesterzsébeti, magyar telekom-os, digi ip cim.
Ennek hatására a net használhatatlan. Mit lehetne tenni? Gépeken nincs semmi kártékony software. -
szumo
senior tag
Anno kislánykoromban amikor még a csattogószárnyú lepkét húztam magam mögött, egyszer hiányzott az elektro gyak. tanárom, és az erősáramúak gyakorlati tanára helyettesítette. Új műhely, új balesetvédelmi oktatás. A tanár anegdótázik, hogy a gumírozott fedlapok alatti kábelcsatornában patkányok szaladgálnak, és hogy egyszer mikor egy osztálynak mutatta a hálózati szekrényt talált benne egy nagy döglött patkányt, abból a jóllakott bányapatkány fajtából. Nyitja a szekrényt, és hát a sültpatkány ott volt, ahogy mesélte. Később mikor hozzákerültünk hivatalosan is, megtudtam, hogy a csillag/delta kapcsolások túlterheléses vizsgálatára volt hivatott a labor.
Süti süti kis patkányát -
danih
veterán
OMG.
Egyszer hozzámvágtak egy switch-et, hogy nem jó. Forgatom, és a hátulján látom, apró barna foltok vannak rajta (falra volt szerelve egyébként). Rögtön tudtam mi fog várni, és tényleg: kinyitás után egy csótánycsaládot találtam a nyákon. -
Hequila
őstag
Pénteki szösszenet:
Hibajelenség: nem kapcsol be.
-
eziskamu
addikt
Ez a Commodore moncsi PC-s volt, hercules meg teljesen mono szabvány árnyalatok nélkül (asszem szöveges módban volt világosabb árnyalat) . A C64 asszem vagy 16 színt tudott egyszerre, bár akkor már mintha kellett volna trükközni is, amúgy meg a C64 grafikus chippje szinte GPU-nak számított a CGA-hoz képest. De talán még a Plus/4-es gyengusabb chippje is körökkel vérte a CGA-t.
-
eziskamu
addikt
-
tserrof77
őstag
Ma iszonyat buta voltam. Bejött egy srác, valahogy első ránézésre lejött róla, hogy egy IQ Light... Enyhe emo fíling... A ruha egyszerűen röhejes volt rajta... Amikor megszólalt, már majdnem elröhögtem magam, majd amikor "intel duálkolor vagy valami ilyesmi" gép felől érdeklődött, egyszerűen nem bírtam magam visszafogni, és..hát.. szembe röhögtem... Bevallom, bő 11 éves hivatalos pályafutásom alatt ez volt az első ilyen. De most is röhögök, ha visszagondolok a szitura
-
mongi
senior tag
válasz
Zofren #12455 üzenetére
Mé' kö billentyü vagy mifene no? Nemollan ujjal piszkálódós - no hogy is híjják - tácsszkrémes? mert a papocskának a plébánián má olya' va'.
(és ez megtörtént nálam nemrég, mikor egy 70 év feletti nagyi gépet akart venni a kisunokájának)
Azért hogy heppiend legyen a lapos sztori is, ma visszajöttek, és elvitték a lapost
Méghozzá egy seven HP-ve és egy táskávall
Lehet a kicssávó este még utánanézett a dolgoknak? -
Zofren
aktív tag
Ma délelőtt eladtunk egy használt gépet monitorral. Pár óra múlva csörög a telefon, hogy nem indul el a gép. Nálam ment, mert raktam rá xp-t hisz volt rajta matrica (és a windows 7 szar
)
- Nem indul el? Ledek világitanak? Monitor be van kapcsolva.
- Nem indul. Nincs kép. De világit a gépen is és a monitoron is.
- Érdekes, hisz tegnap ma reggel még frissitettem az xp-t.- (ekkor meghallom hogy kettőt csipog a gép)- Jól hallottam, hogy csipogott a gép?
- Igen, de akkor sem indul.
- Ki ír vmit a monitor?
- Igen, de nem olvasom fel.
- Billentyűzet van a géphet?
- Nincs, az is kellene?
....A gépet ismerve, biztos hogy az volt a baja, hogy nem volt billentyűzet csatlakoztatva. Azóta nem hivott a bácsi.
Mongi: öcsém is megmondta, hogy szar a win7, mert a need for speed nemtudommelyikrészénél tartunk nem fut ultra felbontásban, csak high-ban. Válaszul letöröltem a játékát
-
mongi
senior tag
Tegnapi idegölő:
Apuka bejött az üzletbe, laptop vásárlás céljából. Szétnézett, majd a legolcsóbb megoldást választva kiválasztott egy op.rendszer nélküli Acer eMachines gépet, ami az ő céljainak bőven megfelel (AMD proci, 2gb ddr3,HD4250 vga...stb.), viszont azt mondta a fiát megvárná, mégiscsak az sokkal jobban ért ezekhez. Ez így rendjén is volt. Gyerek megjött, itt hasított belém, hogy nem lesz egyszerű menet (ismerem már egy másik találkozás okán, ahol a betonfejűség mintapéldája volt.15-éves, nagy élettapasztalattal rendelkező, rendkívül inteligens ork
). Gyerek meglesi a lapost:
- Ez volna az? Hmmm... Nem is rossz, apámnak pont megfelel. DDR3?
- Igen ez már ddr3-as.
- VGA? ATI 4200? Mennyi rammal?HDD?
- Amennyit beállítasz a biosban, de max. 512mb., 320gb-s a hdd.
- Op.rendszert milyet lehet hozzá kapni?
- Ehhez a modellhez Windows 7 Home Premiumot javasolnám.Ezt támogatja a lapos is.
- XP nincs?
- XP-t sajnos már nem forgalmaznak, és a lapos sem támogatja, nincsenek alá driverek.
- Nekem erre XP kell.Haverok is megmondták szar a 7-es, nem mennek vele a játékok.
(Itt kell leszögeznem, végig arról volt szó, hogy az apjának lesz munkagép, max netezni/filmet nézni.)
-Sajnos abban nem segíthetek, mivel nem forgalmazzák már az xp-t, csak a vista-t és a sevent.
- De a seven egy nagy rakás sz@r, a haverok mind ezt mondták, mert valamilyen kompatibilissé téve tudták csak a játékaikat futtatni meg telepíteni, meg nem is ismerem, mi lesz ha apámnak ki kell javítanom valamit a gépen?
- Az hogy Te nem ismered az oprendszert, illetve nem tudod kezelni, nem jelenti azt hogy sz@r lenne. Sajnos így nem tudok segíteni. Kalóz XP-t nem telepítek senki kedvéért, és a lapos sem támogatja már az ixpéd.
Még ellőtt pár "szaraszeven"-t ami már kezdett nagyon idegesíteni.Ekkor lépett be egy másik vevő, aki munkát hozott nekem, így otthagytam őket. Még sokáig tanakodtak, majd elmentek.
-
cafat
aktív tag
válasz
Dorien #12449 üzenetére
Köszi mindenkinek a javaslatait. Egyébként szeretek a Nokiában dolgozni csakhát a távolság miatt szeretnék közelebbi munkahelyet találni. Termékteknikus vagyok, ülőmunka a hibás telefonokat javítgatom, annyira nem megerőltető és 3 nap után jó a 3 nap szabadidő.
Akkor ha kérdezik majd a fizetésigényt 110-120 körüli összeget mondok aztán hátha megtudunk egyezni. Mégegyszer köszi! -
cafat
aktív tag
válasz
tserrof77 #12446 üzenetére
Sajnos semmi konkrétumot nem tudok még, mert egy hirdetésre küldtem önéletrajzot, és emailbe jeleztek hogy várnak további elbeszélgetésre. Igen abonyi vagyok, a bolt szomszéd városba Cegléden van. Ha már nettó 100-110-et adnának akkor gondolkozás nélkül váltanék a jelenlegi munkahelyemről. Igaz most nettó 140et megkapok de abonytól kb 200km-re Komáromba a Nokiába.
Ennyi kiesés megérne annyit hogy minden nap a saját ágyamba aludjak.
Egyébként kb Én is hasonló összegre gondoltam, mert ettől kevesebbért nem váltanék, ennél többet meg nem hinném hogy adnának, főleg pályakezdőként.
-
Dorien
veterán
Ez elég sok tényezőtől függ.
1. Jelenleg van állásod / egyéb bevételed / eltart valaki? Mert ha nincs, akkor a kevesebb fizu is jól jön. Ez esetben nem érdemes túl nagy összeget mondani, inkább kérdezd meg, ők mennyire gondoltak? Ha van állásod, akkor a jelenlegi fizunál annyival többet kérj, hogy megérje váltani.
2. Pályakezdő vagy? Nekik nem nagyon lehet ugrálni a magas fizuért, kell a tapasztalat.
3. Abony vagy Budapest? A fővárosi fizuk azért jóval magasabbak átlagban. Meg az albérleti díjak / ingatlanárak is...
4. Bejelentenek? Egyéb juttatás?
5. Munkaidő?
6. Felelősség?
7. Egyedül dolgozol?
stb.A 100-110k (nettó) szerintem is kb. reális.
-
tserrof77
őstag
Most erre mit lehet írni? Kétélű a dolog. Ha túl keveset mondasz, vagy "hülyének néznek" -már elnézést- vagy ha felvesznek, akkor meg nem nagyon reklamálhatsz. Ha túl sokat mondasz, akkor meg azért kerülsz ki a kalapból. Azt látom, abonyi vagy. Helyben, vagy nagyobb városban lenne a bolt? Mert utóbbi helyen elbírják a magasabb igényt is. Másik fontos dolog, hogy az egész pénzt hivatalosan kapod meg, vagy minimálbér + boríték. Másik kérdés, van-e szombati nyitva tartás, van-e esetleg cafetéria, vagy más juttatás. én 100-110k-t tartok reálisnak.
-
cafat
aktív tag
Sziasztok! Kicsit off lesz amit kérdezek de Ti tudtok a legjobban válaszolni erre.
Szóval az van, hogy szerdára behívtak állásinterjúra egy számítástechnikai üzletbe. A megpályázott pozíció értékesítő és szervizes. A kérdésem az lenne, hogy ha kérdeznék a fizetésigényt mekkora összeget merjek mondani? Válaszaitokat előre is köszönöm! -
ML320
senior tag
Na, pont őket hagynám legutoljára nagyker szinten. Nem tom, kinek, mi a véleménye, de most már az ott vásárolt termékekre a garanciális ügyintézés, egy horror. Sorra dobálják vissza a cuccokat, hogy lejárt, nem garos, holott...
Részemről már nem vásárolok ott, eléggé elszálltak maguktól. -
-
tserrof77
őstag
Kábé egy éve volt egy picit hasonló szitum. Srác behozta a törött kijelzős gépét, hogy mit lehet vele kezdeni, mert garanciás még, de a márkaszervizbe horror pénzt mondtak neki. Mondom, megoldom úgy, hogy ne látszódjon, hogy kicseréltem. Szép óvatosan szétszedtem, másik panel betesz. Gép bekapcsol. Utólag visszagondolva itt a srác picit fészkalódni kezdett, de először nem értettem miért. Aztán... elindult a Windows. A srác és a csaja volt benn háttérnek, eléggé félre nem érthető pozícióban. Próbáltam fapofát vágni, és minél hamarabb leállítani a gépet. Srác égett mint rongy. Talán az az egy szerencséje volt, hogy nem a csajjal jött be, vagy nem épp a csaj hozta a gépet. Na, akkor lett volna ám amperszag
-
TESCO-Zsömle
titán
Nemrég fültanúja voltam a közeli számítástechnikai alegység plafonszaggató röhögésének. Kettővel elöttem a magabiztos kuncsaft mindenáron "vadképernyős" (WildScreen) monitort akart venni. Mert Ő tud angolul, és nem fél használni.
-
LÁZ
addikt
a mai fáni sztori, éppen nagy erőkkel "négerkedek a bányában" 4lapos telepít+2 szervíz, rohan be kollega röhögve, mondom -mi van, tán sunát láttá
', mondja, halkabban, ő most bejött egy "töltőért", kamuzik felém vmit, mondom jaja, jóvan, aztán elviharzik kifele.
Kiderült, hogy az egyik tündibündi sunának a notitáskáját kiverte egy másik kuncsaft a kezéből, ahogy a főnökség táccsszmártját akarta szemrevételezni, és kipottyant a tangácska a tasiból
....
sajnos se a suna, se az öreg képét nem láttam, tuti megért volna egy misét mind2
-
danih
veterán
Mókás dolog történt velem.
Csörög a telefonom, ismeretlen szám, fejem felett szövegbuborék: "WTF".
Felveszem, egy érdes női hang bedarálja hadarva:
"Jónapot XYvagyok nemmegyalaptopom ittvagyokatizenkilencbe jöjjönkimegnézni!"
Mondom Hölgyem, valóban, az IT szektorban dolgozom, de cégnél, és nem foglalkozom magánozással, kiszállással. Illetve megkérdeztem, hátha ismerős ismerőse, mert rokonoknak, barátoknak haveri alapon ingyen megnézegetem a cuccait.
Válasz: "Deénittvagyokközel a tizenkilencbe (??? egyébként is honnan tudja a földrajzi helyzetem?), jöjjönmáki". Fasza, kérdezem honnan van meg neki a céges számom?
És most kapaszkodó: 198-as Tudakozó számon mondta neki egy ügyfélszolgálatos!!!!
Valahova valahogy bekerült a számom, a 198-as kollega valami keresőben rátalált, és továbbadta ennek a nőnek. Utána kéne járni a dolognak.
Szóval valszeg várhatom a hívásokat. Basszameg -
mongi
senior tag
az egyik nagyker oldaláról, íme (általában mindegyiknél ez van):
3. Viszonteladó jogai és kötelezettségei
3.1. Viszonteladó felelősséget vállal a regisztrációkor megadott, adatlapon közölt adatok valódiságáért.
3.2. Viszonteladó kijelenti, hogy sem csődeljárás, sem felszámolás, illetőleg végelszámolás alatt nem áll és nem kezdődött ellene sem bírósági, sem cégbírósági, sem más fórum előtt semmiféle olyan eljárás, amely gazdasági tevékenységét korlátozná.
3.3. Viszonteladó kijelenti, hogy számítástechnikai termékek kereskedelmével foglalkozó gazdasági társaság valamint, hogy a Nagykereskedő által forgalmazott termékeket nem saját célra, hanem tovább értékesítési célra vásárolja meg. Erre tekintettel a felek jogviszonyára nem vonatkozik az „Elektronikus kereskedelmi szolgáltatások”-ról szóló 2001. évi CVIII. törvényének a szolgáltató és fogyasztó közötti szabályai.
3.4. Kiszállítás esetén, amennyiben a Nagykereskedő által szállított áruk és az azokat kísérő dokumentumok között eltérés van, a Viszonteladó jogosult saját mérlegelése alapján az adott szállítmány visszautasítására.
3.5. A Viszonteladó, amennyiben házhozszállítással kéri az áru eljuttatását, elfogadja a szállítás során előre meghatározott költségeket. Az áru átvételekor különös gondossággal jár el, vitás esetben dokumentált módon rögzíti az eltéréseket és képi adatrögzítést készít. -
mongi
senior tag
válasz
concret_hp #12428 üzenetére
-
GrandeP
addikt
válasz
concret_hp #12428 üzenetére
Mert szerinted mi kellhet még hozzá?! Csak nézz meg egy kis/nagyker oldalt és nézd meg a GY.I.K-ot, vagy a regisztrációt és már is mindent tudsz!
Kb olyat kérdeztél, h mi kell az autóvásárláshoz?
-
GrandeP
addikt
válasz
concret_hp #12421 üzenetére
Hitelmentes!
-
mephi666
nagyúr
válasz
^Clown #12417 üzenetére
esetleg denaturált szesz? abból szerintem nem lesz kedved inni
lakásban több helyen is távolítottam el vele kemény ragasztóanyagot műanyag felületekről... meg barátnőm pulcsijából is szedtem már ki vele ragasztót... durva anyag: beleszagolsz és leesel a székről (még akkor is, ha korábban "barátságban voltál" stroh80 kaliberű toroktisztítókkal
)
-
eziskamu
addikt
válasz
Hintalow #12418 üzenetére
Mi a bajod pl a fehérrel? Nekem meg mondjuk pont a narancs kellett volna, de nem politikai okokból
,
Amúgy nincs valami erős anyagból, de megoldottam a merevítését ventillátorokkal, de szigorúan csak 5v-ről hajtva, nehogy berezonáljon. Bár ezek a delta ventik amiket szereztem hozzá 12v-n már majdnem lekapták az ujjamat.
-
concret_hp
addikt
ahhoz hoyg nagykerből vásárolhassak ezt-azt, pontosan milyen cég kell?
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok kedves boltosok!
Tudom, hogy nem a legideilőbb a kérdésem (régóta olvasom a topicot), de megpróbálnám:
Tud valaki olyan helyet, ahol lehet kapni GMC R2 Toast házat fekete szinben?
Szükségem lenne egy ilyen állított dvd-romos házra, de mindenüt csak az egyéb, élénkranda színben kapható, ahol pedig írják a neten boltok, hogy kapható, ott sorra kiderül, hogy nincs is nekik -
Archer
őstag
válasz
^Clown #12406 üzenetére
Tapéta ragasztóhoz való oldószert is érdemes lehet megpróbálni, amivel én dolgoztam, nem volt egy agresszív anyag, nem hiszem, hogy oldaná a burkolatot. Azért mielőtt bármit rákensz, az alján vagy valami kevésbé látható részen próbáld ki a burkolaton, csinál-e vele valamit.
-
Hequila
őstag
Magánzó lettem, és némileg érintem a számítástechnikai eszközök forgalmazását is. Kérdésem: melyek a legolcsóbb/legjobb nagykerek? Privátban is jöhet.
-
Hequila
őstag
válasz
^Clown #12406 üzenetére
Napi celeb híreink:
Legújabb celebünk betekintést engedett otthonába. Készségesen mutatta meg a nappaliját, sőt, a gondosan berendezett hálószobájába is betekintést engedett.
Stábunk nem elégedett meg ennyivel, és így - hosszas kérlelés után - a mellékhelyiségbe is bekukkanthattunk. -
Hequila
őstag
válasz
^Clown #12406 üzenetére
Lehet kapni kimondott matricaeltávolító cuccot. Olyan, mint egy toll, csak egy kis párna van a végén hegy helyett. A műanyagot nem oldja, még a festettnek a színét sem. A matricát pedig elég jól eltávolítja. Valami alkoholos kutyaszar lehet, bár amit mi használtunk anno annak valami iszonyat erős műcitrom szaga volt, ezért nem lehetett kivenni tisztán az összetevőket.
-
^Clown
addikt
Sziasztok! Laptop szervizes fórumtárstól szeretnék tanácsot kérni: a laptopomom néhány helyen ragasztónyom (matrica volt rajta) van. Sehogyan nem tudom levakarni. Van tippetek, mivel lehetne leszedni? Persze óvatosan kellene, nehogy a szer oldja a műanyagot. Gondoltam a sima, gyógyszertárban kapható benzinre, csak épp nem vennék rá mérget, hogy oldja-e laptop burkolatát. Köszi
-
localhost
Közösségépítő
válasz
Balinov #12404 üzenetére
A kapcsold ki a tűzfalat-tól én is agyhörgést kapok.
-
mongi
senior tag
Nálam ma volt bent egy volt vevőm, aki a múlt héten vett laptopot nálam. A története a következő:
Elment főiskolára, ahol az iskola honlapján keresztül tud belépni a hálózatra, ott van fent az órarendje meg minden. Szegény nem tudta megnyitni a rendszeren keresztül a dolgait, akár mit csinált. Szólt hát az ottani infós hallgatónak(!), hogy állítsa be a windows 7 -et neki, hogy menjen minden.
Nos a "leszekkolléga" kapásból azt tanácsolta, hogy kapcsolja ki a tűzfalat, meg a vírusirtót, mert az a gond!Mondanom sem kell semmi köze nem volt a dologhoz.Persze nem ment ugyan úgy, pedig bizonygatta hogy a laptop sz@r biztos.
Ezután a lányka elhozta hozzám ma a gépet, rémült szemekkel mesélve a dolgot.
Megnézem a programot, majd a böngészőit (opera, firefox, explorer
). Volt egy olyan menüpont a honlapon, hogy ellenőrizni a gépet, megfelel-e a követelményeknek. Persze senki sem nézte meg neki.
Kiderült hogy az egyetlen támogatott böngésző az IE8-as vagy újabb, a többi hiányos ill. nem alkalmas.
Megtanítottam a lánykának a program használatát is (tősgyökeres magyar létemre én tanítom a szlovák csemetét), nehogy gondba legyen.
Üzentem az infósnak is hogy menjen inkább át az állattenyésztő szak, inszeminátor kurzusáraInszeminátor = A mesterséges megtermékenyítést irányító szakember.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Milyen autót vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autóhifi
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fujifilm X
- Hobby elektronika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Acer Nitro 5 AN515-54-77VS Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged