- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vicoo
senior tag
"USB hosszabbító kábel kellene... mondjuk 20 centi. "
"Kellene egy laptop , 120 körül , semmi extrára,nem munka , csak net meg egy kis játék, olyan amin van Windows 7 is. "
Máról ennyit csak.
-
Zofren
aktív tag
Őrület itt is van. Vevő be csütörtökön délelőtt, hogy fagy a gép, de nem tudja, hogy szoftver vagy hardver. Kollegina átveszi és felhivja figyelmét, hogy a kollega el van havazva (árubeszerzés, szerviz, cégeknél is most van gond...), ezért leghamarabb szombaton tud nekilátni. Nem baj. Tegnap fél4kor visszajöttem, ő akkor jött be. Kérdezte:
- Gép készen van?
- Sajnos nincs, holnap reggel fogok azzal kezdeni.
- Akkor elviszem, mert nem tudok annyit várni.
- (akkor miért hagytad itt?)Problémám: ha közlik vkivel, hogy ezek a feltételek, akkor miért megy bele? Már akkor tudta, hogy nem fogok nekilátni szombatnál előbb.
A legjobb a mai vevő.
- Itt van x ezer ft, kell egy gép. Rád bízom, legkésőbb szerdán jövök érte.
- ???Életemben nem láttam az ember, a gép teljes ára itt van, költsem el, hogy jó legyen a fiának. Még ilyet sokat még ilyet sokat
-
mongi
senior tag
Nálunk is hasonló a helyzet, íme 2 példa:
Vevőjelölt be a boltba, rögtön betámadja a notebook polcokat. Nézelődik, majd a legolcsóbb laptopokra bökve infóztatni kezd. Mindet bemutatom, elmondom az előnyeiket és a hátrányaikat amit ő érdekesnek talált (k52n, acer 5235, k50ij mindegyik 399€ -ért kitéve). Ezután elmegy a boltból.
Még 2x visszajött különböző napokon, hogy akkor melyiket is vegye meg, és engem baxogat, hogy válasszak helyette.
"Maga melyiket venné meg szívesebben?"
Gondolatom: Én ha meglátlak, a lefűrészelt csövű shotgunt venném, nem a laptopot bazze
A 4. alkalommal végre dűlőre jutna a K52N mellett, erre elkezdi piszkálni, hogy az Acernek matt a kijelzője, és az neki mennyivel jobb lenne.
Már kezdtem őszülni, kitépkedni a hajam- mindeközben persze 2 vevő is rám várt a boltban- ekkor közölte velem, hogy akkor csomagoljam vissza az Acert, mert elviszi.
Fizet, majd el...
Öröm bodottá'2. Példa:
Reggeli kómázásomat felzavarja egy srác és az édesanyja érkezése. Rögtön a lényegre térnek, gép kell, de nem akármilyen. Pontos lista az orrom alá tolva.Hmmm...
Hirtelen átvillan az agyamon: Ez ért hozzá!Köszönöm Uram!
Lesem a listát, és kezdek egyre szélesebben vigyorogni magamban mert a gép nagyon profi módon összelőtt "majdnem" csúcs konfig.(1090T, Crosshair formula, 4gb ddr3 1600 nonanemár kategória, 500gb hdd, DVD-RW, HD5670, eurochase nagy ház+900W vagy 1000W táp, 22" monitor)
Kérdezik ez mennyibe fájna, illetve a proci és lap kivételével én mit ajánlanák helyette.A keret 1000 euró +-100euró Ez lett belőle:
-AMD Phenom II X6 1090T
-Scythe Mugen 2 Rev. B
-Asus Crosshair IV Formula
-4 GBKingston DDR3 1600 Black Edition
-Asus HD5770 1GB DDR5
-WD Black 640GB SATA3 64mb cache
-Asus DVD-RW sata DL Lightscribe
-CM storm Scout ház
-Corsair 500W táp (nem lesz crossfire!)
-Cooler Master Storm Scout
-BenQ 22" LCDA srác nézi az ajánlatomat, majd megszólal, Ő pont erre gondolt, ezeket a cuccokat nézegette
Mindez persze nem minden napos, tavaly is volt egy hasonló árú gépem, idén is már ez. -
ML320
senior tag
Dettó.
Legfrappánsabb válasz a vevő részéről:
- Milyen célra kell a laptop?
- Hogy legyen.
És még el se mosolyodott, hogy poénkodna.A másik vevő meg... A pénznek nincs szaga, de az embernek van
És ráadásul még tökhülye is volt a gépekhez. Másfél óra oktatás után életemben először kifakadtam. Közöltem, hogy nem, én ezt nem bírom tovább. Egy tanfolyamot végezzen el.
Következő okos vevőnk: beküldi a 70 éves anyját, hogy netbook köll. Aztán anyázás. Netbook-notebook, nem mindegy? Meg itt is látatlanba döntsem el, hogy mi lesz a legjobb a "k" fiának... Proci, VGA, RAM... Típus? Szoftver?
"Oh, fiatalember, csak pár darabot nyomtasson ki!"
Karácson előtt két héttel? Azt se tudjuk, mi lesz készleten holnap.Idén nagyon belefáradtam a vevőkbe. 10 éve csinálom ezt, hozzászokhattam volna. Idén viszont teljesen megváltozott minden. Vagy én változtam? Máshol mi a helyzet?
-
mongi
senior tag
A vevőket és a hülyéket is összesodorja a boltunka ez a hideg idő
Eléggé felugrott az eladott laptopok száma, ezzel arányosan a hülye gyerekek is sáskahad módjára akarják letarolni az ingerküszöbömet
De gondolom mindnyájatoknál így van ez most
-
szumo
senior tag
válasz
moorland #12592 üzenetére
Jön egy egy régebbi kuncsaft, hogy ne csak az irodájukba, hanem a gyereknek is rakjunk össze gépet. Ennek előzményei lentebb. Szerintem betelt a pohár nála.
Tavaly volt már nem tudom mikor, de talán ilyentájt, hogy szatyorban hozta a vállalkozó a gépet, hogy meg kellene javítani. Esetleg aki emlékszik, az a forrasztott alaplapi lötyögős kondis P3-asra. Amit a helyére csináltam, az mumusként jár vissza 2-3 havi rendszerességgel néha sűrűbben
.
Valószínűsítem, hogy otthon van az irodája, a kuncsaftnak, mert mindig a gyerekre panaszkodik, hogyha baj van. Volt, hogy kókányolt csupasz xp-vel hozta vissza a gépet, hogy neki nem nyitja meg a netkaput, meg ilyen olyan programokat nem talál (egy csupasz xp-n nem is csodáltam), még jó, hogy a dolgai megvoltak, de volt, hogy a gyerek szerzett másik mobil stick-et, és attól borult meg a gép lelkivilága. Olyan is előfordult, hogy 3 naponként járt nálam a gép. A luzer hiba az nem garanciális. -
Dorien
veterán
válasz
moorland #12592 üzenetére
Szoftveres javításra, telepítésre, beállításra nincs garancia, ez alap.
Azon nem nagyon tudsz külsérelmi nyomot mutatni neki, mint a hardveren.
Meg nem tudod visszavinni a nagykerbe/kiskerbe, hogy cseréljék ki.Én akkor szoktam valamit gariban megcsinálni, ha tényleg én voltam a balf@sz. Vagy ha már régóta húzódik a javítás és nem akarom az ügyfelet elveszíteni.
-
_AnTi_
tag
Nálunk is mindennapos, hogy jönnek a tacskós megy egyéb újságokkal, hogy: "Laptop kő'! Ennyié' van?", meg hogy "Árgépen/depón, stb. láttam ennyié', nálatok hogyhogy ilyen drága?". És igazából nem tudom megmagyarázni neki, mert ugyanaz a sz@r kerül nálam többe és még a gari is futáros, szóval már azzal sem tudok vakítani - mint ahogy előttem említették már.
A kedvenceim azok a webshopok, akiknek még üzletük sincs, csak egy e-mail cím szerepel az elérhetőségeik között, persze minden van másnapra, rendelésre.
Lassan már ott tartunk, hogy ha egy laptopot el akarok adni, akkor kb. 1-2k-t keresek csak rajta, mert nem hajlandók drágábban elvinni, mert a tacskóban még úgy is olcsóbb... Sőt van, amikor még reklamálnak az ajándék táska+egér kombóért is! Aztán még én vagyok a k@cs@g, hogy nem adom el mínuszban a cuccost.
Szemétség ez kéremszépen... -
Akybron
aktív tag
No elolvastam mind a 12585 hozzászólást.
"Őszinte részvétem" és legnagyob tiszteletem minden boltosnak.
A munkahelyem egy orvosi elektronikai cég, itt "csak" egy vércukormérő szervíz van, de ott is olyan sztorik vannak, hogy öröm hallgatni. Főleg az idősebb korosztály miatt, akiknek a cukormérő 3 darab gombja is komoly fejtörést okoz.
-
Vangelis
félisten
Én is próbáltam anno közölni a vevőkkel... de mégis megvették a laptopokat monitorokat a xxx-ben, nem pedig nálam a számtech boltban, mert én sokkal drágábban tudtam csak beszerezni a laptopokat ... mert nekem nem tudtam raklappal eladni, így kicsit drágább voltam. Megvették a xxx-ben inkább.
Hát valljuk be... ha olcsóbb volt... miért vették volna nálam, gari meg szinte mindegyikre futáros már.Nekem 2008 hoz képet 60% volt 2009 ben a visszaesés forgalomban. Be is csődöltem!
Elbuktam mindent... most semmim nincs,. -
Vicoo
senior tag
"Notebook... ennyiért? Azt mi van rajta? Windóz nincs? oooo hát a sarki bótba raknak rá ott benne van ennyié! JOGTISZTA?EREDETI? Hát persze hogy az ,jauuuhogy az! "
Ki nem találnátok hogy "kik" voltak a "vásárlók" .
-
szumo
senior tag
Mindenkinél csend és hullaszag?
-
danih
veterán
Engem is érdekel, kik ezek? Ex-Mistralosok?
-
ati012
őstag
Pityókás fazon felhív:
Vevő: Látom itt a zinterneten hogy árúl kerti bútort meg kerékpárt.
Én: Jó estét. Sajnos nem árulunk ilyesmit.
Vevő: Pedig a maga száma van megadva...és ez az AMD konfig ez micsóda?
Én: Számítógép.
Vevő: Hát az nem kell...nekem bútort adjon el.
Én: sajnos nem árulunk.Nem tudom hogy jutott eszébe hogy én árulnék ilyesmit...
-
ati012
őstag
Holnaptól már indul a szezon
Sok sikert mindenkinek!
-
mongi
senior tag
válasz
#11527168 #12562 üzenetére
csak szürke importtal. esetleg ocsón, de ha baj van no gar
sajnos hozzám is a reklám újságosok jönnek, alig tudom megértetni velük, hogy abban nincs monitor, programok..stb. A másik, hogy papiron van, ha vennél sajnos elfogyott. Erre ondom nekik, itt tapizás/próbálgatás is van, próbálja ezt ki a neten -
deicide
veterán
válasz
DeltaPower #12563 üzenetére
Vagy áfát csalnak, más lehetőség nincs...
-
törölt tag
-
törölt tag
Sziasztok! Tudnátok nekem segíteni? Szlovákia nagykert keresek. Ha nem publikus, lehet privátban is. Köszönöm szépen előre is.
-
Dorien
veterán
válasz
Zofren #12555 üzenetére
Ezen ne húzd fel magad. Múltkor a helyi (győri) Vision Expresszben vártam szemvizsgálatra és unalmamban elkezdtem olvasgatni a vásárlók könyvét. Tele volt beírásokkal, holott szerintem a lehető legkedvesebb csajok dolgoznak ott, lófax pénzért. Sok türelmetlen, idegbeteg tapló rohangászik manapság, akinek csak egy ilyen maflás hiányzik, de nagyon:
-
Zofren
aktív tag
Esetleg Komárom?
más: Megkaptam 6 év után az első beírást a vásárlók könyvébe. Kolleginával ketten dolgoztunk. Ő foglalkozott egy ügyféllel, akivel papírokat kellett kitölteni. Én hátul javítottam egy gépet, mert a tulajdonosa ott várt rá a szervízben. Kimegyek egy alkatrészért a boltba, kollegina megkér, ha végeztem, segítsek az Úrnak. Mondtam, ha végeztem a mostani munkámmal jövök. Ez kb 10 percig tartott, de mire kimentem már csak a beírást mutogatta a kollegina, hogy nem voltam hajlandó kiszolgálni őt. Remélem az ilyen a tecsoban is elkéri a vásárlók könyvét, hogy ha 10 percig sorban kell állnia.
Főnököm elolvasta, de sietett, ezért majd holnap kapok tőle.
Azon gondolkodom, hogy a Vásárlók könyve mellé kiteszem az Eladók könyvét, ahova én írhatok be a kedves vevőknek
-
danih
veterán
Székesfehérvári, használt cuccokkal is foglalkozó van köztetek?
-
localhost
Közösségépítő
Mi lehetne magasztosabb??? Világbéke, anyagiak ?
November 23-tól az új helyemen.
-
Hequila
őstag
Zöldfülű kérdés:
Nagykereknél mennyire lehet alkudni?
Elsősorban privátban kérnék válaszokatA kérdésed másik felét töröltem, ugyanis törvényt sért!
[ Módosította: ollie ]
-
szumo
senior tag
Tegnap behozott egy leányzó egy laptopot, hogy teljesen lassú, tudok -e valamit kezdeni vele.
Átnézésre nálam hagyta.
Indítom a gépet, sitty sutty feláll a winxp kipucoltam a temp-eket, frissítettem a chipsetet, megnéztem a mobilnetjét lehet e frissíteni. Ahhoz képest, hogy több mint két éve van fent a gépen a windows, semmi különösebb baja nem volt. Majdnem olyan jól ment, mint egy frissen telepített gép. Jött a leányzó a gépért, kérdeztem ki tette fel a winxp-t a gépre. Mondja, hogy a volt cégénél a rendszergazda. Mondtam, neki, hogy dícséretes a munkája, mert nagyon jó állapotban van a gépe, és figyelmeztettem, hogy januárban lejár a Nod32 license.
Amúgy elkerülnek az őrültek valahogy mostanában. Na ezt most lekopogom. -
szumo
senior tag
válasz
TheReMiXeR #12543 üzenetére
Na az ilyenek vannak manapság túl kevesen.
Minden nap is jöhetne 2-3 -
localhost
Közösségépítő
válasz
TheReMiXeR #12537 üzenetére
Még ne irigyelj... A változás még csak annyiban biztos, hogy EZ a munkakörömben felmondásomat töltöm - DE MÉG NINCS másik
-
szumo
senior tag
válasz
TheReMiXeR #12538 üzenetére
Majd ha elvitte mind a kettőt, akkor rebegj el egy imát.
Mennyi olyat is láttunk, hogy holnap jövök a gépért!
Sőt monitort is viszek. -
TheReMiXeR
senior tag
Arc bejön :
-kellene laptop
-milyen?
-ez (tépett cetlire felírva)
-nos, holnapra itt van, 224ezer bruttó
-kettő kénena, ez a vevő, de rég láttam már ilyet... majdnem leugrottam a besnyői templomba elmondani egy miatyánkot...
-
localhost
Közösségépítő
Szolgálati közlemény:
[2010 november 16-tól munkahelyváltozás miatt - már nem boltosként olvaslak benneteket] -
bocs az offért, de Szolnokon dolgozik valamelyikőtök?
-
stol
addikt
Enermax táp szar, behoz....
Elbaszok 5órát a bevizsgálással, alkatrészt cserélek, majd konstatálom, hogy trafó menetzárlatos, javítása nem gazdaságos.
Ügyfél felhív, bejön.
Bevizsgálási, valamint javítási kísérleti (igaz bontott, de alkatrész került beépítésre) díj 0, azaz NULLA HUF!
-ügyfél a munkalapját nem hozta magával.
-ügyfél az átvétel után megjegyzi: "Uram, ennek a tápnak a fényezése karcos lett!" (alsó oldal, ami amúgy egy házban sem látszik beszerelve, valamint asztalra lerakástól karcolódik)NE TEGYÜNK JÓT A VÁSÁRLÓVAL, MERT PONT TESZNEK RÁ ÉS KI IS HASZNÁLNAK BENNÜNKET.
Akár 1500HUF is lehetett volna a bevizsgálás. Nem kértem semmit, ellenben még reklamálást is kaptam.
-
mongi
senior tag
"Bűntény lett a számítógép-vásárlásból"
[link]no comment...
-
Dorien
veterán
Ilyen "lecsukom a szemem és akkor is rohanok a labirintusban" már nekem is volt, még a fősulis Doom2 lanpartik idején.
6-os pálya vagy melyik, ahol ilyen kis pókszörnyek jöttek, ott kergettük egymást rakétavetővel meg a BFG 9000 nevű hordozható atomvillanással.De a Quake volt a legjobb buli a teljes 3D rendszerével, meg a Team Fortress moddal.
-
MR_Joe
senior tag
"hogy ha lecsukja a szemét, akkor is valamelyik pályát látja, ahogy szalad"
Korai "virtual-reality"
Mi pár évvel ezelőtt bent a cégnél ugrottunk össze néha lanpartyzni.. akkor a CSCZ ment nagyon... igaz mi olyankor hajnalig nyomtukAzóta se toltam annyi energiaitalt, meg egyéb xarokat
-
szumo
senior tag
válasz
MR_Joe #12520 üzenetére
Mi Duke Nuken-t toltunk a suli hálózatán. Azon ment a harc, hogy ki üljön a 386-osokhoz, aminek a monitorja nem süti ki a szemed, mert reggel 6 ra bementünk játszani, és este a takesz zavart ki minket, hogy ő menne már haza. Ott lett a vége, mikor egyik osztálytársam bejelentette, hogy ha lecsukja a szemét, akkor is valamelyik pályát látja, ahogy szalad.
S akkor jött az elektro tanárom, hogy játszunk Quake 1-et, mert azt lehet több gépen, mint 12. -
Dorien
veterán
-
MR_Joe
senior tag
válasz
Dorien #12503 üzenetére
Egy korábbi telefonomban volt kb ilyen erős proc, bár azon winmob futott nem CE... szépen lehetett netezgetni wifin, persze nem egy péhét volt
Mai nap gyöngyszeme:
bácsi bejön : Kánon szelfi fénymásolóhoz keres blútucc modult. -
Néztem rá nagy szemekkel, mire elkezdte magyarázni
- Tudja ilyen pici fénymásoló (kezével mutatva a méretet)Felvilágosítottam hogy hát ilyet sajnos nálunk nem talál, aztán mikor kiment az üzletből csak akkor röhögtem el magán. Az hogy nem tudja mi is van neki otthon egy dolog, de olyan átéléssel magyarázott, hogy azt látni kellett volna
-
eziskamu
addikt
Időkerék, bazz. Inkább letagadnám helyükben, hogy közöm volt hozzá
-
ati012
őstag
-
ati012
őstag
válasz
TheReMiXeR #12508 üzenetére
Pakoljuk ki az árut, jön egy "brazil/olasz" kiscsaj. Rákérdez milyen gépünk van me neki pényóc. Kolléga rávágja: P15. Hát nem elszégyellte magát
-
ati012
őstag
Emlékeztek még a P5 = C2D verzióra?
Na, ellehet felejteni!
A P5 az a rágcsálókba integrált számítógép. -
eziskamu
addikt
válasz
TheReMiXeR #12505 üzenetére
Szerintem keverte a 7 colos 2 giga SSD-s linuxos 701-el, áfa nélkül, valami rendkívüli akció keretében
Vagy kamionról leesettet látott egy netes hirdetésben , (amin másik két kamion még áthajtott)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Óra topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged