Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gurulunk, WAZE?!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lazioforever
tag
válasz ServerWorks #211598 üzenetére
Nem feltétlen ragaszkodom az 50k-s felső határhoz, ha tudtok jobb alternatívát mondani egy kicsit drágábban. Ez inkább csak egy körülbelül meghatározott ár volt, hogy magamnak belőjem, milyen kategóriában is nézelődjek. És eleve napi szintű, munka közben hordott órát keresek, szóval nem szerettem volna nagyon elszállni az árral.
-
nagyúr
válasz 5-ös kezelő #211594 üzenetére
12-15 ezeeeeeer??????
A XIV kerben nekem 5ezer!
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
ServerWorks
aktív tag
válasz lazioforever #211596 üzenetére
Mindenképp 50eFt -nél húznád meg a határt?
Szólásszabadság 2024: “A Politika témából a regisztrációdat véglegesen kitiltottuk a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/1. és III 10/8. pontjának megsértése miatt. Semmi szükség rá, hogy felforgasd a topikot!“
-
fagyalllo
őstag
válasz lazioforever #211596 üzenetére
Ha az új órákat nézzük, akkor a Seiko 7S szerkezeteket nem lehet koronáról húzni, a többit igen.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
lazioforever
tag
válasz 5-ös kezelő #211594 üzenetére
Köszönöm a tippeket.
Még egy kérdésem lenne: azt honnan lehet megállapítani, hogy az adott automata óra kézzel felhúzható-e? Mondjuk a szerkezet alapján? Mert sok leírásban nincs egyértelműen megadva ez a tulajdonság. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz lazioforever #211586 üzenetére
Orient, Seiko jöhet bátran. Vostoknál adj hozzá még egy szervizdíjat /cca. 12-15 ezer/, pl. óbudai Tesco órása igen ajánlott /Molnár István Tivadar/. Oroszra nem kell annyira vigyázni, olcsó hozzá az alkatrész és a plexi sem törik könnyen. Viszont érzékenyebb a hőmérséklet, légnyomás változására, kevésbé pontos. 3 hét alatt itt van, át szokott siklani Frankhillen.
[link]
[link]
[link]
[link]39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
nrg.960
tag
válasz Mr.Robot #211585 üzenetére
B42-t fémszíj nélkül nem szabad megvenni, csak ha nagyon-nagyon jó áron van olyan (200-230k körül), mert írtó drága hozzá a szíj...hiszen svájci.. Fémszíjjal szoktak lenni 3-4 éves modellek 300-320 körül. Sajnos én már körbejártam a témát. Fb-s csoportban van egy srác aki foglalkozik Fortisokkal, nála érdemes rákérdezni.
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok a szavak embere..
-
nrg.960
tag
válasz #45302528 #211573 üzenetére
Igen, nagyobbnak hat de csak mikor le van téve egymás mellé az SPB051 és a 077, a polírozott lecsapás miatt a széleken, de mikor felveszed vagy a szabadban, nem a bolti fényviszonyok között már rögtön előtűnik az a 2mm. Tehát akkor nekem meg is van a befutó, a 051. Nyáron egy szép zöld nato-val nagyon mutat.
-
fagyalllo
őstag
válasz ServerWorks #211589 üzenetére
Ez a korábbi Sumo generáció, ahogy nemrég írták, lényegi változás a zafírüveg és a megnövelt járástartalék, meg némi dizájnolgatás, leginkább ízlés kérdése, hogy melyik tetszik jobban, nálam az lenne a döntő szempont.
-
ServerWorks
aktív tag
válasz fagyalllo #211576 üzenetére
És esetleg erről vélemény? SZSC004 akkor vagy ezt venném vagy az SPB103J1
[ Szerkesztve ]
Szólásszabadság 2024: “A Politika témából a regisztrációdat véglegesen kitiltottuk a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/1. és III 10/8. pontjának megsértése miatt. Semmi szükség rá, hogy felforgasd a topikot!“
-
Mr.Robot
újonc
Sziasztok!
Fortis B42 Official Cosmonauthoz keresek fémszíjat!
Használt is érdekel.
Ez lenna az: https://www.fortis-swiss.com/product-page/metal-bracelet -
petipetya
nagyúr
Ez milyen óra lehet? Elsőre a G-Shock jutott eszembe, ám nem találtam ilyen kinézetű modellt belőle:
a vadászgépes videó, ha valakit érdekel"nincs rá lezsóidő"
-
minas
aktív tag
válasz nebancsa #211572 üzenetére
Kösz, ez új és hasznos infó számomra. Vettem két automata és egy sima kézihúzós órát (ez utóbbiban ST36, azaz a 6497 eta klón van), az automatából kettőből kettő nem tökéletes sajnos, a kézihúzós tökéletes. (Soha többet kínai automatát ). Nem voltak drágák, de kikukázni azért nem akarnám őket. Kellene keresnem valakit, aki legalább megnézi, hogy mi lehet a gond, és esetleg javítja, karbantartja, ha egyáltalán érdemes. Tudtok valakit, vagy rám írna privátban aki vállalná? Órás szaki, vagy lelkiismeretes hobbiórás is lehet.
Mercutio_ A kommentedből az a kérdés merül fel részemről, hogy a Parnist is hamisítják?
-
raziel01
veterán
Ilyen mondjuk nem lenne rossz:
Russian military watch VOSTOK. Komandirskie. Automatic. Men's Fashion. 650856
Van valakinek tapasztalata orosz rendeléssel? Mennyi idő mire megjön, menyi eséllyel akad fent stb.
[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
válasz lazioforever #211574 üzenetére
A Citizennek is bőven vannak ebben az árban automatái.
-
Mercutio_
félisten
válasz minas #211571 üzenetére
A(z eredeti) parnisok és a seagull szerkezetek emlékeim szerint itt sosem voltak tiltva
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
nagyúr
Az oroszok igen időtállóak, és van amiben 3x ütéscsillapítás van.
Oda kifigyelni, hogy járás, kenés rendben van-e. Ez után irány az 50 éves időtartam! Természetesen szervizelve.Nekem is van 50 elmúlt orosz(Svájci is). Szervizelni kell rendesen mind, sosincs velük gond.
-
fagyalllo
őstag
válasz ServerWorks #211562 üzenetére
A Klasszikus felső-középkategória Seiko búvárok legszebb színe ez a zöld, ha futja a keretből és nem akarod hamarosan eladni, próbáld fel, hogy a nagy buci mit mutat a kezeden és vedd meg, szerintem csodaszép.
A Sumo az ár kivételével egy tekintetben veri: oldalnézetből a tokja gyönyörű.s4tch: csak tolómérőt találtam, 6 cm a sing- és orsócsontnál keresztbe Innen van, néha akciózzák és még olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
-
@mriya@
őstag
50 körül már el lehet csípni Seiko-t is, 4R.. szerkezettel.
Tudtommal azok is húzhatóak koronáról.Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
lazioforever
tag
válasz soldier2 #211568 üzenetére
Igazából ez a 3 naponta állítás nem zavar (legalábbis jelenleg így gondolom ). Szóval ha csak ennyi a hátrány, bőven együtt tudok élni a tudattal. Azért vannak kicsit kétségeim, mert nem igazán tudom megítélni, hogy ezek az automaták között olcsóbb, alap szerkezetek mennyire időtállóak? És így jutottam arra a következtetésre (remélem, nem tévesen), hogy az alap automaták között is a nevesebb gyártók között kellene keresgélni.
Szóval akkor maradjak az Orient irányában? Még a Pulsar és a Lorus automatáit nézegettem ilyen 50k környékén, mást nemigen találtam. -
-
minas
aktív tag
válasz dzsi23 #211536 üzenetére
Mert attól tartok az lesz a válasz: ezt egy másik topikban tegyem fel, elvégre a kínai óraszerkezetről kérdeznék. És többnyire itt kevésre tartott kategória.
De akkor legyen:
Ha jól gondolom, a Parnis MM óráknál a Power Reserve funkciósba a Seagull ST2530-as, a GMT-s órákba az ST2557-es automata szerkezetet teszik. A kérdés az, hogy melyiket lehet kézzel is húzni?[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz lazioforever #211564 üzenetére
A kézzel húzhatóságnál nagyobb gond, hogy ezek az alap automaták nem a pontosságukról híresek. Ha nem zavar, hogy 2-3 naponta pe kell állítanod akkor hajrá, de ha igen akkor inkább egy quartz.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
nrg.960
tag
Múlthéten bementem a Seiko Boutique-ba, aztán újra rátaláltam a rég elfeledett 2 szerelmemre. A Fortis-t elengedem, sokat kellene várni rá, még 3 hónap, na meg aztán nem is koronazáras.
Csak még nem tudom hogy SPB051 vagy SPB077 legyen-e a kiválasztott. Szerintem a 051 jobban mutat a virgácsaimon. a 077-et nagynak érzem a 44mm-el, ezért ment el az 1gen. Blumo is.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz lazioforever #211564 üzenetére
Vostok Amphibia? Slava?
Minden orosz húzható kézzel.
-
lazioforever
tag
Sziasztok.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy automata órák között található 50 ezer ft körüli áron olyan modell, ami kézzel is felhúzható? Ha jól tudom, az Orient-nek vannak ilyen modelljei. Más gyártónál is található ilyen óra?
Nem hagy nyugodni a dolog, hogy mégiscsak egy automatát kellene vennem mindennapi használatra, még ilyen ársávban is. -
ServerWorks
aktív tag
Erről a SEIKO óráról (SLA19J1) mi a véleményetek? Ezt néztem minden napos használatra, vagy ezt: SPB103J1
-
rbalint88
addikt
válasz #45302528 #211557 üzenetére
Kulon nezve az endlinket tenyleg troger, de egeszeben osszeall szerintem. Eredetileg 051-et akartam, de felprobalva 061 lett belole. Nem bantam meg, de piszkalja az agyam egy 051 szerias is. Meg szeretnek egy zold szamlapos orat is 2in1 megoldas lenne a sbdc077. De a sary145 se csunya
-
s4tch
veterán
Mármint a Scurfáról? Egy angol búvár csávó találta ki az egészet, itt a sztori. Korrekt minőség, szép zafír, koronazár, a régebbi modellekben Ronda kvarc, az újabb automatában Miyota szerkezet. A tok nincs különösebben túlgondolva, a lünetta szépen kattan, a gumi szíj kifejezetten puha, de - pl. a Seikókkal ellentétben - nem gyűjti az apró szöszöket. Jópofa, nem túlárazott microbrand. Az enyémet valamikor januárban vettem használtan, egy rossz szavam nem lehet rá. Szeretnék előbb-utóbb egy fekete tokos (pvd-s) órát, és csak azért nem veszek tőlük egy ilyet, mert a változatosság állítólag gyönyörködtet.
-
dzsi23
addikt
válasz #45302528 #211553 üzenetére
A 051, illetve ennek egyéb színváltozatai engem is nagyon csábítanak, még milliókért is nehezen tudnék olyan búvárt mondani, ami jobban tetszik.
Viszont csak szerintem tolták el a fémszíjat? Valahogy zavarja a szemem csatlakozás a toknál, sehogy sem áll össze a kép, nem illik oda az a végszem, csuklófotókon pedig elállnak a szemek, mintha totál másik órához készült volna. -
törölt tag
válasz rbalint88 #211529 üzenetére
Nnna, megnéztem az új Sumot, összehasonlítottam az én 031-esemmel. Marad a régi.....
Új listaára Tutunál: 275 ezer, régié: 189 ezer (ezek most akciósan német kereskedésekből 220 vs. 150 ezer)
Ami tetszik az újon: lünettán a vékonyabb számok és a zafír. Ennyi. A számlapon a "tevepatát" is módosították, karcsúbb lett. Valamit az endlinknél is matattak, mintha az újon jobban belesimulna a tokfülek ívébe, mint a régin.
Ami nem tetszett: nem tudom, miért nyúltak hozzá a mutatókhoz, a régi, kicsit vastagabb percmutató szerintem jobban illett a masszív óratokhoz. Az óramutató is változott. A szíjhoz, csathoz viszont nem bírtak hozzányúlni, az maradt olyan, mint a régin....
De hogy ebbe az árba miért nem fért bele pl. a korona gravírozása, azt nem értem. Miért pont ezen kell spórolni? A 6R35 szerkezet nem tudom, mennyire lesz pontos, elméletileg a járástartalékot növelték vele 70 órára.
Összességében azt érzem, hogy nekem ér meg +86 ezret az új. Ha nagyon szeretném, ki tudom cserélni a régin a hardlex-et zafírra (megtörtént) és a lünettára is vannak már jó alternatívák, ezek együttesen nem érik el a különbözet felét.
Bár most csak feketében és zöldben kapható az új Sumo, azért a kékre még kíváncsi leszek, szerintem hamarosan azt is kihozzák, viszont most egy fekete Sumo kronóról csiripelnek a verebek a wus-on, de az hidegen hagy.
Az SBDC051-es, illetve 061-es viszont egyre jobban kúszik be az agyamba....
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz vinczetibor #211549 üzenetére
Igen, mondjuk az, ha valaki megsértődik, és inkább nem írja le a kérdését, az elég gyerekes (bár te ezt tanulásnak nyilvánítottad). Mindegy, lapozzunk, nagyon off már...
-
Sanyi.mTs
addikt
-
dzsi23
addikt
válasz vinczetibor #211546 üzenetére
-
dzsi23
addikt
válasz vinczetibor #211543 üzenetére
Az olyanokat meg kell mondani az óvónéninek. Oké, nem szép dolog a cikizés, de ahogy észrevettem, nem gyerekek járnak ebbe a topikba, szal nehogy már valaki magára vegye... "nagyfiúk" vagyunk: tanuljunk belőle, és lépjünk túl rajta! Nagyrészt azért értelmes válaszok jönnek, aki pedig nem képes normális választ adni, az csak magát minősíti, nem a kérdezőt.
[ Szerkesztve ]
-
vinczetibor
aktív tag
-
Mercutio_
félisten
-
-
Mercutio_
félisten
válasz Sungoo #211533 üzenetére
És a szíj megduplázza az óra értékét? amúgy pöpec így együtt
Ha még beszerezhető (a szíj) egy linket tudnál írni, illetve mennyire vállt be a mindennapokban?
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
rbalint88
addikt
válasz #45302528 #211528 üzenetére
Butikban es tutuban szerintem van mar, meg tudod nezni.
Gipsztigris: utanguglizas nelkul es inkabb kerdezem, mint mondom: turtle-bol jott ki tavaly egy szurke szamlapos valtozat, szurke-narancs lunettaval, annak a szamlapja is erdekes lehet akar. Azon se lennek meglepodve, ha ugyanaz lenne, mint a zimbe-e
-
Mercutio_
félisten
válasz gipsztigris #211516 üzenetére
Ez így nagyon egyben van
[ Szerkesztve ]
-
gipsztigris
addikt
válasz KelemenUhr #211521 üzenetére
Köszi mindenkinek!
Számlapot kétfélét gondoltam. Mindkettő gyári és mindkettő limitált. Az egyik a Zimbe limitációs Baby Tuna (gyakorlatilag ugyanez az óra, csak fehér számlappal) , számomra a non plus ultra lenne, de csak a számlap 200 dollár. Olyat biztosan nem veszek! A másik szintén Zimbe limitáció, csak Turtle, és annak szürke a számlapja. Azt is imádnám és olyat láttam már 50 dodóért csak most nincs készleten. De tulajdonképpen az utángyártott számlaptól sem zárkózom el, csak találjak olyat ami hasonlít ezekre. 28,5 mm-es számlap megy bele.
A másik amit szívesen lecserélnék, csak elég macerás beszerezni. Egy 31x43mm-es hagyományos, cserélhető betétes lünetta, mert a gyári lünetta formájával nem vagyok kibékülve.
(#211523) Fall-N
Ez bizony automata![ Szerkesztve ]
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
minas
aktív tag
Ha valaki jobban képben van Seagull óraszerkezetekben, attól kérdeznék egyet, akár privátban is, ha jelentkezik. Tudom van másik fórum, de hátha itt nagyobb eséllyel találok valakit.
-
Fall-N
veterán
válasz KelemenUhr #211521 üzenetére
Nekem tetszik csak furcsa, hogy kvarc. De a Monster jobban tetszik a Seiko búvárok közül.
-
KelemenUhr
aktív tag
Biztos bennem van a hiba, de negem valahogy sosem mozgatott meg ez a Tuna vonal. Viszont ez így nagyon durván karcol, megkívántam. Baromi érdekes, hogy mennyit tud változtatni az összhatáson egy ilyen viszonylag kis részlet. Előbb néztem a képeket, mint ahogy olvastam a szöveget és egyből az ugrott be, hogy fehér (esetleg full lume) számlappal még jobban adná. Milyen típus számlapja menne bele? Mert szerintem ezek az index formák nagyban hozzájárulnak az összhatáshoz, pl. pötty indexekkel szerintem laposabb lenne. Vagy nem gyáriban gondolkodsz?
...De van egy rossz hírem is: a röntgenfelvétel alapján önben egy csontvázszerű lény él.
-
fagyalllo
őstag
Első pillanatra nem tetszett, de aztán elmúlt, tök jól néz ki!
-
törölt tag
Vásárolt már valaki az új Sumo-ból?
-
nagyúr
Jaaa. Érdekes! Tényleg beleillik! Sokkal jobb!
-
BloodRay
veterán
Ez így nagyon-nagyon jó lett!
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
gipsztigris
addikt
Mintha egy másik liga lenne.
Double dome zafír zöld AR réteggel, plusz egy kis mutató készlet csere. Érdekessége, hogy a kismutató pont beleillik a nagymutató kivágásába. Ezúton is köszönöm a Seiko szerviz gyors és precíz munkáját! Következő lépés egy világos szürke vagy törtfehér számlap beszerzése."Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
Csari93
aktív tag
válasz petipetya #211506 üzenetére
Egy barátom ilyet vett, szép, nagy óra, de atom leolvashatatlan élőben, annyira csillog a domború üveg. Illetve nyilván ha rajtad van és magad felé fordítod, leolvasod azonnal de én szeretem az órákat amiket a távoli, béna fotókon is leolvasol, ez nem ilyen. A lume-ja is fura, jóval zöldesebb mint az enyém, és csak a mutatókon van, bár ez látszik a képen. És nem olcsó.
www.flickr.com/csari
-
Digestive
veterán
Köszönöm az újabb tippeket!
Még abban segíthetnétek, h melyik magyar webáruház kínálatát érdemes nézegetni?
-
fagyalllo
őstag
válasz Digestive #211510 üzenetére
Nekem tetszik a Premierek formavilága, kidolgozást tekintve pedig a 5 Sports felett áll, a tok, számlap részletgazdagabb, az üvege karcálló zafír, a szíj kifejezetten sokkal jobb. A szerkezet ugyanaz, csak mívesebb csomagolásban, ez a lényeg. Hétköznapra szerintem tökéletesen megfelel, nincs ez az óra agyonpolírozva, van rajta sok csiszolt felület is. Használati tárgy, gondolom, vigyázni fogsz rá, a mikrokarcok hozzátartoznak egy használt órához, nem a vitrinnek vesszük, hanem saját magunk örömére.
-
rbalint88
addikt
válasz Digestive #211510 üzenetére
nekem a Seiko Premier sorozata csalódás volt élőben, messze nem olyan minőségérzetű, mint ahova be van árazva. Nekem kicsit játékórának tűnik,nagyon ki van cifrázva, de egy picit elnagyolt, művi élőben. Nézz meg mondjuk egy cocktail time vagy belépő presage modellt, azok sokkal minőségibbnek tűnnek.
a fém szíj gyűjteni fogja a mikrokarcokat, ha egész nap az asztalon csiszatolod, nekem is gyűjti a diashield ellenére is. a tok általában csak akkor lesz karcos, ha odavered valamihez, de az a selyemfényűn vagy bevonatolton is meglátszik.
szerintem az üveg hátlaphoz csak akkor ragaszkodj, ha valami dekoráltabb szerkezet van alatta, mert mondjuk a 4r36 rotorja sem egy csoda, meg a szerkezet is csak egy tisztes iparosmunka, teszi a dolgát, de nézegetni nagyon nem kell. különben is, az első időkben érdekes lesz, de csak reggel-este felvételnél és lerakásnál nézed, akkor is kb egy hónapig, aztán elmúlik a varázsa (legalábbis annyira mindenképp, hogy nem fogod napi szinten nézni). szóval ezzel nem szűkíteném a lehetőségeket, sok jó óra eshet ki emiatt, -
Digestive
veterán
válasz fagyalllo #211505 üzenetére
Azért a Te kommentedhez válaszolok, mert a napokban feltett kérdésemre javasoltad, hogy nézzem meg a Seiko 5 Sports sorozatot. Ha nem probléma kérdeznék még. Az alap helyzet, hogy első óra lenne. Szempontok, h automata, üveg hátlapos és ne legyen apró, mert elveszne a karomon. Felpróbáltam egy Vostok Expedition Everest-et a napokban. Hát... elpusztíthatatlannak tűnik, de tényleg túlzás. Képek videók alapján van ami tetszik a Seiko 5 Sportsok között is, de megláttam ezt:
Igaz, h éppen a duplája árban, mint amit terveztem, de nagyon tetszik.
Ha Te vagy a többi szaki tudna valamit mondani erről a típusról azt megköszönném. Illetve egy olyan konkrét kérdésem lenne, hogy mennyire alkalmas napi használatra egy ilyen tükör fényes fém óra? Ránézésre már attól is karcos lesz, ha hozzáérek...
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz petipetya #211506 üzenetére
Az a karbon nálam is bejövős, de a másikról az 1 karikával Orient/Casio ugrott be
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest