- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
-
LOGOUT
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
berigazek
őstag
válasz
gipsztigris
üzenetére
Igen jól néz ki ...szupi...nálam megrendelve az eredeti Citizen,eredeti fekete bőr fehér varrással

-
berigazek
őstag
Ugyanezt mondta a párom is,köszi nektek
(csak azon vaciláltam,hogy idővel a fehér befeketedik) (de amennyit én használnám,ki tudja mennyit élek
)
Megy a rendelés,innen Németországból (67,75.-eur postával) ,UK-ból (62,-angol font lenne,ingyen posta) majdnem ugyanott vagyok apróságokon nem akadok fent
-
berigazek
őstag
válasz
gipsztigris
üzenetére
-
válasz
ronin s8
üzenetére
Ez gyönyörű

Pedig ez a 70's tokforma nem az én "csésze teám", de akkor is nagyon szép.(#166067) szivarvég: SARX és SDGM és a SARB line iszonyat jó ár/értékkel bír, ráadásul nem is túl gyakoriak itthon, szóval attól sem kell tartani, hogy túl sok szembejön. Ezekbe már általában 6r15 werk van, amiről nagyon jókat lehet olvasni. Ebben az árkategóriában szerintem többet ad és különlegesebb is mint egy belépő svájci automata. EU-n belüli, japán webshop (utóbbinál jó eséllyel rájön a vám + áfa).
Még 1-2 héttel ezelőtt volt egy diskurzus a powermatic 80 szerkezetről. Emlékeim szerint túl sok pozitív nem hangzott el vele kapcsolatban.
Más: Két újabb szerzeményemről még nem igazán lőttem fotót. Most csináltam párat. Szokásos telefonos képek

Az óra majdnem tökéletes számomra.
Pozitívak:
- összeszerelés, megmunkálás, kivitelezés
- 60 klikkes bezel és ahogy mozog
- fémszíj és az end linkek brutál jók
- 2893-2 nagyon pontos 2 secen belül volt eddig
- GMT funció kicsit egyedibbé teszi
(A fémszíj érdekes, mert volt szerencsém összefutni Szulita fórumtárssal és az ő "ugyanilyen" fémszíja közel sem olyan jó és feszes mint az enyém, pedig az vadi új volt.)Ami kevésbé tetszik:
- lume (alig van rajta, így alig világít sötétben, bár ez nem gyári hiba vagy ilyesmi, szimplán így lett kivitelezve)
- a szíj csatja nem kimondottan rossz, de lehetne jobb
- korona használatnál egy icipicit mozog a számlap és a chapter ring (alig észrevehető, node akkor is)Pozitív:
- ár/érték bajnok, pláne, hogy használtan 185 EUR-ért (<60e) jutottam hozzá
- meglepően jó minőségű fémszíj, sokkal jobb mint egy hasonló áru seiko-é, jobb mint a fortis flieger chrono-é
- egész pontos: napi 4mp-et siet és azt tartja isNegatív:
- szerintem nem néz ki jól a fémszíjon
(dresswatch fémszíjon, nem is értem) -
ronin s8
senior tag
válasz
szivarvég
üzenetére
Szervizesek szerint jobb minőségben készülnek a Certinák, mint a Tissot-k. Kisebb darabszám, nagyobb odafigyelés. Én személy szerint nem szeretem a Tissot-t, bár van kettő is. Jobban is tetszenek a Certina modellek. Orrba-szájba hamisítják is a Tissot-t, még a szakszerviz se tudja megmondani, melyik a hamis. Milyen ez már..??

-
berigazek
őstag
Uraim,ti melyik szíjat választanátok,ha le kellene cserélni a Citizen órátokon a szíjat?A fém vagy bőr Citizen szíjat,tudva azt,hogy a számlap fekete,de a tok rozsdamentes acél?!Most rendelnék...

Két fajta fekete bőr szíj van választékben,egy fekete cérnával varrott meg fehér cérnával varrott,melyik szebb?
-
berigazek
őstag
-
szivarvég
csendes tag
válasz
yodamastah
üzenetére
Köszönöm a tippet és a véleményt, mindenképpen hasznos, mert webshopok szerint sehol semmi sincs raktáron, ami tetszene (szinte). Ha a Seiko-n cserélem a szíjat másik fémre, akkor kb ott leszek, mint a Tissot (sőt), akkor pedig valószínűleg maradnék a svájci 80 órás szerkezetnél, szóval a kérdés átalakul Tissot vagy Certina powermatic 80?

-
berigazek
őstag
Hátha valakinek segít a szíjak választásában ez az oldal...
-
szivarvég
csendes tag
válasz
ronin s8
üzenetére
Szép óra, néztem, ETA 2824-2-es szerkezet (amivel persze a világon semmi baj sincs). Lehet már akkor inkább rádobnék egy 20-ast kávépénzből és egy Powermatic 80-as DS 1-et lőnék...Vagy a Certina annyival jobb minőség mint a Tissot? Megérné az extra kb 20%-ot?
-
Mai kedvenc
Tetszik a viszonylagos puritánsága. Még a zöld-piros Healey embléma is belesimul a képbe, egyáltalán nem zavaró.
-
C0RVUS
tag
-
yodamastah
őstag
válasz
szivarvég
üzenetére
SSA303j1-j felpróbáltam minap. Kézben fogva nem olyan jó mint a fotókon, pedig seiko-val ez nagyon fordítva szokott lenni. Ami engem zavart hogy szerintem nincs AR az üvegen, és a zár préselt gagyi "biliacél".
Ezt leszámítva nem rossz választás, ez tényleg jó farmerhez meg inghez is. Sajnos itthon kicsit drága, de eu-ből olcsóbban be tudod szerezni, annyit szerintem megér.
Gagyi préselt zár meg ha zavar, le lehet cserélni, vannak erre jó megoldások
Én is várok most két zárat a monsterre és a sumora. Jövő héten postolok képet ha megjöttek.Azt tudom tanácsolni nézz meg több gyártó szimpatikus modelljét élőben, próbáld fel őket, nézegesd meg alaposan. Végül hagyd magadban érlelődni kicsit a dolgot miellőtt megveszed, bármit is választasz.
-
V-I-D-A
aktív tag
válasz
csabulaxi
üzenetére
A nap nevét kár hogy lehagyták az új monsterről. Nekem hiányozna.
Mondjuk nekem a monsterem szálcsiszolása sem tetszett eredetileg, olyan alumínium hatásúnak tűnt nekem. Adtam is az összes szálcsiszolt felületnek Cape Cod kendővel, így sokkal acélosabb színe lett a szálcsiszolásnak.
Persze nem lett polírozott a szálcsiszoltból, de selymesebb fénye lett a szálcsiszolásnak, és acélosabb színe. Most elégedett vagyok vele. 
-
C0RVUS
tag
válasz
7s26c
üzenetére
Azt azért nem írják, mert nem vesz senki olyant.

Amióta Szejkówerket tesznek bele, szinte egyáltalán nem értelmezhető. Na jó, makszimum ennyire: "mi litvánok ugyan politikailag már nem vagyunk oroszok, de azért a szívünkben - sem. Bár a lelkünk mélyén mégis egy kicsit visszasírjuk a régi szép időket... ja, de mégsem. Persze azért egy kicsit mégis meglovagolnánk a ruszkinosztalgiát... mi másunk van?"
Szóval valami olyasmi, mint a németországban(kínában) gyártott Poljot ETA-val.(Én néha veszem a fáradtságot, és így írom: Восток.
De persze szigorúan csak a Tatársztánit.) -
ronin s8
senior tag
-
szivarvég
csendes tag
Tiszteletem!
Olvasgatom pár napja a fórumot (kezdtem az elején, de mikor realizálódott bennem a posztok száma, inkább hátulról kezdtem visszaolvasni), és le a kalapom az itt felhalmozódott tudás és tapasztalat előtt.
Első posztom hosszú lesz, ezért elnézést kérek.Új vagyok errefelé, konkrétan az egész órás világban. Kb egy hete kaptam egy elegáns automata órát (Doxa 213.10.101.01) ajándékba a családtól, ami egy lavinát indított el bennem. Eddig úgy voltam vele, hogy a telefon egész nap a kezemben, a noti előttem, teljesen felesleges az óra a karomra, nem fogunk urizálni.

Az elmúlt egy hétben semmi mással nem foglalkoztam szabadidőmben, csak órákkal. Hívő lettem.
Ami nekem teszik, azok az olyan klasszikus formájú automata órák, melyeket reggel felveszel, este leveszel, és tök mindegy mit csináltál napközben. Az órát magamnak veszem, nem mások miatt, de sajnos az információt nehéz megtalálni és/vagy hiányos, és ami van az is marketingszagú, ezért engedelmetekkel támaszkodnék a tudásotokra és a tapasztalatokra.
Szeretnék magamnak beszerezni egy szép klasszikus automata órát, ami simán túlél engem. Elvárásaim: zafír üveg, 100m/10 bar, nemesacél tok és szíj, megbízható automata működés, klasszikus vonal, kb 200eFt-os limit. Kicsi csuklóm van, ezért a kronográfok és búvárórák kilőve, használnám farmerrel hétvégén, és öltönnyel is hétköznap.
Amit kinéztem, azok:
1.) Tissot PR100 Powermatic 80 - viszonylag új szerkezet (80.111), amiről olvastam jókat, de nem találtam sokat a Tissot-ról, azon túl, hogy a Swatch csoport tagja (vagy csak rossz helyen kerestem).
2.) Seiko SSA303j1 - 4R57-es szerkezet, amit sokan kritizálnak, ugyanakkor szép óra, és Mo-n is elérhető (na meg Seiko
). Nézegettem a SARX és az SDGM típusokat is (gyönyörűek), de fogalmam sincs ezeket honnan lehetne beszerezni (Amazontól kicsit idegenkedek, Mo-n pedig nem láttam sehol).Nem kell kapkodnom, van még időm beszerezni ezeket, de nem tudok nem foglalkozni a témával. Tudnátok esetleg tanácsot adni, hogy honnan érdemes ezeket beszerezni, vagy melyiket, esetleg van jobb ár-érték arányban? Láttam még pár órát ebben az árban, ami az alap kritériumoknak is megfelelt (Claude Bernard, Hamilton), azonban a fenti kettő valamiért úgy érzem többet adna. Minden infót, véleményt szívesen veszek, pláne, mivel hatalmas lemaradást kell ledolgoznom...
Előre is köszönöm, és bocs a hosszú posztért...

-
ronin s8
senior tag
TV műsor létére egy viszonylag értelmes film.
-
ronin s8
senior tag
válasz
Lauda
üzenetére
Egy automata mechanikus óránál a rotor húzza fel a főrugót, ami a mutatók mozgásához szükséges energiát tárolja. Miközben ez a rugó letekeredik, a mechanikus szabályzó, a "járat" (vagyis a billegő-gátkerék-horgony) lelassítja a rugó letekeredését, egyben létre is hozza a másodpercet.
A Spring Drive ugyanígy mechanikus óraszerkezetet jelent, de itt a szabályzó nem egy mechanikus járat, hanem egy bonyolult elektronikával ellátott kvarc kristály, amit a rotor tölt, és ami szabályozza a mutatók járását, meg az összes többi funkciót. A rotor húzza fel a főrugót is, ami az energiát tárolja, és mozgatja a mutatókat. A működése lényegében nem mp-alapú, hanem - gondolom - atomi rezgés/elektromágneses impulzus-szerű, és ez az impulzus felel a pontosságért. Itt a mp mutató járása folyamatos.
A Spring Drive lényegében a svájci horgony-gát szerkezet óta az óraipar legjelentősebb fejlesztése. Valami fél-mechanikus-elektronikus hibrid. Spring DriveA Kinetic egy kvarcóra, ahol a mechanikus futóművet egy léptető motor mozgatja, és az ehhez szükséges energiát egy kapacitor szolgáltatja, amit egy rotor tölt. Tehát lényegében egy olyan kvarcóra, ahol egy újratölthető akkumulátort egy mechanikus rotor tölt, és az ebből nyert energiával működteti az órát a léptető motor. Kinetic
-
squir
aktív tag
válasz
ronin s8
üzenetére
Ezazezaz!

Gyönyörű és élőben nagyon ütős!
Tavaly keringett egy itthon (doboz-papír nélkül), pont akkor nem volt rá lehetőségem, hogy belevágjak sajna (meg akkoriban keringett a hír a "kétes" eredetű új Omegákkal kapcsolatban és kicsit tartottam is tőle...)
Azóta sem láttam még egyet a piacon.
-
consono
nagyúr
Költői kérdés: a Vosztokot miért hívják a topicban Bocmoknak? Tudom, hogy így van írva, de senki nem tanult itt oroszt általánosban???

-
válasz
stork13
üzenetére
Koszonom szepen! Igen pofasak ezek a monsterek!

------------------------------------
Csak a technologia irant erdeklodve, lenyegeben mi a kulonbseg a spring drive es a kinetic szerkezetek kozott? A spring drive teljesen automata, csak egy elektronikus szerkezet belenyul, hogy pontosabb legyen a jarasa. A kinetic pedig kvarc, az elektromos energiat hozza egy mechanikus szerkezet biztositja, amit a test mozgasa mukodtet. Jol gondolkodom nagyjabol?

-
Atesz 666
aktív tag
-A márkát leszámítva elég pofás darab.
-
stork13
aktív tag
válasz
Lauda
üzenetére
SRP313K2 vagy SRP313J2 (K vagy J: hol gyártották)
-
Kozben olyasmi jutott eszembe, mitol lehet, hogy bizonyos tipusok az osszes olcsobb forrasnal kifogyott, a hivatalos seiko kereskedoknel pedig kaphato?

-
törölt tag
válasz
squir
üzenetére
Köszönöm a választ és ZiD -nek is !
Gondoltam, hogy nem kell prémium minőségre számítani, de nincsenek is olyan oráim, hogy összevethessem velük....mind 150e alatt van és mindegyikkel meg vagyok elégedve.
Mindenképp búvárt szeretnék és ugy érzem ez benne is marad akkor a kívánságlistámba. Sajnálom, hogy a zöld lünetta nem kerámia, de max ha megunom cseréltetem feketére .
Nézegetem régóta a seiko búvárokat is és az skx007- től a monsterekig van bőven ami tetszik..pl.: SRP583k1
is.Ha pedig nem búvár, akkor nekem EZ is tetszik.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
A szakembereket kérdezném. Egy "mezei" 8 ezer forint körüli áron lévő kvarc óra koronáját lehet cserélni újra vagy másik bármilyet ami beleillik beletenni? Az óra szép állapotban van, teljesen újszerű de a korona az bemattult valamiért.Úgy néz ki mintha lekopott volna a felületkezelés. Próbáltam tisztítani, de nem koszos hanem nincs már rajta a felület kezelés. Nagyon keveset van használva az óra, alkalmanként van használva de nem akarnánk eldobni ezért. Gondolom krómoztatni a koronát nem éri meg.
Képet teszek be, bár nem nagyon látszik a kopás, nem szép fényes hanem matt színű a korona. Eléggé elüt az összképtől és nem szép így az óra.
[kép] -
válasz
berigazek
üzenetére
#165929) berigazek, Sanyi.mTs , Subby8
Koszonom szepen, akkor ez lesz a kulonbseg, hogy made in japan vagy sem. Szerintem ennek sok jelentosege nincsen, az a fontos amit elvar a megrendelo, mindenhol tudnak jo minoseget gyartani.
-------------------------------
O melyik seiko? Nagyon baba!

-
ZiD
tag
válasz
üzenetére
Minden viszonyítás kérdése
Nekem az OVM van, általánosságba azt mondanám, hogy nincs baja, de nem is kimagasló, bár nincs összehasonlítási alapom milliós órákkal 
Szíj: maga a fémszíjjal nincs gond, de a csat az valóban nem egy nagyágyú, ennél a Seiko Monster gyárija is jobb.
Bőrszíj: szintén gyári, pillangócsattal: ezzel nincs semmi problémám, szép, már 1 éve nyúzom, igaz nyáron ritkábban van rajta.
Koronazár: ha nem húzom meg rendesen, elkezd kitekeredni, nem végig, de erre figyelni kell. Ha rendesen meghúzod, nincs ilyen probléma.Szóval azt látni kell, hogy nem tökéletes, a Monster pl masszívabbnak tűnik az én szemembe, de gondolom valahol meg kellet fogni a gyártási költségeket. Hogy megvenném-e még 1x? Simán
Összességében ár/érték arányában jó órának tartom, és vannak rajta kifejezetten szép részek(tok, zafír formája stb)Ui: a fentiek természetesen szigorúan a saját véleményeim.
-
V-I-D-A
aktív tag
-
squir
aktív tag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Nekem eddig a szívem csücske a Mark II. volt. Mint a bumeráng, kétszer is visszatért hozzám!

Érdekes, hogy miből lesz legenda/népszerű modell: a Broad Arrow korábbi, mint a Moonwatch (kb 1957), gyakorlatilag minden ma népszerű chrono formáját és kivitelét az alapozta meg, a legelső volt.
A Moonwatch tudjuk, hogy miért legendás, népszerű, ismert.
A Mark II-t a Moonwatch leváltására tervezték (kijavítva pár gyenge pontját), azonban lefújták a hold-programot a NASA-nál, így nem került rendszeresítésre.Mondjuk az új, reissue kiadását a Mark II-nek szívesen bevállalnám...

Rhcspsz01: nincs semmi baj vele. Az acél szíj jó (hasonló árfekvésben pl a Seiko, vagy valamelyik alsó kategóriás svájci sem jobb), a koronazárnál figyelj, hogy ne tekerd félre a menetet. Ez utóbbi más gyártóknál is elő tud fordulni, szintén nem egyedi jelenség. Illetve még annyi, hogy a koronazár nem akkor működik tökéletesen, ha kombinátfogóval rátépjük...

Összességében jó, nem kell tőle félni, probléma esetén a németek ügyintézése eddig elfogadhatónak volt mondható.
-
csabulaxi
senior tag
Kinek mikori a Monstere?
Az enyém SKX781K1 2011-09-28
-
törölt tag
Páran biztosan követitek a Facebook órás csoportjait.
Volt egy Steinhart-os vita az egyikben, miszerint gyenge minőségű avagy sem...Én pont most terveztem venni új órát és többek közt egy Ocean1 Green ETA2824-2 volt a kiszemelt, de kicsit elbizonytalanodtam. Ugye akármennyire is tetszik valami, ha többen irnak róla negatív dolgokat, akkor elbizonytalanodhat az ember.
Irtak olyat is, hogy gyenge minőségű a koronazár, a szíj...nem is emlékszem pontosan mindre.
Tudom, hogy ebben a csoportban azért van pár embernek és itt viszont nem láttam még panaszt rájuk. Ez azért van, mert árához képest nem lehet panasz rá és elsiklanak a "hibái" felett ? Vagy inkább csak károgás volt a FB csoporton ?
-
busman
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
-
oba
addikt
Szépen teszi a dolgát a Bulova 96B229

-
KelemenUhr
aktív tag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Ez mi pontosan?
-
csabulaxi
senior tag
válasz
Bazsi101
üzenetére
Én örültem legjobban modolási hajlamodnak!

Éppen nézegettem a dobozkámat hogy, kiűritem nullára, csak az új rádiós maradjon (megviselt az első kemo ki tudja mi lesz a vége) a gshock mellett még van 2 seiko amiből az egyik a narancs monster.
De KURVÁRA tetszik még mindig a narancs színe.
MARAD! -
C0RVUS
tag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Ja, épp néztem én is, hogy milyen fura így
Junghans... izé... Rodina, vagy bármi felirat nélkül.
Mondhatni, filozófikus.
Egyébként mért ne bírná?! Arra tervezték, vagy nem?

Ja, nem igazán
:
-
squir
aktív tag
válasz
C0RVUS
üzenetére
Nem kell idézőjelbe tenni az eredeti kínai órákat.

A Beijing pl 1958-as alapítású, a fentebb linkelt chrono-ban pedig egy oszlopkerekes Venus szerkezet dolgozik. És azt minden forrás szerint nem a "szokásos módon" szerezték be, hanem megvásárolták a licensz jogot a teljes gyártósorral együtt.
Vannak eredeti kínai órák és szerkezetek, de felénk az órák világában a a "kínai" megnevezés a lopott technológiával-dizájnal, a gyenge minőséggel és a hamisítványokkal azonosul (mondjuk nem alaptalanul...
) -
C0RVUS
tag
válasz
7s26c
üzenetére
Hánincsmit. Ma ilyen kimerítő hangulatban vagyok.

#166001) hagel: Sea-Gull, Beijing, Shanghai, ezek az "eredeti kínai" márkák. Itt lehet róluk olvasgatni a jobbára rajongó beszámolókat, és tudományt: [link].
És itt lehet csemegézni belőlük egy helyen, megannyi árfekvésben: [link] -
5-ös kezelő
senior tag
Szpeti20 : Grat a Monsterhez.
Atesz 666 : Túlliheged a dolgot. Ha neked Fossil kell és tetszik, vedd meg és örülj neki. Nekünk, többieknek meg hadd legyen a magánügyünk, h tetszik-e vagy sem. Nekem speciel sok Rolex modell sem tetszik, vagy a sokak által vágyott Longines Legend Diver, mégsem utálnak ki a többiek. Seikóból, Citizenből is van rengeteg ronda darab. Nem az árán múlik tényleg. Van sok kézi húzós szovjet óra is, ami filléres érték, mégis sokan találjuk szépnek őket. De ha bizonytalan vagy, kérdezd meg a kínai órák topikjában is, mi a véleményük a kiszemelt órádról - lehet, mindenki gratulálni fog.
Amúgy a többség nem azért vesz órát, hogy besöpörje a gratulációt, hanem mert örömet okoz az adott tárgy birtoklása, nézegetése. -
squir
aktív tag
válasz
alphaville
üzenetére
Már késő a szépítés!

-
Visszatérve a "kínai" órákra.
Azért vannak jó kínai órák is.
Pl a Seagull watch!
Ma toltam fel két órát a Watch No.1 re.
Meglepődtem, hogy vannak jóféle, kellemes darabok is.
Seagullwatchstore.com
Szerintem érdemes nézelődni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Október 6-án jelenik meg a Star Wars: Galactic Racer
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Heroes of Might & Magic: Olden Era
- iPhone topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hálózati / IP kamera
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- LENOVO X380 Yoga 360 touch - 13,3" FHD - i5 8250U, 8GB RAM, SSD, jó akku, - számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 Pro Max 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Enterprise PM893 1,92TB/ SATA 2,5" SSD- 6db/ számla-garancia
- KIÁRUSÍTÁS - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 Dock (akár 2x4K felbontás)
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

olvastam róluk cikkeket, valahol még az elgondolás is jó. De 80 K-ért original Seikot is kapok ám. Faint.

). Nézegettem a SARX és az SDGM típusokat is (gyönyörűek), de fogalmam sincs ezeket honnan lehetne beszerezni (Amazontól kicsit idegenkedek, Mo-n pedig nem láttam sehol).

![[link] [link]](http://watchbrandsshop.com/wp-content/uploads/2016/07/Seiko-SBDC023-PROSPEX-Orange-Monster.jpg)
![[link] [link]](http://watch2we.net/product/upload/photos/41279/201606241052524.jpg)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

![[link] [link]](http://www.ablogtowatch.com/wp-content/uploads/2013/02/FSW1000_main_4.jpg)