Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Öregszem
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alpachino
veterán
válasz Sanyi.mTs #268042 üzenetére
Nekem is különböző napszapokban változik a csuklóméretem...ez természetes. Reggel/délelőtt, ami szorít, az a beállítás már délután, teljesen jó
Gumiszíjjas óráknál ez könnyebben orvosolható, fémszíjjas beállítás már macerásabb lehet."Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz Sanyi.mTs #266008 üzenetére
Pár hónapja vettem ezt az órát. Annyira bejön, hogy azóta is ezt hordom szinte minden nap. Előtte fém szíjjal vagy natoval hordtam az óráimat.
Azt vettem észre ennél a gumiszíjnál, hogy ha a 4. lukban van a csat, akkor befér a szíj és a kezem közé a középső ujjam és mellé szorosan a mutató. Ilyenkor kicsit bőnek érzem a beállítást. Ha az 5. lukban van a csat, akkor csak a mutató ujjam fér be szorosan, de ilyenkor pár óra után "szorítani" kezd az óra. Vissza kell váltanom a 4. lukra.Más is tapasztalt hasonlókat gumiszíjas óránál?
-
rwin5
őstag
válasz Sanyi.mTs #265171 üzenetére
+ fagyalllo, az lesz az, erre gondoltam csak nem tudtam a nevét.
Köszi a gyors segítséget! -
zolikaDB
veterán
válasz Sanyi.mTs #264755 üzenetére
Köszönöm nektek!
Magyarul a 3. mutató az tkp. mindig áll, csak stopper funkciója van?tboldi: ez a RIOS Nato Sofia?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Sanyi.mTs #256304 üzenetére
Ez a Panda nekem is tetszik, jobban, mint a mostani Timex-em és olcsóbb, mint a Seiko féle hasonló megoldások.
Amúgy is keresnék a Timex helyére valami Panda vagy krémszínű számlapos Kronót, ez akár jó alternatíva is lehet. Minden más heroináron van sajnos vagy sehogy se néz kiMinél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
csabulaxi
senior tag
válasz Sanyi.mTs #256294 üzenetére
https://www.orient-watch.jp/news/details/?press_id=385
https://www.orient-watch.jp/product/category/?category_id=265
[ Szerkesztve ]
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
dkovizoli
addikt
válasz Sanyi.mTs #253790 üzenetére
E-mail értesítést én is beállítotam, de nem kaptam rá semmilyen értesítést. Több alkalommal néztem az oldalon, egyszer volt elérhető, azonnal rárepültem. Lehet, hogy ez az egy darab volt, mert utána azonnal írta, hogy this item not in stock. Szóval azt gondolom, hogy pont megfelelő pillanatban néztem rá.
[ Szerkesztve ]
-
Lali-213
senior tag
-
bigmasterg
addikt
válasz Sanyi.mTs #248976 üzenetére
A linkre nem hoz órát, rákeresve sem hozza.
"2100"-ra rákeresve sem dobja ki a gm-b2100-at, [link] .#248975SOAD19
Valóban, mérőszalagot szorosra húzva 17cm a bal csuklóm.
Viszont 2017 óta egy Garmin Fenix 3 HR-t használok, ami egy igazi rágó tartós óra méret, a maga 51cm-ével. Először nagyon furcsa volt, de már megszoktam.Amikor búvárokat néztem élőben a 39eset még kicsinek is éreztem, a 42 érződött jónak.
Persze valójában lehet, hogy egy ekkora csuklón a 39es szebben mutat.Videón a gumi szíjas GST-B400 elég korrekt, viszont a szines kivitel nekem már sok.
Ejj a gm-b2100ba, vagy a b5000be pedig igazán elférne a zafír.
-
LimaBravo69
tag
válasz Sanyi.mTs #248694 üzenetére
Sejtettem, köszi
MDV-106-os modellt elég nehezen találtam, de végülis megvan, a fekete-kék kombós lünettával sikerült egyet megrendelni.
Ahogy nézem, erősen kifutó a modell, már szinte mindenhol a 107 elérhető csak, azon nincs kardhal, csak a 200m WR felirat. Vajon miért hagyták le az újabb verziókról a számlapról és a hátlapról is a halacskát?Ha élőben is ilyen jól néz ki, nem kizárt hogy rendelek egy feketét is .
A Pepsi most kimarad, hogy a holmimat ne az ajtó elől kelljen összeszedegetnem"The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
LimaBravo69
tag
-
LimaBravo69
tag
válasz Sanyi.mTs #248563 üzenetére
Köszönöm!
Nem gondoltam, hogy létezik ilyen szerkezet. Egy automatám van, és egy nagyon régi kézihúzós Doxa, mindkettő megáll, ha kihúzom a koronát.
Szerk: ez egyben esetleg azt is jelent(het)i, hogy amennyiben nem említik meg egy kézihúzós vagy automata óránál a másodperc stoppot, akkor azt nem is tudja az óra?
(#248562) Veron: nagyon elegáns, kifinomult darab.
Erről a márkáról még soha nem hallottam, ezért is szeretem olvasgatni a hozzászólásokat.[ Szerkesztve ]
"The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
törölt tag
válasz Sanyi.mTs #246911 üzenetére
Nem tudok az előéletéről semmit. Tavaly év végén nyertem Ebay liciten. Sejtésem szerint napi használatban lehetett, így fényt rendszeresen kaphatott. Próbaképpen fiókba raktam kb 2 hónapra, túlzott merülés jelét nem mutatta. Egyébként 7878 kaliberrel szerelt, ami az első szerkezet volt, ahol a számlap alá tudták száműzni a szolár cellát.
-
-
No.01
őstag
válasz Sanyi.mTs #244914 üzenetére
Nekem fem szijjal erkezik es ha bevalik a nato ha nem egy extra szerintem kelleni fog azert is kerdeztem.
Sot ha jobban belegondolok csak ido kerdese, h mikor veszek egy masik alternativ (v.mi szines) szijat. Ilyenkor gyarottol fuggoen vagy fuggetlenul kell gondolom egy masik szett vagy ezt rosszul gondolom?
(Bocsanat ha nagyon noob a kerdes, de eddig nem voltam ilyen szij cserelgetos, most viszont az egy ora marad jo sokaig opcio melle kell a valtozatossag) -
dzsi23
addikt
válasz Sanyi.mTs #241704 üzenetére
Leginkább én szoktam
ajánlaniemlegetni a CNS-t, de sokszor írtam azt is, hogy sz@rt is árulnak, és azért a nevük is árulkodó: cheapest... szal csúcsminőséget nem érdemes várni tőlük (arra inkább a phenomenatot szoktuk ajánlani), és néha azt is elrontják, ami jó volt (lásd waffle 1.0 -> 2.0). Viszont árulnak korrekt szíjakat is, európai viszonylatban olcsón (ezáltal sokféle szíjat ki lehet próbálni), és hamarabb megjön, mint a kínai rendelések, ennyi a CNS lényege. -
dud998
őstag
válasz Sanyi.mTs #240710 üzenetére
[ Szerkesztve ]
“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
gipsztigris
addikt
válasz Sanyi.mTs #236134 üzenetére
Szerintem nincs jelentősége, hogy 200 vagy 1000 méter a vízállóság. Ezekbe a mélységekbe nem mechanikus búvárórával fognak merülni. :)
Lehet, hogy jobban mutatna egy 1000 méteres felirat a szamlapon, de semmi több...
Annak, hogy ilyen vastag, kifejezetten örülök! 🤗 A mamut csuklom ilyet kíván.[ Szerkesztve ]
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
Eugene Roe
őstag
válasz Sanyi.mTs #234550 üzenetére
Seikonál szerintem hátrány, hogy ugyanazt a standard szíjat adják több órához is, és nem úgy illeszkedik minden tokhoz, ahogyan szerintem illene, pláne itt, a baltával faragott tokhoz. Más kérdés, hogy a Mido pedig nem tetszik
[ Szerkesztve ]
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
dzsi23
addikt
válasz Sanyi.mTs #233543 üzenetére
Volt nekik 9-essel szerelt órájuk is, most nem látok egyet sem. Ahogy én látom, most is legalább 3-féle szerkezetet használnak, pl. a szkeletáltakba 8N24, a nyitott számlaposakban pedig valami 82xx, nem tudom pontosan, de azokba is legalább 2-félét, mert nem ugyanúgy néznek ki a látható részeik... igazából mindegy, egykutya az összes 82xx.
-
mike1334
veterán
-
mike1334
veterán
válasz Sanyi.mTs #233059 üzenetére
Ennek az órának eszmei értéke lesz, azért is fontos, hogy kitartson életem végéig. Ha ehhez az kell, hogy időnként szervizeljék az sem gond. Jobban tartok attól, hogy javíthatatlanul elromlik, vagy egyszerűen nem olyan minőség, ami ennyit kibír/folyton meghibásodik (ezért tartok a kvarc megoldástól, bár ahogy írta az egyik kedves fórumtárs, elterjedt szerkezet, lesz cserealkatrész), 35 vagyok, még 40-50 év jó lenne. Igazából magától az Iron Annie/Zeppelin márkától is ezért fázok, nem tudom, hogy milyen minőséget képviselnek. De képek alapján nem láttam még olyan órákat, amik ennyire tetszettek volna, mint ez a kettő, még drágább kategóriában sem. Az nem zavar, ha "elértéktelenedik" az óra, úgysem adnám el.
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
mike1334
veterán
válasz Sanyi.mTs #233057 üzenetére
Köszi! Akkor ezek szerint egy automata szerviz kb 50-60e forint. Az kemény, de megértem, aprólékos munka.
Amúgy megláttam még egy órát, ami nagyon bejön: Zeppelin New Captain’s Line 8652-3 [link]
Ez "csak" 182e, és zafír üveges.
Ha eláll az eső szerintem szétnézek az Árkádban pár óraszalonban. Még az Orientről se tettem le teljesen, a Maestro nagyon tetszik képek alapján....unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
Nimda
addikt
-
Szilágyi84
senior tag
válasz Sanyi.mTs #231400 üzenetére
Neten rendeltem és február elsején kaptam a számlát emailben, hogy a futárnak átadva és utána jött 2 vagy 3 nap. Nem voltam még így semmivel, hogy vissza kellett volna küldenem , de gondolom saját költség . Elállni vagyis teljes árat vissza kérni már lekéstem ami 2 hét vagy 1 hónap. Viszont megtartva elemcserére nem küldözgetném , de ha utána is megáll akkor szervízelik vagy csere. Amúgy azóta nem állt meg , de nem tudja tartani a pontosságot kb 3 percet késik egy éjszaka alatt.
-
dzsi23
addikt
válasz Sanyi.mTs #230678 üzenetére
"Az elsőre meg alig ad találatot."
Mert SPC083, nem SCP.
#230672 fagyalllo:
Na mondjuk, abból, amit kinéztem, nincs is J-s változat, és a K-s is elég drága, valszeg nem költenék többet azért, hogy J-s legyen. De azért örülnék, ha nem lenne elcsúszott chapter ring, ferdén felragasztott küklopsz és "szőrszál" az üveg alatt, mert tényleg jó lenne már hosszútávon leragadni egy óránál. Vagy nem egynél, de monduk 3-nál, amik helyett nem vágynék másikra. Bár már így is fejlődtem, mert hónapok óta nem vettem órát.[ Szerkesztve ]
-
pulutodurumo
addikt
válasz Sanyi.mTs #230659 üzenetére
Seiko SCP083, SPC087 ha bejön a klasszikus stílus.
Először ezt akartam bedobni, de csak sima 3 mutatós."Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
-
dzsi23
addikt
válasz Sanyi.mTs #223888 üzenetére
Gondolom, forgatható, szal nem sok értelme lenne a 13-23 beosztásnak. Bár én amúgy sem szeretem ezt a 12 órás "dual time" megoldást, mert gondolkodni kell, hogy a másik helyen délelőtt vagy délután van. Nem mintha sokat kellene gondolkodni, de annyi erővel már azt a pár óra eltérést is kiszámolhatnám fejben, ergo felesleges a lünetta. Pont az lenne a lényege, hogy rápillantok, és egyből tudjam, mennyi a pontos idő a másik helyen, szal vagy legyen 24 órás (+1 mutatóval), vagy inkább legyen búvárlünetta. Utóbbival és egy koronazárral tök jó lenne. Meg persze kisebb méretben számomra.
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz Sanyi.mTs #217168 üzenetére
Pedig maga a számlap nem is túlzsúfolt, simán olvasható, mint egy átlagos kronográf, csak a belső keret és a lünetta túlzsúfolt, de odáig nem nyúlnak a mutatók, szal óraként jól használható. De a keret is azért túlzsúfolt, mert ez nem csak pilóta stílusú, hanem pilóta funkciói is vannak.
Amúgy Zeppelinek esetleg? -
dzsi23
addikt
válasz Sanyi.mTs #217164 üzenetére
Más stílus, de kornós kvarc pilóta a Seiko SNA411 is, és megvan 100 alatt.
Érdekes, hogy a 3. Junkers (vagy Iron Annie?) dátumtárcsája fehér a gyári képen, de fekete a valós fotón (tutu).
Amúgy miért 30 perces a stopper percgyűjtője? A tutu egyébként 60 percesnek írja a stoppert, de 12 óráig van számozva.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest