Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigmasterg
addikt
válasz vinczetibor #271252 üzenetére
A képeken a SanMartinról nem volt eltávolítva a patina, az természetes, csak példeképpen raktam be, hogy az nem foltosodott mint az Oris.
Az Orist úsztattam meg, az így nézett ki utána. De Cola előtt volt citromsavas-szódabikarbónás kör (gyk ugyanaz mint a citromlé).
Amúgy azóta természetesen elkezdett sötétedni az óra, de szerencsére egyeneletes, nem foltosodik a lünetta. (mondjuk itt kicsit alul is van exponálva, de valóságban is nagyon sötétkék a számlap és a szíj is)
A járástartalék teszt vége:
Mido megállt olyan 68 óra körül, de élek a gyanúperrel hogy nem húztam fel előtte 100%-ra, mivel használatból úgy rémlett hogy ennél többet megy el az Omegához képest.
Az Orist meg nem vártam végig, most vettem fel 11kor kézre és felhúztam (utazunk el itthonról és ezt akartam hordani). Nem állt meg kedd délután 16:45 óta.
De úgy számolom hogy 112 óra így is megvolt. Igaz annyit volt mozgatva, amíg patinát leszedtem róla, de nem hordtam. -
petipetya
nagyúr
válasz vinczetibor #271252 üzenetére
A sav nem károsítja a koronánál lévő tömítést? Akár kóla, akár citrom a felhasznált dolog.
"nincs rá lezsóidő"
-
addikt
válasz vinczetibor #268855 üzenetére
Ok, akkor a SM egy pelagos copy, Pelagos 39 méretben, Pelagos indexekkel és dátum ablakkal. Egy laikus számára valószínű nem látszik a különbség, mindkettő szép, ízléses, logót szerintem 10/9 ember fel sem ismerné és a legtöbb embernek lövése sincs, hogy mi az a Tudor, vagy SM. Én viszont órabuzi vagyok. Mióta az eszemet tudom. Szerencsésnek momdhatom magam, hogy olyan munkakörben dolgozom, ami részben a hobbim is (légimentés), és meg is fizetik annyira (műszakvezető szakorvos 15 év tapasztalattal és munkaidővel, két munkahellyel), hogy élhessek ezzel a nem igazán pénztárca barát hobbival. Még szerencsésebb vagyok, hogy még a feleségem is támogat ebben (legalábbis nem ellenzi.🙈). Amíg szerényebb volt az anyagi helyzetem, addig is megtaláltam ebben a hobbiban azt, ami kielégítette a gyűjtési és birtoklási vágyam. Eleinte egy Tag Heuer formula 1 volt a legértékesebb órám. Egyetemistaként egy Square timex chronograph. Most egy speedmaster. De a mai napig ugyanúgy tudok rajongani egy Casio DW-9000-ért, mint 1998ban, amikor apám hozott egyet Amerikából. Ez a jó ebben az egész órás sztoriban. Hogy 5e és 50M között bárhol találsz olyan órát, amiért rajongani lehet! Itt van pl ez az 5e forintos Casio. Imádom.
Nem tartok ott, hogy Rolexem legyen. De szerencsére nem is a világom, nem tetszik a Rolex AD hozzáállás sem, hogy teljes background ellenőrzés, meg kezdd el szépen gyűjteni az ADnál a "hűségpontot". Ahogy az sem tetszik, ahogy a flipperek bánnak ezzel az egész órás történettel. De nem tetszenek a copy órák sem. Azzal semmi bajom nincs, ha egy gyártó iheltet merít egy másik gyártó sikeres darabjáról. Mindenkinek van submariner stílusú órája. A zenith is gyárt órát, ami ugyanúgy néz ki, mint egy Daytona. Végülis ezek mind kerek, funkcióval bíró időmérő eszközök. Nagyjából az összes valjoux 7750 majd egyforma, csak a külső más.
De visszatérve arra, amit írtál. Én érzem a 10x-20x különbséget a Tudor és a SM között. Mert tudom, hogy egy olyan darab van a kezemen, amin rendesen dolgozott egy gyártó teljes állománya, a designtól, a werk fejlesztésén át a beszabályozásig. Hogy időt és pénzt fektettek abba, hogy utána én majd lehetőleg a legnagyobb megelégedéssel használjam a terméket. És amikor reggel felrakom és ledöbbenek, hogy 1 hete a pontos időt mutatja +-1 sec belül, akkor tudom, hogy ebben ott van minden, ahol ma, 2024ben tart a svájci óra ipar. És tudom, hogy még így is meg lettem fejve, hogy itt is szar a QC. De az van a kezemen, amit szerettem volna, és nem valami, ami olyan mintha az lenne, amire vágyom.
És nem sznob szeretnék ezzel lenni és nagyon remélem, hogy nem is úgy megy ez át. Nekem az elmúlt két évben lett meg minden adott tényező ahhoz, hogy a prémium szegmensbe is bele tudjak kóstolni. De a mai napig fel tud csigázni egy filléres darab is.[ Szerkesztve ]
My name is Bond, James... Dean.
-
driv4r
aktív tag
Érdekes, amit írsz, mert behoz egy teljesen kézenfekvő, de eddig óvatosan kerülgetett szempontot.
Egyes óramárkák egyértelműen Veblen-javak, már az eredeti elméletben is a 'hivalkodó fogyasztás' (conspicuous consumption) példái voltak. Ezeknél a termékeknél a jó minőség / magas ár csak az alapkövetelmény, de emellett rendelkeznek társadalmi státusz jelölő funkcióval is, a 'luxus', az 'exkluzív' jelleg vélt vagy valós ígéretével.
Az ilyen típusú javak egyik legfontosabb jellemzője az is, hogy az esetükben nem érvényesül a kereslet-kínálat törvénye. Pont fordítva működnek, minél drágábbak, annál kívánatosabbak: normál termékek vs Veblen-termékek.
Ha viszont megjelennek az olcsó, udvariasabban 'elérhető árú' vagy 'budget' helyettesítő termékek, akkor pont a státusz-jelölő másodlagos jellemzőknek a vélt vagy valós eróziója is felmerül, nyilvánvalóan pont az eredeti Veblen goods fogyasztók körében kiváltva a legtöbb ellenérzést.
Az már csak szomorú hazai sajátosság, hogy itt 'exkluzívnak' vagy 'luxusnak' számítanak még az olyan javak is, melyek a magasabb vásárlóerővel rendelkező országokban / rétegeknél köznapi, de legalábbis elérhetőbb fogyasztási vagy használati cikkek; ott valószínűleg a tegnapi Pelagos / SM téma sem generált volna különösebb érzelmi reakciókat.
-
aktív tag
Végre, megvan a válasz a "rejtélyre"
A Tudor kiadta a Pelagos Nodatet kicsiben, 42 ben meg a datet...
A SM kiadta a 39 es datet, nem omázs"there are more jacks then one at the fair..."
-
Tufa_
aktív tag
válasz vinczetibor #267758 üzenetére
Itt epp akciozzak! Kihagyhatatlan sztem..
Viccet felreteve, nekem is az egyik kedvenc. A tobbiekkel ellentetben, nekem nincs problema a koronaval, sot, egyszerubb kezelni kb mint pl a speedymet aminel kb 10 tekeres utan faj az ujjam..
-
pulutodurumo
addikt
válasz vinczetibor #267011 üzenetére
Pont mint a Milgauss. Az sem a kedvenc Rolex.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
bigmasterg
addikt
válasz vinczetibor #267011 üzenetére
+ vám + áfa.
Szerk.:
De ahogy nézem így is valamivel EU árak alatt van a vége.Szerk2.: ja hogy te Angliában élsz? Oda valszeg' kevesebbe kerül a végén, mint Magyarországra szállítva.
Látom közben te is szerkesztetted a kommented.
Amúgy szerintem jó ár. Ennél olcsóbban nemigen találsz metas-os órát.
[ Szerkesztve ]
-
GlitterJohan
csendes tag
válasz vinczetibor #266531 üzenetére
Az utódnak a 8800-nak és 8900-nak már komolyabb követelményei vannak. A 8500 még nem METAS, szóval szerintem "csak" COSC -4/+6 a követelmény.
-
arn
félisten
válasz vinczetibor #266366 üzenetére
Azt hiszem az utolso mondatban van az igazsag, bizonyos teruleteken… az orakat ismerheti vki jol (oraszerviz mas kerdes). Meg azt hiszem szoftvermernokkent felkopna az allam, ha azt alkalmaznam, amit 20 eve tanitottak az egyetemen (akkor is kb 10 eve elavult anyagot) - konkretan az elso munkahelyemre se lett volna eleg beleponek.
Nyilvan sebesz vagy urhajos senki sem lesz onerobol.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
dzsi23
addikt
válasz vinczetibor #265827 üzenetére
Köszi! Igen, a mutatók formája valóban segít, ár-érték arányban pedig nem is tudok jobbat, ezért van úton most is egy San Martin felém, ahelyett, hogy én lennék úton Saint Martin felé.
Az én 11.11-es rendeléseim még kínát sem hagyták el, a tiéd meg már itt van, és még vámolni is lusták voltak? Az enyémekre mindig szakítanak időt; hát nem jófejek?[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz vinczetibor #265798 üzenetére
"Itt először zavar a San Martin rakott hatszög logó. Valahogy megtöri a számlap harmóniáját. Nem megy az indexekhez és a mutatókhoz. Jobb lenne ott egy felirat."
Most viccelsz? [link]
bigmasterg #265770:
Mi alapján választottad ki az órákat az utazáshoz, illetve milyen tevékenységhez melyiket veszed fel? -
dzsi23
addikt
válasz vinczetibor #265785 üzenetére
Gratu! A menta PRX-em is kék némelyik fotón, pedig az nem is kékeszöld, hanem totál zöld.
-
Quartz51
tag
válasz vinczetibor #265785 üzenetére
Nem tudom ki kezdte terjeszteni ezt a baromságot, hogy ide nem lehet kínai órát berakni. Itt minden óra elfér. Ez nem a kirekesztő topik, az a másik.
-
Tufa_
aktív tag
válasz vinczetibor #265774 üzenetére
Szvsz megkapod annyiert es visszallitjak az arat ahogy eszreveszik. Legrosszabb esetben torlik a rendelest.
-
Tufa_
aktív tag
válasz vinczetibor #265772 üzenetére
Szerintem hibas az arazas. A feher es zold GMT is £1050 Sealander listaban, de £800 ha rakattintasz a termekre. A sima sealenderek is nemelyik bugosan mutat
-
zoarden
tag
válasz vinczetibor #265443 üzenetére
San Martin SN0129-es kérdéseidre.
Mostanra alakult úgy hogy foglalkozni tudjak vele és összeszedjem a gondolataimat.
Másik topicba írtam review-t.ELADÓ órám: https://drive.google.com/drive/folders/1PW0O3w1z3wrkQ9KJWzrldT3lQi1kzZs4?usp=sharing
-
Lev Abalkin
tag
válasz vinczetibor #265700 üzenetére
Köszönöm a választ!
Ha nem vagyok indiszkrét, a félár mit takar? (És persze melyik üzletből?) -
Lev Abalkin
tag
válasz vinczetibor #262905 üzenetére
Látom van (volt?) a gyűjteményedben egy Orient Kano RA-AA0915R19B is. Kíváncsi lennék a szubjektív véleményedre!
-
@mriya@
őstag
válasz vinczetibor #265441 üzenetére
Sajnos az izzadságom annyira savas, hogy csak az acél/titán/arany/kerámia bírja.
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
zoarden
tag
válasz vinczetibor #265443 üzenetére
Másik topicban is kérték.
Kis türelmet még, gyógyulgatok...ELADÓ órám: https://drive.google.com/drive/folders/1PW0O3w1z3wrkQ9KJWzrldT3lQi1kzZs4?usp=sharing
-
ricsik
őstag
válasz vinczetibor #264481 üzenetére
Csak jó minőségű parfümjeim voltak és vannak, és ahogy írtam hosszú évek múltán tapasztalható ez.
-
addikt
válasz vinczetibor #264478 üzenetére
Azért az a gyűjtemény több annál,.mintsem hogy a konyhaszekrényben találtam! 🙈 csak nem te is nézted a Gents scents és a Curly Fragrance vlogokat? Az az edition blanche Chanel Allure nekem is nagy kedvencem!
#ricsik: én ezért tartom őket zárt sötét fiókban, ahol a hőmérséklet sem megy 25 fok fölé.
[ Szerkesztve ]
My name is Bond, James... Dean.
-
dzsi23
addikt
válasz vinczetibor #263764 üzenetére
Mindig jó visszaolvasni a bölcsességeimet, köszönöm!
#263761 vinczetibor:
"valahogy olyan érzésem van vele kapcsolatban, hogy simán gyárthatták volna Kínában is. Lehet, hogy csak a plexi miatt, de nem érzem a német minőséget rajta."A plexi miatt ne legyen kínai érzésed, mert Kínában lassan már csak a Seagull 1963 lesz plexis, de annak is van már zafíros változata. Ott már a csapból is zafír folyik.
Egyéb:
Kínai óra, de láttatok már ilyet? [video] Nem kerestem rá, szal lehet, hogy a nagy gyártóknál is alkalmazott technika, és csak én nem láttam még...[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz vinczetibor #263761 üzenetére
Régen az ejrópai órák igencsak így néztek ki. Ez a modell is rendben van.
A kínai és többiek gyártástechnológiája majdnem ugyanaz. A dizájn, szerkezeti érdekességek és a történetiesség miatt lehet érdekes egy "másfajta" gyártó.
Esetleg egy volt NDK Ruhla? Pl a Globetrottel?Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
@mriya@
őstag
válasz vinczetibor #263765 üzenetére
Mivel összetapadnak a hajszálrugó menetei, az óra sietni kezd, nem is keveset.
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
csabiks
senior tag
válasz vinczetibor #263743 üzenetére
Ha felmágneseződik akkor sietnie kellene, vagy tévedek?
"The loudest one in the room is the weakest one in the room."
-
dzsi23
addikt
válasz vinczetibor #263754 üzenetére
Oltsatok el, égek! Lenyűgöző humorérzéked van, taníts, mester! Vajon jogtalanul trollkodom azon, hogy most felmerült a mágneseződés, és hirtelen a te órádnak is ez a baja, mert a benne lévő kínai szerkezet 4-5 másodpercet késik (vagyis még mindig kronométer pontosságú), és ezt drámaként kezeled (400%-os romlás...)? Elismerem (megint), szörnyű ember vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
válasz vinczetibor #263754 üzenetére
Kik a kevésbé értelmes fórumlátogatók? Mármint nyilván dzsi23 kivételével.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
dzsi23
addikt
válasz vinczetibor #263751 üzenetére
Pedig még meg sem kérdeztem a 400% miatt, hogy politikus vagy-e...
-
dzsi23
addikt
válasz vinczetibor #263748 üzenetére
"400%-os romlás"
Mekkora mázli, hogy nem 0-ról 1 másodpercre változott az eltérés, mert azt hogy számolnád ki.....
-
dzsi23
addikt
válasz vinczetibor #263743 üzenetére
Napi 4-5 másodperc, és még nem dobtad ki?! A Seikom 4 nap alatt hoz össze 1 perc késést...
-
dzsi23
addikt
válasz vinczetibor #263709 üzenetére
"okosóra töltők"
Magára az okosórára is brutál magas értéket mutat a telefonom, mert abban is mágneses a csati, nem csak a töltőn, vagyis okosórát sem érdemes óra mellett tárolni. Okosórára magasabb értéket mutat, mint a hangfalamra... persze az okosórán szinte szabadon van a mágnes, a hangfalban meg egy dobozban. Viszont a hangfal esetén már 10-15 centiről is sípol az app, okosóránál meg csak 5 cm távnál kezd emelkedni az érték, és kb. 2-3 centinél sípol.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz vinczetibor #263466 üzenetére
Azt olvastam, h a PT5000-ből is van hamis, v csak hanyagul összerakott. Escapement Time-ról viszont csak jót olvastam. Nem az olcsó kínai, de ezek szerint a minőség miatt.
Amúgy nem hantázok a pontosságról, nyilván nem tudja minden pozícióban. Ez a +2s a folyamatos hordás értéke. Talán lejjebb is tudom vinni, ha picit állítok az excenteren, de nem nyitom ki még. Te nem próbáltad meg pici csavarhúzóval sietés felé állítani? Ezeket könnyű beállítani, ha más baja nincs. Miyota 9s15 úgy volt pontos, h lerakáskor behozta a melóban összeszedett eltérést.
/Másik topikban linkeltem egy 38-as Hamiltonra emlékeztető VH31-es kvarcot, ha esetleg érdekel vkit ez a méret és stílus rajtam kívül./39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
vinczetibor
aktív tag
válasz vinczetibor #263320 üzenetére
Megkaptam az oem Seiko fémszíjat és teljesen megváltoztatta a véleményemet az óráról. Az egyik legjobban hordható, legkényelmesebb órám lett.
-
ricsik
őstag
válasz vinczetibor #263468 üzenetére
Köszi
-
ricsik
őstag
válasz vinczetibor #263466 üzenetére
Lássuk azt a dobozt, dobozokat
-
SOAD19
addikt
válasz vinczetibor #263320 üzenetére
A küklopsz orvosolható, leszedhető. Az nekem se jön be túlzottan, ha az indexek nagyon tükröződnek.
-
vinczetibor
aktív tag
válasz vinczetibor #263304 üzenetére
Felteszek ide egy képet a tegnap érkezett Seiko Alpinist SPB121 órámról. Nagyon vegyes érzéseim vannak vele kapcsolatban.
Rájöttem, hogy a túlzottan tükörszerűen csillogó indexek, számok, mutatók valamint a küklopsz az ami zavar. Különben meg szép...
-
dzsi23
addikt
válasz vinczetibor #263191 üzenetére
Bennem is egyre gyakrabban felmerül, hogy elég lenne 2 (max. 3) drágább óra, és eladom értük a mostaniakat... és egyre erősebb ez a gondolat. Csak nehéz kitalálni, hogy melyik legyen az a kettő, főleg, hogy ne akarjam rövid időn belül lecserélni.
5-ös kezelő #263194:
Azért azt nem feltétlenül rónám fel, hogy csak egyet lép másodpercenként, mert nem sok kvarc van, ami nem így tesz. Tudom, hogy Kínában rohamosan terjednek mostanában a Seiko VH szerkezetek, de egyelőre még maga a Seiko sem használja ezeket. Kúszó másodperces Bulovám volt már, de nehéz köztük olyat találni, ami igazán megfog.
Viszont a Citizenek ezen az árszinten már nagyrészt indexre ütnek, ami pl. egy szép nagy fehér másodpercmutató és fehér indexek esetén nekem nagyon be tud jönni.ricsik #263205:
Igen, ismerem ezeket, a rádiós zöld változatán nagyon sokáig dilemmáztam, de végül elvetetten. Bár a szinkronizálás elvileg egy telefonos appal megoldható lenne, de én kerülöm a rádiós órákat.[ Szerkesztve ]
-
Veron
addikt
válasz vinczetibor #263191 üzenetére
és csak egyre jobban lehúz a mocsár
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
dzsi23
addikt
válasz vinczetibor #263189 üzenetére
Ezért nem szabad drága órákat nézegetni, kézbe venni meg pláne, és akkor boldog az ember az olcsó órával is.
[ Szerkesztve ]
-
rozsgyi
tag
válasz vinczetibor #263063 üzenetére
elsőre nekem tetszett, utána egyre kevésbé. Az indexek nagyon kékek, a számlap nagyon csillogós. Az egész nem elegáns, inkább bazári. Itt egy video:
-
vinczetibor
aktív tag
válasz vinczetibor #262992 üzenetére
Lényegtelen. Egy év garanciát adnának az európai két évvel szemben és kiküldős lenne. Inkább várok egy akcióra és megveszem kb. ugyan annyiért normális garaciával és európai papírokkal. Egy esetleges eladáskor egy ékszerbolt papírjai többet érnek, mint egy szingapúri számla.
-
fagyalllo
őstag
válasz vinczetibor #262985 üzenetére
Uncle (Seiko) szíjakról rengeteg videót, véleményt találsz, nagyon szokták szeretni.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
Caldera
aktív tag
válasz vinczetibor #262979 üzenetére
Ennél olcsóbban már szerintem jobban jársz egy minőségi Strapcode vagy Uncle acél szíjjal.
[ Szerkesztve ]
''Úgy élj, hogyha leperg előtted az életed filmje érdemes legyen végignézned.''
-
vinczetibor
aktív tag
válasz vinczetibor #262979 üzenetére
Az M0TZ111J0 19mm-es, az nem jó.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz vinczetibor #262921 üzenetére
Köszi szépen.
#262923 Keil Walker :
Jobb alsó pilóta az Escapement Time? NH automata v VH31? Nem túl nagy kézen?39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
5-ös kezelő
senior tag
PT5000 milyen eddig? Várok egy órát ilyen szerkezettel. (Bocs, ha már kérdeztem, a memória nem erősségem.)
[ Szerkesztve ]
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
dzsi23
addikt
San Martin, Seagull szerintem simán megütik azt a szintet, hogy beférjenek ebbe a topikba.
-
@mriya@
őstag
-
mr.perfect
tag
válasz vinczetibor #218006 üzenetére
mondjuk az érdekes, hogy a bronz toknak mi köze a dátumablakhoz.. szerintem pl. ez a dátum a lehető legjobb ha már nem 3 óránál van..
az élet egy elég szar játék de kurva jó a grafikája...
-
aktív tag
válasz vinczetibor #218008 üzenetére
Sellita SW200-1
Amúgy érdekes, hogy a Glycine-nél azonos a verk száma (GL224) de van amelyikben 25 köves (az ETA 2824 alapú) van amelyikben 26-van (az a Sellita alapú).
Áttértek Sellitára, mivel nem kapnak már ETA-t.
[ Szerkesztve ]
"there are more jacks then one at the fair..."
-
aktív tag
válasz vinczetibor #218006 üzenetére
Előrendelési ár, ennyiért kapod meg + szállítási költség. Jobb esetben (15:2) megjön ÁFA/VÁM sarc nélkül, de ha nem akkor még + 120 dodó kb.
Nekem meg pont tetszik, hogy a dátum olyan Bell&Rossos, nem ferdén áll, hanem vízszintesen.
A lünetta kérdése jogos, szebb ha bronz, de az elvégre össze is ragadhat a tokkal ha mind2ő bronz.
[ Szerkesztve ]
"there are more jacks then one at the fair..."
-
vadászcsiga
félisten
válasz vinczetibor #217817 üzenetére
Ha ennyire képben vagy, mit keres nálad az a réz hollander?
-
nagyúr
válasz vinczetibor #217815 üzenetére
teljesen lényegtelen tény, hogy komplett egyetemek foglalkoznak a hétköznapi tárgyak esztétijával és azok kulturális és társadalmi hatásával.
Idén valszeg elsőként a luxusipar fog a földbe állni a mobilszektorral együtt. Nagy valoszinuséggel a bankoknak és hitelezőknek sem lesz jó éve.
Tehát a drága órákat kedvelők olcsóbban fognak hozzájutni majd. Ámde minden más kereslete majdnem lenullázódik.
Ez jó hír lesz majd a javító műhelyeknek.
Kissé visszarendeződünk majd.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
nagyúr
válasz vinczetibor #217813 üzenetére
Pl autók?
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
dzsi23
addikt
válasz vinczetibor #217809 üzenetére
Igazából csak az érdekelt volna, hogy az általad berakott órák mitől lennének műalkotások, vagy általában egy óra mikor számít műalkotásnak.
Nálam az számít annak, ami ámulatba ejt, és/vagy kivált belőlem valamilyen érzelmet, és az érzelem nem vegyül értetlenséggel ("wtf "), netán ellenszenvvel, undorral (utóbbiak nem az órákra vonatkoznak, inkább zenékre, stb.).
Pl. ez.
Vagy ez.[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz vinczetibor #217807 üzenetére
-
Mercutio_
félisten
válasz vinczetibor #217792 üzenetére
Amit magyarázni kell az már nem műalkotás
A berakott bronz/réz cuccok szvsz kb. annyira művésziek mint a börzéken is nyomuló "mester" "cetifikétes" zsebóra beépítései....
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
lomposfarkas
tag
válasz vinczetibor #217791 üzenetére
Én is azt vallom, hogy nem sok eszköz van, amit egy kis szigszalaggal ne lehetne jobbá tenni. Lehet, hogy egy óraszámlap pont az egyik kivétel
-
nagyúr
Erre most nincs szó....
Agy reboot...
-
Lev Abalkin
tag
Hatásos installáció, bár a "szikszallagot' kissé műfajidegennek érzem...
-
dzsi23
addikt
Végül is megállja a helyét a többi között, szal tökéletes megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
Sungoo
addikt
válasz vinczetibor #217770 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy más az elképzelésünk a műalkotásokról. Megvan az Üvegtigris szalma egeres jelenet? Nekem az ugrott be.
-
Deskdiver
senior tag
válasz vinczetibor #217782 üzenetére
Hadd jöjjön le az embereknek az ami lejön nekik. Ha a közzétevő szándéka az ,hogy tudassa szerinte sok az unalmas Seiko poszt a csoportban akkor írja le ,hogy “sok az unalmas Seiko poszt a csoportban”. Ugyan annak sem lesz több foganatja, mint a burkolt célzásnak, de legalább az egyenes őszinteség értékelhető.
-
Deskdiver
senior tag
válasz vinczetibor #217780 üzenetére
Nem csak hordanám, hanem hordom. Legszerényebb véleményem szerint a hozzászólásokat mindenki úgy értelmezi ahogy akarja.
-
dzsi23
addikt
válasz vinczetibor #217771 üzenetére
-
csabulaxi
senior tag
válasz vinczetibor #217766 üzenetére
te ezek annyira nagyszerűk a "40 éve is pont ilyen volt" világába, hogy inkább vitted volna az exkluzívba!
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
Sungoo
addikt
válasz vinczetibor #217766 üzenetére
Most komolyan, van valaki, aki hord ilyen órát rendszeresen?
-
Empsepo
senior tag
válasz vinczetibor #217644 üzenetére
Szerintem ez kb ugyanolyan.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz vinczetibor #217521 üzenetére
Köszi! Festés nem fog lekopni. Szerintem még keményebb is lett az acél az edzéstől. Majd kipróbálom vmi felesleges rozsdamentes acélon ezt a módszert, és utána smirglivel megnézem, mikor bukkan fel ismét a fényes fém.
Mriya : Elég, ha elmondod, h a te csuklóddal mit művel a réz karperec. Bár lehet, semmit, néha látok embereken ilyesmit.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz vinczetibor #217484 üzenetére
Jó az a számlap. Ha majd lekopik a króm az egyik Komandirskijéről, én is megpróbálom. Kíváncsi leszek a bőröm és a réz reagálására.
Egy élesebb kép a 150-esről.
-
@mriya@
őstag
válasz vinczetibor #217484 üzenetére
szvsz. ez sosem volt bronz tokos.
maradjunk a réznél.Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
Lev Abalkin
tag
válasz vinczetibor #217371 üzenetére
Csodálatosak. Mintha vízvezeték-szerelvények, esetleg kávéfőző alkatrészek lennének. Brutál imbuszcsavarokkal tuningolva. És ahogy túllógnak a csuklók szélein...
Mindenesetre köszönöm az összeállítást. Meggyógyultam. -
Fall-N
veterán
válasz vinczetibor #217392 üzenetére
Az elegáns óra (=öltöny óra) egy fogalom, nem egy szubjektív dolog. Egy Panerai utánzat, túlméretes óra minden csak nem elegáns. Ettől még tetszhet annak aki viseli, de más aki ránéz, nem fog úgy tekinteni rá. Igazából a színe (anyaga) nem lényeg, de a kevésbé hivalkodó az elegáns.
Ajánlom Viktorék videóját a YouTube-on (kronometer.hu) ott szerepel két klasszikus elegáns óra és a videó elején elmondják melyik az elegáns óra.
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz vinczetibor #217372 üzenetére
Szép ez a Franck Muller, de az eleganciáról egészen más fogalmaim vannak. Az Armida A1 meg elvileg 42 millis, mert 45-öst nem látok bronzban, szal nem olyan nagy, mint amilyennek tűnik. Persze, arra a vékony csuklóra ez is nagy.
-
Fall-N
veterán
válasz vinczetibor #217369 üzenetére
Minél nagyobb a bronz darab a kezeden annál nagyobb csodálatnak örvendesz a bronz óra tulajdonosok körében...
Ajajj. Nem mindenki akar ekkora monstrumot hordani a karján. Nem rosszból, de mi abban a csodálat, hogy valakinek egy torony óra van a csuklóján? Főleg vékonyabb csuklójú emberek kezén mutat komikusan. Természetesen ezt most nem neked szánom, hanem a szűk látókörnek. Amúgy az eredeti Panerai túlzott mérete sem tetszik. -
Empsepo
senior tag
válasz vinczetibor #217366 üzenetére
Ebben milyen szerkezet van?
Amúgy most jól néz ki.
Bár szerintem egy kicsit nagy. -
Fall-N
veterán
válasz vinczetibor #217366 üzenetére
Szerintem ha az éleken - ahol jobban érik a hatások - színeződik el az még jól néz ki.
Próbáld ki, hogy csak hordod pár hétig és nem csinálsz vele semmit, majd utána nézd meg hogyan fest.
-
tupacamaru
veterán
válasz vinczetibor #217230 üzenetére
A Benarus adja nagyon.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
petipetya
nagyúr
válasz vinczetibor #217199 üzenetére
Mindig ez a vége 😁 Aprólékos munkával elkészíted a patinát, aztán egy mozdulattal semmissé teszed.
"nincs rá lezsóidő"
-
nebancsa
senior tag
-
nagyúr
válasz vinczetibor #217215 üzenetére
Jujujuuuuujj!!!
Indul a banzáj!Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
nagyúr
válasz vinczetibor #217212 üzenetére
Valami kézihúzós átépítés lehet. Vagy Molnija, vagy valami más. Annyi féle van, hogy csak na.
Szépek a mutatók.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
nagyúr
válasz vinczetibor #217206 üzenetére
Ezmiez? Nagyon szép!
-
Lev Abalkin
tag
Már kezdem megsajnálni azt a szerencsétlen órát...
-
Fall-N
veterán
Nekem ha bronz tokos órám lenne akkor hagynám hogy magától patinásodjon. Nekem mondjuk az alap bronz színe tetszik patina nélkül. De az amúgy sem tartható fennt sokáig. Viszont ez a világos elszíneződés jól néz ki.
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz vinczetibor #216854 üzenetére
A farmokon biztos nem fogynak el.
-
dzsi23
addikt
válasz vinczetibor #216849 üzenetére
Igazából csak viccnek szántam a Trónok harcás kérdést, tudom, hogy miből készülnek ezek a szíjak. Valamilyen szinten én is sajnálom őket, de nekem is volt már gyíkbőr szíjam (meg boci is O.O ), és nem azért szoktam le a bőrről, mert sajnálom az állatot, hanem mert a gumi számomra sokkal praktikusabb. Mekkora hiszti ment az egyik szíjkészítő srác facebook oldalán, amikor felrakott egy elefántbőr szíjat...
-
dzsi23
addikt
válasz vinczetibor #216836 üzenetére
Komoly ez a szíj... vajon Daenerys melyik kölykéből faragták ki?
Polarstar:
Ha már szóba került a kickstarter; mi lett a Made by Ho-val?(#216837) KubanitoS:
"Természetesen a legdrágább arany-fekete színkombináció a legszimpatikusabb"Ha nem a legolcsóbb ajánlatot nézed, hanem konkrét boltok árait hasonlítod össze az egyes modellekre vonatkozóan, akkor láthatod, hogy igazából a legtöbb helyen a fekete-arany a legolcsóbb. Viszont szerintem is az a legjobb színváltozat, izgalmasabb a többinél. Volt is nekem, pedig nem rajongok a PVD-s órákért, de egy kedvező ajánlatnak nem tudtam ellenállni. Szerintem megéri az árát. Nemrég szóba került a "világítása" is ([link1], [link2]), ami elég jó, főleg az árát figyelembe vége.
Bár egy szabályozás ráfért volna, mert +20s/d körül volt a járáseltérése, de azt elég stabilan tartotta, szal jó eséllyel pontosra be lehetett volna állítani (nekem belefért ennyi, szal nem foglalkoztam vele).
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz vinczetibor #216704 üzenetére
Majd meséld el nekünk a sztoridat, ha sikerült kitalálni! -
dzsi23
addikt
válasz vinczetibor #216698 üzenetére
Igen, így van, de nem az óra itt a lényeg, hanem a patina, ami sokkal ízlésesebb az alsó képen. Na jó, a fenti képen eléggé szélsőséges példa látható, de kevesebb zölddel sem lenne sokkal jobb.
Ezen már kevesebb van, de jobb lenne zöld nélkül. Addig okés, amíg lefotózza az ember, mert képen jól néz ki; tényleg mintha egy elsüllyedt hajóról halászta volna ki valaki, de hordva már inkább igénytelenséget sugároz... szvsz. Valószínűleg nem is hordja így senki.
Itt szerintem jól néz ki a tied, a zöldség rontana rajta.
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz vinczetibor #216695 üzenetére
-
dzsi23
addikt
válasz vinczetibor #216692 üzenetére
"Felejtős a dolog."
Reméltem, hogy nem kezded el lakkozni... De nem olyan nagy baj, hogy nem jön össze; legalább senki sem gondolja, hogy egy pöcegödörből húztad elő, ahogy korábban írtad. -
dzsi23
addikt
válasz vinczetibor #216690 üzenetére
Ha jó vastagon lelakkozod az egészet, akkor talán a lakk egyben tartja. Másik megoldás, hogy berakod a vitrinbe, és csak nézegeted. Így a patina is megmarad, és a ruhád sem lesz dzsuvás.
-
nebancsa
senior tag
válasz vinczetibor #216685 üzenetére
Ha a zöld patinát lelakkozd akkor tartós lesz, egyébként ledörzsölhető.
-
dzsi23
addikt
válasz vinczetibor #216685 üzenetére
Akkor ez most költői kérdés volt?
Csináld meg a zöld patinát, lakkozd le, és nem kopik le... gusztustalan lesz, de a ruhádat nem keni össze. -
nagyúr
válasz vinczetibor #216650 üzenetére
Óh! Pedig ép akartam rendelni!
-
SI-ZO
csendes tag
válasz vinczetibor #216635 üzenetére
Köszönöm a segítséget. 😁
A saját oldalukról fogok rendelni.
[link],
Az Alin, még nem is néztem. 😁 Vajon az Aliexpresses San Martinok igaziak, vagy már a kínaiak, a kínai terméket is hamisítják?
Amúgy egész pofás réz tokos homage óráig vannak. 😁[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest