Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Linuxos topikok Összefoglalójának szerkesztése
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz vinczetibor #204824 üzenetére
Picit rákeresel - vagy 20 "gyártó" kinalatában fogod látni ezt matricázott modellként..
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
SÖ
addikt
válasz vinczetibor #204824 üzenetére
"Nem hiszem, hogy bárminek is a koppintása..."
BauHaus stílus ergo Junghans
-
nagyúr
válasz vinczetibor #204828 üzenetére
Figyi. A Bauhaus az egy művészeti stílus, nem egy gyártó formaterve.
És idén lett a Bauhaus 100 éves. Magyarországon is sok program indul ezzel kapcsolatban.
-
SÖ
addikt
válasz vinczetibor #204828 üzenetére
Ez Nomos, kifinomult tervezés. Amit mutattál valóban $200 ér ha nem romlik el 2 hét alatt. Stopper biztos nem nulláz le pontosan. Ennek ellenére azt mondom (ha erre van keret) meg kell venni, mert azért bonyolult szerkezet.
-
Misi1979
őstag
válasz vinczetibor #204832 üzenetére
Junghans>Nomos, bár ha ilyen léptékben innoválnak Nomosék, 10 év múlva ezt újra kell gondolni.
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
törölt tag
válasz vinczetibor #204837 üzenetére
Én egy st1901-el szerelt órát használok, igaz még csak 3 hete, eddig nagyon szépen teszi a dolgát és a stopperrel sincs semmi probléma.
-
titán
Én időnként szoktam, de természetesen nem kulcsfontosságú mérést. Legfeljebb elviszem futni. Egyébként is azt figyeltem meg, hogyha a 1-2s/napra belőtt 7750-en (Hamilton H21) elindítom a stoppert, akkor 2-3 percet is eltéved napi szinten.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Fall-N
veterán
Nem csak ékszerek. Komolyabb órákban már csak a hagyomány miatt sincs kvarc. Ezzel az erővel a kvarc órák is ékszerek, amikor ott a telefon meg az okosóra. Azok is mutatják az időt.
Persze sokan akik csak egy órát akarnak venni, azokat nem érdekli, hogy milyen szerkezet van benne, így valószínűleg kvarcot fognak venni, amivel nincs is semmi baj, mert azokban csak az elemet kell cserélni, nincs 5-7 évente szervíz, szabályozás stb.
Én is a nap nagy részében egy Amazfit Bipet hordok, mégis kell a mechanikus óra, meg a viselése, mert hiányzik. A Bip csak egy kiegészítő a telefon mellé nekem, nem igazi óra.
[ Szerkesztve ]
-
Sungoo
addikt
válasz vinczetibor #204847 üzenetére
Aki egy kicsit jártas az óra kereskedelemben, nem ír butaságogat.
-
addikt
válasz vinczetibor #204849 üzenetére
Nem hozzaertes kerdese, csak ez egy semmitmondo altalanositas. Mert kvarc peldaul lehet egy Grand Seiko is, egy Omega is, sot anno Rolex is gyartott. Es ha valaki ezekrol azt gondolja, hogy nem lehet oket eladni, hat az nem sokat tud az orapiacrol.
-
addikt
válasz vinczetibor #204858 üzenetére
Pont ez az altalanositas definicioja, ket eset alapjan azt mondtad, hogy minden kvarc ora eladhatatlan. Ami persze nem igaz, csak a tiedeket nem vittek el.
-
Deskdiver
senior tag
válasz vinczetibor #204861 üzenetére
Értelmetlen a vita, mert értelmetlen logikát alkalmazol ,hogy bizonyítsd az igazad.
(#204862) fagyalllo Lelkes vagy lélektelen finomság?
[ Szerkesztve ]
-
gipsztigris
addikt
Rossz helyen kereskedsz!
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
Fall-N
veterán
válasz vinczetibor #204847 üzenetére
Azért írtam a kvarc órára, hogy ékszerhez hasonló, mert nem tartósak annyira, mint az automata társai. Nem Rolex és egyéb luxus kategóriára gondolok, hanem a halandók számára is elérhető 100 ezer Ft alatti órákra. Bár azért a kvarc Rolex, Omega annyira nem keresett soha mint a mechanikus társai. Értéküket is gyorsan veszítik általában.
Kvarc óráknál az aktuális divat szerint kijönnek a kollekciók és mindig más a divat. Jövőre már egész más lesz, ezért lehet újra venni másikat. Ezekben ezért is van kvarc, mert eldobható divatórák, így az értékük sem sok. Tipikus példa a Police, Mark Madox, Daniel Klein és társai. Ezeket próbáld eladni, a kutyának sem kellenek. Tele van a FB market is velük.
Komoly órákat nem egy-két évre terveznek és nem kvarc kerül beléjük.
Egyedül a kronográf és a "fényevő" órák lógnak ki. A kronográf drága lenne mechanikus módon a fényevő óra meg csak kvarc lehet.
Az értéktartást ne keverd bele! Még a luxus kategóriában sem lehet előre tudni, hogy mi az amin később nem bukik az ember. Aki nyerészkedni akar az órán az nem is igazi óraszerető.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Épp nemrég vettem egy 70-es évekbeli King Quartz Seikót. Szóval szerinted is hülye-e vagyok-e? Mást nem kérdezek erről, egyeseknek úgyis heveny nyaktájéki fájdalmat tudok okozni, akkor is, ha nem írhatják le.
Persze az is tény, hogy a szarkazmus már rég diadalt aratott ezen topik felett.
Szóval az igazság az, hogy rossz óra nincs (sincs), csak rossz ár. Használt esetén is igaz ez az alaptézis.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz vinczetibor #205931 üzenetére
Nem hiszem, hogy egy seagullra fanyalgás volna itt.
-
Empsepo
senior tag
Nincs ezzel gond.
Csak az felirat.
(Gustav ...)
A dátumról nem is beszélve. (1899)
Minek?
Komolyan mondom valami fasza kínai jel lenne a számlapon sokkal jobban tetszene.[ Szerkesztve ]
-
Empsepo
senior tag
válasz vinczetibor #205936 üzenetére
Ne haragudj ha megbántottalak, nem tudtam, hogy egy igazi Gustav Becker (?) fanatikussal van dolgom.
Aki ennyire tájékozott meg minden.
Elnézést. -
@mriya@
őstag
Erre majd térjünk vissza mondjuk 10 év használat múlva!
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
squir
aktív tag
válasz vinczetibor #205941 üzenetére
Ez egy kìnai óra, semmi köze nincs az eredeti (korai) Gustav B. márkához-névhez-óráshoz. Sablon tokba sablon számlappal. Csak a név használatát vásárolták meg-jegyeztették be. A cégközpont amúgy egy kertvárosi családi ház... Empsepo nem írt butaságot egyáltalán.
Bocs, de nem néztél utánna alaposan... -
merqree
őstag
válasz vinczetibor #205943 üzenetére
Egy BMW több (tíz)millió forint, mégis kigyullad... Ehhez képest egy olcsóbb auto (pl: Kia) nem gyullad ki.
Az biztos, hogy egy bizonyos árkategória felett az embernek vannak/lehetnek reális elvárásai, de azok csak időben később realizálódnak.
Félreértés ne essék, egyik fél ellen/mellett sem kívánok voksolni.
Szerintem egy óra megvásárlása teljesen szubjektív, én is e szerint fogok dönteni, hogy a valóságban melyik hogy tetszik. (Sajnos több, mint 10 féle óra is tetszik jelenleg, négy márkából szemezgetve (Casio Edifice, Citizen, Pulsar és Seiko)
-
squir
aktív tag
válasz vinczetibor #205946 üzenetére
Valóban faliórákat készített és később a Junghans-hoz került.🙂
Ha neked tetszik, akkor használd egészséggel, ez a lényeg.
Azt ne gondold viszont, hogy egy "márkát" vettél. Kínai cég, un. "Mushroom" brand, kis kereséssel hamis Rolex, Omega, stb órákat is találsz hozzá köthetően. Illetve még pár hangzatos, jellemzően német nevet órákra írva.
A szerkezetet viszont megnézetném. Nem lenne szabad egy nap elteltével késést produkálnia -
squir
aktív tag
válasz vinczetibor #205949 üzenetére
Jó
-
Deskdiver
senior tag
válasz vinczetibor #205946 üzenetére
Ennyi erővel azt is ráírhatták volna ,hogy Luitprand 779 vagy Clepsydra ,Krisztus előtt 500.
[ Szerkesztve ]
-
Empsepo
senior tag
válasz vinczetibor #205966 üzenetére
Szép óra.
-
nagyúr
Szép ár!
De várjunk csak? A Poljot Strela nem 380 ejró ugyan azzal?
Ja, nem. A moonphase nélküli.[ Szerkesztve ]
-
squir
aktív tag
Vagy itt van ugyan az, nem akciósan 450 USD áron...🤣
http://www.good-stuffs.com/Sea-Gull-M199S-chronograph-with-moonphase-ST1908_p_163.html -
squir
aktív tag
válasz vinczetibor #205971 üzenetére
Köszönöm, de nem kell😂
De semmi baj, hiszen mindenki baromságokat ír, csak te tudod a tutit😂 és ez így van jól😁 -
alphaville
aktív tag
1.199$. Egy kapavágásnyit elrugaszkodott árazás! Fogalmazhatnék úgy is, bivalybőr fedi pofájukat.
-
pulutodurumo
őstag
válasz vinczetibor #205971 üzenetére
Azért nem kell mindent elhinni, ami az interneten van...
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
Deskdiver
senior tag
válasz vinczetibor #205989 üzenetére
A kínai belpiacos (CDM? ) órák történelme egy kicsit nehezen követhető. Ez egy eredeti hatvanas évekbeli katonai darab. Alig van már belőle pár gyűjtőnél használható példány. 37mmx12mm, plexi. Volt civil változata is ilyen-olyan számlapokkal. Ha Seagull szerkezet van benne és kb. így néz ki mint a képen akkor szerintem édes mindegy ki gyártja. Nem nevezném ezeket replikáknak csak változatoknak.
-
squir
aktív tag
válasz vinczetibor #206000 üzenetére
Úgy érted, hogy a Poljot24 hamis órákat árusít?
-
squir
aktív tag
válasz vinczetibor #206002 üzenetére
Érdekes...
-
squir
aktív tag
válasz vinczetibor #206004 üzenetére
Ez jó?
-
squir
aktív tag
válasz vinczetibor #206006 üzenetére
Mert ez a limitált, ahogyan oda is van írva.
Tudnál linket adni olyan bolthoz, ami a Seagull Watch akkreditált viszonteladója? -
squir
aktív tag
válasz vinczetibor #206011 üzenetére
Miért?
-
squir
aktív tag
válasz vinczetibor #206013 üzenetére
Akkor a Deskdiver által linkelt oldalon hamis SeaGull órákat árusítanak? Pl az OceanStar is az?
Deskdiver: 😁
[ Szerkesztve ]
-
Misi1979
őstag
válasz vinczetibor #206183 üzenetére
Ez egészen döbbenetes!
De a tied eredeti, nem? A hamis seagulltól mit lehet várni szerinted? Pl ez 28 usd
[ Szerkesztve ]
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
Deskdiver
senior tag
válasz vinczetibor #206183 üzenetére
És befektetésnek is kiváló ,mert gyakorlatilag már az első szerviznél megduplázod az értékét.
-
titán
válasz vinczetibor #206767 üzenetére
Nemesfémből v. más anyagból, rendsz. drágakövek felhasználásával készült, tetszetősen és sok esetben aprólékosan megmunkált dísztárgy az emberi test, ruha ékesítésére
Tehát az óra ezek szerint is ékszer. ¯\_(ツ)_/¯
[ Szerkesztve ]
-
NemMo
őstag
Én is úgy gondolom, hogy ékszer is, ráadásul sokkal ízlésesebb egy férfin, mint a fuksz.
-
Fall-N
veterán
Ezt a prémium gyártók akarják elhitetni. Ez igaz is lehetett 100 éve amikor még kézzel készített míves zseb- és karórák készültek, nemes anyagokból. De manapság nem igaz az 1-2 $-os szerkezetű tucat órákra. Azokból van nagyságrendekkel több az emberek kezén. Már akinek van, mert sokan nem is hordanak órát. Inkább használati tárgy.
-
pulutodurumo
őstag
válasz vinczetibor #207657 üzenetére
Az a logó nagyon bazári. 20$-os kínai órákon látni ilyet. Vagy legyen nyomtatva, vagy csinálják rendesen, határozott élekkel.
Meg így kép alapján kb. 45mm, ez nekem ilyen számlap - lünetta aránnyal lapostányér. A többi tulajdonsága rendben van.
[ Szerkesztve ]
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
Quartz51
tag
válasz vinczetibor #207657 üzenetére
Szép meg minden, de ha ugyanezt az Aldi vagy a Lidl kihozná SW300-zal, nem kerülne többe, mint 200 euró, az tuti
-
Empsepo
senior tag
válasz vinczetibor #207662 üzenetére
Ez nekem is nagy kedvenc.
-
@mriya@
őstag
válasz vinczetibor #208070 üzenetére
Napi 4-5 másodperc eltérés még a svájciaknak is becsületére válik!
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
fagyalllo
őstag
válasz vinczetibor #208544 üzenetére
Az az oka, hogy mechanikus szerkezet. Így is egy kifejezetten pontos órád van, örülj neki és ne aggódj ilyen apróságok miatt.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
titán
Ezek elhanyagolható mértékű eltérések az átlagtól.
-
dzsi23
addikt
Most épp annak is örülnék, ha az Orientem hozná a Parnisom 3-8s/d eltérését a jelenlegi 18-22 helyett. De egyelőre ezzel is kiegyezem, mert nem akarom felnyitni.
[ Szerkesztve ]
-
SzunaP
csendes tag
Ha napi 2 másodpercek zavarnak, akkor válts kvarcra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Milyen házat vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Asszociációs játék. :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Túra és kirándulás topic
- Autós topik
- Google Wear OS (Android Wear) okosórák topicja
- Hálózati / IP kamera
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- COSORI Dual Blaze TwinFry 10 literes Forrólevegős Sütő
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C robotporszívó feltörlőfunkcióval
- Eladó Krups Evidence One EA895N10 full automata darálós kávéfőző - garanciális időn belüli!
- 3 db Shelly Pro Dual Cover PM eladó
- TP-Link Tapo okos dugalj okoskonnektor Tapo P110M - ÚJ!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest