Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Öregszem
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
s4tch
veterán
válasz entropy #215174 üzenetére
Tavasszal a watchuseeken és egyéb angol nyelvű fórumon utánaolvastam, jó visszajelzések jöttek róla. Benne volt, hogy ezt választom, szerintem jópofa óra, de aztán végül az ebay mást dobott elém. Itt tudtommal nem volt senkinek, a kereső is csak az én hozzászólásaimat dobja ki.
-
s4tch
veterán
válasz Szepi1979 #214575 üzenetére
A fószer, aki futtatja a Straton márkát, elég aktív az egyik órás csoportban. Sokáig ez volt a borítóképe:
És igen, vélhetően Giulia. Itt van még pár kép, a fenti is innen származik:
https://www.stratonwc.com/collections/frontpage/products/straton-localtime-dw2018-automatic-watch -
s4tch
veterán
válasz Mercutio_ #214374 üzenetére
A kolléga szerintem teljesen félreértette az egészet. Pedig szerintem egyszerű a képlet: fogod egy Japánban és itthon is fogalmazott modell japán és itthoni árát, egymás mellé teszed őket, és abból kiindulva egyszerű aránypárral megbecsülöd, mennyibe kerülhetne egy japán belpiacos modell itthon, ha itthon is hivatalosan forgalmaznák. Egyszerű spekuláció, nem kell többet képzelni róla. Mindegy, ugorjunk.
-
s4tch
veterán
-
s4tch
veterán
válasz djeperto #214368 üzenetére
Mármint az S100? Sajnos nincs itt 150-ért. A szürkeimportőrök (seiya, shoppingjapan, stb) 500 dollár körül adják az S100-at, ez eleve ~150e. Ha akciósan kifogod az amazonon 45000 jen alatt, az mai árfolyamon ~125e, áfa erre ~34e, és akkor a postaköltség, vámkezelés díja és a többi még sehol.
-
s4tch
veterán
válasz minas #214367 üzenetére
Senki nem mondta, hogy a devizaárfolyamon átváltod a japán árat, és megkapod a magyart. Ennél jóval bonyolultabb az árképzés, már csak a vám és az adókulcsok közötti eltérés miatt. Egyszerűen annyit próbáltam közölni, hogy nem drágák itthon a japán árakhoz képest a Casiók, így ha akarná az importőr és a gyártó, akkor kulturált áron lehetne Európában is forgalmazni JDM modelleket. A matek csak viszonyítási alapként volt ott.
-
s4tch
veterán
válasz fagyalllo #214354 üzenetére
Nem feltétlenül.
https://www.amazon.co.jp/dp/B07D8NTCXV/ - 37.000 jen (normál ára ~42 ezer körül van)
https://casio.timecenter.hu/casio+orak/g-shock+karorak/GMW-B5000-1.ora - 110 e Ft (akció nélkül 140)Több hasonló típust megnézve nagyjából ezek az arányok: a jenben kifejezett ár háromszorosát nem nagyon haladja meg a hazai ár. (Mostani árfolyamon 1 jen ~2,7-2,8 Ft-ba kerül.) Valószínűleg az importőr nevetségesen olcsón hozza be az órákat, onnantól nagyjából a kisker árrés és az áfa (27% vs. 10% talán ott) közötti különbség alakítja az árakat. Ezt alapul véve egy 47 ezer jenbe kerülő S100 itthon megállhatna 150 alatt.
-
s4tch
veterán
https://www.sony.jp/smartwatch/products/wenawrist-pro_series/
A szíj önmagában 35 ezer jen alatt marad, ez az óra meg 92 ezer jen. Specifikációk alapján a Seiko szíja megegyezik ezzel. Az óra maga egy tök egyszerű Seiko, nulla extrával, alap 4R35 szerkezettel, hardlex üveggel. Ha ez az óra nem egy limitált széria lenne, bőven 300 dollár alatt lenne az ára. A dizájn egyébként tetszik, a feketét bármikor elfogadnám valami rendes szíjjal. De az ára szerintem egyszerűen túlzás, akkor is, ha limitált széria.
-
s4tch
veterán
A Nomos Oriont elvittem szervizbe, mert a stabil napi 6-8 másodperces sietés helyett elkezdett késni. Egy helyi (gyöngyösi) órás végezte a munkát. Azzal adta vissza, hogy figyeljem pár hétig a pontosságát, aztán legfeljebb korrigálunk rajta. Szerviz után közvetlenül napi ~20 másodpercet sietett, ebből egy korrekcióval napi 2-3 másodperc lett. Egy hét alatt 20 másodpercet szedett össze. Örülök.
-
s4tch
veterán
válasz enaheli #213860 üzenetére
BM5005
Kifutott modell, de itt-ott lehet találni belőle:
https://www.ebay.co.uk/itm/401675459254[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
válasz Polarstar #213567 üzenetére
Ez pontosan így van. Iszonyatosan lelassult a postai vámkezelés, cserébe legalább már majdnem olyan drága, mintha a DHL-lel vámkezeltetnél.
Viszont az Oceanus vonallal és az egyéb, EU-ban nem kapható cuccokkal kapcsolatban az a bibi, hogy vagy a japánoktól veszed újonnan, vagy kifogsz negyedévente 1-1 eladó példányt az angoloktól (pár hete agyonvert az ideg, amikor egy fekete S100-ra egy ebay rendszerhiba miatt nem ment el a tuti nyerő licitem...), vagy lemondasz az egész termékvonalról. Nincs nagyon választás: vagy kivárod a vámkezelést, vagy nem lesz 'Ánuszod.
-
s4tch
veterán
válasz Tothgera30 #213154 üzenetére
A Casio Sheen sorozatát is érdemes lehet megnézni. Páromnak egyszer egy ilyet vettem, jópofa óra, de ha nem tetszik, az ebay tele van a sorozat más típusaival is.
-
s4tch
veterán
válasz pulutodurumo #213151 üzenetére
Ez simán elképzelhető. Olcsó óra is lehet nagyon pontos. Az első órám, a fehér műanyag Casio évi 3-4 másodpercet sietett, és kb. 6 évet ment el egy elemmel. Hétköznapi ember számára időmérő funkciót ennél jobban semminek nem kell ellátnia.
-
s4tch
veterán
válasz alphaville #213143 üzenetére
Szerintem a weboldal a telefonod óráját látja, nem azt, ami mellette van a pléden.
-
s4tch
veterán
válasz pulutodurumo #213012 üzenetére
Praktikus valóban, de az is inkább Tangente forma. Az egyenes tokfülek helyett inkább az Orion/Minimatik/Club kissé húsosabb tokfüleit és a lekerekítettebb tokokat választanám.
Pár hónapja Babósnál beszélgettem az eladó hölggyel, azt mondta, volt nekik egy olyasmi Minimatik, ami a videóban is szerepel, és sokadik leárazás után tudták eladni. Egy másik boltban múlt hétvégén panaszkodott az eladó, hogy a vevők csak a fekete és a fehér számlapos órákat viszik. Pedig milyen állat színei vannak a Nomosnak:
Ez a kék Orion...
-
s4tch
veterán
válasz petipetya #212999 üzenetére
Az elmúlt bő 12-14 év nagy részében egy Nomos Oriont hordtam, és az évi max. 5 nap strand kivételével sosem éreztem, hogy nem megfelelő az aktuális alkalomhoz. A mostani árakat kissé túlzásnak tartom, de egy Club fekete számlappal, vagy egy másik Orion, kék vagy bézs színben így is bakancslistás. A Tangente, Ludwig, Tetra nekem is túl sarkos, az Orion tökéletes, és a Club, Minimatik, Zurich vonal is bejön.
-
s4tch
veterán
Ha már új, jópofa Casio, nekem ez a dallamos nevű BEM-SL100D-3A is tetszik: https://www.instagram.com/p/B3mzKCrg6DX/
Másik színben:
40 mm átmérő, 7 mm "vastag", 90 dollár, viszont Európában (egyelőre) nem találtam sehol, úgyhogy importálni kell, ha valakinek megtetszik. Ennek is van egy enyhe Oceanus beütése.
Illetve nyilván más árszínvonal, de ez is egy pofás óra lett:
Szintén 40 mm, bő 2000 dollár, Japánból 500k + áfa, arányos, ízléses darab.
-
s4tch
veterán
válasz gonger #212596 üzenetére
Hát, az elmúlt 18 évben több száz tárgyaláson vettem részt, de egyiken sem volt tényező a karóra. Ami dönthet, az jó esetben a szakmai háttér, kevésbé szerencsés esetben a szimpátia és/vagy a hátszél. Az órabuzéria legfeljebb a félhivatalos eseményeken került eddig elő. Aki azt hiszi, hogy egy fasza órával akkorát villanthat, hogy hasra esnek előtte, azt érik majd kellemetlen meglepetések. Fontos a megjelenés, egy állásinterjún lehet jó pontot szerezni a vizuális elemekkel, de az első 2 mondat után elveszti az ember a helyzeti előnyt, ha balfasz a fuksz mellé.
Az egyik legsikeresebben tárgyaló faszi, akivel dolgoztam, nem viselt órát. Fémallergiája volt. Egy másik kedvencem, egy tapasztalt műszaki ember, a 3 évente ~150 ezer után mindig újra cserélt Subaru Outback mellé vehetett volna bármit, de egy ősi Marvint hordott. Sosem hallottuk tévedni. Egy jó cimborám az egyik hazai autógyár gazdasági igazgatója volt, most egy dunántúli gyárat vezet, egy Garminnal a kezén.
Eszembe jutott egy sztori. Egy építőipari közbeszerzésben a megrendelőt képviseltük. Jött az egyik ajánlattevővel egy wannabe dörzsölt ügyvéd, Audi S6, hatalmas arany-fekete Hublot, ápolt kéz, puha bőr. Ismertem régről, korábban egy autószalont vitt, nem jól - de mindig jól nézett ki hozzá. A tárgyalás elején elővett néhány jegyzetet, és előadta, hogy az ajánlattételi felhívás részeként kiadott, ~30 oldalas szerződésminta 17 helyen szorul módosításra, mire a második mondat közepén szólt neki az egyik jogász csaj egy q&q-val a csuklóján, hogy az ajánlattétel feltétele a szerződés elfogadása, igy az nem tárgyalási alap. Onnantól ügyvéd úr nem szólalt meg. Üzleti élet és a karórák, hahaha.
-
s4tch
veterán
válasz gonger #212583 üzenetére
Jajj, a magyar üzleti élet... Biztos kinéznék az öreget egy puccos budai kávézóból a szolis, rolexes agysebészek:
https://deployant.com/spot-the-watch-bill-gates-and-a-50-diver/ -
s4tch
veterán
-
s4tch
veterán
Mármint a Scurfáról? Egy angol búvár csávó találta ki az egészet, itt a sztori. Korrekt minőség, szép zafír, koronazár, a régebbi modellekben Ronda kvarc, az újabb automatában Miyota szerkezet. A tok nincs különösebben túlgondolva, a lünetta szépen kattan, a gumi szíj kifejezetten puha, de - pl. a Seikókkal ellentétben - nem gyűjti az apró szöszöket. Jópofa, nem túlárazott microbrand. Az enyémet valamikor januárban vettem használtan, egy rossz szavam nem lehet rá. Szeretnék előbb-utóbb egy fekete tokos (pvd-s) órát, és csak azért nem veszek tőlük egy ilyet, mert a változatosság állítólag gyönyörködtet.
-
s4tch
veterán
-
s4tch
veterán
válasz laca17kecske #209999 üzenetére
Nekem még vékonyabb a csuklóm (16 cm kerület). Nem is elsősorban az óra átmérője a fontos, inkább az összhatás. Otthon 35-40 mm-s óráim vannak. Ilyen keskeny/vékony csuklónál sokat számít a többiek által is emlegetett lug to lug, azaz tokfülek között mért távolság. Nálam sok próba alapján 48-50 mm körül van a lélektani határ. Ugyanakkor fontos a tok vastagsága is, illetve a tokfülek hossza, esetleges lekerekítése is. Egy Seiko Samurai pont 48 mm a tokfülek között, és érdekes módon fém szíjjal nagynak, nehéznek tűnik, míg fekete tokkal, gumi szíjjal ugyanaz a tokméret megfelelő. Az egyik legkényelmesebb óra, ami a kezemen volt, a Seiko Mini Turtle talán 42,6 mm, viszont mivel rövidek a tokfülek, így jól mutat a kis csuklón is. A Citizen 42-es búváróráit is el tudnám hordani, szintén a rövid tokfülek miatt. EgyA következő vételnek egy Longines VHP-t néztem ki, annak a 41 mm-s verziója 49-50 a tokfüleknél, viszont viszonylag vékony a tok, a tokfülek széle le is van kerekítve, így kényelmes, és nem is lóg le a csuklómról.
tl;dr: menj el órákat próbálni.
-
s4tch
veterán
válasz Blackhole13 #209562 üzenetére
Maen Hudson?
-
s4tch
veterán
válasz SOAD19 #209494 üzenetére
Elvileg ott kéne vámolni a cuccot, ahol belép az EU területére. Ha német feladóval jön hozzánk a csomag, azt már nem vámkezelik. Ezt egyébként jó tudni, más dropos rendelésnél is hasznos infó lehet.
M1ó szíjakat én is ajánlom. Van belőle már 3, igaz, nem túl régiek, de kimondottan tartósnak tűnnek. Kérj tőle árajánlatot, abból baj nem lehet.
-
-
s4tch
veterán
válasz pulutodurumo #209416 üzenetére
-
s4tch
veterán
válasz csedaviasd #209122 üzenetére
Volt a kezemben több Ternos, jól néznek ki, szép a kidolgozásuk. A fém szíjat nem tudom megítélni, a bőr szíjas Ternos szerintem értékarányos. Őrületesen nagy respektje nincs a márkának, ezért nem fogja túl jól tartani az árát. Ha hasonló Sub homage érdekel, akkor a Steinhartnál is nézz esetleg körül. Illetve 300k körül hatalmas a választék az új és a használt búvár órák között, ha a Ternosban zavar a homage jelleg, akkor esetleg meséld el, mi nem tetszik 1-1 modellben, és próbálunk segíteni.
Találomra bedobok egy búvárt, ami valamivel távolabbra rugaszkodott el a hagyományos Sub dizájntól: Maen Hudson. Ebből is van kisebb és nagyobb is, szintén ETA van benne, zafír, fém szíj, stb.
-
s4tch
veterán
-
s4tch
veterán
-
s4tch
veterán
válasz SOAD19 #208863 üzenetére
Nem volt még a kezemben, de ennyiért valóban jónak tűnik. Rendes acél tok, svájci szerkezet (talán ETA 2824 alapokon), swiss made, zafír, áfával és vámkezelési díjjal együtt is megáll 110e alatt. Ha a méret megfelel (azért a 36mm a relatíve rövid tokfülekkel elég kicsi lehet, pedig nekem extra vékony a csuklóm), akkor miért is ne.
-
s4tch
veterán
válasz SOAD19 #208846 üzenetére
Dropról nyugodtan lehet rendelni. Az ár titka valószínűleg a mennyiség, illetve sokszor kifutó, legyártott, de valamiért nehezen eladható termékeket árulnak viszonylag olcsón. A Glycine gyakran előfordul náluk, vélhetően a mennyiség miatt is tudják ilyen áron adni. Egyébként az amazonon ugyanez az óra 600 dollár, egy ideje ennyi az msrp, a dropon még tévesen (vagy épp megtévesztő módon) a régi, 1000 dollár fölötti katalógus ár szerepel.
-
s4tch
veterán
-
s4tch
veterán
válasz bbdzyx #208337 üzenetére
Ha még nem próbáltad őket, akkor valahogy keresd meg rá az alkalmat, érdemes. Mindkettő volt a kezemen, és szintén vékony a csuklóm. Áráért valóban többet ad a Steinhart, egy dolgot leszámítva: a kisteknős elképesztően kényelmes.
Esetleg a Maen Hudson lehet még érdekes: ez sem nagy, ETA, zafír, és nem ragaszkodik annyira szolgai módon a klasszikus Submariner dizájnhoz, mint a Steinhart vagy egy Davosa Ternos.
-
s4tch
veterán
válasz Deskdiver #207932 üzenetére
Köszi, hogy említetted a Damasko bevonatát! Új kedvenc:
-
s4tch
veterán
válasz Deskdiver #207929 üzenetére
A Sinn tegiment bevonatáról olvastam sokat, az klassz lehet. Csak annyi problémám van vele, hogy általában nagyok a Sinnek, nekem az 556 jönne be, az viszont pont nincs feketében.
Durva ez a Heuer, a fekete-piros különösen erős kombináció. (Ez a Citizen már jönne haza, ha nem 44, hanem ~40 körüli átmérője lenne.) Tiéd?
-
s4tch
veterán
válasz pulutodurumo #207926 üzenetére
Úgy értem, olyan létezik-e, amire nem kell hímes tojásként vigyázni? Akárhány pvd bevonatos, használt órát láttam, mindegyiken volt néhány olyan karc, ami alól kikandikált a nyers acél...
Egy ilyet szívesen lőttem volna, de nem bízom a bevonat tartósságában: -
s4tch
veterán
Van egyáltalán tartós pvd/dlc?
-
s4tch
veterán
Ezek milyen pofásak:
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
válasz Deskdiver #206919 üzenetére
Bár nem ismerem őket, szerintem ezeket a szabványokat már régen maguk mögött hagyták a gyártók. Tudtommal a pilóták és a field watchok közötti egyik fontos különbség a méret volt: a pilótáknak nagyobb órák kellettek, a gyalogságnak meg pici, ruha alatt eldugható, nem tükröződő (innen is a matt tok), viszont éjjel is látható órák, illetve a 13-24 órákat jelző belső gyűrű, ami a pilótákról tudtommal hiányzik. Az általad említett szabványokat nem vágom, annyi megvan, hogy a Hamilton szállított az amerikai seregnek, de azok az órák akkoriban kisebbek voltak, mint a mostaniak.
Közben eszembe jutott még egy, viszonylag olcsó forrás: Momentum.
(#206921) Sanyi.mTs: [link]
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
válasz Deskdiver #206909 üzenetére
Benéztem: egy cimbora szeretne órát venni, kb. az itteni beszélgetéssel egy időben küldte át ezt mint kinézett órát, én meg nem olvastam vissza, és összekevertem az ittenit az általa küldöttel. Sorry.
Amúgy ez sem kimondott field watch, de zafír, arab szám indexekkel, jó áron: Alpina Startimer.
-
s4tch
veterán
válasz vadászcsiga #206907 üzenetére
Az a Hamilton, amit fentebb linkeltél, az sem egy kimondott field watch. Egyébként ezt szerettem volna linkelni: [link]
-
s4tch
veterán
válasz mlado #206902 üzenetére
Hirtelen két olcsó(bb) megoldás:
- Citizen ebből a szériából, vélhetően használtan
- egy ilyen, tök ismeretlen, de Seiko szerkezettel, opcionális zafírral, újonnanKeresgélés közben találtam egy ilyet, bő 300 dollár, ez is jópofa.
Viszont az a Hamilton, amit Deskdiver linkelt, verhetetlen lesz annyiért.
-
s4tch
veterán
válasz No.01 #206626 üzenetére
Zelos Swordfish? Ebből van Seiko és ETA szerkezetes is, kerámia lünetta, amerikai brand, színes mutatók - csak az ár és a GMT nem stimmel.
-
s4tch
veterán
válasz Lami66 #206611 üzenetére
Bőr szíj élettartama: a Nomos gyári szíja nálam 8-9 évig bírta a napi hordást. Igaz, szerencsére én nem vagyok izzadós. Nálam más szíjak is kibírják hosszú évekig. A bőr szíjjal nekem a vízállóság hiánya a bajom, ezért is kerestem játszós órát. Ennek kaucsuk szíja van, ami puha, nem izzaszt, egész nap sem fárasztó viselni. Tudom, hogy sokan szeretik a fém szíjakat, de nálam pont nem az a nyerő.
-
s4tch
veterán
válasz speedernet #206602 üzenetére
A Mako III élőben egy számmal komolyabb óra, mint a II. Fb csoportban árulnak egyet röhej áron, szerintem nézd meg, ha elérhető távolságban van. [link]
(#206605) jano_77: inkább titánium, kerámia órákat nézzetek. Az acél nem épp antiallergén.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Bestbuy játékok
- Túl az 5 millión az Octopath Traveler franchise
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- LED világítás a lakásban
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- iPhone-t használók OFF topikja
- Anime filmek és sorozatok
- GTA VI
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest