Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Digitális Állampolgárság Program
- Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
g0n21
senior tag
válasz Csari93 #120609 üzenetére
Nyugodtan rakd ontopikba, ilyenekről is van szó.
Ezek az órák igazából a retro hullám miatt visszahívott darabok, annyi, hogy egyik sem fém tokos. Mind műanyag, krómozva, ha jól emlékszem.
Na most ez a réteg rettentő könnyen sérül, ha logikusan levezeted, 11.390-ért lehet most kapni, abból min. 30% kisker árrés, meg 27% áfa, tehát 6.000 körül vana nagyker ára, amin a nagyker már fog.
Ennyi pénzért viszont sajnos nem elvárható, hogy olyan minőségben gyártsanak egy krómozott, műanyag tokos órát, hogy az ne sérüljön mindentől.
A strapa óra a G-shock széria, de abból nem is látsz fémhatású krómot, hanem anyagában színezett műanyagot, vagy fémet.
Az ötezres széria pedig annyira puritán fekete műanyag, hogy azon nyilván nem látszik semmi sérülésSzóval sajnos nem fogja megállni a helyét a panaszod. Szerintem.
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
apuc
őstag
válasz Csari93 #194464 üzenetére
Én hordtam 2 hétig, addig semmi extra nem történt.Ami személyes tapasztalat, mondjuk egy Turtle-höz képest nekem nem volt annyira kényelmes..sajnos.
Meg melegben nyilván izzad az ember, a bőröm nem csak ennél, más Orienteknél is viszketett alatta, de a Seiko 5 sportok, Turtle, Monster, stb alatt meg nem..Lehet, hogy az Orient más nemesacéllal dolgozik?
Nekem amúgy NAGYON érzékeny bőröm van, gyenge minőségű fémtől apró, piros kiütéseket kapok, na ilyen volt pár éve nyáron nekem a Mako XL..Azt tudom, hogy a Seikokban nincsen semmi nikkel, nem tudom, ilyen-e az Orient is?
Nem tudom..de ami tény, az tény- vagyis szubjektív tapasztalat rrészemről.
Szintén szubjektív tapasztalatom- mivel nagyon éles szaglásom van, kiérzem (kínai horoszkópban kutya áve D - hogy az Orientek fém szíja nekem, csakis nekem "büdös fém" szagúak, a Seikoknál nem éreztem ezt a fémszagot..tuti, hogy nem ugyanaz a 316L acél, vagy ha igen, pszichés, nem tudom..
Ezen felül mivel a tok oldala tükrösre van polírozva, mint az SKX-eké, nyilván karcos lesz egy pár hér után, sajnos ez ilyen.[ Szerkesztve ]
-
-
csabulaxi
senior tag
válasz Csari93 #194469 üzenetére
A Seiko Sumo nemm tetszik esetleg?
Én erre ácsingózom:
és egyben kérdezem, hogy mi a különbség a két modell között?"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
tuki2200
senior tag
válasz Csari93 #194485 üzenetére
Karacsonykor sikerult osszetornom egy zafir uveget, 4honapot kellett ra varnom amig javitani tudjak, mert nem volt sehol keszleten, a horror arrol nem is beszelve.. Szerintem ha hasonlo veszelyek fenyegetnek nalad is, nyugodtan menj az olcsobra, ezis ugyan ugy torik, talan karc ellen jobban ved a zafir
[ Szerkesztve ]
-
szivarvég
csendes tag
válasz Csari93 #194485 üzenetére
A zafír nem karcolódik (gyémánttal max) mivel kemény (acélnál sokkal keményebb), cserébe rugalmatlanabb ezért jobban törik. A kristályüveg puhább, kevésbé törékeny, viszont karcolódik. Ha gyakran vered oda erővel, akkor jó lehet a kristályüveg, cserébe időnként polírozni kell, de ha csak néha lehorzsolod, akkor a zafír javasolt. Én például vettem egy SKX013-at, és lecseréltem rajta a hardlexet zafírra (29$ postaköltséggel AR nélkül + 5000Ft a szervizben a beszerelés és nyomáspróba). Volt szabadtüdőzni az Adrián azóta, meg sem kottyant neki.
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz Csari93 #195557 üzenetére
Én annyira nem értek hozzá, hogy fejből vágjam a Seiko modelleket és a watchgekko kínálatát, meg úgy egyáltalán, sokan sokkal jobban értenek itt ezekhez (a valászadást is meghagyom nekik). Nekem pl. egy darab automatám sincs... még... de szívesen olvasgatom a hozzászólásokat, tanulok belőlük, és akár rá is kereshettem volna a kérdéses termékekre, de munka közben egyszerűbb csak egy linkre rányomni, mint keresgélni. Na meg lustaság fél egészség. De egy link a konkrét termékhez a szakértők dolgát is egyszerűsíti.
-
csabulaxi
senior tag
válasz Csari93 #195555 üzenetére
én is utálom, ha nekem ajánlgatnak használtat vagy neppertől újat, pláne mikor nem is találok eladót
de ez típus tényleg szokott lenni a fészes csoportban újonnan fémszíjjal 43 ezerért (most pont nem találtam)
a jófogáson viszont van pár darab"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
attiati
veterán
-
Mercutio_
félisten
válasz Csari93 #195711 üzenetére
Tatabányai random órásra nem biztos, hogy rá merném bíznilátatlanul. Pesten viheted a Seiko szervízbe is, nem csak Seiko-t vállalnak.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
5-ös kezelő
senior tag
-
moordavid
aktív tag
válasz Csari93 #195711 üzenetére
A kalibrálással várj egy pár hetet, vagy egy-két hónapot. Ennyi idő kell egy frissen birtokba vett automata szerkezetnek a "bejáráshoz", meg így már látni fogod, hogy a Te viselési szokásaiddal együtt mekkora mértékű az esetleges járáseltérés/nap. Ezek alapján, ha tényleg nagy az eltérés, már tudni fogja a szaki, hogy mennyit állítson. Ugyanúgy megvárnám a zafirra cserét. Amíg megszokod, hogy az általad kiválasztott méretekel rendelkező óra van a csuklódon, inkább kopjon az eredeti üveg. Egyébként meg fogsz lepődni, hogy bár a "zafirra csere" mánia hullámokban önt el minket, a kristály is meglepően strapabíró. A mindennapi harcos vekkerem lassan két éves lesz, sima kristály, nulla karc.
Biztos írtad már de lusta vagyok visszaolvasni, milyen órát néztél ki?
"Like tears in rain."
-
moordavid
aktív tag
válasz Csari93 #195747 üzenetére
Szívesen Elején én is állandóan összenéztem az eltéréseket, és próbáltam mindig másodpercre igazítani, de időközben rájöttem, hogy rohadtúl semmi sem kezdődik pontosan a világban, és semmit sem számít ha az én órámon épp 16:00-a van, másén meg éppen 15:58, megint másén meg 16:03.
Belépő szintű orient a mindennapi harcosom (Orient Stingray), az elején el el mászott, de aztán beállt, így kb két hetente állítom ha épp eszembe jut de akkor sem mutat a mobilomhoz képest 2 percnél többet. Egyébként pont ehhez a vekkerhez vettem én is watchgecko szíjat, pöpec minőség, imádni fogod, és szép a kiszemelted
"Like tears in rain."
-
Mercutio_
félisten
válasz Csari93 #196049 üzenetére
1-2 Oremus vagy Királyudvar édes jó ha van azért a pinyóban a sok száraz német rizling, osztrák kékfrankos, spanyol tempranillo és olasz barolo, szupertoszkán mellett
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Zoltán124
kezdő
válasz Csari93 #196666 üzenetére
Köszönöm, megpróbálom beszerezni, de még nem találtam sehol készleten.
Úgy tűnik hiánycikk.Szerk. : még annyi kérdésem lenne, hogy ettől az ebay-es eladótol vett már valaki seiko-t?
Már régóta keresek baby monstert, itt olcsóak az árak, csak az a gond, hogy Indiai a hirdető...[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
válasz Csari93 #197075 üzenetére
Akkor ez egy jól beállított darab, de azért ne rémülj meg, ha később gondol egyet és minden előjel nélkül elkezd máshogy járni. Ilyenek.
A polírozott hátsó és tokfül közti rész mindenkinek meglepetés, sokat dob a tok egyszerű formáján.- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest