Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
válasz fagyalllo #248094 üzenetére
Ez egy nagyon szep, aranyos ora.
De kicsit identitaszavaros. Erdekes, hogy egyegy sikeres modell (flieger) mennyire nyomot nagy - es ezek a stiluselemek orok dbok, mert mechanikus orabol kis esellyel lesz mar uj kultmodell.
Szinte mind vmilyen funkcionalis hatterrel jott, egyegy kultikussa valo kvarc, okosora, stb design meg nem hiszem, hogy atkoltozik a mechanikus design eszkoztarba. Ugyanazt a flieger, diver, etc kategoriakat fogjak vegtelensegig varialni?
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
-
hallador
addikt
válasz fagyalllo #248094 üzenetére
Azt mondják van nekik. Amúgy a méretén felül nagyon menő, és az ára pont olyan, ami miatt a Seiko-t én legalábbis megszerettem. Ez egy rendes Seiko!
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
arn
félisten
válasz LimaBravo69 #248073 üzenetére
Hmmm… erdekes. Koszi a linket.
Szvsz el kellene felejteni a fold keringeset, forgasat idomeresre hasznalni. Kellene egy timestamp, ami a letezo legkisebb egyseg alapon mukodne, amit 10 evente lecserelnenek egy aktualis fejlettsegi szintnek megfelelo egysegre (v1, v2, etc). Ezt hasznalnak a gepek, muszerek.
Ezzel parhuzamosan letezne egy emberek szamara ertelmezheto ido, amit naponta szinkronizalnanak a nap jarasarahoz, es mindig ugyanannyi egysegre osztanak fel, a fenti eszkoz pontosan megmondana milyen hosszu lenne egy adott nap egy masodperc. Ezt megcsinalhatnak a tobbi egyseggel is, es nem kellene folyamatosan korrigalni az idonket, megmaradna a biologiai ritmus.
Bar oszinten szolva ez utobbira sem artana egy 10es alapu felosztas a jelenlegi, zagyva helyett.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
hallador
addikt
hogy evtizedek utan sem fogjak visszadobni az oraso
Na ez biztos, pont tegnap beszéltem az órás barátommal, pont arról beszéltünk, hogy a 2824-2 volt az utolsó olyan ETA szerkezet, amit még "rendes" automata Eta-nak tart. Nem is véletlen, hogy az egész ipar ezt vette alapul, kivéve a japánokat.
Én a 2824-2-t sokkal többre tartom, mint az új Eta szerkezeteket.Nagy ötlet ez a pénteken leteszem az órát, és még hétfőn megy, de ezért cserébe 3 Hz.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
arn
félisten
válasz hallador #248080 üzenetére
Igen, ezzel az oraval hosszabb tavra tervezek - kommersznek tartom az etat (jobb lenne sajat szerkezet), de vhol meg elony, hogy evtizedek utan sem fogjak visszadobni az orasok, ha szervizelni kell.
Koszi sracok
-
jackal79
aktív tag
válasz Evil Snowman #248089 üzenetére
Ez hasznos volt! Köszi!
-
válasz jackal79 #248085 üzenetére
Inverz kijelzősből inkább a MIP-est vedd az már sokkal jobban látható több szögből is mint a korábbi inverzek.
Itt az összehasonlító videó: (9) Negative Display Science Shootout - MIP vs traditional LCD Casio watches - YouTubeMulti Band 6 azt jelenti, hogy a világon található mind a 6 atomóra jelét sugárzó tornyokkal tud kommunikálni.
Multi Band 6 - Technology - Watch Technologies | CASIO (casio-watches.com) -
Köszönöm mindenkinek a választ, próbálok egy HSZ-ben reagálni az összesre.
#248041 csabulaxi: köszönöm a választ, ahogy nézem kb. ugyanaz a szerkezet, csak a számlap és a mutatók mások. 45e HUF már pont az a lélektani határ, ami elgondolkodtat, mindenképp utána fogok nézni, most mennyi az annyi.
#248043 arn: ezeknek pont az a lényege, hogy az összes STO verziónak a számlapján van egy-két apróbb easter egg. Az ajánlásokat köszönöm, de sajnos az az én hülyeségem, hogy szeretem, ha az átlagtól kicsit eltérnek a cuccaim.
#248044 fattyu: nálam a sorrend az ez a design alapján a Seiko téren: Samurai > Tuna > Turtle
Tuna-val amúgy mi a gond, csak a formája nem tetszik?#248045 Szulita28: ahogy arn-nak is írtam ezek az STO modellek, direkt így vannak megkreálva. Kicsit fura lenne, egy pingvin lábnyomos, de fehércápa hátúszó sziluettre hasonlító másodpercmutató vég. De az ötlet végülis nem rossz.
#248046 SOAD19: az általad linkeltek közül nekem a 2-es az eléggé "begyere". Jól eltalálták a színkombinációt is.
#248050 Empsepo: meglátjuk, alapvetően én is szeretném rendbe rakatni, de egy 45-50e HUF körüli összegnél már mérlegelek. Hála Istennek nem a napi betevő miatt gondolkodtat el ez az összeg, hanem az, hogy akkor azt a pénzt inkább belerakom egy új órába.
Sok keresgélés és YT videók során szembejött az alábbi srácnak a YT csatornája. Egyedibb órákat készít meglévő komponensekből. Nyilván elkezdtem nézni a videóit, amit nem kellett volna. Ez a darab szerintem elég jól sikerült:
(9) Seiko Mod - Bloodmoon SKX Samurai Conversion Mod - YouTube
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok!
Ezzel az órával kapcsolatban mi a tapasztalat:
[link]
Mindennapi használatra lenne. G-shockon belül mit szoktak favorizálni? Számít, hogy elemes vagy solar?
Köszi! -
hallador
addikt
Nagyon szép ez a Junghans. ha jól látom j800 2824.2 alapú? Jól bevált szerkezet az alapja. A hátulja is nagyon szép. Gratulálok.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
-
LimaBravo69
tag
válasz LimaBravo69 #248073 üzenetére
Ezt találtam még a témában, szerintem nagyon érdekes összefoglaló.
"The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
aktív tag
válasz @mriya@ #248068 üzenetére
Szerintem meg a Rolex a flipperség és feketepiaci nyerészkedés, a státusz és befektetés, a hype szimbóluma. Nagyon kevés, igazán órabuzi választása a Rolex, esetleg ha megtehetik, akkor van 1-2 db elfekvőben szintén a befektetési alap biztosítása érdekében.
Szerintem is nagyon jó óra, de valjuk be, hogy mint minőségben, mint szerkezetben, mint pedig sokminden másban lényegessen jobb órák vannak messze a Rolex ára alatt... de! Az igaz, hogy a Rolex tartja, sőt növeli legjobban az értékét, erről itt szó sem volt."there are more jacks then one at the fair..."
-
fagyalllo
őstag
Mivel a Seiko-Epson tulajdonában van az Orient, annak egyes szerkezetei is elérhetőek más gyártók számára Epson néven, mint pl. a nagyon népszerű Seiko 4R35/36 werk NH35/36-ra átnevezve. De attól az még Orient fejlesztés.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
LimaBravo69
tag
Egyszerűen nem találom azt a cikket, de ez a wiki leírás talán egészen jól összefoglalja. Itt említik a korrekciókat is.
"The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
arn
félisten
válasz LimaBravo69 #248067 üzenetére
Jah ez vilagos, csak pl a fold forgasa sem allando sebessegu egy ilyen pontosagi leptekkel, es mi volt azaz idopillanat, amihez beallitottak? Amugy mar egy nap utan is elterest tapasztalnanak a kalibralt modszerhez kepest.
-
arn
félisten
válasz fagyalllo #248066 üzenetére
The Epson caliber YN56 (see Epson caliber YN55) appears to be essentially an F6922 without the Orient branding, for use in non-Orient watches. The finishing on the F6922 VS. YN55 is not the same. The finishing on the YN55 is closer to the Seiko NH35, which it is often compared to.
Credit: Caliber Corner © 2022, All Rights Reserved. Source: https://calibercorner.com/orient-caliber-f6922/ .[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz Ulenspiegel #248065 üzenetére
Itt egy budos szo nincs rola, csak az idointervallum (sec) definialasa.
-
lenox
veterán
válasz GlitterJohan #248056 üzenetére
Milyen jellemzore gondolsz, amiben egyik jobb mint a masik? Marmint nem a Seiko vs OS-ra gondolok, mert a Seiko olyan szeles palettat gyart, hogy ez eleve egy ertelmetlen osszehasonlitas, hanem a Rolex vs Tudor-ra. Szerintem mindketto kivalo minosegu premium orakat gyart, hetkoznapi hasznalatban nemigen van kulonbseg, leginkabb az arukban van. Tehat a marketingre vagy az arkepzesre gondolsz, amibel a Rolex 'jobb'?
#248068:
De mi a konkretum? Nagyobb a meghibasodasi arany? Pontatlanabb? Tobb a selejt?[ Szerkesztve ]
-
LimaBravo69
tag
Pár hete olvastam egy cikket, de nem tudom előtúrni.
Akkor van dél, amikor a Nap a legmagasabb pontján jár. Ezt lehet mérni, ehhez az időpillanathoz van meghatározva a 12.00. A kiinduálsi alap Greenwich, az UTC (Universal Time Coordinated, egyezményes koordinált világidő) innen számol. A különböző időzónák ehhez vannak beállítva.
Sajnos nagyjából ezt tudom visszaidézni , de biztosan lesz aki ennél pontosabban le tudja írni, vagy tud linkelni ezzel foglalkozó leírást.
Szerk: lassú vagyok
[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
Ha minden óra hirtelen megállna, akkor igen, csillagászati megfigyelésekkel lehetne pontosan meghatározni.
Amúgy az Orient viszonylag önálló, csak a kvarcokat kapja a Seikótól, a mechanikus szerkezetei saját fejlesztések. Illetve volt régen automata kronográf, az Seiko 6S werk volt.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
"Amugy jogos, az orient az albrand, a seiko a tulaj, nem erdekuk az orientet jobbra csinalni. Az orient szerkezetei is seiko (epson) szarmazekok"...
Pont ezzel tolta el a Rolex a számításait, mivel az órás szakma egyes prominens szereplői jobb szerkezetnek tartják a Tudor - Kenissi MT6512 szerkezetet a Rolexénél, valamint a Pelagost a Submarinernél."there are more jacks then one at the fair..."
-
arn
félisten
Nem tudja vki az atomoranal hogy allitjak be az abszolut idot? Az ido teleset vilagos, hogy definialjak, de hogy allapitjak meg az idot? Tehat nem hogy 30 sec eltelt, hanem 11:12:00 van most. Mi volt az elso ido, ami alapjan eloszor meghataroztak? Fold naphoz viszonyitott helyzete?
-
arn
félisten
válasz GlitterJohan #248055 üzenetére
Legutobb sikerult olyan orient kamasut kihuzni, ami hordva is eljar egyket sec elteressel az orient star diverre en is kivancsi lennek, de nem is a szerkezet, a tokozas miatt.
Amugy jogos, az orient az albrand, a seiko a tulaj, nem erdekuk az orientet jobbra csinalni. Az orient szerkezetei is seiko (epson) szarmazekok
[ Szerkesztve ]
-
@mriya@
őstag
válasz korpicschess #248057 üzenetére
Bogár Sándor nagyon tudja.
De Hantos László is szépen dolgozik.Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
rbalint88
addikt
5 eve volt 10k, szerintem teljesen korrekt a 15-20k
-
aktív tag
válasz GlitterJohan #248056 üzenetére
Megcáfolhatom, hogy nem is igaz[ Szerkesztve ]
"there are more jacks then one at the fair..."
-
i400
senior tag
Van órapolírozós fb csoport, ott is kérdezz rá hátha tud vki vmit ajánlani!
-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Van egy vintage Tissot Visodate-em. Arra gondoltam, hogy jó lenne lepolírozni az egész órát (tok + plexi), el is vittem egy óráshoz, és azt mondta, hogy meg lehet csinálni nagyon szépre.
Az egyetlen szépséghiba, hogy azt mondta, hogy 15-20k lenne (nyilván az utóbbi), amit sokalltam.
Szerintetek ez reális, vagy tudtok Budapesten megbízható, olcsóbb megoldást?
Köszi!Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
GlitterJohan
csendes tag
válasz hallador #248049 üzenetére
Én szívesen fizetnék még picivel többet is, de a 6R szerkezet semmi esetre sem kell. Néztem teszteket 6R Seikokról, eszméletlen pontatlan, ilyen napi 20 sec eltérés. Az első az SPB253 szerintem nagyon kafa kinézetre, de az új King Seiko is tetszik, csak sajnos az is 6R-el van szerelve, illetve ahogy látom a szíja picit lóg, mint a régi 30-40 éves Datejustoknál.
-
Empsepo
senior tag
válasz Evil Snowman #248034 üzenetére
Ha ez az óra tetszik annyira hogy hordanád, szerintem rakasd rendbe.
Én biztos azt tenném.
(Mondjuk én akkor is ha nem hordanám... )
Max vacsoráznék májkrémet egy hónapig, de meglenne a lóvé előbb- utóbb.
-
hallador
addikt
válasz fagyalllo #248048 üzenetére
Köszi az infót. Mondjuk a 460 000 sem reális ár ezért bocs. Szerintem azért csak mert hajaz valamire, akkor adjuk dupla áron... Ok 4r van a legtöbb olcsóbb Seiko búvárban de egy user számára aki használja pont le fogja tojni, hogy 4r vagy 6r....
Egyelőre, még mindig Citizen Solar Búvárra szavaznék. Nem ezekre.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
válasz SOAD19 #248046 üzenetére
Mondjuk nem rosszak az biztos, csak mire Magyarországra ér 700 000 alatt nem ússzák meg, sajnos a Seiko (Video) is elindult felfelé árban. Ok, hogy az első modell esetén pl: hajazni akarnak a MAS62-re, de azért ez kicsit vicces ár. Valamint mostanában a Limitált kiadásokból olyan árakat kreál, ami már már bicskanyitogató.
Nálam a Seiko még az 5 Sports ami még emészthető, ha Seikóról van szó. Esetleg a Quartz/Solar búvárok, még esetleg, de ott a Citizen ami meg árban is jó.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
SOAD19
addikt
válasz Evil Snowman #248040 üzenetére
Tokból nekem is az első tetszik. Számlapból a 3., Illetve mutatókészletből olyan, ami az spb071, spb077-eseken van, például. A legtöbb mutatószett (főleg az óramutató) a seiko búvárok között nem jön be, csak az említett tetszik. Seiko búvárok közül jelenleg, ezek tetszenek a legjobban:
Kiváltképpen a 2. és 4. A 3., az én ízlésemnek már túl gömbölyded. -
Szulita28
senior tag
Egyértelműen az első, de a 2. vagy 3. számlappal és lecserélt mutatókkal
Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
fattyu
veterán
pont úgy vagyok a tunákkal mint a zsiráfokkal.
marha jól néz ki de otthonra nem kéne
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
arn
félisten
Szvsz kicsit kezdik tultolni a szamlapokat. Ezekbol elso.
Par masik alternativa mas brandbol
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
ez inkább tokforma preferencia, én Samurai párti vagyok a Tuna valahogy nálam nem működik. persze élőben azért finomak. a Tuna-k közül a fehér inkább, a kék számlapról az NB1060 jut eszembe - viszont a fehér annyira nem ál jól szerintem a Tuna-nak.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
csabulaxi
senior tag
válasz Evil Snowman #248038 üzenetére
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
@fagyallo: rendben, köszönöm szépen.
Más. Mai napon látókörömbe került a Seiko STO kollekciója. 3 típus között vacillálok. Véleményetekre lennék kíváncsi, hogy kinek melyik tetszik.
Samurai Great White Shark (SRPD23K1)
Seiko Baby Tuna Antarctica Penguin (SRPG59K1) ver1.
Seiko Baby Tuna Antarctica Penguin (SRPH77K1) ver2. -
fagyalllo
őstag
válasz Evil Snowman #248038 üzenetére
Adnak árajánlatot és majd eldöntheted, fogalmam sincs.
-
válasz fagyalllo #248035 üzenetére
Szerintem átmegyek BKK-val a XI. kerületből. Abban esetleg tudsz segíteni, hogy nagyságrendileg mennyi lehet egy javítás vagy az majd a hibafeltárás után derül ki?
Őszintén szólva egy helyen láttam ezt az órát használtan eladóként 75.000 Ft körül, de ha a körüli a javítás, akkor lehet elengedem a kezét. -
fagyalllo
őstag
válasz Evil Snowman #248034 üzenetére
Ha autóval mennél, akkor nem, szívás parkolni. ;)
-
Ma rakattam elemet a nagyapámtól örökölt chrono Seiko-ba, sajnos kiderült, hogy a szerkezettel valami gond lesz, mert új elemmel sem moccan meg.
A kérdésem annyi lenne, hogy a Bazilika mögötti Seiko szerviz még mindig az ajánlottak listáján van? -
hallador
addikt
válasz Bukk900 #248031 üzenetére
Ez azért elég sok pénz, inkább Orient Star-t vennék ennyi pénzért nem Seiko-t (hozzátéve, hogy az OS sem olcsó, de azért a 2/3-ada). Nem rosszak a Seiko-k de szerintem azért mostanában el el szálltak az árakban itt ott. Persze nem római számos, hanem arab meg itt ott különbözik, de minőségben kétlem, hogy ne érné el a Seiko minőségét. Persze magánvélemény.
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz @mriya@ #248026 üzenetére
Hát igen, nagyon átforrósodott minden ami a tűző napon van, én is tapasztaltam, vigyázni kell.
A telefonom is kiírta a kép készítésekor, hogy túlmelegedés miatt a vaku nem használható , még jó hogy nem is akartam .ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
Veron
addikt
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz @mriya@ #248019 üzenetére
A számlap és a mutatói a lényeg, kinézet és leolvashatóság tökéletes számomra, a többin lehet javítani. De nálam pontos a 7s36 is, ha már felhúzódott. A gyári tokot picit magasnak érzem, más bajom nincs az snzg71-essel.
Monster nekem is kedvenc, de megint elmúlt a kezdeti lelkesedés, Vosztok a mindennapos. Ott meg keresem a legjobb szíjat hozzá. Gumi, Zulu, gyári hajtogatott váltják egymást.39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
@mriya@
őstag
válasz 5-ös kezelő #248016 üzenetére
7S36 és ez a számlap ?!
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
@mriya@
őstag
válasz 5-ös kezelő #248016 üzenetére
Én leragadtam az Orange Monster-nél, azóta nem mozgatja meg a fantáziámat a márka (na jó, a FlightMaster, és az IceMonster kivételek).
-
csabulaxi
senior tag
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
rozsgyi
tag
-
törölt tag
válasz gipsztigris #248003 üzenetére
Azt hiszem a Tied a világon az egyetlen Bulova diver, ami Leatherman óraszíjat kapott.
-
Sir Pocok
őstag
NJ0150-81E "Datejust"
[ Szerkesztve ]
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Yszapos
tag
Üdv! Ma megleptek egy GBA-900-4AER GShockkal. Mivel ez egy analóg divat G, ami inkább csak cirmigyerekek karján hordására lett tervezve és nem egy M5610 vagy Mudman szint kell e tartanom a mutatók leesésétől vagy a szerkezet szétrázódásától? Bicó közben ma eléggé kapta az ívet és attól tartok ha ezt pár naponta megkapja majd az nem fog jót tenni neki hosszú távon.
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz Evil Snowman #247959 üzenetére
Vótmán'. [link]
jackal79 #247963:
"a zöld szín meg az angol csapatokat juttatja eszembe."Jaja, Chelsea, United, City, Pool, mind-mind csupa zöld.
rbalint88 #247910:
Azon kívül, hogy létezik, nem sokat tudok az NTH-ról. Seriouswatches-on találkoztam velük, máshol nem nagyon.[ Szerkesztve ]
-
@mriya@
őstag
válasz gipsztigris #248003 üzenetére
Ez már "belefér".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest