Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
shina
tag
válasz nebancsa #259825 üzenetére
Igen, az Elektornika órán is eredetileg ilyen műanyag szíj volt, de ahogy megfogtam szó szerint aprólékra esett szét, úgy hogy azért van rajta most bőr szíj (no meg mert nem találtam már rá eredeti szíjat sehol sem). A tokja mondjuk fém, szóval az bírja.
A G-shock talán annyiból jobb, hogy lehet hozzá alkatrészt szerezni és cserélhető rajta az előlap is nem csak a szíj. Szóval ha a belseje bírja akkor remélhetőleg sokáig tudom majd használni, még ha kell is majd 10 évente egy kis karbantartás.___________________/\_____________\0/_______
-
arn
félisten
válasz nebancsa #259825 üzenetére
Ezert nem art, ha nem napoztatva van folyamatosan, ha vki nagyon el akarja tenni, van muzeumokban hasznalt viasz, ami elzarja az oxigen elol, ugy nem oxidalodik.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
shina
tag
válasz nebancsa #259815 üzenetére
Nagyon menő, hogy még mindig megy a régi órád, már csak egy szíjat kell rá raknod. Én a régi Elektronika 55-ös órám a monitorom alatt tartom, így az még mindig "napi használatban" van.
Általában vigyázok a cuccaimra, szóval remélem a G-shock strapabírósággal összekötve tényleg sokáig fogja bírni ez a darab és kitart évtizedekig.
___________________/\_____________\0/_______
-
dzsi23
addikt
válasz nebancsa #257174 üzenetére
Köszi, őket láttam, de valami kész cuccra gondoltam, amit meglátok, megtetszik, megrendelem, és holnapután itt van.
#257176 Polarstar:
Meglep, hogy téged még meglep; rendszeresen kerülnek fel kamu órák. Természetesen lehet jelenteni, van ott egy "Jelentem" gomb.[ Szerkesztve ]
-
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz nebancsa #240590 üzenetére
Néztem én is a 960-ast, csak sokallom az árát. Majdnem 50-es, még veszel hozzá egy tokot +10 , a luna dude-os alkatrészek 25 ezer . Durva becsléssel 85 ezer az óra. Azért az nem kevés.
Jó lenne külön szerkezetet venni csak valahol.ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
dzsi23
addikt
válasz nebancsa #239329 üzenetére
Szerintem a decemberben postázásra kerülőket már legyártották (bár egy hónap múlva küldik ki, addig beleférhet a gyártás, ki tudja), csak az áprilisi adagra gyűjtenek. Ettől függetlenül igen, kicsit vicces, kicsit szomorú, hogy ilyen eszközökhöz kell nyúlnia a Yemának. De azért jó, hogy adott a lehetőség, nem szeretnénk, hogy csődbe menjenek.
-
nagyúr
válasz nebancsa #239329 üzenetére
Mi ebben a gond? A Kickstarter elismert és jól elhelyezett a keresőkben. Aki oda bekerül már találat a neten és ez így már jobb helyezést is jelent. Tehát ha nem sikeres egy projekt, akkor is emeli az ismertségét!
Szerintem teljesen rendben van!Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
ricsik
őstag
válasz nebancsa #239254 üzenetére
Érdekes, hogy amennyire a panda tetszik, olyannyira nem tetszik a sötét számlapos.
Én is úgy gondolkodtam, hogy tudásához képest 900 dodó drága, márkán belül is.
Tiédnek mi a száma? Nem néztem nagyítóval, de ez ugyanaz mint amit linkeltem (AV0031-59A), csak zafírral? Amúgy gratula, neked is, szép óra.[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz nebancsa #237923 üzenetére
25 euróért árulnak olyan szíjat kőkeményék, de abban a színben nem látom náluk. Kínából biztos van ilyen olcsóbban.
-
dzsi23
addikt
válasz nebancsa #231077 üzenetére
A csat is bronz, csak a belső részei készültek acélból.
"Outer links and clasp made of CUSN8 which will patina with your bronze watch. Inner links are made from 316L SS to prevent turning your wrist green when coming into contact with bronze. Clasp bridge and inner parts are made from steel too." - [link]
-
topi66
aktív tag
válasz nebancsa #231031 üzenetére
Ajándék óra...futottam bele én is a fals vásárlásba a párom kapcsán. Karácsony előtt nagyon dícsért egy órát,én megvettem neki. A fa alatt pedig égtem,mert addigra átszerelmesedett egy másikba. Szerencsére visszavették és mivel volt náluk az ami kellett így némi ráfizetéssel lett bódottá Az emegaon volt mindkettő, az első egy Seiko 5 volt,helyette lett egy Roamer dreamline.
-
-
dzsi23
addikt
válasz nebancsa #228327 üzenetére
Kereslet valóban van rá, csak kérdés, hogy mennyi a bukás az eladáson... vagy épp a nyereség, mert most van fészen egy Mako V3 200 ezerért, pedig 449 dollár volt a Zelosnál, ami még áfával is kevesebb. De van egy Mako Burgundy is 170 ezerért, az már 499 dollár volt, szal barátibb a használt ára... és brutál szép. Kár, hogy a bronz tok nem nekem való.
Amúgy mindig is voltak acél óráik. -
törölt tag
válasz nebancsa #228255 üzenetére
Már többször vettem órát a Jófogásról vidéki eladóktól, pl Debrecenből meg kisebb városokból, mindíg meg tudtunk egyezni. Ez a mai volt a második vásárlási kísérletem a fővárosból, az első is meghiúsult, most kapaszkodj meg, akkor azt mondta az eladó, hogy Ő nem szokott postára járni, azért nem küldi el a csomagot...
[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
válasz nebancsa #226951 üzenetére
Alapveto hiba, hogy ne szabtal hataridot. Egy honap utan felhivtam volna mar telefonon, hogy akkor ugye a heten megvan vagy kuldi azonnal vissza. Es ha a ket heten belul nincs nalam az ora, akkor elkezdem napi szinten hivni. Azert egyetlen szolgaltato se legyen mar ekkora ur...
-
g0n21
senior tag
válasz nebancsa #219781 üzenetére
Igaz, az M3-on és M5-ön van pár jó műsor. Én alapvetően az m1re gondoltam, aminek a hírműsorok a 95%-át teszik ki. Ott viszont nem egy általam elképzelt színvonalról van szó, hanem a szakma meggyalázásáról. És ezt mint szakmabeli mondom, nem mint tévénéző.
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz nebancsa #219781 üzenetére
Nem a műsorok témájával van a baj mindig. Sok jó ismeretterjesztő műsor is van a "köz"tévében. A gond a műsorok közötti uszító, agymosó, hazug propagandával van, még a sportadón is. Mindez közpénzekből, közérdekre hivatkozva a köz megkérdezése nélkül. Ezért is nem nézem, még idegen helyen is rögtön csatornát vált/at/ok, ha M1 megy. Abban igazad van, h a független kereskedelmi csatorna tele van ízléstelen, igénytelen, agyrohasztó szappanoperákkal és nívótlan vetélkedőkkel, "valóság" show-kkal - itt többnyire csak a híradó jó, meg a mozifilmek. A másik, nem független nagy kanális ugyanez pepitában, csak a híradójában hiányosabb a politikai tartalom. A tulajdonos személye itt is kitalálható a szünetekben arcunkba tolt propagandából.
Reklám ügyében csak annyit, hogy a jól sikerült klip az ritka, mint a fehér holló. Nincs összefüggés a látvány és a termék között, nem marad meg, mit is reklámoztak. Sok csicsa, semmi beltartalom. Hiányoznak a jó ötletek. Ellenpélda : Vörös csillagos kishordós ital reklámja, amikor az alacsony színésznő nem éri el a felső polcon elhelyezett terméket - na az reklám ! Jó zene, jó ötlet, vicces és a terméket is megjegyzi az ember.
De beszéljünk órákról. Még mindig nem vettem fehér festéket a sok Vosztok mutató átfestéséhez, és az óratokokat sem vittem el gyöngyszórásra a XIII-ba. Nagy az én vétkem.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
-
dzsi23
addikt
válasz nebancsa #218859 üzenetére
Nem úgy van minden koronazáras óránál, mint a twinlock esetén? A tokcsőben van egy tömítés, és a koronazárral csak megduplázzuk a védelmet... vagy más gyártók kihagyják a belső tömítést, és kitekert koronával szabadon járna a víz? A triplock viszont már elég komolynak tűnik... és a tömítéscsere is drágább valószínűleg.
Szerk.: Ja, fagyalllo írt rá ellenpéldát. De akkor ott mire jó a koronazár, ha nincs a koronában tömítés? A Vostokomban legalább van a koronában is.
[ Szerkesztve ]
-
tupacamaru
veterán
-
vinczetibor
aktív tag
válasz nebancsa #217219 üzenetére
Jól néz ki!
Nem használok vegyszert én sem csak sót és citromlét.
Az egyetlen bajom a kerámia betétes lünettás órákkal szokott lenni. Épp a lünetta az, amit legtöbbet lát az ember és az így mindig állandó, nem patinásodik.
A tiéd körül látszik a bronz. Ez jó megoldás. Nagyon szép óra![ Szerkesztve ]
-
g0n21
senior tag
válasz nebancsa #216173 üzenetére
Akartam írni az előző kommentembe, de gondoltam nem lövöm el: én sem datejusttal kezdtem, csak ott volt szervizelési problémám.
Ahogy azt a hszt kerestem, néztem a regi kommentjeim is: Eco-drive Citizen, Thomas earnshaw, vintage seikok meg citizenek (ilyenek vannak most is), sőt, a steinhart O1B-re nagyon sokáig vágytam, de egyszerűen nem tudtam összespórolni rá (2014)
aztan mire sikerült, addigra beleszerettem a 6138-8020ba...szoval tudom milyen leszervizeltetni 20-ért egy SKX-et, amit 40-ért vettem (2015).
Sőt, vintage orat többért felujittatni, mint amennyit érni fog... csak azért mert ahogy láttam lelakva, és bekattant, hogy ez lehet még gyönyörű. Dzsanànak is rengeteget köszönhettem ilyen szempontból, mert olcsón szervizelt és valaszolt a kiváncsi kérdéseimre és megtanultam érteni a szerkezeteket.Azota tapasztaltam valamennyit, és tudom hogy ha az ember nem hobbista vagy másodállásban órás, akkor nem azért ker sokat, mert szemét, hanem mert ahhoz hogy minőségi eszközökkel es anyagokkal dolgozzon, ahhoz pénz kell.
Es értem hogy simán lehet szerkezetet cserélni, de egy 4r** (nh35) 50$ netről, plusz valaki azt beszereli, stb, nem biztos hogy jobban jossz ki, mint egy szervizzel.Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
g0n21
senior tag
válasz nebancsa #216167 üzenetére
Azt, hogy hogyan lettem akkor átb.szva, már kitárgyaltuk itt, csak régen, nem írnám le az egészet, https://prohardver.hu/tema/svajci_es_egyeb_orak_topicja/hsz_152592-152592.html [link] elolvashatod az akkori kommentem.
A kommentben az is szerepel, hogy utána megtaláltam azt az órást(/azokat), akihez nyugodt szívvel viszem bármelyik órámat, és nem sajnálom otthagyni nála a pénzt, mert tudom, hogy jó munkát végez (még akkor is, amikor a legtöbb nem marad nálam sokáig). Én nem hiszek a szerkezetcserében, olcsó óráknál sem. Szerintem egy átlagos mechanikus órakedvelőben van annyi szentimentalitás, hogy úgy gondolja, hogy az órával egy idős a mutató, a számlap, a szerkezet, a tok, stb.
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
squir
aktív tag
válasz nebancsa #216167 üzenetére
Nebancsa nem érted jól
A szerkezetre ráfért a szerviz: kb 10 éve nem látott olajat, száraz volt, koszos, a lengés kb a fele az optimálisnak. Az, hogy pontos volt tivábbra is csak a stabil szerkezetnek volt köszönhető. Igen, átvágták azzal, hogy az órás késznek mondta, de közben nem csinált vele szinte semmit. Emiatt újra le kellett szervizelni, mert az olaj hiánya, a növekedett surlódás, stb miatt már az alkatrészek rongálódtak.
De az a te döntésed, hogy csak akkor viszed szervizelni az órát, ha már nem pontos...🙂
-
vinczetibor
aktív tag
válasz nebancsa #215674 üzenetére
Köszi.
Lehet, hogy nem érdemes foglalkoznom a gyorsított patinásítással, hanem hagyni kellene kialakulni egy természetes patinát. Tartok tőle, hogy a gyorsított "öregítés" hatására összerohad a tok a lünettával. Nekem az egyenletes patina tetszik, de az meg nem annyira egyedi.
Valószínűleg csak lezsírtalanítom és hagyom, hogy az idővel kialakuljon az órára jellemző egyedi elszíneződés. Ez utóbbi tűnik a legésszerűbbnek. -
dzsi23
addikt
válasz nebancsa #214627 üzenetére
Grat!
Gondolom, az alienek elleni küzdelem során sem az órára vigyázott Ripley, szal egy kis hordási nyomtól csak autentikusabb lenne. Én simán hordanám. Persze, valószínűleg senki sem ismerné fel rajtam, és csak értetlenül néznék a fura gombokat.(#214635) Caldera:
Simán megoldható, hogy minden szemben látsszon a stift vége.[ Szerkesztve ]
-
Lev Abalkin
tag
válasz nebancsa #212957 üzenetére
+ 1
És olyan is van, aki egyszerűen "vak" az órákra, neki abszolút értékben minden óra egyenértékű.
Nem igazodik el a márkák között, sőt engem tart nemnormálisnak, mert 100 e. + valamennyit költök egy ilyen vasdarabra.
És olyan "kollégám" is van, aki felvállaltan, rongyrázási szándékkal, röhögve hord hamisat. És ahogy korábban írtátok, MINDENFAJTA óra mögött "az embert kell nézni", mert ez utobbi mesügére meg az életemet rábíznám (rábízom). -
Lev Abalkin
tag
-
Mr.Grincs
veterán
-
rbalint88
addikt
válasz nebancsa #212628 üzenetére
á, dehogy. csak most épp lappang A KÓR
nekem az Apple Watch lett meg október 1-jén, úgyhogy én is kipipáltam ezt a hónapot. mondjuk ez nem igazi óra ugye
fagyallo: nekünk szerencsére még csak pozitív beszólás volt az A4 kabrióra. mondjuk ez kevésbé jampiautó talán, mint az SLK (rwd - 2 ülés - fémtető helyett fwd - 4 ülés - rongytető), inkább elegánsabb vonal. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz nebancsa #212266 üzenetére
Rettegni nem kell, csupán felkészülni. /Erdősítés, vízgazdálkodás, járványokra felkészülni - egészségügy fejlesztése stb. Erős késésben vagyunk./ - Jó ez a fórum, Niburu dolgot tőled hallom először. Bocs az off-ért, de igen fontos /életbevágó/ a dolog, függetlenül attól, hisszük-e vagy sem.
Döntöttem : Megveszem magamnak a Casio Lineage-et. [link]
Hölgy rokonnak pedig ezt : [link]
Zafírosok előnyben.39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
minas
aktív tag
válasz nebancsa #211572 üzenetére
Kösz, ez új és hasznos infó számomra. Vettem két automata és egy sima kézihúzós órát (ez utóbbiban ST36, azaz a 6497 eta klón van), az automatából kettőből kettő nem tökéletes sajnos, a kézihúzós tökéletes. (Soha többet kínai automatát ). Nem voltak drágák, de kikukázni azért nem akarnám őket. Kellene keresnem valakit, aki legalább megnézi, hogy mi lehet a gond, és esetleg javítja, karbantartja, ha egyáltalán érdemes. Tudtok valakit, vagy rám írna privátban aki vállalná? Órás szaki, vagy lelkiismeretes hobbiórás is lehet.
Mercutio_ A kommentedből az a kérdés merül fel részemről, hogy a Parnist is hamisítják?
-
nagyúr
válasz nebancsa #210004 üzenetére
Ha Sci-fi és Űr óra, akkor egy modern okosóra lenne nálam a befutó (most). Ha visszamegyünk a 70-80-as évekbe, akkor igen, egy digit-kvarc óra, vagy pl mint ami Lando Calrissian-on volt a Birodalom Visszavág-ban.
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest