Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Empsepo
senior tag
válasz TimeCenter #42098 üzenetére
Ezek tényleg ilyen rosszak?
Nem akarom elhinni.Akkor ajánlj valamit!
Hasonlót keresünk: [link] -
Reverting
őstag
válasz TimeCenter #42098 üzenetére
Vagy veszel bele 13-15ert ujat... lasd en Es Dzsana beleszerkeszti
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max Black Titanium / iPhone 11 Black / iPad 10,2 Space Gary / Apple Watch SE Space Gray / Samsung S9+ Midnight black
-
dionaea
őstag
válasz Miamiquake #42088 üzenetére
igen lehet mert most nem lehe betekerni.bár nem tudom pontosan.tissot hoz még nem mertem elvinni.nem tudom mennyire kell anyagilag egy ilyenre felkészülnöm
-
Reverting
őstag
válasz Tothgera30 #42048 üzenetére
Grat... ezt en is neztem es meg nincs elvetve a dolog....
iPhone 16 Pro Max Black Titanium / iPhone 11 Black / iPad 10,2 Space Gary / Apple Watch SE Space Gray / Samsung S9+ Midnight black
-
Bati0501
őstag
WiZARD: Köszi szépen.Sztem ez vállalható...
KelemenUhr: Igazából egy ilyen órát nem azért vennék,mert húú milyen technológia van benne,meg milyen presztízs értéke van.Hanem mert tetszik és talán még elfogadható áron van.Tudom,ennyiért lehetne jobban kapni a japán gyártók termékei közül,csak mit értünk jobb alatt.Mert sztem ilyen katnál még a kinézet fontosabb,mint az,h 2 hónap múlva ez lehet,h 10 sec-et késni/sietni fog,míg a japán nem vagy ennél kevesebbet.És ha az nem tetszik,akkor hordani se fogom->amit neveznék inkább pénzkidobásnak,mint azt,h lehet,h 3 év múlva ez az óra már nem úgy fog kinézni,mint most.
Egyébként nővéremé több,mint egy éves és nem látszik rajta semmi,kivéve a csat belső részénél sötétebb egy kisebb foltba,de mivel bent van nem látszik...BAti77: Ami már mondjuk több évtizede vagy több,mint 100 éve gyárt órákat?
Nem értem,h miért nem érted,h én nagyon is jól tudom,h ez messze nem az a kategória,amit Ti szerettek.De ezt már le is írtam...
És ezt is leírtam már,h nem egy olyan órát akarok,aminek nem tudom mekkora presztízs értéke van az árából kifolyólag,hanem egyszerűen egy nekem tetsző darabot keresek.
Első komolyabb órára nem gondoltam több százezret kiadni,csak mert az már óra.Mihez képest?...bobby_30: De azóta már lehetséges,h jobb minőségben gyártanak,nem?Meg ez szerencsére azért nem egy havi fizetésbe kerül,szóval kisebb is az elvárás.Persze nem az,h egy évet kibírjon,de nem egy életre kel vagy,h egy gyűjtemény megbecsült tagja legyen...
Empsepo: Mit vennél a helyemben max 50-ért mondjuk?
Nem ragaszkodom én ehhez a márkához,nem akarom én minden áron védeni,egyszerűen sztem pont azt csinálják,amire a tömegeknek szüksége van elérhető áron adnak jól kinéző órát.
Hogy ez kinek mennyire szimpi,főleg egy ilyen topikban...tudom,semennyire.
Jó lenne nekem más márka is,csak ennyiért tetsszen,ennyi a lényeg.Ra3: Ez a Seiko már eléggé mutató darab. Gyorsan rákerestem és itthon ~100e-ért lehet kapni,ami a duplája annak,amit rászánnék.Amazon-ról rendelve is 70e-be kerülne+gondolom postadíj.És azért egy órát nem az Amazonról szeretnék megrendelni+így akkor meg se tudnám nézni,h milyen élőben.
De tudnál segíteni,h hol lehet 50 körül ezt megvenni?-FreaK-: Igen,olvastam,h Te is keresgélsz vmi elfogadható órát.Én még nem láttam élőben azokat,amiket én néztem ki,de nővérem órája egyáltalán nem kelt gagyi hatást,sőt.Nem azt gondolod róla,h 500-ért vette a kínai piacon egyáltalán...
Szóval látnom kellene élőben,mert így tényleg nehéz bármit is mondani róluk.Lehet,h élőben már nem tetszenének... -
tupacamaru
veterán
Most vettem észre hogy a lünettán a 60-as nullája kezd kijönni a helyéről? Szerintetek órás vissza tudja ragasztani vagy mégpróbáljam én?
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
dionaea
őstag
sziasztok
prc 200 amnál egy rossz mozdulattal tönkre tettem a koronajat. most nem lehet betekerni mert nem marad úgy és én b...asz próbáltam tovább. most ha betolom úgy marad de kiugrik egy idő után
kérdésem valakivel fordult már ilyesmi elő kb mekkora költség a javítása.
ja és a orc 200 tudja jelezni ha merül az akksi? -
BAti77
aktív tag
válasz Szizol #42077 üzenetére
Kb. 2 hónapja, amikor beszéltem velük, még árulták...
Ha olcsóbban akarod 200k-nál, viszont várni kell a beszállítójuk akciójára (2-3 hónaponként van), de ha azonnal, akkor is olcsóbban hozzák, mint a Tutu..."Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
Dzsana
senior tag
válasz altntv #42073 üzenetére
Mit is mondhatnék róla, nekem ez a mindennapos órám, szeretem. Elegáns megjelenésű, ugyanakkor nem kell hozzá öltöny. Meg szokták dicsérni, csillog-villog, mint a zsebkendőmön minden. Fém szíjjal vettem meg eredendően, idáig azzal használtam, de most vettem hozzá Egyiptomból bőr szíjat pillangócsattal. Mint ha egy másik órám lenne, teljesen más így a megjelenése. Majd tavasszal visszakapja a fém szíjat.
http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
törölt tag
válasz Newyorker #42061 üzenetére
Powermatic 80 pl. Tissot Luxury, letisztult es pont ez miatt szep
Nekem csak ez a napi 8 ora hordas lenne problemas.[ Szerkesztve ]
-
Incastar
csendes tag
válasz Newyorker #42061 üzenetére
Hvg-n én is keveset hordom az automatát,van fel se veszem vagy csak 1-2 órára.Este ilyenkor húzok párat rajta,hétfőn meg már megkapja rendesen a mindennapi pörgésemből ami neki jár
36 órás tartalékkal így simán elvagyok (vagyunk).
Dida104
Eco Citizen is jelez.
2mp et ugrik ilyenkor 1helyett.
1* jelzett így kb.8(!) éve.
Akkor a csillár fénye feltöltötte este.Azóta is jár, nem volt akku/kondenzátor (vagy bánom is én mi van benne) csere :p
Citi most lesz 13éves. -
Dida104
tag
válasz Real_Necro #42069 üzenetére
Ha kondenzátor lenne, a mélykisütéstől nem menne tönkre, ez az akkuk tulajdonsága. Mindegy, erről már nem nyitok egy újabb vitát. Az akku élettartama így is sokkal hosszabb, mint az elemé.
-
aischylos
tag
válasz Real_Necro #42069 üzenetére
Csak kapacitornak nevezik őket, amúgy nem kondenzátorok.
Azoknak már leáldozott.
A mai órákban lítium-ion akksi van. -
BAti77
aktív tag
válasz HourHand #42057 üzenetére
Nemrég ajánlották ezt az órát nekem kb. 100-al kevesebbért, mint a belinkeltet. Erre írtam, hogy túlárazott...
300k körül azért már lehet venni swiss made vonalról is jó diver-eket, akár 300m-est is hasonló tudással...
Persze akinek japán kell...
Az óra minőségét nem firtattam, arról te tudnál érdemben nyilatkozni, örömmel vennénk szerintem...[ Szerkesztve ]
"Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
tupacamaru
veterán
válasz Tothgera30 #42048 üzenetére
Nagyon ütős darab, honnan, mennyiért? Egy ilyet én is elfogadnék szivesen.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
Dida104
tag
válasz Newyorker #42055 üzenetére
Hát, engem heti 1-2-3 perc eltérés nem zavar, de az már igen, ha a legváratlanabb pillanatban kimerül az elem. Párom órájában pont nyaralás előtt merült ki, odaadtam neki a Seiko 5-ösömet, azt hordta, azzal nem volt gond. Persze vannak eco-drive meg kinetic órák is, azokban nem merül ki az elem egyhamar, mert akku van bennük. Egy biztos, én ki nem állhatom a kvarcórát.
[ Szerkesztve ]
-
Newyorker
addikt
válasz Dzsana #42058 üzenetére
Nálam is pont ez a baj, h nem akarok kínlódni az állítgatással és én hvg-n nem hordok órát, vagy ritkán. Sajna 2 napot meg nem bírnak ki állítás nélkül :S szemezek még a T035.614.11.051.00 -al. Kár, h valszeg emiatt kell kvarcot vennem :S
★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV
-
Dzsana
senior tag
válasz Newyorker #42055 üzenetére
Akinek fontos a pontosság, és nem akar kínlódni állandóan az állítgatással, valamint otthon nem hordja az órát, annak kvarc óra javasolt. Valamint pénztárca függő is, mert az automatára, pláne már egy ilyen szintűre 4-5 évente azt a 20.000 Ft-os szerviz költséget rá kell tolni. Órás létemre a mindennapokban én is kvarc Couturiert használom, nem kell vele törődni, így törődhetek a mechanikus órákkal.
-
HourHand
csendes tag
válasz BAti77 #42023 üzenetére
Nincs túlárazva. Nekem van egy példány és azt kell mondjam nagyon ott van az óra. 200 körül meg lehet szerezni. Ha esetleg tudsz linkelni néhány hasonlót mondjuk fele áron, akkor elfogadom a véleményedet. 300m, zafírüveg, automata, megállítható, kézzel is húzható, eredeti japánban készült szerkezet.
A lenti helyen elég finnyásak de itt is elég jókat írtak már az elődtípusról is.
Orient saturation diver 300m -
-FreaK-
veterán
válasz Bati0501 #42031 üzenetére
Szia! Én is pont ugyan ilyen cipőben jártam mint te, nagyon tetszettek a képek alapján a Fossilok. Itt persze lebeszéltek róla, de azért csak hajtott a kíváncsiság.. Egész addig amíg meg nem néztem előben őket (pont ezeket a tipusokat amiket te is nézel) a Westend-ben és hát, khm.. Szóval nagyon gagyi hatást keltenek, teljesen el is felejtettem őket azóta és próbálok valami komolyabbat keresni. Jelenleg amúgy az Orient defender a befutó.
A Fossilok minősége 5-10e Ft. Körül még el is menne, de ezen az áron már minőséget is tudsz venni. -
Dzsana
senior tag
válasz Newyorker #42049 üzenetére
Szia, a kettő között igen nagy különbség van árban, az automata sokkal drágább. Nekem a kvarc változat van, fehér számlappal, már a második évét szolgálja, hibátlan. És hogy hol érdemes megvásárolni? Csakis egyetlen egy helyen! Topictársunk keresni fog!
Tomi, keresnek!
-
Newyorker
addikt
Sziasztok!
Két Tissot között vacillálok:
- T035.627.11.051.00 Tissot Couturier
- T035.617.11.051.00 Tissot CouturierKérnék véleményeket, tapasztalatokat róluk. Köszönöm előre is! Hol érdemes őket megvásárolni? Stb stb stb
[ Szerkesztve ]
★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV
-
Tothgera30
Ármester
...Berendelve...
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Dzsana
senior tag
Ezúton tájékoztatom a tisztelt publikumot, hogy született egy újabb posztom.
-
Ra3
őstag
ha mindenképpen ilyen stílusú órát szeretnél ennyiért ami öt év múlva is óra lesz akkor ezt javaslom:
Seiko SSC081P1
itthon elég drága ha egyeltalán kapható, de ha utánajársz kicsit akkor 40-45k-ért meg lehet hozatni, és jó eséllyel nem kell kikukázni 2 év múlva....ha itthon, hivatalosan akarsz hasonló órát venni akkor meg nézz rá erre (40k alatt van, és olyan szíjat rakatsz rá amilyet csak akarsz ha a gyári nem tetszik):
[ Szerkesztve ]
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
Empsepo
senior tag
válasz Real_Necro #42032 üzenetére
Az igen!
Grat hozzá, viseljétek egészséggel!
(#42026) Bati0501
Én nem vennék Fossil-t a helyedben.
[ Szerkesztve ]
-
aischylos
tag
válasz KelemenUhr #42039 üzenetére
Ilyen alapon mindegyik karóra hasonlít egy másikra.
-
törölt tag
válasz ronin s8 #42007 üzenetére
hamar kannibalizmus, videken eszik a kutyakat
itt minden le van maradva 20 evvel, Bernben 30cal (a vicc szerint oda kell menni atomtamadas eseten )
pl. az azbesztes rakkelto szigetelessel is csak par eve foglalkoznak, hogy lecsereljek a berhazakban.
Mivel eleg sok erre a csobogo patak, a kantonom hegyivasutja (rätische bahn) a vizieromuvek altal megtermelt arambol "ingyen" fut...Ami szamomra szokatlan, h a 40 eves zürichi villamos is kulturaltabban nez ki (se graffiti, se karc, csak a normalis amortizacio) mint nemelyik pareves pesten.(#42021) ronin s8 semmi eselye nem volna a nemeteknek itt. Rengeteg a hegyivadasz, plusz a helyiek mindig elonyt elveznek. Minden berhaz ajaban a pinceresz hermetikusan zarodo legopince...Bar most a kodben csoringerek elvesztettek ket F18-ast, megy is a vizsgalat az ugyben...
Mindket regi erdeklodo felizzitva, jovo heten kedden vagy szerdan egyikuk elviszi. S pont kerul a storyra. A hitegetos majom meg remelem lovat kap reszletekben karacsonyra.
-
KelemenUhr
aktív tag
Volt itt szó a Certina és a Tag közti hasonlóságról. Azért ez is megér egy misét:
[ Szerkesztve ]
...De van egy rossz hírem is: a röntgenfelvétel alapján önben egy csontvázszerű lény él.
-
bobby_30
tag
Én még akkor vettem Fossil órát mikor még nem forgalmazták itthon. Egy ismerős hozta aki egy hajón dolgozott messzi idegenben. Akkoriban 35000 ft-ot adtam érte ami pontosan megegyezett egy havi fizetésemmel!! Az óráról a második év végére teljesen lekopott a bevonat, ami alól előtűnt a sárgaréz tok. Egy pár év után töredék áron tudtam eladni, konkrétan egy ötezresért. Azt még hozzátenném hogy ha akkor ÓRÁT veszek 1 havi pénzemért akkor még mindig hordhatnám. Ez kb a 90-es évek közepén volt.
Amúgy meg vedd meg ha tetszik, úgysem egy életre veszed. Nem kell hogy mindenki órás fejjel válassza ki a kezén levő szerkentyűt. Viszont azt ne várd hogy itt megerősítést kapsz a döntésedhez. Ha tetszik meg kell venni és kész! -
BAti77
aktív tag
Szerinted milyen gyártó gyárt jobb minőségű órát?
Amelyik kimondottan csak órák készítésével, fejlesztésével foglalkozik, vagy egy olyan amelyik multinacionális divatcég és a divat szerint mozog annak minden területén (és ez alapján készít órát is)?
Történetükben másról sem írnak, csak hogy a divat terén mi mindenbe belefogtak és mennyit kerestek vele...
Talán olvasd el néhány olyan márka történetét is akik az első kategóriába tartoznak és megérted miért nem igazán szeretik itt a topicban a Fossilt, mint órát...(#42032) Real_Necro
Gratulálok! Szépek, használjátok egészséggel![ Szerkesztve ]
-
KelemenUhr
aktív tag
Nagybátyám vásárolt Fossil karórát - nem sikerült lebeszélni róla - 1 éve hordja. Hááát, a bevonat eléggé megkopott rajta, elég gyászosan mutat. Egy másik ismerősöm Festina divatórát vett, egyszer elromlott, nem lehet javítani, ahogy azt már itt sokan leírták. Egyébként - szerintem - élőben mindkettő kifejezetten gagyinak hat. Én is kinézet alapján döntöttem annak idején, az akkori keret max. 35 000 volt, erre a Casiora esett a választásom, első látásra szerelem volt:
Nem bántam meg, nagyon jó, minőségi hatást kelt. Van Citizen meg Seiko 5 is a családban, azok is jól bírják, minőségiek. Én nem vennék divatórát, szerencsére annak idején, mikor még nem voltam annyira rákattanva a témára, elkerülték a figyelmemet, de megértem az álláspontodat, nekem is fontos volt a kinézet. Majd egyszer szeretnék azért egyet, ami swiss made és lehetőleg mechanikus, meg vadászom egy szép vintage órára is, de addig tökéletesen megfelel ez a Casio, szeretem nagyon.[ Szerkesztve ]
...De van egy rossz hírem is: a röntgenfelvétel alapján önben egy csontvázszerű lény él.
-
young78
tag
Szépek, használjátok egészséggel!
-
Zozzer888
addikt
Gratula, szép páros
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
WiZARD
addikt
Ha ez tetszik, és ezt akarod, akkor vedd ezt.
Pontossággal nem lesz gond, átlag gagyi quartz is többnyire jóval pontosabb mint a sokszázezres/milliós mechanikusok.
Viszont a PVD bevonat (fekete külső) kopni fog, és ez szintén kopik a drága órákon is. Ha csak pár évre tervezel, és tudsz rá vigyázni, akkor szerintem meg lehet venni a PVD-t, főleg ebben a kategóriában.
Ha elkopott/megunod, akkor kidobod 2-3-5 év múlva. Drága óránál szívás a PVD, mert ha megkopik csúnya, kidobni nem fogod, helyreállítani meg eléggé nehézkes, kérdéses...Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Real_Necro
veterán
Lezárult a projekt, és egyből 2 szép óra tulajdonosai lettünk feleségemmel.
Köszönöm mindenkinek és főként TimeCenternek, hogy hasznos információkkal segített meghozni a döntést.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Bati0501
őstag
Köszi szépen!
Tudom,h ezek a nagy japán márkák valószínűleg jobbak lennének,csak: ennyiért még nem találtam olyat,ami tetszene annyira,mint a Fossil+sztem esélyes-mert ilyen vagyok -h nem sok évig használnám,így nekem most nem nagy hátrány,h ha nem évtizedekig jó.
Első órának sztem ennyiért bőven lehet jót venni,csak azt sem szeretném,h kiadok ennyit egy olyan óráért,ami kopik,pontatlan.Olyat olvastam,h a másodperc mutató nem a kis vonalkákon ment,hanem közöttük...na olyat azért nem szeretnék,az ilyen hibák zavarnak.De sztem-vagy remélem-ilyen csak egy-egy példánynál fordul elő.
Egyébként nővéremnek is ilyen órája van,eddig nem hallottam róla panaszkodni.Élőben kellene megnézni őket,csak sajna valószínileg itt Miskolcon pont ezt nem lehet majd megnézni,mert testvérem sem tudta itthon megnézni,csak Pesten,de Neki az mondjuk annyira nagy hátrány nem volt,mert oda jár egyetemre,de én nem szoktam Pestre járni...
Láttam,h vki írt,h pont olyanja van,amilyen nekem is tetszik és linkelt képeket is.Na már ott egy kicsit más színe volt az órának,mint a boltok képein...
Lehet,h írok Neki egy PÜ-t...ha pedig ezt olvassa,akkor előre is bocsánat...Szerk:
ronin s8: Pont tőled olvastam,h ezek milyen szarok,de miért mondod ennyire,h ilyen rosszak?Többel is volt már rossz tapasztalatod vagy olyan helyen dolgozol,ahol látod,h milyenek?[ Szerkesztve ]
-
Ra3
őstag
válasz Bati0501 #42026 üzenetére
ennyi pénzért nagyon sok fajta Citizent, Seikot, Orientet, Casiot lehet kapni, nézz körül azok között is, majd mások is megerősítenek hogy ezek jóval igényesebb márkák ebben az árkategóriában.
A fekete pvd bevonatot megintcsak célszerű kerülni ha egyedüli óra lesz, mert eléggé megcsúnyulhat ha pár évig minden nap hordod.''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
-
-
Bati0501
őstag
Sziasztok!
Írás előtt rákerestem,h miket is írtok a Fossil órákról...hát sztem sokan már most abbahagyják ezt a hsz olvasását,mert meglátják,h Fossil.
De mi alapján mondjátok,h kínai szarok,amik csak jól néznek ki?Honnan tudjátok,h tényleg tönkremennek 1-2-3 éven belül?
Olvastam,h lehet bennük japán vagy kínai szerkezet...aztán már csak kínaiakról olvastam itt.Most akkor melyik,honnan lehet tudni?
Látom,h ez a fajta óra tőletek fényévekre van,hisz ez csak egy olcsóbb divatóra,amit meg is értek,hiszen jó pár itteni embernek igencsak irigylésre méltó órája/órái vannak,de ha ezektől elvonatkoztatunk,h miket tudnak gyártani a nagy gyártók,h még 100 év múlva se fog pár sec-nél többet téveszteni egy órájuk,akkor is nagyon nem éri meg az árát a Fossil?
Tudom,egy igazi jó óra százezrekbe kerül,de nekem eddig 2-3 órám volt,és most gondolkoztam el,h szeretnék még egyet,de most már olyat,amit én választok...
Tehát első "komolyabb"(?) órának sem felel meg,ahol még inkább a kinézet a fontosabb,mint h 5 év múlva is ugyan úgy járjon,mint most,mert akkor már lehet,h rég nem használnám?
Talán ez tetszik a legjobban: [link] Itt 100m-ig írják,h vízálló,itt viszont már csak 50-ig: [link]
És az előbbi oldalon,amihez az volt írva,h 50m-ig vízálló,oda csak annyi van írva,h cseppálló,ami annyira nem biztató,mivel olvastam,h volt,h vmelyik bepárásodott,pedig nem is volt sose vízbe...
Ennek csak a színei mások: [link]
Ez már kicsiivel másabb: [link]Nagyjából ennyit is szánnék rá és vmi ilyesmi stílust keresek.Ha tudtok jobbat,jobban megérőt,akkor légyszi segítsetek és bocsi,h ilyen hosszú lett.
-
Reverting
őstag
válasz aischylos #42014 üzenetére
Lehet benne valami... kb most megy 24h a felhuzas ota... es ugye reggelre kicsit sietett, de azota megvan az a 17s es nem tobb vagy kevesebb most meg nem piszkalom majd par nap utan belovom a pontos idore es utanna mar fogom latni...
-
BAti77
aktív tag
Elvileg csak Japánban gyártott típus. OrientStar szerkezet, kidolgozás, a régebbi modell még azon a néven is fut (ez 2013-as), 5mm körüli zafírkristály üveg, meg egy nagyadag túlárazás...és meg is van a miért.
(#42020) Sungoo
Hát' igen, a marketing szöveg..."Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
ronin s8
senior tag
válasz #57919488 #42012 üzenetére
Persze hogy megőrizték, hiszen mindenki trezorja voltak. :-)) Ők a mai napig komolyan veszik a háborút. Minden hegyük keresztül-kasul át van fúrva, akár egy erődítmény. Minden svájci férfi tartalékos katona, élethosszig tartó feladatokkal. Évszázadokig zsoldoskatonáskodtak. A pápai gárda is svájciakból áll. A bankszektor legfontosabb elvárása a megbízhatóság. Ők sokáig gyúrtak erre.
A II. Világháborúban Hitler fenyegetőzött, hogy lerohanja őket, de erre (túl az ésszerűtlenségen) valójában kevés esély volt. Svájc meg tudta volna védeni magát..."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Szizol
tag
Ez durvábban néz ki, mint az M-Force
[ Szerkesztve ]
-
aischylos
tag
válasz WiZARD #42009 üzenetére
A sok ideig passzív szerkezetekben a kenőanyagok besűrűsödnek, ezeket be kell járatni.
Egy kis ideig ez eltart.Szerintem a mechanikus szerkezetek járáspontosságát naponta többször is érdemes ellenőrizni, például reggel megnézem mikor felcsatolom, utána este mikor lerakom, és éjjel különböző pozíciókba rakom le, hogy lássam, melyik állásban mit teljesít.
Ha sosem veszem le, akkor elég naponta egyszer (ugyanabban az időben) ellenőrizni, hogy lássam, mennyit kell (ha kell) állítani rajta.
Vagy leszarom az egészet, és ha már 2-3 percnyit elmászott, akkor utánaállítom a mutatókat.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ronin s8 #42007 üzenetére
Itt azert inkabb azzal kell szamolni, hogy a II. Vh alatt is megoriztek a semlegesseguket. Gazdasagilag nem razta meg oket. ENSZ-be is csak 2002-ben leptek be. + ha bank akkor svajc ugye
Jol elzarkoztak a vilagtol mondhatni. Sok karos elelmiszerrel kapcsolatos dolgot mar betioltottak naluk es daniaban is. Dania sem gyenge az energia ellatas fejleszteseben. 2020-ra szelenergiabol akarjak kinyerni a szuksegleteik 50%-at, ok meg is fogjak csinalni mikozben nalunk epitik a draga stadionokat a nagy csorosagban[ Szerkesztve ]
-
Misi1979
őstag
Na, ha már volt szó hommázsról, most jöjjön egy igazi vintázs darab is
Friss szerelem, drága volt, de nem tudtam otthagyni
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
WiZARD
addikt
válasz aischylos #42005 üzenetére
Ezt a 2-3 hónapot új óránál sose értettem. COSC minősített szerkezeteket se pár hónap bejáratás után állítják/tesztelik...
Viszont mechanikus óránál szerintem nem érdemes 24 óránál sűrűbben nézegetni a pontosságot, de inkább 2-3 naponta érdemes nézni, hogy pontosabb képet kapj a különböző mozgásból, pozicionálási hibából adódó működésről/pontosságról.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
ronin s8
senior tag
válasz #24334592 #41998 üzenetére
Igen, ilyenek. És ők nem azért végeznek pontos, precíz munkát, mert a munkafelügyelő ott áll a hátuk mögött, meg különben elmarad a karácsonyi prémium, hanem azért, mert megtanulták évszázadok alatt, hogy csak magukra számíthatnak. Ha elrontanak valamit, nem lehet rohanni vinnyogva az EU-hoz panaszkodni meg pénzért kuncsorogni. Ha télen leesik a hó, nincs menekvés: ha üres a magtár, jön a kannibalizmus. Nincs kecmec.
Ez a "swiss made"...[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
BAti77
aktív tag
válasz jookomak #42003 üzenetére
Remélhetőleg, kár lenne, ha bontani kéne...
(#42002) Reverting
Viseld legalább 8 óra/nap-ot, aztán írd meg mit tapasztalsz. Amúgy tényleg jobb ez a hátlap, mint a régebbi!(#42005) aischylos
Ha jól beszabályozott a werk, nem kell annak hónapok, max. pár hét...[ Szerkesztve ]
-
Reverting
őstag
válasz BAti77 #41999 üzenetére
Igen ennyit mertem, a radios kvarc otahoz merve elvileg orankent chekkol de most egy atomora progival lesem es sabilan tartja azt a 17et ugy h a tevedes jogat fentartom... kell par nap mire tudok nyilatkozni edemben de most a kezemen van...
-
BAti77
aktív tag
válasz aischylos #42000 üzenetére
Hát' nem tudom...eddig három fajta ETA-hoz volt szerencsém Tissot-ban: 2824, 2836, Steinhart-ban: 2893. Mindegyik 10mp./nap alatt dolgozott bőven, főleg új korában...
Az azért elég gáz, -szerintem- ha egy Certina-t újonnan egyből meg kell nyitni és szabályoztatni...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest