Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Öregszem
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Churpik
tag
válasz orbit76 #264096 üzenetére
Én pár hete vettem egy Seiko 5 7009-876A órát, itt találgattuk a fórumon, hogy valószínűleg 1990-es gyártású (33 éves), makulátlan állapotú, eredeti szíjjal, csillog-villog, stb., na az volt 24.900,-.
A tied a kép alapján: "Results for movement 7N43 with serial number 961138 :
-The watch was made in June 1999,2009
Replacement battery type : 371"[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz Polarstar #264095 üzenetére
En is, de igazabol ez olyan art deco, amilyennek manapsag gondoljuk, maguk az orak eleg mashogy neztek ki akkoriban (a merettol eltekintve). Ettol fuggetlenul szep ora, minden passzol.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
tomsolo
addikt
Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő
-
Lev Abalkin
tag
phoiboswatcheurope.com-on (Phoibos csehországi raktára) feltüntetett árak már tartalmazzák az ÁFÁ-t?
(20 % kedvezmény, jelzem... [link])
-
mqm
senior tag
Mostmár legalább működik is..
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz djeperto #264087 üzenetére
Nagyon tetszenek a Yema órák, főleg amit rally verseny témában alkotnak, de sajnos a többségük kereten felül van, még az olcsóbb kvarc óráik is 400 euró felett kezdődnek.
Én inkább ~250 euróig keresek kvarc órát, de egyre inkább úgy néz ki, hogy a ROUE TPS a legjobb vétel ennyiért. Csak tényleg nem szeretem azokat a nagyon apró, szinte eltűnő indexeket.
-
orbit76
tag
Hello! Segítséget szeretnék:
megtaláltam az első órámat, és érdekelne, hogy jelenleg mennyit érhet:
Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz Stauffenberg #264086 üzenetére
Nézz szét még a YEMA háza táján is
[ Szerkesztve ]
"there are more jacks then one at the fair..."
-
zoarden
tag
válasz fagyalllo #264079 üzenetére
nem is tudtam hogy emag ilyn széles termékpalettával rendelkezik.
Viszont elrontották a designját ennek az asztali óratartónak mivel a szíj lelógna az asztalra ha rárakom az órát a páros szervet imitáló részre[ Szerkesztve ]
ELADÓ órám: https://drive.google.com/drive/folders/1PW0O3w1z3wrkQ9KJWzrldT3lQi1kzZs4?usp=sharing
-
dzsi23
addikt
válasz fagyalllo #264079 üzenetére
Azt hiszem, annak az órának inkább a "Dekorációs kiegészítők" között lenne a helye.
-
SOAD19
addikt
válasz Polarstar #264074 üzenetére
Az a baj, hogy hirtelen én is elgondolkodtam a sötétkéken. Jövő tavasszal terveztem, tervezek venni egy Zels Makot, csak hogy legyen egy sötétkék és főleg texturált számlapos órám is. Már sokszor írtam, hogy a full acél lünetta a gyengém, ami ráadásul nagyon megy a sötétkékkel. A Mako lünetta betétei nekem már kicsit sokak lume tekintetében. Nekem bőven elég, ha csak a 12 óránál lévő háromszögben lévő pip világít. Dizájnra (tok, számlap: pálcika indexes) jobban bejön ez, viszont a dátum komplikáció hiányáért kár. Belenéztem pár videóba, ezek alapján nem tűnik rossznak. A 48 mm l2l viszont magam már kicsit necces.
És persze megint pont most a leggyengébb a ft jó pár hónap távlatban. -
roseben
junior tag
Ez de menő. Külső lünetta nélkül a 42mm-rel még megbarátkoznék de kár, hogy ez csak 40.
-
arn
félisten
válasz Memmaao #264069 üzenetére
Akkor irom ugy hogy a jo/ertek aranyu orak. Azert nehez igazan olcsobb mechanikus orat venni, vhol itt kezdodik a tortenet, amit erdemes megvenni.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
roseben
junior tag
Bőrszíjat szeretnék a Samurai-ra, esetleg szövetet. 22mmméretben mit ajánlanátok. Alis borzalmakat nem szeretnék de 20ezerért sem szeretnék szíjat venni.
Minél vastagabb annál jobb.[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz L4mie #264063 üzenetére
Meg az a muanyag(hatasu) orient star tablacska se kellene. Ennyiert ki vesz orientet? Jo meg minden, de azert megis csak egy budget brand.
[ Szerkesztve ]
-
SeatZola
őstag
válasz Lev Abalkin #264062 üzenetére
Tetszenek amiket ajánlottál.
Gyári csak fekete létezik egyébként a 600-as szériához. De az nem is annyira tetszik a 2 kidudorodással a tetején.
A 200-as szériának viszont van szép kékje, de a 2 dudor itt sem tetszik....:
Rappi
-
jackal79
aktív tag
Ez az rohadt jól néz ki:
[link]Lehet tudni, hogy mi indokolja ezt a borsos árat?
-
dzsi23
addikt
válasz Stauffenberg #264046 üzenetére
-
SOAD19
addikt
Ahogy írták előttem, Dan Henry esetleg, pl.: ami nekem is van az 1975-ös. Aztán, hogy a szerkezet minek minősül, azt passzolom. A fém szíj nem túl jó minőségű, ha jól rémlik az egyik yt-os teszt alapján. Én fekete gumi szíjjal vettem, de jól mutat fehérrel és narancssárgával is nyárra.
#264050 SeatZola
Igen, ez, mármint, hogy nem rövid a tokfül segítene a DH-men, mert ahogy korábban is írtam, kicsit kicsinek érzem. Ha 42 mm l2l helyett 45-46 lenne és 2-3 mm-tel vastagabb lenne (10,5 mm vastag), akkor egy fokkal lehet, hogy még jobban tetszene.[ Szerkesztve ]
-
gipsztigris
addikt
-
zola96
senior tag
válasz bigmasterg #264049 üzenetére
Pontosan ahogy mondod. Szerkezetre nem lehet panasz, kidolgozottságra se. Egy bárban vagy bárhol a világban nem szólnak meg érte, hogy villogni akarsz (mondjuk aki beszól más órájára, az hátrányból is indul nálam) és tökéletesen belesimul a hétköznapokba. Egy 36os dátumos BB kék lume-al azonnal feljönne napi hordós órának. Egyszer hátha kiadnak belőle egyet.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Polarstar #264051 üzenetére
Sajnos én is, pedig tudom, hogy nem való nekem a leolvashatósága miatt, de egy szép tárgy! Ez a világos számlapos nagyon tetszik, meg az a szürkés-kékes is, de folyamatosan keresem az indokokat, miért vegyek mást (ezért jöttem ide). Öcsémnek a nyers acél tokos, de amúgy teljesen fekete számlapos van, de nekem tetszik az ezüst számlapon a szálhúzás.
Többieknek: Köszi a Dan henry ajánlást, eltettem egynek. De jöhet még!
-
nagyúr
Mit ad isten! Pont ezzel szemezek most!
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
szszabo
csendes tag
Itt láttam korábban az oldalon, szerintem érdemes ránézni:
Dan Henry [link]zola nyert
[ Szerkesztve ]
-
zola96
senior tag
Dan Henry órák jutottak az eszembe.
-
Stauffenberg
nagyúr
Tudtok ajánlani mikro brandeket, amiket érdemes lehet figyelni és gyártanak forintosítva kb 100 ezerig bezárólag jó kvarcokat?
A mecha mellé keresek kvarc órát, de akkor már legyen benne némi egyediség, nem a szokásos Citizen, Seiko, Casio, stb.
Öcsém most vett egy brazil mikro brandtől egy ROUE TPS-t, ráadásul néha raknak ki 50% kuponokat Instagramra (ő is így csapott le rá). Amúgy EU raktárból küldik.
Nekem ez az 1970-es éveket idéző versenyautós design nagyon tetszik, de a sötétben leolvashatósága borzalmas. Nem ragaszkodom amúgy a chrono-hoz, inkább ami számít:
- Nagyjából 40mm környéke
- Sportosan elegáns (lehet búvár/GMT is)
- Kedvelem a hangsúlyos, rakott indexeket (sötétben leolvashatóság előny)
- Szeretnék bele némi színt is, akár a számlapon, lünettán, mutatókon, de valamilyen formában legyen "vidám"Timexeket szoktam nézegetni, de a papíron szép designban mindig csalódok, mikor meglátom élőben őket, meg szerintem kissé túl is vannak árazva, bármelyik hasonló árú Casio rendszerint köröket ver rájuk minőségben.
-
addikt
válasz SeatZola #264042 üzenetére
És az ETA szerkezetek nem is tartoznak a kifejezetten szépek közé, inkább igazi igáslovak. Ezen a rotoron szép a geneva stripes polír.
Nem sok áram van ebben a méretben, de kezdem azt érezni, ez a 39mm ami a legjobban illik a csuklómhoz:
My name is Bond, James... Dean.
-
SeatZola
őstag
Nem tudok betellni a Multifort hátlapjával. Nekem nagyon tetszik! Sokszor azon kapom magam, hogy csak azért leveszem a karomról, hogy nézegessem. Sajnos az első tulaj nem túlzottan figyelt rá és sok a karc rajta hátul. De ezt meg fogom szüntetni. Kap egy full polírt egy jó szakembertől.
Más: tudtok ajánlani nagyon jó minőségű 22-es szilikon szíjat? Kék kellene, de nem baba-bugyi-égszin kék…..
[ Szerkesztve ]
Rappi
-
dzsi23
addikt
válasz Lev Abalkin #264038 üzenetére
A kézírásnak is megvan a varázsa, a luxuskategóriában ez nagyon drága fícsör. Amúgy kicsit domborúnak tűnnek, + világítanak is. De nem akarlak rábeszélni, csak olyat vegyél, ami biztosan tetszik.
-
i400
senior tag
válasz csabulaxi #264036 üzenetére
Krk sétálós részén rengeteg ékszek és órabolt volt, de javarészt Diesel Police meg hasonló divatórákat árultak... pár helyen citizen casio elvétve seiko, árban timecenter sziten voltak.
Én 2,09ért locsoltam a 100-ast az autóba de nagyon nem szerette, be is dobta a yellow submarine-t -
aktív tag
válasz fagyalllo #264025 üzenetére
GS9 Club USA... igen. Van EU-s is, de mi magyarok oda nem férhetünk be (kivéve, ha a listában felsorolt országok egyikében vettük az órát). Lista: Austria, Belgium, Denmark, France, Germany, Greece, Italy, Luxembourg, Monaco, The Netherlands, Norway, Portugal, Spain, Sweden, Switzerland
Ez a 2022 GS9 le is csodaszép[ Szerkesztve ]
"there are more jacks then one at the fair..."
-
csabulaxi
senior tag
válasz SOAD19 #264021 üzenetére
Az orange Monsterem pont 12 éves.
Most van harmadszor az Adrián.
Hétfőn jöttünk, 1,99 euró volt a prémium benzin, ma ugyanannál az oszlopnál 2,06 euró. Huszonnyolc forinttal drágábban. Biztosan Viktor nyúlt utánam, hogy otthon érezzem magam.
Te szent missziót teljesítés vagy mi a f@rok, hogy nem bírod ki?!"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
Kbali
nagyúr
válasz eldoble #264032 üzenetére
Vagy ha még működik, őt is megkeresheted. Asszem Vadászcsiga néven fórumozott.
De M1ó-val én is csináltattam egyedi szíjat, bátran keresheted.[ Szerkesztve ]
-
eldoble
aktív tag
válasz bigmasterg #264029 üzenetére
Köszi, az óra egy régi (swiss made), szervizelt, hibátlanul működő, gyönyörűre kipolírozott, órás mester áltel felújított óra, lehet, hogy megérne egy ilyen szíjat.
-
bigmasterg
addikt
válasz eldoble #264027 üzenetére
Lehet itthon is csináltatni kézműves szíjat, nem olyan horror áron.
pl oraszijas.hu (nekem innen van egy egyedi szíjam, nagyon jó minőségű bőrből van)
vagy M1ó works (ő itt a forumon is megtalálható)Szerk.: meg múltkor jött szembe ez a "handmade strap" oldal is, valamelyik csoportban.
[ Szerkesztve ]
-
-
zola96
senior tag
válasz ::Trunks:: #264007 üzenetére
Nekem a 39-es van. Egyáltalán nem zavar a koronavédő nagysága. Egyedibbé teszi. De ez szubjektív.
A szerkezet jó, anyag minőségben masszív mind a tok, mind a szíj. Szerkezet tökéletes, lume oké. Felhasználói élmény is szerintem teljesen rendben van.
De ha zavar esetleg a korona védő és büdzsé engedi, akkor próbálj meg egy új GMT-t is belőle. Annak átdolgozott lett a koronavédője. -
fagyalllo
őstag
válasz Lev Abalkin #263997 üzenetére
Várj még kicsit, ha GS9 Club tag vagy, vehetsz a 65 darabból egyet magadnak:
Grand Seiko SBGE299[ Szerkesztve ]
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
Ubulhun
tag
válasz eldoble #264011 üzenetére
Ha olcsón akarsz, akkor például ez.
De ha kérsz tanácsot driv4r-től, ő pár darabot rendelt nem régen szintén Aliról. Minőségről is tud mit mondani.
Szerkesztve:
Bocs, lehet, hogy amit linkeltem, az keskenyedő éppen. De találsz Alin nem keskenyedőt is.
driv4r innen rendelt, ha jól emlékszem. De majd ő megerősíti adott esetben.[ Szerkesztve ]
"Ahogy bármit csinálsz, úgy csinálsz mindent."
-
@mriya@
őstag
Na, tegnap széttapsoltam a narancs búvárt.
Kíváncsi vagyok, elállítódott-e?!Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
rbalint88
addikt
válasz djeperto #263891 üzenetére
es driv4r
Bocsanat, azt hittem mar valaszoltam nektek, koszonom a tippeket! Egyelore ugy erzem marad az az egy, amirol mar tud, aztan par ev mulva kap egy masik hasonlo kategoriasat. Azert majd ha sikerul elcsabitanom valami oraborzere, felprobaltatok vele egy 37mm-es GS-t -
eldoble
aktív tag
Sziasztok!
Egy régi órára keresek óraszíjat, de nem találtam olyat ami:
- bőr
- 18 mm széles,
- nem szűkülő,
- fekete vagy sötét barna,
- 2mm vagy vastagabb.
Tudnátok esetleg segíteni? -
dzsi23
addikt
válasz ::Trunks:: #264009 üzenetére
Többet ér, mint más véleménye, mert mindenkinek más kényelmes.
-
dzsi23
addikt
válasz ::Trunks:: #264007 üzenetére
"Van valakinek tapasztalata az órával, és a korona védővel?"
Mondjuk neked, épp ma próbáltad. -
::Trunks::
senior tag
Sziasztok!
Voltam ma egy óraszaloban Longines Hydroconquest-et próbálni, mert félek kicsit a korona védő nagyságától.Ott össze vetettem a kerámia lünettás, és a sima órákat.
Te jó ég, a kerámiáshoz képest úgy néz ki a sima lünettája, mint valami kínai hamisítvány. El is döntöttem ,hogy csak kerámiás jöhet szóba.
Viszont elég nagy az értékvesztése, ezért szerintem maradok egy jó állapotú, még garanciális használt példánynál.Van valakinek tapasztalata az órával, és a korona védővel?
::Trunks:: felhasználónak 26 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! /Régi rendszer szerint, plusz a mostani/
-
dzsi23
addikt
Szerintem rendben van. Semmivel sem rosszabb, mint a régi GMT-Masteré.
-
SOAD19
addikt
válasz bigmasterg #264003 üzenetére
Leírva is elhittem, elhittük volna, de azért köszi!
-
bigmasterg
addikt
válasz SOAD19 #263999 üzenetére
Ezt a videót most vettem fel neked, nem is asztalnál. Simán állva, óra kézben.
Egyik oldalról már leszedtem a szíjat, mert videó előtt megpróbáltam egyszer, hogy okés lesz e.
Na most rakhatom vissza.Ez az alis tool, amit linkeltem.
Szerk.: amúgy lehet hogy már az első kattnál elengedte a videón.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Hmmmm. Ez így elég jól néz ki!
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Házimozi haladó szinten
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Parfüm topik
- Motoros topic
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest