Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Subaru topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petester
senior tag
"szal szinte bármilyen digitális csatorna okés"
A mobiltelefon is digitális csatorna, vagy tévedek?
Akkor legközelebb írok egy privátot, hogy vedd fel a telefont.Tegnap az M0-án beért egy Lancia Thema. Jól levillogott, mikor nem is lett volna már lehetőségem elengedni. Persze benne voltam egy vonatban hatod magammal. Közben egy Pögó Partner meccselt mögötte, gondolom korábban már összebalhéztak.
Mire kitisztult volna előttem az út, Gyál és az M5 közötti 3 sávos részen a külsőből elrobogott. Sose tudom meg, hogy milyet lép.
Nem is tudtam, hogy van ilyen autó...3 literes V6 dízel vagy 3,6 literes V6 benyás van belőle. Jó kiállása volt!
Ez az.
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
blasko92 #5090 üzenetére
Amúgy megvan a gyári alufelni az enyémhez csak el kéne vinnem szintereztetni. Már egy éve ott rohad a garázsban, majd előbb utóbb jut rá időm.
Stink-ből a 2.0i azért nem gyűri fel maga alatt az aszfaltot. Csak 150 ló és még nehezebb is mint a Hawk.
Dízel Subik meg tényleg sz@rok. -
válasz
blasko92 #5092 üzenetére
Hát nem sokan, de ha egyszer vennék, akkor csak sti. Az élmény miatt meg a 280 ló miatt...
Ha esedékes lesz a vásárlás, akkor megnézem. Bár a középső óracsoport hiányzik nekem... Tudom, az A oszlopban fent vannak, de na...Nem, dehogy, oda még akkor futót is kellene vennem, de egy is elég itthonra.
-
blasko92
őstag
válasz
Sub-ZeRo #5091 üzenetére
Egy megnézést megérne élőben. Igen, régóta fent van már, év elején nézelődtem, már akkor is fent volt. Jó, sti-t nem sokan vesznek. Mondjuk Evo-t se
Csak szerintem tényleg nagy különbség van Evo és WRX/sti között. Árban és élményben is.
Először azt hittem neked sima pályás csapatós verdát akarsz
-
blasko92
őstag
Semmibajalemezfelnivel
Télen padkázod, olcsóbb, ha nem, akkor rozsdásodik
Ajj, így meló után, pár sör után csak a gonoszság ural engem.
Én Stinkeye-jel kezdtem a nézelődést. Stink diesel. Aztán dízelről lebeszéltek gyorsan. Maradt a megfizethető szívó, legnagyobb lóerővel a 2.0 hawk volt. ezért lett ő
Akkor nem volt fent hahun ennyi sima benzines Stink.
-
blasko92
őstag
válasz
Sub-ZeRo #5084 üzenetére
Azért evo8 és subaru között mind árban, mind élményben van különbség. Ugye sima blob wrx-ek mennek 3-3.5 körül. Bugok 2.5-3. Hawk wrx 3.7-től indul, de a 2.5 motor miatt necces. Arra költhetsz. Az, hogy kifogj egy jó példányt bármiből.... Szerencse. Evo-ból nagyon szűk a piac, aki eladja, miért adja el? Az evo ugye megfelel az én 2.0 szívó hawkom STI-ének
Lancer= Impreza, de nem a fullos.
22B.... Még mindig.... Ha találsz, szólj, rád licitálok
Én cserélném ezt GC8 turbósra is, Bugra is.
(#5085) Qru most gondolkoztam én is. Parci utód
mod2.: szép szín. de ezen nem lemezfelni van
mod3.: ja.... Mo-n a legális tuning is illegális.
-
válasz
blasko92 #5065 üzenetére
Hát úgy állok vele, hogy fáj a szívem!
Azért is, mert szeretnék egy subarut, gc8 is jöhetne nagy szárnyal, vagy egy 22B (álomverda) de egy 03/05-nek is nagyon örülnék. Na most itt ami olvasok köztetek, hogy hengerfejesedik stb. hiba kijön igen zsebbe nyűlós mutatvány sajnos. Nekem ez második kocsinak menne, néha kicsit kiszabadulni, nyomni egy kört valamerre és páváskodni vele.
Szóval ha vennék is ilyen autót és elvinném bevizsgáltatni, majd ha létrejönne az üzlet majd rá egy évre mondjuk hengerfejes lenne, biztos hogy leküldeném a Tajgetoszról....
Viccet félre téve nagyon fosok az ilyentől. Mondjuk pénzem sincs rá, de lízingelném vagy elhoznám részletre stb. Ez a legkisebb dolog lenne a történetbe.
Az is gondolkoztam, hogy németből behozni egyet. De mire bejön, a vizsga, a reg adó stb, piszok sok.
Így hát marad az, hogy fáj a szívem.
Amúgy meg nézegettem az EVO-kat is és igen rég fent van egy 8-cas is... Még az is szimpi, de 6,5 milla.... :/Stagnálás van fiúk. Nem most lesz, hogy lesz subarum...
Jah, megnéztem a verdát, igen b@$<ó gép, de azzal kimennék közűtra az első rendőr meggyújtatná velem az árok széllén és kérne, hogy tipegjek haza hama-hama....
Szerk off:A melóhelyen az egyik srácnak van egy RX-8-ja. Kicsit kéken füstölt, mondtam neki, hogy azzal ott baj van. Áh, nem kell félteni! Jött a válasz. Oké. 2 hete bicajjal jár, mert a motor javítás 1,2 millióba fáj neki...
Itthagyom a háttérképemet...
Háttérképem... -
blasko92
őstag
válasz
outsiders #5079 üzenetére
Enyém nem csak most a melegben
Amióta megvan (tavasz) azóta akárhányszor nyitom szisszen. Nem, kattan, annyi. Nem vagyok "maximalista".
Denso szonda van. Nekem talan 35 volt.
balage. valahogy sejtettem
Egyre jobban kivancsi vagyok egy H6 hangjára, ha odapörkölsz neki. Mondjuk egy SpecB Lega. Arra talán még cserélném is az imprezát, ha nem napi használós autó lenne félig városban.
mod.: Imprezával egy gyerekkori álmomat váltottam valóra. Saját erőből. Munkával. Fiatal vagyok, nem kell családi autó. Tudom, nem egy WRX sti, de nekem nagyon tetszik a maga puritán egyszerűségével belül, hogy van a 4 ablaknak gomb, meg a tükröknek. Klímát csak pályán használom a túl nagy menetszél miatt.
Kicsit "csalódás", mert az AWD ugye leszippant a teljesítményből. De ez az én hibám, mert többet vártam. Amúgy meg vagyok vele elégedve. 160 paci, van hangja is, igazi jampi vagyok. KBG (körúti b@szó gép)
-
-
blasko92
őstag
válasz
balage. #5075 üzenetére
Van egy új szondám a kesztyűtartóban, év elején volt vele hibakód, azóta semmi. Az 1-es szondára jelzett. Azt is cserélem most majd. Eddig nem tartottam szükségesnek, mert semmi gond nem volt.
mod.: oooo.
Amúgy milyet keresel?
Qru mondjuk tankolásnál mindig akkorát szisszen, ha leveszem a tanksapkát, mint a huzat. Bár kevesebb benyóval is csinálta.
Csak meleg valami szenzor lehet. Vagy valami elektromos bizbasz, ami hőmérsékletre háklis. Hári is mondta, mikor először voltam, hogy a nagy melegben meg szokott hülyülni valami.
-
balage.
tag
válasz
blasko92 #5073 üzenetére
Picit olvastam még hasonló jelenségről és ott a lambda szondát nevezték meg. Cseréltek üzemanyag pumpát is de csak ideig-óráig volt jó. Külföldi (angol) a szöveg.
ui.: nem, köszi
-
blasko92
őstag
-
CB
senior tag
Kerékpártartó miatt.
Két bicajos Thule vonóhorogra szerelhető kerékpártartóm van, alkalom adtán útnak eredünk reggel, és valahol bicajozunk, eszünk, iszunk egyet.
Addig a kerékpártartó a kocsiban pihen.
Pár perc felszerelni, nagyon szeretem.Ja, az XT-nek csak a farát láttam (ha az asszony nincs velem, akkor körbenyálaztam volna, de neki nagyon ciki), de akkorát dobban a szívem és olyan szaporán ver ha forit látok, hogy a szívsebész rögtön szívátültetést javasolna.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
blasko92 #5068 üzenetére
Mutat adatokat ez is menet közben de csak ilyen egyszerűbbeket és nem tudom mennyire megbízható. Ilyeneket ír, hogy beszívott levegő hőmérséklete, gázpedál állás, hűtővíz hőfoka, előgyújtási szög, stb.
Légtömegmérőt pucold meg, hátha segít. Aceton mentes féktisztító jó hozzá.
CB: Égi jel!
Vonóhorog miért kell neked?
Akkor SubZero maradt mint potenciális Subit kereső.
-
blasko92
őstag
Jaaa, azt hittem azzal is lehet monitorozni a dolgokat. Ez is tud eltarolt hibakódot olvasni. Persze semmi
Talán pénteken vagy szombaton tudom hajtani a kánikulában, most mire végzek meloban már nincs annyira hőség.
Van egy opció, lehet választani miket mutasson, most néztem a folytószelep állását, meg a légtömegmérőt. Légtömegmérő alapból stabil értéket mutat, ha jól tudom elkoszolódás esetén ugrál az értek alapjáraton is. Nem tudom mit lenne érdemes néznem.
-
CB
senior tag
Megfordult a fejemben, de nem.
Ma viszont ismét B.Fúreden voltunk strandolni, és hazafele menet a parkolóban ott figyelt egy fekete XT.
Ez egy jel, gondoltam, és írtam Zsoltinak, hogy kellene a selyemcukorka Forester.
Még azért egyezkednem kell vele, mert egy gyári vonóhorgot szeretnék a kocsira. -
blasko92
őstag
válasz
outsiders #5049 üzenetére
Végig szervizelt, márkaszervízben, idős gazdag tulajtól, télen nem ment
(#5035) Qru nem tudom most milyet kaptam kölcsön. Tieddel mit láthatnék, ami nekem érdekes lehet a hibajelenséggel kapcsolatban?
Amúgy csak dög melegben jön elő a hiba.Sub-ZeRo na hogy állsz kereséssel?
Most van fent egy pályázós, átépített GC8 hahun
-
na, ha a kistesó nem tenyerel bele, akkor keddtől subarutlan leszek
viszont szuper hír, hogy a kocsi nem megy messzire, marad a topikban
-
Qru
MODERÁTOR
Az jó, sokáig én is azt használtam.
Fontos hogy megértse az ember az olajfogyás nem ok hanem okozat. A 0W20 nem olyan nagy túlzás bele, mert arra lett tervezve a kenési köre. A sűrűbb olaj nehezebben jut át az olajáteresztő gyűrű furatain, több időt tölt ott és megég (kokszosodik), krakkolódik (vagyis széttörnek a hosszú szénláncok kisebbekre így megváltozik a szerkezete és kenési tulajdonsága az olajnak).
Ez előbb-utóbb csökkenti az áramlási keresztmetszetet, az olaj egyre több időt tölt az égéstérben és egy önmagát erősítő kormolódási folyamat részévé válik az olajlehúzó, -áteresztő gyűrű. A fennmaradó olaj elég az égéstérben, tehát szépen fog fogyogatni is az olaj illetve füstölni a motor eleinte csak magas fordulaton aztán már a közepes tartományban is.
Egy idő után a kormos olaj miatt lecsökken a gyűrű átáramlási keresztmetszete, így az olaj is lassabban folyik át rajta, emiatt a hengerfej hűtése is elégtelen lesz (ugye az olaj másik fontos teendője a kenés mellett a hűtés), megég a gyűrű és akkor jön a csodálkozás, hogy jééé mitől lett hengerfejes? Pedig cseréltem benne olajat 15 ezrenként. Ja csak nem éppen a megfelelő viszkozitású került bele. A sűrűbb olajra váltás nem oldja meg a problémát csak elodázza.
Sajnos ebben benne van, hogy az FB20 olajgyűrűi picit alultervezettek lettek (2013 utániakban elvileg javítottak is rajta).Ha a 0W20 kicsit vékony is bele de a 0W30 vagy egy híg 5W30 ideális bele. Ami most benne van az jó, ha 10 ezrenként ledobod akkor jó lesz sztem.
-
mmcc02
tag
válasz
outsiders #5053 üzenetére
+Qru
Motul X-Clean FE 5w30 ment bele, amúgy sok helyen 0w20-at ajánlanak
Az olajbetöltő kupakján is ezt írja. Azért szoktak szerintem USA fórumokon panaszkodni az olajfogyasztás miatt.
Előttem anyukajáratban használták a kocsit, tehát sok rövidtáv. Akkor kophatott többet, hidegen, ki tudja, mennyire vigyázva. Amíg nem lesz rosszabb az olajfogyasztás, addig nem zavar. Egyelőre jó a helyzet, az utóbbi időben sokat vezettem sportosan, volt 2+ óra egybefüggő 140-160 km/h autópályázás is, de nem fogy több, mint korábban. A fogyasztásom is inkább 9 liter, mint 7
A sebességváltó az egyértelmű bottleneck terepen, ha automatám volna, vagy felező, vagy rövid 1. fokozat Duster módra, akkor többet járnék ki terepre.
-
válasz
Petester #5056 üzenetére
Bocsánat
De tényleg nem nagyon figyelem a telót, általában le is van halkítva, aztán másfél nappal később visszahívni meg necces már általában.
Ellenben szinte mindig gép előtt vagyok, szal szinte bármilyen digitális csatorna okés - de mondjuk, a Subaru topic bejegyzéseiről még email értesítés is jön.
-
Qru
MODERÁTOR
Na végre! Azt hittem már elvesztél.
Melyik 5W30-as Motul ment bele? Az olajfogyás normális, konstrukciós dolog ne aggódj nem egyedi jelenség.
Terepezéshez: a manuális váltó nem erre áttételezték az tény, a cvt okosabb ilyen téren. És még tartós is nem kell félni tőle csak idejében kell benne cserélni az olajat. Pont erről dumáltam Lacival most mikor voltam olajcserén.
awd: LSD/Sperr csak a OBK/Forihoz jár a terepesek közül, azért ne feledjük el, hogy az XV az "csak" egy emelt hasmagasságú Impreza, amit ugye nem terepre terveztek.
Az összes Subaru amúgy orrtolósra van hangolva. Annyira, hogy az új XV pl alapból már 60-40%-ban osztja a nyomatékot az 50-50% helyett amit nem is tud módosítani max 50-50%-ra.
Ha megnézzük az enyém még 50-50% alapból és 80-20% / 20-80% osztást tud (a régebbieknél ez 90-10% / 10-90%).
Petester: Nem használok ilyesmit, magát a telót hangosítom ki ha kell.
-
outsiders
aktív tag
Durva, hogy ennyi olajat behammog ekkora futással
A terepezéses beszámoló tetszett, gyötröd ahogy kell és amire kitalálták. Annak örülök, hogy az enyémben ott a felező
Eddig igazából csak dugózásnál (plusz télen emelkedős elindulásnál) alkalmaztam, amikor az egyes alapjáratban is sok, akkor felező és még lightosabb a tempó
-
mmcc02
tag
Üdv!
Régen nem írtam, egy kis életjelet gondoltam, csak adok.
4000 km-e volt olajcsere, kb 75000-nél jár az autó. A nívópálcán háromnegyedig van az olaj, tehát a most úgy néz ki, még kevesebb olajat is eszik (előtte valami 5W40 Castrol olaj volt, hogy a németek miért azt tették bele, el nem tudom képzelni - akkor 10000 km-en volt 1 liter). Az 5w30 Motul jót tett neki!
A hétvégén voltam egy kicsit offroadozni, köves, földes utakon és fűben. Sajnos félúton jutott eszembe, hogy a sportgumikon vagyok, így aztán a sziklásabb részeket kikerültem.
Jelentem, az autó terepre csak félig-meddig alkalmas.
Ami jó benne:
- hasmagasság (ésszerű keretek között nem ért le sehol)
- awd (erre még kitérek)
- elég a motorerő (FB20, ugyebár)Ami nem:
- váltó. Pocsék a beleszerelt kéziváltóval terepezni.Persze, sík úton jó, de amikor jön az első nagyobb domb, akkor csak 20-30 km/h-val lehet felmenni, mert túl hosszú az első fokozat, és a motornak 3000 alatt nincs ereje. Felező nincs, turbó nincs, esetleg a dízel ennyiben jobb volna. Tehát marad a kuplungcsúsztatás, amit rühellek, vagy a gyorsan végigtépetés, ami nagyon egyenetlen úton nem vagány.
A CVT biztosan kellemesebb volna terepen, de azt nem tudom, mennyire bírná a kiképzést egy hagyományos automatához képest.
Szóval az összkerék. Itt ugyebár a középső diffi önzáró. Egy-egy meredek dombon villogó ESP/kipörgésgátlóval mentem fel, de semmi dráma. Egyszer átlósan átmentem egy nyomvályús részen, hogy átlózzon le. Egy másodpercig az autó megállt, majd ügyesen, az ABS-pumpa darálása közepette lerúgta magát. Csúnya, de olcsó és működő megoldás. Gondolom, egy hátsó sperr fizikailag is nehezebb volna (így is szűk másfél tonna az autó).
Én úgy vettem észre, hogy inkább elsőkerekesként kell vezetni az XV-t. Finom gyorsításra csak az orrát tolja. Kanyarba ha berántom, és fordul a háta, akkor csak nyomom a gázt, és máris jófele megyünk. Tiszta hot hatch-stílus. Ja, csak hiányzik néhány ló.
Persze, ha 1-2-esben hóban rárántom a kormányt, behintáztatom, padlót nyomok 4000 rpm fölött, akkor megy keresztbe is, de nem nagyon akar. Kétszer ennyi lóval és Nm-rel lehet más volna a tapasztalat -
Petester
senior tag
Na újra felmelegítettem magamban a kihangosító témát, ami gyári cucc hirdetve van/volt a jófogáson, kiesett a kedvencek listából, ugyan úgy kell neki a kezelő gomb, ha meg már felragasztok ilyet valahova a műszerfalon, akkor inkább legyen okos is, tudjak rajta keresztül zenét is lejátszani. Két játékos maradt, az egyik egy Parrot, a másik meg ez. Szimpatikus a vak kapcsoló helyére tehető vezérlője, csak kár, hogy sehova nem tudom betenni, nincs vakdugózott helyem...
Ezt így bele kellene faragni valahova, de csak a váltókulissza mellé tudnám elképzelni...
Ti használtok valamilyen kihangosítót? Nincs tapasztalatom utángyártott cuccok minőségében, amit eddig használtam, a Toyotában gyári cucc volt, nem tudom ki volt a beszállító, de szépen tette a dolgát, sose volt semmilyen nyűgöm vele a használat során.
Nincs túl nagy választék beépített kihangosító terén, hogy lehessen miből válogatni. A Parrot gyárt eltérő tudás szintekkel, meg ez a Strike van még, mást említésre méltót nem találtam.
Vagy vannak még a Dension (nem találtam Subaru kompatibilitást) és Grom audio cuccok, de elsődleges tudás a kihangosító lenne, másodlagos a zene hallgatás, így a cd tár bemenetre csatlakoztatható dolgok csak akkor működnek, ha a a megfelelő bemenet van kiválasztva a rádión, így ad egy kis plusz munkát, ha fogadni kell a hívást, pláne ha Anya is vezetné a paripát, biztos anyázna nekem.
Új hozzászólás Aktív témák
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- Babzsák fotel (Dr. Relax - Gamer, sötét zöld, keveset használt, hibátlan)
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- Gree klíma AKCIÓS áron beszereléssel együtt!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB Zöld / Normál állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest