- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
zombiex #1898 üzenetére
Szintén 37. Én már régóta vártam valamire, ami Linux és nagyjából azt csinálhatok vele, amit akarok, miközben nem egy totál korlátolt konzol.
Voltak ilyen laptopok, meg Linuxos telefonok, de mindegyik olyan áron, hogy annyit nem adtam volna értük. Aztán jött a deck, ami még a Cyberpunk szintű játékokat is viszi és megvettek vele kilóra.
Igaz nem adtam be a derekam az elején, de aztán arra jutottam, hogy YOLO B+ nekem ez kell -
30z.Samu
félisten
válasz
zombiex #1898 üzenetére
Amikor megrendeltem, annyira nem foglalkoztam vele, gondoltam majd jön. De ahogy közeledik az október, egyre jobban várom már.
Nem biztos, hogy akkor jön, csak bízom benne + akkor már tényleg közel lesz. Addigra le is tudom remélhetőleg az utolsó modulomat és tanulni sem kell majd.
-
30z.Samu
félisten
válasz
addamka #1895 üzenetére
Valahogy csak itthon maradiak az emberek (tisztelet a kivételnek persze) és szajkózzák hogy ez gyerekes dolog stb. Pedig ez is egy olyan hobbi, mint bármi más. bezzeg ha a Big Bránert vagy a nem tudom hányadik Valóvilágot nézném bezombulva, azzal nem lenne semmi gond.
Környező országokban elfogadott dolog a gaming.
-
-
Hétvége Villány túra párommal és szüleivel, kicsit furán néztek, hogy minden szálláson a TV-t néztem tud-e HDMI-t fogadni, de a 4 steam controller + deck kombó enyhén illuminált állapotban baráti társasággal is jó volt már
Korfun sikerült olyat foglalni ahol no TV, gondolkozok elfér egy monitor az autóban végül isBtw 38 leszek, MÁV-on amikor néha utazok simán elő merem szedni, mondjuk ennyi idősen a mi a ciki dolgot pont elengedtem már
-
30z.Samu
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #1892 üzenetére
-
PS4 Pro van itthon, Frantics, Chimparty, Knowlesge is Power mennek, ezekhez nem kell kontroller, telefonnl kell fölcsatlakozni.
Most meg monopoliztunk 4 kontrollerrel, baromi jó. -
-
válasz
zombiex #1879 üzenetére
Csajozni nem szándékozom, 10 éve nős vagyok.
Még ha szándékoznék se mernék, az asszony csak ilyen megcsalta lelőtte elásta műsorokat néz, nagyon jól tudom, hogy lefagyasztva dekopírfűrésszel darabolna fel
Hogy mások mit gondolnak a buszon, alapvetően hidegen hagy, csak h ne lopják el. Néha ha a gyerek kocsijával megyünk kiszállok a konditeremnél és edzés után 202E-vel megyek be dolgozni. Ezt leszámítva vagy 8 éve nem ültem tömegközlekedésen. -
hito
nagyúr
válasz
30z.Samu #1884 üzenetére
Egy szent. Mindent eltűr, ami nem pia, drog és nőkhöz kapcsolódik
Nyílván az is közrejátszik, hogy nem hanyagolom el miatta a családot és a kötelességeimet.
Egyébként Switch típusú partyjátékokban még benne is van, de a kaszabolós és egyéb játékok tök hidegen hagyják. Vicces mert anyós már rendesen benne van a korban, ehhez képest néhány éve még 3-asban nyomtuk a Wii-n a sportjátékokat. Anyós úgy gyepált el mindenkit, hogy öröm volt nézni. Golfban és bowlingban esélytelen volt megszorongatni
-
30z.Samu
félisten
Egy normális vonaton még laptoppal is meg lehet oldani a kérdést. Meg szerintem buszon nem is nagyon lehet már csajozni sem, mert mindenki nyomkodja a telefonját, el van a kis világában + ha megszólítod még kellemetlenül is érzi Magát, mert manapság ez nem annyira jellemző.
-
hito
nagyúr
válasz
zombiex #1879 üzenetére
Szerintem ez meg már túlparázása a dolgoknak. Vannak járatok, amin én se erőltetném a dolgot, de azért nem egész Mo. no go zóna
Másik, hogy nem "gizdázni" veszem elő, hanem filmet nézni/gamelni. Szerintem sokkal bénább egy 15-ös laptoppal szerencsétlenkedni, ha az ember egy hosszabb úton meg akar nézni egy részt az aktuális sorozatból.
-
zombiex
tag
válasz
T0mBd1gg3R #1872 üzenetére
Ha mar felvetodik benned ez a BKV-s kerdes, akkor mar Te is tudod a valaszt.. NE! A csajoknak nem jon be a kockulas, a rezborueknek viszont felcsillan a szeme, igy nem eri meg gizdazni vele
-
Braha
csendes tag
32 évesen, családapaként, saját vállalkozásomban dolgozok és full menőnek érzem magam, hogy SDeckem lesz nemsoká.
Bár nem utazom tömegközlekedéssel.
A telefont le lehet követni, ezért kevesebb az esélye, hogy valaki kikapja a kezedből (gondolom én).
A deck az valamilyen módon lekövethető? Esetleg serial number alapján és internet kapcsolat létrejötte esetén? -
kovsol
titán
válasz
Miért a 200-500e Ft-os mobilokat nyomkodni mennyire biztonságos? Mindenki kezében ott van.
Én személy szerintem nem azért nem venném elő BKV-n ülve, mert félek, hogy ellopja valaki, hanem olyan cikinek érezném. -
30z.Samu
félisten
válasz
"Kérdés: Szerintetek mennyire gáz vagy mennyire biztonságos BKV-n játszani Steam Deck-kel? Néha buszozok egy fél órát pesten."
Igazából ez Tőled függ, ha tudsz rá vigyázni, akkor nincs gond. Én személy szerint nem venném elő tömegközlekedésen. És a Deck-et sem.
-
Felraktam a Rockstar Launchert a Lutris-szal, de sajnos csak utólag láttam, hogy ne lépjek be, zárjam be ha megnyílt, de én beléptem. Hogy lehet újra telepíteni?
Bár nem tudom milyen problémát okozhat, mobilnetről nem kezdtem el lehúzni a 100 gigás GTA-t, ha a 275 megás installer még bele is fért.
Reggel kocsival jöttünk, felváltva járunk a fiammal, hátsóülésről autós játék nem a legtutibb, mikor közben gyorsul/lassul kanyarodik alattad az autó. Egy oldal/felülnézetes lassabb RPG biztos egész más lenne.
Kérdés: Szerintetek mennyire gáz vagy mennyire biztonságos BKV-n játszani Steam Deck-kel? Néha buszozok egy fél órát pesten.
-
-
válasz
Kalacskepu #1865 üzenetére
Én félreraktam az összeget Revoluton még tavaly júliusban, és abból fizettem. (Bár tény, hogy közben meg külföldre költöztem, és eurót fizetnek nekem, de attól függetlenül az elkülönített eurómat költöttem el.
)
-
slima
tag
Bedobtam most a Stemes csoport chatbe is, illetve itt is felmerült már más által az ötlet, hogy lehetne egy poén-CS:GO meccset tolni szigorúan Deck-en, handheldben valamikor.
-
válasz
30z.Samu #1863 üzenetére
Ha az első rendelésemet (2021 Július 17) nem mondtam volna le, és már akkor feltöltöttem volna 419 eurót, kb 152k-ba jött volna ki (akkor kb 365Ft volt egy euró), talán kicsit többe.
Én mondjuk alapból trükközni akartam az egésszel. Vettem volna egy olyan CS:GO skin-t egy oldalon, amit ha marketen eladok, többet kapok érte mint amennyiért valójában vettem. Ami maradt volna pluszba, azt meg vagy visszaforgattam volna, vagy vettem volna belőle valami játékot
Mondjuk ez sérti a Steam-es TOS-t, szóval nem igen ajánlatos.
-
30z.Samu
félisten
Most sikerült összegyűjteni a Deck-re az eurót. Májusban kezdtem el, akkor 390-395 (de inkább az utóbbi) körül mozgott egy euró, most inkább 400-410. Ha maradt volna a 395 körüli ár, akkor kb 165 körül lett volna meg a gép forintba átszámolva, így 176 lett a vége. Kicsit bosszantó, de nem a világ vége az a 11k, pláne ha azt vesszük figyelembe, hogy minden drágul.
-
válasz
CPT.Pirk #1861 üzenetére
Szerintem simán DKMS-ben kernel modulként mennének ezek egyszerűen, ha a fejlesztőket érdekelné. Sőt, mivel a Linux open-source, ezért szerintem még gyorsabban is menne egy ilyen implementálása.
Ha jól tudom, akkor a Windowsos EAC a kernelt is nézi, a Linuxos Protonos EAC pedig csak userspace, ahogy a többi másik anticheat is.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
consono #1859 üzenetére
Ez már most megvan. Az immutable fájlrendszer ezt megoldja, azt ráadásul nem kapcsolja ki a fejlesztői mód engedélyezése sem. Amit telepítesz, az flatpakk, amit esetleg azon kívül felraksz a fájlrendszer írhatóvá tétele után, azt meg törli a következő nagy SteamOS frissítés mert jön az image és gyalul.
Itt a probléma az, hogy az anticheat megoldások Windowson ring 0 (azaz teljes) hozzáféréssel mennek, mert a csalások is ezt használják, ilyen olyan módon megszerezve ezt a hozzáférési szintet az oprendszerben. Az magas nekem, hogy Linux alatt ez hogy van, de feltételezem ott is meg tudják oldani a csalások készítői ezeket a dolgokat, amikre megint új anticheat megoldást kellene fejleszteni, e helyett egyszerűbb bannolni a nem Windowsos játékosokat...
Emlékszem a régi szép időkre, mikor a CoD2 szervereken a PunkBuster azért dobált ki, mert éppen a Windows Vista publikus bétáját használtam és az már no-no volt.
-
-
Hogy ez a a lutrisos wine, vagy rockstar launcher, most nem is értem melyiket akarja telepíteni, 275 mega és 0,05MB/s-el tölti az normális?
Elmentem itthagytam, visszajöttem lement 0-ra és végtelen hátralévő idő. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
consono #1853 üzenetére
Egy-két ilyet én is láttam. Viszont szerintem idővel be fogják adni a derekukat, miután a deck elterjed, meg úgy általában tényezővé válik a játék piacon.
Azt értem, hogy a cheeterek miatt paráznak, de szerintem arra a problémára lesz megoldás később. - mondom ezt úgy általánosságban, hogy nem ismerem a játékot.
-
consono
nagyúr
válasz
30z.Samu #1851 üzenetére
Dehogy nem áll érdekükben: azt akarják, hogy tőlük vedd a játékot
Minden konzol gyártó ezért teper, nem (csak) a hardver eladásért...
CPT.Pirk: azért kint sem ez mindenhol a helyzet, lásd pl. a Rogue Company vagy a Destiny példáját. Az utóbbinál hallani sem akartak az egészről... Májusban még ez volt a hozzáállás:
"“Players who attempt to launch Destiny 2 on the Steam Deck through SteamOS or Proton will be unable to enter the game and will be returned to their game library after a short time.” Bungie ends the post by saying that it will ban any players attempting to bypass the incompatibility" -
-
Damateo
aktív tag
AC gamek (uPlay) lutris-on keresztül mennek?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
consono #1844 üzenetére
Az egyik RTS-nél én járultam hozzá, hogy fusson a játék Proton alatt.
Alapból nem volt engedélyezve a proton náluk, de a .exe-t a Windowsos telepítésből vitte a Wine. Na ekkor steamen írtam a fejlesztőknek akik válaszoltak, de nem igazán értették a Proton lényegét, meg attól féltek, hogy nekik ezzel extra supportot kellene adniuk, amit nem szeretnének, mert abszolút nem ismerik a Linuxot.
Aztán elmagyaráztam nekik miről szól a proton meg segítettem kitalálni, hogy mit kell az ő oldalukon átállítani és azóta a játékuk megy Proton alatt. Így nulla munkával új vásárlókhoz jutottak ami végül is mindkét félnek előnyös.
Persze a proton hátránya, hogy így kevésbé születnek natív portok Linuxra, de amúgy sem volt túl sok ilyen. Mondjuk volt olyan, mint pl. a Shadow of Tomb Raider, aminél a Linuxos portot sikerült annyira jól optimalizálni, hogy egy kicsit több az FPS-ed vele, mint Windows alatt.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
consono #1839 üzenetére
Ugyanakkor eléggé messze eljutott rövid idő alatt a Linuxos játék. Érdemben 2018 nyarától lehet erről beszélni, akkor jött ki a proton első verziója, most meg már ott tartunk, hogy az Anticheat megoldások is kezdik elfogadni...
Ráadásul b. gyorsan le tudnak reagálni dolgokat. Mikor kijött a Cyberpunk, akkor másnap már futott Linux alatt, pedig az egy elég komplex játék.Mivel a deck miatt érdemi tényezővé vállt a Linux mint játék platform, innen csak tovább fog gyorsulni a fejlődés üteme. A Valve erre jól ráérzett, mikor a Steambox / régi SteamOS sikertelensége után az egész koncepciót újra felépítette, de már a Proton futtató környezet köré.
-
consono
nagyúr
válasz
30z.Samu #1838 üzenetére
Azért tegyük hozzá, hogy hozzá is kell tenniük, mert a játékok nagy része továbbra is Windowsra van fejlesztve, egy csomó online játék nem megy a Decken mert az anticheat nem tud Linux alatt úgy menni mint Winen, nem 100%-os a kompatibilitás a futó játékoknál sem, stb...
-
Braha
csendes tag
válasz
ImpersonatoR #1831 üzenetére
Egyetértek #CPT.Pirk (#1833) -el. Eddig nagyon sokat mutattak fel a Valve-től, és látszik, hogy komolyan veszik.
Mondhatni forradalmi, hogy engednek egy ilyen gépet szétszerelni és nem bukod a garanciát, ha szakszerűen csinálod.
Tetszik, hogy foglalkoznak a házi mókolókkal és válaszolnak. pl. a töltésért felelős IC melegedése is később jött elő. Ha korábban kaptam volna meg a SD-t már bele mókoltam volna pl. a 2240- es ssd-t. Íg már tudom, hogy 2230 és pont.
Ha jól tudom a beragadó gombokkal sincs már gond azóta.
Egyébként akkora figyelmet kapnak világszerte, hogy nem is nagyon érdemes hamis állításokat hangoztatni ilyen téren. Bár ez a saját véleményem csak. -
válasz
Én ezek közül a ventilátort tartom messze a legfontosabbnak, a joystickok lényegesen jobbak például az XBOX Series kontrollerektől, a ventilátor pedig idegesítő.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Miért lenne bármi hamis az elhangzottakból? Azt mondta is anno a Valve, hogy a legelső deck-ek amiket szétküldtek a youtuber meg tesztelői világba, azok nem 1:1-ben a végleges modellek.
Amellett egy termék élettartama alatt folyamatos fejlesztések is vannak, pl. nyilván ők is érezték, hogy a sivító delta ventilátorral nem igazán vállalható a deck, így lecserélték. Ebből a szempontból jó, hogy mi eddig még nem kaptuk meg a deck-et. -
30z.Samu
félisten
válasz
Az SSD-ben nincs különbség, mármint a korábbi modellekben van x4-es, később álltak át x2-re. Legalábbis én így tudom, lehet, hogy a Q3-as gépekben még X4 van.
-
-
hito
nagyúr
Köszönöm!
-
-
hito
nagyúr
Hol tudom megnézni az aktív rendeléseimet? Foglaltam egy 64-eset, visszaigazolást is kaptam, de csekkolni szeretném, hogy valóban aktív-e a rendelésem. Getmydeck-ból egy szót se értek. 172 napot saccol a foglalás időpontjához viszonyítva, ami nagyon soknak tűnik, ahhoz képest, amit rendeléskor írt a Steam Store (október-december).
Kipróbáltam, nagyon bejött, úgyhogy marad, ergo amit drágán vettem hardveraprón most eladom és kivárom a sorom. Ha nem jött volna be, akkor is eladom, csak akkor nem rendelek
-
kriszpontaz
veterán
válasz
ImpersonatoR #1822 üzenetére
The model number is OM3PDP3512B-A01 (not OEM3PDP3512B-A01) and it's PCIe Gen 3 x4.
You can verify this yourself - boot into desktop mode, open terminal and typesudo lspci -s 01:00 -vv |grep 'controller\|Width'
Mint CPT.Pirk írta és linkelte. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ImpersonatoR #1822 üzenetére
X4-es. https://www.reddit.com/r/SteamDeck/comments/w5guzg/is_kingston_oem3pdp3512ba01_x2_or_x4/
Btw, a StemOS-ből ki tudsz menni asztalra, és akkor PC-ként használhatod.
-
válasz
kriszpontaz #1821 üzenetére
Ebben Kingston om3pdp3512b-a01 van legalább is ezt írja.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
ImpersonatoR #1819 üzenetére
[link]
Hold down the power button until the options menu appears.Enter Desktop Mode
Open the Applications Menu
In the search bar, type “Device Viewer”
Look under “Devices” for “Storage Drives”
Tap “Hard Disk Drive” to select the SSD and look in the right panel for a model number.This is important because Valve initially shipped all 256GB and 512GB Steam Decks with PCIe Gen 3 x4 SSDs. Sometime around the end of May 2022, the company started sourcing PCIe Gen 3 x2 SSDs in addition to the Gen 3 X4 drives. The reason behind this is likely to speed up manufacturing to meet demand quicker, but the result is that some users will have half the potential read/write speed than others.
To see which drive you have, look at the model number above for these designators after the dash:
E08: PCIe Gen 3 x2 SSD
E13: PCIe Gen 3 x4 SSD -
30z.Samu
félisten
válasz
ImpersonatoR #1819 üzenetére
Ha van fent Windows, Aida64 kiírja mi van benne. Lehet van Linuxra is.
-
Azt hogy a x2 v a x4 SSD -t kaptam bele meg lehet nézni valahogy szétszedés és win telepítés nélkül ?
Illetve arra vonatkozóan van teszt, hogy steam OS alatt nincs változás loading time ban es betöltési időben.
De ha windows t rak rá az ember es PC nek használja ott mar lehet belőle erezhető teljesítmény vesztes.
Erről van esetleg összehasonlítás videó /teszt valahol ? -
gyugyo79
addikt
Ezt nem tudom de az nem opció, hogy a belső tárhelyről lecsípsz neki egy keveset és azon lesz egymás mellet a kettő ? Én az 512-es felesbe használom de az, hogy mennyit adtam a Win11-nek az csak particionálás kérdése volt. Aztán a kártyát meg oda adod használtra a Steam OS -nek. Vagy cserélgetsz akár 2-t vagy többet.
Én egy ilyen állványt vettem mellé. A win 11 simán elfogadta a win 10 kulcsomat. Irányításra én nem találtam még tuti megoldást . Jelenleg kell kb egy GlosSI ami a steam kontrollerből leegyszerűsítve csinál egy xbox kontrollert és utána egy alkalmazás amit már az Xbox kontrollerekhez írtak mint pld a Controller Companion.
Én inkább használom csak érintés vezérléssel és ha kell akkor meg bill + egérel. Ezekből vettem olyat ami több vezeték nélküli eszközhöz tud kapcsolódni így egyszerre tudtam a Linuxal meg a Win -el is párosítani. -
vidaila
senior tag
válasz
Damateo #1813 üzenetére
Biosban át kell állítani a VRAM méretet és gyorsabb lesz a gép (cserébe búcsúzhat az ember az akku használattól mert lemeríti pikpakk)
Gyanúm szerint a gyári dokkoló képes lesz módosítani hazsnálat közben ezt az értéket így teljhesítmény növekedés lesz dokkoló használat közben. Talán emiatt is késik annyit. -
vidaila
senior tag
Kicseréltem a hűtő pasztát a gépben. Egész könnyen szerelhető a gép, leszámítva a mindennél is apróbb csavarokat. Egy mágneses csavarhúzó mindenkinek nagy hasznára fog válni aki szétbontja.
Thermal grizzly Kryonaut pasztát raktam bele, azonos körülmények között alacsonyabb hőfok (-3-5 Celsius) vagy alacsonyabb ventillátor fordulat lett érezhetően, szóval érdemes a gyári megoldást minőségre cserélni. -
zombiex
tag
válasz
zombiex #1807 üzenetére
Celom, hogy szinergiat alkossunk ezzel a forummal (ott is kint van az ide vezeto link). Az utobbi hetekben mind az 1800+ hozzaszolast vegig olvastam es sokan sok hasznos infot osztottak meg, de visszakeresni szinte lehetetlenseg.
Peldanak okaert van/volt egy tag honapokkal ezelott, aki 3szor is visszakuldte a decket, mert mindig hibadzott vele valami. Az O tortenete peldaul baromi hasznos lenne, ha szem elott lenne, mert visszakeresni mar nem fogom tudni. Talan felbukkan meg
Egy szo, mint szaz.. ott a link -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
T0mBd1gg3R #1803 üzenetére
Nem, a Lutris full ingyenes. Alkalmazásonként eltérő wine futtatási környezeteket tud létrehozni.
-
válasz
szilasz007 #1675 üzenetére
Ez a lutris valami regisztrálós, esetleg fizetős cucc? Nem tudtam csak úgy letölteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macbook Pro 16" - 2020 gyártás, 8 mag i9 / 6 mag i7, 32/512GB, 4GB Radeon - garancia ( 4442)
- Macbook Pro 15" - 2017 gyártás, 4 mag i7, 16/512, 4GB Radeon - garancia ( 97)
- Macbook Pro 13" - 2018, 16GB RAM, i7/i5, 512/256GB SSD, touchbar - garancia
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar - garancia ( 901)
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i5, 16/512GB, touchbar - garancia ( 37)
- Asus ROG Strix Scar gamer laptop i7-7700HQ GTX 1050 4GB 16GB DDR4 256GB SSD 1000GB SSHD
- Acer Nitro V Gamer Laptop 33 hó digiprime garancia.
- Lenovo ThinkPad T570 i7-7600u Full HD laptop 8 GB RAM 256 GB SSD
- GARANCIÁS Lenovo LOQ i5 13450HX/ RTX 3050 6 Gb/ 16Gb DDR5/ 500Gb M.2 SSD
- Macbook Pro Apple M3 16 , 18GB, SSD 512GB
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- CJ Jung könyvek egyben eladóak
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest