- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peat;)
veterán
válasz
30z.Samu #1498 üzenetére
Igazából ez egy notebook/pc így nem úgy pörög mint egy konzol topik, nincs értelme játékokról beszélni annyira. Inkább a hardware kerül előtérbe szerintem.
Pl jó lenne tudni mikor érkezik már a gyári dokkoló. Már megjelentek a direkt deckre formázott dokkolók, a steamnél nem tudom mi a gond. Vannak kínai gyártók, ugreen, blitzwolf, csak le kellett volna szerződni.
-
30z.Samu
félisten
Amúgy hogy bepörgött a topik az elmúlt két napban. Ami persze nem gond, csak általában nem ez a jellemző.
-
-
válasz
T0mBd1gg3R #1492 üzenetére
Gondolom már te is ezerszer hallottad, de a szokásosra figyelj: ha sérült a csomag, ne vedd át, jegyzőkönyv, hasonlók.
-
-
30z.Samu
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #1490 üzenetére
" már nem is gyalog járnak, hanem régi Swifttel"
"Krumplit, hagymát, értesítőt!"
-
válasz
30z.Samu #1489 üzenetére
Úgy kergetnek embert aki hajlandó esőben hóban szélben szétfagyni /40 fokban tűzőnapon leégni leizzadni kutyák által kergetve a minimálbért alig meghaladó pénzért plusz borravalóért.
A lőtéri kutya nem hajlandó kézbesítőnek menni már.
Nálunk is ez megy, már nem is gyalog járnak, hanem régi Swifttel, csak bedobálják a kézbesítős papírt, hiába szólunk hogy dehát otthon voltunk. -
-
vidaila
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #1479 üzenetére
Gls hozza, feladáskor kapsz emailt amivel lehetőséged lesz még módosítani a ki szállítás idejét illetve helyet (cím, automata, csomagpont) én is csomagpontra kértem, mert nyilván dolgoztam pont aznap)
-
válasz
T0mBd1gg3R #1479 üzenetére
GLS-sel hozzák, max a GLS ajánl föl opciókat, bár én nem tudom, hogy Magyarországon tudsz-e választani. A Steam minden esetre semmit nem ajánl föl.
-
-
Shade45
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #1473 üzenetére
Tegnap fizettem be a 4€-s foglalási díjat.
-
-
-
gyugyo79
addikt
válasz
vakablak93 #1471 üzenetére
Hi, én AoE -ból csak a 2 HD változatát teszteltem, stratégiai játékokból meg még a EU4, HoI4, CK3 szóval inkább a Paradox irányt.
Mindnek teljesen jól beállítható volt az irányítása. Mondjuk én sokat játszottam steam kontrollerel + steam link-el is.
Az általad kérdezettek is tuti beállíthatóak jól.
Futni jól futnak ahhoz több mint elég a Deck még nagyobb felbontáson TV-re kirakva is.
A gáz az a felhasználói felület ezen a kijelző méreten és felbontáson.
Ha valaki már sokat játszott egy játékkal az jól elvan szerintem ezek után is de kb csak mert tudja mi mit csinál és hol van.
A fentebb felsoroltakban olyanba nem futottam bele, hogy valami ne lett volna elérhető (pld mert a ui azon részén van ami kilóg mivel nem méreteződik már le olyan kicsire, hogy kiférjen) )de semmi képpen nem javasolnám senkinek, hogy kipróbálja a Decken úgy, hogy nem ismeri a játékokat nagyon jól ... -
kovsol
titán
válasz
T0mBd1gg3R #1474 üzenetére
Miért ha te veszed át nem fog feltűnni asszonynak az a nagy tepsi amit nyomkodsz?
-
30z.Samu
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #1474 üzenetére
Kérd ide nyugodtan, én át tudom venni bármikor.
-
A shippingre milyen opciók vannak?
Házhoz érdemes kérni? Nincs opció postán maradóra, csomagautomatára vagy valami?
Egyrészt nem lenne hátrány ha nem az asszony venné átMásrészt ki tudja mikor ki van itthon.
-
-
30z.Samu
félisten
válasz
vakablak93 #1471 üzenetére
Ha az én laptopomon megy, akkor tuti ezen is fog.
-
vakablak93
őstag
Lassan sorra kerülök én is tavaly augusztus 24.-én foglalóztam, az lenne a kérdesem valaki próbálta már az Age of Empires III Definitiv Editiont vagy az újabb Age of 4-et a decken?
Megy rajta normálisan?Tudom nem kontrollerre való, de majd akkor érintőképernyőn nyomom
-
Shade45
senior tag
válasz
Shade45 #1467 üzenetére
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ősrégi a PC-m, a Deck teljesítményben felette van, és mindezt ~25 Wattból, ami így - a rezsicsökkentés csökkentése miatt
- végső soron még rezsi spórolásnak is felfogható.
Most már csak szép színes-szagos grafikonokkal le kell ezt vezetni az asszonynak is, hogy miért is volt szükség még egy videójátékos ketyerére...
-
30z.Samu
félisten
válasz
Shade45 #1467 üzenetére
Először Nekem sem kellett, de a TheVR videó után arra jutottam, hogy Nekem kell egy ilyen.
A megrendelés pillanatában szívemre téve kezem nem volt égetően szűkségem erre a gépre, Nekem is van mivel játszani bőven. Viszont nagyon szeretném kipróbálni, max eladom, ha nem válik be. Egyébként is szeretem a hordozható konzolokat, Nintendo 2DS XL-t is szerettem és a Switch-csel sincs másképp. Ráadásuk a Deck-ben annyi potenciál van, amennyi talán sose volt egy konzolban + lehet, hogy későbbiekben úgy alakul hogy nagyon nem fogok tudni nagy konzol előtt lenni sokat, akkor pedig jól fog tudni jönni a mobilitás.
-
Shade45
senior tag
Tegnap én is leadtam az igényt egy 256-osra, kíváncsi vagyok, hogy idén kézhez fogom-e kapni!
-
vizcsap
tag
válasz
T0mBd1gg3R #1463 üzenetére
Csak hétfőn és csütörtökön küldik az emaileket, magyar idő szerint este 6-7 körül.
-
Amúgy ezeket az emaileket mindig egyszerre hétfő reggel és csütörtökreggel küldik, vagy folyamatosan minden nap?
-
Lefoglalva ekkor: 2021. augusztus 7., Szo
Ma reggel kaptam emailt 512 GB -os
270.000 Ft -ot vont le kb bár még nem látom mert nem könyvelődött le.
A gyári Dockolot látom még nem lehet megvenni.
Kell hozzá vennem majd egy Type C Hub ot amin van DP kimenet is.
-
kovsol
titán
-
-
zkxdn
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #1456 üzenetére
-
Írtátok korábban, hogy kábé annyit tud a Deck a saját kis 1280x800 kijelzőjén, mint egy PS4 FHD felbontáson. És mi a helyzet mondjuk egy PS4 pro-val 4K-ban? Vagy más konzolokhoz képest a saját natív felbontásukon nézve?
-
-
Na most fejeztem be az RDR2-t a Decken, kikapcsolt FPS limittel játszottam, hogy reszponzívabb legyen a játék, és nem igazán zavart a 35-45 fps, ahol a játék ingázott. Sőt, közben eljöttem nyaralni, és a TV-n FSR-ral játszottam 720p-ben. Egész jól nézett ki, már amikor nem teljes képernyős arcokat mutattak.
Ami negatívum, hogy eszméletlen nagy fogyasztásokat produkált a gép, néha 29.5 wattokat írt, akkut cipeltem magammal a Balaton-partra.
-
slima
tag
Nem rossz ez basszus. 3 - 4 hete örült az ember ha 8-10 órát ugrott a feldolgozás. Az már igazán nagy lépés volt.
Amúgy durván kényelmes a cucc szerintem ..nagy, de kényelmes. A Switch durván picinek érződik az ember kezében a Deck után :D .... Mondjuk egyiket sem adnám semmiért, pont jól kiegészítik egymást annak ellenére hogy a Deck mindent IS tud emulálni.
-
kovsol
titán
[link]
EU 64GB majdnem 100 napot ugrott előre mai levelekkel!
Lehet ez halad még előre. -
Gerzsi
tag
Most jött az email hogy fizessem a fenmaradó részt
(2021.08.09)
-
30z.Samu
félisten
Valaki CS-zett már Deck-en? Mármint tudom, hogy megy rajta, de milyen szürreális lehet controller-el nyomni.
-
kresz2
aktív tag
Sziasztok!
Megkérdezem hogyan működik a garancia,ha új tulajdonosa
lesz a konzolnak?
Csak a szériaszám kell hozzá? -
gyugyo79
addikt
válasz
gyugyo79 #1426 üzenetére
Ahogy gondoltam. A már meglévő RS launcheres telepítésből indított karakterre lépet be a Steames telepítésből. Szóval ha hozzá van rendelve a weben a Steam acc -od a RS -nél és ott látod is az ott indított karaktereket akkor működik. Legalábbis RDR2 -nél 100%, amiből arra következtettek, hogy a GTA5 -nél is.
Amikor felraktad a játékot és elsőnek indítod rakja fel az RS launcher-t és miután megvan annak az egyik beállítása, hogy legyen a cloud save. Ezt ha bekapcsolod egyik gépen lehet játszani az egyik verzióval a másikon a másikkal is ...
-
kovsol
titán
Nekem steam könyvtáramban van 285 játék, PS4/5 könyvtáramban van 480 játék. PS Vita -ra is van 150+
RTS játékok kívételével már nem nagyon szeretek PC-n játszani asztalnál ülve, mert meló miatt ülök eleget a gép előtt. Na ezért is kezdtem el konzolozni anno, és a Deck -t is végül ezért rendeltem meg. -
szilasz007
aktív tag
válasz
consono #1428 üzenetére
Aterzem.
Nekem is van egy korrekt PS es Switches fiokom... de csoro gyerekkel PC-vel es Steam accounttal kezdtem... Most mar Barmi ami multiplatform az PC-re veszem meg. Szebb-jobb a Decken, a nagy geprol nem is beszelve. Steam-et se fogjak meg egy jo par evig leloni...Mas mult, mas kornyezet, mas dontesi helyzet.
Switch se rossz. Mondjuk fene tudja meg mennyi idotallosag van benne. Ugye most kijott a Xenoblades 3, majd Bayonetta 3... de mas 3rd party komolyabb cim? Nagyon szorul ott az CPU/GPU nadragszij mar... -
pdw_ph
tag
válasz
consono #1428 üzenetére
Ezt lehet proaktivan is.
Epic Storeon van 268 jatekom, abbol 2ot vettem. Az osszes tobbi ingyen volt, koztuk a GTA5, Borderlands 3, Control meg millio egy nem uj, de nem is szar cim. Persze van ott 100-150-200 retegjatek, amiket sosem fogok elinditani.
GOG-on szinten van kb 50-60 cucc.
Steam-en fogalmam sincs mennyi, de ott is rengeteg.
De ugyanigy r/gamedeals, r/steamdeals, fanaticals daily deal vagy a humble bundle-ekkel ingyen vagy fillerekert lehet zsakolni rengeteg dolgot.
-
consono
nagyúr
válasz
szilasz007 #1427 üzenetére
A több száz konzolos játék nálam is téma: gyakorlatilag üres a Steam könyvtáram, a kölöknek van benne pár újabb indie játék. Magamnak 6-7 éve nem vettem PC-re semmit, mert jött a 360, a PS4, a gyerekeknek a Switch, bő egy éve még a Series S. Még én is bizonytalan vagyok, hogy kell e nekem a Deck, neki akarok e állni új könyvtárat építeni...
-
szilasz007
aktív tag
Pont a mostani frissitesbe tettek bele egy kellemes mennyisegu kulso kijelzo tamogatast. 720p switchnel is adott. TV-re kiteve talan ez is kellemesebb, sot tobb benne a craft, igy ergo TV-n is jobban futhat.
Azt nem latom, hogy a tobb szaz konzolos jatek hogy szempont. (ez csak egy kerdojel a fejemben): Switchre mindent ujra meg kell venni, Oh igen, online multiert is fizetni kell mar ott is... a cloud savekert is... Steamen mindketto free...
Lehet elfogultabb vagyok, de en szeretem a Deckben a sokoldalusagat. KB gyerekkorom alma. Innentol nekem a Switch az kb az exkluzivokra van meg, de multiplatform jatekokat egyertelmuen PC-re veszek meg. Jobb minoseg, decken hordozhato is.... es nem tunik el.
Remelhetoleg. Nintendo mar bizonyitottan lelotte par boltjat
Valve meg nem+1 a Decknek meg az is, hogy szejjel tudod berhelni az iranyitast, sajat ized szerint. Van benne "flick-stick", hatso negy gombra is beallithatsz azt amit akarsz, szoval, emberet vallogatva meg kenyelmesebb is lehet...
-
gyugyo79
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #1386 üzenetére
Szia, szerintem sima ha hozzá van kötve a Steam fiókod a RS fiókhoz.
Legalábbis ott látszik egybe nekem a Steamen vett GTA5 meg az exkluzivitás miatt elsőnek RS Launcher -ből vett RDR2 -ben lévő karakterek stb is.
Nekem megvan a RDR2 mind a 2 -n mert mikor kijött megvettem Steamre is de még nem indítottam el ezt a verziót soha.
Majd megnézem neked a napokban csak kell hozzá egy 100 valahány GB helyet csinálni a Decken mert akkor már kíváncsi vagyok , hogy megy .... -
onkelz
aktív tag
válasz
szilasz007 #1422 üzenetére
Igazából minél jobban nézegetem a Decket, és azt, hogy mit tud, sokkal izgalmasabbnak tűnik, mint a Switch.Ugyanakkor még mindig óriási dilemma, hogy mennyire praktikus jó pár száz konzolos játék mellé megvenni, illetve a 7 inches kijelzővel hohyan fogok megbarátkozni.A kiváncsiság és a tanácstalanság netovábbja
-
consono
nagyúr
válasz
szilasz007 #1422 üzenetére
Én azért a Switch mellé még oda tenném a hangtalanságot, meg a tömeget is... A Deck meg mivel PC sokkal sokoldalúbb, ennek a hátrányaival.
-
szilasz007
aktív tag
Cucuska2 válaszához még max annyit tennék hozzá, hogy ha sokat utazol, lehet a Switch kényelmesebb. Kb a Decknek max az üzemidejében van hátránya a Switchhez képest. Ha nem mélyedsz el benne, cím függően 1.5 óra lehet a legrosszabb üzemidő. Ezt lehet mindenféle berheléssel feltornázni 4-re pl. De ez mondom, cím függő.
A Deck sokkal, sok oldalúbb. Pl, Switchet is emulál. Persze ehhez is azért kell egy kis egyszeri berhelés, meg esetleg köhöghet...
Ha van egy barátságos Steam könyvtárad, már az is sokat lendíthet a nézőponton.
Ha a berhelés és az aksi nem szempont a Deck jobb változtatás. Maga a Gaming mode szerintem Decken nagyon-nagyon jó és kényelmes. Mondanám, jobb, mint a Switch UI-ja.Switchen ott van az egyszerűség, korlátoltság, üzemidő és így a kényelem? És persze a konzolos játékárszabásról nem beszélve, meg ha ott veszel valamit, az csak Switchen fut és Nintendonál hagyomány az, hogy X év után beszántják a webshopot és bukod a már megvett tartalmakat... Mindeközbe Steamen pl még a 20 éve megvett játék is ott mosolyog....
Röviden tényleg. Számomra a Switch előnye egyedül az aksi. Minden más felöl képletesen szólva a Deck magasról vizel rá.
-
-
prtvlogan
aktív tag
Srácok, ez a cucc mennyire eladható a piacon? Tavaly pont gép előtt ültem, amikor megjelent a steam-en. Picit vacilláltam, így csak szeptemberben foglaltam le. A cél az volt, (akkor még decemberi szállítást ígértek) hogy az augusztusban született gyerekem mellett a gép bekapcsolása nélkül tudjak játszani. (pár játékot végig tudtam volna tolni altatás/éjszakázás alatt)
Na most azóta eltelt 1 év, a gyerek mellett már tudok játszani gépen is, ráadásul ezek a cuccok gyorsan avulnak, így számomra lényegében elvesztette azt a funkcióját, amiért megvettem volna.
Mivel csak 5 eur foglalási díjat kellett fizetni, így azt sem tudom ( a fórumban legalábbis nem láttam erre utaló megjegyzést), hogy figyelembe veszik-e az euró azóta bekövetkezett változását a forinthoz képest, vagy szimplán csak ennyivel többet kell fizetni érte?
-
onkelz
aktív tag
Sziasztok
Filózom, hogy vegyek valami hordozható ketyerét, a Switch és e között vacillálok.A kérdésem au lenne, hogy Win10 telepithető e illetve kellően stabilan fut? -
JSaN
addikt
válasz
30z.Samu #1416 üzenetére
En nem tudok rola hogy a pontokat skinek es egyebb cicomakon kivul be lehet e valatani penzes ertekre.
Olyan van hogy a jatekokbol kifarmolt skineket adsz el, (csgo, TF2, pubg) es abbol veszed meg a decket. Ilyet en is csinaltam, az osszeg egy kisebb reszet igy szedtem ossze. -
30z.Samu
félisten
Valaki korábban említette, hogy a pontjait váltotta be és úgy vette meg a Deck-et. Csak kíváncsiságból, mennyi pontot kellett ehhez beváltani?
-
-
consono
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #1404 üzenetére
Nekem a 64-es ugrott 0.4-et. Biztosan gyors felpörgés lesz, mert tegnap nyitották meg az ázsiai preordereket, gondolom mert már merték...
-
zkxdn
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #1404 üzenetére
Csütörtökök mindig gyengébbek mint a hétfők.
Kíváncsi leszek mikor fogunk heteket ugrani, mert most nem látszik hogy lesz valakinek Steam Deck-je ha nemrég rendelte. -
Jól látom, hogy most nem ment előrébb a preorder status hétfő óta? Valami nagyon minimálissal csak. Eu256
-
válasz
consono #1402 üzenetére
Bocsánat, de a Deckre felrakhatok másik store-t és operációs rendszert. És még vannak driverek is Windowsra. A Valve megtehette volna, hogy nem ad ki drivereket, de nem tette (mert nem anti-consumer).
> Steam Deck sem bír offline működni, mert majdnem minden játék igényli a folyamatos, vagy viszonylag gyakori netkapcsolatot
Az időm nagy részét olyan játékokban töltöm, ami nem kér folyamatos online jelenlétet, így az annyira nem érint. Ott sem a Deck a hibás (hiszen a Valve a platformot szolgáltatja), hanem a Rockstar, meg az EA, meg az MS, meg a Bethesda. Valahogy az én librarymbe alig van ilyen játék, nem is panaszkodok.
Szerintem azért a Deck topikhoz jelentősen hozzátartozik az, hogy bizonyos dolgok mennek, bizonyos dolgok nem mennek, és ha tetszik, ha nem, a Microsoft is elég sáros ebben.
-
consono
nagyúr
válasz
Cucuska2 #1401 üzenetére
Dehogy adna a konkurens oprendszernek/store-nak. Ez nem anti-konzumer, ez józan ész. Vagy mindenki anti-konzumer, aki nem támogatja a konkurenciát? Apple, MS, Google, mindenki?
Szerintem már rég nem az MS a mumus, kiadja a szoftverei egy részét Linuxra (MSSQL pl., de mondhatom a VSCode-ot is), ott a WSL, de ha jól emlékszem a Linux kernel fejlesztését is támogatják.
Ha még a Win11 telepítésének online volta zavar, akkor az is csípi a szemedet, hogy igazán a Steam Deck sem bír offline működni, mert majdnem minden játék igényli a folyamatos, vagy viszonylag gyakori netkapcsolatot?
De ezt ne (itt) folytassukElfogadom, hogy te máshogy látod.
-
válasz
consono #1400 üzenetére
Amikor laptopokra ráerőltetik a Windows?
Amikor a Minecraft Java accounton kötelezik a Microsoft account használatát, amikor addig nem kellett? (Megjegyzem a Java nem is elérhető más platformokon, csak Linuxon meg Macen, amihez már Microsoft account kell.)
Amikor elhagyják a modern laptopokon az S3 sleepet, de nem működik a so-called "modern sleep", így hiába veszek 2000+ eurós laptopot, nem tudom sleepbe lerakni?
Amikor a Windows 11-et nem tudod offline telepíteni?
Amikor a FOSS Vulkan API-t használó játékstúdiókat (Bethesda, lásd Doom) felvásárolja és a saját DX12 API-jára kényszeríti őket, amihez hirtelen fordítóréteg kell Linuxra/Macre, ezzel párhuzamosan a benchmarkok azt mondják, hogy gyorsabb a Vulkan, akkor nem anti-consumer? Ennek utóbbinak hozadéka az RDR2 problémák egy része itt a Decken.Sorolhatom napestig. UWP-ről nem játékaim vannak nagyrészt, hanem a Netflix, meg valamiért a laptopjaimon néhány driver UWP app. Ne mondd nekem, hogy multiplatform a driver.
Ha nem akarna anti-consumer lenni, akkor egyszerűen adna hozzá store-független telepítőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Macbook Pro 16" - 2020 gyártás, 8 mag i9 / 6 mag i7, 32/512GB, 4GB Radeon - garancia ( 4442)
- Macbook Pro 15" - 2017 gyártás, 4 mag i7, 16/512, 4GB Radeon - garancia ( 97)
- Macbook Pro 13" - 2018, 16GB RAM, i7/i5, 512/256GB SSD, touchbar - garancia
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar - garancia ( 901)
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i5, 16/512GB, touchbar - garancia ( 37)
- Asus ROG Strix Scar gamer laptop i7-7700HQ GTX 1050 4GB 16GB DDR4 256GB SSD 1000GB SSHD
- Acer Nitro V Gamer Laptop 33 hó digiprime garancia.
- Lenovo ThinkPad T570 i7-7600u Full HD laptop 8 GB RAM 256 GB SSD
- GARANCIÁS Lenovo LOQ i5 13450HX/ RTX 3050 6 Gb/ 16Gb DDR5/ 500Gb M.2 SSD
- Macbook Pro Apple M3 16 , 18GB, SSD 512GB
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- BESZÁMÍTÁS! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest