- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- mefistofeles: Hoppá, veterán lettem!
-
LOGOUT
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
sirarcheer #1598 üzenetére
-
gyugyo79
addikt
válasz
30z.Samu #1583 üzenetére
Bár én magyarítást nem raktam semmihez mert nem érdekelt, de szinte elképzelhetetlennek tartom, hogy ami win alatt felrakható az ne lenne felrakható virtuális környezetbe is. Maximum macerásabb, meg kicsit több számítástechnika ismeret kell hozzá.
A virtualizáció miatt van kb minden fontos mappát tartalmazó Win könyvtárstruktúra, ugyan úgy van steam mappa amibe a játékok vannak stb.Csak meg kell nézni egy launcher telepítős YT videót ott látszik jól. Legalábbis amiket én anno amíg a decket vártam és néztem azokon 99% megmutatták.
Ahogy azok úgy a magyarítás is felrakható / bemásolható megfelelő mappába.
Szóval legrosszabb esetbe kell valakitől kérni a már kicsomagolt fájlokat és azokat a helyükre másolni. Ha otthon csak a Deck van és nincs másik gép Win-el ami alatt ki tudod szedni magadnak és a Decken magán sehogy sem megoldható, mert pld. egy telepítő rakná fel ami valami problémába ütközik....
-
Mikor tudom meg, hogy mikor kerülök sorra? Ha most megrendelem és kifizetem az 5 eurót?
-
kovsol
titán
válasz
sirarcheer #1585 üzenetére
Amennyiért épp a bankja váltotta az eurót. Ez még bank önként is eltérő.
-
30z.Samu
félisten
válasz
sirarcheer #1585 üzenetére
Én még nem vettem át, de rakosgattam félre folyamatosan, 395 és 410 ft között volt az €. Még hiányzik 70€ és ha azt ma tudnám beváltani, akkor összesen 171k-ba kerülne.
-
sirarcheer
senior tag
Akik mostanában vették át a Decket, forintban mennyit kellett fizetniük?
-
kovsol
titán
válasz
30z.Samu #1580 üzenetére
Arra utal, hogy mikor a csapból is a steam deck folyt már, mert a tesztelők megkapták a végleges készülékeket, akkor nagyobb számban rendeltek elő újra, így nem lehet számítani majd több hónapos ugrásra, hanem kisebb léptekben haladunk újra előrefele csak.
Itt jön képbe ez a korábban linkelt kép:
Látszik rajta, hogy az elején meredeken nőtt, majd ellaposodik. Hamarosan megint jön egy emelkedő, de nem annyira durva.
Én így állok: [link]
-
zkxdn
őstag
Na ki hogy várja a mai estét?
Én 81%on 64GB-os rendeléssel [link]
De mivel EU 64GB, és most járunk a tesztidőszak/megjelenés előtt (Feb 25) nem számítok sok jóra... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
T0mBd1gg3R #1576 üzenetére
Küldhetsz érte különféle vicces awardokat steam fórum posztokra.
-
A készülék kifizetésére kaptam egy halom Pontot, amit valami Pontboltban lehet levásárolni.
Van ott BÁRMI ami ér egy huncut kanyit is? Vagy mire való?
Csak ilyen hátterek, avatarok, meg ilyesmi? Vagy esetleg játékot is lehet venni? -
Zamery
senior tag
A kép innen van: [link]
Lehet PayPallal is fizetni. -
Csak sokszor azt elfelejtik lefotózni, hogyha 300 GB játékot töltesz le, akkor abban a listában nem jelenik meg, de allokálja azt a helyet, amit foglalni fog. Minden esetre nekem nincsen ilyen problémám, az asztali környezetből meg bármit törölhetsz bárhonnan, és vannak rá grafikus progjamjaid, mint például a Filelight.
Eközben a zárt Android világban, ahol root nélkül nem tudsz törölni, viszont ha rootolsz, nem megy semmiféle biztonságos app.
-
-
isti0308
csendes tag
válasz
Cucuska2 #1566 üzenetére
Szerintem nem vagyunk egy véleményen!
Nekem AAA játék alatt a 85-9x fok az minden, csak nem jó!
Minőségi paszta cserével nem csak alacsonyabb hőfokod lesz, ami miatt megnövekszik a hardver élettartama, ebben a tartományban 4-5 fok már rengeteget számít, hanem mivel nem javul a hőátadás nem is pörög fullon a venti, ergo csendesebb a masina! Sajnos egy ideje már a pasztán spórolnak a gyártók, van olyan gamer noti, ahol dobozból kivéve throttlingol a gép, mert nem tudja tartani a magas hőmérséklet miatt az órajeleket, miután minőségi pasztával újra pasztázod, már sokat javul a helyzet!
Jobb biztosra menni!
De redditen is utána olvashatsz a steamdeck pasztacserével kapcsolatban, hogy mennyi javulást hozott annak aki megcsinálta!Én rendszeresen pasztázom a notijaimat, és pl az első Gamer notim ami 10 éves Asus rog G70sg még a mai napig pöccre indul!
-
isti0308
csendes tag
Szia!
Engedd meg, hogy lebeszéljelek az 512-ről!
Én 64-est rendeltem elő, ami ugye 420€, vettem hozzá továbbá:
-egy 256-os PNY pro elite kártyát próbára amazonról 38€ (elvileg a sandisk extreme után a legjobb!) Notiba leteszteltem stabil 80mb/s írás és olvasás!
-egy TPU tokot 21€
-temperált üveg kijelzővédőt 2db 12€
-Gulikit drift mentes elektromágneses joystickok 30€
-1tb samsung pm991a 2230-as ssd 30k azaz 75€
Tehát eddig összesen: 596€ eddig amit ráköltöttem, a maradék 80 € ból pedig még vehetek egy 512gb kártyát, ha bejön a 256gb!
Szóval ja, szerintem felesleges pénz kidobás a 256-os, az 512-es talán annak éri meg aki szereti a matt kijelzőt, de még mindig rakhatsz matt kijelző védőt is a 64-re!Szerintem amúgy is az első lépés, hogy szétszedi az ember és pasztát cserél. mint a notiknál, akkor meg már nem sokból tart azt a plusz 3 csavart kivenni ssd cseréhez!
Sajnos a deckem még nem jött meg, de jövő hétre várom az emailt, február 28-án rendeltem elő!
Minél hamarabb foglald le, most csak 5€-t kell fizetned, a többit csak akkor ha sorra kerülsz, de van aki már 2023 első negyedévében van!
-
30z.Samu
félisten
válasz
egyedülülő #1561 üzenetére
Respect!
-
egyedülülő
őstag
Sziasztok!
Ha valakit érdekel egy 512-es steam deck rendelés, átadom neki szívesen, mert nekem már nem aktuális. Még 2 óra van hátra amíg kilehet fizetni. Nem kerek érte semmit. -
válasz
consono #1558 üzenetére
Egyetértek veled, a Deck összehasonlítatlan laptopokkal, minden mással. A 64 GB-osnak viszont nagy hátránya, hogy könnyen megtelik shaderekkel és egyebekkel a belső tároló, amit nem lehet egyszerűen mozgatni/törölni, Redditen szoktam látni, hogy panaszkodnak erre, nem tudom, hogy mennyi az igazság.
Bár arra is panaszkodnak sokan ott, hogy nem megy a giroszkóp jól a repülőn, vonaton, buszon...
-
consono
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #1556 üzenetére
A konkurenciához képest jó az árazás, gamer notihoz képest szerintem nem. Végül is csak egy APU van a Deckben, nem dedikált vidkari, még ha spéci is... Azzal gurítottak nagyot, hogy hajlandóak voltak 16 giga RAM-ot adni, nem 8-at, mint ami noti téren jellemző... Persze a gamer noti nem annyira hordozható.
Hogy konkrétumokról is beszéljünk, a Dell G15-öt, amit vettem a Deckre félretett pénzemből 16 gigára bővítve, 512-es ssd-vel, RTX3050-el és Ryzen 5600H-val került kb. annyiba, mint az 512-es Deck...
Szerintem a 64gigás a best buy a Deckből, abba csak egy nagy SD kártya vagy SSD kell, na, azzal az árral nem tudnak versenyezni a gamer notik... -
válasz
sirarcheer #1551 üzenetére
40-50 ezerrel többért azok tudják eladni, akik még az első pár hétben megrendelték, így már most a kezükben van.
Aki most kapja kézhez talán még az utolsó pillanatban van, hogy minimális hasznot, de már nem 40-50 ezret realizálhasson.
De aki csak idén rendelte, és még talán hetek-hónapok múlva kapja meg, addigra már aki akart vett, vagy túlárazva aprón, vagy kivárta a sorát Steamen.
Ha meg most adod le a rendelést, mire megkapod már szabadon elérhető tömegtermék lesz szerintem. -
válasz
sirarcheer #1551 üzenetére
Annyit kell fizetni, ami oda van írva, nincsen rajta semmi extra.
@Mobal
4 eurót előre, a maradékot akkor, amikor kapod az értesítőt, hogy sorra kerültél.
-
Sziasztok! Ha minden jól meg év vége felé tudok egyet rendelni magamnak végre. Elég a 256-os vagy megéri az 512 a többlet tárhellyel, matt kijelzővel és a többi extrával?
Szerk.: most hogy működik az előrendelés? Mikor kell a teljes összeget kifizetni?
-
sirarcheer
senior tag
Sziasztok!
Én is Q4-es 512-es sorban állok Steam Deck-ért, májusban adtam le az előrendelést.
Az a kérdésem, hogy csak a 679 Eurot kell fizetni ami ahonlapon van és abban van szállítás. vám. áfa , stb...Nézegetem a Hardveraprót és látom sokan árulják 40-50e FT többért és érdekel ez csak a "haszon" vagy tényleg többet kellett fizetni a Deckért.
-
chris0000
őstag
válasz
vidaila #1548 üzenetére
thx, h írtál. féltem ettől, h nem biztos, h olyan egyszerű lesz... üdv.
ezt úgy kell érteni, h a kitömörítős mondjuk egy .zip file kitömörít-bemásol-felülír
a telepítős meg mondjuk egy eredeti steames játék, aminek a célkönyvtárába lehet csak ugye telepíteni, mert ott van a játék? thx. üdv. -
vidaila
senior tag
válasz
chris0000 #1547 üzenetére
Nem lehet gond nélkül, nem lehetetlen de elég mókolós.ami kitömörítős az gyerekjáték de a telepítősökkel már gond van. Az egyikkel úgy jártam (Walking dead kalandjáték) hogy konkrétan hiába adtam hozzá asztali módban kompatibilitási telepítéssel, a telepítő megnyílt de a next gombra nem lehetett rákattintani. Így sokszor gépen telepítettem a magyarítást üres mappába amit átmásoltam deckre. De még így se működik minden játéknál.
-
chris0000
őstag
hi. a magyarításokat gond nélkül fel lehet telepíteni a deckre? egyre több játékhoz van fordítás, hála a fordítóknak... thx. üdv.
-
30z.Samu
félisten
Köszi mindkettőtöknek!
-
gyugyo79
addikt
válasz
30z.Samu #1541 üzenetére
Annyi, hogy a Deck csak UHS-I -t (~100MB/s) tud ennél többet nem fog tudni kihasználni.
Amikor én néztem kártyát bele akkor a Samsung-nak volt olyan kártyája amit sok helyen ajánlottak is még talán az Evo + és a Goodram -nak legjobb áron itthon könnyen elérhető 512 -ese.
Ezek tudása már több mint jobb volt mint amit a Deck ki tud használni.
Én a Goodram -ot vettem mert bőven 20k alatt megkaptam netto (jobban állt a forint) és kíváncsi vagyok mit bír majd. Viszont másnak a Samsungot ajánlanám nyugodt szívvel -
kovsol
titán
válasz
30z.Samu #1541 üzenetére
Én a Samsung EVO Plus microSDXC 512GB UHS-I MB-MC512KA/EU -t néztem ki.
Néztem róla infókat mit érdemes, és az A2 tanusítványt írják, hogy ajánlott, mert azzal az IOPS is nő így az applikáció futtatásnak kedvez. Ez többet tud hozni, mint sokak által hajszolt szekvenciális írás/olvasási értékek, amúgy is csak UHS-I a foglalata. -
30z.Samu
félisten
Én valamit nagyon benéztem egyébként a MicroSD kapcsán, 1TB-t terveztem, de ahogy elnézem, szerintem ebből 512-es lesz csak, mert mocskos drága a terrás.
Mit nézzek majd vásárlásnál? Mekkora sebességet kezel a Deck?
-
gyugyo79
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #1537 üzenetére
A GLS oldalán én tudtam még változtatni a címet és a nevet is azon a linken amit a GLS küldött. (Vagy a Steam nem emlékszem, a lényeg, hogy volt egy link a GLS oldalára hol lehetett ezeket szerkeszteni + azt is, lehetett jelezni a csomagpontra stb szeretném kérni, a sikeres változtatásról már tuti, hogy a GLS -től jött levél)
El volt írva, a nevem is meg a címem is kb ami ékezetes/ spec magyar betű volt az hibás is volt ....
Szerkesztettem is a hozzászólást mert elsőnek DHL -t írtam, viszont utána ugrott be, hogy nekem GLS hozta.
-
-
vidaila
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #1532 üzenetére
Hát amikor kifizetted a teljes összeget milyen címet adtál meg?
-
30z.Samu
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #1534 üzenetére
Mondd meg Nekik hogy keine dájcs cím, ungarishe cím jaaa jaaa. Und zwei bier bitte schön mit Steam Deck. Bitte Danke.
-
-
30z.Samu
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #1532 üzenetére
Hát kérdezd meg.
-
Jött egy német nyelvű emailem a DHL-től, pont azzal az emailcímmel vagyok beregisztrálva a német DHL-hez, mivel éltem kint, mint amivel a steamre.
Nagyon remélem hogy nem akarják az ott beregisztrált régi német címemre kivinni a csomagot. -
vidaila
senior tag
Akinek megvan:
Desktop mód az angol nyelvű csak? -
slima
tag
válasz
T0mBd1gg3R #1527 üzenetére
Nekem Budapestre csütörtöki fizetést követően hétfő este adták fel, szerda este már Magyarországon volt, majd csütörtök reggel hozta a GLS.
-
A rendelés leadásától mennyi idő szokott lenni a kiszállítás?
-
30z.Samu
félisten
válasz
vakablak93 #1517 üzenetére
Ha 64-eset rendeltél és végül úgy döntesz nincs rá szűkséged, átveszem szívesen. Feltéve ha tudom későbbiekben garanciáztatni, ha esetleg szűkség lenne rá. Nem tudom, hogy az a része hogy működik.
-
vakablak93
őstag
Nah, megkaptam én is az értesítőt, mostmár csak döntenem kell, átveszem-e.
-
-
-
30z.Samu
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #1511 üzenetére
Az e-mail normálisan megjön a bejövőkhöz vagy beteheti spam-be is?
-
MerLinh
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #1511 üzenetére
nem, csak a különbözetet
-
válasz
T0mBd1gg3R #1509 üzenetére
Jókor rinyáltam, 19:35-kor jött az e-mail
Szállítási díjat nem kell fizetni?
-
MerLinh
senior tag
én kaptam 64gigás, februar 8 9:25ös reserve
-
-
válasz
kriszpontaz #1503 üzenetére
Igen, én most vettem egy kis EA playt, hogy nyolcvan cent az első hónap, és a Battlefront 2 és a Squadron mind azt a bugot produkálja, hogyha online csatlakozik, nincs hang, de ha betöltésnél nem engedem neki, akkor meg van hang.
És az a jó, hogy ez Windowson ismert bug, Linuxra vagy Steam Deckre pedig nem találtam megoldást.
És ugye zöld plecsnis mindkettő.
-
zkxdn
őstag
válasz
Félig meddig az a probléma a plecsnyis megoldással hogy volt már olyan eset hogy egy patch vagy sokat javított vagy éppen "elrontotta" a gamet a Steam Deck szempontjából.
-
30z.Samu
félisten
válasz
Mi nem akart elindulni?
-
kriszpontaz
veterán
Azért az nem kicsit fura hogy nem egy olyan játékba futottam bele ami nem volt hajlandó az istennek sem elindulni, holott "ellenőrzött" zöld plecsnis játék volt. Kíváncsi lennék milyen teszt volt az amin zöldet kapott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- FragPunk
- Melyik tápegységet vegyem?
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Filmvilág
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Újszerű Acer Nitro V - ANV15 - 15.6"FHD 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 3050 - 2+ év garancia
- Microsoft Surface Go laptop 12,4" i5/8GB/128GB újszerű állapotban
- Apple Macbook Air M1 256 GB kiváló állapotban eladó
- Macbook Pro 16" - 2020 gyártás, 8 mag i9 / 6 mag i7, 32/512GB, 4GB Radeon - garancia ( 4442)
- Macbook Pro 15" - 2017 gyártás, 4 mag i7, 16/512, 4GB Radeon - garancia ( 97)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Csere-Beszámítás! XFX Quicksilver Magnetic Air RX 9070 XT 16GB GDDR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest