- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
pdw_ph
tag
Egy gyors vélemény, kb. 3 óra használat után:
Összeszerelés korrekt, teljesen kényelmes a fogása (B gomb nem ragad
).
Ellenben a ventillátor fullba nyomta a kretént, egész addig amíg a béta OS-t fel nem raktam. Azóta csendes, bár AAA játékot nem próbáltam (és nem is tervezek, van rendes gépem arra a célra).Aperture pl. játszhatatlan (ez jelenleg ismert bug), Dead Cells sem indult el amíg nem kapcsoltam be a Compatibility Layert (pedig utóbbi natív Linuxos...), szóval a szoftver az literálisan béta. (Amúgy a stable branch-el sem mentek ezek.)
Kicsit gagyi feelinget kelt, hogy se A dedikált deck game, se egy (egyszerűbb) verified játék nem ment alapból, de próbáltam kb. 6 más játékot mellettük és azok mindegyike pöpec volt.
A UI jó arra amire való. A desktop módot nem próbáltam, hidegen hagy (kb. 10 éven át használtam Slackware/Gentoo-t, úgyhogy nem a Linux miatt).
Majd ha utaznom kell utánajárok, hogy hogy lehet Netflix / .mkv-ket lejátszani, de egyelőre jó az alap.Melegedni melegszik itt-ott, de nem tűnik vészesnek, illetve az akksidőről sem tudok egyelőre nyilatkozni.
Model No.: 1010 van a dobozon/gépen, gondolom ez valami első szériás, mert redditen említenek már 2xxx-el kezdődőeket is.Akit érdekel 1626515723 az epoch reserve time-om, május 16-án este jött a mail, 2 napra rá lett GLS tracking és ma, 23-án délelött jött meg (azaz majd kerek 1 hét alatt).
-
Damateo
aktív tag
Én Juli 19.-én rendeltem. Már megkezdtem az előkészületeket. Ment fel eladásra a gépem…
-
jimpo
senior tag
-
Eyesis
őstag
úgy legyen
-
Eyesis
őstag
Sziaszok, hát én azért kicsit átgondoltam tavaly ezt a Steam Deck-et, és bár most már 512-eset választottam volna, de 256-ost kértem július 22-én..
"Greetings! It looks like you have a EU 256GB reservation. You reserved your deck 6 days, 1 hour, 8 minutes, 23 seconds after pre-orders opened. There are 5 days, 5 minutes, 19 seconds worth of pre-orders before yours remaining. You're 17.26% of the way there."
persze a Steam még válltig állítja, hogy 2022 Q2-ben április-június megkapom, de már kevésbé látom ezt reálisnak. -
pdw_ph
tag
20/05/2022 23:22 Csomag megérkezett a depóba. Magyarország Alsónémedi
Ha ma nem hozzak ki morcos leszek -
válasz
30z.Samu #777 üzenetére
Egy Google Colab notebookba pöntyögtem, milyen Steames kalkulátorról beszélsz?
Más: KCD-be már beraktam 5 órát, 40 Hz-es képernyőnél nekem vibrál nagyon a kép, 50 Hz-nél meg benyalja a 28-29 wattot, amivel nem is a fogyasztás a legnagyobb baj, hanem hogy hangos. Levettem a CPU-t 12 wattra, a GPU-t 1100 MHz-re, 60 fps lockot benyomtam, így 40-60 között ugrál, de max 22 wattig megy így csak fel, és sokkal halkabb. Medium fölött van kicsit a grafika.
30 fps-en nagyon magas az input lag nekem, vsync nélküli fps lock pedig nincs a Decken.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
30z.Samu #781 üzenetére
Egyébként megértem a jelenlegi helyzetben a késlekedést, bár már nyomogatnám meg hekkelném mint állat...
Mi egy kis HW fejlesztő cég vagyunk, de az alkatrészválság olyan szintű, hogy megtervezel egy áramkört, akkor még mindenből volt hozzá pár ezer IC a raktárakban, aztán pár héttel később mikor a terv ellenőrzésre és lezárása kerül, akkor már pl. nincs táp IC jövő májusig, mert valaki megvette az összeset a világon... Kihelyettesíteni nem lehet, újra kell tervezni másik alkatrészekkel az áramkört (ami nem mindig opció) és csak reménykedsz, hogy azzal nem jársz ugyanígy. És akkor még nem is tartunk a gyártás beindításánál.
Szóval minden tiszteletem annak, aki a jelenlegi körülmények között képes világméretű gyártást beindítani.Mondjuk nézem a jó oldalát, mire eljut hozzánk a cucc, addigra valszeg minden szoftveres apróságot kijavítanak benne.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nekem október utánra ígérik, 02.20-kor foglaltam le. Vagyis karácsonyra már akár itt is lehet.
-
30z.Samu
félisten
Őszintén szólva fogalmam sincs mennyien rendelik meg. De ezt a kiszállítást tekintve igény van rá.
De egy valamiben pozitív ez, jobban fogsz örülni neki, amikor megkapod, mert nem csak az van hogy leemeled a polcról. kifizteted és hazaviszed. Kicsit exkluzív feelingje van a dolognak.
-
kovsol
titán
válasz
30z.Samu #777 üzenetére
Nem tudjuk, hogy melyik nap hány ember rendelte elő, és azt se tudjunk, hogy mikor mennyit szállítanak ki. Innentől minden csak találgatás.
Az, hogy most pár órát halad a sor az főleg annak tudható be, hogy iszonyat sokan rendelték elő az elején. Szerinted most is naponta ugyan annyian rendelnek elő, mint mondjuk első héten?
Valószínűleg az első tesztek megjelenése után volt még egy nagyobb előrendelési hullám. -
kresz2
aktív tag
Sziasztok!
Sűrűn fel szoktam nézni a fórumra,többen is szoktátok jelezni hol tart éppen a szállítás.
Nagyon köszönöm az infókat, esetleg közzé tudnátok tenni minden héten?
256 GB-os modellre várok,július 18-án 11.15-kor rendeltem.
Előre is köszönöm még egyszer. -
eami
veterán
nem tudom mennyivel körülményesebb mint mondjuk valami más magyar online boltban vett akár switch.
Ha bajod van a switchel, vissza küldöd a boltnak, az visszaküldi a nagykernek esetleg direktbe a szervizbe, aztán ülnek rajta x időt, majd ha szerencséd van akkor javítva esetleg cserével megkapod.Decknél ezzel szemben küldenek futárt és amint beérkezik küldik is az újat
Persze most ott is van ~2 hét de igyekeznek minél hamarabb cserélni.
-
30z.Samu
félisten
"De elég sok hibáról lehetett olvasni, beragadó gomb, driftelés pl."
Ezeket kb mindenhol olvastam, PS, Xbox, Switch stb. Mindenhol ki lehet fogni hibás terméket. Én szerencsére sehol sem tapasztaltam eddig semmilyen galibát, ami a konzolokat illeti. Viszont a BT fülesekkel megjártam mostanában.
-
Peat;)
veterán
válasz
MrTwister #767 üzenetére
Nincs még gépem, tapasztalatom, illetve ezt az idő dönti el. De elég sok hibáról lehetett olvasni, beragadó gomb, driftelés pl.
Ezeket a gyártó érdeke mielőbb javítani, könnyen lehet hogy változó minőséggel fogunk találkozni a gyártási idő függvényében.
Rengeteg dolog meg 1-2-3 év múlva derül ki, mint pl notebooknál is idő előrehaladtával rajzolódik ki a minőségibb és olcsó modellek közti különbség, kezdve már a műanyag minőségétől. -
30z.Samu
félisten
Szerintetek mennyire valid a kalkulátor, ami fent van reddit oldalán? Elvileg ki tudja számolni, hogy mikorra ér ide feltehetőleg a géped, na Nekem 2023 májust írt.
Nem sietek, ez oké, de azért na...
-
30z.Samu
félisten
Itt nem csak a hardverről van szó, hanem arról is, hogy szabad kezet kapsz a felhasználást illetően. Kvázi azt csinálsz vele, amit akarsz. Továbbá nincsenek illúzióim a gépet illetően sem, nem várom el, hogy 4k60fps-el futtassa a AAA címeket ultra grafikán. Közepesen elmegy a kijelző natív felbontásán, Nekem az már elég. Amúgy számomra a Switch egy teljesen más liga, nem helyére rendeltem meg a Deck-et, hanem mellé.
-
Peat;)
veterán
válasz
30z.Samu #761 üzenetére
Jó hát switch után nézed mert nem nagyon van más elterjedt gép...egyébként semmi mérnöki csoda nincs a gépben az a kemény, csak megvették az elérhető újabb technológiákat. Nintendo gépe sem volt rossz az első években, de multiplatform címekhez gyenge már kezdetek óta, csak pár pozitív kivétel volt. A deck ezt lovagolja meg jól, mert nemrég volt új konzolgeneráció és a jelen generáció multicímeihez elég hardwaret kapott, jó pár év benne van...ha fizikai minőség adott lesz. Én ebben vagyok szkeptikus kicsit.
-
Damateo
aktív tag
Type-C milyen sebességet tud rajta?
-
A béta csatornán nagyon jó az új ventilátorprofil. Nagyon halk lett, amíg 15-18 watt alatt játszik az ember.
-
Gerzsi
tag
válasz
lgdavid112 #756 üzenetére
ami ott van az a vége
-
lgdavid112
csendes tag
Az euróban feltüntetett árat komolyan lehet venni vagy még belegányol a drága határvonalunk, meg esetleg valami 4. fél?
-
Vertigo18
addikt
válasz
Taurimod01 #753 üzenetére
De ez tényleg csak arról email, hogy "vették a lapot"!
-
pdw_ph
tag
válasz
Taurimod01 #753 üzenetére
Azonnal kvazi.
-
Taurimod01
kezdő
Itt a steam oldalán leadott foglalás után, kb menyi idő mire küldenek valami emailt hogy vették a lapot?
-
pdw_ph
tag
Szinten reddit a forras, de ez egy marhajo guide a kutyurol, illetve a beallitasokrol: https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=2804823261
-
pdw_ph
tag
válasz
30z.Samu #749 üzenetére
https://www.reddit.com/r/SteamDeck/ -en van hetfo/csutortokonkent egy Order Megathread. Oda szoktak posztolni azok akik kaptak mailt, illetve az egyik user vezeti a statisztikat amit ide is beposztoltam.
Ez a tegnapi linkje: https://www.reddit.com/r/SteamDeck/comments/ut75bu/order_email_megathread_may_19_2022/
-
gyugyo79
addikt
-
pdw_ph
tag
Mai "drop" utani allas:
64GB 18-Jul-2021 21:22:14
256GB 17-Jul-2021 18:03:04
512GB 17-Jul-2021 15:09:49 -
mg1992mg
őstag
Leadtam én is egy rendelést, majd jövök ha jön a cucc... A fenébe is, teljesen beleszerettem (na nem úgy
) így videók alapján
-
IceSkull
csendes tag
Sziasztok! Nekem holnap érkezik meg az 512-es Steam deck és vennék hozzá egy ilyen micro sd-t https://www.arukereso.hu/memoriakartya-c3157/sandisk/microsdxc-extreme-1tb-v30-a2-sdsqxa1-1t00-gn6ma-18357-p494547978/ amiről a windows-t is futtatnám, kérdésem az lenne, hogy egy ilyen micro sd-nek kb mennyi az élettartama ha windws is van rajta? Elnézést az esetleges hülye kérdésért. :)
-
30z.Samu
félisten
válasz
Cucuska2 #726 üzenetére
Én szerintem max akkor kötném kijelzőre, ha nincs más a közelben és valamit el kell intézzek. Teszem azt Word-ben vagy Excel-ben kell valamit csinálni. De akkor is kell ugye billentyűzet meg egér, viszont ez is nagyon tetszik benne hogy akár ezt is megcsinálhatom vele.
-
válasz
vakablak93 #719 üzenetére
A freesync azért lenne jó, mert akkor kevesebb puffer is elég lenne az fps limitnek -> kisebb input lag. Én háklis vagyok rá, és azért érezni az input lagot még 60 fps limitnél is, bár tény, hogy mivel nem pörgős játékokat játszok, ezért nem érzem hátrányát egyáltalán - a nagyobb baj az viszont, hogy amikor olyan játékot játszok, amikor sok a menüzés, és touchpadezés, akkor kicsit lassabban kattintom az ikonokat.
Amúgy a nagyobb felbontásnak játék közben TV-n azért sem látom értelmét, mert én speciel csak leveszem a játékot 720p-re, és akkor a teljes képernyőt kifeszíti a játék, és amúgy is messzebbről nézem, nem olyan rossz a 720p. De ez ritka, szerintem ötször kötöttem rá képernyőre azért, hogy játszak rajta.
-
Vertigo18
addikt
Kicsit elámultam, amikor megláttam, hogy mennyi cuccot árulnak Kínában már most a Steam Deckhez... Kijelzővédőket, tokokat, csúszásgátlókat, stb...
-
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Azt meg tudjátok mondani kb hogy visszamenőleg melyik az a foglalás amire még azt írja hogy "A 3. negyedév után (2022. október vagy később)"? Én sajnos csak márciusban áltam be a sorba egy 64 gb os verzióért. Deha ezt írja a jóval régebbieknek is akkor nem reménykedem hogy meglesz a 3. negyedév.
-
vakablak93
őstag
válasz
30z.Samu #716 üzenetére
Persze hogy szabadságot ad, ez egy PC, nem pedig konzol....
#717 Cucuska2: Na igen, van még mit fejlődnie a cuccnak, de én már ezen a szinten is elégedett lennék, ahol most tart.
A magam részéről a saját kijelzőjéről hiányolom a freesyncet, ez az egyetlen amit szerintem tudnia kéne még.
Bár ha logikusan végiggondolom, tudva hogy az 48 fps alatt kikapcsol sok értelme ennél a cuccnál nyilván nem lenne. Hiszen csak azokat a gameket símítaná amiket jobban tud futtatni.
(mármint a hardverhez képest persze) -
válasz
vakablak93 #715 üzenetére
Kár, hogy game módban nem lehet a felbontást magasra tenni, így Desktop vagy Big Picture kell, hogy magas felbontáson játsszon az ember (szökőévente egyszer).
-
30z.Samu
félisten
válasz
vakablak93 #715 üzenetére
Én ez után a videó után gondolkodtam el nagyon komolyan, hogy veszek egyet. Akkora szabadságot ad, amit konzol még sosem adott talán. És igaza volt Pistinek, nem tudsz általános eredményeket mondani, mert minden attól függ hogy használod.
-
vakablak93
őstag
Na végre egy hosszabb vidi [link] , meg kell mondjam a fullhd-s Doom fps eredményeitől ki voltam akadva, mostmár tényleg utálom érte magam hogy nem a legelső nap rendeltem elő
Eddig kételkedtem benne hogy van bármi értelme monitorral használni de akinek elég a nagyon belépő szint annak még értelme is lehet. -
30z.Samu
félisten
Nekem jobban belegondolva nem lenne feltétlenül szűkségem a Deck-re, csak böki annyira a csőröm, hogy kipróbáljam ill. Nekem bejönnek a hordozható cuccok. Switch-et javarészt itthon használom, viszont volt pár olyan szituáció, hogy jól jött, hogy hibrid a gép és tudom Magammal vinni. Vagy teszem azt asszony befoglalja a TV-t, akkor is jól tud jönni ez a fícsőr.
-
30z.Samu
félisten
-
Eyesis
őstag
Sziasztok, nem tudjatok, ha en 256-ost foglaltam, akkor csak azt tudom rendelni, vagy lehet valtoztatni 512-re, ha jon az email?
(ha jól emlékszem, akkor mikor rendeltem, még szó sem volt kijelző különbségről) -
Inarus
addikt
válasz
30z.Samu #704 üzenetére
Pont nem ezt mondja, hanem ami a Steamen is van. amint _neked_ elérhetővé válik, ergo amint lesz készlet és az előtted feliratkozókat is kiszolgálták, kapsz egy értesítést, hogy akkor it is time, fizess és küldjük a cuccot. Ez a feliratkozás / lefoglalás után van (sokkal).
-
kovsol
titán
válasz
kriszpontaz #702 üzenetére
Ők max összereltetnek, de pl az SSD-t, meg a kijelző üvegje amiben másabb biztos, hogy külső beszállítótól veszik. Gondolom nem úgy megy, hogy csettintenek és SSD eső lesz, és majd szállítják nekik más megrendelők helyett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macbook Pro 16" - 2020 gyártás, 8 mag i9 / 6 mag i7, 32/512GB, 4GB Radeon - garancia ( 4442)
- Macbook Pro 15" - 2017 gyártás, 4 mag i7, 16/512, 4GB Radeon - garancia ( 97)
- Macbook Pro 13" - 2018, 16GB RAM, i7/i5, 512/256GB SSD, touchbar - garancia
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar - garancia ( 901)
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i5, 16/512GB, touchbar - garancia ( 37)
- Asus ROG Strix Scar gamer laptop i7-7700HQ GTX 1050 4GB 16GB DDR4 256GB SSD 1000GB SSHD
- Acer Nitro V Gamer Laptop 33 hó digiprime garancia.
- Lenovo ThinkPad T570 i7-7600u Full HD laptop 8 GB RAM 256 GB SSD
- GARANCIÁS Lenovo LOQ i5 13450HX/ RTX 3050 6 Gb/ 16Gb DDR5/ 500Gb M.2 SSD
- Macbook Pro Apple M3 16 , 18GB, SSD 512GB
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁPRILIS MADNESS -30%
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest