Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
A Blizzard 2007. május 19-én a Blizzard Worldwide International keretein belül bejelentette, hogy fejlesztik minden idők egyik legsikeresebb RTS-ének folytatását, a StarCraft II-t. A játék alapjaihoz nem nyúltak, a második részben is három fajjal szállhatunk harcba: a rovarszerű zerg-gel, a kolonizáló földlakó terran-nal és a hi-tech űrlény protoss-szal. Rengeteg új egység mellett régi ismerősökkel is fogunk találkozni, a történet pedig a Brood War után veszi fel a fonalat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ybron
senior tag
válasz iSonic #16755 üzenetére
Egyébként vitatkoztok mindig hogy milyen jó már p observere, olcsó és bármikor tudsz deríteni stb, de a legjobb az a zergnek van Excrete Creep, teletrutyiza a mapot és lát mindent.
Szóval joggal vannak kiakadva a terranosok.Zerge a legjobb ,de jó lenen megtanulni vele játszani ,csak szerintem marha nehéz, nem olyan mint toss, "pár kattintós". Mondjuk így se tudok játszani vele, de alakulok, csak meg kéne tanulnom microzni, meg gyorsulni kéne sokat.
szerk, nem tudja valaki mi ennek a zenének a címe mai megy/ment most 18:50.52 között kor mikor vége lett a játéknak
[ Szerkesztve ]
-
iSonic
addikt
ZvZ döntő.. nagyon unalmas lesz.. legalább PvZ lett volna..
-
Ybron
senior tag
válasz iSonic #16760 üzenetére
Az előbb totál azt értettem hogy azt mondja a kommentár hogy pvp. Pedig tényleg zvz.
Nagyon erős tud lenni a z ha ügyes emberke játszik vele. Kiexpel "8" helyre, aztán ha gyors és mellette jól microzik, akkor fossa kifelé az egységet. roach szerintem ahhoz képest milyen erős alig lehet sebezni. szívós kis szörnyeteg. -
Ybron
senior tag
[link]
Német, de legalább nem akad és nem fakó a kép -
omani
tag
Ha visszalapoztok párat, pont ezt a nyitást és 4GW védést írtam le XelNagán amit Morrow csinált.
"csak meg kéne tanulnom microzni" - diamondig felesleges, a makródon dolgozz, mikrora (szinte) elég az a-move.
Érdemes megnézni alacsonyabb szintű játékosok repjeit. Akinek pl nem megy jól a makró és a multitask, az sokszor hiába harassol eredményesen, ha a másik jól makrózik akkor azzal hogy a harass alatt a támadó nem makrózott többet veszít mint akit betámadott.
A harmadik helyért játszott PvP-t nagyon nem tetszettek, elég unalmas egy matchup.
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/diego_rivera/
-
omani
tag
A roach költséghatékony jószág amig nincs air, viszont a buff ellenére is kicsi a range-e, nem kap bonust armored ellen és ott a marauder - stalker ami counterezi, immorol és a forcefieldről nem beszélve. Mid game-ben inkább már tankolni jó. Amíg lövik, addig a nagyobb DPS egységek nyugiban osztják hátúlról.
[ Szerkesztve ]
-
DonCapello
tag
Zerggel igen korán lehet gémet nyerni roachokkal (7roach taktika), viszont csak addig jó, amíg a T nem kezd el marákat, a P pedig immokat kidobni. Midben kicsit gyengusznak érzem, habár annyira nem tapasztaltam még ki, de upgrade nélkül meg vagy lőve.
Én a Mutalisket érzem még kirívóan gyengének, gyakorlatilag szétszivatják a marineok/stalkerek, gyakorlatilag védelem nélküli expek harrassolására használható, vagy bansheek kiiktatására.
Persze, szigorúan SZVSZ, Alg majd jön és jól megcáfol
-
omani
tag
válasz DonCapello #16768 üzenetére
Muta nem is közvetlen támadásra való, harassra kell használni. Ha mégis kénytelen vagy csatában is bevetni, akkor előbb oda kell küldeni a tankoló egységeket hogy azt kezdjék lőni a marine-ok/stalkerek, és ha már lövik őket akkor be a mutákat, de elég kockázatos mert a stim marine / blink stalker a muta countere, amint elkezdik lőni a mutákat elolvadnak.
[ Szerkesztve ]
-
mcwolf79
veterán
Huh...
Sikerült nyernem egy olyan party-t, amit már azt hittem elbuktam.
Túlságosan beragadtam a main-re, és kifogyott a nyersanyagom. Mineral már 0 volt, gáz párszáz. A P ellen a feljárómhoz tömörült, hozta oda a Stalkereket, és egyéb barátságtalan objektumokat. Utolsó vagyonomból gyorsan legyártottam 4 Thor-t, kb. 10 Hellion-t, és volt még köbö 6-7 Maraduer-em és 8-10 Marine-em.
Gondoltam, innen már sokat nem veszthetek, az egy szem Medievac-kal lepakoltam a másik oldalt úgy, hogy az ellen ne lássa. A feljárót védte kb. 8 Siege Tank + 6 Viking a légierő ellen, úgyhogy ott nem lett volna egyszerű feljutnia.
A Banshee-ket küldtem előre álcázva, hogy lássam mi vár rám. A bázisát már lescanneltem, 3-4 statikus védelem, jópár Stalker és Zela volt ott. Elkezdtem az exp-ét támadni az álcázott Banshee-osztaggal,erre jött a serege, de meglepi lett belőle. Ledaráltam ,mint a sz@rt, és onnantól kezdve nem volt megállás a Nexus-áig. Mikor mindenét legyalultam, ki is lépett a csákó.
A mai újabb lecke: soha ne add fel, és légy merész (persze csak ésszel!).
Ez rá is vonatkozott volna, mert szerintem ha tudta volna, hogy nincs már semmim,amiből még utánpótlást gyárthattam volna, akkor azért jó esélye lett volna. Akkor azért haderőben jobban állt, és már arra sem volt pénzem, hogy javítsam az egységeimet.[ Szerkesztve ]
Xbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x
-
mcwolf79
veterán
-
mcwolf79
veterán
válasz mcwolf79 #16772 üzenetére
Amúgy az első hibám az volt, hogy sok időt elpepecseltem a Reaper-ekkel.Legyártottam kb. 8-at, hogy majd bemegyek a bázisára buzerálni egy kicsit a munkásait, de nem jött be. Hamar legyakták őket, és csak 4-5 munkást öltek meg. Akkor már láttam, hogy 3 Gateway kész van, ekkor már sejtettem hogy gond lesz. Utána persze elkezdtek mozgolódni a feljárómnál,és jött a fent leírt szitu.
Amúgy sajna még a Protoss-szal nem mentem próbakört az A.I. ellen, így nem igazán ismerem az egységeit. Csak annyit, amennyit a Starcraft2.hu-n és a játék saját Manual-jában olvastam. Én ezt a Pylon-os dolgot sem értem, hogy hogy tudja odateleportálni az egységeit? Vagy hülyeségeket beszélek?
Na holnap megpróbálok szorítani időt erre,mert ez így nem buliXbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x
-
-
rt06
veterán
Hi!
kis kihagyas utan ismet fejlodott az SC2Replays
Sc2gears-bol valo feltoltes kezelese
Bovebben: linkUdv: VladimirR
[ Szerkesztve ]
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
mcwolf79
veterán
válasz kovsol #16779 üzenetére
Akkor ez volt az a meccs:
[SC2replay]Xbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x
-
sith7
nagyúr
válasz mcwolf79 #16783 üzenetére
No megnéztem ... /ez egy silveres Protoss véleménye /
Én nem vagyok pro, vannak itt nálam sokkal jobb játékosok, de azért pár észrevétel:
Derítés: alap ebben a játékban, ha nem látod mit csinál , nem tudod kivédeni /most azt ne nézzük, hogy ez practice pálya, az "igazi" pályán nincsenek sziklák a feljárón/
Orbital command későn készült el, MULE - t nem használod , ami a T egyik fő ereje
Ehelyett a supply - kra dobod az energiát3 bunker nem kell, főleg ennyi siege tank mellé
Várakozó SCV munkások, ha elküldöd építeni a munkást, utánna SHIFT - tel kattints a mineral - re, és ha befejezte az építést egyből megy gyűjteni
Reaper jó lett volna, de ennek az egységnek az ereje a mozgékonyság , és az épület elleni sebzés ... ne állj le vele harcolni , épületet pusztíts, és repülj el
Rengeteg pénzed van, és nem költöd , építs még Barack - ot, factory - t
Viking arra is jó, hogy előrerepülsz vele, és akkor a siege tank messzebbre tud lőni !
Ha sok stalkere van, ne menj oda viking - gel
Banshee támadás jó volt, nem volt observere, de 2 - szer ugyanazt nem veszi be senki
T - nél alap stimpack + concussive shells
Egyiker se fejlesztetted ki, mairne, martauder, medievac halálos kombó tud lenni /stimtől megy le a HP -juk, de a medievac gyógyítja őket/Ennyiféle egység nem kell, a HELP - be le van írva, hogy minek mi az ellenfele
Rengeteg pénzed volt, mégsem fejlesztetted a sebzést, pajzsot
4 volid ray -t /repülő egység, ami szétszedte az exped- et/ a 7 viking simán leszedte volna ...
És végül ... nem értem a P miért nem ment haza, ha akkor hazamegy, elintézi az egységeidet, és mivel neki volt csak expje, előbb - utóbb kiéheztet és win ...
[ Szerkesztve ]
-
h.adam.92
őstag
kicsoda ez az mTwLINUX?
fél év után nyomok egy 1v1 laddert erre betolja a srácot...vmi fake figura?
itt a rep, meg lehet nézni, hogy lowultam, nem egy hosszú játék, ráadásul azt sem tom miért lépett ki olyan hamar... -
rt06
veterán
válasz h.adam.92 #16785 üzenetére
ha az oldalon a replayinfo reszben a players pontnal a nevere (vagy barkiere) kattinasz, ott van egy-egy link a battle.net es az sc2ranks profil-hoz, ott tudsz utananezni
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
Ybron
senior tag
válasz h.adam.92 #16785 üzenetére
Nem értelek, mert most kilépett, nagy dolog, nekem is léptek már ki, csak annyit írd be a gyerek olyan 3 percnél hogy "wtf?" aztán quit, pedig semmi nem történt. Lehet rá szólt az anyukája hogy takarítsa ki a szobáját
Így visszagondolva ez volt az egyetlen "ingyen win-em" Nem nagyon lépkednek ki az emberek, még az se jellemző hogy megszakad an ete, sjanos nekem elég gyakori, akkor kicsit idegbeteg vagyok
[ Szerkesztve ]
-
looser
addikt
Hahó, nem tudjátok, hogy single-ben (vagy egyébként is) hol lehet bekapcsolni azt, hogy mutassa az eltelt időt? A második (khm, igen ) pályát csináltam már végig vagy húszszor, hogy 10 perc alá nyomjam hardon, mert valamiféle plusz pontokat (fejlesztési?) kap utána a játékos. Szóval mértem az időt telefonnal, ami 8 és fél percet mutatott, de az összesítésnél a játék 10:18-at. Ezt a néhány másodpercet szeretném lefaragni, de nem megy :-)
Szóval mintha gyorsabban telne az idő a játékban...Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
rt06
veterán
válasz looser #16789 üzenetére
ha hard-on tolod, akkor faster-re (ez a leggyorsabb) teszi a jatek sebesseget, aholis 10 perc jatekido 07 perc 13 masodperc valos idonek felel meg
amugy gondolom az alabbi achievement-re gondolsz
"Be Quick or Be Dead
Complete “The Outlaws” mission on Hard difficulty in less than 10 minutes."ezert plusz fejlesztes, bonusz nem jar, csak maga az achievement lesz teljesitettkent megjelolve, amiert kapsz nemi pontot is
ezt a megszerzett pontot hasznalni nem tudod sehol, max a kihivas miatt gyujtik paran (en pl a kampany achievement-eket, Föccer a custom game-eseket)Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz mcwolf79 #16783 üzenetére
Én is Terran-nal játszok, pár jótanács:
- Az első és legfontosabb: ne zárkózz be a bázisodra! A tankokkal nem nehéz bevédeni a kezdő bázist, de ez önmagában csak arra jó, hogy elnyújtsd a meccset. Most szerencséd volt, mert az ellenfeled is gyengén muzsikált (ha a támadásod kezdetén hazaviszi a natural-odat blokkoló seregét, minimum kétesélyes lett volna a parti kimenetele), de egyébként szinte tuti bukás. Legkésőbb akkor ki kellett volna expelned, amikor a banshee-kel elzavartad a seregét a natural-odról. Utána lemész a tankokkal és siege módban biztosan véded is velük az új bázist.
- Későn csináltál Orbital Command-ot. 15-16-os supply-nál már célszerű lerakni, és ahogy kész van rögtön lehívni a MULE-t. A 3.vagy 4. energia már mehet scan-re is, ha addig nem tudtad a bázisát felderíteni.
- Felesleges volt a rengeteg reaper az elején. 1-2 bőven elég harassolásra, de még inkább felderítésre. Helyettük nyomhattad volna ki a marine+marauder combót, amíg nincs a Protossnak Colo-ja, addig nagyon jól countereli a gateway egységeket (főleg stim-mel). Protoss ellen a középső játékszakaszban legyártott egy-két ghost pedig az EMP-kel egyenesen csodát tud tenni.
- Többször is volt, hogy bőven erősebb volt a sereged ahhoz, hogy elzavard a blokkoló protoss egységeket (scan-nel fel is mérted).
- A Bashee-k nem csak támadni jók, hanem cloak-olva felderíteni is, használd őket erre a célra is.
- A távoli exped esélyed sem volt megvédeni. Csak elfecséreltél egy csomó nyersanyagot, amiből egyébként a játék közepe táján rengeteged volt, de teljesen leálltál a gyártással. Ha van "pénzed", költsd el egységekre!
Ne aggódj, menni fog ez, én is valahogy így kezdtem...
WoT ID: Tuco_Ramirez74 SC2 ID: Peter 1714
-
mcwolf79
veterán
Köszönöm Mindenkinek az építő jellegű kritikát
Igyekszem megfogadni a tanácsokatXbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x
-
iSonic
addikt
válasz Tuco Ramirez #16793 üzenetére
banshee cloackkal felderítésnek picit túl drága.. arra ott van a viking.. azt lelővik nem akkora veszteség gázügyileg, mint a banshee..
-
looser
addikt
Ybron, rt06: köszi a válaszokat!
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz iSonic #16796 üzenetére
Alapból én is inkább a viking-gel (vagy reaper-rel) derítek, a scan-re re csak végső esetben támaszkodok (jobb a MULE). Csak azért írtam, mert a srácnak már kéznél voltak a banshee-k és jó ideig nem nagyon csináltak semmi érdemlegeset a bázisán. De ha már megvan a cloak fejlesztés, nem sokkal drágább kihozni a banshee-t mint a vikinget és az ellen szerencsés esetben észre sem veszi, hogy végighúzol a bázisa felett (és persze emiatt lelőni sem olyan könnyű).
-
iSonic
addikt
válasz Tuco Ramirez #16798 üzenetére
hmm.. ha már ott vannak a banshee-k, akkor azokkal érdemes cseszegetni az ellenfelet.. persze ehhez is elengedhetetlen a micro.. de hát szépen kilehet irtani az ellenfél harvesterit
reaper és a viking teljes mértékben jó derítők.. mivel hála a blizz reaper nerfnek a terrannak nincs semmilye a scanen kivül, ami valami map control-t adna.. mert régebben a zerg is kevésbé, mert expandolgatni, mert a reapertől félt.. de mostanság ez már a múlté.. a reaper a leghasznavehetetlenebb egység a játékban..
reaper-t én terran ellen szoktam hozni felderítés gyaránt.. zerg ellen van hellion.. toss ellen meg a viking..
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz iSonic #16799 üzenetére
A banshee harass a mid-gameig nagyon hatásos, ha legalább 4 darabbal (+cloak) sikerül meglepni az ellenfelet, de szerintem kockázatos erre játszani, mert akkor másra nem igazán futja. Én inkább azért hozok egyet-kettőt, hogy az ellenre ráijesszek és szinte biztos, hogy túlreagálja és egy rakat nyersanyagot elkölt turretekre/cannonra/spore crawlerre...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest