Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
darnellsmith
senior tag
jó szórakozást utólag is
mi tegnap délután-este értünk haza, hihetetlen élmény volt az biztos. kb 13-14 korsót hoztam, néhányat azért vettem is
csak a paulaner ill hb sátorba voltunk, de külön-külön is rengeteg időt el lehetett volna tölteni mindegyikbe , sokan az asztalokon táncoltak meg ilyesmi, videó is van róla. meg persze komolyabb "játékok" voltak mint pesten a vidám parkba az tuti... -
L.T.
tag
válasz
darnellsmith
üzenetére
Elmentem váltani darnelt...

-
vipisti
tag
Bolgár sörök voltak már terítéken? Nyáron volt szerencsém tanulmányozni őket. A két említésre méltó márka a Zagorka és a Kamenitza (a helyi Dreher és Ászok). Ha valaki arra vetődik, egyből Zagorkát kérjen!

-
NoLF
veterán
válasz
darnellsmith
üzenetére
sok liter viszont = hektoliter

-
válasz
darnellsmith
üzenetére
a többieknek is hagyjál ám a sörökből

-
L.T.
tag
válasz
darnellsmith
üzenetére
én csütörtök este indulok

-
bbazsy
őstag
válasz
darnellsmith
üzenetére
ehhj. :\
érezd ckkor jól magad, igyál helyettünk is !

-
bbazsy
őstag
válasz
darnellsmith
üzenetére
szóval megér egy próbát..
h-h nem Octorberfesten vagy ? vagy rosszul emlékszem ?
-
bbazsy
őstag
volt ott valami nagy ördögös sör (mármint piros és ördög volt a cimkéjén).
valami füszeres izé, ha jól rémlik..azt tudja valaki, h milyen, miaz ?
-
Én is megjártam az interspart tegnapelött és Duvel akartam venni de aztán inkább helyette egy ír vörös sört vettem.
460 Ft volt a neve Murphy's. Nem rossz nem rossz szerintem. Kicsit sajnos túlságosan is lehűtöttem ezért nem lehetett tökéletesen érezni az útóizét de szerintem tehetséges sör.
Azért talán nem olyan jó mint a Duvel de mindenképp érdemes megkóstolni szvsz. -
-
bandus
veterán
tegnap rekordot döntöttünk a 100*4decis sörváltóban

-
divot
veterán
A Duvel 499 forint az Intersparban.
-
válasz
darnellsmith
üzenetére
sőt egészen biztos hiszen arra jártam akkor és eléggé hasonlítok magamra
sajnos semmi jóféle sör nincs most raktáron. de csak egy úszásfélévet kell megcsinálnom és már kapom is a sört! 8000 méter leúszása nem is nagy ár érte
-
doc
nagyúr
a hetvegen megkostoltam par Kolschot, most igyekeztem odafigyelni a gyartora is
a Gaffel egyaltalan nem izlett, nagyon keseru a tobbihez kepest
a Fruh Kolsch nagyon finom, es szinte mindenhol kapni
a Dom Kolsch egy kicsivel meg a Fruh-nel is finomabb, de keves helyen aruljak, a Rajna-parton a vendegloben majdnem 3 EUR volt egy 3 dl-es adag (de itt legalabb nem 2 dl-s poharat adtak, hogy az micsoda hulye egy szokas!)
majd meg igyekszem felhajtani minel tobbet
ja, vettem Kolnben tok jo kepeslapot, "A Kolni orgona" a cime, rajta van egy csomo Kolsch poharban, szepen orgonasipkent elrendezve
ugyhogy legalabb van checklistem is, mit kell meg megkostolni
-
edelweiss-ek erdinger és beck's volt a hétvégi program. ja és világos krusovice is.
végre lehetne egy kis pénzem komoylabban söröket venni mert igy ez nem állapot
októberben lesz vmi sörfesztivál a Lurdy házban.
[link]
az a baj nem írnak semmit hogy milyen sörök lesznek. mert ha heineken meg soproni lesz akkor nem fizetek 1500ft-t a beugróért. belga német ill. cseh sörök esetében viszont meggondolnám.
-
L.T.
tag
válasz
darnellsmith
üzenetére
ment egy privát
-
L.T.
tag
Már csak 8 nap és kezdődik a 175. Oktoberfest Münchenben. Sörbarátok, ott találkozunk

-
darnellsmith
senior tag
ma ittam: Deugniet, Special Block 6, Dendermonde tripel. ej ezek a belga sörök

-
válasz
ngabor2
üzenetére
igaz igaz bár nem megfelelően behűtve egyik sör sem esik túl jól. főleg nyáron.
St. Benoit barna megint jó választásnak bizonyult. Remek sör szvsz nagyon jó izzel.
A Guinness most kicsit lassan megyeget lefele elég keserű az elözőhöz képest. Van egy halom ember aki nem is szereti ezt a Guinness ízt. Nekem bejön de leginkább akkor ha nem iszom más sört mellé. -
No végre egy üveg tökéletesen behűtött Hoegaarden. Imádom. Csak ilyesmit iszogatnék ha nme lenne 350 Ft belőle 3deci. Persze igyis megéri csakhát szegény egyetemista vagyok akinek nincs pénze mindenfélékre csak ami létszükséglet. Ez most az volt.

-
doc
nagyúr
Fruh biztosan, csutortokon megyek a paromert Kolnbe, akkor bedobok egy Dom-ot, a tobbiben nem vagyok biztos

viszont a lista nagyon jo, kar hogy egy csomonal nincs pontozas, de majd szepen vegigmegyek a listan
egyebkent errefele (majdnem Aachenben vagyok) mindenhol Bitburgert adnak, ha az ember Pils-t ker, egesz kellemes kis sor -
doc
nagyúr
kint vagyok Nemetorszagban, Kolntol nem messze, valaki tudna tippeket adni, hogy errefele melyik soroket erdemes megkostolni?
(a trivialis Kolsch mar megvolt
) -
válasz
darnellsmith
üzenetére
hát ha korsót is adtak volna hozzá én se saujnáltam volna érte az 500-at de egy kis 3 decis üveg sörért nem kevés az 500. boltban olcsóbb vmivel asszem. talán 300 körül lehet.
woodstockos sörből sztem nem lesz semmi mert már egy hete írtam nekik hogy hogyan tudnék venni de semmi választ nem kaptam eddig. sztem már nme nézik azt a címet vagy fenetudja. máshol neten meg nem találtam ilyet. ebayen se. de majd még utánnanézek hátha.

-
válasz
darnellsmith
üzenetére
jaja a St. Benoit nem rossz ittam már régebben csak most megint került egy véletlenül.
Sajnos tegnap nem volt időm meginni őket.
Egy Krusovice lett ami nem rossz sör de sajnos nagyon drágán vettük (3 decis 500) igy ez kicsit beárnyékolta az ízét. De érdemes sör egészen érdemes.woodstockos sört innen akartam: [link]
De tekintve hogy elég régóta nem frissitették az oldalt elég kevés esélyem van hogy visszaírnak. Pedig nem is írtak olyan rosszakat az erösebbik verzióról. Meghát durván jól néz ki ez a címke.
-
mostanában edelweiss volt meg erdinger sőt még borsodi is.
a polcon meg ott vár egy Hoegaarden egy Guinness és egy St.Benoit. Remélem holnap lesz egy kis időm sörözni végreoctoberfest jó lenne már évek óta tervezgetem hogy kimegyek de még sosem volt pénzem ilyenkor rá. majd jövőre

meg épp woodstock-os sört akartam szerezni de nem válaszolnak a szemetek az emailre telefonálni meg nme akarok amcsiba.

-
werttzui
addikt
Éppen dreher

-
ngabor2
nagyúr
válasz
darnellsmith
üzenetére
szép gyűjtemény, gratula.
-
darnellsmith
senior tag
most reggeli után ittam meg a Saison Regal nevű sört. viszonylag könnyed 5.5%-os alkoholtartalommal, nem az a kimondott belga sörös íz jön elé, hanem egy könnyedebb. ahogy olvastam régen mezei munkások itták főleg hogy jobban bírják a melót. utóíze csak 2-3 mp-ig marad meg az ember szájába, hétköznapi sörnek jó lenne éppen minden nap.
-
darnellsmith
senior tag
most értem haza a nyaralásból, főként edelweiss volt terítéken esténként, napközbe meg fekete démont vagy bakot ill kozelt ittam, aztán jönnek itthon a belga sörök csapatostol, na meg persze kevesebb mint egy hónap és go octoberfest

-
hm szerintem a Hoegaarden az egyik legjobb búzasör de lehet csak nekem jön be ennyire.
Pesten tegnap az aréna pláza nevezetü helyen ittunk egy sört. Van minden plázában szinte ez a remek sagfredo vagy mifene kávéző. Remek hely Győrben is néha benézek Edelweiss-t inni. Egészen meglepödtem amikor az itallapon megláttam a Paulaner-t. méghozzá 590ft-ért ami igencsak olcsónak tűnt mert boltban 400 felett van a 3 deci ha jól emlékszem. Amikor kihoztak egy üveg Edelweiss akkor már csak mosolyogtam hiszen tényleg nehéz megkülömböztetni ezt a kt sört. Bár Paulanernek jobban örültem volna mert nekem sokkal jobban bejön mint az Edelweiss de azért az se volt rossz.
Azt mondjuk nem értettem hogy miért nem habzott a sör. Alig keletkezett hab pedig állt bármilyen jól önti az ember gyereke a búzát azért keletkezik vmennyi hab. Itt meg semmi. Fene nem érti ezt. Talán a hűtéshez lehetett vmi köze. -
bbazsy
őstag
ma hoegaarden witbier. nem győzött meg..
holnapra is vettem valami német csodát amit még nem, remélem jobb lesz..
meg haver jön, megkóstolhatom a millert
meglátjuk azt is. -
NoLF
veterán
tegnap
heineken, stella, gösser, carlsberg, edelweiss, soproni

-
NoLF
veterán
hétvégén nálam is volt fogyasztás, a balcsin is van tesco szerencsére.
1664 blanc, végre megkóstoltattam a bnőmmel, nagyon szerette. nekem egykét holsten premium, tuborg green, heineken, soproni 1895, karpackije, gösser, soproni fekete démon, meg egy csatosüveges oberdorfer, ákcijós a tásóban.jóvolt.
-
no reggelt
hétvégén remek sörök forogtak mindenfele.
edelweiss volt leginkább és arany fácán.
aztán ittam egy staropramen-t ami tényleg egészen jó sör.
ezenkívül vettem egy Izraeli sört ami most 300-ért van a spárban. Az leginkább olyan felemás volt semmi extra. 300-ért max egyszer.
meg volt egy Satan Red is ami szintén nem lesz kedvenc sör főleg 550-ért nem. bár arra se mondanám hogy kifejezetten rossz csak vannak ebben az árkategóriában jobb sörök is. azért egyszer meg kellett kóstolni. -
Traxx
őstag
Hát...ez a Duvel brutál, pedig már ittam néhányszor
Hiába eszek előtte, megcsap...érzem, hogy a fejembe száll. De az íze nagyon jó, évente párszor megéri
(csak az ára miatt ritkán meg mert nem vagyok nagy sörös...de az első aranyat az olimpián illik megünnepelni
Pontosabban a másfelediket...Kozmannék ugye...
) -
Traxx
őstag
Na Kasteel project egy rövid időre elnapolva, nem volt spar-éknál
Rosszul emlékeztem ezek szerint...Vigasztalom magam egy Duvellel, már hűl a kicsike
Legalább abban még sosem csalódtam 
-
NoLF
veterán
válasz
DelArco
üzenetére
amit kapásból ajánlanék:
staropramen (világos, barna)
kozel (szigorúan 12es világos, nomeg a barna, isteni mind2)
starobrno (ezt inkább szopogatni)
pilsner urquell (ennek nemtom hány fajtája van odakint) eredeti pilzeni, van akinek nem ízlik
természetesen krusovice, nagyon fincsi, nagyon könnyű üdítő nedű
starobrno, ez már kommerszebb
budweiser, neki se rossz a barnája
gambrinus, szintén olcsóbb fajtaígy hirtelen ennyi jut eszembe a kb 470 cseh fajtából

-
igen arra közben rájöttem hogy nem az a budwesier de azért nem rossz.
cseh sörnél meg arra gondoltam hogy mi az a pár típus amit kapásból ajánlanál ha cseh sörről lenne szó.
belga sörből is rengeteg fajta van mégis akad 4-5 típus amit ha megkérdeznek hogy mit kóstoljanak meg mondok mert szerintem azok a legjobbak.darnellsmith: jahát kérem a kemény munka meghozza gyümölcsét. ha nem vertem volna el minden pénzem a balatonon énis sörözhetnék
no majd a hatalmas ösztöndijjamból amit köv félévben kapok
-
darnellsmith
senior tag
válasz
DelArco
üzenetére
én dolgoztam meg a pénzért úgyhogy nemegészen
ja + kaptam még 35 féle belga söralátétet, biztos ami biztos. most meg indulunk1-1.5 hétre nyaralni, addig 5-6 sört berakok a hűtőbe, hogy mire hazaérek fogyaszthatóak legyenek. amúgy csak ajánlani tudom mindenkinek ezt a belga sörboltot (lajos u. 51.) segítőkész az eladó és van választék, bár több pohárból az utolsót hoztam el, de sebaj, lett minden amit össze írtam 
-
NoLF
veterán
válasz
darnellsmith
üzenetére
azt hiszem egy csöppet irigyellek...

DelArco: amit kóstoltál, az nem a mindenki által ismert Budweiser, hanem egy kevésbé ismert szintén Budejovicében található, 1795ben (meglepő
) alapított kisebb sörgyár terméke, itthon világos, és barna változatát kapni. a világostól nem ájultam el (nem volt rossz persze) de a barna az kifejezetten ízlett, hozta az édeskés, könnyen fogyasztható cseh-szlovák jelleget.nagyon sok cseh sör van, felsorolhatatlan melyiket kell megkóstolni...
-
válasz
darnellsmith
üzenetére
szép szerzemények!
mivan rád szakadt a nemzeti bank?
én most egy bodweisert iszogattam épp. gondoltam kiprószálok vmilyen cseh söröket is mert azokat nem nagyon ittam még.
ez nem volt rossz csak sajnos a 3 decis kiszerelést vettem ebböl a budweiser 1795-ből ami kb fél percig tartott ki. de azért nem volt rossz.
cseh sörök közül mit érdemes megkóstolni?
és a poén szekcióba a kis sörnyitós videónk mert azunk is lett közben
[link] -
darnellsmith
senior tag
"pár" új szerzemény:
Poharak:
Kwak 0.75 literes + fa tartó (kézzel fújt pohár)
Westmalle
La Gauloise 2 féle
Rochefort
Chimay
Couvee des Trolls
De Koninck
Delirium Tremens
Guillotine
Floris
St Idesbald
St Martin
Belle Vue
Duvel
Sörök
La Trappe Witte 0,33 L 5,5%
Blanche de Ardenne 0,25 L 4,3%
Chimay White 0,33 L 8%
Maredsous 6 0,33 L 6%
Mea Culpa Blond 0,33 L 6,5%
La Trappe Dubbel 0,33 L 7%
Special-Block 6 0.33 L 6%
Saison Regal 0,25 L 5,5%
Rodenbach G. Cru 0,33 L 6%
Rochefort 8 0,33 L 9,2%
St Idesbald Brune 0,33 L 6,5%
Villers Oud Vieille 0,33 L 7%
Campus Amber Black 0,33 L 7%
Achel Bruin 0,33 L 8%
La Trappe Tripel 0,33 L 8%
Guillotine 0,33 L 9%
Dendermonde 0,33 L 8%
Deugniet 0,25 L 7,3%
Rochefort 10 0,33 L 11,3%
Corsendonk Agnus 0,33 L 7,5%
2 kép: 1
2 -
divot
veterán
Kaptam egy hatos csomag Aranyászokot: hogy ez mennyire ratyi sör.

-
reggelt reggelt!
hétvégén volt egy kis grillparti pár sörrel.
löwenbrau, soproni 1895 és beck's volt. nagyjából ezek a kedvenceim az olcsóbb kategóriából.
meg vettünk warstein nevezetü sört mert akciós volt. számomra semmi különöset nem adott de az átlagos értéket hozta.kiderült hogy sokmindennel ki lehet nyitni egy üveges sört.
nyársal(ezzel vigyázni mert leviheti kicsit az üveg nyakát is)
grillrácsal
papucs fémcsatjával
vmi hosszúkás műanyag pálcával
öntözőkannával
szöggel
ököl nagyságú kaviccsal
dvd lemezzel
kapával
fejszével
kanálal
meg persze a szokásos dolgokon mint fémlépcső meg egyéb ilyen helyek
-
divot
veterán
Nos.
Meghívtam néhány sörissza cimborámat, és vettem egy rekesszel: mindenki elégedett volt. Nem életem legjobb söre, de nagyon korrekt módon adja le a 9%-os alkoholtartalmat: nem túl édeskés, és nem is fejfájdítós, dög melegben is el lehet iszogatni.
Szóval ennyiért (199 forint), elképesztő jó üzlet.
-
ngabor2
nagyúr
maradubk a félkommersz vonalon: 1 kozel, egy miller, meg egy oettinger búza.
-
divot
veterán
válasz
darnellsmith
üzenetére
Mindenesetre vettem belőle 5 üveggel, biztos ami biztos.

Már hül, este okosabbak leszünk.
-
szerintem se rossz sör de nálam a hoegaarden és a paulaner a nyerők ha búzáról van szó. ezkhez még életemben nem keveretem citromot nem is kell szerintem.
csak ká hogy Győrben viszonylag kevés szórakozóhelyen lehet ezekkel találkozni.minap ittam egy kronenbourg 1664-et. nem volt tökéletes mert inkább szobahőmérsékletü volt hiszen instant kis pad szélén kinyitós sörözés volt csupán. mindenképp meg kell majd kóstolnom még behűtve is hiszen úgy lehet igazán megítélni egy sört.
most meg itt van együ veg borsodi ami megfelelöen hűtve ilyen melegben ügyes kis sör lehet.
-
NoLF
veterán
válasz
bagyulajuve
üzenetére
kronenbourg 1664 és kronenbourg 1664 blanc pl

mod: ja, ezt már fentebb kitárgyaltuk

-
NoLF
veterán
válasz
bagyulajuve
üzenetére
fogadjunk hogy nem is sejtenéd hogy francia sört ittál ;)
-
bagyulajuve
addikt
ma ittam 3 ilyet, nagyon ízlik, csak mocskos drága

-
NoLF
veterán
válasz
darnellsmith
üzenetére
én egy kisboltban vettem a 6kerben 270ért
-
divot
veterán
Ezt a mostanában reklámozott, és Tesco-ban bevezető áron 199 forintért kapható, 9%-os Karpackie sört kóstolta már valaki?
-
NoLF
veterán
2 doboz soproni után felüdülés volt ey palack pinot noir rozé a varga pincészettől, szaudaval felhúzva

Új hozzászólás Aktív témák
- Nagy Marvel-képregénygyűjtemény
- DJI Goggles 3 FPV drón szemüveg + Motion Controller 3 távirányító
- DJI Air 2s Fly More Combo drón szett (FMC) kofferben
- DJI FPV + Fly More Combo + Motion controller + Extrák + Hátizsák - makulátlan állapot - AKCIO
- Káprázatos 18 karátos fehérarany gyémánt gyűrű szett (Eljegyzési és Kísérőgyűrű) Eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Rosszul emlékeztem ezek szerint...Vigasztalom magam egy Duvellel, már hűl a kicsike