Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
-
LOGOUT
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
sanyixXx
senior tag
válasz
ngabor2
üzenetére
szerintem ez nem így van. láttam már minden féle söröscsapból a címkétől jelentősen eltérő sört folyni. a csapnak ugye van egy csöve, a végén a dokkolóval, amit ráteszel a söröshordóra. ha tényleg van különbség a hordók közt, akkor az egy dokkolócserével meg lehet oldani.
padee: arra figyelj, hogy 50 liter sörnek korlátolt szavatossága van. a csapolt sörben keveseb (vagy nincs is, nem tudom) a tartósító, így nem is áll el sokáig. arra ne számíts, hogy egy egész nyárra be tudsz spájzolni egy hordóval. kocsmákban sincs szerintem mindig 30-40 hordóval, hanem a fogyasztáshoz mérten rendel a tulaj/kocsmáros/akárki.
azt viszont nem tudom, hogy bontatlanul meddig áll el a hordóban a sör. -
ngabor2
nagyúr
bizonyára tudod, és még nagyon sokan tudják, de lehet, hogy van, aki nem... minden söröshordóhoz saját csapoló kell. ezt a sörgyárak dolgozták ki egymás ellen. tehát egy borsodis csapolóval nem tudsz pl. egy soproni ászok hordót megcsapolni. legalábbis legutóbb még így volt.
-
padee
tag
3 Edel a teriteken. vagyis egyenlore a hutoben.
ijj de varom mar a melegebb napokat, akkor milyen jol fog esni!
nyarra be akarok uzemelni egy privat 50 lityis soroshordot a sajat ''sorozombe''. van olyan aki probalkozott hasonloval?sorcsapolo van(kozvetlen a hordora es a csapolo is).
szen dioxid kellene. na meg maga a sor. :d
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
egy barna Leffe-et már kivégeztem. jófajta, ezt szeretem

az erdingerből még van egy kicsi... nem rossz, de ittam már jobbat is.
meg még van egy LöwenWeiss, egy Franziskaner és egy Tuborg. remélem mindet ki tudom próbálni. ennyit nem szoktam inni egyszerre.
(ja, meg van egy kókuszdió is... de az nem sör
) -
Rez_Grof
őstag
Ma este csapolt Erdringer és Staropramen lesz a menü.
Jó lesz.
-
Dilikutya
félisten
válasz
sanyixXx
üzenetére
A Dreher nagyon jó sör, szerintem. Ellenben a HB... ha arra a kékdobozosra gondolsz, az egy retek. Jól behűtve meg lehet inni, de nekem személy szerint nem ízlik.
Apropó, sör... még karácsony előtt nyertem egy tálca sopronit, még van belőle egy kevés, azt nyammogom most is, hátha valaki irigykedni fog![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ngabor2
nagyúr
válasz
sanyixXx
üzenetére
egyszer elmondták, hogy mi is a ''német tisztasági törvény''... hát kb az, hogy nem lehet variálni a sörrecepten. köszönöm szépen, ennyit a német sörökről. remélem nem minden német sör tartja be...
(pontosabban csak víz, árpamaláta, komló és élesztő lehet a felhasaznált anyag, egyéb nem. búzasör, ízesített sör, spéci főzés, egyéb... hol maradnak a különlegességek?) -
sanyixXx
senior tag
a dreher gyárba azt mondták, hogy a dreher a premium sörük, ezért az elvileg a drága alapanyagokból van, ill. csak komló, maláta, víz és sörélesztőből.
az ászok, köbányai stb. a középkat ill. az alja sörük, azok kapják a ratyi hozzávalókat és a kukoricagrízt.
ebből kiindulva, ami tisztább és drágább alapokból van, annak simán emelhetik erre hivatkozva az árát.
viszont érdekes, hogy régebben a tuborgot és ma a Hb-t is ők főzik és mégsincsenek dreher árban, noha a tuborgba pl. a dánok a saját élesztőjüket kérték bele és a HB a elvileg a német tisztasági törvény alapján ill. a faszább alapanyagokból készül... -
Integra
titán
amin én ledöbbentem hogy a dreher milyen kurva drága...
már a stella és a gösser ára felett van sokszor, ami azért vicces -
NoLF
veterán
válasz
ngabor2
üzenetére
ááááááh nem ittál még Guinness draught extra coldot...
otthon én is ittam Guinnesst, golyós üvegest, meg sima dobozost is, de egyáltalán nem nyerte el a tetszésem. Itt viszont van rendes csapolt, és hogy mondjam... egy érzés
persze nem lehet máshoz hasonlítani, hisz szénsavban szegény, és az ízvilága is érdekes, de kifejezetten élvezhető egy nehéz nap után! a habja pedig... az valami mennyei. -
troland26
őstag
Teljesen igazad van a Guiness-el kapcs . Kedves barátom most jött haza Írországból na és hozott pár doboz sört (Guiness is volt közte) na meg kell mondjam az Ír sörök egy kalap szart érnek kb . Volt egy ilyen is na ez volt a legszarabb , életembe nem ittam ilyen megnevezhetetlent :
![[kép] [kép]](http://kepfeltoltes.hu/070227/loli_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
-
ngabor2
nagyúr
válasz
sanyixXx
üzenetére
a barna sörök közül eddig csak az jött be, meg a Leffe. csak ugyebár a Leffe megint más (ár)kategória.
kevés olyan sör van, amit nem bírok meginni, de pl. a Guinness borzalmas volt, nem veszek többet. a radeberger pedig egyenesen a lefolyóban végezte
most viszont Edelweiss-t iszok. természetesen szűretlent, fél literes, magas pohárból (sajna Edelweiss-es nincs, úgyhogy marad az Ilzeres
). rizs volt itthon, viszont normális citromot nem találtam, úgyhogy 2 karika lime-ot vágtam bele. nem is rossz. a habjában megállt a gyufaszál, tehát igazi sör
viszont érdekes, hogy a Match jobb sörválasztékot tekintve, mint a tesco. nagyáruházak közül utána jön az interspar, és ami a legjobb, a cora (legalábbis debrecenben). sajnos távolságban is ez a helyzet, ahoz, hogy a corába kimenjek, vásárolja, és visszajöjjek, min. 2 óra kell. -
NoLF
veterán
-
sanyixXx
senior tag
apropó búzasör:
tegnap voltam a kaltenberg söröző/étteremben. ittam könig ludwigot. az üveges változatánál szerintem jobb a löwenweisse. viszon a csapolt ludwig klasszisokkal jobb bármilyen csapolt sörnél
most pedig dreher bakot iszom. tűzkeresztség, életemben nem ittam még ilyet, pedig nem ritkaság. a habja finom, a színe pedig csodálatosan szép. szinte már kár érte. de nem velém
ngabor: a grand cru engem sem vágott hanyatt. többre számítottam
-
-
ngabor2
nagyúr
akkor úgy mondom: a fizetésemhez, és a kommersz sörökhöz képest drága.
és itt a 3. Hoegaarden, a szűretlen búza. ha jól be van hűtve, akkor az eddig általam próbált legjobb búzasör. sajnos nincs itthon citrom, naranccsal meg inkább nem próbálkozom
bár érdekes lehet azzal is 
egyetlen baja, hogy kicsi... hamar végetér. -
ngabor2
nagyúr
hozzájutottam némi pénzmaghoz, és sörbe fektettem. Hoegaarden-be, mindjárt 3 üvegbe, 3 félébe.
Tiltott gyümölcs: barna sörkülönlegesség. üvegben utóérlelt, tehát élesztőtől zavaros. kifejezetten finom barna sör, csak ''kicsit'' húzós az ára...
Grand Cru: ugyan ez, világos sörben. ettől nem vagyok elájulva, valami jobbra számítottam. kb. olyan, mint az Ilzer szűretlen búza, ami azért elég kommersz. csak ez a komlótól kicsit kesernyés is.
nomeg van a végére egy szűretlen búza, amit tanulva korábbi hibámból, jól behűtöttem. ha ezt a grand cru-t megiszom, jöhet a desszert
mod: francért bírja, aki nem iszik... ez a 2 x .33l 8.5%-os sör azt mondja, hogy mára elég lesz. mindegy, holnap is lesz nap, a finomság akkorra marad. addigra veszek citromot is
(megj.: mondhatnám, hogy a májamat a melóhely terheli le... de valszeg nem hinné el senki
) -
padee
tag
a mai adag csak két mezei kaiser lesz.
nem volt kedvem kisetálni a tacskóba ekkora szélbe, pedig lehetett volna fincsi Edel...
ez van. -
padee
tag
Tegnap sikerült elfogyasztanom egy csapolt Stellat.
Az üvegesnél sokkal jobb. sőt, szerintem nem is hasonlit ra.
mivan senki nem sörözik mostanában?
[Szerkesztve] -
sanyixXx
senior tag
holnap megyek a Dreher gyárba

-
NoLF
veterán
én a Guinnesst semmilyen módon nem nevezném lórúgás sörnek, sem ízre, sem hatásra.
-
-
Blaise
veterán
csak nem leszoktatok a sörről ?

-
Blaise
veterán
Ismét Löwenweisse a mai menü

Talátam 170 ft-ért a Sparban -
Atesz2
tag
Egy filozófia professzor az elöadását úgy kezdte, hogy fogott egy konzerv-üveget és feltöltötte kb. 5 cm átméröjü kövekkel. Rákérdezett, hogy ugye tele van az üveg. Igen - volt a válasz.
Ezután elövett egy dobozt, tele apró kaviccsal, és elkezdte beleszórni a kavicsokat az üvegbe. Miután a kavicsok kitöltötték a kövek közötti üres helyeket, megint megállapították, hogy az üveg tele van.
A professzor ezután elövett egy dobozt homokkal és azt kezdte betölteni az üvegbe. Természetesen a homok minden kis rést kitöltött. ''És most'' - mondta a prof, ''vegyék észre, hogy ez az önök élete.
A kövek a fontos dolgok - a családod, a partnered, az egészséged, a gyerekeid - ha minden mást elveszítenél, az életed akkor is teljes maradna. A kavicsok azok a dolgok, amik még számítanak, mint a munkád, a házad, az autód. A homok, az összes többi. Az apróságok. Ha a homokot töltöd be elöször, nem marad hely a kavicsoknak és a köveknek. Ugyanez történik az életeddel. Ha minden idödet és eregiádat az apróságokra fordítod, nem marad hely azoknak a dolgoknak, amik igazán fontosak számodra. Fordíts figyelmet azokra a dolgokra, amelyek alapvetöek a boldogságod érdekében. Játssz a gyerekeiddel. Szakíts idöt orvosi ellenörzésre. Vidd el a párodat táncolni. Mindig lesz idöd dolgozni, takarítani, vendégeket hívni, rendet rakni. Elöször a kövekre figyelj - azokra, amik igazán számítanak. Állítsd be a prioritásokat. A többi csak homok.'' Késöbb azonban... Az egyik hallgató fogta az üveget, amelyröl a prof és a többiek megállapították, hogy tele van, és beleöntött egy üveg sört. Természetesen a sör kitöltötte a homokszemcsék közti hézagokat, így az üveg tényleg tele lett.
Tanulság:
Nem számít, mennyire van tele az életed, mindig van benne hely egy sörnek! -
Atesz2
tag
Most ittam eloszor Paulanert a germanoknal, finom selymes volt

-
sanyixXx
senior tag
aki megteheti

most csütörtökön lesz nagy sörözés
csak még nem tudom, hogy mit kéne inni. két buliba megyek és attól tartok nem lesz olcsó. lehet, hogy egy home edition kiszerelésű házi páleszt beteszek a 6pack sör mellé 
mod: mármint tudom, mit kéne inni. sört! nade milyet?
[Szerkesztve] -
sanyixXx
senior tag
és most jöhet a Steffi

-
sanyixXx
senior tag
tököm tele van...
fáj a torkom, nem ihatok sört. ezt általában 4 napig tartom. aztán ráiszom a hideg sört és egint kezdődik előlről...
-
Dilikutya
félisten
válasz
Integra
üzenetére
Nem egészen. Erdinger mintha egy százassal drágább lenne, legalábbis a Sparban. Vagy csak a barna? Az 330 körül van, Edel mindenféle pedig 200. A nem barna Erdingert nem tudom, mibe kerül, de szerintem egy árban van a barnával.
Csapolva meg határ a csillagos ég, Erdingert nem tudok, Edel-t 300-ért szoktam szürcsölgetni
-
Whaskes
senior tag
sziasztok! mi a véleményetek az aranyfácán nevű sörröl? most egész olcsón tudnák szerezni.

-
Blaise
veterán
Tegnap este sikerült elfogyasztani 2 korsó ilyet citrommal, de rizs nélkül
: [link]
Nagyon bejött
De boltban nálunk sehol nem láttam ilyet....lehet vhol kapni ?
-
divot
veterán
Hosszú boros hetek után ma valahogy sörös lettem, méghozzá krémes sörös. Ezért vettem egy üveg Franciskanert, egy üveg Edelweis-t, ők voltak a ráhangolódás, aztán jött egy barna Leffe, majd végül két fekete Krusovice, mindehhez egy kis sajtos stangli és mogyoró csúszkának.

-
NoLF
veterán
nos ugyan az ale-hez még mindig nem volt bátorságom, de itt szemben a kocsmában találtam angol lagert, nevezetesen Carling, bepróbáltam, teljesen jó, kicsit szárazabb mint mondjuk a fosters, de könnyen fogyasztható. nomeg ha már ittvagyok gondoltam csak megpróbálom milyen is az igazi finom csapolt Guinness, amit otthon nem találtam jónak, itt egész tűrhető... a habja az valami oltári

na cheers, sörözzetek, hiába van hideg!
-
NoLF
veterán
válasz
sanyixXx
üzenetére
heh... akár hiszed akár nem, még nem vitt rá a lélek hogy próbáljak angol sört idekint!
Staropramen, Fosters, Leffe (kedvenceim egyike, csapolva, mmmm...), Kronenburg, Perino (olasz, nem rossz), Stella, Carslberg, eddig ezeket fogyasztottam, bennük nem csalódtam! Guinnest otthon próbáltam kétszer, ritka szar sztem... nem is tudom milyen lehet az ale, nem hiszem hogy ízleni fog, de hamarosan bepróbálok egyet, tuti. -
NoLF
veterán
nincs az az isten hogy én akár egy korty jégen szűrt mocskos millert is letoljak a torkomon... ugyanolyan semmirekellő divatsör mint a corona (otthon coronita)
semmi íze, lehet inni mint a vizet, a dizsiben a részegnek nincs másra szüksége... de az igényes sörivő ilyen mocsokra sosem gondol. -
Zewa
senior tag
Sziasztok.. Legjobb sörök.. hm.. Stella Artois, heineken, Pilsen Urquelle (bocs ha elirtam),
Gösser,Beks,Kosel (és mivel pécsi vagyok ezért Szalon -(igaz nem szeretem..))
-
Gerasz
aktív tag
Meglepődve látom, h milyen sokan is szeretik a Millert. Ez a sör a képzeletemben egy fehérpólós 17 éves uvban pompázó fiatalember kezében jelenik meg. Bár ez valószínűleg az én hibám. Szerintem aki sokféle sört kóstolt annak tuti nem jön be. Akár egy ászokra is bármikor elcserélném...
-
NoLF
veterán
na en mar angliaban vagyok, ha minden jol megy ma este mar beprobalok valami finom sort

-
sanyixXx
senior tag
nincs is jobb a karácsonyi Franziskanernél

-
divot
veterán
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Én viszont az üveg tartalmára vagyok inkább kíváncsi.

-
divot
veterán
Szerencsére ezekbe az űberbéna Plus diszkontokba egyre több német termék érkezik. (Ezek a németországi anyacég cuccai.) Így most ismét kapható 199 forintért a Valentis dobozos búzasör. Az alábbi teszten 10-ből 7 pontot kapott, ami nem rossz, tekintve, hogy például a szüretlen Edelweis csak 6-ot érdemelt ugyanott.

[link] -
nb18
tag
Nekem Edelweiss (szigorúan szűretlen citrommal rizzsel vagy nélküle...) aztán Coronita,Miller... magyarok közül Arany Ászok (nyáron isteni 30fok felett
) Borsodi...végülis tök mind1 már amikor jókedv van 
-
Hunterevil
tag
Valaki próbálta már a forralt/meleg söröket? (pl amik a téli selmyes weboldalán vannak)
Én egyszer csináltam aranyfácán, fahéj, méz, szekfűszeg, rum felhasználásával de csak hidegen volt jó
-
NoLF
veterán
csapolt Edel az a jó, majnem mint a zúnijó!

Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook Air 13" M4 10cCPU/10cGPU / 16GB / 256 GB - www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar, szép állapot
- Dell Optiplex 3020 MT,i3-4130,8GB RAM,128GB SSD,WIN10
- HP EliteBook 745 G6 14" Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- 268 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285HX, RTX 5060 (multitouch)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
asszem azokhoz se olyan egyszerű hozzájutni.

betettema hűtőbe, hadd hűljön. keresek mellé valami mást is. nomeg megyek a piacra citromért
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

), de nekem ez a sör sanjos büdös.