Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
-
LOGOUT
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
emberek! remélem mindenki egyetért velem abban hogy ezeket a nagy melegeket csak megfelelően behűtött sörök kortyolgatásával lehet átvészelni.
egy kis edelweiss volt tegnap ezuttal citrommal. jól esik a hideg búza a nagy melegben. -
egy kis erdingert iszoattam épp.
citrom nélkül ugyan de nekem igy is megfelelő volt. -
Ygg
senior tag
- Milyen sört szeretsz?
- A rekeszest!

-
msnman
csendes tag
Én csapolva szeretem, de a földből.
http://www.indavideo.hu/video/Sorfurotorony -
NoLF
veterán
válasz
bagyulajuve
üzenetére
ha szereted a búzasört, akkor próbáld ki a kronenbourgból is a blanc változatot, 100% búza, nagyon fini!
tescoban lehetett még 1 hónapja kapni, 0,25ös kisüvegben.
-
bagyulajuve
addikt
Bár Francia, de mgelehtősen finom sör:

-
darnellsmith
senior tag
a mai ebéd után után egy edelweiss-et kértem, majdnem fácán lett belőle de inkább a búza citrommal, azt hittem némi rizst is adnak, múltkor mintha lett volna
-
Traxx
őstag
A "fehér" Hoegaarden-t próbáltam (pontosan nem tudom a nevét, mert van jópár féle, ), és az ízlett is, meg nem is...amolyan közepes volt. A Duveltől viszont beindul a permanens nyálcsorgatás

Belga búzasört még nem ittam, az Edelweiss-nál leragadtam...igazából kocasörivó vagyok, aki a ritkát, de finomat elvet követi. De a Kasteel-t akkor megejtem

Talán ez volt a kipróbált Hoegaarden:

-
NoLF
veterán
Rizst 1-2 szemet szoktak beledobni, nem feltétlenül szükséges és nem is mindenütt dívik a szokás, hogy honnan jött nem tudom, mindenesetre a korsó elfogyasztásáig folyamatos habot képez a tetején, leginkább ezért alkalmazzák. csapoláskor mikor ott a hab, a citom is nyomja még egy kicsit (pezsegtet) de aztán ez elmúlik, a rizs pedig folyamatosan nyomatja kifelé a CO2-t.
én személyszerint annyira nem komálom a rizst benne, de azért néha megesik hogy kerül bele
a citrom viszont fincsi citrusos fanyar ízt ad a búzának, legtöbbször szoktam bele tenni / kérni. Belga fűszeres búzákba nem rakják, ott már olyan az ízkavalkád hogy nem is kell 
Kasteel-t mindenképp próbáld ki, a barna fincsibb, de persze a delirium sem rossz

ha frissítő finomságra vágysz, Hoegaardent-t ajánlok. Csajoknál is bejön!

-
no reggelt emberek!
no megvolt a nyaralás meg effélék. volt egy kis sör is leginkább beck's.
meg volt István király sör vagy mi remek izzel megáldva. nem sok rosszabbat ittam eddig annál.plussz szeretnék egy gyors közvéleménykutatst itt a sörivó népek között.
léteznek ezek a búzasörök meg ilyesmik mint tudjuk. szoká őket citrommal és rizsel fogyasztani.
én személy szerint nem esek kétségbe ha nem kapok citromot a búzasöröm mellé. nálam a megfelelő hütés megléte után kicsit se számít hogy ottvan e a citrom vagy nincs. mások meg felháborodnak ha nincs citrom és rizs adagolva a búzasörükhöz.
no egy a lényeg: nálam ez nem létszükséglet megkockáztatom számomra nem sokat dob rajta.
ti hogy vagytok ezzel?
-
joe69
senior tag
130 a dobi soproni hetvegen tecsoba!
-
-
Traxx
őstag
Üdv Sörmester!

Érdeklődnék...a Kasteel miért ubzmg?
Az alkoholtartalma miatt (11% miatt rá is szolgálna), vagy pedig finom is mellé? Csak mert szeretnék valami jófajta, és kivételesen magasabb árkategóriás sört venni, de nagyon mellényúlni nem akarok...A Duvel, Leffe duó kimondottan ízlett, tehát maradnék mindenképpen a belga és az édesebbik vonalon. Elsőre ez a Kasteel szimpi, meg a Delirium Tremens. A gyümölcsös sörök...hát nemtudom, inkább kihagynám

Köszönöm a tippet

-
Hohóó tudtam én
A búzasör egészségesbbazsy: leffe az egyik legjobb sör /ebben az árkategóriában/
-
bbazsy
őstag
hoztam párat az agyon dícsért Leffeből. remélem beállok én is a sorba

-
htmano88
csendes tag
Azért akárki, akármit mond, én "magyartermék"-párti voltam, vagyok, és az is maradok. Úgyhogy ki is megyek meló után a szigetre, hogy megnézzem ezt a sörkitörést vagy mifene. Remélem, nem zárták el a csapot.

[URL=http://www.coolspace.hu/video/78600456fd9e3a84fbae4860569aedca/]Szerintem tök tuti[/URL]
-
NoLF
veterán
na sikerült kipróbálni a kasteel bruin-t, igazán finom, ízletes nedű. volt még 2 fajta világos meg 1 fajta barna (bak) sör bulgáriából, a nevükre nem emlékszem, amúgy sincs cirill karakter a billentyűzetemen
a szőkék átlagos mainstream sörök voltak, a bak az nagyon pörkölt, nagyon száraz utóízű, de ízletes söröcske volt. mellé lekúszott még ez-az, de csak szomjoltónak. -
y8k
újonc
Nem vagyok nagy sörös, az egyetlen amit megiszok, lehet, hogy fura, de az az Arany Ászok... Lopkodni se szoktam korsókat
Amikor dán cserediákok voltak nálunk, volt egy srác, lazán kézben kihozta a korsót, úgy vitte el, aztán előkapott a zsebéből egy hamutartót, majd végül.... egy kb A/4-es méretű táblát, amin egy jobbra nyíl állt, és 2 betű: WC 
-
stangli
senior tag
válasz
bagyulajuve
üzenetére
mi az hogy
az első három a tökéletes számomra az utolsó kettő meg… pffff… szóra sem méltó 

-
Kephamos
addikt
válasz
bagyulajuve
üzenetére
hirtelen azt olvastam, hogy Clit

mod.: ma este kóstolunk mi is egy kis hazai különlegességet, mondjuk borsodályt, vagy sopronálytot.
-
tomsics
senior tag
válasz
bagyulajuve
üzenetére
mi az hogy jó
nagyonJÓ 
-
bagyulajuve
addikt

ez is jó sör -
sgergi
veterán
, "stratégiai jelentőségű." -
sparx
tag
omfg

-
drteem
újonc
válasz
antiemo4
üzenetére
NA ezt vágom, mert megnéztem a videót, de te ezt el is hiszed? Egy ilyen béna picsa riporter meg amúgy is menjen inkább takarítani... NA de meséljél csak, milyen sör ez? Meg melyik része a szigetnek? Tudsz vmit? tájékozottabbnak tűnsz, ha meggyőzöl, h igaz, kint találkozunk korsóval

-
antiemo4
csendes tag
Én "Hajógyári" sört iszok

[link] -
Nyugdíjas
nagyúr
Most néztem be először a totyikba,de örömmel konstatáltam, hogy bel felül kicsi mezőbe beirva a megfelelő szót (Staropramen) egészen sok pozitiv találat lett
Ezek után nem nehéz kitalálni én mire szavazok,ha sörről van szó.Nomeg a Borsodi,mert azt mindenhol kapni

-
tomsics
senior tag
válasz
DelArco
üzenetére
én is pont így jártam ,haverokkal mentünk buli ,ugye felkell tankolni.na én megláttam ezt az amcsi sört,egyből begerjedtem rá,haverok még monták is hogy pénzért majdnem kapnák 2 doboz másikat,de nem nekem az kell.Alig vártam hogy kiérjünk a boltból már bontottam is.Na de az az íz mintha lóhugy lenne .azóta maradok a jól bevált Borsodi,Heineken,Kozel-nél
-
stangli
senior tag
most ilyet szlopálok, nagyon fincsi

-
No vettem a Sparban egy üveg Bud sört. Gondoltam kiprószálom ezt a nagy amcsi sört hátha valami egészen jó lesz. Hát nem lett. 230 forintért kaptam egy nagyon vacak sört. A címkéjére az van írva hogy king of beers. Nagyon szegény lenne a sörvilág ha ez igaz lenne. Nagyon gyenge kis söröcske sörízt akkor érez csak az ember ha nagyon koncentrál. Ennyi pénzért ennél sokkal jobb söröket lehet venni.
Ezekután nemis tudom hogy azt az izraeli vagy milyen sört ami még van ott mint újdonság megvegyem e
-
NoLF
veterán
hö, vágjátok hogy sör van a kezemben?

-
darnellsmith
senior tag
válasz
DelArco
üzenetére
én az árkádban lévő spárba vettem egy st benoit barnát, ezt már régóta vadásztam mert eddig csak szőkét ittam belőle, meg egy wernesgrüner lemont,űdítő képpen csak. amúgy sok újdonság nem volt, ja ill tescoba 730 ft a duvel
belga sör boltba remélem lesz minden amit felírtam a listára, meg amúgyis kiváncsi vagyok a helyre
-
bbazsy
őstag
válasz
DelArco
üzenetére
én az erőseket annyira nem díjazom, az pedig az (9).
félreértés ne essék, egy normál, mezei sört simán ver, de számomra az árát nem éri meg. viszont a másik kettő simán, szóval azokat is tessék megkóstolni!ja, a kék habja olyan, amilyet még nem tapasztaltam. az mindenképp plusz pont..
-
bbazsy
őstag
volt szerencsém kapni és elpusztítani egy chimay pakkot.
pohár, 3 féle sör.. sima fehér, barna, meg mégbarnább, szinte fekete ( neveket had ne halásszam elő, van úgyis aki tudja, milyen
)hát a bitang feketén kívül ízlett, a leglájtosabb kifejezetten top eddig.. + a pohár gyönyörű

belgák azért csakcsak tudnak valamit

-
válasz
darnellsmith
üzenetére
A szokásosokon kivül amiket egyébként én még mindig szívesen iszogatnék volt vmi Bud nevezetű amcsi sör. Az állítólag egész híres kinnt. s nemis drága.
Bár az meglepett hogy azt láttam hogy a Paulanerből vmelyik 400 fölött van. Kevesebbre emlékeztem.
De van ott jópár sör amit szívesen iszogatnék annak ellenére is hogy már ittam belölük
27K az nem semmi! mondjuk ott el is lehet költeniennyit van egy halom sör és pohár ami nagyon karaj!
ma egy kis Stella volt amit ugyan nme kedvelek kiemelkedően de középkatban jó.
-
No-kia
addikt
én tegnap haverom unszolására megittam egy üveg Tuborg-o(ezt az új könyen nyithatót
) és hát én jóformán az ízét sem éreztem, nekem ez nem jön 300ft-ért
tehát még mindig a Heineken a TOP
( a gösser meg nagyon sz@r) 
-
tegnap benéztem a spárba és elhaladtam véletlenül a söös polcok mellet.
affene hogy mennyi remek sör van ott amit venni kéne...5 percig csorgattam a nyálam aztán hazamentem és lefojtottam az egészet egy üveg borsodival. jéghidegen a legjobb
-
Dilikutya
félisten
Kezembe akadt egy kóbor Bernstein. Az még hagyján, hogy 3%-os, de a szódavíznek is több íze van, miféle kókány lőre volt ez?
-
Integra
titán

-
NoLF
veterán
tegnap egy világos staro, egy delirium tremens csapolva, egy üveges duvel, egy üveges corsendonk, egy barna krusovice, meg egy edelweiss csúszott, gyorsan, finoman

-
szumoo
senior tag
válasz
darnellsmith
üzenetére
Teljesen igaza van!
-
darnellsmith
senior tag
nem is pezsgő kell hanem sör

-
ma két arany fácán ami nem rossz söröcske
elöttenap meg egy erdinger ami szintén türhető kategória
-
NoLF
veterán
válasz
darnellsmith
üzenetére
ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá.űű

-
NoLF
veterán
nemsoká indulunk a hétvégi céges mulatozásra, megpróbálom majd megszámolni mennyi ápraszörpöt próbálnak majd belémtuszkolni a kollegák, de lehet nem fogok emlékezni rá, ahogy láttam a pálinkakészletet

-
NoLF
veterán
ja, ittam egy pohár guinnesst is

-
darnellsmith
senior tag
koxxi: szólok mindenképp ha megyek
szerintem kicsit becsapós némelyik belga sör, pl a tegnapi rochefort 6ost megittam, hú mondom ez finom, egész lightos ( 7.5% ) aztán ahogy letettem a poharat kb 2-3 perccel utána kezdtem érezni kicsit hogy azért mégis csak volt vmi. szépen beosztom a megmaradt 3 üveget, 1 nap csak egyet iszok, anyuval felesbe persze, féligmeddig

-
-
NoLF
veterán
válasz
darnellsmith
üzenetére
egyébként szopogattam már egy-két belgát, de férfiasan bevallom, tegnap odakúrtak ezek a flamandok rendesen a szervezetemnek, nem igazán látok még most se.

pedig mennyiségre nem volt sok, csakhát ugye az alkoholtartalom más dimenziókban mozog mint az "igyunkmegegyládasörtazzek" típusú nyári szomjoltók.koxx: egy ilyen helyre úgy érdemes elmenni, ha nem kell számolgatnod hogy "ezt egyek v azt egyek, jaj ezt ne, ez túl drága"
meg kell adni a módját.
-
válasz
darnellsmith
üzenetére
"patermarcusba úgy 10-15 ezerrel szívesen elmennék" szólj akkor megyek én is
ha már ilyen sok pénzt hozol -
darnellsmith
senior tag
amúgy ilyen olcsó korsókat énis általába el szoktam hozna ha odaadják ha nem, bár általába meg lehet beszélni.
szerintem nagy üzlet lenne az ilyen minőségi sörözőknek ha pohár-korsó eladással is foglalkoznának, szerintem lenne rá igény. ilyenkor sajnálom hogy nem pesten lakok, itt győrbe nem sok minden van. egy belga söröző végülis, ahol délután minden csapolt sör féláron van, mondjuk az nemrossz.
patermarcusba úgy 10-15 ezerrel szívesen elmennék aztán had szóljon, plusz természetesen elvitelre pár üveges sört is vennék, nehogy kiszáradjak mire hazaérek![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
NoLF
veterán
válasz
darnellsmith
üzenetére
sajnos a korsót nem tudtam elhozni, mert kevés volt nekik belőle, de mondta a srác hogy ha lebeszéljük akkor hozat nekem, 900 ft darabja (ezeket a spec korsókat nem kapják ingyen mint a többi "tucat" sörnél, pl jószívűen hozzánkvágott egy krusovice korsót meg egy kis poharat -ja télleg azt is ittam tegnap
- "mert az ingyen van") és nekik is meg kell venni.a patermarcus honlapját már többször nézegettem, el kell nézni egyszer az biztos

-
darnellsmith
senior tag
hogy itt mindenki milyen hitetlen
delirium tremens egyik kedvencem, remélem a korsót nem hagytad ott
kasteelből nemrég ittam szőkét meg barnát is, nem gyenge az biztos
tripel karmeliet: viszonylag finom, bár vannak jobbak, de nálam a korsója mindent visz
st luis kriek: belle-vue-nél szerintem finomabb de még mindig üdítő jellegű
ahol múltkor vettem a pár üveg sört, ott ajánlotta a nő ezt a helyet. mert akartam venni pár korsót, nagyon szépek voltak, de nem lehet azt mondta, na majd ha air race-re megyünk akkor asszem be kéne menni![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
NoLF
veterán
válasz
darnellsmith
üzenetére
"igazából Anyumnak vettem szülinapjára"
aha

én is kezdek belépni a belga sörösök klubjába

tegnap: csapolt delirium tremens (korsó 650ért)
kisüvegesek: Kasteel (ubzmg!)
Tripel Karmeliet
Corsendonk
csapolt St Luis Kriek (inkább nőknek való)előtte meg egy borzasztó steffl, meg egy ízletes dreher bak
szerintem volt még egy fajta belga, de már nem emlékszem rá

-
darnellsmith
senior tag
tegnap lecsúszott a 2 Corsendonk, ma meg a Rochefort 6, hm finomak
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
nem is rossz! néha jó ezeket olvasgatni. amiket énis ittam ezek közül ezoknak az értékelésével kb egyet is értek.
hétvégén grillezés volt de sajnos csak egy beck's-et tudtam meginni csupáncsak.
inkább elővettük most a bacardikat, a vodkákat, meg a mázes pálinkát.innen vágja vki a foggal való sörnyitást?egyik haver durván tolja de én nem nagoyn akartam kiprószálni nem akarok töröt fogakat

-
L.T.
tag
-
ngabor2
nagyúr
löwenbräu: a sok erdinger dunkel után keserű
a dreher bak se úgy esik, mint télen. no mindegy, abbafejeztem a panaszkodást 
-
válasz
darnellsmith
üzenetére
"Anyumnak vettem szülinapjára" ahham

megyek keresek vmi sört a hűtőben

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ/BONTOTT Microsoft Surface Laptop 7 ULTRA 7 32GB 1TB
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium 256GB használt karcmentes 89% akku (405 ciklus) 6 hónap
- 27% - Gamemax GAMER PC! 7500F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD /
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4648, 100% AKKSI
- Kingston 32GB DDR4 3200MHz KSM32ED8/32ME ECC Szerver RAM
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

a citrom viszont fincsi citrusos fanyar ízt ad a búzának, legtöbbször szoktam bele tenni / kérni. Belga fűszeres búzákba nem rakják, ott már olyan az ízkavalkád hogy nem is kell
Igaz, alapból van egy enyhe citromos íze szerintem, de nem árt bele.

Az alkoholtartalma miatt (11% miatt rá is szolgálna), vagy pedig finom is mellé? Csak mert szeretnék valami jófajta, és kivételesen magasabb árkategóriás sört venni, de nagyon mellényúlni nem akarok...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)