Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Cybertruck Taipeiben
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
pszili8
aktív tag
Sziasztok! A Guiness-t megvédeném,mert az eredeti nem egyenlő azzal a trágyalével amit itthon árulnak,és csak azért iszod meg,hogy ne vesszen kárba az 500ft.Nemrég kaptam egyenesen Pilzenből mindenféle cseh sört 50 dobozzal,hát mit ne mondjak tök más mint amit itthon árulnak,és kint a legdrágább sör átszámolva 250Ft a Pilsner Urqell,meg a Krusovice.Egy durva adat a csehek a csecsemőtöl legvénebbig évi 135l sört isznak Amiket kaptam azok között volt gambrinus,krusovice vil(kedvenc volt)/barna,kozel világos/barna(ez nagyon finom),Pilsner Urquell,Staropramen vil/barna meg volt 1-2 amire nem emlékszem
Múlt héten sikerült bevásárolnom üveges Budweiserből 169Ft-os áron a corába Akciós Heinekent is árulnak egytől egyig lejárt szavatosságúBlackberry Q10,Xiaomi Mi A1
-
MODERÁTOR
-
szumoo
senior tag
Megkóstoltam a Dark Leffe-t is, és meglepően ízlik. Kicsit tartottam, mert anno ittam vmi barna sört, de annak nagyon kávé íze volt, amit nem nagyon szeretek. Viszont ennek csak utóízben lehet csak halványan érezni.
Jöhetnek az ehhez hasonló barna sör tippek, hogy melyeket érdemes kóstolnom.
Köszi.Viszont 3 hete voltam horvátban, ahol természetesen a Krusovice és az Ozujsko-t toltuk, meg persze Löwenbrau-t(ára miatt). Neumban vettünk még Sarajevo nevezetű sört is.
A nyúlon túl?
-
NoLF
veterán
biztos van, de szerintem ezt minden helyen az önkormányzat határozza meg, hisz bristolban vannak hajnalig nyitva tartó helyek is, essexben meg egy kis faluban hétköznap 11kor, hétvégén éjfélkor zárt minden kocsma.
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
NoLF
veterán
mindenre vannak vonatkozó szabályok, vannak utcák ahol nem lehet egyáltalán dohányozni, meg a buszmegállókban sem, de ezt mindenhol feltüntetik. az összes vendéglátóegység füstmentes (kocsma, diszkó, étterem, stb) ezeknél csak a kijelölt helyeken lehet. nyitvatartás alatt nem tudom mit értesz, vendéglátót vagy boltot? mindenhol másképp van, itt vannak éjjelnappali boltok, bármikor vehetsz 18 felett alkoholt, dohányt is. kocsmák éjfél körül zárnak, a városközponti diszkók 5kor, de van ami hamarabb.
asszem megyek boltba és veszek egy 4es válogatást ettől a sörfőzdétől
-
looser
addikt
Nagyon feldobott ez az oldal, ezekkel a remekbeszabott címkékkel csakis jó sörök lehetnek :-) S az árak is igen barátiak...
Ugye kint is van valamiféle kötelező nyitvatartási rend (max. meddig) illetve a dohányzásra vonatkozó szabályozás szigorúbb? Én nem dohányzom, ami nekem pont jó lenne, de akikkel mennék, ők igen :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
NoLF
veterán
azért egy stout ennél egy kicsivel többről szól, de gondolom tudod
itt többször szoktam menni egy kocsmába, beer&burger menüt fogyasztani, 4 fontért adják a pint guinnesst és a hatalmas hambit chipssel
-
F-ECT$
titán
Félreértés ne essék, nekem a Guinness az egyik kedvenc söröm, mindig is az volt.
Crazy café: régebben itt lehetett ha nem is 40-50, de olyan 20 féle csapolt sört kapni. Ez mára 10 körülre csökkent, de üvegesből még mindig nagy a választék. Mondjuk mikor én voltam 1-2x, akkor ez az egy pozitív élmény ért, egyébként nem szimpatikus a hely.
Dive ever, work never.
-
NoLF
veterán
ez aegy triplán malátázott szőke sör angliából a wychwood sörfőzdéből. nagyon finom söreik vannak, ez ilyen frissítő, nem túl komplex, folyamatosan fogyazstható tétel, lakótársamnak nagyon tetszik. gondolom indekint bárhol megvehető, otthon már kevésbé. 4 üveg 5,5 font akciósan, simán vállalható,. rengetegféle sört főznek, szezonálisan is van minden hónapra külön sörük, akit érdekel: [link]
-
looser
addikt
Pedig a Guiness volt a '90-es évek menő barna (fekete?) söre; részemről legalábbis. Kétszer ha hozzájutottam, most meg már van más :-)
Néha-néha derűsen átnéztem a Becketts étlapját, akkoriban az volt számomra AZ ÍR SÖRÖZŐ, bár most néztem meg a honlapjukat, besorolódtak a standard italkínálatú éttermek sorába.Más. Van Magyarországon (Budapesten) olyan söröző, ahol negyven-ötvenféle sör közül válogathatok? :-) Ilyen Prágában és Brüsszelben is van, vajon Pesten is?
Megint más. Revideálom nézeteimet a Petersbrau sörrel kapcsolatban. Nem tudom, milyen lelkiállapotban lehettem, amikor eddig ittam, de most négy palackkal vittem le a Balatonra és kicsit megbántam, valahogy olyan tartósítószer íze volt, nem tudom, mi lehetett, eddig ezt nem éreztem. Egy esélyt adhattok neki, de engem Kőbányaivá degradálódott Arany Ászokra emlékeztetett (utóbbit régen nagyon szerettem, lehet, hogy az sem változott, csak az ízlés
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
F-ECT$
titán
-
őstag
megkóstoltam tegnap a guiness sört, de 100% hogy soha többet nem fogok inni
nagyon nem az én ízlésemre készült[ Szerkesztve ]
cryptot minden termékemért elfogadom
-
NoLF
veterán
ma este wychcraft, hmmm
-
looser
addikt
Na ma munkából hazafelé jövet belefutottam ebbe a kellemességbe; lejárat előtt volt, így 2000 Ft-ért hozzájutottam, de ez az ízen mit sem változtatott. Kb. két liter lecsúszott, a többi majd holnap :-)
Ellenállhatatlan aroma, sajnos nincs hűtve de nem bírok magammal, valami kellemesen selymeset érzek, könnyű, de évszázadok pompája sejlik fel az első korty mögött, faszénen sült szárnyas mellé innám, de most marad a pirítós kőrözöttel és a fórum olvasgatása :-)
Ladies and gentlemen, let me introduce you: the Wernesgrüner Party Barrel!
Jav.: hh
[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
Én egy Duvel betárazására voksoltam Pár nap múlva el is fogy majd...
kasteelbier: ha közelebb laknál, jobb lenne De ez van
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
kasteelbier
csendes tag
Sziasztok.
Ha erdekel valakit van par fajta sorom Belgiumbol elado....
Tovabbi szep estet nektek egy kellemes husito tarsasagaban -
MODERÁTOR
Ma lecsúszott egy Rochefort 10-es, egy negatívuma van csak, az ára Amúgy a legjobb amit valaha ittam.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
kasteelbier
csendes tag
Sziasztok.
En is mar ittam tobb fele gyumolcsos sort s merem allitani vannak finomak bar igaz nem mindegy melyik gyartotol.....
Nyaron a meggyes izueket kedvelem pl: Kriek Max vagy Premium Krirek, St Louis
Ezek alacsonyabb alkohol tartalommal birnak s nem is ut meg ugy mint egy 11% os Barna sor vagy egy Bush...[ Szerkesztve ]
-
looser
addikt
Kicsit elméláztam és eszembe jutott egy 10+ évvel ezelőtti május elseje, amikor is a Városligetben botorkálva sikerült belefutni egy házi sörkészítő mester pavilonjába. Az ég világon semmi emlékem sincs arról a sörről, csak az, hogy úgy tűnt, rózsavizzel van felfőzve/összekeverve, vagy csak egy csokor rózsa mellett állt, de az, akkor nagy hatással volt ránk. Nem emlékszem a mester nevére, honnan jött és ki ő, csak arra, hogy egy élmény volt a söre, bárhogyan is készült.
Pénteken egy sütögetős kerti-partyra viszek néhány liter Miszter sört, jó kis házi vonulat. Igen remek sört sikerült a Lidl-ben is kifogni, üveges és 160 Ft-ba került, igaz már jó egy hónapja. Elegáns forma és megfelelő minőségű tartalom, a nevét sajnos nem sikerült megjegyezni...
Derűs estét sörtársak!Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Dyrtyho
őstag
Na,ma hajnalba volt alkalmam megkóstolni az új Soproni Almás sört,és meg kell hagyni tényleg egész jó íze van,olyan mintha alma levet inna az ember,csak ez még annál is finomabb,és már csak a citromosat,a mangósat,és persze a narancsosat kell megkóstolnom
best regards, egy fórumozó blogger
-
looser
addikt
Sziasztok! Új vagyok ebben a topicban, annál régebben szeretem az általatok is favorizált kedvhozó nedűt. 14 évesen (21 évvel ezelőtt) ittam az első sörömet, azóta is hódolok e szenvedélynek, bár nem minden nap :-)
Fentebb kérdezett egy topictárs a házi főzésű sörökről. Nemrégiben futottam bele egy Petersbrau nevű igen kellemes italba; a kiszerelés ne aggasszon senkit, literes műanyag palackban adják, többek között a Hold utca-Vadász utca közti vásárcsarnokban. Ott 420 Ft, de 300-ért is kaptam már. A világos (feltehetőleg a fűszerezés! miatt) különösen finom, de a barna is nagyon kellemes. Alacsony szénsavtartalmúak, bár eleddig minden házisörnél ezt tapasztaltam. Érdemes keresni, mert egy élmény.
Nekem a 'kommersz' sörökből a Borostyán és a Soproni 1895 a kedvencem. Néhány napja sikerült megkóstolni a Borsodi Búzát, de valahogy nagyon nem sikerült :-(Szép napot!
-
jookomak
őstag
válasz DelArco #5355 üzenetére
Nekem ez ugrik be elsőre: Kaltenberg
-
senior tag
Hali!
Budapesten tud valaki olyan helyeket ahol saját sört főznek ott helyben?
Youth hides the key to salvation
-
szumoo
senior tag
Sörismereti szegénységemből adódóan azt mondom, hogy ez teljesen más világ, mint amit eddig ismertem.
Ahhoz képest, hogy "csak" 6,6%-os nem gyengén vágott fejbe.
Lehet hülyén fog látszódni, de nekem első korty sima árpa sör érzés, de az utóíze viszont hajaz a búza sörökre, de vmi miatt mégsem olyan. Teljesen ismeretlen ez a terület, szóval lövésem sincs mit érzek utóíznek.Sz.
A nyúlon túl?
-
MODERÁTOR
válasz kasteelbier #5349 üzenetére
Mennyibe kerül/üveg?
-
Salex1
őstag
Sziasztok!
Tudna valaki ajánlani a IX. kerületben, vagy környékén olyan szórakozóhelyet, ahol van kisebb külön szoba is legénybúcsú lebonyolításához?
Privátban írjatok!Köszi!
-
jegenye77
addikt
Elmaradt megint az oberdorfer kóstolása.
Talán ma meg lesz.Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
AMD Power
titán
Soproni citrom az viszont finom volt. A narancsos elment.
-
Traxx
őstag
válasz kasteelbier #5341 üzenetére
Szia!
Mennyiért lenne, és hol helyileg? Csak azért érdeklődöm, mert én sörellátottság szempontjából a világ végén lakom, Szabolcs megyében Viszont szeretném egyszer megkóstolni a Kasteel-t
Világos nincs esetleg?
[ Szerkesztve ]
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
kasteelbier
csendes tag
Sziasztok!
Ha valakit erdekel van elado Barna 11% os om....24 db uveg 0.33 as -
MODERÁTOR
válasz (ÉN)közPONT #5313 üzenetére
-
jegenye77
addikt
Na meg van a neve Oberdorfer Weissbier.
Csak sajnos nem tudtam megkóstolni. Bár eléggé lehúzták a beszámolóban.Azért egy próbát meg ér,de már csak holnap.Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
NoLF
veterán
nyamm hamm
[ Szerkesztve ]
-
jegenye77
addikt
válasz AMD Power #5333 üzenetére
Viszont a hétvégén vettem egy búzát a tecsóba.Most nem tudom a nevét majd este lesz a főpróba. Csatos üveges szűretlen.
Remélem finom lesz.Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
jegenye77
addikt
Túl vagyok Én is az első és utolsó Borsodi búzámon.
Azt hiszem ezzel mindent elmondtam róla.Egy szóval:szörnyűSok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
Lortech
addikt
Kipróbáltam ma egy borsodi búzát, de még én is meglepődtem, valami bitang hulladék. A Valentins ehhez képest egy Weihenstephaner.
Thank you to god for making me an atheist
-
AMD Power
titán
Vettem ma egy citromos Borsodit, meg egy narancsos Sopronit. Kíváncsi vagyok milyenek lesznek.
-
törölt tag
válasz (ÉN)közPONT #5326 üzenetére
Jó angol nő? Ritka mint a fehér holló.
-
(ÉN)közPONT
őstag
Traxx + Jegenye THX
NoLFi régen jártál errefelé ....az Angol Ale-k mellé milyenek az Angol nők? a 30as korosztálytól kérnék beszámolót ...jó Ale mellé egy jó nő...nagyonis összepasszol a téma !
Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black
-
Dyrtyho
őstag
A Facebookon már ingyen lehet rendelni Citromos Gössert sört,csak sajnos a digitális marketing július 5ig tart....
-
törölt tag
-
NoLF
veterán
válasz Dyrtyho #5290 üzenetére
akkor ne egyél kenyeret, ne egyél szalámit, párizsit, vajat, tejet, ne vegyél levegőt, és legfőképp ne létezz. ha a matektanárod gondolatmenetét követjük...
egyébként meg mióta angliában vagyok nem is írtam, mondjuk idő se volt sok. elképzelhetetlen mennyiségű stout, ale, bitter és társai lelhetők fel itt, majd ha egyszer sok időm lesz, összegyűjtöm az itt megkóstoltakat.
addig is ajánlok egy olyat amit otthon is meg lehet kapni asszem tesco. itt elég olcsó, otthon kevésbé, de mindenképp megér egy próbát a newcastle brown ale, én azt mondom
-
jegenye77
addikt
-
ClayMore
aktív tag
itthon ragadt keltáimnak üzenem, hogy most van cider relatíve olcsón a pennyben mega tescoban ugan az a márka a neve:
somersby300 alatt van a 0,33-as. bár a bulmers, gaymers lenne ennyi itt az esős kárpátokban
ízre érdekes, tutira nem a szokásos almából van. szabályosan sárgára érett jonagold íze van. nem egy strongbow az biztos, de iható.
Liverpool, Chelsea, Arsenal MEZEK ELADÓAK!!!...................http://hardverapro.hu/apro/angol_behozatalbol_mezek_eladoak_liverpool-chelsea/friss.html#msg5
-
Traxx
őstag
válasz jegenye77 #5316 üzenetére
Már nem tudtam szerkeszteni...én többször ittam, és tény, hogy nem "topsör" (az édesebbeket jobban kedvelem), de egész jó volt. De ha búza, akkor az Edelweiss-ra szavazok, már csak a fél liter vs. 0,33 miatt is
Viszont egy Hoegaarden Grand Cru-t megkóstolnék, főleg azért, mert olyan poharam van otthon
Szerk.: amúgy én belgában még sosem csalódtam nagyot, ellentétben az ettől a vonaltól való legutóbbi kilengésem, a Guinness és korábban a Kilkenny nekem nem ízlett
[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
"valaki tudna ajánlani vmi nem kommersz búzasört?"
Hoegaarden? Vagy ami még eszembe jut, de még sajna nem volt hozzá szerencsém: La Trappe Witte. Illetve Spar, Tesco, stb. kínálatában szokott lenni Blanche de Namur.
[ Szerkesztve ]
-
jegenye77
addikt
Szerintem nálunk csak a kommersz búzát lehet venni.A nagy bevásárlóközpontokban legalábbis azok vannak.
A fentebb említett Franziskaner-t kóstoltad már?Bár nem tudom itthon kapható-e.Valentins-től sokkal finomabb!Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
(ÉN)közPONT
őstag
Nah...tegnap vettem abból a búzasörből egy db-ot amit mostanság nyomatnak a tvben
Szerintem a Veltins egy jobb sör ,de ez ugye izlés dolga.......198huf volt amúgy..
Ha már itt tartunk...valaki tudna ajánlani vmi nem kommersz búzasört?...kis szériás sörre gondoltam..nem a nagy márkákból valamelyikre ahol millió hektóliter számra állítanak elő hűsítőt a nyári hőségre való tekintettelRocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black
-
(ÉN)közPONT
őstag
válasz jegenye77 #5311 üzenetére
))))))))))))
Tegnap / tegnap elött megtettem
Sört sörrel öblítettem....ez volt hozzá a donor:
Érdekes egy sör bár nekem eléggé keserűnek tűnt az izlésemhez....
Itt találhattok róla egy szarkasztikus kritikát....
Amúgy igaza van a cikkírónak jórészt,de azért ez a sör még az iható kategóriában van szerintem......ennél akadnak jóval rosszabb "sörök" is az üzletek polcain.
[link]Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black
-
jegenye77
addikt
válasz (ÉN)közPONT #5310 üzenetére
Néha le kell öblíteni valamivel a söröcskét!Nem szabad tisztán inni!
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
(ÉN)közPONT
őstag
Még vettem 1 Kozelt
Lassan kezdem megúnni az ízét
-
(ÉN)közPONT
őstag
Ismerős..........
Van amikor a legjobb sörből is elég kettő mert az embernek leragad a szeme az állandó hajtástól
Kitartott a "csodálatos" InterS ban az akció a Kozelre 149 Hufért lett néhány (szó szerint..sajna nem 100 db ) Kozel tarcsiba ...el is fogytak
-
Dyrtyho
őstag
Hogy én vasárnap hajnalba milyen jó kis Gösser-t ittam az osztálytársaimmal....lehet,hogy hülyén csináltuk,de nem előtte ittuk meg a Fütyülőst,meg a Hubertust,hanem utána....de istennemre mondom,úgy berúgtunk,hogy öröm volt nézni,de szerencsére nem volt róka kóma
-
szumoo
senior tag
válasz (ÉN)közPONT #5304 üzenetére
Nagyon fáradt voltam, elég volt a 2 doboz.
Majd hétvégén a többit!
A családi 6-os jó dolog.A nyúlon túl?
-
(ÉN)közPONT
őstag
Becks........fincsi
Most asszem előveszek egy másik kedvencet...Calsberg ..már nem most per pill hanem ma valamikor
HB még maradt 149huf ért..legalábbis 2 napja még volt belőle
1700 póló? + kerékcsere ....nem volt kevés az a jutalom ?2 sörnél mi a jobb?.....a családi 6os csomag
-
szumoo
senior tag
Most csúszott le 2 doboz Beck's, mert megérdemlem.
(1700 póló átszámolása, és elpakolása és egy jobb hátsó kerék csere után gondoltam jutalmazom magam)(ÉN)közPONT: a Steffl-t és a HB-t szeressem én is.
[ Szerkesztve ]
A nyúlon túl?
-
(ÉN)közPONT
őstag
válasz Dyrtyho #5300 üzenetére
Igen !!!!!!!!
+ kur.ajóó sör is lakik benne !
Izéé leadom a drótot ..aki Óbudán jár kel az ugorjon be az Ecenterbe
Steffi , HB , Kozel 149 pénz / doboz....nemistudom miért ..vettem gyorsba 2 db kozel-tMost ezt szürcsölöm "pince" hidegen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Indiában kezd a Poco M7 Pro 5G
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Elülső tápos GameMax miditorony született a szellősség jegyében
- Lexus, Toyota topik
- Xbox Series X|S
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.